- Philips LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HP notebook topic
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Autóhifi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
boborján2
senior tag
válasz
Vhiktor #24253 üzenetére
Cserébe ami még mkv-ból abban sem DV , az a vimuban sokszor az.
Legalábbis ezt tapasztalom, többféle kodival is.
Sokéves tapasztalatom pedig az, hogy egy lejátszó minél egyszerőbb és fapadosabb, annál jobb.
Legjobb példa erre a plex. Szép, dizájnos stb... a lejátszóját meg a vimu megeszi reggelire. -
-
DaVE-1
senior tag
válasz
Vhiktor #23204 üzenetére
Szóval akkor ismét. Nem tudom hol lehet a TV módjait állítani. Szóval ha game mód ha film mod ha bármi mod semmit se találtam ezekből..
+
Ha ennyire okosak már ezek a TV-k azt nem tudja megoldani valahogy ha már megy a konzol és bekapcsolom a tv-t akkor alapból hozza be azt a képet ami aktív ne kelljen a bemeneteknél mindig átkattintgatni? -
rumkola
nagyúr
válasz
Vhiktor #22974 üzenetére
A TV menüje jó. Windows menük jók. Játékok jók.
Megnyitott weboldalon a chrome-ban tetszőleges helyen jobbklikkezve, illetve a Total Commanderben látszik nagyon a hiba. Asztali ikonok fehér betűje is jó. Olyan mintha Crome jobbklikknél valami layer jönne elő amiben rosszak a fehér betűk színei (mert mellette a weboldal fehér betűi jók). Az is furcsa, hogy ha különböző helyekre jobbklikkelek chore-ban, akkor valamelyiknél pl. az L betű srágás, máshová klikkelve meg kékes.
Világos alapon sötét betűknél nincs gond.4:2:0-ban mindenhol jó. 1 héttel ezelőttig RGB 8bit teljes is jó volt mindenhol, csak akkor látszott a hiba ha HDR-be kapcsoltam a winfost.
Akkora rejtély, hogy meg akarom találni az okát.
Sample jó, de jobbklikk menü nem jó mellette)))
-
-
muranyir01
csendes tag
válasz
Vhiktor #22652 üzenetére
Köszi, majd ránézek még egyszer délután, bár tegnap kipróbáltam a lehetséges változatokat és nem lett jó. Ennél a gyártónál nincs olyan hogy külön engedélyezni kell a Hdmi csatlakozókra a 4k beállításokat? Monitor mód stb...
Philipsnél pl külön mindegyiknél engedélyezni kellett ezeket úgy emlékszem.
Bár a felbontás megvan így is kb, csak más képarányba. Series X van a másik hdmi-n ott semmi ilyen jellegű problémám nincs. -
vonSux
őstag
válasz
Vhiktor #22547 üzenetére
Persze, az a sony tv pont nem jó viszonyítás (ma már elavultnak számító led panel). De ugye azt írja minden beállítást letesztelt. Arra meg felugrik a szemöldököm, hogy talán majd jön rá szoftveres frissítés (egy telegramm csatira pl
). Az igazság az azt követő valamelyik hsz-ben lehet, lássuk be, beta tesztelők vagyunk.
-
Tomi@bp09
friss újonc
válasz
Vhiktor #22416 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek az ötleteket, sikerült jól beállítanom a mozgásból adódó elmosódásokat. A netflixen a 4k tartalmaknál ahol gyors mozgás és nagy zaj van, továbbra is láthatóak bevillanások és szétesések. Próbáltam pillanatképet készíteni és csatolni. A bal felső sarokban látható. Szerintetek hol keressem a megoldást?
Köszönöm szépen. -
Celtis
veterán
válasz
Vhiktor #22416 üzenetére
Azt hiszem kezdem érteni ezt a fekete sáv dolgot. Összehasonlítottam SDR és HDR black clipping videókat, meg egyéb HDR anyagokat. Arra jutottam, hogy HDR esetén sokkal kevésbé agresszív a local dimming. A háttérfény változás egész nagy területekre kihat. A black clipping teszt videó esetén a bal szélen a referencia fekete és a tőle balra lévő csíkok, a fekete háttér, és a csíkokban lévő feliratok fényereje is ingadozik a jobb oldali csíkok villogását követve. Nem a csíkok villognak, hanem az egész fényereje - a háttérvilágítás- változik. A feket szint 50-es beállítás jó, 49-en már bebuknak a referencia fekete feletti csíkok, de a fekete háttér nem sötétedik.
Ha nagyon mesze van a képen világos tartalom, akkor HDR esetén is teljesen le tud feketedni a háttér, ezért működnek a demo videók.SDR esetén teljesen más a kép, ott jóval élesebb a háttérvilágítás határa.
-
Celtis
veterán
válasz
Vhiktor #22400 üzenetére
Csak ugye azt írtad, hogy szerinted a fekete sáv (ami tudtommal nem a videó tartalom része) fényerejét rosszul számolja. Ezért gondoltam ilyen teszt videóra.
Nem értem, mert HDR esetén is tud a tv - szemre - tökéletes fekete megjelenítést akár igen nagy, akár kis fényerejű tartalom mellett is pl. HDR blooming teszt videókkal.
-
ricsik
őstag
válasz
Vhiktor #21988 üzenetére
Ennyi erővel bármelyiket lehet kalibrálni és a fehér fehér lesz nem? Ha jól értem a szabványtól messzebb van pl a warm 1. Kalibráláskor az értékeket jobban kell húzni, de abból is lehet fehér nem? Innentől kezdve akkor evidensnek tűnik hogy csak az tegye warm 5re aki kalibráltat is mert nélküle sárga lesz.
És igen. Baromság hogy megszokja a szemed. Megszokja kb annyiban igaz, ha nézed a filmet és nem figyeled akkor nem annyira tűnik fel, biszont bizonyos jeleneteknél, vagy ha figyeled akkor bármikor feltűnik. -
boborján2
senior tag
válasz
Vhiktor #21988 üzenetére
Erre próbàltam célozni:
Hónapok óta próbálom a szemem szoktatni, de nem megy. Olyan sárga a kép, szinte nevetséges
Nekem az a kérdésem,hogy ha nekem a warm5 túl sárga ,kalibrálás után fehér lenne?
Ha én is a hidegebbhez vagyok szokva,akkor nekem maga a szabvány is sárga lesz?
Mi az általános visszajelzés ezzel kapcsolatban? -
Pisti_1423
csendes tag
-
PishT
tag
válasz
Vhiktor #21391 üzenetére
Szia Viktor!
előfordulhat, hogy a blooming/black crush hiba nincs vagy nem akkora mértékű C845-nél 65" méretben?
Ha lenne olyan üzlet,ahol működik C805 is C845 mellett, mit érdemes figyelni, ami műszer nélkül is észlelhető,hogy az éppen bug-os lehet? ha megy rajtuk a demo persze.
adatok alapján simán a C845-öt venném, de miután bejöttem ide is olvasni erről, nagyon elbizonytalanodtamköszönöm!
-
flash-
veterán
válasz
Vhiktor #21574 üzenetére
nem vagyok benne biztos hogy jól fogalmaztam, a bebukott alatt azt értem hogy közepes vagy gyengébb megvilágitású helyszineknél pl beltérben, stb.. az arcok, vagy más hasonló fényerejű téma(tehát "közepes fényerejű ami se nem sötét se nem vakító mint az ablakon beáramló fény) mindig sötétebb erre gondoltam hogy bebukik tehát nem elég világosak az arcok, be is "ráncosodnak" vagy hogy kell ezt mondani.. mintha "koszos lenne az arc" de ha felveszem a fényerőt akkor jobb, viszont való igaz hogy az is csak kicsit lesz jobb, a feketék meg eltünnek...
-
flash-
veterán
válasz
Vhiktor #21543 üzenetére
rendben értelek!
full sötét szobában szoktam eleve nézni, de világos részek ből sok bebukik azért mondom hogy nálam legalábbis biztos nem elég. a tv szerinti 2-es gammán az gondolom fix, tehát ha te nálad egy kalibráción 2-esre van rakva a tvben a gamma akkor mindenképp tegyem én is arra és inkább a fényerő kontraszttal variáljak ha túl sötét?illetve még azt kérdezném hogy a dolby vision gondra talán megoldás lett valamennyire nálam hogy a service menüben a light sensor értékét ADC- 10 re állitottam.. ha egyáltalán állit ennél a tv-nél valamit hiszen ebben ugytudom nincs is light sensor
egyébként nem kötekenki akartam, bocsánat ha esetleg úgy jött le neked,próbálok bizonyos dolgokat megérteni
-
-
Parmezan77
junior tag
-
flash-
veterán
válasz
Vhiktor #21358 üzenetére
lehet hogy 100 nit de hiába elvesznek részletek, oké az a videód a tc c728 hoz van tudom, sőt monitoroknál leglaábbis mondják hogy ugyannanál a monitor márkánál sem lehet pont ugyanazt a kalibrációt beállitani..
vagy nálam van akkor valami technikai gond.. fw biztos nem mert ez volt android fw-n és most googl fw-n is, nem para, de ez nálam tuti -
krepp
tag
válasz
Vhiktor #21515 üzenetére
Ahhhhaaaaa...
Local contrast esetén, ha nem történik háttérvilágítás szabályzás, akkor hogy szabályoz?
A régi monitorokon és TV-ken emlékszem mennyire idegesítő volt amikor be volt kapcsolva a dinamikus kontraszt, lehetett látni ahogy a fényerőt növel világos jelenetnél, szötétnél meg csökkent....
itt hogy kell ezt elképzelni? -
Solymi81
aktív tag
-
Solymi81
aktív tag
válasz
Vhiktor #21391 üzenetére
Persze, érthető, hogy egy vélemény alapján nem hoz döntést az ember, főleg egy videó alapján.
Meg hát tanulmányaimból tudom én is, hogy egy rosszul vagy egyáltalán nem kalibrált kijelző mennyire félre tudja vinni a dolgokat, főleg ha abból nyomtatszCsak azért írtam róla én is, mert többen hivatkoznak erre a tesztelőre, nem csak ezen TV kapcsán és azért ő is elmondja, hogy nem tudja h ez általános probléma vagy ő fogott ki egy rossz darabot vagy h csak simán fw hiba.
Aztán ugyanez felbukkant másoknál is, fórumokon és én is inkább az fw frissítési lassúság miatt álltam el a tv-től, mert nem akartam egy esetleges cserével vacakolni.Amúgy a C845-öt és C805-öt láttam egymás mellett, HDR10-es tesztvideó futott rajtuk, az alapján jól nézett ki mindkettő.
Érdekes módon a mellettük lévő C745 ki volt kapcsolva, pedig az futott akcióbanÉs azért az is fura, hogy eddig nem érkezett róluk több teszt...
Lol, itt hivatkoznak a pH-ra
https://avclub.gr/index.php?threads/tcl-c745-reviews-entyposeis-scholia.180406/ -
Solymi81
aktív tag
válasz
Vhiktor #21383 üzenetére
A videóban el is mondja, hogy nem a felvett kép a mérvadó, mert nem arra van fókuszálva, de elmondja amit lát.
És igen, lehet h nincs bekalibrálva rendesen, de az emberek többsége ezzel nem foglalkozik, hanem megveszi és használja és így kellene rendben lennie a tv-nek.Több helyről is amúgy az jött vissza, hogy fw nem jó a c845-ön
-
boborján2
senior tag
válasz
Vhiktor #21183 üzenetére
Igen , az inteligens funkciók ki vannak kapcsolva. Ez volt az első lépés.
Illetve gyorsan ráfűzök még egy kérdést.
Azt lehet szabályozni ,hogy a képernyővédőből(nem mint ha ennek lenne bármi értelme) kilépve ,hova térjen vissza. Streaming közben elég idegesítő ,hogy a főmenübe tér vissza és megint az éppen használt appot kell indítani.
Ezzel szemben pl. a mi stick , ami szintén droid ,a képernyővédőből visszatér a filmhez.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest