- Házimozi haladó szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsik
őstag
válasz
rumkola #18223 üzenetére
Ez a sorozat nekem is rohadt sötét volt képügyileg (C835), de szerintem ez szándékosan ilyen. A legtöbb jelenet sötétben játszódik, 1-1 fáklya világít. A nappali jeleneteknél kiégett a szemem.
Persze néha gyárilag is elbsszák a DV-t.
A You c. sorozatnál irreálisan sötét volt a kép. Megnéztem a sima verziót, ott jó volt a kép, a DV verzióval meg túl sötét.
Ezt a Sárkányokkal is megpróbáltam, nem volt számottevő különbség a sima és a DV verzió közt sötétség kérdésében. -
gianni85
veterán
válasz
rumkola #18131 üzenetére
Nekem nem is akar csatlakozni a wifire… látja az ssid-kat aztán csak gondolkodik, majd nem található. Próbáltam teló megosztással is, beraktam mögé, de semmi.
Annyira nem izgat, mert kábelen megy jól minden stream, de ha valakinek van ötlete, akkor hajrá. Gariztatni egy hibás wifi modul miatt jelenleg tuti nem fogom -
Parmezan77
junior tag
válasz
rumkola #18025 üzenetére
Amint az előttem szóllók már írták, PC nem tud DV-t lejátszani. Hiába teszed fel a Kodit, Vimut, stb. nem fog rendes színtartományt lejátszani neked mert egyszerűen nem tudja. Ezért látod úgy, hogy mondjuk egy sima 1080p verzió jobban mutat mint egy 2160p DV.
HDR lejátszása is sokmindentől függ: milyen a vas, mivel játszod le és, hogy van beállítva.
Ha streamelsz is a gépről (pl Plex) ott is megvan a lehetőség, hogy valamilyen konverzió történik. Így a legjobb megoldás ha van egy külső tárolód és azt csatlakoztatod a TV-hez USB-n. Akkor biztos azt az anyagot kapja amit kell (és ha DV akkor mindig mp4-et keress és nem mkv-t). Egy 1 terrás SSD megvan max egy huszasból és simán rámegy 10-15 film meg 1-2 sori 4k-ban. Pont elég ahoz amit épp nézni akarok és mondjuk nincs meg streamen.
Ha TV oldaláról nézzük kb olyan 5-600 nitt max fényerejű panelnál kezd látszódni a különbség (Olednél lehet kevesebb a végtelen kontraszt miatt). Nekem van egy régebbi LCD-m ami kb 400 nittet tud, azon tényleg nem sok különbség látszik. Viszont egy modern minileden ahol 1000+ nittet tudsz elérni, és jól működik a FALD algoritmus, ott jelentős lesz a különbség és a DV/HDR sokkal szebb lesz.
Ez az én szerény véleményem saját tapasztalatok alapján de ha valaki jobban meg tudja magyarázni... hajrá -
madgie
titán
válasz
rumkola #18025 üzenetére
Vagy nem jól állítod be
Végtelenül leegyszerűsítve majdnem ugyanaz, csak sokkal több lehetőséggel a fényesebb képrészletek felé, plusz persze a szaturáció is jobb lehet, de nem bántóan, hanem úgy, hogy lehet pl olyan vörösed, ami az sRGB/rec709-ből hamar kilóg.
Én rengeteget videózom, vágok, sajnos kliens oldalon nincsenek még felkészülve a HDR-re, de nagyon szeretek abban dolgozni. Még egy fekete-fehér videón is nagyon jól tud szerintem mutatni a HDR. -
Pokolika
tag
válasz
rumkola #17242 üzenetére
Első nekifutásra kettesben volt, na mondom az lehet a bibi hogy nem 1-esbe van de nem.
Jelenleg 4k 120hz en vagyok a javaslatoddal! Kopp kopp!!!
Csak eddig is volt hogy ment 1-2-3 órákat hiba nélkül, majd feketeleves....
Megnézek egy restartot akkor legtöbbször bevibrál.
Nem jött be -
Pokolika
tag
-
-
ETOM
addikt
válasz
rumkola #15805 üzenetére
Igazad van. Azt hittem csak konzolnál elérhető. Ez a rész zavart meg: [kép]
Nálam itt vannak beállítva a dolgok: [kép] És itt találtam meg gamebart: [kép]503 FW furcsaság: eddig VRR kikapcsolva belehetett játék alatt állítani a local dimming-t high beállításra. Aztán VRR visszakapcsolás után eltűnt ugyan az opció, de aktív maradt. Most viszont local dimming nem megy vagy csak low-n van ahogy nézem. 144Hz 4k.
Majd megpróbálom 120Hz-n mi a helyzet.
-
ETOM
addikt
válasz
rumkola #15800 üzenetére
Ez az új fw (503 azt hiszem) nekem mintha javított volna a vrr+hdr kombon. Jól megy az FH5 egy órát toltam és nem jött elő eddig az az enyhe fényerő vibrálás. (C835 55")
Igaz olyat is olvastam, hogy visszavonták az fw-t azért nem ajánlja fel már.
Gamebart azt nem csak játék konzolnál lehet elő hozni?
-
Rendo84
senior tag
válasz
rumkola #15800 üzenetére
Köszi a segítséget.
Tehát ha jól értem, a 4K 144Hz-et nem sikerült eddig beállítanod, hogy "rendesen" működjön?
Illetve a Dolby Vision-ról mi a véleményed? Úgy tudom nem sok játékra van optimalizálva ez a funkció, de ettől függetlenül a HDR jobb, színesebb képet ad? PC game módban melyiknél ad szebb képet? -
cd930
senior tag
-
Louro
őstag
válasz
rumkola #15719 üzenetére
Akkor mindkettőn szól. A cél az lenne, hogy ha filmeznék és asszony csendet szeretne, akkor a TV-n ne legyen hang. Most ezt beállításokban leásva tudom megtenni. Gondoltam hátha vannak valami gyorsgombos menü vagy valami okosság.
@nagymolnár: A szara kifejezetten szimpatikus nekem. De abszolút megértem, hogy minek öljenek bele több pénzt, ha így is megveszik. Nem túl mindennapos a helyzetem. Ez a remapper érdekes. Bár szinte mindig cska a TCL saját távirányítóját használtam. A másikat ki sem csomagoltam még
-
ETOM
addikt
válasz
rumkola #15640 üzenetére
Nem a legjobb így sem. Talán az egyetlen ahol kb. jól működik a VRR az 4k 144Hz 8bit HDR off. Vagy ha VRR-t kikapcsolom úgy mehet a HDR is.
+Ha elállítom 144Hz-ről pedálul 120 vagy 60hz-re és bekapcsolom a VRR-t akkor jön egy újabb hülye bug ami windows asztalon a legidegesítőbb. Úgy tudnám leírni, hogy hideg és meleg között váltogatja a szín hőmérsékletet. [link]Nem marad más mit venni egy bika kártyát ami kitol jó sok FPS-t.
-
-
-
Geza74
tag
válasz
rumkola #15608 üzenetére
Árulja el valaki szakértő légyszi, hogy én a 8 éves H6400-es Samsungon (Mozi módban, minden képjavító sz*r kikapcsolva) miért NEM észlelek semmi ilyen remegést, szaggatást, mozgásnál? Forrástól, felbontástól függetlenül.
Na ezért (is) nem cseréltem még le szegényt, pedig már hónapok óta itt kínlódok, most épp lóvé sincs rá, de amikor ilyeneket olvasok (meg olyan utalásokat a válaszokban, hogy ez "'normális", kapcsold be a mozgás simítót, ha el akarod tüntetni), akkor véres lesz a szemem az idegességtől.....
-
Stiletto107
csendes tag
válasz
rumkola #15523 üzenetére
55c735 van nálam. Végigpróbáltam kb 5 FW-t. Nekem eredetileg 462 volt fent, azzal jött gyárilag. És a próbálkozások után maradtam is annál. A 463 még kb ugyanaz. Nem sok különbséget vettem észre. Szívesen veszem a véleményeket. ..és a kérdéseket is, ha valakinek segít.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
rumkola #15405 üzenetére
Ezért mondom mindig hogy a legolcsóbb hdmi kábel is lehet tökéletes és a milliós is lehet kukába való.
A világ egyik legnagyobb lehúzása a drága hdmi kábel, ügyesek a marketingesek, jobbak mint bármelyik szemész orvos, mert annyira megdumálnak, hogy még bele is látod, hogy a drága kábellel dupla kontrasztod és dupla akkora színtér lefedettséged lett
-
ETOM
addikt
válasz
rumkola #15393 üzenetére
"Akkor nálad 4K 144hz RGB 8bit megy?"
Igen. Ha 144Hz-re állítom csak 8bit van AMD driverben. [kép] Ez a kábel [link]
Igaz feleslegesen vettem mert amit ezzel tud azt az 5000Ft-s 3méteres is tudta, de mindegy.Én azt is olvastam, hogy a 144hz-t csak AMD kártyákkal tudja jelenleg.
"Nekem a 144hz sehogy sem jó, egy idő után bevillog, zizeg, elmegy a kép."
Ilyesmi nincs nálam. VRR nem az igazi azt nem használom jelenleg. -
Saccco
nagyúr
válasz
rumkola #15382 üzenetére
Ilyet vettem 10 méterest, 120Hz 4K megy rajta:
US $24.51 54%OFF | FIBBR Optical Fiber 8K 60Hz HDMI 2.1-Compatible Cable 48Gbps 4K 120Hz 144Hz eARC HDR HDCP 2.2 2.3 HDTV PS5 Blu-ray Xbox PC TV
https://a.aliexpress.com/_mOHd39C -
-
mrmft
senior tag
válasz
rumkola #15232 üzenetére
Roman emag... Itthon meg, siralamas. Komolyan. Ezt se gondoltam volna soha. A rekoder AFA itt is kiutkozik. Az 50 es 55" van kb egy arban (-10ezer) az euronics akciossal. Igy meg talan ott lesz 1-2db. Vagy nem - C635.
55C735 is ilyen. A 65C735 nincs itthon akcioban, pontosabban volt 1 napig... de latom te is lemaradtal rola.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest