- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jovás
aktív tag
válasz Pizzafutar #22642 üzenetére
Na ugye, én megmondtam.
Sajnos igazam volt. -
jovás
aktív tag
válasz Pizzafutar #22625 üzenetére
Akkor ezek szerint ez egy típushiba, vagyis tervezett avulás, lehetőleg garancia idő utánra tervezve. Ez így elég gusztustalan a cég részéről.
-
jovás
aktív tag
válasz Pizzafutar #22623 üzenetére
Szerintem az UPS-el lesz gond, mivel az eredeti hozzászólásodban írtad, hogy nyáron vettél egy vadi új akksit ami mostanra kuka lett, és ezzel az akksival sem működik rendeltetés szerűen. Én a helyedben megnézetném egy szakival.
-
jovás
aktív tag
válasz cinemazealot #22551 üzenetére
Nálunk egy Bosch gázkazán van, most hirtelen meg nem mondanám a típusát, és hibamentesen működik áramszünet alatt 2019-óta. Egy SPS SOHO 1600 van előtte.
-
jovás
aktív tag
Nálunk is volt kb. 1 órás szünet, rimánkodtam hogy kitartsanak a szünetmentesek a meccs felvétel miatt (kint egy SPS PRO SOHO SH1600I + SPS PRO1500I bent a gépek előtt) a kinti már lekapcsolt, már csak a bentiek mentek, de pont időben jött vissza az áram.
[ Szerkesztve ]
-
jovás
aktív tag
válasz cinemazealot #21944 üzenetére
"Utóbbi esetben viszont jovás kollégának lesz igaza az akku öregedéssel."
-
jovás
aktív tag
Mondjuk épp ma mondta a katasztrófavédelem szóvivője, hogy amíg az elárasztott pincébe beömlő víznek van utánpótlása, addig nem szabad kiszivattyúzni a vizet, mert esetleg nagyobb kárt is okozhatunk azzal, hogy az alap alól a vizzel együtt a föld is kimosódhat, ez gondolom a régebbi építésű házaknál lehetséges.
[ Szerkesztve ]
-
jovás
aktív tag
Kb. úgy ahogy mondod, de 5 év az csak szünetmentes akksival lesz, már ha annyit ír rá a gyártója, és ha a boltnak pörög a készlete, és nem egy évek óta polcon állóról van szó.
Autó akksival várhatóan kevesebb az élettartama (1-2 év), olcsóbb is, ezt mindenkinek magának kell mérlegelnie. -
jovás
aktív tag
Ilyet ajánlok nektek. A nagyobbak közül ár érték arányban talán az 1600-as éri meg a legjobban, hozzá kell választani akksikat, ezekhez már párban kell gondolkodni, a részleteknél le van írva minden róluk.
Lehet hozzá autó akksit is használni (az egyiket én is így használom ) de az nem ideális hozzá, fel kell készülni rá hogy így rövidebb lesz az élettartamuk az akksiknak, (nem erre vannak kitalálva), mint ami eredetileg ezekhez valók.
Ezeknek van egy alapfogyasztásuk, ami nem elhanyagolható (kb. 30-40W), de hát valamit valamiért.
Na most találtam, itt még olcsóbb is az 1600-as.
[ Szerkesztve ]
-
jovás
aktív tag
válasz jozsi252 #21819 üzenetére
Nincs biztos védelem, az a legbiztonságosabb, ha otthon vagy ilyen viharban, hogy sűrgősen kikapcsolsz mindent, és még a villásdugókat is kihúzod a falból jó messzire rakva őket, mert ha közel csap be a villám, még úgy is át tud húzni, ha csak mellé van rakva.
[ Szerkesztve ]
-
jovás
aktív tag
válasz Nortonor #21512 üzenetére
Valószínű leesik a bejövő feszültség, és bekapcsol a cucc, ami eggyütt jár a venti bekapcsolásával is. Nincs a gépen monitorozó progi? Nekem is szokta csinálni, olyankor ránézek a progijára, és látszik hogy leesett a feszkó, azért indul be. Ez főleg estefelé szokott előfordulni.
[ Szerkesztve ]
-
jovás
aktív tag
válasz Speederer #21063 üzenetére
A gázkazánokkal az a baj, hogy nagyon érzékenyek az elektronikájuk. A szomszéd utcába valaki már 2x cseréltetett alaplapot áramszünetek után (kb. 2x60 ezer), azóta inkább beruházott egy szünetmentesbe. Én eleve vettem egy invertert a kazánnal együtt. Nincs is ilyen problémám (kopp-kopp) pedig elég sűrűn van nálunk is áramszünet. Ráadásul nálunk úgy megy el az áram, hogy egy pillanatra visszakapcsol, és utána vége, na az az impulzus szokott jót tenni a dolgoknak.
-
jovás
aktív tag
Veszel hozzá 1 ilyet [link]
Ha meg hosszabb áthidalási időt szeretnél, akkor ilyet ajánlok [link] vagy inkább 1 nagyobb testvérét, ezekhez viszont külön akksi kell. Arra készülj fel, hogy nem a legcsendesebbek, viszont az akksi méretétől függően nagyon sokáig el tudnak menni áramszünet esetén.
Szobába nem ajánlom, inkább egy külön helyiségbe rakva, ahol annyira nem zavar a hangja.[ Szerkesztve ]
-
jovás
aktív tag
válasz Cs1csó #19808 üzenetére
Esetleg egy ilyen inverter tetszőleges akksikkal.
-
jovás
aktív tag
válasz liptak.t #18892 üzenetére
Szia!
Először is, az nJoy-t felejtsd el, az valami román csoda. A szoftveres mérés az általában alulmér, szerintem az lehet úgy 1000 W-is, ráadásul kb. + 30 %-ot rá kellene hagyni a biztonság kedvéért. Én a helyedben ezt venném, meg kell hozzá 2 db 12 V-os akksi is, ha lejjebb görgetsz az oldalon, ott lehet választani belőlük.
Tudom, drágább mint amire gondoltál, de ha biztonságban akarod a cuccot, akkor sajna áldozni kell rá. -
jovás
aktív tag
válasz cinemazealot #18610 üzenetére
-
jovás
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ilyen inverterem, amire 1600W van megadva, és ez megegyezik a VA értékével is. Az lenne a kérdésem, hogy más szünetmenteseknél a W értéke alacsonyabb a VA értékénél, és ennél ezt miért nem így van, és lehetséges hogy ténylegesen a VA=W?
Ja, és hogy ezt kb. mennyivel lehet maximum megterhelni huzamosabban?
Előre is köszi. -
jovás
aktív tag
válasz Hohocali #18101 üzenetére
Én a helyedben inkább ilyet vennék, plusz hozzá az akksikat.
-
jovás
aktív tag
válasz budazsombor #16119 üzenetére
Nekem volt régen egy ilyenem, lemezen a RUPS 2000 V3.30 szoftvert adták hozzá, de adtak hozzá egy szériaszámot is, mert amúgy fizetős a progi.
-
jovás
aktív tag
Erre esetleg valaki? [link]
-
jovás
aktív tag
Sziasztok!
Én is tanácsot szeretnék kérni tőletek. Vettem egy ilyet, hozzá kettő ilyet, egy gázkazán van rákötve az előtérben, ott nem zavar a hangja, viszont azért vettem ekkorát, mert szeretném a lakásban lévő 2 gépet is rákötni, + a perifériákat is (modem , router, hangszórók, monitorok, stb.). Azt találtam ki, hogy a meglévő, falban menő csőbe húznák be a 3 vezeték mellé még 3 szálat, ez jönne az inverterből, és a gépeknél az egyik dugaljba kötném be, a másikba maradna a sima delej, abba dugnám azokat, ami nem annyira fontos.
Ez mennyire vad ötlet szerintetek? -
jovás
aktív tag
válasz Cs1csó #13684 üzenetére
Igen, azon csodálkoztam hogy miután felraktam a progjiát, megjelent egy akksi ikon is mint a laposokon is van, és az energiagazdálkodásban is megváltozott a menü, tehát a winfoson belül is be lehet konfigurálni hogy mit csináljon alacsony és kritikus töltöttségi szint esetén.
-
jovás
aktív tag
válasz Cs1csó #13657 üzenetére
Megjött tegnap az SPS, amíg nagy nehezen rátaláltam a progijára, addig fel is töltött és kipróbáltam, full terhelésen 8mp után visszakapcsoltam, mert rohamosan fogyott belőle a szufla, de nekem ez már pont jó, ennél hosszabb áramszünet nem nagyon szokott lenni nálunk.
Viszont ahogy kinéz ez a progi, mintha a múlt századba csöppentem volna. mentségére mondjam, nagyon informatív. -
jovás
aktív tag
válasz cinemazealot #13658 üzenetére
Akksit természetesen feltöltöttem előtte, úgy csináltam mindkét próbát.
Matrica: BTRY MFG DATE 28-07-2017, RECHARGE BY 28-APR-18. Tehát akkor szerintem az akksi tavalyi, a táp viszont idei.[ Szerkesztve ]
-
jovás
aktív tag
válasz Cs1csó #13655 üzenetére
Mint említettem, viszonylag jó a hálózat nálunk, néha szokott lenni pillanatnyi áramszünet, néha 1-2 másodpercig is eltart, több perces évente talán ha egyszer szokott előfordulni. Erre kellene a szünetmentes, viszont a régiekkel - mert eddig is voltak (400VA-esek) - tele volt a tököm, mert nem bírták a csúcsterhelést, még egy pillanatra sem, ezért vettem az EATON-t, reméltem ez már megbirkózik a feladattal, de tévedtem. Vissza tudom vinni, és ki fogom cserélni egy nagyobbra, ezért kérdeztem hogy erre a célra jó lenne ez az SPS táp, ami ugyebár majdnem 2x ekkora teljesítményű. Szerintem ez már bírni fogja azt a pár másodperces csúcsfogyasztást is, ha meg nem, akkor már tényleg nem akarok többet beleinvesztálni, mert csak hobbi szinten csinálom a dolgaimat.
Ja meg hogy ez a márka mennyire megbízható (SPS), mert nem ismerem... tulajdonképp egyiket sem nagyon, ezért is fordultam hozzátok.
[ Szerkesztve ]
-
jovás
aktív tag
válasz cinemazealot #13652 üzenetére
Azzal csináltam, nem tudom mennyire hiteles, még a LIDL-ben vettem. 1.gép, 2. gép, ezek a csúcsfogyasztások, mert van egy olyan állás is rajta. Még annyi, hogy a mérőbe lett a szünetmentes bedugva, azon pedig 1 gép+monitor+modem+router van.
[ Szerkesztve ]
-
jovás
aktív tag
válasz Cs1csó #13650 üzenetére
Értem. Mivel nálunk viszonylag stabil a rendszer, ritkán vannak pillanatnyi kimaradások, csak most volt hétfőn egy kb. 20 perces, de ez ritkán van, talán évente 1x. Ezért merem gondolni, hogy az SPS PRO1500I már kibírna egy ilyen pillanatnyi, max. 1-2 mp-es kimaradást teljes terhelésen, és ezt még az én pénztárcám is kibírná (csak az asszony meg ne tudja). Köszönöm hogy ennyit foglalkozol a hülye kérdéseimmel.
-
jovás
aktív tag
válasz Cs1csó #13648 üzenetére
Igen, működik, alapjáraton elketyeg vele mindkét gép külön-külön. Az a baj, hogy amit ajánlottál, az már nekem nagyon sokba fájna, ha még pénzt keresnék vele akkor megérné, de mivel csak "társadalmi munkába" csinálom a renderelést, ezért nem.
Tehát amit linkeltem az akkor nem lenne jobb? Majdnem 2x akkora a teljesítménye (850 vs. 1500VA), és az ára is viszonylag elég baráti lenne. -
jovás
aktív tag
Ma volt egy kis időm, és kipróbáltam az EATON-t, és sajnos full terhelésnél (kb. 425W) abban a pillanatban újraindul a gép ahogy kikapcsoltam a szünetmentes előtti kapcsolót, a másik géppel is kipróbáltam, de az is egyből újraidult full terheléskor (kb. 325 W). Az lenne a kérdésem, hogy ezzel a szünetmentessel szerintetek jobban járnék? Milyen márka ez az EATON-hoz képest (jobb, rosszabb, egál), a minőségére gondolok.
-
jovás
aktív tag
válasz cinemazealot #13632 üzenetére
Nekem pont az a célom, az áthidalási idő meghosszabítása. Csak hobbiszintem csinálom a renderelést, a "virágboltba" vagyok "árúfeltöltő", és szeretik a népek ha friss a virág.
-
jovás
aktív tag
válasz Cs1csó #13630 üzenetére
Köszönöm a választ. Az a baj, vagyis nem baj, csak már megvettem az EATON-t, (az ismerősöm nagyon ajánlotta, hogy ez egy megbízható márka), és kipróbálnám ezt a verziót. Egy számítógép (Ryzen 2700x@4.1 GHz)+monitor+modem+router van rajta, és hétfőn is volt egy kb. 20 perces áramkimaradás (mondjuk ilyen hosszú nagyon ritkán szokott lenni, pillanatokra szokott elmenni, max. pár perc), és ha pont renderel a gép, szeretném nem újrakezdeni a programot. :-/ De gondolom van ezekben mindenféle védelem, ha nem bírná a többlet terhelést, akkor lekapcsol. Azért kérdeztem az itteni szakiktól, hogy megerősítsenek benne, hogy "majdnem" biztos működni fog a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
jovás
aktív tag
Sziasztok!
Lehet hogy hülye kérdés, de meg lehet egy szünetmentes teljesítményét úgy növelni, hogy a meglévő akksihoz párhuzamosan hozzárakok egy másik ugyanolyat, vagy ez halott ötlet? Egy ilyennel próbálnám meg, vagy ezeknek pont akkorára van méretezve az elektronikájuk, hogy kinyírnék vele valamit?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Filmgyűjtés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Vicces képek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest