- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Bluetooth hangszórók
- Fujifilm X
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
GND és +12. Kell neked!
-
-
-
Gondolom P12 MAX-ot vettél!
az több okból sem jó eleve 3,9Volt az induló feszültsége, így nem biztos hogy a táp ad neki annyit (kezdetben) tehát nem fog elindulni a venti!
aztán sokkal nagyobb a fordulatszáma is tehát jóval hangosabb is lesz, mint indokolt lenne!
Alzánál a leg 1szerübb a csere, vissza viszed és el állsz a vásárlástól(gondolom nem telt még le a 30nap) és veszel egy sima ARCTIC P12es 3.pinest!
a 4.pines ventik PWM jellel vannak szabályozva(erre van a 4.ik pin) tehát a 12.voltot FIX-en megkapják, és az elektronika nem igen szereti ha FIX 12.volt helyett a táp csak 3-4.voltot ad neki így a ventinek morgó/búgó hangja lesz.
-
-
-
-
Típus szám alapján ez 14centis
Ha elégedett voltál a gyári ventivel akkor ugyan olyat itt tudsz venni!
De ha elfér vastagságban a 27mm akkor inkább Arctic P14.et raknék
-
-
válasz
didyman #3701 üzenetére
kár volt ennyit bíbelődnöd vele!
De azért köszönjük a részletes le vezetést!
Amúgy meg a tápok 90%-ában (de ezt neked jobban kell tudni ha ezzel foglalkozol) nem PWM el vezérlik a ventiket, és amit már korábban is írtam, 1Ampert tudnia kell mindegyiknek, tehát továbbra sincs miről beszélni!
-
válasz
didyman #3696 üzenetére
Én nem arra voltam kíváncsi hogy mi szerepel ezen a címkén!
az egy dolog hogy ide 600mA van írva de ha leméred 100% on járatva bordára szerelve nehogy az legyen a kifogás hogy csak üresbe megy!
Meglátod hogy még a felét sem fogja felvenni!
De nem is értem mi a probléma a gyári venti 600mA a csere venti meg csak 150mA 4.et köthetne rá, ha a te számításod szerint megyünk!
-
válasz
didyman #3690 üzenetére
mutass már olyan ventit ami 0,6 Ampert(600mA) eszik!
Arctic P14, MAX:150mA kajál gyári adat szerint.
A valóságban meg még 100.at sem 100% on terhelve, a tápban meg SOHA nem fog 100% on menni jó ha 40-50% ig felpörgetik a tápok magunkban!Kicsit túl gondolod ezt a témát!
Amúgy is a tápokban MIN 500mA-t kibírnak a venti szabályzó áramkörök szóval NO para!
-
-
válasz
Atilla001 #3646 üzenetére
nemtudom miről beszélsz!
nálam itthon a 2gépembe több mint 20db üzemel vegyesen P14-P14.esek, egyik sem kerepel! Pedig szinte néma módban használom, a custom vízhűtésen elég ha 4-500RPM.el mennek, szóval idegesítő lenne ha valami kerepelne itt!
vagy user error van nálad, és bele ér valami a ventibe, vagy kifogtál egy gyári hibás darabot, vissza kellett volna küldeni garanciába ezért van rá a 6év garancia! De még gari se kell, 3napon belül jár az azonnali csere ha hibás valami!
-
-
-
válasz
Atilla001 #3635 üzenetére
a gyári ventinek PL: 1200RPM-en van akkora légszállítása mint a P12.nek 700.on! és ugye még ehez jön az is hogy a P12.nek 2X akkora a statikus nyomása is, szóval kb 3ad fordulaton tudja ugyan azt amit a gyári venti!
szóval kár ezen filózni hogy le e hűti, egy 1500W os gold tápot is simán lehűt 7-800.RPM mellett!
-
válasz
Atilla001 #3633 üzenetére
pedig nyugodtan ájulj el az Arctic-tól, fényévekkel jobb mint a gagyi gyári ventik amik a tápokba vannak!
nem fogod a hangját hallani még terhelés alatt sem!
amúgy meg nem lehet kiszámolni, max kimérni lehet hogy alapon és terhelés mellett mennyit kap a venti benne, semmi köze a ráírt Ampernak és Watt-nak sem!
-
-
válasz
gulupeti #3609 üzenetére
semmivel nem jobb egy márkás 12.e FT-os venti sem, annyival jobb csak hogy hamarabb kiürül a pénztárcád tőle!
amúgy meg ha csicsás kell van az is belőle! => P14 PWM PST A-RGB de ez már nem annyira olcsó, kb ~6.e/db de még ígyis sokkal jobb mint egy 15.e-res BE QUIET!, vagy CORSAIR ML
-
-
akár lehetne az is!
De jelnleg nem létezik jobb megoldás egyetlen olyan tápba sem amiben gyárilag 12.centis venti van!
14.es már problémásabb ugye mert ott 25 helyett 27.mm vastag a P14 és amelyik tápba nagyon paszentos a gyári venti oda nembiztos hogy befér vastagságban!
Amúgy áruld el mi a bajod a P12 vel? HE??
-
válasz
N.Ferry #3584 üzenetére
ez lesz a te embered(ventid) => ARCTIC - P12
-
-
-
-
válasz
Fox Mulder #3570 üzenetére
eza Sanyo venti nagyon jó minőségű, és sok felső kategóriás Seasonic tápban volt régen használva, nem mai darab, de ha működik és nincs széthajtva akkor jó lehet, bár a P12 kb fele olyan hangos lenne mint ez a sanyo, de ha nem zavar a hangja akkor nyugodtan beteheted.
-
válasz
Fox Mulder #3568 üzenetére
3.pines ventinél a 3.ik a fordulat szám szenzora, ezt nem kell bekötnöd!
már linkeltem be erről képet nem 1X hogy melyik az a 3 közül amit ki kell hagyni!
tehát a sárga a fordulatszám ezt kihagyod! De a P12 ventinél ilyen egyszínű fekete lesz a vezeték így a csatlakozóból tudod azonosítani melyik szélsőt nem kell használnod.
-
-
válasz
Fox Mulder #3564 üzenetére
azt a cseredarabot felejtsd el!
ARCTIC - P12 kell bele, ilyenekkel meg hogy mennyi amper meg Watt ne foglalkozz a P12 a leg alkalmasabb tápventi cserére!
-
-
F12 NEM ALKALMAS táp hűtésre!, nincs elegendő légszállítása és a statikus nyomása is nagyon gyenge!
ARCTIC - P12 kell neked, ne sajnáld azt az 1500.Ft-ot rá!
amúgy meg 3.pin az nem PWM-es a PWM-es ventinek 4.pines csatlakozója van, de tápba NEM jó mert azokat nem feszültség alapú vezérlésre tervezték, ha egy ilyen PWM-es ventit tápba teszel jó eséllyel morgó/búgó hangja lesz, de az is lehet hogy el sem indul, mivel túl alacsony az a ~4Volt körüli feszültség amit a táptól kap alapjáraton.
-
válasz
FaRkaS1991 #3551 üzenetére
Mehet a P14 a helyére, de arra figyelj hogy 2mm-el vastagabb, tehát 27mm vastag nem szabvány 25, nézd meg hogy van e annyi plusz helyed hogy elfér e?
-
Azért nagyon ne mondogasd hogy jó a PWM is a sima 3pin helyett!
Neked szerencséd volt ezért lett jó!
a P12 PWM-nek 3,9Volt az induló feszültsége
a sima P12-nek 2,8Volt az induló feszültségeNagyon sok táp csak 3,3-3,5Voltot ad alapjáraton a ventinek így itt a PWM es verzió nem fog elindulni!
Szóval maradjunk a sima P12.nél!
-
-
-
-
-
-
2 lehetőséged van!
1, veszel Ali-ról gyári ventit (veheted a drágábbik verziót az golyós csapágyas, minden másban ugyan az)
2, veszel Arctic P14-et, és kicsit barkácsolsz a felfogató lyukakon a tápban.
-
válasz
kisgyerek85 #3517 üzenetére
így betudod azonosítani a színeket!
-
-
válasz
laci666 #3511 üzenetére
Sajnos 9.centis ventiből kevés van ami csendes hatékony és elindul 3,5Voltal
De szerencsére van egy nagyon jó és nem is drága! Noiseblocker BlackSilent 92 XE-2 ő kell neked! a végén a XE-2 jelölés fontos, mert az XE-1 nem jó!
U.I: Most nézem neked 15.mm vastag kell, hát akkor az szívás mert olyanból nemigen fogsz kapni megfelelőt! Esetleg nézd meg nem e fér el a szabvány 25.mm vastag!
-
-
válasz
Czmorek #3507 üzenetére
Természetesen van ebből a típusból PWM verzió is íme itt van
És van kicsivel drágábban dupla golyós csapágyas verzió P14 PWM CO néven fut
-
válasz
4264adam #3488 üzenetére
Arctic P12 ACFAN00118A mondjuk innen => ARCTIC - P12
-
válasz
ralfee106 #3479 üzenetére
Már megerősítettem! De továbbra sem olvasol vissza(vagy előre ha neked a fordított menet a normális)
Leírtam már jó párszor hogy BÁRMELYIK TÁPBA JÓ az Arctic P12 és P14(ha 14.centis kell, itt még azt is írtam hogy nem szabvány 25.mm vastag hanem 27.mm, tehát meg kell nézni hogy elfér e a +2.mm vastagság) de ez téged nem érint mivel 12.es kell, az meg szabvány méretű És a pontos típus számot ACFAN00118A is leírtam(mert van belőle több verzió)
-
-
válasz
csubuka #3468 üzenetére
Nem kell pöcsölni ezekkel a statikus nyomásokkal meg CFM.ekkel! SEMMI jelentősége nincs, a táp úgy is úgy szabályozza a ventit magának hogy ne legyen melege!
Arctic P14.(ACFAN00123A) kell neked.
Amire figyelni kell: hogy vastagságban 27mm nem a szokásos 25mm, ha elfér akkor minden további nélkül mehet bele! 2.1.Volt az induló feszültsége, szóval bármelyik táp képes meghajtani.
4.pin PWM ventit NEM TESZÜNK TÁPBA SOHA (kivéve ha gyárilag is olyan van benne, ami nagyon ritka) már sokszor írtam róla de úgylátom ezt el sem olvastad
-
válasz
magyarc #3446 üzenetére
A gyári venti adataival NE FOGLALKOZZ!
és maradj az olcsó sima Arctic P12.nél ebből is van több féle verzió, de ezt vedd amit linkeltem(ACFAN00118A)
a Bionix P120 NEM alkalmas tápba mivel csak 4pines PWM verzió van belőle(ezeket nem nagyon szabad feszültség alapú fordulatszám szabályozásra használni, mert vagy nem is fognak menni vagy erősen búgó hangjuk lesz) és az induló feszültségük is ismeretlen!
Beteszed a Arctic P12-t és örülsz, a gyári adataival ne foglalkozz bőven lehűt egy 1000W os tápot is szinte némán!
-
válasz
semetka #3423 üzenetére
semmivel!
Veszel 1500.Ft ért egy Arctic P12.est és kicseréled!
-
-
-
válasz
DeathAdder #3409 üzenetére
de a lényeget nem nézed!
bejelöltem
ahogy írtam, tápba olyan venti kell ami 100% hogy elindul 3,5.Volton
-
válasz
DeathAdder #3407 üzenetére
Azt csináltad rosszul hogy nem olvastál utána!
Nem úgy van hogy csak úgy bele teszek bármilyen típust csak a mérete legyen akkora hogy beférjen!
Valószínű az van hogy olyan vetit tettél bele aminek 5Volt felett van az induló feszültsége, de a táp meg csak 3-4.voltot ad neki alapjáraton, így nem tud elindulni!
már 1000X leírtuk ARCTIC COOLING P12(3.PIN/1800 RPM) a nyerő választás KB az összes tápba amibe 12.centis kell!
-
az teljesen mind1 hogy milyen az új és a tápban lévő venti áramfelvétele!
1.dolog viszont ELENGEDHETETLENÜL fontos! Mégpedig az hogy a táp mekkora feszültséget ad a ventinek alapjáraton, ez általában 3és5.Volt között szokott lenni(jellemzően 3,5-3,7.Volt körül szoktak lenni, nagyon ritka az olyan táp ami ettől többet ad ki alapjáraton.
Szóval ami NAGYON lényeges hogy az új venti ezen a feszültségen eltudjon indulni, induló feszültség-ként szoktak erre hivatkozni a gyártók, már amelyik ventinél ez meg van adva.
Mert kb a 80%-uknál nem adják meg a gyártók hogy az adott ventinek mennyi az induló feszültsége!És sajnos a ma kapható ventik kb ~75%-a csak 5.Volt, vagy ettől magasabb(némelyik csak 7-8.voltnál indul el) feszültségen tud elindulni a tápod meg csak 3,5.voltot ad neki így nem fog elindulni benne a venti.
Tehát máris le lettél korlátozva hogy a maradék 25% ból kell választanod amik elindulnak 5.Volt alatt.
Ezért szoktam(tuk) ajánlani az ARCTIC P12-est mert ennek az induló feszültsége 2,8 Volt és nem kell izgulni hogy a tápoban nem fog elindulni, mert ~99,9% hogy menni fog bármelyik tápban, mivel már 2,8.volton indul ettől kevesebbet meg nem ad egyik táp sem a ventinek!
Szóval ne variálj vegyél egy P12.est meg hozzá egy 2.pin átalakítót és tedd be a tápodba, és ne azon kattogj hogy a gyári ventinek és a P12.nek nem azonosak a paraméterei, a P12.bármelyik tápba jó amiben gyárilag 12.centis venti van.
-
-
-
válasz
Zsoca_D #3349 üzenetére
ha magában a tápban elfér fizikailag a P14(ugye ez nem szabvány 25.mm vastag hanem 27mm) akkor túl nagy gányolást nem kell csinálni, átlóban 8.mm az eltérés 17,7 vs 16,9.mm
csak egy tűreszelő kell, és némi türelem
Átlóban kifelé, ki kell reszelni a felfogató furatokat a táp fedlapján, 4-4.mm(ha enged annyit) és akkor felcsavarozható az eredeti módon!
Sajnos itthon nem lehet kapni 135.mm ventit, korábban már kerestem én is!
-
-
1, tápba soha(ha csak gyárilag nem ilyen van benne) NEM teszünk PWM-es ventit, eleve a PWM.es ventik nem szeretik ha feszültség alapon szabályozod őket benne van a nevükben PWM jelel vannak szabályozva a fordulatszámuk és FIX12.Voltot kapnak, szóval nem igen fogják szeretni ha te 3,5Volton járatod.
2, teljesen felesleges 4-5.e FT os venti egy tápba, egy 1500.as is ugyan olyan jó tud lenni ha jó típust választasz!
-
ha forrasztani kell akkor már felesleges az átalakító! egy 1200.Ft os ventinél meg nem hiszem hogy a garanciára kéne koncentrálni, többe kerülne elküldeni/elvinni leadni garanciába ventit mint egy újat venni helyette 1200.ft ért, nem mindha olyan könnyen és hamar tönkremennének, még ezek az olcsó ventik is simán kibírnak több évet!
Max: ha egy be quiet! Shadow Wings kategóriáról van szó, de ilyet meg senki nem fog tápba rakni sz.tem.
-
válasz
PeeterssoN #3318 üzenetére
korábban már itt belinkeltem a csatlakozó kiosztását!
de akkor még 1X
és igen vagy forrasztasz, vagy veszel átalakító adaptert!
-
-
-
válasz
PeeterssoN #3303 üzenetére
sima P12 PL: ez
van P12 silent is az csak 1050.et pörög az sem jó és a PWM.esek sem jók!
-
válasz
atiska007 #3300 üzenetére
ezt leírtam, korábban! Meg kell nézni, nem kell nagy tudomány hozzá! akár szétszedés nélkül is meg lehet nézni, ha bevilágítunk a táp hátán láthatjuk hogy a jelenlegi venti ráfekszik e a hűtőbordákra(vagy valami másra) vagy pedig van ott még 1-2.mm hely közötte!
Amúgy meg nem MÉRETBEN gondoltam hogy jó mindenbe hanem teljesítménybe és legfőképpen abban hogy BÁRMELYIK tápban ELINDUL az alacsony induló feszültsége végett, mert van millió féle másik venti ami jó lehet a gyári helyett csak épp nem indulnak el 3Volt alatt szóval máris kiesik a kosárból!
-
F12 az köszönő viszonyba sincs a P12.vel szóval azzal kár is kísérletezned!
Ha el is indul majd(bár kétlem) annyi levegőt nem fog meg mozgatni mint egy lepke fing.
Pár HSZ.el fentebb leírtam a P12/P14 jó BÁRMELYIK tápba, ebbe bele tartozik a tied is szóval, nem kellett volna még 30.at se vissza olvasnod!
-
-
válasz
robertosz91 #3292 üzenetére
mennie kell, ha a gyári venti ment alapjáraton akkor ennek is mennie kell!
biztosan jól kötötted be a vezetékeket? nem fordítva vagy nem a megfelelő 2.őt!
-
válasz
robertosz91 #3287 üzenetére
és sz.ted a tápokban mikor megy 100% on a venti? még több órás folyamatos 100% os terhelésen se megy feljebb 50-60% nál a venti fordulata!
amúgy is a P12.sokkal nagyobb statikus nyomással rendelkezik, ez többet számít mint a CFM érték!
Nyugodtan cseréld ki bármekkora akár 1500W os tápba is elegendő a P12/P14 teljesítménye!
jeni nem valószínű hogy újat kap, mivel már évek óta nem létező széria max valami gagyi HEXA-t adnak cserébe ami sokkal gyengébb kategória!
és lehet az úti(posta)költség amíg eljut a szervizbe többe kerül mint a P12 ami 1200.Ft
-
-
-
válasz
Zsoca_D #3277 üzenetére
a képet EVGA 750 BQ belsejéből linkeltem!
itt egy T1352512HH venti szerepel! Ez pedig 135x25mm méterű a nevében is benne van 135 25
ezért kérdeztem hogy stimmelt e a lyuktávolság
-
válasz
Zsoca_D #3274 üzenetére
Ha erre a plexi légterelőre gondolsz, ezt nyugodtan ki lehet dobni belőle
Elvileg azért teszik bele némelyik tápba hogy hátra felé terelje a levegőt, ne azonnal távozzon a szellőző nyíláson(némelyik tápnál már túlzásokba is esnek mert szinte a venti felét letakarják így), de gyakorlatilag inkább csak ront a hűtés teljesítményén, szóval nem vesztesz vele semmit hogy kihagytad!
Inkább itt az lenne a kérdés hogy a gyári venti elvileg 13,5.centis hogy bírtad bele tenni a 14.est? stimmeltek a felfogató lyukak? vagy kicsit erőszakoskodni kellett?
-
válasz
atiska007 #3265 üzenetére
Írtam már erről korábban, jó venti csendes, de sajnos csak 4,5.Volt körül indul el, így elég sok tápba nem jó, mert megse fog moccanni 3,5.voltal ami sok tápnak az alapfeszültsége amit kiad a ventinek
A P14. minden szempontból jobb ha elfér a 27mm vastagság, sokkal nagyobb a status nyomása alacsony fordulatnál.
És elindul bőven 3.volt alatt is így minden tápba jó.
-
-
-
válasz
katona.jozsi #3257 üzenetére
Ha olvasnál pár hsz.el feljebb már tudnád a választ!
Arctic P12/P14 olcsó jó és megy 3.Volt alatt is
-
-
válasz
Snowy_owl #3245 üzenetére
Kicsit olvass vissza! Nemrég írtam erről hogy PWM ventit NEM AJÁNLOTT feszültség alapon(a tápok így vezérelnek) használni mert ez lesz az eredménye hogy morog/búg/berreg mivel a PWM ventik inpulzussal szabályozzák a fordulatukat!
Linkeltem be nagyon olcsó és kb az összes tápba jó Arctic P12 vagy P14(ha 14 centis venti kell) ezek nem morognak alacsony fordulaton se.
-
válasz
bbrezvai #3234 üzenetére
Inkább vegyél egy Arctic P12 -t 6.év garancia van rá, nem mellesleg sokkal jobb mint a gyári D12SH-12 volt!
-
válasz
gregus021 #3231 üzenetére
próbálj rásegíteni a ventinek, egy fogpiszkálóval nyúlj be a védőrácson és pörgesd meg a venti lapátját, ha elindul és forog tovább akkor jól kötötted be csak az van amit írsz hogy a táp annyira kevés feszültséget ad ki a ventinek alapjáratom amivel nem bír elindulni az a venti amit bele tettél!
az Arctic P12 biztosan el fog indulni mert nagyon lacsony az induló feszültsége!
-
válasz
enginev3.0 #3227 üzenetére
-
vissza kanyarodva a gyári ventikre egy 80.e Ft.os Seasonic PRIME 1000W Platinum tápba is
egy 500.Ft os Hong Hua HA13525H12F-Z nóném szar venti van
Pedig ugye a Seasonic nem éppen a gagyi tápok közé tartozik főleg nem a Platinum és Titanium sorozata, és PL: ugyan ez a venti van egy 20.e Ft os 500.W os XFX-be is, szóval már rég nem arról szól hogy olyan ventit tesznek a tápokba ami oda való lenne!
-
A legtöbb PWM venti fog működni, tehát át alakítható 2.pinesre, de NEM AJÁNLOTT!
Mivel nem erre lettek tervezve, és nagyon soknál az lesz a végeredmény hogy alacsony fordulatnál borzasztó morgó/búgó hangjuk lesz, szóval tápba inkább sima 3.pinest kell használni azoknál nincs ilyen probléma.*********************************************************************************************
enginev3.0 : inkább legyen kedved forrasztani sokkal csendesebb lesz az a táp, ha saját maga vezérli a terhelés/melegedés függvényében a ventit.
Bár ha nem zavar hogy folyamatosan 100% on megy a venti benne akkor ne foglalkozz vele!Nekem már 500.RPM en is zavaró egy venti, ilyenkor éjjel meg pláne a nagy csendben!
-
még egy 60-80-100.e Ft-os tápban is ócska gagyi, sokszor noném venti van, akkor majd sz.ted pont arra fognak figyelni hogy olyan ventit tesznek oda, aminek nagy a légszállítása és a statikus nyomása is!
a gyártók manapság már arra törekednek hol tudnak 100.Ft ot megspórolni minden egyes darab tápon, szóval még egy ARCTIC P12(P14) szintű ventit sem fognak bele pakolni!
a komolyabb be quiet! tápokba szokott lenni a saját gyártmányú középkategóriás Shadow Wings venti, de manapság már ezt is hanyagolják és valami kínai nevesincs ventiket pakolnak beléjük.
Továbbra is azt mondom az ARCTIC P12 bármelyik tápba bele rakható amiben 12.centis venti kell a ARCTIC P14.el már figyelni kell mert nem szabvány 25mm vastag hanem 27mm ahol nagyon kivan számolva a hely ott nem biztos hogy be fog férni!
-
amúgy ezeket komolyan gondoltad?
1, tápba NEM jó a PWM, mivel nem igen szeretik a PWM ventik a feszültség alapú vezérlést!
2, ezekből melyiket tesztelted le hogy 3-3,5.Voltal elindul? mert elég sok táp ennyit ad csak induláskor a ventinek.
SWiF2 120P el lehet felejteni tápba, még 5.voltal sem hajlandó elindulni, szóval ez kapásból kuka és ugye ez is PWM.es
ARCTIC P12 biztosan jó 2,8.Volt az induló értéke így bármelyik tápba jó, ráadásul baromi olcsó és még jó is!
-
válasz
Floyd80 #3200 üzenetére
azt ugye te sem gondoltad komolyan hogy egy 16.e Ft-os FULL alap tápba, majd betesznek egy 7000.Ft-os Silent Wings-et, sajnos ebbe a full alap tápba, nem futja még egy 3.e Ft-os Pure Wings 2.re sem!
Amúgy jobban járnál ha magára a tápra bíznád a venti vezérlést a melegedés függvényében!
vegyél egy ARCTIC COOLING P12-t bele és kösd rá az eredeti helyére a tápba! sokkal jobban jársz és még a mostani megoldástól is sokkal csendesebb lesz!
-
-
-
Nem kellene ERŐLTETNI a 4.PINES PWM ventiket feszültség alapú vezérlésre! Mert nagyon NEM SZERETIK, ha fix 12.volt helyett csak 5.öt adsz neik!
A másik a legtöbb táp NEM AD 5.VOLTOT sem a ventiknek alapjáraton, némelyik még 3.voltot sem! átlagban 3,5-4.volt körül adnak itt elég sok venti NEM FOG ELINDULNI szóval csere elött ezt ki kell mérni mennyi az annyi, vagy olyan ventit kell venni ami már 3.volt alatt indul mint az említett ARCTIC P12. 2,8.volt induló feszültségű
-
válasz
zotyi85 #3169 üzenetére
F12 az kacat széria, és magas az induló feszültsége is, tápba valószínű meg se fog moccanni!
Vegyél bele P12.est 1200.ft tényleg aprópénz.
-
válasz
zotyi85 #3167 üzenetére
Meglehet csinálni, de a legtöbb PWM.es venti ezt nem nagyon fogja szeretni, nem arra vannak tervezve hogy feszültség alapon legyenek szabályozva, némelyik nem is fog működni így, vagy éppen működik de nagyon zavaró morgó-búgó hagja lesz! Inkább vegyél egy olcsó Arctic P12.est most az a leg olcsóbb megoldás, és viszonylag jó és cssendes is!
-
válasz
scott_free #3164 üzenetére
Arctic P12 simán elég oda! és menni is fog mert alacsony az induló feszültsége
-
a legnagyobb gond nem is a venti típusa nálad, hanem az hogy neked NEM SZABVÁNY méretű a gyári ventid mivel 13,5.Centis nem 14. így a felfogatási furatok NEM FOGNAK stimmelni!
Szóval faragnod kell a tápon a rögzítő furatoknál, és ha szűkös a hely a tápba, az is lehet nem fog elférni a nagyobb(14.centis) venti sem!
amúgy ahogy írod a mért fogyasztásod 300.Watt az a tápnak 270W ot jelet ott nem kapcsol be a berregő venti és még az új gépednél lévő 360.Watt se fogja működésbe hozni szóval nem értem mi a probléma?! ha be sem kapcsol a venti soha!
Bár az is érdekes hogy egy 350-400W os fogyasztású gépbe minek az 1200.as táp?
Csak azért kérdezem mert azt gondolom tudod hogy hiába a platuinum hatásfokú táp az a bizonyos 90% os hatásfok 50% os terhelésnél(konnektorból 670Wattot mérve) igaz csak! 3-400Wattnál csak ~85% körül tud!
terhelés nélkül üresjáratba meg ne is akard tudni mennyi!
-
-
válasz
mgoogyi #3092 üzenetére
Az ADDA ventik nagyon jó minőségűek, nem ismeretlen márka, inkább szerverekbe használják(pont a minősége és tartóssága végett)
Egy gond van velük de ez nem is az ADDA márka hibája, ezek a ventik 90% a mind Dupla vagy Tripla golyós csapágyazásúak ezáltal sajnos nem olyan csendesek mint egy mezei sikló csapágyas venti, tehát már új korukban van egy jellegzetes hangjuk ami a csapágyakból fakad, főleg alacsony fordulat(5-700.RPM) mellett hallható, és még ehez társul némi motor hang is, abból adódóan hogy a tápokban mindég TÚLMÉRETEZETT ventit használnak a gyártók és többnyire mindég a legalsó(minimális fordulatszám, ahol még elindul és menni képes) tartományban üzemelnek ahol ez természetes jelenség, ami szintén nem az ADDA ventikre jellemző, hanem az összes gyártó összes modelljére!De a te megoldásodra rátérve hogy a tápban lévő ventit magára az alaplapra kötöd rá az NAGYON nincs rendben egyrészt az alaplap nem fogja neked a terhelés függvényében szabályozni a tápban lévő ventit, az egy dolog hogy te nem használod ki a táp teljes teljesítményét, de akkor sem jó ez a megoldás!
Bár nem írtad hogy jelenlegi állapot szerint mekkora fordulaton üzemel a tápban lévő Silent Wings 3, mondjuk ilyen 900-1000.RPM körül megbirkózik a táppal ha 100% on megy a táp akkor is, viszont ha nincs terhelve a gép felesleges akkora fordulaton forognia 4-500.RPM is elegendő neki, tehát ezért lenne jobb magára a tápra bízni a saját hűtésének vezérlését!Nálam a tápban csak egy 14.centis Pure Wings 2 van és ~400.RPM -en forog, de ha maximális terhelésen jár a gép akkor sem pörög többet, így meg kb 0 hangja van mert 10.centi távolságból már nem is lehet hallani a táp hangját!
Jó mondjuk nekem GOLD hatásfokú tápom van és ha a gépem 100% on megy(300-350W) akkor sem kell csak 30-35.Wattnak megfelelő hőt lehűtenie köszönhetően a táp 90% os hatásfokának!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- E-roller topik
- Mikrotik routerek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bluetooth hangszórók
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged