- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- SSD kibeszélő
- Vezetékes FÜLhallgatók
- 3D nyomtatás
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
-
PROHARDVER!
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
hjano2
csendes tag
válasz
sympatex #2639 üzenetére
Köszönet az ötletért sympatex-nek! Cserének én is beépítettem egy Arctic Cooling F12 PWM PST CO ventit, szintén egy FSP BlueStorm II 400-as tápba került.
Érdekes, elvileg ugyanaz a ventilátor, de az én ventimen más volt a kábelezés. A GND fekete, +12 piros(!) (nem a sárga), a pwm kék.Ez a három egy 4 pin-es, toldóval kombinált csatiba bekötve.
Úgy mint kraven54 fenti képén a jobboldali kiosztás.
A fordulatszám jel sárga, ez egy külön 3 pines csatin árválkodott magában. Az egy szál fordulatszám drótot megtoldottam egy normálisabb vastagságú kábellel, kivezettem a tápból és egy nem használt alaplapi 3 pin-es csatira kötöttem. Most ha akarom nézegethetem a tápventi fordulatszámát is.
(Olyan 700 körül megy) -
sympatex
csendes tag
válasz
sympatex #2633 üzenetére
Folytatás:
Mindkettő PWM vezérlésű, tehát alapból NEM ajánlott tápegységbe szerelni őket. De mivel nagyon jó minőségű a csapágyazásuk, extrém hosszú és folyamatos üzemre vannak tervezve, valamint az induló feszültség alacsony (az Arctic-nál meg is tudtam mérni, az Enermax-ot pedig mások használják, tehát valószínűleg az is elindul 5V alatt), ezért jó választás lehet tápba is.
Bekötés kétvezetékes tápegység ventillátor helyére: fekete a feketéhez, sárga a piroshoz. A kék és a zöld kábel itt nem használandó, le kell kötni/szigetelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest