- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Mini-ITX
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
-
PROHARDVER!
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
8th
addikt
Azt próbáltam már korábban is pedzegetni, hogy a felesleges hozzászólások elkerülése végett tök jó lenne egy normális rögzített első hozzászólás de amolyan átlag kispista számára is emészthető formában. Csatlakozó bekötési segédlettel ábrákkal tanácsokkal akár konkrét példákkal, pl. ha huszadjára kérdezik itt meg, hogy az egy bizonyos tápegységbe mit vegyenek akkor lehet, hogy be kéne venni az adott tápot az összefoglalóba. Én biztos vagyok benne, hogy ezeket az első hsz/összefoglalókat sokkal többen olvassák mint azt elsőre gondolnánk csak más topikokkal szemben ebben a topikban nincs benne semmi használható információ. Részben ezért is kérdezik meg újra meg újra ugyanazt. És rögtön a gyanútlanul betérő kérdező torkának ugranak vagy lekezelően odaböfögik neki, hogy olvasson már vissza meg használja a keresőt. Az újra és újra feltett kérdések zöme és az ebből fakadó felesleges feszkó simán elkerülhető lenne ha valaki magára vállalná, hogy összerittyent egy normális első hsz.-t.
Analóg vén majom egy digitális világban
-
8th
addikt
válasz Rainman05 #3336 üzenetére
Ne vedd magadra. Lezajlott itt pár "vicces" párbeszéd az utóbbi időben erre írta a kolléga ironikusan, hogy olvass vissza.
Jó lenne tudni a lecserélendő ventilátor pontos típusát mert csak ez után tudunk érdemben segíteni.
szerk: amúgy egyetértek elég hoki ez a topik. Sok segítséget itt ne reméljen az ember fia manapság mert ha kérdezni mer rögtön megkapja a képébe, hogy olvass vissza! Ezzel meg aztán qrvára ki van ám segítve az illető...
[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
válasz PeeterssoN #3330 üzenetére
Az utoljára felvázolt kábelösszekötős megoldást szoktam alkalmazni. A szigetelőszalag viszont alkalmatlan ilyen környezetben való felhasználásra. Zsugorcső kell az végleges megoldásnak tekinthető.
-
8th
addikt
válasz DroiDMester #3310 üzenetére
Kettőnk közül itt nem nekem kell megnyugodni. Ha ennyire a szívügyednek tekinted a topikot és/vagy unod a hülye kérdéseket rakj össze egy normális összefoglalót de ne abból álljon, hogy a csoda p12 jó a mindenbe IS mert a jelenlegi lyukas garast nem ér. Akkor nem kell százszor leírni ugyanazt és nem lennél idegbeteg.
[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
válasz DroiDMester #3308 üzenetére
Ez nem okoskodás vagy nem okoskodás kérdése. Tettél egy kijelentést amit semmivel sem támasztottál alá. Ha pedig valaki nem veled ért egyet besérülsz és nekiállsz másokat minősíteni a magas lóról. Normális hangnemben kérdeztem a válaszodat megköszöntem nem tudom mire jó ez a sértett vergődés a részedről.
szerk: Egyébként gyári ventilátort keresek bele éppen. Ez a csere ventilátor csak átmeneti megoldás lesz.
[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
válasz DroiDMester #3299 üzenetére
Vesd össze az adatlapjukat. Én megtettem. A légszállításuk közel ugyanaz. Reggel megvolt a műtét. Kényelmesen hang nélkül pörög a tápban az F12 ami tökéletesen ellátja a feladatát. Egyébként a gyári ventilátor 88.0 CFM-et tudott, a P12 ezzel szemben mindössze 56.3-at, az F12 pedig csak 53.0-t tud vagyis pont olyan sovány ide mindkettő. Ennyit arról, hogy a minden tápba IS jó a P12. Ez egyszerűen nem igaz. Az, hogy működik vele az egy dolog, de ez még kevés. Azzal sincsen senki sem kisegítve, hogy egyszál ember nagybetűvel leírja, hogy BÁRMILYEN tápba jó a P12 és pont. Mindenféle indoklás vagy magyarázat nélkül ez nem egy komolyan vehető kijelentés. Ilyen alapon minden tápba jó az F12 is (nem).
[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
válasz DroiDMester #3296 üzenetére
Visszaolvastam nem három hozzászólást és nem is harmincat. Az én konkrét kérdésemre nincs releváns válasz a topikban. Többen is megkérdezték már ezt. Van itthon egy bontatlan F12-m valahol előtúrom és felhasználom azt. Adatait összehasonlítva közel ugyanazt tudja mint a P12. A gép egy kb 50w nagyon max. 60w csúcsfogyasztású kétmagos igp-s irodai gép. Ahhoz elég lesz. Elvileg már 2.7v-tól elindul mindkettő. Használtam ilyet régebben egy másik tápban ott szépen helytállt egy minimum dupla ennyit fogyasztó gépben. Feltételezem ide is elég lesz. Köszi a segítséget.
atiska007 Én is erősen támogatnám a topik összefoglaló frissítését. Egy ház ventilátor topikban elmenne ez az összefoglaló de itt barkácsolás kábelvagdalás forraszgatás van. Arról pl. semmi sincs az összefoglalóban, hogy hogyan köss be egy ventit, a csatlakozón melyik szál melyik, a gyáritól nagy mértékben eltérő teljesítményfelvételű ventilátor alkalmazása okozhat-e bármi problémát a tápban és a többi. Tudom ott a google rá lehet keresni de ha már egyszer itt van ez a topik. Rengeteg újra és újra feltett kérdés elkerülhető lenne pár alapvető dolog leírásával, magyarázatával. Szerintem.
-
8th
addikt
Üdv. A tápomban egy ilyen ventilátor dolgozik. Már borzalmasan hangos, szeretném cserélni. Ventilátor esetében felfelé/lefelé ettől 0.30A-tól el lehet térni vagy pontosan ugyan akkora "teljesítményűt" keressek hozzá? A táp egy Chieftec GPS-450AA-101A.
Köszi
-
8th
addikt
Üdv. A zajos tápventilátorom helyére tervezek berakni egy AC F12 ventit (mert az van itthon).
Az eredeti ventilátor 12V 0.22A.
Az F12 amit beraknék a helyére viszont 12V 0.24A. Berakhatom ezt a helyére nem lesz ebből probléma, hogy nem egyformák? 0.22A vs. 0.24A. A másik amit kérdeznék, hogy hogyan kössem be. A gyári venti 2pin, (fekete, piros) az AC F12 viszont 3pin-es. (fekete, sárga, zöld). Feketét a feketével az addig oké de hogyan tovább? Jól gondolom, hogy a fekete és a zöld szál kell nekem?Analóg vén majom egy digitális világban
-
8th
addikt
válasz metrion #2724 üzenetére
Mert idővel elfárad és leválik. Vegyél zsugorcsövet az simán túléli a tápodat is. Forrasztani sem feltétlen kell. Összesodrod rámelegítesz két-három réteget és örök élet + 1 nap. Én pont ma vettem ventilátor kábelének szigeteléshez. Kőkemény 120 forint volt belőle egy méter.
-
8th
addikt
válasz takacsbotond #2714 üzenetére
Végül is, nem mondasz hülyeséget, 600 forinton már tényleg ne múljon a dolog.
Bekötést, hogy oldjam meg? A tápban lévő 2 pin-es csatira dugnám rá.[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
válasz takacsbotond #2712 üzenetére
Bruttó 800 forint a sima F8. Ha évente cserélni kell az sem érdekel. Szerintem belepróbálok egy olyat felesleges ebbe a filléres használt tápba annál drágábbat rakni. Kösz a segítséget.
-
8th
addikt
válasz takacsbotond #2710 üzenetére
Ahogy elnézem a sima F8 paramétereiben szinte teljesen megegyezik a cserélendő ventivel.
Gyári: 2600 rpm / 32 cfm / 0.18A / 34dB
Arctic F8: 2000 rpm / 31 cfm / 0.16A / 0.3 Sone (~24dB)Ez jó lehet bele
-
8th
addikt
válasz takacsbotond #2708 üzenetére
Nem tudom hány éves lehet. Most került hozzám használtan. Nem szeretném eladni (nem is érdemes) inkább raknék bele egy új ventit és elraknám tarcsiba.
Szerk.: 80mm ventilátor van benne, nem 120. Csak van valami vállalható nyolc centis vacak 2-3ezer forint körül ami passzol bele. Annyit még pont rászánnék.[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
válasz takacsbotond #2706 üzenetére
Szia.
CHIEFTEC GPS-350FB-101 A
-
8th
addikt
Üdv. Adott egy táp amiben egy Yate Loon GP D80SH-12 (M-S02, 12V, 0.18A) típusú 2pin-es táp ventilátor dolgozik. Vele van egy kis gondom. Olyan fémes csörömpölős hangja van mint egy 30éves kamrás dízelnek téli hidegindításkor. Nem igazán hangos de rohadtul zavaró már. Gyári ventit nem érné meg bele venni az ára miatt ezért az lenne a kérdésem, hogy milyen ventilátorral lenne érdemes pótolni? Eleve cserénél mire kell figyelni? Gyárilag 0.18A-os van benne. Kisebb/nagyobb mehet bele vagy pontosan ugyanakkorát kell keresni hozzá? Szétnéztem de szinte csak 3pin ventiket találok. Ezeket hogyan kell bekötni 2pin csatira? Egyáltalán be lehet? Működni fog? Sorry a hülye kérdésekért teljesen laikus vagyok a témához nem kenyerem az elektronika.
[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
válasz Impressa #1572 üzenetére
Tehát 0.12A -os a ventilátor ami benne van. Mennyire ajánlott eltérni ettől az értéktől? 0.33A, 0.45A stb... Mit befolyásol ez? Á szétbontani meg zsírozgatni ragasztgatni biztosan nem fogom. Ezt kihajítom az újat rádugom/ráforrasztom és újra örök élet.
[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
Üdv. Cserélni szeretném az otthoni gépben a táp ventilátort mert valószínűleg full csapágyas. Bekapcsoláskor 3-4percig közepesen hangosan búg morog majd ez szép fokozatosan vissza halkul a normális szintre. A ventilátor típusa: TRICOD SCIENCE SPDL 1225S. Ez egy sima 120x120x25-ös venti hagyományos két tűs csatlakozóval. A problémám az, hogy nem találtam erről a légkavaróról semmi infót a neten. A tápon sincs feltüntetve sem a légszállítás sem a zajszint. Tudom, hogy a google a barátom de ma nincs kedve velem barátkozni mert semmi érdemlegeset nem mondott róla. Supportnak írtam csájnába hátha válaszolnak. Addig is megkérdezném, hogy 2500 max. 3000 forintig bezárólag milyen fix fordulatos halk ventilátort ajánlanátok ami elfogadható légszállítással bír?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- VoLTE/VoWiFi
- MárkaLánc
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Műbőr kötésben, feltűnőbb dizájnnal is elérhető lesz a Redmi Turbo 4
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest