Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior19
senior tag
válasz
mikrofon #6168 üzenetére
Csinálnak ilyet az emberek, azért nem értettem pontosan mire megy ki az egész, de most már értem.
Konkrét eset egy helyen ahol voltam, éjszakai jelenet, egy férfi és egy nő sétálnak és az utcai lámpa tőlük balra. Értelemszerűen az arcuk jobb oldalának árnyékban kellene lennie, de annyira megemelve a fekete szint, hogy az egész arcuk látszik. A felhasználók így szeretik, hogy mindent látnak, még azt is, amit nem kellene.
Mérés nélkül gyakorlatilag egy végpontozást kellene a készülékeken be csinálni, egy hasonló színhőmérsékletet választani, s akkor már legalább a sötét részleteknél a gyakorlottabb szem észreveszi a gamma különbségeket. Mást szabad szemmel nem lehet csinálni.
Nem csak a te szemed, senki szeme nem alkalmas pontos beállításra. Sok tapasztalattal, méréssel talán a fenti paramétereket be lehet állítani, de egy fehéregyensúlyt már szemre nem lehet beállítani.
Írtad, hogy a fehérhez kezdted az állítgatást, egy mérő azt is megmutatná egyből, hogy az a fehér nem igazi fehér.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- The Crew sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- VGA kibeszélő offtopik
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- AKCIÓ! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3427, 100% Akkumulátor
- Corsair HS35 ( v1, nagyobb fülpárna méret) Stereo Gaming fejhallgató
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest