- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- OLED monitor topic
- Pánik a memóriapiacon
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Dell notebook topic
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
hjano2
csendes tag
válasz
sympatex
üzenetére
Köszönet az ötletért sympatex-nek! Cserének én is beépítettem egy Arctic Cooling F12 PWM PST CO ventit, szintén egy FSP BlueStorm II 400-as tápba került.

Érdekes, elvileg ugyanaz a ventilátor, de az én ventimen más volt a kábelezés. A GND fekete, +12 piros(!) (nem a sárga), a pwm kék.Ez a három egy 4 pin-es, toldóval kombinált csatiba bekötve.
Úgy mint kraven54 fenti képén a jobboldali kiosztás.
A fordulatszám jel sárga, ez egy külön 3 pines csatin árválkodott magában. Az egy szál fordulatszám drótot megtoldottam egy normálisabb vastagságú kábellel, kivezettem a tápból és egy nem használt alaplapi 3 pin-es csatira kötöttem. Most ha akarom nézegethetem a tápventi fordulatszámát is.
(Olyan 700 körül megy) -
sympatex
csendes tag
válasz
sympatex
üzenetére
Folytatás:
Mindkettő PWM vezérlésű, tehát alapból NEM ajánlott tápegységbe szerelni őket. De mivel nagyon jó minőségű a csapágyazásuk, extrém hosszú és folyamatos üzemre vannak tervezve, valamint az induló feszültség alacsony (az Arctic-nál meg is tudtam mérni, az Enermax-ot pedig mások használják, tehát valószínűleg az is elindul 5V alatt), ezért jó választás lehet tápba is.
Bekötés kétvezetékes tápegység ventillátor helyére: fekete a feketéhez, sárga a piroshoz. A kék és a zöld kábel itt nem használandó, le kell kötni/szigetelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- EA Sports WRC '23
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Háztartási gépek
- Nintendo Switch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- OLED monitor topic
- LEGO klub
- Azonnali játékos kérdések órája
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3898, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest