Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BlueSteel

tag

válasz ricogsm #34418 üzenetére

Amiatt mentettem le ezeket a jeleneteket, mert miközben néztem a filmeket, ezeknél a jeleneteknél akadtak durván és érzékeltetni akartam, hogy pontosan hogyan akad a TV-n a médiatartalom lejátszása.

A hivatkozott hozzászólásban leírtam a Dűnés jeleneteknél, hogy mi akad (Dűne mozgás 2 - balról jobbra haladnak a szereplők+ Jessica balról jobbra lépdel a jelöltek felé) + Dűne mozgás 1. ( az egér átugrál a homokon balról jobbra).

A Dune Part Two-t is teszteljétek, az Dolby Vision, szintén ahogy felsiklik a kamera a homokra és leereszkednek a Harkonnenek az űrhajóból ott szokott akadni (mindenen akad, gyári Kodi-n általában nem).

A 3test problémás jelenetet egy másik kolléga osztotta meg, azt csak bemásoltam, nekem az nem akadt, de valószínűleg azzal is az a helyzet, hogy az is csak streamelve akad (ahogy Celtisnek pl. a Vérapós jelenet).

Javaslat 1#: aki azt hiszi, hogy nem akad a TV-je, tesztelje le ezeket a fájlokat gyári médialejátszón (akadni fog minden), gyárira telepített VIMU-n (akadni fog minden). VLC-n random módon akad, van, hogy nem, van, hogy igen.

Na most a vicces az egészben, és ezzel reagálnék kokokka hozzászólására is, hogy ezek a jelenetek így a TV-re telepített Kodi-n valóban 98%-ban nem akadnak! Ezért én azt hittem, hogy az megold minden problémát és minden fasza lesz a későbbiekben, nem is kell, hogy mást használjak.

De nem. A helyzet az, hogy teljesen random módon akadoznak filmek ezen a gyári KODI-n is, mégcsak nem is kell hogy HDR vagy Dolby Vision legyen. Nehéz pontosan reprodukálni, hiába vágok ki mintákat. Volt egy jelenet egy olasz filmből, amit nemrég megnéztem a gyárira telepített KODI-val (sima 1080p sdr tartalom), háromszor tekertem vissza lejátszás közben ugyanarra az egy percre, mindig pont ugyanazoknál a lassú mozgásoknál akadt. Most, hogy kimentettem belőle a jelenetet és lejátszottam a gyári KODI-n, nem akadt...

Javaslat 2#: az AFR-t tudó Firestick 4k maxon, van, hogy jobban akad egy jelenet, mint a gyári KODI-n... Pl. a fent említett jeleneteket érdemes szintén Firestick 4k-n Kodival, Vimuval vagy VLC-vel kipróbálni, hogy mit tapasztaltok.

Javaslat 3#: a streaminges akadások tesztelése. Ami nálam nagyon durva volt legutóbb, az Amazon Prime-ról a Foe (A látogató) c. 2023-as film, melyet a Prime Video Dolby Vision-ben streamelt (tékában nem lehet DV verzióban letölteni, csak HDR10+-ban), az egész film tele van sötét, lassú mozgásos jelenetekkel. Szinte végig akadt a film. Akinek Amazon Prime előfizetése van, és azt gondolja, hogy nem akad a TV-je, vagy csak szeretné tesztelni, ezt mindenképp javaslom... (Megjegyzés: Firestick 4k max-ról streameltem, bekapcsolt AFR-el a filmet, és így is akadt végig.)

Mivel sajnos Netflixem nincs, ezért a Vérapó, illetve A háromtest-probléma hivatkozott jeleneteit nem tudtam tesztelni, ezeket is javaslom tesztelésre.

"- Vérapó 29:50-től, ahogy megy a fenyők között. Ott nagyon durván akad, de egyébként az egész film tele van kevésbé észlelhető inkább csak érezhető mikroakadásokkal.
    - A 3 test probléma 8. epizódjában a 7:00 -7:30 részt szoktam használni tesztre. Nálam a kastély felé közelítő drónfelvétel, a nő ajtón belépésekor, illetve amikor áthalad a szobán szokott előfordulni akadás. Szintén az egész film mikroakadozik.
    Ha jól emlékszem a Vérapó DV világos a 3 test meg DV sötét módban akadozik jobban. Érdemes mindkét jelenetet mindkét módban kipróbálni."

Új hozzászólás Aktív témák