- Computex 2025: Acer monitorok kreatív profik számára
- Computex 2025: épp bemutatkozott a Wooting 60HE v2, és már ki is állították
- Perelik a CrowdStrike-ot a 7000 törölt repülőjárat miatt
- Meggondolta magát az NVIDIA, kvantumgépes cégbe fektetne
- Tisztázta a Nintendo, hogy lesz-e VRR dokkolva a Switch 2 konzolon
-
PROHARDVER!
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
a gyári ventinek is 2 vezetéke van bekötve Fekete a test és Piros a Pozitív mégis tudja szabályozni nemde?
A régebbi tápok amikben csak 2 vezetékes venti van azok feszültség alapon szabályozzák a fordulatukat amiről te beszélsz a PWM szabályozás az 4.vezetékes olyan venti még ma is nagyon kevés tápban található!
a 3 vezetékesnél a 3ik vezeték a sárga színű, az a fordulatszám monitorozáshoz kell ezt most neked nem kell majd bekötni mikor kicseréled a ventit!
fog működi az automatikus fordulat vezérlés a táp terhelésének függvényében, nem kell izgulnod
-
maathe
senior tag
válasz
DroiDMester #3073 üzenetére
A gondolatmenetem az volt, hogy ugye a 3 kábelből csak 2 lesz bekötve és pont a kimaradt kábel lehet felelős a PWM-ért.
Köszi a választ.
-
dehogy megy folyton 100% on! Erről beszéltem hogy ha nincs 100% on terhelve a táp, akkor a ventillátor sem pörög max on kb 4,5-5,5.Volt körül(kb 30-35% körüli fordulaton) járnak a tápokban a ventik amég nincs komoly terhelés, ezért is írtam hogy az lényeges hogy 5V nál már menjen az adott venti az Arctic csak 7volt körül indul be így az tápba nem jó meg a légszállítása sem elegendő és hangosnak is hangos
-
maathe
senior tag
A fordulatszám szabályzás működni fog vagy folyamatosan 100%-on üzemel majd a ventilátor?
-
-
maathe
senior tag
Egy Yate Loon D12SM-12 helyére jó lenne ez az Arctic Cooling vagy ez a be quiet! jó lenne?
-
Oszilaci
senior tag
sziasztok , sikerült vennem itt a hardveraprón egy "új,csak tesztelt tápot" amiben csak itthon derült ki hogy a venti belső felén vastagon áll a por és a venti is zörög.
valahol itt a PH-n találtam egy táblázatot amiben Yate Loon D12SH-12 van megjelölve ebben a tápban.
meg is rendeltem ,de még nem mertem neki kezdeni a cserének ,kell valamire figyelni a polaritáson kívül?
gari sajnos nincs már rá mert az úriember a arra hivatkozva nem továbbítja hogy "személyes adatokat tartalmaz" és a vissza vásárlást meg lerázta magáról azzal hogy így is jó árba adta és amúgy működik a táp.
-
ga_-bor
tag
Sziasztok!
FSP 350W FSP350-60GHN 85+ tápegységbe keresnék a lehető leghalkabb ventilátort. Mit ajánlatok?
-
csubbaka
tag
Ja látom már Én is hiába várok választ, kifulladt a totyik
-
csubbaka
tag
Üdv!
Valaki hozzáértőtől szeretnék kérni egy áment.
XFX PRO-ban hangoskodni, illetve inkább állandóan magas fordulaton kezdett üzemelni a ventilátor.
ADDA ADN512UB-A90 12V 0,44A ez üzemel benne eredetileg, tehát ezt cserélném.
ADDA ADN512LB-A91 12V 0,22A ez lenne a csere (ezt találtam jó áron, sajnos spéci a méret 135X135)
Tehát a kérdés, hogy nem e lenne probléma a majdnem fele Amperszám? -
Ajven
csendes tag
Sziasztok!
Nálam most jött el a pillanat, mikor ventilátort szeretnék cserélni a tápegységemben, mert már meguntam, hogy hangosan búg. Szétszedtem, nekem Sunon márkájú, 2 vezetékes venti van az ősrégi tápomban. Amit találtam neten (80x80x25 mm), az mind 4 vezetékes. Megoldható így a csere? Előre is köszönöm a segítséget. G.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok segítséget szeretnék kérni. Van egy gigabyte SuperB 460W-os tápegységem amiben a ventilátor már kissé zajos majd idővel halkul ezért gondolom egy ventilátor cserével orvosolható.
De...Sajnos nem tudok milyen 12cm-es táp passzolna bele illetve,hogy ha meg is lenne az utód ventilátor miként kell a kábeleket összekötni mert ugye a házventilátor 3pines míg a tápegységé 2pines
-
Tyrel
őstag
Sziasztok!
Tud valaki esetleg ajánlani Baranyában olyan szakembert aki táp ventillátor cseréjét megoldaná? (elvben nem túl nehéz a megfelelő eszközökkel, de nekem már ezen a ponton elvérzett a történet)
-
Northlorien
tag
Sziasztok!
Van egy Silverstone Olympia 800w-os tápom, aminek a ventilátora rettentően elkezdett nyekeregni, és ezért - meg a halkabb működés reményében - leválltottam egy EVGA G3 750w-es tápra. Viszont mivel a silverstoneom hibátlan a ventilátort leszámítva arra gondoltam, hogy lecserélném a ventit, letesztelném és ha ok, akkor továbbadnám.
Szerintetek milyen ventilátort lenne érdemes vásárolni hozzá? jelenleg ez van benne: [link] Illetve mi lehetne a reális ára a csere ventivel?
Köszönöm szépen a segítséget.
-
TwentyFour
tag
Sziasztok, van egy FSP 400-60APN tápom. A problémám, hogy mostanában a bekapcsolást követő 3-5percben eléggé daráló hangot ad ki a ventije, így a ventit kicserélném.
A kérdésem így az, hogy a gyári "Yate Loon D12SH-12"-n kívül esetleg van hasonló árban jobb választás is ehhez a táphoz? (D12SH-t nem igazán látom sehol raktáron) -
Pehi
senior tag
Szevasztok. segítséget szeretnék kérni! Van egy 2 éves Chieftec tápom,és pár napja valami kerepelő hangot hallani a venti felől. Nem olyan hangos,de eddig néma volt. Ha szét is szedném,mit használjak a venti kenéséhez? Köszi előre is.
-
Laslie
tag
Sziasztok!
Először is azzal kezdeném, örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra!
Van egy Gigabyte Superb E470C4 tápom, amiben elkezdett hangosan zúgni a ventilátor. Első felindulásomban arra gondoltam, hogy vennem kell egy másik tápot. Aztán kicsit később, mikor szembesültem azzal, hogy mennyibe kerülne egy új táp, elkezdtem gondolkodni azon, hogy inkább kicserélem a ventilátort. Elkezdtem a netet bújni, hogy milyen ventilátorral tudnám helyettesíteni a tápban lévőt. Így találtam erre a fórumra, ahol is nagyon sok hasznos infót olvastam ebben a témában.
Mivel ebben a tápban is egy Yate Loon D12SH-12 venti forog, ami ~3V-ról már elindul, nehezen tudtam volna helyettesíteni. Ezért úgy döntöttem, hogy inkább szétszedem, kitakarítom, és adok neki egy kis kenőanyagot.
Így is tettem. Szétszedést követően meglepődve tapasztaltam, hogy a ventilátorban lévő kenőanyag (zsír) annyira meg van száradva, hogy már nem tudta megfelelően ellátni a feladatát. Ezért volt hangos!
Kitakarítottam, majd kapott új gépzsírt. Összeszerelést követően az első bekapcsoláskor ismét a régi formáját hozta. Tökéletesen működik, egyáltalán nem lehet hallani a hangját.Köszönöm a sok hasznos információt!
-
janpier
tag
Várok türelemmel, hátha erre téved valaki, nálam okosabb...
-
janpier
tag
Sziasztok!
Van egy GigaByte Superb E620 -as tápom.
Az utóbbi időben mintha hangosabb lenne alap járaton. Plusz kb 5-8 másodpercenként felpörög, persze nem nagyon, de halhatóan.
A problémához hozzá tartozik, hogy kb 3-4 hónappal ezelőtt kerregő hangot adott. 2x fordult elő, random.
Újra indítás után viszont normálisnak tűnt.
Én a ventilátorra gyanakszom, mert a számítógép amúgy normálisan üzemel. Egyéb problémát nem észleltem.
Mivel a táp hibákkal sok tapasztalatom nincs, ezért kérnék hozzáértőbb tanácsokat.
Ha a venti, akkor milyet érdemes vennem bele?
Ha más is lehet a gond, mit kellene meg néznem?A válaszokat előre is köszönöm,
üdv.: janpier
-
LeslieG Jr.
őstag
Sziaszok!
Na úgy néz ki, hogy az épített NAS-omban lévő FSP Hexa+ 400W ventije ciceregni kezdett. Utánna olvastam hogy sokaknak akiknek ilyen tápjuk van azok találkoztak ezzel a problémával. Úgyhogy veszem a bátorságot és kicserlélem a gyári ventijét ami egy: YL D12SH-12 ventillátor. Ez helyett pedig amit kinéztem az egy AEROCOOL Dead Silence Black Edition 12cm ventit. Ezt fogom berakni a gyári helyett.
A szakértőktől egy megerősítést kérnék hogy jól választottam e?
-
mathgery
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok CHIEFTEC GPS-500A 500W tápba ventillátort ajánlani? Sajnos eléggé hangos lett az elmúlt időben.
Köszönöm előre is. -
csubuka
addikt
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Van egy LC Power LC8700-as tápom (az LC-től ez egy korrektebb darab, a legtöbb termékük egy selejt, de ez még mentésre érdemes tán), amiben a végét járja a venti, rázkódott, meg megállt, ha elmozdítottam a tápot az asztalon, ahol épp van
Lítiumos zsírral megkentem egy szétszedés, tisztítás után, de cserélni kellene gondolom, sima csúszócsapágyas, a kopáson nem segít a zsír.
Yate Loon D14SM-12 a venti benne, 14cm-es, két kábeles, csak feszültség alapú szabályzós gondolom, már ha nem fixen megy, nem figyeltem.
Simán max a golyóscsapágyas, hosszabb életű D14BM-12 lenne a csere alternatíva? Így hogy táp, nem szívesen kísérleteznék. Tudnátok ajánlani egy csere ventit bele? Vagy jó ez a Yate Loon csoda márka?
*Vagy szimplán keressek egy azonos vagy nagyobb CFM-es ventit és annyi?
-
laci_8519
tag
Sziasztok!
FSP Hyper M 600W tápegységben szeretnék ventilátort cserélni.
Mi az ami ajánlott, és kompatibilis vele? Válaszokat előre is köszönöm! -
deadwing
addikt
FSP Aurum 1200-as tápomban full megszorult a venti.
Fejcsóválva vettem tudomásul, hogy ezek a nyomorékok fél centivel kisebb furattávolságú ventilátorral gyártották mint a megszokott, nehogy csak úgy lehessen cserélni
Annyi viszont pozitív, hogy a védelem nem hagyta megsülni a tápot
Most egy Aerocool Sharkot raktam bele de csak 1 csavarral.
Tippet szeretnék kapni, hol tudnék bele szerezni olyan ventilátort ami hasonló lyuktávolsággal rendelkezik és lehetőleg nem a gyári ventije? Kerregős volt világ életében ez a Powerlogic... -
juarez21
csendes tag
válasz
szgabesz77 #3044 üzenetére
A honghua-ból ez kell : HA1425H12B-Z
-
juarez21
csendes tag
válasz
szgabesz77 #3044 üzenetére
Hello,
Nekem is pont ugyan ilyen tápom van. Ez is a kékes lilás színű házban van ugye? Super szériás.
Nekem honghua volt benne, de ilyen yate loon-ra cseréltem 3 éve kb.Kínából Hong Kongból rendeltem ebayen keresztül a yate loon-t olyan 5-6000 ft körül volt szállítással együtt. Azóta is vígan megy vele. Szerintem érdemes mindenképp ilyet, vagy honghua-t tenni bele, mert más ventilátorok nem szállítanak ennyi levegőt, illetve a tápcsatlakozást is mókolni kell, aminek én személy szerint nem vagyok a híve.
http://www.ebay.com/itm/Yate-Loon-D14BH-12-Fan-DC-12V-0-70A-2pin-140-140-25mm-/152154620948?hash=item236d1f4414:g:7bAAAOSwOVpXfOIy
http://www.ebay.com/itm/Yate-Loon-D14BH-12-Fan-DC-12V-0-70A-2pin-140-140-25mm-M3541-QL-/172341579609?hash=item28205bcf59:g
wsAAOSw8w1X2Pst
http://www.ebay.com/itm/1Pcs-For-Yate-Loon-D14BH-12-Fan-DC-12V-0-70A-2pin-140-140-25mm-/252772091303?hash=item3ada6405a7:g:J1wAAOSw2gxYpF2k
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=Yate+Loon+D14BH-12+new&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XYate+Loon+D14BH-12+2+pin.TRS0&_nkw=Yate+Loon+D14BH-12+2+pin&_sacat=0
-
szgabesz77
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Adott egy Chieftec CFT-750-14c tipusú táp. Ebben szeretnék ventilátort cserélni.
Ilyen van benne: Yate Loon D14BH-12(L-sss) DC 12V 0.70ATettem bele egy Artic F14 0.25A DC12V. Ezt viszont nem indítja el a táp. Ha rásegítek akkor elindul.
Milyen típusú 14cm ventilátort ajánlanátok ebbe a tápba, amit meg is hajt magától?
-
Trevi
tag
-
dugo_
veterán
Sziasztok,
Létezik viszonylag csendes vagy alacsonyabb fordulatszámú ventilátor 80x80x15-ös méretben?
Egy Integra SFX 450W (ugyanez) tápban akarnám lecserélni a Protechnic MGA8012ZR-O15 darabot, mert ez maradt a gép leghangosabb alkatrésze.
12V/0,35A, elvileg 4000rpm@12V, 2000rpm@5V, 2pinLeszabályozza a táp, de szerintem feleslegesen sokat pörög így is. Teljesen hideg az átáramló levegő és a gép összterhelése is valahol 130W körül lehet csak.
Ebayen van egy pár olcsó 0,16A-es modell, az vajon kevesebbet is forogna? Vagy mindenképpen egyezzen meg az amper?
-
talpas
aktív tag
Sziasztok!
Tapasztalatomat szeretném megosztani 2013.X hóban cseréltem FSP 500-ban a hűtést erre. Eddig tartott az aranyérmes olajkapszulás élete. Szikével kivágtam a tengely végénél a műanyagot. Kis acélllemez támasztékot találtam, bővitettem a nyílást, lemezkét kipiszkálva láthatová vált a tengely fényes kis vége és körülötte zsír, olajat adtam neki,leragasztottam, nem javult. Testvére megy a helyére, kettőt vettem anno. Napi átlag 5 órát számolok az üzemelésre, amit kellett azt nekem kiszolgált, kérdés azért ott motoszkál miért nem bírt ki legalább 5 évet a 6 helyett. Talán a vizszintes üzem nem tetszik neki. 2009-es Scythe120-as (900rpm), 80-as ventik ház-HDD hűtönek azok még nem zörögnek. -
Krisz1441
tag
Sziasztok!
Tervezek egy venti cserét az FSP Hexa +400 tápomban! Cooler Master Sickleflow venti megy bele!
Van valami nem szokványos amire figyelnem kell?Köszönöm!
-
syberia
veterán
-
BiOszi
tag
Sziasztok. Olyan problémám lenne, hogy az alpenföhn panorama típusú cpu hűtőm ventilátora megadta magát. Valószínű az elektronika adta fel. Sajnos kapni nem lehet csere darabot. A ventilátor nem bontható, nem a hagyományos széthedhetős fajta. Valami ötlet a szétszedésére, mert elektronikát tudnék bele rakni vagy a benne lévőt megjavítani.
A méretei nem szokványosak, most egy 92mm- es működik helyette, de fekvő házba így nem beépíthető.
A válaszokat előre is köszöm. Üdv
-
FoLey-v
addikt
válasz
syberia #3024 üzenetére
Szia!
Köszönöm a tippet/tanácsot hétvégén szétszedem és bekenem.
Esetleg még egy kérdés csak biztonság kedvéért veszek és itt visszább olvastam és láttam olcsóért ilyen ventit ez jó lehet benne?
Scythe Slip Stream SY1225SL12SH
12cm, 1900rpm, 37dBAA gyári ilyen.
Coolermaster A12025-25BB-2AN-P1 /120mm x 25mm / 12V 0.47A / 93cfm 2600rpm 47dbA -
FoLey-v
addikt
Sziasztok!
Adott egy Cooler Master iGreen Power RS-500-ASAA 500W-os táp és le szeretném cserélni.
Oka: Nagyon halkan nyikorog még szilikon spray sem segített rajta kibírt 2 hetet.
Jelenleg ilyen van benne: Gyári ventilátor
Adatai:
Brand: Cooler Master
Model: A12025-25BB-2AN-P1
Voltage:12V
Current:0.47A
Size:120*120*25mmJelenleg amiket kinéztem ár-növekvő sorrendben
ARCTIC-COOLING ARCTIC F12 (legolcsóbb megoldás ha ez is jó hozzá)
Thermaltake CL-F005-PL12BL-A Pure 12cm Cooler Black
ARCTIC-COOLING ARCTIC F12 PWM CO
Be quiet! Pure Wings 2 120mmCsendes ventilátorra lenne szükségem!
Ha tudtok jobbat akkor megköszönném!
-
ggurga
csendes tag
Visszaolvasva láttam, hogy többször is javasolták a ventilátor cseréje előtti zsírozást. Tettem egy próbát és a táp ventilátora sokkal jobb lett, viszont így már a proci hűtő volt nagyon hangos. Megcsináltam azt is, de most meg házhoz kapott ventilátor hangos nagyon.
Egyelőre a másik házhűtő (arctic f12 pro) és a vga-ra gyorskötözővel felrakott valamilyen be quiet jónak tűnik. -
ggurga
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Corsair VS450 tápom, ami eléggé hangos egy ideje. Ma szétszedtem, hogy megnézzem a ventilátor típusát, ami Yate Loon D12SM-12. Az alternatívák miatt majd visszaolvasok, viszont az alábbi képet légyszi nézzétek meg:
[link]Gyakori, hogy a fél ventilátor le van takarva egy plexi lappal? A hátsó csatlakozók és a szellőzőrács felett van, talán így jobban tud szellőzni? Vagy szedjem inkább le?
A táp alaplap felőli oldalán is van egy függőleges plexi, de ott találgatni sem tudok, hogy miért lehet rá szükség. -
bandras54
aktív tag
Sziasztok!
Elsőre nem szeretném cserélni a ventit, remélem megoldható egy kisebb "karbantartással" a problémám. Ami a következő lenne:
Kb. egy hónapos a ketyere és már az első perctől kezdve halk, folyamatos (nem is tudom minek nevezzem) hangot ad ki. Talán tompa kerregés? Van erre at home megoldás, vagy egyszerűbb a csere?
A lényeg: Dell táp (Alienware amplifier-ben)Köszönet előre is
-
Gergő19
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy zalman tápom 700w-os és úgy hallom, hogy a ventije kicsit kattog mikor alapjáraton van.
Terhelés alatt mikor felpörög akkor megszűnik ez a kattogás (nem vészes de este mikor a család alszik Én meg netezem, akkor engem kissé zavar.
Kérdés érdemes-e a ventit lecserélni és ha igen milyet tehetek bele?
Pontos táp tipus: zalman zm700-lx
Válaszokat előre is köszi! -
Trevi
tag
Sziasztok!
Egy FSP hexa 500wos tápom van, és elég hangos a ventilátorja amikor bekapcsolom a gépet. Az egész táp ventije zugo hangot ad, milyen ventilátort ajánlotok? -
D28
tag
Sziasztok!
Az a helyzet h néha hangoskodik a táp ventilátora, a minap meg már elkezdett akadozni. Arra gondoltam h ha végleg leállna akkor veszek egy külön ventilátort a gépbe amit rögzítek a tápra belülről és úgy oldom meg a hűtését. (régi asztali gépről van szó, erre nem szívesen költenék x ezer forintot, főleg h a tápnak egyéb baja nincs)
Életképes lehet ez így?
Ez a táp:
Nem nagy teljesítményű, lenne egyáltalán baj ha megállna a ventilátor és nem veszem észre?
-
Krisz1441
tag
Sziasztok!
Szeretnék javaslatot kérni tőletek!
FSP Hexa +400 tápegységem ventilátora egyre gyakrabban kezd zakatolni ill darálni. Heti 2x-3x előjön. A táp 22 hónapos még 2 hó gari van rá. Kívülről befújtam neki, de úgy tűik nem lett hatásos. Érdemes kicserélnem a ventit? Ha igen akkor milyenre? És milyen módón?
Köszönöm!
-
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Ebben tudnátok segíteni? -
Simon04
csendes tag
Sziasztok!
Cooler Master Elite Power 400 -as tápban van egy 2 érintkezős
Globe Fan S12025 12L, ventilátor. Zsírozni nem lehet, le van zárva a matrica alatt, csere érett lett.
0,18A
CFM: 67,28
RPM: 2000
DB: 34Mivel kezdő vagyok e téren, milyen ventilátort ajánlatok cserére?
Ezek 4 érintkezősek, a bekötések leírását külön megköszönném, ha leírnátok, hogy a 2 érintkezős csatlakozóba, hogy lehet bekötni?
Arctic F 12, ez 3 érintkezős, ezt, hogy lehet bekötni egy 2 érintkezős tápba?
Vagy jobb a hővezérelt ventilátor? ArcticF 12 TC
Úgy látom, hogy légszállítási szempontból, mindegyik nagyon jó.
-
8th
addikt
Üdv. A zajos tápventilátorom helyére tervezek berakni egy AC F12 ventit (mert az van itthon).
Az eredeti ventilátor 12V 0.22A.
Az F12 amit beraknék a helyére viszont 12V 0.24A. Berakhatom ezt a helyére nem lesz ebből probléma, hogy nem egyformák? 0.22A vs. 0.24A. A másik amit kérdeznék, hogy hogyan kössem be. A gyári venti 2pin, (fekete, piros) az AC F12 viszont 3pin-es. (fekete, sárga, zöld). Feketét a feketével az addig oké de hogyan tovább? Jól gondolom, hogy a fekete és a zöld szál kell nekem? -
tpeter77
addikt
válasz
tpeter77 #2999 üzenetére
Rájöttem hogy az a kis súrlódás a motortól jöhet, valószínű a venti saját zajának tekinthető. Ez állandóan megvan, ha picit gyorsabban pörög, de 10 centiről abszolúte nem hallani, és olyan lassan forog a venti, hogy tuti nincs 4V-nál nagyobb feszültség rajta.
Így gyakorlatilag hangtalan a tápventi.
Bátran ajánlom ezt a ventit aki a cseréjén gondolkozik. -
Maggisz
csendes tag
Sziasztok érdeklődnék hogy ez a ventilátor: https://www.pcx.hu/enermax-twister-storm-ucts12a-120mm-ventilator-700838 működőképes lenne egy tápegységben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Apple iPhone 11 / 64 GB / 85% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest