- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CES 2025: Ellepték a horizontot az ASUS újgenerációs GeForce RTX VGA-i
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Egér probléma
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
tisn
addikt
Jol latod, raadasul a hude gonosz ajemef hitelbol lett finanszirozva a mol ugylet. (Hitelbol tozsdezni: tuti bukas, jopar brokernet altal bepalizott emberke megtanulta egy eletre.)
(Raadasul a vetel arfolyam alatt van most a mol, igy ha most szukseges egy reszet eladni, az tovabbi bukta.)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ha akarok venni egy szivacsot, s ezen a héten akciós 60.000 de rossz felől fúj a szél és nincs kedvem megvenni, majd következő héten elmegyek megvenni de akkor már nincs akció és 80.000 Ft-ba kerül akkor a 20.000 ft nem kidobott pénz?
Remélem így már érted, hogy mire gondoltam
Közben kikérném a fórumtársak véleményét, hogy én vagyok hülye vagy én vagyok hülye?
-
veterán
bocsi nem értek a gazdasághoz (bár legalább tanították ).
Tehát ha valamit megvehetnék 400 ft-ért majd megveszem 500 Ft-ért és eladom 500 Ft-ért az nekem jó? ergo 0-n zártam ahelyett, hogy 100 Ft pluszban zártam volna. Asszem bár nem buktam de elbuktam bizonyos mértékű haszontól...
Tényleg tudja valaki hogy egy kétsávú 3 számjegyes út kilóméterének felújítása hány milliárd forintba kerül? Csak mert az a 80 milliárd pl a szar utakra jól jött volna.
Hány kis és középvállalkozást lehetne támogatni 80 milliárdból? mondjuk ha végenként 1-5 milliót osztanának ki? 80000-16000? Ebből hány munkahely lehetett volna? mondjuk 40000-30000?
-
kispéé
senior tag
Tanácsot kérek, hátha valaki már jártas a témában, adott egy gép amibe pár hete belecsapott a villám, nem közvetlenül, hanem a környéken (üllésen) a villamos hálozatba csapott és csak a számítógép nem volt kihúzva a konnektorból balszerencsére Így a gép nem megy,még az alaplapi led se világít, sőt még a monitor is kipurcant.
Sajnos még a biztosító miatt nem nagyon piszkáltam a gépet, de mekkora az esélyem arra, hogy csak a táp ment szét? A többi alkatrész működhet még vagy kuka? Esetleg tud-e valaki szakvéleményben segíteni?Ja és valószinű kellene egy új monitor, min. 22 colos, valaki?
Erővarázsló: A Te moncsidat szó nélkül vinném,ha lenne rá pénz[ Szerkesztve ]
-
válasz Old fox #47783 üzenetére
Az a baj h pont ez megy: annyit keresel hogy ne halj éhen, és tudd nézni a cirkuszt ami körülötted van és nincs beleszólásod
Jut eszembe: ez pártállástól független! Nem narancs nem vörös és nem is kék-zöld! Aki ma "politikus" idehaza, az egy gerinctelen féreg, és árokba kellene lőni.[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
-
Luighi
senior tag
válasz Agyasima #47784 üzenetére
Még nincs fix ár megállapítva, a srácok 40-80k közé lőtték be priviben, én ebay-en pont ilyet $460-ért láttam (csak USA szállítással), ill Belgiumban van kisebb rammal és procival ilyen Ł200 körül. Így látatlanban 50k-s kezdőárat mondok rá, aztán tesztelés után ez módosulhat bármerre. Ha érdekli a cimbidet, szólj, és mondom ha megjöttek, akkor gyertek be megnézni/válogatni
-
gergo0328
senior tag
Vegyétek, vigyétek a szép kis RAMokat.
-
oltis12
csendes tag
tiszteletem,keresek amd 939-es alaplapot,ajánlatokat pü-ben várok
-
Rhino666
addikt
Alku kötelező, ha priviben érdeklődsz!!
[ Szerkesztve ]
2025 - a szólásszabadság halála
-
Old fox
tag
Csörögj rám, mielőtt személyesen keresnél, vagy ha valami gondod van.
-
Old fox
tag
-
Semmi baj ha támogatod a jelenlegi kormányt!
Csak ne engedd a fórumtársak és magad közé ezt.A Mol részvények vásárlása egy PR fogás, nem több. Vagy van arra valami írásos garanciád, hogy csak magyar kisrészvényes fogja megkapni az összes most állami tulajdonban lévő részvényt?
Az a megjegyzésed, meg hogy nem szempont az hogy ne veszteséggel tegye ezt a kormány...nos javallanám, hogy add el mindened és fizesd be az államadósság elleni harcot segítő alapba.Én szerény nyomott pont agyammal a következőket kérdezném:
1.Miért lett kötelező az "önkéntes" MNYP?(olyan '98 körül asszem)
2.Miért kell felosztó-kirovó rendszert alkalmazni, ott és akkor ahol és amikor számokkal bizonyíthatóan nem működik?
3.Miért nem visszahívható egy politikus?
4.Miért nem felel a saját és családja teljes vagyonával és jogi felelősségével egy politikus?
5.Miért van az, hogy manapság a jobban működik a "Panem et circenses" elve mint a kitalálói korában?No offense
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Luighi
senior tag
A gusztustalan politikai téma közben megkérdezem, érdekel-é valakit ilyen:
Panasonic Toughbook CF-T5
Intel Core Duo U2400 2x1066MHz/2M (9W), 1536MB DDR2, 60GB HDD, 12,1" XGA érintőképernyős, 3945ABG WLAN, UMTS, Win XP Pro COA, 7650mAh akku, magnézium ház.Lesz több darab, beárazásban kérnék segítséget
-
Rick4
félisten
Ha azt mondod ezen 80 milliárdot bukott az állam, akkor rosszul látod, kb olyan, mintha azt mondanád, 80 ezret buktál az ágyszivacsodon. Kifizetted a pénzt, és lesz valamid ami eddig nem volt, miért nem teheted mellé, hogy ezáltal kipihentebb vagy, és jobban tudsz dolgozni? Plusz eladhatod a szivacsodat 60-ért... Na a mol részvények visszavásárlása miatt is pont ez történhet. Illetve most szopacs van, mert az áfa befizetős móka miatt valószínű lehet eladni, de még mindig jobb 100000 kisbefektetőnek eladni, mint megint egy orosz kézbe berakni a 22%-ot... Igaz, buknak rajta valamennyit, de nem is az volt a cél, hogy keressenek rajta, ezt nem így kell nézni... Más kérdés, hogy egyébként szétlopják a molt a belsősök, nem kell ide orosz kéz....
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
Ezt érdemes elolvasni, végre egy tökös csaj:[link] Ms kérdés, hogy nem is túl nőies....
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
finest
addikt
válasz Luighi #47767 üzenetére
Nekem jobban fáj az, h amikor a Bajnaiék bedobták az ötletet, akkor rettentően ellenezte a Fityesz, aztán gátlástalanul megvédték a pénzt, ugyanazzal az indokkal. Az természetesen vitán felüli, h nem kezelték a pénztárak jól a befizetéseket, de lehetett volna jobban szabályozni. Én amúgy sosem hittem, h lesz normális állami nyugdíjam, már azt is nyereségnek fogom fel, ha öregségemre egy napi gázra elég lesz nyáron.
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
bolcsodal
addikt
Ezek sajnos tények!
(#47761) martonx: Túl sok a svéd (brazil) és túl sok a nyugdíjas (évek múlva még többen lesznek), valamint túl kevés a munkavállaló, akit hivatalosan is lehet fejni (és nem minimálbérre bejelentett vállalkozó). Ez itt a probléma forrása. A jelenlegi rendszer nem fenntartható (főleg ha a "Ratkó gyerekek" nyugdíjba szeretnének menni).
Talán a ciklus végéig még kitart változtatások nélkül, de a következő választásokon biztos vagyok benne, hogy erős kampánytéma lesz....megoldások nélkül!
[ Szerkesztve ]
They drew first blood....
-
martonx
veterán
válasz Luighi #47760 üzenetére
Azért ezt a te privát pénzed hülyeséget nem kellene erőltetni. Kötelező befizetés volt aminek 1/3-a ment magáncéghez, amivel nem rendelkezhettél, már a befizetés időpontjában tudni lehetett, hogy majd csak akkor jutsz hozzá, ha nyugdíjas leszel.
Mondjuk engem se nyugtat meg, hogy állami kezelésben lesz a kötelező befizetésem, de elnézve a reálhozamomat (és ismeretségi kör reálhozamait) közel sem biztos, hogy rosszabbul járunk.
Szerintem a legjobb megoldás az lett volna, ha ezt a 10%-ot be se kellene fizetni, és mindenki eldönti, hogy a zsebében maradó összeget hova fekteti be, vagy éppen elkölti.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz bolcsodal #47746 üzenetére
Egyszerű. Nem kell annyi pénzt tolni a svédeknek, meg a nyugdíjakat sem kell GDP felett növelni. Sőt csökkenteni kellene. Annyi nyugdíjat szétosztani amennyi befolyik.
Plusz megszüntetni a nyugdíjas kedvezményeket. Persze ezeket már nem merte a hülye Fityisz meglépni, csak addig terjedt a figyelmük, hogy a nyugdíjpénztáras trükkel kihúzzák 2014-ig.Pedig minél később lépi meg valaki, annál nagyobb szarba kerülünk.
Én kérek elnézést!
-
Luighi
senior tag
Ebben a magánnyugdíjas témában az a megdöbbentő, hogy a kormány elveheti a TE privát pénzedet.
Volt egy szerződésed magánszemélyként egy (nem állami) céggel.
A kormány hoz egy törvényt és viszi a pénzedet a TE privát számládról. -
Rick4
félisten
válasz bolcsodal #47746 üzenetére
Én meg azt mondom, ezt úgy kellene csinálni, mint mindenhol máshol, magadnak félrerakni a pénzt a rosszabb időkre. Egyébként se lehet számítani arra, hogy az aktív időszakban megszokott életszínvonal tartható lesz a nyugdíj után, valamiből fedezni kell a különbséget. Van erre a dologra jok jó leírás, pl : [link] És erre van egy vicc is, szomorú, de igaz: A hír úgy szól, hogy a lakosság 20%-ának már hozzá kellett nyúlnia a megtakarításához. Mire a maradék 80% visszakérdez: -Megtakarítás??
Ha nem tudsz félretenni, tökmindegy, ha most nagyon magas a bruttód, amiből az átlaghoz képest több nyugdíjjárulékot fizetsz, akkor is esni fog a megszokott életszínvonalad....
-
Rick4
félisten
válasz Rawulf #47744 üzenetére
Már megint a hülyeség, nem elég ha a nagyeszű nyugdíjpénztáras embereknek van? És ennek ellenére nem tudják használni? Megnéztem a saját nyugdíjpénztáram kimutatását évekre visszamenőleg. Egy közepes képességű általános iskolás is meg tudta volna azt csinálni amit ezek, sőt, ha csak blindre válogat a lehetőségek közül, 30% esélye lett volna egy jobb hozam elérésére. Ennyi kamat mindenhol lett volna, számolj már egy picit utána..
Nem lehet hogy az a bajom, hogy magam is jobb helyre tudtam volna tenni a pénzt, ahol többet fialt volna? Persze ebbe nem kell belegondolni, egyszerűbb támadni.Olyanokról meg már ne is beszéljünk, mikor a nyugdíjpénztár a saját alapját bízta meg az ezermilliárdok kezelésével, és egyszer sápolt a haszonból az alap, egyszer a nyugdíjpénztár. Ki járt rosszul? Naná hogy az ügyfél.. Fizeted 10 évig, bent van mondjuk a végén 750 ezer Ft, és kapsz hozam gyanánt 20 ezret, miközben a pénztár kezelési költségei sokkal több pénzt emésztettek fel? Miféle diploma kell annak a megállapításához, hogy ez rossz üzlet?
-
Rawulf
őstag
Napi vicc: Lázár és Orbán a helikopteren
Lázár János és Orbán Viktor helikopteren utazik. Egy város fölött lepillantva elégedetlen tömeget vesznek észre. Lázár megszólal:
- Tudod Viktor, ha én most kidobnék egy mázsa kenyeret, ezek a kezemet is megcsókolnák!
- Ha én kidobnék egymillió forintot, a lábamat is megcsókolnák! - így Orbán.
A pilóta rezzenéstelen arccal fordul hátra:
- Ha én meg kidobnám magukat, a seggem is kinyalnák!"Please state the nature of the medical emergency!"
-
veterán
Más téma azért írom különbe
Valaki írta, hogy át kéne térni %-os költségvetésre, azaz a bevételek százalékát lehetne elkölteni különböző területekre (a %-okat határoznák meg évente), s akkor nem lenne hiány (mert max 100% osztható ki, de inkább 95% és akkor kb 20 év alatt elfogy az adósságunk, majd évente kölcsönözhetünk országoknak, így a mi pénzünk kamatozna amit el lehetne költeni , itthoni szociális juttatásokra ... bárcsak így csinálták volna 90 óta )
-
bolcsodal
addikt
Tény! A probléma viszont az, hogy csak rövid távon kaptak haladékot (államadósság). Hosszú távon mindenképp korhatáremelés, növekedő járulékos terhek szükségesek a jelenlegi rendszer fenntartásához, azaz igazán nem csináltak semmit, csak lenyúltak néhány ezer-milliárdot...
Nem mondom, hogy a "kötelező" magánnyugdíj-rendszer jobb volt abban az állapotában, amikor kihúzták alóla a szőnyeget, de hosszú távon mégis a magánosítás a megoldás. Tehát a felhalmozódott pénzeket igen is az önkéntes alapokba kellett volna átvinnie a pénz igazi tulajdonosának, azaz a leendő nyugdíjasnak.
-
veterán
Szerintem meg inkább várni kellett volna még 20 évet és a nyugdíjrenszer fentartotta volna önmagát... A nyugdíjra meg annyit kifizetni amennyi befolyik.
Én maradtam a mnyptárban, mert jelenleg 65 éves nyugdíj korhatárt figyelembe véve, és annak várható emelését (70 tuti lesz mire "nyugdíjba mehetnék") nem hiszem, hogy megélem. Így a gyermekem kaphat pénzt (persze ha állam bácsi hajlandő lesz továbbiakban utalni tovább a pénztáraknak mert ugye 1 évig most b*sznak utalni, de majd "kárpótolnak" érte ).
Amúgy szerinem pl egy 300e körüli reálhozam igen szép eredmény. Főleg ha azt nézzük, hogy a válságban kb 30% minuszban voltak ezek a befektetések. (mondjuk ha az említett bére br 150e akkor 15e ment mnyp-be azaz évi 180e 12 év alatt 2160e amin 300e körüli reálhozam volt).
(azt gondolom vili mindenkinek hogy a reálhozam az infláción felüli hozam)
Amúgy most mi lett az államiba visszalépőkkel? mert volt egy tervezet miszerint nekik se képez nyugdíj alapot a 24%, csak a 10% amit a br bérük után fizetnek... és talán ezt a 10%-ot emelnék 20%-ra 2012-től...
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Keresek "olcsón" házi tejet heti rendszerességgel 10-15 litert, Aki ismer megbízható "beszállítót", kérem dobjon egy PÜ-t árral, elérhetőséggel, stb...
Köszönöm!
(a gazda megöregedett, sajnos így megszűnt a forrásom...)
- Alex -
-
Rick4
félisten
válasz bolcsodal #47741 üzenetére
Akkor lessz itt flame, ha valami okos idejön, és halált megvető bátorsággal az mondja, hogy nem kell hozzámszólni, mert akkor majd kussolok...
Valahogy el kellett indítani a dolgot, hát belevágtak a közepébe. gondolom az euro árfolyamra, és az ország megítélésére is jó hatással lehet ha csökken az államadósság, mi más eszköz lett volna egyszerre kisöpörni a haszonleső nyugdíjpénztárakat, és csökkenteni az államadósságot? Nyilvánvaló volt, hogy az előző kormányok nem kezdtek ennek neki (lehet okuk volt rá) tehát a mostani lépés nagy volt, és durva, de valahol meglett az eredménye. Én azt mondom, ezek se a legjobbak, de legalább csinálnak valamit...
-
bolcsodal
addikt
A megoldás a megfelelő szabályozás lett volna, nem a teljes sztornó...erre persze nem futotta a 2/3-ból.
Ki kellett csinálni a sok beágyazott haszonlesőt és hirtelen nem volt senki, akit a helyükre lehetett volna ültetni, maradt a rég bevált módszer. Mellékhatásként a pénz lenyúlása és azonnali elköltése államadósságcsökkentésre (amolyan Münchausen Bárós módon, saját hajunknál fogva).
De NO OFFENSE...semmi kedvem Flame-t gerjeszteni.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Ez a nyugdíjpénztáras dolog egy nagy baromság volt, legalábbis abban a formában, hogy 10 15 év alatt befizetett pénzekre fizetnek akár 3-400 ezret is, persze, hogy mások sokkal jobban jártak.... Magyarán mondva a nyugdíjpénzárak kiskirály módon éltek a sok sok befizetett pénzből, mindenkinek jutott az emberek kevés kis pénzéből, csak maguknak az embereknek nem... Régesrég felül kellett volna vizsgálni ezeket.
Egyébként egy jó dolog az otp nyugdíj előtakarékossági számla, jobbat a kisember úgyse talál: [link]49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
bolcsodal
addikt
Én nem csak gondoltam, tettem is érte: "kiírtam magam a rendszerből"! DonVito szerint magam vagyok a társadalom rákfenéje, szociálisan érzéketlen, maga a közöny...emellett viszont, közalkalmazottként eltartok még néhány svédet is az adómból.
Fura egy világ lett ez a Magyarország...
-
Rick4
félisten
válasz finest #47734 üzenetére
Bedobtam egy vacsora árába.
Ja, egyébként vacsora, ma megint a Brnoi étteremben vacsoráztunk, a heti akciós menüben van csirkemájas zöldborsóleves, állat nagy adag, és isteni finom volt. 600Ft-or kérnek, és egy nagy tálat tesznek eléd. Érdemes megkóstolni...49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
userZ
aktív tag
Ha már reálhozamok:
nekem 15 ezer lett, anyámnak 346 ezerStop the Earth, I want to get off!
-
Luighi
senior tag
Philips 21PT1967/58 tipusú 55cm síkképcsöves CRT TV eladó kemény 10k-ért.
Ami megvan hozzá: rádió antenna, gatya állapotban levő távkapcs.
Koax, scart és RCA jel bemenet, beépített rádió tuner. 3.5mm jack dugó fülesnek.
Szép külső állapotban. Üzemi fogyasztás: 40-45W, készenléti fogyasztás <1W.[ Szerkesztve ]
-
Luighi
senior tag
Van köztetek ING-s, aki már megkapta a magánnyugdíjpénztári reálhozamot?
-
SirRasor
addikt
Lehet flame gyanús, de annyira jó, hogy muszáj megmutatni
Make Love not war!
-
-
maláj
addikt
eladó Art-Land indukciós főzőlap, tipus: BT 180-230V 50 Hz 1800 Watt, 1 év gar., stb.
érdeklődni PM -
Rick4
félisten
válasz johnny82 #47721 üzenetére
Én se raknám be a helyedben, de ha válasz kell, mediamarkt mellett a sajátjukat tuti beteszik, tehát érteni értenek hozzá. Ezt se lehet tragikus berakni, szerintem max 40 perc.
-
Rick4
félisten
válasz LordVader80 #47720 üzenetére
Ne rossz cucc az, bár olyan oltári előnye magának a romnak nincsen a sok tuning rom mellett.. Én is vacilláltam rajta anno, de inkább a mini lett.
-
őstag
Hali!
Kaptam egy utólag beépíthető xenon szettet. Elvileg nem nehéz bekötni, de nem akarok kókányolni. Szerintetek hol szerelik be és kb mennyit kérnek ezért?
-
Pho3bus
tag
Sziasztok!
Valakinek esetleg egy lenovo T400 (P8600, Ati 3470 / 4500MHD, 2GB DDR3, 100GB 7200RPM, 14.1" / ( WXGA+ ) / LED, 9 Cellás akku, Wifi, 3g előkészítés...). Teljesen jó állapotban még 78 nap garanciával. Stabil kis gép, por, víz és ütésálló (persze mértékkel). Állapota szép, sarokkopások vannak csak a táskában hordozgatás miatt, de ezek is elenyészőek.
Pho3bus
-
veterán
válasz lorcsi #47708 üzenetére
nekem 3 centis memória hab van a matracomon, az kevésnek hat... Viszont eleinte azért éreztük, hogy sokkal kényelmesebb mint a korábbi matrac...
A párnákon nap mint nap alszunk és immár lassan 2 évesek lesznek és még semmilyen formai elváltozás nincs rajtuk.
Múlt héten aludtam rugós matracon, hát elég kényelmetlen volt nekem...
-
LÁZ
addikt
X10i-t keresek nem aranyárban, független vagy vodás érdekel
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Gergello
addikt
válasz ErőVarázsló #47706 üzenetére
pm
-
Gergello
addikt
HP Probook 4520s-hez (4720s) tud valaki komplett billentyűzetet?
-
fero02
nagyúr
Keresek egy olyan laptopot, amin az xp elszaladgál, aksi nem kell h jó legyen, vinyó se kell nagy, ha nincs benne optika nem gáz, az se baj ha pixel hibás vagy ütött-kopott a külseje csak éppen hangja legyen jó.
És természetesen pénzt se adnék érte sokat.
-
elithun
őstag
Hi!
Esetleg nem keres valaki egy Gigabyte GA-EP35-DS3P alaplapot? Mert nálam éppen eladó egy darab, minden tartozékával 10ezer forintért, és még van rá 3 hónap garancia is!„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”
Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- CES 2025: Ellepték a horizontot az ASUS újgenerációs GeForce RTX VGA-i
- Hisense LCD és LED TV-k
- LEGO klub
- PlayStation 5
- Milyen notebookot vegyek?
- Gitáros topic
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest