- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Van valami általános szabály arra, hogy egy UPS-nek mekkora a legkisebb ajánlott terhelése?
Vagy, ha egy adott (alacsony) terheléssel (pl. csak egy ONT) mindig elindul, akkor az nem okoz neki gondot?-= Pancsermeste® =-
-
törölt tag
válasz PROTRON #21097 üzenetére
Igen, ezt látod.
Annyit hozzátennék, hogy nagyjából 50W körül van a fogyasztás igazából csak ennyire alacsony terhelésnél pontatlan a fogyasztás kijelzés. (Vagy éppen maga az inverter egy alap fogyasztó)
Nagyjából 100W+ áll helyre. Szóval inkább úgy számolj, hogy 50W esetén bír ~30percet. Sajnos... -
Gyöször
senior tag
600VA akármilyen gagyi ups elvisz nekem 30W nyi kamerát + tcom modem wifiset 2 órát. 3 ilyen van amiket én tákoltam fel a házakra. Az njoy keen 600 is tudja amíg az akku jónak mondható :-) Még a cyber bu600e is elment másfelet pedig abba csak 5Ah akksi van.
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
PROTRON
addikt
válasz #68216320 #21093 üzenetére
Csak hogy tisztázzuk, akkor a táblázatod jobb oldalon következővel számol:
Akku kapacitás: 100%;
Bemeneti feszültség: 229,0 V - AC tehát váltakozó
Kimeneti feszültség: 228,0 V - AC tehát váltakozó
Csak mert elsőre furcsáltam hogy hogyan bír 228VA --> teljesítményt ennyi ideig fenn tartani és mi az hogy 99.9%-os.
A kimeneten a terhelés százaléka a maximális terhelhetőséghez képest: 16%
---> tehát 850 * 0,16 = 136VA ami nem a watt-os terhelés.
Ha a szokásos 0,6-al szorozzuk, akkor ez kb 81,6W kivehető teljesítmény.
Ehhez képest a kis tápegységek tudnak 80%-os hatásfokkal dolgozni, tehát kb 65W-nyi adatlap szerinti fogyasztóról beszélünk.Tehát 65W-nyi fogyasztót tud papíron 34 percig ellátni, ami persze ahogy az aksira átkapcsolás után a kapacitása csökken, pláne a kezdeti átkapcsolásin "rántás után, valószínűleg lejjebb fog esni a tényleges időtartam végére.
Köszi.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
törölt tag
válasz Cs1csó #21090 üzenetére
"Amúgy ez lehet olcsóbb lenne: Eaton 5E 850i USB DIN 29k
Ebben is van hasonló kapacitású akku (talán 7Ah-ás)"
Az Eaton 5E 850i 1db 12V/9Ah, a 650i 1db 12V/7Ah akkut tartalmaz. -
Cs1csó
félisten
Gondolom okkal. Mivel akkor támadhatóak lennének mert előbb-utóbb (fáradnak az akkuk stb.) a matek módosulna.
Ezek a UPS-ek (ezek a gyárilag - jellemzően KIS - akkuval szerelt) nem tartós áramszünet áthidalására lettek kitalálva hanem:
- PILLANATNYI áramszünet áthidalására
- ha van benne AVR - feszültség szabályzó - akkor a feszültségingadozás ellen is véd
- TARTÓS ÁRAMSZÜNET esetén, ha a gépnél vagy akkor legyen annyi időd, hogy menteni tudd a munkád és szabályosan leállíthasd a gépet, ha van rajta kommunikációs port (otthon rendszereknél ez jellemzően USB amivel egy PC-t vagy egy NAS-al lehet összekötni) akkor azon keresztül le tudja állítani szabályosan a gépet automatikusan még az akkuk lemerülése előtt ha nem vagy ott hogy ezt manuálisan meg tudd tenni.Ha KOMOLY, STABIL áthidalási időt szeretnél: SPS SOHO 600 + mellé 1-2 db JÓ NAGY kapacitású akku (ez az eszköz egy inverter és akár 200Ah kapacitást is tud kezelni ) pl. 1 pár ilyen: Leaftron LTL 35Ah 12V
Ezzel lehet elmegy egy napigAmúgy ez lehet olcsóbb lenne: Eaton 5E 850i USB DIN 29k
Ebben is van hasonló kapacitású akku (talán 7Ah-ás)[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
Sziasztok!
Egy cyberpower vp1000 [link] megfelelő lenne?
Menne róla egy synology ds920, egy gpon modem, meg egy wifi router. Kb 50 watt max, de nyugalomban inkább 30.Nem értem miért nem adnak meg a ups-eknél normálisan wh akksi kapacitást. Ebben azt találtam, hogy 9Ah 12v akksi van, kb 100wh, vagyis elkegyegne róla akár 1-2 órát is a cumó.
köszi!
-
BB9000
senior tag
válasz Gyöször #21074 üzenetére
Az APC UPS-ei képesek észlelni és kijelezni az akku gyengeségét, de ehhez szükséges, hogy rendszeresen tesztelve legyen az UPS valós terheléssel. Ezt a gyakorlatban úgy lehet megvalósítani, hogy az UPS-t hozzá kell kötni egy számítógéphez, amin fut a Powerchute kezelőszoftver és az indítja el a teszteket a felhasználó által meghatározott ütemezés szerint. Kétféle tesztet lehet csináltatni: a gyorstesztet és a kalibrálós tesztet.
A gyorsteszt csak annyit csinál, hogy 5 másodpercre átkapcsol akku üzemmódra és az akku feszültségeséséből következtet annak állapotára. Ha egy adott értéknél nagyobb mértékű a feszültségesés, jelzi, hogy csere esedékes: a piros lámpa kigyullad.
A kalibrálós teszt átkapcsol akku üzemre és egészen addig marad akku módban, amíg az akkuk nem merülnek a beállított százalékos érték alá. (a default: 10%, javaslom 20%-ra állítani a szoftverben) . Az akku módban eltelt időt veszi 100% runtime nak a továbbiakban, egészen a következő kalibrációs tesztig ezt jelzi ki óra/percben a szoftver.Mivel ilyen rendszeres tesztelést a gyakorlattal nem rendelkező UPS felhasználók általában nem szoktak csinálni, ezért az UPS-ek akkuinak csereérettségéről akkor értesülnek, amikor már késő.
Havonta a gyorstesztet + évente a kalibrálós tesztet javasolt végigfuttatni, ha nem szereted a meglepetéseket. -
PROTRON
addikt
válasz Speederer #21086 üzenetére
A kazánra megkaptad a választ, hogy menjen a szünetmentesre.
A WC szellőztetőért szerintem nem kár, abban sima motor van 10k hufért nem szórakoznék.
Ha rendes lakás friss levegő utánpótló összetett szellőztető motorjáról van szó, az már 100W is lehet, szal meg kell fontolni melyik szünetmentesre kerül, szerintem a kazánéra még pont rákerülhet ilyen esetekben ha belefér. Ha leáll mert lemerült az aksi, akkor leáll.
Mivel kevésbé kritikus mint egy 2 millás munkaállomás.A TV-t miatt sokan eleve olyan szünetmentest vesznek, aminek van olyan aljzata, ami csak védelmekkel rendelkezik, de nincs aksira kötve. Lehet amit megrendeltél az is ilyen, töltsd le a manuáléját.
Egyébként Inverter mehet minden máshoz is, csak jól kell méretezni.A klímát ezért szoktuk mindig eltérő áramkörre kötni, tudom sokan bedugják ugyanabba a dugaljba amibe aztán a zárlatos vasalót, majd megy a sírás.
Külön saját áramkör az elosztótól saját kismegszakítóval.
A legjobb ha saját "H" tarifa van hozzá.Ilyenkor persze az adott elosztóban kell lennie "T2"-es védelemnek, aztán hogy milyen kombinációban, az már a villanáyszra van bízva, tehát ha betáplálási elosztó akkor "T1+T2", ha már van megelőző "T1" védelem, akkor meg "T2+T3" kell a klíma elosztójába.
Egyébként a klíma közelében is ellehet helyezni ilyen céllal elosztót.Az AVR-hez sajnos csak inverter, de azt meg "H" tarifán nem is szereti a szolgáltató...
Sokan panaszkodnak a klímáik rendellenes viselkedésére a közcélú hálózat ingadozásai miatt.Majd megkérdezek ELMŰ-nél dolgozó tervjóváhagyó osztályos kollegát mit szólnának némi előírás finomításhoz.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Speederer
senior tag
válasz PROTRON #21085 üzenetére
Kösz, így már értem, hogy nem ugyanazt a célt szolgálja a kettő.
Viszont mivel érdemes a drága (több százerzes) eszközöket védeni? Tehát pl egy klímát, szellőztetőt, kazánt, esetleg drága tévét? Ezek közül mondjuk a legjobban a klíma lóg ki, a maga 1kW vagy afeletti teljesítményével. Főleg ha több is van belőle, akkor azt csak "ipari" (értsd: nagyteljesítményű) szünetmentes bírná akár rövid ideig is, ha jól gondolom.A felvetés amúgy jó volt jovás-tól, így valszeg alapból rá is fogom kötni a kazánt és a szellőztetőt is az UPS-re, aztán majd egy áramszünet esetén kikapcsolja őket a szerver.
A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
PROTRON
addikt
válasz Speederer #21084 üzenetére
Azok más igénybevétel ellen védenek.
Az hogy visszajön az áram de 230 helyett 265 v és csak egy pillanatra, arra valók az inverterek és a szünetmentesekben lévő AVR azaz automata voltage regulation, ami megadott határértékek között tartja a kimenetet.A "T1+T2" kettős funkciójú, egyrészről a villám által keltett káros hatások csökkentése, másrészről ha az utcai közcélú légvezeték hálózaton történik egy fabedőlés miatti vezetékszakadás, ott az aktuálisan nagy áramú terhelés miatt az összeérő vezetékeken a zárlati áram nagyon durva lökéshullám formájában tud megérkezni a lakások elosztóihoz. Na ezzel szemben is véd.
Ugyanígy ha csak a te leágazó légvezetéked szakad el, ott kisebb mértékű, de még mindig elég durva zárlati áram tud megindulni, az ellen is véd.A "T3" az elosztónál / konnektornál a kisebb, kábel elvágások miatt, vagy kilazult vezetékek okozta súlyosabb hibák ellen véd.
Valamint ha valami zárlatos cuccost dugsz a konnektorba, akkor a körön lévő többi konnektort védi meg,Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Speederer
senior tag
A túlfeszültség-levezetők ezen nem segítenek? Van egy T1+T2-es OBO kint a villanyóraszekrényben, illetve van egy T3-es konnektor mögé építhető is többek között a kazánnál is. Vagy ezek csak a villám ellen védenek?
-
jovás
aktív tag
válasz Speederer #21063 üzenetére
A gázkazánokkal az a baj, hogy nagyon érzékenyek az elektronikájuk. A szomszéd utcába valaki már 2x cseréltetett alaplapot áramszünetek után (kb. 2x60 ezer), azóta inkább beruházott egy szünetmentesbe. Én eleve vettem egy invertert a kazánnal együtt. Nincs is ilyen problémám (kopp-kopp) pedig elég sűrűn van nálunk is áramszünet. Ráadásul nálunk úgy megy el az áram, hogy egy pillanatra visszakapcsol, és utána vége, na az az impulzus szokott jót tenni a dolgoknak.
-
BB9000
senior tag
válasz murdock25 #21055 üzenetére
Kaptál itt már hideget, meleget, de a "Mi lehet a probléma" kérdésed még csak részben került megválaszolásra.
Megpróbálok részletesen és bővebben választ adni a kérdésre. Három lehetséges hibaokot látok:1./ Az ominózus Legrand UPS-en nem minden kimenete védett áramkimaradás ellen. Lehetséges hibaok, hogy véletlenül egy olyan kimenetére kötötted a NAS-t, ami csak túláramvédelemmel rendelkezik.
2./ A leírásod alapján "beüzemelted és összekötötted a NAS-sal". . . A típusszám és a link alapján ez az eszköz nem rendelkezik olyan USB porttal, amelyen keresztül képes lenne kommunikálni és jelezni az állapotát egy számítógép, vagy egy NAS-felé. Az egyetlen USB portjának csak töltő funkciója van, adatkapcsolati nincs. Tehát az összekötés fizikailag létrejött, de az általad elvárt funkciókra nem alkalmas.
3./ További hibalehetőség az eszközben lévő akku állapota. Ez a fórumtársak által leírt módon ellenőrzendő! Javasolt évente ellenőrizni, a meglepetések megelőzése érdekében. Az ellenőrzésnek még az új eszköz megvásárlásakor is van jelentősége!!!
-
félisten
válasz PROTRON #21080 üzenetére
Persze, lehetett volna, hiszen csak az adott épületet vagy az adott előfizetőt érintő hiba is simán becsúszhat, de ők egyszerűen nem számoltak azzal, hogy szélesebb területet is érinthet a gebasz.
Nálunk elég cifra a kiosztás, mivel én a szomszédból kapom az áramot, akinek viszont van valami tartalék betápja is, a másik oldali szomszéd egy hosszú vezetékkel egy távolabbi trafóra csatlakozik, és ugye van mindenki ms a környéken. Úgyhogy éjszakai áramszünetek alkalmával érdekes figyelni a mintázatot, amit az elsötétült ablakok rajzolnak ki. Mindegyik lehetséges variáció előfordul.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
-
félisten
válasz 7Heads Drago #21069 üzenetére
Nálam 6 APC van, régi fekvők és újabb 2×4 suckosak. Eddig nem tűnt fel, hogy jelezték volna az akku gyengélkedését, pedig a közelmúltban sajnos szinte mindegyikben bekövetkezett.
Aztán persze lehet, hogy csak én voltam vakegér, de valahogy úgy érzem, feltűnt volna a szokatlan LED-kivilágítás.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Pista0001 #21065 üzenetére
Egy lassan 30 éves történet jut erről az eszembe:
Egy bank vett egy komolyabb generátort, a szállító viszont figyelmeztette, hogy mivel nem jogosult jövedéi terméket forgalmazni, ezért éppen csak lötyög egy kevés benzin a tank alján, kb. 30 percre ha elég... Aztán teljesen elég.
Ó, az akkor nagyon jó, hiszen itt van egy benzinkút a sarkon, ha áramszünet lenne, simán megjárjuk fél óra alatt.
Na, jött is az áramszünet, ifjú gyakornok a kannával szépen lekocogott a benzinktúhoz -- ahol aztán mondták neki, hogy nem tudnak benzint adni, mert áramszünet van...MaCS
-
Speederer
senior tag
válasz PROTRON #21076 üzenetére
Végül csak nem aludtam rá, hanem megrendeltem még ma.
Ja, az említett APC lett. Az invertert valószínűleg nem, vagy legalábbis nem könnyen tudtam volna csak bekötni az okos otthonba, ennek meg elvileg simán mennie kell. Lehet hülyén hangzik, de végül ez is számított.Azért majd egy véleményt lehet írok róla, ha megjön...
Ja, az APC súlyban duplája az Eaton-nak. 11,2kg vs 24kg
Szóval talán tényleg ezért bírja jobban, mert "több benne az anyag".[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz Speederer #21075 üzenetére
Abban igazad van hogy a 4-5 órát én nyomatom, igazából ahol a fűtés kérdés, az általában családi házas övezet és ott biza ha egyszer télen elmegy, az nagyon el tud menni.
Jaja az 1500VA az maximális terhelhetőséget jelenti, de hogy belül milyen az aksi kiosztás az simán jelenthet ilyen különbséget.
Vagy csak az egyik őszintébb.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Speederer
senior tag
válasz PROTRON #21073 üzenetére
Azt a 4-5 órát nem emlékszem/látom, hogy írtam volna, bár tényleg kb az lenne az ideális.
Az APC (SUA1500) 200W-on majdnem másfél órát (84 percet) bír elvileg: [link] 100W-on ugye kb a dupláját, ami már nem rossz.
Az Eaton (5S1500i) viszont ennél jóval szerényebb értékekre képes: [link]
Konkrétan 90W-tal 97 perc, 180W-on 43 perc.Így valszeg ezt az Eaton-t elvetem, de azért még alszok a dologra egyet... meg még kicsit nézelődök azért az inverteres témában is.
Köszi az infókat!
-
Gyöször
senior tag
válasz #68216320 #21071 üzenetére
Detto, nálam is kellene tudni ezeknek a hulladékoknak eldalolászni, hogy rossz az akksi.
Egyet tudnak: mikor áramszünetkor elszállnak mint a győzelmi zászló, akkor a fault visítás az megy a végtelenségbe. Az már olyan fölösleges, magamtól is rájönnék, hogy itt bizony egy fault-ról van szó.
Van egy makrai 10Amperes ktei szünetmentesíthető kamera tápegységem, az kb percenként teszteli az akkut: olyankor lemegy az éjszakai infra fényerő. 1-2 másodpercre elfelejti tölteni az akksit és kielemezi az akku viselkedését. Ha nem jó akkor a folyton világító batt ok led vagy villog vagy kihuny.Az ups ek amik valóban tudják ezt az akksi hiba jelzést, azok időnként eldurrantanak egy self-testet?
-
PROTRON
addikt
válasz Speederer #21070 üzenetére
Amit kinéztél az megbízhatónak tűnik, ellenben az áthidalási időt írja hogy 400W-on csak 35 perc, neked elvileg 200W-ot kéne legalább tartani. Na most ebből nem nagyon lesz 4-5 óra áthidalási időd és az APC-nél nagyon húzós a bővítés.
De tény hogy ez a legegyszerűbb megoldás, legkényelmesebb.
De én inkább inverterre+aksik költenék a jövőállóság miatt.
Ezt meg átengedném a fenti kollegának, aki üzlethelyiségbe keresett egységet kb ennyiért.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
7Heads Drago
veterán
válasz Speederer #21070 üzenetére
Nálunk a családban nem is egy régi (20+ éves Apc van használatban), semmi bajuk sincs.
6-7 évente akkucsere és megy tovább. Nálunk egy purcant ki user error miatt: egy porszívó lett rákötve véletlenül és az szegényt lecsapta nála a biztit. Aki meg szét szedte lezárlatolta sajnos.
Amit linkeltél: Nekem is van egy ilyenem itthon új akkukkal, csak az enyém 1000-es. Nem használom, de sajnálom eladni.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
törölt tag
válasz Gyöször #21068 üzenetére
Nekem eaton 5e sorozat van és elméletileg jeleznie kellene.
Gondolom a "Battery replace" 2 másodpercenkénti sipolás az csinálná.
Gyakorlatilag nem teszi és éppen egyik darab egy halott akkuval pihen, amit csak áramszünet idején vettem észre, amikor 1másodpercre sem tartott meg semmit.A vicc, hogy szoftverből nézve (Linux - NUT) ~30percig tartaná a motyót még ilyen akku mellett is. Viszont terhelés nélkül bekapcsolva sem megy rendesen. ~1perc után már csipog, hogy le van merülve. (mondjuk ~5 évvel ezelőtti gyártás)
[ Szerkesztve ]
-
Speederer
senior tag
válasz PROTRON #21064 üzenetére
Bocs, egy kicsit tényleg felületesen fogalmaztam az elején és úgy tűnik lényeges infók maradtak ki, hogy az adott PC-t igazából mire is használom.
A folyamatosan online UPS-t viszont nem erőltetném, ha nem muszáj, mert az említett extra fogyasztás és rövidebb akku idő nem hangzik olyan jól.
Viszont nézegettem az upsakku.hu kínálatát és szembejött ez:
APC Smart-UPS SUA1500I
Bár általánosságban nem szívesen veszek olyan dolgot, amit már nem is forgalmaznak, mert olyan "régi", de egy UPS-nél ez talán kevésbé érdekes.
Az Eaton 5S 1500i lenne kb ugyanennyiért újonnan, de az ugye nem tiszta szinuszos.
Szerintetek?Pista0001: szerencsére nem sűrűn van áramszünet felénk, viszont ha van, akkor általában hosszabban ki is marad. Ilyenkor mondjuk az egész faluban, netán a környező településeken sincs áram, mobilnet viszont szokott lenni. Azt sajnos még nem tudtam kipróbálni, hogy az internet szolgáltatónál mi ilyenkor a helyzet, bízom benne, hogy a részükről minden jó. Persze jogos a felvetés, érdemes lehet egy kiegészítő mobilneten elgondolkozni...
7Heads Drago: na akkor talán nem lőnék nagyon mellé a fent linkelt APC-vel
-
Gyöször
senior tag
válasz 7Heads Drago #21067 üzenetére
Nekem vannak a leggagyibb upseim. Elhiszed nekem, ha azt mondom nem jelzik? Pcm bnt 600, njoy többféle, kstar micro600, cyber bu600e, ezeknél csak akkor veszed észre, hogy kidöglött az akku ha elmegy az áram. Olyankor heló van mindennek ami rá van kötve.
-
Pista0001
addikt
Mekkora területet érintenek ezek az áramszünetek? Ha az internet szolgáltató berendezései is áram nélkül maradnak, akkor felesleges a modemet is bevenni a táplált eszközök közé, viszont gondoskodni kell alternatív, vezeték nélküli internet elérésről, és aztán lehet imádkozni, hogy a mobil torony áram alatt legyen.
-
PROTRON
addikt
Nono, PC-t kérdeztél nem okosotthon központot, ami fontos dolgokat is vezérel / szabályoz. Ez azért más.
A UPS esetén csak a drágábbakban van átkapcsolási idő mentes opció, az olcsóbbak esetén mindenképp van egy nem 0 miliszekundumos átkapcsolási idő. Ugyanígy a sima inverter esetén is.
Pl az SPS MID RTI 1000VA-s egységében már van "online kettős konverziójú" üzemmód, ahol folyamat az aksikon keresztül megy a táplálás, így ott tényleg nincs átkapcsolási idő, cserébe hamarabb elhasználódnak az aksik, magasabb az alap állandó fogyasztása magának a UPS-nek. Továbbá manapság már 110-120k között van az ára.
Ebben is csak 12Ah aksik vannak, szal ez sem tudná a teljes igényedet 4-5 órán át ellátni, hanem valahol 30-60 perc.Az inverternek az az elsődleges lényege, hogy a bemeneti 230V váltakozó hálózation előforduló ingadozásokból egy fix 230V-os al hálózatot tudsz vele biztosítani, akkumulátoros átkapcsolással. Az már a konkrét típusnál kell rákérdezni a boltnál hogy mennyi az átkapcsolási idő, hány miliszekundum. Ezt általában a normálisabb PC, router, tápegységek, szivattyú motorok megse érzik.
A UPS és inverter kombinálásával kapcsolatban a maximális terheléssel lehet gondod.
Tehát bekötsz egy 300VA-s invertert az egyenlet elejére, amire rákötsz 150W szivattyút, meg egy másik UPS-t.
A UPS-re még 200W-nyi terhelést kötsz, akkor a végén lesz összesen 350W-od, azaz akár 583VA-es terhelésed, miközben az egyenlet elején az invertered csak 300VA-t tud.
Szal a kezdeti egységtől kell lépcsőzetesen csökkenteni a terhelést.Ha az okosotthon esetében is fontos a 4-5 órás áthidalási idő, ahogyan a leírásod alapján valójában a fűtés keringető szivattyúi miatt a fűtéshez is kellhet a 4-5( mert leírásod alapján nem akarjátok hogy megfagyjon az épület, amihez gázcirkós rendszert járatni kell, a klímát nem éri meg szünetmentesíteni), akkor vagy mind a kettőhöz külön invert+külső aksi kombó, vagy megpróbálhatod hogy még is 1 nagyobb inverterre pakolsz mindent (pl 1000VA-es) és akkor nagyobb aksival szereled.
Amit szeretnél lekapcsolásokat, azt majd neked kell manuálisan le algoritmizálni.
Piaci tájékozódás terén megérhet egy levelet a UPSAKKU webshopnak írni, hátha tudnak ajánlani optimális megoldást, van nekik felújított készletük is UPS-ekből, hátha tudnak valami jó megoldást.
-
Speederer
senior tag
válasz PROTRON #21054 üzenetére
Köszi a részletes választ. Ezek után már én is inkább hajlanék afelé, hogy legyen 2 külön egység a 2 célra.
Ahogy talán fel is tűnt nem vagyok járatos a témában, de most próbáltam megokosodni, hogy mi is a különbség egy UPS és egy inverter között. Ezt olvastam el. Ez alapján világos, hogy a PC-s dolgoknak UPS kell, hogy gördülékenyen menjenek tovább egy áramszünet esetén is. De ha jól értem, akkor az inverter esetében lesz/lehet egy rövid kimaradás? Bár ez a kazánnak és a szivattyúknak valszeg kevésbé fájdalmas. Cserébe pakolhatok bele/alá jó nagy aksit?
a fűtés nekem fontosabb mint a PC.
Nálam ez nem annyira egyértelmű. A kis fogyasztású PC amúgy okos otthonos szerverként üzemel, és talán azt mondhatom, hogy ez a prioritás. Lehet túlgondolom, de valahogy így képzelném el a dolgot:
Ha elmegy az áram, akkor azt éljék túl a korábban említett kütyük, vagyis a "szerver" vegye észre, hogy nincs áram és küldjön erről egy értesítőt a telefonomra. Ehhez ugye kell, hogy működjön a modem és a router is. Mondjuk 1 perc után lekapcsolhatná a külső vinyót és az AP-kat, később a routert és a modemet is. Ha pedig már a végét járja az UPS, akkor kapcsolja le magát a szervert is. (Persze ha kellően sokáig bírná az UPS-ről, akkor ezeket a lekapcsolásokat jól el lehetne tolni, így nagyobb eséllyel maradhatna folyamatos üzem alatt.)A laptopnak ugyan van saját akkuja, de a hétvégi áramszünetet nem bírta ki (pár óráig nem volt áram). Cserébe gondolom amikor visszajött, még a gép bootolása közben megint elment az áram, amit szegény annyira szarul viselt, hogy valami emergeny módban ragadt és úgy kellett kézzel továbblökni. Ez itt talán picit offtopik, de valszeg ezt be lehetne állítani a gépen (Ubuntu), hogy inkább kapcsoljon ki, mielőtt teljesen lemerül.
A fűtés pedig azért nem feltétlenül magasabb prioritású, mert ha nem vagyunk otthon, akkor nem feltétlenül érdekel, hogy van-e fűtés vagy melegvíz. De ha órákig nincs áram, közben meg jó kis téli hideg van kinn, akkor valami fűtés csak jó lenne, vagy akár legalább csak melegvizet csinálni. És ehhez a klímát sajnos hiába kapcsolnám be, melegvizet nem tud és fűtésre is sokkal nagyobb az áramigénye. Szóval kb ezért prioritás a kis okos otthon szerver, hogy majd ő maga vagy rajta keresztül vezérelhetőek a dolgok az aktuális helyzettől függően.
És lehetne esetleg az invertert és az UPS-t kombinálni? Teszem azt úgy lenne ahogy tanácsoltad, csak az elsősorban fűtés miatt berakott inverter kiszolgálhatná akár az UPS-t is. Vagy ez nem így működik?
Ha jól tudom az említett Eaton UPS-ek nem tiszta szinuszos jelet adnak ki... pont ezért kellene vásárlás után kipróbálnom, hogy nálam minden rendben működik-e?
-
Gyöször
senior tag
válasz cinemazealot #21061 üzenetére
A tipusát láttam. Én is a próbákra bíztatom, ventit én nem tennék rá, sima hagyományos 60W izzó, egy kettő, sok. Azzal meg lehet és szabad nézni mit tud a gép.
-
cinemazealot
addikt
válasz murdock25 #21058 üzenetére
Gyöször kolléga védelmében azért azt megjegyzem, hogy az első hsz-edből nem derült ki egyértelműen, hogy a UPS használt vagy új.
Több oka is lehet a lekapcsolásnak. Elsőként akár maga az akkumulátor is kikerülhet bűnösnek, ha pl. régóta állt már a polcon/raktárban bedobozolva és szimplán kiöregedett vagy épp egy rossz széria egyik példánya lett beszerelve. Csorbi kolléga javaslatával élek én is: mindenképpen érdemes egy 60...100 W-os asztali vagy álló lámpával, monitorral, tévével stb. kipróbálni, hogy úgy egyébként működik-e a cucc. A UPS jelalakja miatt pl. asztali ventilátorral vagy konyhai robotgéppel nem próbálkoznék, de adott esetben akár azzal is lehet tenni egy rövid próbát.
Ha ilyen szimpla eszközökkel működik és meg is tartja őket, akkor örülhetsz, mert teljesítményben már túl is szárnyaltad a NAS maximális elméleti teljesítmény felvételét (28,8 W), így a váratlan lekapcsolásnak nagyobb valószínűséggel a kommunikáció lesz az oka. Ebben sajnos nem fogok tudni segíteni, de gondolom, kaptál hozzá valami irokmányt, ami részletezi a know-how-t.
#21060 Gyöször
"...most sem tudunk semmit az upsedről..."
Írta, egy Legrand KEOR-M 600VA-ról van szó.[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
válasz murdock25 #21058 üzenetére
Nekem annyi is elég, hogy ha bekapcsolod az upst és terhelés nélkül kihúzod a konnyektorból akkor mi történik?
Bár azért nem ártott volna pontos típust, meg ilyen régebbi dumák helyett mondjuk ezt leírni, hogy alapvetöen nem használt, de x éves. Igaz erre kitértem a sallangos írásban, hogy egyáltóhelyében is megpusztul.
"Szereztem" "hozzájutottam" ezek nem azok a szavak amiről webshopos vásárlás jut eszébe a tanácsadó illetékeselvtársaknak
Jelzem most sem tudunk semmit az upsedről és még mindig a választ várod. Küldj képet, hátha beleszeretünk és megvesszük :-)))[ Szerkesztve ]
-
murdock25
tag
válasz Gyöször #21056 üzenetére
Köszönöm a soksoros, egyféle alternatívára hajazó, kissé sallangos, ámde félreértésre épülő válaszodat.
Nem használt, hanem bontatlan, új UPS, amiről szó van, a régebbi arról szól, hogy nem a most kapható, csicsázott, középen az aljzatok között USB-vel felszerelt változata, hanem a pár évvel ezelőtti, tisztán fehér, oldalán USB-s változat. Szóval az akksi fain, nem az a gondja.Szóval az új kiegészítő információ ismeretében egyéb meglátások, javaslatok?
Ui: Amúgy meg ezek a cuccok tudják, ha szar az akksi és a LED-es bekapcs gombnál színnel jelzik, ha annak van gondja. Hangjelzés és hibajelző lámpa szolgál ezekre a célokra.
-
Gyöször
senior tag
válasz murdock25 #21055 üzenetére
Hozzájutottam egy régebbi... Oké. Mindent tudunk mostmár.
Egy szünetmentes tápegység akkumulátorral működik. Az akksik elkészülnek, használják őket (vagy nem) és .. megpusztulnak. Ha ez nem így lenne akkor Debrecenben nem épülne akkumulátorgyár. De már nemsoká épül, meg világszerte vannak elkészült gyárak, amik futószalagjairól a boltok polcaira, webshopok raktáraiba repítik az ólom és a sav megfelelő arányaiból elkészített, műanyagedénybe zárt, életünket forradalmasító ipari remekműveit.
És hogy miért írom ezt? Mert valóban remek dolgok ezek, nagyapáink pislákoló viharlámpákat lóbálva hideg téli estéken fagyban hóban hordták be a lovak és a tehenek alá a szalmát, etették őket, illetve hordták ki alóluk a ganéjt. Hol volt még tölthető cerkaakksival napokig működő fejlámpa, urambocsá nas, wifi meg számítógép. Ezek elhozták az igényt a szünetmentes táplálásra amit sz@r akksival nem fogsz tudni megoldaniez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
murdock25
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni NAS és UPS témában. Adott egy Synology DS918+ NAS idehaza. Sajnos a környékünkön sokszor előfordul kisebb időre (kb. 0-20 percre) áramkimaradás (szar a hálózat).
Hozzájutottam egy régebbi Legrand KEOR-M 600VA szünetmentes tápegységhez. Beüzemeltem, összekötöttem a NAS-sal, a Synology rendszerében "generic USB to serial" UPS-ként ismeri fel. A tápját 100%-ra írja. Beállítottam UPS supportot, hogy ha áramszünet van, akkor 1 perc múltán Safe Mode-ba váltson a NAS. Ehhez képest áramszünet esetén egyből lement a NAS, mintha csak simán fali konnektorba lett volna kötve. Mi lehet a probléma? -
PROTRON
addikt
válasz Speederer #21053 üzenetére
Az olcsóbb UPS-ekben egyesek meghekkelték hogy nagyobbra cserélték, de nem igazán vált be, nem lehet akármeddig növelni a kapacitást, legtöbbnél max 1 kategóriával tudtam feljebb mozogni, tehát 7Ah-ról 9Ah-ra, amivel az eredeti mondjuk 15 perc áthidalásból 18-20 percet tudtak csiholni, de nagyobb aksikkal már akadályokba üzköztek.
A Te követelményeid igazából 2 részre oszthatóak, egyrészről ott a PC ami esetében igazából szerintem csak meg akarod kímélni, tehát a biztonságos leállítás lehet a célod.
A másik a központi fűtésed minden berendezésével.Én nem 1 központi egységben gondolkodnék, mert egy hosszabb áramszünet alkalmával érhetnek meglepetések, a fűtés nekem fontosabb mint a PC.
Szerintem a PC + switch-router-ap-külső vinyóhoz egy kisebb bolti UPS elegendő, amin beállítod hogy áramszünet esetén USB-n kapcsolja le a PC-t.
Pl Eaton 5S 850i, ebben már nagyobb aksik vannak. Lehet még a laptopot is elbírja terhelés szempontjából, de annak a saját aksija épp azért van hogy ne kelljen szünetmentes.
De ezt webshopból rendeld és betartva az első üzembehelyezést (első feltöltési ciklis, stb), teszteld le hogy a Te PC-ben lévő tápegységgel együtt tud-e működni. Vannak hisztis kombók.A fűtésedhez inkább egy önálló inverter+külső aksi kombót vennék(nagyon jól le van írva hogyan kell elhelyezni és bekötni), legalább 300VA-es (200W max terhelés), de talán jobb a 600-as, amire rákötnék az elején 1 db legkisebb mondjuk 18 Ah aksit, aztán majd meglátod hogy mennyi ideig bírja tartani áramszünet alkalmával. A saját leírásában benne van hogy milyen aksi elrendezéssel tudod bővíteni.
Pl SPS Sh300 típusú vagy hasonló inverter.Szerintem a kettő dologgal megvagy 100k alatt és ellátás biztosabb megoldás, ha bármelyik kiesik ideiglenesen át tudod állítani a másikat a kieső helyére.
[ Szerkesztve ]
-
Speederer
senior tag
Sziasztok,
A hétvégi erős szél okozott egy pár órás áramszünetet, ezért megint jobban előjött bennem a gondolat, hogy kellene egy szünetmentes. Elsősorban kis fogyasztású PC-t (HP T630), router-t, switch-et, AP-kat, külső vinyót, laptopot kötnék rá. Még akár a kazánt és a 2 keringető szivattyút is belevenném bizonyos mértékig a buliba, de ezeket remélhetőleg tudom majd az áramszünet észlelése után vezérelni, hogy menjenek-e vagy sem.
Egyelőre pontos számokat nem tudok, de legyen mondjuk 100W (max 150W) a PC-s kütyük, meg másik 100W a fűtés. (80W a kazán maximuma a leírása szerint, a 2 szivattyú meg kb 15W)
Szóval a felvett teljesítmény az szerintem nem kimagasló, de jó lenne, ha ezt jó sokáig el tudná látni egy UPS, mondjuk 1-2 órán keresztül.
Mit ajánlanátok? A keret mondjuk 60-80k, nagyon max 100-120k, de akkor már érezzem a felár miatti extrákat.
Első körben nekem is az APC termékei jutottak eszembe, de mint ahogy az itt a topikból kiderült, inkább csak a Smart család ajánlott, az viszont nem nagyon férne bele a keretbe.Arra van mód, hogy egy kisebb (vagy igazából bármekkora) UPS-t kiegészítsek extra aksikkal? Vagy ez nem ilyen egyszerű? Bocs a láma kérdésért.
-
PROTRON
addikt
válasz 7Heads Drago #21051 üzenetére
Srácok nem akartok segíteni a kollégának?
Mert azon kívül hogy a topicban az általa megtalált Njoy márka sok negatívat kapott nem tudok a jelenlegi piaci viszonyok mentén az igényeinek megfelelő konkrét típust ajánlani, mert már nem nézem a piacot ilyen szemmel.Más téma:
Ezt az Eaton 3S mini ups-t nézte már valaki? [link]
Sajna csak 1 DC kimenete van, tehát feltételezik hogy csak a mobilod számára akarod a routert szünetmentesíteni(tehát csak 1 eszközt), minden más mehet a levesbe.
Ugyanakkor vannak DC osztó fejek...
Ha csak 1 eszközt tudsz rádugni, akkor viszont kicsit sok a 22k végfogyasztói ár... : O[ Szerkesztve ]
-
berek21
őstag
válasz cinemazealot #21048 üzenetére
Inverter nélkül nem zajos. Az autó sem lehet ok, mert ha nem jár a motor, akkor is van zaj, inverteres táplálással. Vagyis az a forrás.
Lancia Delta III eladó!
-
Gyöször
senior tag
-
PROTRON
addikt
válasz 7Heads Drago #21036 üzenetére
A router-switch-monitort nem érdekli hogy tökéletes tiszta színuszon érkezik az amper, vagy 95%-os lépcsőzetes közelítésű "kvázi" színuszosan.
A PC tápegységek között van 1-2 ami allergiás erre, mármint van olyan párosítás ami esetén hisztizik, másik márka esetén nem ugyanolyan egyéb paraméterek mentén.A teljesítmény terén benne van az is hogy jobb szeretik a ups-ek ha a minimum terhelés a maximálisnak legalább a 10%-át eléri. Ha megnöveled a max értéket bizonyos határon túlra, lehet gondot okozol magadnak.
Egyedül az aksi miatt érdemes nagyobb VA-est venni, mert azokba bizonyos lépcsőnként de nagyobb aksit pakolnak. Pl 700 VA alatt mindenhova 7Ah-est, 850-1400 között mondjuk 9-est, 1400 felett növelik a 9-esek mennyiségét a megfelelő soros vagy párhuzamos kapcsolások során,Azt megértem hogy csökkenteni akarod magadnak a problémát, hogy ne jöjjenek vissza hozzád, ezért hajlasz a minőségibb darabok felé.
1-1,5 éve még teljesen jó árkategória volt az általad megjelölt, de ugye durva mozgások történtek, szal most nem tudom.#21037 Cs1csó
Ha a fenti kollega lejjebb ad a márkahűségből, akkor ki tudod segíteni?[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz cinemazealot #21031 üzenetére
Az én régi APC UPS-eim erre az élő példák.
Ezek még a fekvő, törtfehér színűek (Back, BackPro és Smart). 1995 és 2000 között vettem őket használatba, és azóta teszik a dolgukat.
MaCS
-
berek21
őstag
Sziasztok. Talán nem is ide tartozik a kérdésem, de nem igen találtam topikot hozzá.
Van egy 24v-220v módosított szinuszos átalakítóm, amit egy kamionban használok. Egy felafata van, hogy etessen egy notbookot. 600 wattos, tehát nem probléma a működtetése. 3,5-ös jack csatlakozóval, az autó médiarendszerére vezetem ki róla a hangot. Itt jön a gond, mert nagyon komoly háttér(fehér?) zaj hallatszik a hangszórókból.
Van olyan eszköz, amivel ez szűrhető, vagy inkább egy tiszta színuszos inverter lehet a megoldás?Lancia Delta III eladó!
-
7Heads Drago
veterán
válasz PROTRON #21035 üzenetére
A router meg egyebek nem problémáznak majd a szinusz jellel?
Én inkább olyan 1000-1400 VA körül nézelődtem. Meg itt nem gond a zsé, szóval 60-70-80 k-ig jöhet. Mik azok amik beváltak?
A vga-t direkt így kérték tőlem, szóval nem lesz csere.
Én csak az APC ismerem mint nagy márka. De lehet hogy van más is amit megnézhetek, ha van benne értelmes védelem.[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz 7Heads Drago #21034 üzenetére
Az ilyen kisteljesítményű szinuszosookal az szokott lenni hogy aksibol is kisebbet raknak belejuk. Így a 10 percből lesz 3, ami még pont nem eleg wcrol visszaerni.
De persze arkstegoriaja valogatja. Hadonlo pc nalunk cegnel kb 120wal terhel amikor epp felporog 1-1 pillanatra a cpu, de abban nincs vga, hanem igpvel szerelt cpu. A tapegysegre mindig az elmeleti maxot irjak, szoval nem 550et ker minden idopillanatban.
De jo hogy beirtad, ez inkabb azert lenyeges mert az itteni kollegaknak nincs idejuk minden tapegyseget minden upsel kiprobalni, igy lehet olyan kombo amik nem szeretik egymast az olcsok kozul. Erre azert keress ra majd guglin.
En megfontolnam hogy a proci+vga kombot kicserelni egy uj 10400ra, tehat nem F verzio, hanem amiben van iGPU. Amit kivettetek eladni hasznaltpiacon es akkor kb ugyanott vagytok, csak kisebb fogyasztassal ami UPS szempontjabol jobb, mert igp-s cpu összességében kicsivrl kevesebbet fogyaszt mint kulon cpu+vga. Persze egy igps cpu szigoruan veve tobbet ker mint egy sima F -es.
Villanyszamla szempontjabol semmi kulonbseg.Szal a terhelesed jelenleg kb 120+50(vga)+50(monitor)+25+25=275-330W közötti a max terhelesed minden kiegeszitovel.
Ebbol a wattbol voltampert kell szamolni.
Ezt 0,6al osztva = 500VA korul, erre kell meg tehcnologiai tartalekot legalabb 20-30%ot hagyni, szal jol tippeltel, az mar elegendo.Aksi miatt olyat kene szerezni, amiben 2 db van, jobb lenne 9Ah, de sokszor csak 7est kapni. Viszont legtobb esetben ki lehet cserelni a 7est 9re, csak van amikor szoftveresen nem koveti.le a valtozast es ugyanakkor lekapcsol.
Legolcsobban egy Eaton 5A 850i VAes egysegbol mar meguszhato a dolog. Ezen vannak aljzatok es van benne usb kommunikacio, lehet letudja allitani a pcdet aksi lemeruleskor.
De ez meg nem tiszta szinuszos, hanen kvazi szinuszos, ezzel meg meg tud birkozni elvileg a tapegyseged a PCben. Atkapcsolasi idovel van, nem 0 az atkapcsolas, par miliszekundum. Van benne AVR ami a oornyekbelo zavarok egy reszet megszuri, kimelve a pct.
Aztan innen hatar a csollagos eg.[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
válasz PROTRON #21033 üzenetére
5-10 perces áthidalás szerintem bőven elég.
(a szomszédban elég nagy gépek üzemelnek biztos hogy sok a kilengés a hálózatban)
Ennyi idő alatt ki tudnak mindent kapcsolni.
Én úgy gondoltam hogy legalább egy 7-800 wattos kellene. Szinuszos.
De csak laikus vok.[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz 7Heads Drago #21032 üzenetére
Szia,
Még fontos info hogy csak pár percre kell az áthidalás, vagy órákra?Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
7Heads Drago
veterán
Üdv
Kellene egy boltba egy szünetmentes. Fontos a megbízhatóság.
Egy i5-10400f proci, nv 7100gt vga, 16 gb ram és egy NVME van a gépben egy 550wattos bronz Zalman táp mellett. Mellette még egy 22 collos monitor, egy switch, egy router és egy blokk nyomtató menne még róla. A pénztárgép ha jól tudom már eleve akkus, de lehet hogy még az is rá lesz kötve. Normál konnektoros kimenete jó lenne ha lenne neki. Mit ajánlottok?[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
Nagyon nem szerencsés egy félresikerült széria miatt egy komplett gyártót (annak teljes termékpalettájával) szemétre kívánni. Ahogy Te is írtad, a régi (bézs), korai, szürke fekvő stb. modellekkel nem volt gond. Így viszont érdemesebb pontosabban fogalmazni, mert ez így az érdeklődők számára félrevezető.
Pont az APC-re lehet igaz az, hogy ha egy mai modell túl drága (vagy épp megbízhatatlan), attól még a használt piacon simán lehet (sőt érdemes) nézelődni a régebbi modellek után, még akkor is, ha adott esetben kishibásak, de javíthatók.
Mondjuk a videóban látható alumínium (?) trafó tekercselés szimplán döbbenetes. Szeretném hinni, hogy nem az APC gyártotta/rendelte meg így, hanem a trafó beszállítója próbált sumákolni. Így viszont rohadt egyszerű a képlet: olcsó(nak tűnő) új APC modellt nem szabad vásárolni.
[ Szerkesztve ]
-
Rival
aktív tag
Egy jó szemléltetése annak, miért valók szemétre az APC-k egy jó ideje:
https://www.youtube.com/watch?v=dIEM2bG8mOQ
Saját tapasztalat is az, hogy konzumer kategóriában hullanak, mint a legyek. Az utóbbi pár évben szinte az összes cserélt UPS álló, és fekvő Schuko aljzatos Back UPS volt. Én inkább felújítanék egy régi (bézs) Back/Smart UPS-t, minthogy vegyek egy új APC vackot. Talán még a korai, szürke fekvők, ha már Schuko. Vélemény?[ Szerkesztve ]
-
frpeter
Topikgazda
Az elejére válaszolok, a többi miatt írtam pü-t.
A Genesis és a Datasafe ugyanaz, csak a gyár a high-rate vagy long-life akkujait Datasafe-nek nevezte el, hogy könnyebben be lehessen azonosítani (ide tartozik még a Powersafe is). A Yuasa is nagy eséllyel ugyanabban a gyárban készült, de még régebben a Yuasa volt nehezebb, ma már a Datasafe. A Yuasa durván túlárazott, és sajnos már nem a régi.
Prémium akkuk közül, amit itthon is lehet kapni: Datasafe, CSB. Sima verzióból Genesis. Elég jó feltörekvő: 7Stars. Illetve a BB-ből attól függ melyik széria, jellemzően nem rosszak, de gyárt másodvonalbeli akkukat is, jellemzően itthon ezeket árulják csak már az ára miatt.
A Reddot árban elég jó, ahhoz képest, de azért nem azt kell elvárni mint a fent felsoroltaktól. Ha valaki így veszi, akkor ez sem annyira rossz mint hírlik.UPSakku.hu - a legjobbak a legjobb áron
-
Rival
aktív tag
A Yuasa, Genesis és DataSafe akkuk gyanúsan hasonlóan néznek ki, és árban mindegyik kiemelkedik az Njoy, BB, RedDot, és hasonló kategóriájú akkuk közül. Van ezeknek közük egymáshoz (pl. hogy az OEM ugyanaz)?
Nem rég kezemben tartottam két 7Ah-s akkut, el kellett döntenem, melyiket hagyom a saját UPS-emben. Az egyik Yuasa, a másik DataSafe volt. Nem mértem meg, de a DataSafe már kézben tartva is durván nehezebb volt, mint a Yuasa. Persze a Yuasa meg nehezebb, mint mondjuk egy Njoy.
Amúgy nagy problémám, hogy karbantartok egy-két céges számtech parkot, de nincs egy olyan számtech nagyker, amelyik normális akkukat terítene, majd' minegyik csak a vackot tolja. Miért?
Ma is a zöld manótól voltam kénytelen Yuasa akkut venni, egy hozzám került UPS-be beledagadt Njoy helyére (úgy kellett kiszuszakolnom belőle, még az akku egyik sarka is ki volt nyílva). Tudtok esetleg olyan nagykert, ahol minőségi akkukat is adnak, és persze raktáron is szokott lenni cucc? A Dotcomp pl. 4 napra szerez be Yuasa akkut, és drágábban, mint az Alza (ez is érdekes téma, amikor a kisker olcsóbb, mint egy nagy).
Vagy legalább CSB, ami esetleg még nem annyira gagyi... vagy ajánljatok valamit, mert az eltelt sok év alatt nem látok semmi javulást akku témában. Próbálom kerülni az alja kategóriát, random helyekről szerzek be akkukat, hol, mi van éppen. Köszi!
-
Gyöször
senior tag
-
Gyöször
senior tag
válasz Cs1csó #21020 üzenetére
Nemtom hogy vannak ezekben az akksik, de termék adatlapot elnézve vannak ilyen tömzsi 158 szélesek pld sps meg nem tom miket találtam, de a román keen 1500 is ilyen :-)
Meg van ez a kinézet ami 130mm széles de magasabb. Ilyen volt a román horus 1000resem, azt épp be tudtam tenni. Ha beslisszan utána táncolni is tud a helyén. Akkor lehet ez lesz de alszok még rá 1et.ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Gyöször
senior tag
válasz Cs1csó #21018 üzenetére
Persze erre figyelni fogok, hogy jól le legyen tesztelve az első héten.
Most sikerült kiszanálni az spst is, mert rájöttem, hogy a jól bevált helyre nem tudom betenni. Báh. Teljesen szellős a helye, csak ez egy 5 polcos valami, régi virágtartó vagy mi lehetett, ez van az az íróasztal mögött, erre pakolok adaptereket külső vinyó ups. Ha bent van akkor már szellős két oldalt teljesen, de nem tudok betenni csak olyan upst ami nem szélesebb mint 134 mm. Magasságra meg 330mm.
Most az FSP iFP 1500 jött be a kalapba, visszaolvastam a keresővel 10 évre, voltak vele a felhasználóknak furcsa leállások, de alapvetően ajánlottátok itt. Nem romlott annyit a Fortron részvénye a fórumban, hogy már nem ajánlható? Köszi.ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Gyöször
senior tag
-
Gyöször
senior tag
válasz frpeter #21011 üzenetére
Ok köszi a választ. Még annyit, hogy az iec dugók mind össze vannak ezekben az upsekben drótozva rendesen? Ha csak egy iec-normál schuko átalakítót csinálok azzal nem teszek kárt az upsben? Egy konnektoronként kapcsolható elosztó van a gépek előtt, ha valami nem kell lekapcsoljuk.
-
Cs1csó
félisten
válasz piero86 #21008 üzenetére
Szia, ha jól látom 2x7Ah 12V de tehetsz bele (mivel a méret azonos) 2x9Ah-ásat is: [link] (biztos ami biztos a boltban megkérdezheted pl. egy emailt írsz a rendelés előtt, hogy esetleg melyiket ajánlják a 7 vagy 9Ah-ások közül amúgy amit én látok a linket Datasafe 10 év long life vagy CSB
-
piero86
aktív tag
Sziasztok!
Lassan érik a csere. Így a kérdésem az lenne, hogy egy Cyberpower PFC 1300-as szünetmentesbe milyen akksik valók? -
törölt tag
Ha már akku: Erről mi a véleményetek? [link]
Nem olcsó, de nincs kedvem 1-2 évente környezetszennyezni.Remélem nem évek óta csak áll a raktárban, mert akkor nem vagyok előrébb.
-
BB9000
senior tag
válasz Gyöször #20998 üzenetére
Az SPS 1500 ONE -t a Salicru cég "követte el". A cég mostanában próbál Európában is ismertté válni.
A szünetmentes paraméterei a termékismertető alapján rendben lévőnek látszanak. Nem tudom, hogy a gyakorlat mennyire fogja igazolni ezt, de talán megérdemli a bizalmat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1 humoros
- Windows 11
- SSD kibeszélő
- Építő/felújító topik
- Mindent a StreamSharkról!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Amazon Prime Video
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva