- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Apple asztali gépek
- Steam Deck
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Raspberry Pi
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomdriver
őstag
válasz Tomdriver #19802 üzenetére
Más lesz itt a gond, most lemértem, kamerák 24W, időjárás állomás 5W és egy Samu TV a kameráknak 80W - ha így együtt üzemelnek és kihúzom a falból az UPS-t, azonnal lekapcsol.
Ha lesz egy kis időm szétszedem és rámérek az akksijára, mert ha csak az 5W-os egység van rádugva, még elketyereg - mondjuk ez is érdekes, mert itt meg nincs meg a küszöbérték. -
Tomdriver
őstag
válasz PROTRON #19801 üzenetére
Szia, köszi a választ.
Őszintén nem tudom mennyi lehet a kamerák fogyasztása a rögzítő egységgel és benne vinyóval, de tervezem hogy veszek egy fogyasztásmérőt és kimérem.
Kamerásoknak is írtam, mert ők állítólag kiszámolták.
Visszajelzek, ha megvan az eredmény.[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
Sziasztok,
Egy Kstar micropower 600va szünetmentes használok a kamerarendszer életben tartására. A kamerások szerint ennek az ups-nek legalább 12 percig kéne elvinnie a rendszert, mégis az átkapcsolást követően szinte azonnal kikapcsol.
Van idehaza ebből a típusból még egy, ugyanezt csinálja.
A kijelzőn az akksi töltöttsége minkettőmél maximumon van, ezért sem értem.Lehetséges az, hogy az átkapcsolás ideje túl hosszú ennél a típusnál és a hirtelen terhelés kilövi, mielőtt még akku üzemmódra kapcsolná? (bocs, ha hülyeséget kérdeztem, nem értek hozzá)
-
Tomdriver
őstag
válasz Tomdriver #17882 üzenetére
CyberPower CP1300EPFCLCD 1300VA
Megvettem a fenti UPS-t és nagyon nem bántam meg.
Nem reklámként írom, de a Kstarhoz képest elég szembetűnő a különbség, anyag minőség tekintetében mindenképp, ez már a csomagoláson is látszik, ilyen szupererős dobozt ritkán lát az ember. Belülről nem láttam még, de gondolom tt se a spórolós cuccokat építik be, mindezt persze az ára is jól tükrözi. Ami kimondottan jól esik, hogy nem hallom többé a visító ventillátort, ez néha nagyon idegesítő tudott lenni a Kstarmál. Cyberé ellenben alig hallható.
Szóval aki tiszta szinuszost keres és zsé is van rá, de a kettő közt nem tud dönteni, az ne hezitáljon! (anno ha ha képben lettem volna, mindjárt ezt rendelem)
-
-
Tomdriver
őstag
-
Tomdriver
őstag
-
Tomdriver
őstag
Sziasztok, úgy tünik megadta magát Kstar Microsine 2000VA szünetmentes tápom. Benemeti - kimeneti oldalon is azonos 230 V mellett is folyamatosan megy a venti, ha lehúzom hálózatról minden megáll.
Nem tudom, mi a gondja, de amíg szervíz lesz (he lesz) kéne valami hasonló tisztán szinuszos.
Jobbat mit tudnátok ajánlani? Gondolom ezen az áron amibe ez került nem sok választás van... -
Tomdriver
őstag
válasz zsolt501 #15833 üzenetére
Ez saját HDD-re rögzít és áramszünet esetén (is) riaszt, egyébként távfelügyeletbe van kötve. Felhőben is küld figyelmeztetést nekem ha gebasz van, vagy ha megszakad a kapcsolat. Áramszünet után magától újraindul.
Ez minden amit tudok róla, de akkor megkérdezem a szervízt, ők mit javasolnak.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
válasz zsolt501 #15831 üzenetére
Erre mondjuk nem is gondoltam, de köszi... próbáltam utánaolvasni a leírásában, de nem találtam erre leírást (Sec-Cam).
Viszont áramszünetet követően náhány másodperc múlva újra feláll, nekem ez elég (otthoni rendszer), úgyhogy ez most nem lenne szempont.[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
Sziasztok ismét,
szünetmentes tápot keresek max. 300W-ig, nem kell szinuszos (olyan már van), kamera rendszerhez, perifériákhoz kell.
Jó lenne hangtalan - visszaolvasva egy Eaton E5 850i talán nekem is elég lenne? -
Tomdriver
őstag
válasz Cs1csó #12973 üzenetére
Igen arra! Messze lakom minden lakott helytől, másfél kilométer földkábelen jön ide a delej és bizony ha sok fogyasztót kapcsolunk be egyszerre, elég gyakori ez az (AVR - most már megjegyzem ) üzemmód.
Azt látom a kijelzőn, hogy 210 volt alatt kapcsol be (és sajnos a ventije is), mire a kimeneti ág felugrik és folyamatosan 240-245 volt körül mozog. Alacsonyabb - kb. 198 volt körül - ez az érték 230 - 235 volt körül van - ezek szerint ez még ok, nem káros és a tűrésbe is benne van.
Azt sajnos nem tudom, hol lehetne állítani ebben a kezdetleges szoftverben, pedig nagyon jó lenne tudni, mert a ventillátor hangja piszok erős. -
Tomdriver
őstag
Sziasztok, az normális, ha leesik a hálózati feszültség és a szünetmentes AV üzemmódba kapcsol (remélem nem hülyeséget írok) akkor az addig bemeneti feszültséggel állandó kimenő felugrik akár 240-245 volta is? Ez hosszútávon nem csinál kárt a PC tápegységben?
-
Tomdriver
őstag
Na jó, Nektek egyszerű, átlag user meg elvérzik mint ahogy én is. Engem mondjuk ez a monitoros bekavarás ijesztett meg, olvastam NV fórumán hogy többeknél is gond volt, míg nem tiltották le a Mega Battery drivert.
Nálam is így működik jelenleg, a MegaUsb kommunikáció az a másik "hiba" volt, illetve tudom már hogy a NET. 3.5 keretrendszer kell engedélyezve legyen, illetve egy USB port váltás is elég lehet, hogy felismerje a win.10.
Azért ez nem egy plug&play...[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
válasz Cs1csó #12832 üzenetére
Köszi, megnéztem és az a helyzet, hogy az be volt kapcsolva... Most engedélyeztem azokat az összetevőket is amiket még tartalmazott.
Hogy ettől e, vagy hogy átdugtam egy másik USB portba, de megjavult. Utána visszadugtam az eredetibe és már ott is működik MegaUSB alatt.
Szóval köszönöm a segítséget, a win. saját "telepítési forgatókönyvbe" be is írtam a folyamatot, miket kell átnézni, kikapcsolni, hogy legközelebb már ne legyen gond.[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
válasz Cs1csó #12825 üzenetére
Az utolsó kérdéseddel kezdem: Upsilon 2000, ez van a CD-n. Fura dolgokat művel telepítést és újraindítást követően: kiüti a két szélső monitort és csak azzal hajlandó együtt működni, amelyik az UPS-re van kötve, vagyis a középsővel. De azzal is valami iszonyú alacsony felbontásban áll fel.
Ugyanakkor nincs kapcsolat a PC-vel, ezt írja ki.Próbáltam CD-ről kimásolva és ahogy írtad, de ugyanez.
Leszedtem a Winpower drivert amivel a másik UPS-t (Eaton E series NV - két szélső monitor +1 kormány mögötti kijelző van rákötve) monitorozom, hátha azzal veszik össze, de ugyanez.
Win tálcán nem jelenik meg az ikonja, de ha lehúzom hallani a hardver eltávolítása hangot. Eszközkezelő nem ír ki hibát. Sajnos a kijelzőjét csak adatot olvasni lehet, szabályozni nem.
Amúgy sanszos, hogy valami nincs meg hozzá Win 10 alatt és emiatt nem ismerik fel egymást, ezért írja ki rádugott USB-nél is hogy nincs kommunikáció és ezért nem jelenik meg a tálcán az ikonja sem.
[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
válasz Cs1csó #12819 üzenetére
Köszönöm, de sajnos nem jött össze ezekkel sem. Egyik az wifi-s a másik kettő el sem indul (bár feltelepül), illetve a leírásában valami sors porthoz kéne csatlakoztatni (RS-485). Ahogy látom, 2012-es frissítések ezek is.
Ha valaki használ itt Kstar szünetmentest, bármelyik típust, segítsen lszi. milyen szoftver van neki hozzá. Jöhet privibe is.
-
Tomdriver
őstag
Sziasztok,
itteni javallatra megvettem a Kstar Microsine 2000VA tápot, ma üzemeltem be, működik is szépen, viszi az egész konfigot, teszteltem egy mesterséges áramszünet kapcsán, úgyhogy köszönöm szépen!De gondolom kéne valami működő szoftver hozzá, ha már van USB kapcsolata a PC-vel, csak hát amit CD-t adtak hozzá az Win XP/2000/NT kompatibilis ( ) - kerestem neten de nem találtam ehhez a típushoz, tényleg nem is értem...
A másik problémám a zajossága. Remélem ez átmeneti csak, és ha akkuk felállnak 100%-ra, akkor nem zúg olyan hosszú ideig a venti, de lehet nem is a töltéssel függ össze ez a fajta működés. (Nem volt türelmem üresen több órán át tölteni, ahogy a kézikönyve írta, mindjárt hadra fogtam.)Fentiekre esetleg tudtok valami megoldást?
-
Tomdriver
őstag
válasz cinemazealot #12704 üzenetére
Köszönöm, valami azért lejött, mielőtt olvastalak volna pont ezt néztem.
Köszi! -
Tomdriver
őstag
válasz cinemazealot #12701 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Ez akkor tiszta, hogy sinusos...
Visszatekertem már, de teljesítmény tekintetében nem tudom, mi a minimum... ha 650W a max. a fgyasztás, akkor ennek duplája amit nézzek?
Illetve line interaktív legyen?[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
Sziasztok,
szünetmentes tápot keresek a meglévő helyett - sajnos belefutottam amibe lehet sokan itt a fórumon, hogy nem kérdeztem és vettem olyant, ami nem passzol a tápomhoz és bizony nem is hozza amit várnék tőle.A táp jelenleg egy Corsair AX860i Digital, ami maximálisan kiszolgálja a PC-t, de fogalmam nincs hogy milyen szinuszjel kell neki, talán jobb lenne egy tiszta szinuszos UPS, ha szereti. A rendszer fogyasztása az összefoglalóban adott link alatti adatlapot kitöltve max. 600 W, plusz - mivel a háromból egy monitort is szeretnék rákötni a szünetmentesre - még 50 Wattal lehet számolni.
Áramszünet esetén nem elvárás nálam, hogy órákig fenntartsa a rendszert, elég max 10 perc. A lényeg, hogy a PC-t biztonságosan le tudjam állítani.Nagyon nem vagyok otthon a területen és ezért azt sem tudom mennyiből lehet ezt kihozni, ezért várom az itteni szakik hozzáértő javaslatát.
-
Tomdriver
őstag
válasz #41133696 #9965 üzenetére
Azért ez az APC szoftvermizéria dolog elég érdekes, mert a 2012-es verzióból már készült win 10-hez is driver, tehát működni kéne hiba nélkül. APC pedig nem egy rossz termék, bár lehet csak hardveresen és a szoftvertámogatás gagyi hozzá.
Esetleg ha van itt APC / win10 tulaj, jelezhetné, hogy nála mi a tapasztalat.
Mindenestre javalom nézz körül külföldi fórumokon ott mit írkálnak - lehet van rá megoldás, hogy hiba nélkül működjön.Nekem továbbra is az a véleményem, hogy csak a win-es felülettel nem lesz tökéletes, mégpedig azért nem:
- mert 8.1-ről 10-re váltáskor az illesztóprogram nem jól települt, vagy ha települt, valamit nem töltött le hozzá, illetve ha települt akkor is csak egy általános APC hardver illesztést telepített hozzá ami viszont nem ismeri fel a különböző modelleket. (Persze ezt bizonyítani nem lehet, mert tuti ha az eszközkezelőben az ikonjára klikkelsz azt fogja írni, hogy az eszköz megfelelően működik. Ez olyan igazi MS sz@arság.)
- a win felismerte és telepített hozzá illesztőprogamot, de az eszköz támogatottsága csak akkor lesz teljes, ha saját drivere is telepítésre kerül.Ezt így nehéz lesz kibogózni, ilyenkor szokták mondani hogy próbáld újrahúzni a wint, de ahogy látom Te nagyon vigyázol a meglévőre és csak akkor kerülne rá sor, ha minden összeomlik.
-
Tomdriver
őstag
válasz #41133696 #9962 üzenetére
Szia,
a platformcserével oprendszert is cseréltél? Eszközkezelő mit mutat, nincs sárgában a kérdéses port?Szerintem első körben tedd fel a gyári szoftverét, azzal mit mutat. Ha azzal jó, akkor valamiért a win nem jól ismeri fel, vagy USB port hiba - tedd át másikba.
Ha azzal sem jó, lehet tovább kutakodni...
[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
Na szóval ez az Eaton E5 1100 VA (és gondolom a társai is), egy nagy kaka..
Ma megnéztem milyen venti van benne, persze ahhoz le kellett szednem a borítást... hát azok a gagyi forrasztások, műanyag illesztések és az egész kinézete belül és kívül is nagy visszafejlődés.
Csak mert mellétettem az 5 éves NV 1000-es Eatont, azon van indíkátor lámpa, rendes feliratozások, reset gomb, a háznak van egy kis formája nem ilyen kocka, és még a ventije is sokkal halkabb.
Továbbá a hozzá való Winpower szoftver is sokkal jobb mint ez az új Eaton comparince.Vagyis ebben a 35-40K-s kategóriában lehet minőségre jobbat kaptok, mert az Eaton itt nagyon visszafejlesztett.
Most jön a hab a tortán: kivettem a ventijét hogy megnézzem a pontos típusát, aztán visszatettem de az UPS valamiért nem indult el... Mikor bekapcsoltam, pár másodperc után kikapcsolt majd sípolt folyamatosan. Megint szétszedtem, de a ventin kívül semmihez nem nyúltam, úgyhogy okát sem tudom.
Megy vissza gariba.[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
válasz cinemazealot #9956 üzenetére
De megoldás lehetne az is, csak a másik helyiségbe meg mást zavar. Talán ki kéne cserélnem a ventit rajta valami halkabbra. 80-as ha jól emlékszem (de lehet 60?), de ezekkel a kicsi ventikkel mind az a baj, hogy a hűtéshez tekerniük kell több ezerrel és ezért is hangosak.
Pedig valami ilyen megoldás lesz, cserélni emiatt nem cserélném mert amúgy meg jól teljesít. -
Tomdriver
őstag
válasz janos666 #9952 üzenetére
Na ez nálam biztos nem lesz. Mikor megvettem 67%-ról kezdett el tölteni vagy 10-12 órán keresztül, míre 100" lett és végre elhallgattak a ventik.
De mindég bekapcsol akárhányszor egy kis áramingadozás van, akkor is. Nagyon idegesítő, lehet visszaküldöm ezt az Eatont és veszek ugyanott valami csendesebbet. -
Tomdriver
őstag
válasz cinemazealot #9941 üzenetére
Tényleg nem dicsekvésképpen tettem be a képet meg tudom nem is ide való, de köszi srácok.
Viszont az alábbi képen inkább érzékelhető, hogy miért is van nálam szükség UPS-re. Méghozzá mindjárt kettő is üzemel, a másik a további 4 monitort és a netet tartja életben.
Volt olyan szitu, hogy egy hosszabb futam vége felé ment el az áram. Ki kellet álljak, de csak azért, hogy az áthidalási idő alatt a garázsban elindítsam az aggregátort! Ez még mindég jobb volt, mint feladni a versenyt. -
Tomdriver
őstag
válasz cinemazealot #9937 üzenetére
...féltem hogy megkeveredik a program aztán kezdi előröl, vagy valami nagyobb gebasz lesz...
Aztán közben rájöttem hogy nálunk minden helyiség külön automatára van kötve, úgyhogy csak a szobait kellett volna lehúznom. Szóval értek hozzá rendesen...
[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
válasz cinemazealot #9935 üzenetére
Ment a mosógép, ezért nem löttem még ki a 230V-ot. Program leállítást nem ismerem, inkább megvártam míg lefut, asszonyra így is a frászt hoztam.
Szóval tette a dolgát az UPS, életben tartotta a PC-t, azután fázis visszajötte után szépen fel is állt minden.
Közben rászűrtem én is, de mivel az új beszerzés jól vizsgázott, így nem erőltetem a cserét. Viszont legközelebb már odafigyelek erre - köszönöm még 1X!
-
Tomdriver
őstag
válasz cinemazealot #9933 üzenetére
Köszönöm, hogy utánanéztél!
Ezzel az UPS-el még nem volt áramszünet és nem is kapcsoltam le a betápot, de az elődjénél (Eaton NV 1000H) volt pár ilyen, utána szépen működött minden. Gyanítom, hogy akkor csak el lesz a táppal ez is, hasonló kategória, árban is.
De ha mégsem, tiszta szinuszos UPS-ből melyiket ajánlanád, ami legalább tudja az 1100 - 1200VA-t? Max 100k-ig, de persze ha olcsóbban van az sem baj.
[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
válasz cinemazealot #9900 üzenetére
Olvasgatva a korábbi hozzászólásokat és konkrétan ezt, elbizonytalanított hogy a PC-m tápjához kompatibilis UPS-t vásároltam e...
Mivel nem értek hozzá, soha nem vizsgáltam ezt a szinuszos megfelelést, esetleg tudnátok segíteni e kérdésben?Tehát a táp egy Corsair AX860i Digital, az UPS pedig Eaton 5E 1100VA. - ezek passzolnak egymáshoz?
[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
válasz cinemazealot #9930 üzenetére
Köszi, ezt nem tudtam...
-
Tomdriver
őstag
válasz #95590400 #9927 üzenetére
100% töltöttségnél végre elhallgatott.
123 watt a fogyasztás idle állapotban, 480 watt körül van teljes terhelésnél. Hozzáteszem nálam a proci és a vga is húzva van. Az UPS-re nem csak a PC, hanem az egyik monitor is csatlakoztatva van.
Majd megpróbálok szerezni egy fogyasztásmérőt és rámérek azzal is.
[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
Sziasztok,
használ itt valaki Eaton UPS-t?A régi tönkrement, ma cseréltem le egy ilyenre, de az a gondom vele, hogy folyamatosan pörög a ventillátora és bizony elég hangos. A házat nem találtam melegnek. A szoftverében nem láttam állítási / kikapcsolási lehetőséget.
Most 64%-on van az akksik kapacitása és töltés alatt üzemelnek. Ha lekapcsolom a PC-t akkor is megy a venti, ha lekapcsolom az UPS-t úgyszintén. Csak akkor marad abba, ha lehúzom róla a tápkábelt.Ezeknél az újabb modelleknél ez normális? Vagy a töltés miatt van? Korábban is Eatonom volt de ilyent nem tapasztaltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest