- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomdriver
őstag
Sziasztok,
Egy Kstar micropower 600va szünetmentes használok a kamerarendszer életben tartására. A kamerások szerint ennek az ups-nek legalább 12 percig kéne elvinnie a rendszert, mégis az átkapcsolást követően szinte azonnal kikapcsol.
Van idehaza ebből a típusból még egy, ugyanezt csinálja.
A kijelzőn az akksi töltöttsége minkettőmél maximumon van, ezért sem értem.Lehetséges az, hogy az átkapcsolás ideje túl hosszú ennél a típusnál és a hirtelen terhelés kilövi, mielőtt még akku üzemmódra kapcsolná? (bocs, ha hülyeséget kérdeztem, nem értek hozzá)
-
toth_janika
őstag
Ezer hála Uraim!!
-
Multibit
nagyúr
válasz
toth_janika #19793 üzenetére
Beállíthatod a Synology NAS-on, hogy hány perces akkumulátoros működés után álljon le. Ehhez persze olyan UPS kell, ami tud kommunikálni a Syno NAS-sal (általában egy USB kábellel összekötve).
-
válasz
Én a 418-asomhoz egy EATON 5SC 500i-t használok, szépen dolgoznak együtt.
-
Starchm
őstag
válasz
De, le tudja egy ups allitani a NAS-t. A syno oldalan keress ra, h milyen ups kompatibilis a nassal.
-
toth_janika
őstag
Sziasztok,
Én nem PC-hez szeretnék szünetmentest, hanem egy NAS-hoz (Syno DS218+) és egy router-hez. Mostanában egyre többször van áramszünet és szeretném, ha le tudnám megfelelően állítani a NAS-t, amikor áramszünet van. Gondolom, azt nem lehet megtenni, hogy az UPS állítsa le automatikusan, ha nem érzékel bejövő áramforrást, de ha itthon vagyunk, akkor le tudjuk állítani megfelelően.
Köszönöm a segítséget előre is! -
PROTRON
addikt
válasz
PöpecHolmik! #19790 üzenetére
Viszont két dolog azért kimaradt a kérdésből:
Mennyi áthidalási időt szeretnél elérni?
Mert a megjelölt árkategóriában az előre-egybe(aksival) szerelt típusok rendszert csak 5-10 perc áramkimaradásig tudják tartani még az ilyen kicsi terhelést is (na az IDLE-t azt tovább).Azért sem jó nagyobb VAes egységet választanod, mert a legtöbb olcsóbb típusnál meg van határozva egy minimális terhelés (a VA érték * 0,6 ---> watt érték, és ennek a 10%-a a minimális terhelés) ami alatt használva azt hiszi az egyszerűbb elektronika hogy semmi fontos nincs bekapcsolva, ezért aksi kímélés célzattan ugyanúgy lekapcsolja a tápot.
Ha tényleg 30-60W közötti az általános terhelés, a monitor meg 25W, akkor egy 850VA-s egységnél nagyobbat nem fogsz tudni minden körülmények között használni, mert le kapcsolhat ami után kapcsolhatod majd vissza a servert manuálisan.De a kolléga által ajánlott típust össze tudod kapcsoloni a servereddel, van program hozzá amivel be tudod állítani a szabályos kikapcsolást, meg hogy ha visszajön az áram akkor magától feléledjen (bár lehet ez utóbbi már inkább BIOS feladat).
-
Cs1csó
titán
válasz
PöpecHolmik! #19790 üzenetére
A gépnek egy 290W-os tápegysége van tehát a fogyasztása valahol ennek fele lehet, kb. 150W max, "IDLE" 30W-ot írnak. Tehát komolyabb terhelés nélkül. A Procira 80W TDP-t írnak, úgyhogy meghajtva gondolom 150W alatt lehet, az egyéb sallanggal együtt is.
A monitor az okés a 25W tehát mondjuk cakk-pakk 200W alatt meg kell állnia a VALÓS fogyasztásnak.
Ezt akár egy 600VA-es UPS is el tudja vinni de egészségesebb pl. egy 800VA körüli, de 1000VA a max.
pl.: az igen népszerű Eaton 5E 850i USB DIN - iszonyat elszálltak az árak - de kb. 27kEsetleg a kinézett UPS-nek a kisebb változata: Legrand Keor SP 800VA kb. 23k-tól.
Amit kinéztél annál talán jobb ár/érték arányú ez: CyberPower VP1000ELCD 36k-tól
-
PöpecHolmik!
csendes tag
Sziasztok!
gép: 290w [link]
monitor: 25w [link]
Ehhez a konfighoz [Legrand Keor SP 1000VA] megfelelő lehet?
Vagy inkább 1200 - 1500va kellene?
40k körüli áron mit ajánlanátok?
Köszönöm a segítséget! -
PROTRON
addikt
Tudom más gyártó, de nekem az SPS Mid rti 1000, 0.8-as, első generációs típus, az eredeti firmware-el aksi nélkül papír nehezékké válik az első áramtalanítást követően. Semmit sem tudok vele csinálni, holott a menüjében van "bypass", amikor teljesen megkerüli az aksit-invertert, egy az egyben a hálózati feszt küldi tovább, csak monitorozza hogy be kell-e avatkozni normál nem online üzemként...
De a beállítás elmentéséhez működő aksi kell bele.De az igaz hogy reagál a bekapcsoló gombra, pittyeg hogy aksit kérek.
Remélem firmaware frissítés megoldja. Bár aksicserével 11,5k nettóért vállalja a hazai szervíz, de ezzel az a bajom hogy 2 db normális 9Ah aksit a legolcsóbb webshopban sem kapok meg nettó 11,5k-ért, szal valszeg valami 2 év alatt elhalálozó 7,2-est akarnának belerakni, ami nem pálya, mert 10 évig szeretném használni.
Persze ha hozott aksival kérek firmware frissítést és "karbantartást", akkor 5 perc és 8k huf.
: O
Szal még nem vettem rá magam hogy a "karbantartás" címszóval valójában 1 pillantással le tudják a dolgot ennyi pénzért, de a firmware frissítés meg nagyon kellene, egyéb funkciók nem megfelelő működése okán. -
Cs1csó
titán
Szia úgy látszik privatban nem foglalkozik itt senki javítással. Helyileg hol vagy, milyen nagyobb település van közel hozzád? HA megéri akkor valami szkszervízt ajánlok. Ha nincs más a Google-t is bevetheted "UPS szerviz" vagy "UPS javítás" kombóra rakereshetsz. Sajnos a rezsióradíjak magasak ezért csak értékesebb UPS-eket érdemesebb javíttatni.
-
amargo
addikt
válasz
atleticofan #19776 üzenetére
Itt van a szoftver: [link]
-
Starchm
őstag
válasz
atleticofan #19776 üzenetére
Hat oldalon megnezheted, h van-e kommunikacios port. Elvileg van egy usb rajta, azzal osszekotod a szervert és letöltöd az eaton oldaláról a megfelelő szoftvert hozzá.
-
atleticofan
csendes tag
Sziasztok,
Adott egy Eaton 5130-s szünetmentes, és az lenne a kérdésem. Van-e arra valami beállítás vagy külső eszköz amivel a következőt meglehet csinálni. Ha áram szünet van akkor percen belül kapcsolja ki a szervert? Véleményem szerint ehhez szerver oldali szoftver kell. Létezik ilyen? vagy hasonló módszer?
Köszönöm,
-
UFO81
csendes tag
Szép estét! csoportban foglalkozik valaki apc szünetmentes javításával?(nem kapcsol be nem ad életjelet)
-
Multibit
nagyúr
Ma érkezik a megrendelt akku az Eaton 3S 700 DIN szünetmentesembe. Van valamilyen javasolt tevékenység/használati mód egy új UPS akku üzembe helyezésekor?
-
Multibit
nagyúr
válasz
Cs1csó #19768 üzenetére
Gyors levélváltás után kaptam ajánlatot az upsakku-tól
5700-tól 13300-ig terjed az ajánlott akkumulátorok ára. A jellemzőket nagyjából sikerült megfejtenem, csak ez a High-Rate nem tiszta. Mi is ez, miért jó?Yuasa vagy CSB? Mindkettőből vannak jobbfajta típusok. Melyiket érdemes választani? Vagy mindegy?
-
Multibit
nagyúr
Egy Eaton 3S 700 DIN UPS látja el a hálózati eszközeimet. A router NUT diagnosztika felületén megjelent az ups.alarm: Battery voltage too low! kiírás
Tehát, itt az ideje az akku cserének. Hol érdemes gyári akku után nézelődnöm? Itthon szeretnék elsősorban vásárolni, de ha nem jön össze, nem riaszt a külföldi vásárlás sem.
Köszönöm! -
Cs1csó
titán
válasz
AlexWolf #19764 üzenetére
Szia írd le a konfigod főbb alkatrészeit pl. milyen CPU, VGA, ezek a legfontosabbak de leírhatod, hogy mennyi ventilátor van a gépben, hány háttértár van e folyadékhűtése és a monitorod típusát is és ha még mást is rá szeretnél kötni pl. egy router-t vagy hasonlót akkor azt is említsd meg.
Az így kalkulált "elméleti max" fogyasztáshoz érdemes méretezni a UPS-t kb. +30-40%-al nagyobbat.
Az elméleti max mondjuk 400W a valós max amit pl. egy játék alatt el tudsz érni az mondjuk 300-350W tehát egy 1000VA-es 600W tartásra képes UPS ebben az esetben elegendő lehet.
(a UPS-ek méretezése szakaszosan ugrik jellemzően egységesen tehát vannak pl. 500VA-es 600VA-es 800VA-es 1000VA-es UPS-ek és persze van pár közbülső érték is pl. 850VA és persze 1200-1500 stb.) -
frpeter
Topikgazda
válasz
AlexWolf #19764 üzenetére
Szia!
Hát ez attól függ mennyit használsz az 1000W-os tápból. Ha 500W-ot, akkor a 400W-os UPS semennyit nem fog tartani, olyan, mintha ott sem lenne. Ha valóban megy az 1000W, akkor 1500-asok között nézelődj, abból is a szinuszosok között. Ha teljes terhelésem is elvagy 400W-tal, akkor elég lehet a kisebb is. De ezt sajnos meg kéne mérni. -
AlexWolf
senior tag
Sziasztok,
A szünetmentes táp téma az amiben totál fogalmatlan vagyok, ezért lehet hogy a kérdésem nagyon hülye lesz.
Szóval , ha van egy gépem, amiben mondjuk egy 1000W-os táp van. Játszom rajta éppen és elmegy az áram, akkor mondjuk egy olyan UPS ami 400W-os az 1-2 percre képes életben tartani, amíg gyorsba leállítom vagy mindenképpen valami bika 1000-1500 W közötti szünetmentesre van szükségem? Vagy hogyan kell ezt számolni? A téma összefoglalóban lévő kalkulátor csak nagyon régi hardverekkel van feltöltve, így azt nem nagyon tudtam használni.
Köszi.
Üdv: -
amargo
addikt
válasz
meridaharcos #19761 üzenetére
Csak segítség képen, hogy mit találtam:
Itt egy leírás: [link] "6.3. Configuring automatic shutdowns for low battery events"Ezen állapotok esetén tud low battery esetén lekapcsolni:
The UPS reaches low battery (a "critical" UPS), that is to say,upsc
displays:
ups.status: OB LB[link] (tudom kisebb verzió), ezek dummy üzenetek, de itt a status között nincs az LB. Ezek alapján nem mondanám, hogy tudja, de a battery voltage alapján ki lehet számolni "simán" a runtime-ot.
-
meridaharcos
senior tag
válasz
zsolt501 #19760 üzenetére
Köszönöm, ott is megkérdezem.
Tegnap be tudtam állítani, szándékos áramszünetet szimulálva csipogni kezdett a ups, majd a beállított visszaszámlálás lejártával végrehajtott egy szabályos leállítást. Eddig ok is a dolog.
A kérdésem csupán arra irányult, hogy a kérdéses hardverrel tudnia kéne-e az akku töltöttségi szintje alapján vezérelni a leállítást ? -
zsolt501
nagyúr
válasz
meridaharcos #19759 üzenetére
Úgy tudom van ilyen extra kiegészítő az OMV-hez, de szerintem ott is kérdezz rá, mert ott szerintem többet tudnak OMV-vel kapcsolatban.
[link] -
meridaharcos
senior tag
Halihó !
Segítséget szeretnék kérni.Itteni olvasgatásom alapján vásároltam egy EATON 5E 850i USB DIN-t a pici RPI4 OMV alapú házi szerveremhez, amit a tegnapi napon sikeresen be is üzemeltem.
A kérdésem csupán annyi lenne, hogy az említett szünetmentes képes áramszünet esetén az akku töltöttségi szintje alapján kiadni a leállítás parancsot, vagy csak a beállított idő alapján képes erre ?
Köszönöm előre is a segítséget ! -
Tikakukac
titán
-
Cs1csó
titán
válasz
Tikakukac #19756 üzenetére
Szia a legolcsóbb, Schüko-s rack-be szerelhető UPS 34k-tól: Eaton Ellipse ECO 500 DIN
Rack szerelhetőség nélküli UPS-ek:
Legrand Keor SP 600VA
Legrand Keor SP 800VA
Eaton 5E 650i USB DIN
Legrand Keor-M 600VA -
Tikakukac
titán
Heló mindenki!
2 switch, 6 darab AP PoE injektor és 1 Voda modem valamint 1 cloud key mellé mit vennétek? Összes fogyasztás max 200W körül lesz legrosszabb esetben is. Rendes Schuko dugós kellene, ha rackbe is építhető az külön atomzsír lenne, de ez nem kitétel.
-
törölt tag
Köszi szépen a tippeket, megpróbálom előröl ahogy Cs1csó írta. Az aksi teszt is jó tipp, de ahhoz nem nyúlnék inkább.
-
Cs1csó
titán
válasz
#57018880 #19752 üzenetére
Szia nekifutsz meg egyszer:
Kikapcsolod a ups-t és lehuzól róla mindent, a ups-t is kihúzod a konnektorból.Ezután bedugod megint a konnektorba bekapcsolod és hagyod vagy 12 órát hagy töltse magát.
Ezután kikapcsolod majd ràdugsz egy nem túl nagy fogyasztót pl. egy monitort majd bekapcsolod a ups-t majd a monitort is ha működik akkor csinálhatsz egy szimulált áramszünetet pl.kihúzod a konnektorból a UPS-t
Ha ezek után sem jó akkor küld vissza.
-
törölt tag
Hello,
Vettem egy FSP NanoFit 800VA-at,
1) a kézikönyv szerint fel is töltöttem ~6 óra
2) konnektor falba, feljön a 4mp power on lcd fény, 230V bemenetet kiírja, 100% battery, 0% load
3) elvileg auton kapcsol, bekapcs-kikapcs gombra semmi reakció
4) 3db battery és 3 sp dugo van:
Battery socketbe, próbáltam, tv-t , monitort, gépet, hosszabbítót amin a routerek vannak csakAz akkus dugók mint ha nem működnének, nem kapnak áramot a gépek, nem tudom, hogy csak én nem csináltam jól bármit is, vagy a 3 battery foglalat nem jó? A másik 3 nem-akkus foglalat jó, arról tudom indítani az összes eszközt, de ugye ezzel nem vagyok előrébb így
Köszi ha valakinek van ötlete.
-
amargo
addikt
válasz
próbakocka #19747 üzenetére
Nálam ez egész konkrétan úgy van, hogy az apcupsd dockerben fut (egy másik pedig mqtt-vel üzen a többi kliensek, de ha nem ismered ezt, akkor nem fejtem ki), smb-n létrehozol egy fájlt, amit a 3 gép figyel, ha ott a fájl, akkor csinálnak valamit.
PROTON: a gyerekek miatt mindenképpen bekötöm. Jobban alszom utána
-
Starchm
őstag
válasz
próbakocka #19749 üzenetére
Mindenben lehet akksit cserelni, kerdes mennyire gaz a folyamat, youtube-n rakereshetsz hatha talalsz vmit rola v gyari doksiba.
H mennyivel minosegibb az apc az jo kerdes, mert nem irtad le a tipusat, ha azt potolod lehet vmi tapasztaltabb forumozo meg tudja mondani, en nem ismerem a legrandokat. Bar en alapbol ha mar mac mini es szerverrol van szo akkor vmi apc smartot neznek ele.
-
Starchm
őstag
válasz
próbakocka #19747 üzenetére
Ha apc akkor apcupsd, ha mar marka akkor esetleg nut-tal lehet megy.
-
próbakocka
senior tag
3 mac mini szerver elé kellene UPS. A vezérlést viszont csak az egyikbe tudom bedugni. Van valami ötlet arra, hogyan tudom a másik két gépet is lekapcsolni ha elmegy az áram?
Vagy mindenképpen 3 UPS kell a 3db 85W max fogyasztású gép elé? -
PROTRON
addikt
válasz
amargo #19743 üzenetére
Nem nehéz megfeledkezni róla, hisz asszem 2019 óta kivették az előírások és szabványok közül hogy kötelező bekötni.
Még így hogy elektromos berendezést járattok róla, igazából még így sem kötelező, csak a józan paraszti eszem miatt ajánlgatom továbbra is ahogyan a korábbi szabvány tette.Mert bizony előfordulhat hogy a dugaljban is hibás a földelés, majd a készülék belül a rezgések hatására elenged az egyik érintkező és kikerül a berendezés fém házára a fázis ami meg hozzáér oldalt a salgó polchoz. Ez általában egészen addig nem zavar senkit(beleértve az egyszerű védelmeket) amíg a gyerkőc meg nem fogja a polcot. Ha be van kötve az EPH-ba akkor a szivárgó áramot a fi relé érzékeli és le vág.
Persze könnyen kialakulhat hogy nem életveszélyes helyzetben is az érzékenyebb fi relé levág, na emiatt nem kötelező manapság bekötni.
-
cinemazealot
addikt
+1 a salgó polcra.
Nem olcsó mulatság, de hosszú távon megéri és nagyon masszív, kulturált megoldás. Én is nemrég építettem be a pince helyiség egyik falát teljes hosszában, így most csak a gépeknek van egy 120 cm szélesen, 60 cm mély és 2+ méter magas polcrendszerem, rajta mindennel, ami IT (router, switch, két szolgáltatói modem, NAS-ként funkcionáló netbook, térkép szerverként funkcionáló laptop (fejlesztéshez), 2 db HP ProLiant Microserver, egy telefon) plusz a UPS-ek.
PROTRON:
Az EPH-ba kötésről én is elfeledkeztem, de teljesen jogos. Köszi az említését! -
amargo
addikt
válasz
Jofi81 #19741 üzenetére
Azért egy fogyasztást érdemes rá számolni, hogy biztosan elég lesz az 600VA (kb 480W) egy kazánnak nyilván meg pár szivattyú is elketyeg róla, de evés közben jön meg az étvágy ezért én 1000VA-t vettem meg, az megy még el 1db 12v-os akkumulátorról.
Nálam viszonylag puritánan a salgó polcra (saválló) lett rakva és az akkumulátor is ott van mellette.
PROTRON: Huuh, de jó, hogy írtad EPH-ba nem kötöttem be a salgót.. -
PROTRON
addikt
válasz
Jofi81 #19741 üzenetére
Én azt javaslom hogy olyan szekrényben, amiben tud azért hátul kifele szellőzni, elvégre amikor rákapcsol hőt fog termelni. Nálam fa előszobai szekrényben lesz(egybeszerelt UPS), aminek hátuljánál tud szellőzni.
Mindenképp jobb lenne biztonságképpen valami tűzálló műanyagot rakni az egység és a fa közé, vagy eleve műanyag/ szekrénybe-polcra rakni, de sokan elhagyják, jólvanazúgy...
A kazánhelyiségben nincs hely egy kisebb, pont szükséges szélességű fém salgó polcnak, amin magát az elhelyezett szünetmentes pakkot egy "ajtóval" el tudod takarni? A polc többi részét meg lehet használni. Annyi hogy mivel elektromos berendezést üzemeltetsz, így a polcot is ilyenkor be kell(de legalábbis érdemes) kötni az EPH-ba, amihez amúgy is elvileg a kazán gázvezetéke miatt rendelkezésre áll kötési pont(na nem a gázcsőről, hanem külön). -
Jofi81
őstag
Sziasztok!
A kazánházba szeretnék szünetmentes tápegységet. Ahogy nézem az SPS SH600 megfelelő lesz egy külső akkuval, nem is ez a kérdés. Viszont az ilyet hogy lehet ízlésesen és biztonságosan elhelyezni? Akinek ilyen megoldása van, hova rakja? Polcra, szekrénybe, vagy csak simán a földre? Hogy lehet ezt viszonylag igényesen megoldani?
-
Cs1csó
titán
-
a347
aktív tag
Sziasztok!
Egy Eaton NV1400h-ban cseréltem akkukat. 24 órája áram alatt van. A problémám az, hogy ha be van kapcsolva van az UPS, folyamatosan megy a venti. Ha kikapcsolom leáll. Normál esetben csak töltés alatt vagy akkus üzemmódban kellene mennie. A Winpower szerint 100%-on vannak az akkumulátorok. Battery test is sikerres. Esetleg köze lehet hozzá, hogy más gyártó akkuja került bele, mint ami benne volt? A paraméterek megegyeznek.
Előre is köszi a válaszokat.
-
Cs1csó
titán
válasz
Balu77 #19731 üzenetére
Igen az régen volt de most már más a helyzet. Ha a minőség fontos akkor továbbra is a CP-nek a tiszta szinuszos sorozatát ajánlom esetleg a kisebb 1300VA-es UPS-t:
CyberPower CP1300EPFCLCD 1300VA 85kEsetleg egy olcsóbb kvázi szinuszos CP: CyberPower UPS 1200VA 55,5k
-
Balu77
őstag
válasz
Cs1csó #19730 üzenetére
Anno az apc régi BACK-UPS családja kb. 20 éve (talán emlékezetes az a régi "fehér"), hiába nem volt prémium, mégis igen sokáig jól húzta, az ügyfeleinknél alig volt gond velük, egyszóval legalább egy jó középminőségi volt. De a mostaniak nem hogy nem prémiumok, de kb. a leggagyibb kategóriát képviselik. A sarukhoz a vezeték kb. fele olyan vastag, mint a régieknél, könnyen szakad/törik, maga az elektronika pedig már egy laikus számára is ránézésre látszik, hogy a régihez képest kispórolt.
Igazából 400W tartási képesség is elég lenne. Szóval inkább abban a kategóriában keresnék. Nem kell hogy csúcs high-end legyen, de legalább egy erős jó középkategóriát hozzon. Mert mint írtam ezek a mostani olcsóbb apc-k a nagyon gagyi kategóriát képviselik, semmivel sem jobbak mint egy total noname kínai.
-
Cs1csó
titán
válasz
Balu77 #19729 üzenetére
Szia a "Back-UPS" vagy az "Easy" családok soha nem voltak "csúcs" termék családok.
APC SMART család képviseli a prémiumot 200k HUF körüli áron.
Milyen fogyasztású eszközöket szeretnél védeni?
Ha 600W tartási képességét szeretnél ahhoz legalább 1500VA-es UPS kellene. APC SMART-nál olcsóbb de szintén jobb minőség pl. a CyberPower CyberPower CP1500EPFCLCD 1500VA -
Balu77
őstag
Sziasztok!
500-600W körüli szünetmentest keresek irodai munkára. Lehetőleg tartós, jó minőséget, ami nem fog 5 év múlva elhalálozni, az akku csere sem egy bűvészmutatvány és van rajta röfi csati.
Ezidáig apc volt, de sajnos az a tapasztalat, hogy minőségben már nyoma sincs a 20 évvel ezelőttihez. Korábban BE700-GR volt, de már az sem volt a csúcs (elég sok kidöglött), de a mostani BX700U-GR már tényleg nagyon gagyi lett. A "gyári" akku sem az a régi panasonic féle gyártású APC brand , hanem valami noname van benne. Az elektronikát elnézve sem valami nagy durranás.Szóval ezek helyett kéne valami igazán minőségi.
-
BullZeye
veterán
válasz
PROTRON #19726 üzenetére
Akkor az oldalon ezért kezdődik 50W-tól a görbe? :\
Honnan lehet tudni, hogy egy termék támogatja e a 20-30Wattos működést? Nem szeretném arra feltenni a NAS életét, hogy abban a pillanatban mikor elmegy az áram épp fut e valami ami miatt a processzor többet fogyaszt és közelebb van a 40 watthoz a rotuer, switch NAS kombó.
+1
MUSTEK mennyire megbízható? Most 20k körül lenne emagon ez. -
PROTRON
addikt
válasz
BullZeye #19725 üzenetére
De azért érzékelni kell hogy nem úszható meg a dolog saját belső fogyasztással, hiszen van benne áramkör, aksi állapot/ kimeneti terhelés ellenőrzésére, stb...
Ezzel együtt írják a honlapon hogy mennyi áthidalási időt bír.
Viszont vedd figyelembe, hogy vannak készülékek amik elvárják hogy a maximális terhelésük legalább 10%-a legyen rajta fogyasztás, különben úgy érzékelik nincs igény és lekapcsolnak.
A 850VA egység 510W terhelést visel el papíron, de a valóságban inkább 20% tartalékkal kell számolni, azaz 408W, tehát legalább ennek 10%-al kell terhelni folyamatosan, vagy lehet le fog kapcsolni. Ezt érdemes letesztelni a kézikönyv szerinti beüzemelési protokoll után, egy direkt csinált "áramszünettel", tehát konnektor kihúzással. -
BullZeye
veterán
Eaton 5E850iUSB IDLE fogyasztása valóban 15W körül mozog?
NAS-t routert, switchet szeretnék rákötni, max fogyasztás 30W lenne azt ahogy nézem bírja 1 órán keresztül kényelmesen, viszont 30W-os fogyasztást nem szeretném +15W-al megfejelni. :\
Árukereső egyik véleménye között írták a DIN verzióra.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
TomBond #19721 üzenetére
Szia mennyi idős az akku, a UPS? Itt van a termék oldala alul a letölthető kézikönyv: [link]
Hangjelzés nincs? A fdlváltba villogó LED mellé hangjelzést is ír a kézikönyv.Húzz le róla mindent, ha van "cirkuit breaker" nyomd be, majd kapcsold ki, áramtalanítsd (húzd ki a konnektorból)
Ezután dugd be újra de ne dugj rá semmit kapcsold be. Ha ekkor is jelez akkor lehet kampec az akkunak. De ha nem akkor rádughatsz valami pl egy monitort (USB kapcsolat nem kell) és teszteld. -
TomBond
aktív tag
Van egy Back-UPS XS 950U készülékem, ami ma reggelre sípolni kezdett, és a zöld, és piros ledek felváltva villognak rajta. A tartási időnek 18 percet ír! Futtatott Self-Test-et, ami Failed lett.
Ilyenkor mi lehet a gond? Lemerült az akksi? -
amargo
addikt
válasz
Melorin #19718 üzenetére
Pont a kinézetett vettem pár hete egy APC mellé (igazából beledugtam az APC-t is).
Mint írtam van hangja, én semmi esetre sem tenném lakótérbe, már csak az ólomsavas akkumulátor miatt se.
Amúgy jó kis cucc, most egy 64Ah akkumulátort raktam rá, nem tudom mennyi idő után pusztul el végleg ez a kocsi akkumulátor, de gyanítom, ha 2-4 évente kell venni, akkor is olcsóbb mint egy rendes UPS akku. -
Cs1csó
titán
válasz
Melorin #19718 üzenetére
Szia, nyilván órákra kitolható tartási idő akár játék alatt, amúgy:
- nagy méret, a mellé tett és vele összekötött akkuval nem túl esztétikus
-van hangja
- talán a saját fogyasztása is nagyobbTehát szobába nem való de ha van melléképület vagy valami előszoba gardrób stb. és onnan viszed hosszabbítón az már okés.
-
Melorin
addikt
válasz
Melorin #19134 üzenetére
Több hónapnyi kínlódás után nemrég visszaadta a pénzt az Emag. Nem javítja meg a szerviz. (Cyberpower UT1500E)
Egy ideje már nincs szünetmentesem, így mostmár kellene valami.
Szimpatizálok a külső akkus megoldásokkal, az egybegépek iránti bizalmam megingott.
[link] Ilyet néztem ki. Persze nem szükséges a tiszta szinuszos jel, véletlenül esett erre a választás.
Mit gondoltok, mi az előnye/hátránya egy egybegéppel szemben? -
-
amargo
addikt
Megvettem az SPS SH1000i-t 12V DC-s verziót. Nem tudom, hogy sikerült, de még "régi" áron megrendeltem egy újat és el is hozták.. egy 64Ah autó akkumulátort raktam rá csak teszt ként, kicsit beállíthattam, hogy ne 20A-el töltse, elég csak 4-el, stb.
Még nincs hadrendbe állítva, de eddig jónak fest.
(hangos! ha valaki ilyet akar venni ezt tudja, nekem pincében van egy fém salgó polcon) -
Tiger.
nagyúr
válasz
markussandor #19709 üzenetére
Nem akkus, fentebb linkeltem.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
cinemazealot #19707 üzenetére
-
cinemazealot
addikt
válasz
Tiger. #19706 üzenetére
Ha a jelalak nem befolyásoló tényező, akkor szerintem minden további nélkül. A földelés megléte is csak akkor kritikus tényező, ha a villanypásztornak nincs saját szondája (amit földbe dugsz, hogy tudjon mihez képes rázni a vezeték). De mivel alapvetően minden valamire való UPS rendelkezik földeléssel, ezzel sem lehet különösebb gond.
-
Tiger.
nagyúr
Sziasztok, szünetmentes tápegységre lehet rakni villanypásztort?
-
Edorn
senior tag
válasz
cinemazealot #19704 üzenetére
Akkor azt hiszem ez lesz: EATON 5E850iUSBDIN 850VA a biztonság kedvéért kicsit túlméretezve csak pár ezer forinttal drágább.
-
Edorn
senior tag
válasz
cinemazealot #19702 üzenetére
Megbízható márkát esetleg tudsz ajánlani? Előny, ha van benne normál dugalj is, vagy csak az van.
-
cinemazealot
addikt
A gépben lévő i5-6500, 8GB DDR4 RAM, 250GB SSD stb. alapján max. 100-150 W-os igénnyel számolnék, plusz a monitor, amiről viszont nem írtál semmit. Ha azt feltételezem, hogy az sem egy túl éhes képmegjelenítő, akkor az egész gép 400 W alatt kajálhat, tehát valószínűleg egy 600 VA-es UPS elég lehet ahhoz, hogy áramszünetkor pár perc alatt kikapcsold.
-
Edorn
senior tag
Egy HP ProDesk 600 g2 sff géphez milyen szünetmentest ajánlotok? Ami még egy dugaljas monitort is elbír?
A gépben nem találtam meg milyen táp van, gyártó oldalon sem találtam róla infót, csak pl ilyen boltos infókat találtam a gépről.
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Autós topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Adobe Photoshop
- Mikrotik routerek
- Windows 11
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest