- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Melyik tápegységet vegyem?
- CES 2025: Ellepték a horizontot az ASUS újgenerációs GeForce RTX VGA-i
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Egér probléma
Aktív témák
-
ErőVarázsló
aktív tag
válasz macilaci78 #46785 üzenetére
hát ez nem a Tb hanem a nőgyógyász sara
Magán orvosi ügyelet Szegeden www.szegedorvosiugyelet.hu ph-soknak kedvezmény telefonon gyorsabb: 70-kettő281171
-
gergo0328
senior tag
Szegeden hol lehet olcsó 22"-os monitorokat venni? Lehet egy kis pixelhiba is benne mert két oldalsó monitornak menne eyeifinitybe/3D Surround! Válaszokat előre is köszi!
-
ShadowX
őstag
Mintha most lett volna elegem a szegedi távhőszolgáltatóból...a múlt év végi 18, 20, és 22ezres számlák után ugyanerre az időszakra volt pofájuk kiküldeni egy 12ezres egyenlítőszámlát. Ja meg erre a hónapra egy laza 15ezreset...mindeközben kevesebb melegvíz fogyott mint a múlt havi 12ezres számlánál.
-
SirRasor
addikt
Ha itmedia.sk-n nincs, ami kell pár napon belül, akkor honnan érdemes rendelni?
Kell 200 db felülnyomós CD, 600 db szimpla írható CD (700 MB) és 200 db slim CD-tok. Legkésőbb jövő hét szerdáig meg kell érkeznie. Ötletek?Make Love not war!
-
macilaci78
nagyúr
válasz pilóta #46790 üzenetére
Az én sebészeti beavatkozásom is full TB-ből ment, le a kalappal a doki előtt. De ez egy ősz hajú prof volt, aki már nem élvezetből nyúlkál más testében, szemben egy nyikhaj nőgyógyásszal.
Ráadásul a nőgyógyász amúgy is egy bizalmi ember a nők életében, e mellett igen komoly befolyással tud lenni a beteg egészségére. E miatt hatványozattan nő az illető kapott fekete pontja.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
nagyúr
válasz Rhino666 #46788 üzenetére
Nekem most volt egy orrpolip műtétem TB-re, nagyon rendes és profi volt az orvos, nem volt semmi hiba.
Én arról beszélek, aki TB-re nem tud ellátni, de magánrendelésen "hirtelen megokosodik", és minden szép és jó. Vagyis tudta ő pontosan, hogy mit kellene tenni, de rájátszott, hogy menj el a magánrendelésére, és fizess neki. Na ez a gusztustalan...Aki él és nem boldog, az téved!
-
Alex123
senior tag
A Plázához közel tudtok valami elektronikai - kábeles boltot?
Kellene 1m H155-ös koax. -
Rhino666
addikt
válasz Alex123 #46782 üzenetére
Dettó, én se fizetnék semmiért ha nem lenne muszáj, betegen legutóbb kb. 8 éve voltam orvosnál, de ha mégis valami komolyabb problémám lenne (amit házilag nem lehet kikúrnálni), úgyis tudom hogy fizetnem kellene érte hogy normálisan kigyógyítsák.
2025 - a szólásszabadság halála
-
nagyúr
válasz macilaci78 #46785 üzenetére
Akkor az nem a TB hibája, hanem az illető orvos etikailag és emberileg egy toprongy...
Aki él és nem boldog, az téved!
-
macilaci78
nagyúr
válasz ErőVarázsló #46781 üzenetére
Ugyanaz a nőgyógyász ugyanannak a lánynak ugyanarra a problémájára szakrendelésen nem tud mit tenni, 2-3 gyógyszert próbáltatott ki vele 6 hét alatt, majd mondta, menjen el magánrendelésre és érdekes módon ott már pénzért egy csapásra meg lett a baj. Köszönjük szépen a TB-nek!
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
lorcsi
veterán
Szegeden hol lehet normálisabb egérpadot venni ?
revoltec, roccat, steelseries...stbeladó: vadi új soundcore motion+
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Keresek Zsombón vagy a közelében WiFi hotspot-ot...
Pontos megjelöléssel kellene, hogy pl. hol található (utca, házszám, stb...
Köszönöm előre is a segítségeteket!
- Alex -
-
Alex123
senior tag
válasz ErőVarázsló #46781 üzenetére
Rendben, ezekkel a "számokkal" nem akarok vitatkozni de pl. amikor a nagyobbik lányommal szaladgáltunk és sehol nem kaptunk normális ellátást, akkor is maradt a maszek és érdekes Ő tudta, mit kell tenni /van az a pénz/, tehát részemről lesz*om, hogy a köz mit "ad", ha lehetne választani /és miért is nem lehet?!/, akkor Én sem eü sem nyugdíj hozzájárulást nem fizetnék az államnak....megoldanám máshogyan, ahogy sajnos eddig is rá voltam kényszerítve.../van is egy pár biztosításom meg a családnak is ha kellene.../
De ez csak a saját negatív tapasztalatom, ettől még lehet, hogy jól működik a rendszer csak Én eddig ezt még nem vettem észre..../és most a nyugdíjakba nem is akarok belemenni....hatalmas szegénység lesz, mikor a 70-es generáció - aki megéli - odakerül majd.../
[ Szerkesztve ]
-
ErőVarázsló
aktív tag
válasz Alex123 #46778 üzenetére
Elég nagy tévedések vannak itt.
Az USA- ban tavaly óta van ingyen a sürgősségi ellátás és csak az.
Közkórház nincs csak karitatív célú .
Egyetemi klinika van ahol ingyen vagy olcsóbban látnak el de hallgatók felügyelet alatt.Mit kapunk a TB-től ha lehet így még nevezni?
a., az ország és európa egész területén sürgősségi ellátást ingyen (egy 30km-s mentős utazás jó pár havi eü hozzájárulás (5600Ft.-). Kortól függetlenül pl a szomszédban a "szmug"(a román omsz) 60 feletti páciensért nem megy ki mert neki mind1...
b., mind gyermek és mind felnőtt ellátást itthon(szépészeti beavatkozások kivételével)
c., idős betegek ellátását--> igen tudom itt jön az, hogy miért én fizessek nekik ők sem adtak nekünk semmit, de igen mégpedig ingyen járhattál iskolába és ezért tudsz most írni meg olvasni vagy gyermekkorodban megkaptad az oltásokat
d., Tételezzünk fel eltöröd a lábad csak spontán leesel a lépcsőről vagy elcsúszol a jégen:
Mentő: 20k
Sürgősségi ellátás: 10k
Röntgen: 15k vagy/és CT: 50k
Gipszelés: 10k
Kontroll hetente 1 alk (6 hétig) 5k
8nap kórház: 100k
Rehab: 100-200kkb 300k amit 60hónap alatt fizetsz be és ekkor egyszer nem fáztál meg és nem vettél semilylen gyógyszert
Mert az orvos azért írja fel mivel ekkor kaphatsz rá 20-100% közötti támogatást.
Pl antibiotikumok átlag 50-70% támogatottak tehát 6 helyett csak 2k-t fizetsz majd...Ha eü-s kérdés van általában megtudom válaszolni
Magyar-állam helyzete jelenleg:
100Ft.- befizetett adóból
80Ft.- államadósság rendezés
10Ft.- állami felelősség vállalás (pl munkanélküliek/rokantak/hallgatók... eü ellátása, járadékok)
5ft.- Működési költség
5Ft.- Önkormányzati támogatásEz 1990-ben a következő volt:
100Ft.-
60-
0-
10-
10-
és 20 az ? kategória ( vagy ami nyomnélkül eltűnt vagy olajra lépett)a következő 6 évben 60-ról 75Ft.- re ment fel de vajon miért? Amikor elvben ekkor kaptunk jóvátételeket (pl: széteső MIG-geket az új ár 2x-ért) de emelett ment a privatizáció is amiből a kárpótlás vagy kárkeltést csínálták
Magán orvosi ügyelet Szegeden www.szegedorvosiugyelet.hu ph-soknak kedvezmény telefonon gyorsabb: 70-kettő281171
-
Alex123
senior tag
válasz SirRasor #46776 üzenetére
Igen de ez nálunk soha nem fog megvalósulni..., mint más egyéb sem...
Az kellene, mint USA-ban, hogy aki köt ebiztosítást, azt ellátják annak megfelelően, a többit meg viszik a közkórházakba...., stb...
Szerintem is méltánytalan, ami itt folyik, lehúzzák rólunk a sok pénzt (egészség, nyugdíj, stb...) és semmit nem kapunk cserébe...
Aztán meg sírnak, hogy sok a fekete munka meg a be nem fizetett adó...
/vállalkozó vagyok másodállásban, nem hiszem, hogy ragoznom kéne, mennyi marad 100 megkeresett forintból törvényesen..../ -
SirRasor
addikt
válasz Alex123 #46774 üzenetére
Majdnem mindenki így áll hozzá a dologhoz, mint te, de akkor felteszem a kérdést, hogy mi a túróért kell TB-t fizetni?!?
Nekem csak a fogaimmal szokott gond lenni, mégis keményen perkálok az állam felé, de ha tömni kell, akkor..nem is kiemelkedő, de NORMÁLIS ellátást várok el, tehát SZTK kilőve.
Szerintem az kell, hogy mindenki maga dönthesse el, hogy akar-e állami ellátást, vagy nem.
Make Love not war!
-
dosailord
tag
Sziasztok!
Valaki ismeri Dr. Tóth-Molnár Editet? [link]
Egy szemvizsgálatra lenne szükségem kontaktlencse/szemüveg készítés céljából. Már voltam az SZTK-ban, de 5 perc alatt lezajlott és kicsit szkeptikus vagyok. Nem akarom megkérdőjelezni az ottani doki hozzáértését, de az hogy nem tudta hogy mi az h szétesik a kép (nem tudtam fókuszálni amikor felrakott egy dioptriát) meg hogy 3 mp alatt döntsem el hogy ez jó-e nekem a következő x évre, az nem esett túl jól. Szóval mennék a fentebb említett szemészhez magánvizsgálatra, és kérdezném, tud-e róla valaki valamit?Köszi!
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Nincs véletlen Valakinek egy kb. max. 1 méteres H-155-ös 50 ohmos koax kábele?
/rövidebb is jó/- Alex -
-
veze
őstag
van valakinek 1 GB-os pendrive véletlen, amit már nem használ..kicsipénzért..
elvárás: csak annyi hogy működjön
privibe irjon.. -
ShadowX
őstag
válasz Ted_Beneky #46752 üzenetére
Jóvanna!!! Utólag könnyen okos az ember...
Egy darab X8-as készülék, fóliázva, szilikontok mellékelve (plusz még 4 darab extra fóliát adok mellé). Most 2.3.4 van rajta, de ha valaki gyári mániás, akkor visszarakom a 2.1-et rá (az a hivatalos legutolsó frissítés). T-mobilos, garanciális (2 év mínusz 7 hónap).
MOD: Attyaég!!! Most nézem ezt a hozzászólást, nem is ezt írtam A múltkorit copy/paste-eltem, abból lett ez valahogy. Nyilván akkor korcsosodott el, amikor nem küldte el a hozzászólást először, és a frissítésre nyomtam... Mostanában nálam egyre sűrűbben előfordul.
[ Szerkesztve ]
-
ShadowX
őstag
válasz LordVader80 #46751 üzenetére
Tmobile-os, és még garanciás (egy év készülék + kellékek, valamint a második év csak készülék). Számla megvan róla, az én nevemre szól. Beszámítani jelenleg nem tudok sajnos semmit...
-
-
Luighi
senior tag
DELL Latitude d620 noti - 38k
14.1" wxga 1280x800, core duo t2400 1860/2m, 1g ddr2, 0 hdd, dvd-r, wifi, bluetooth, 2 órás akku, 4usb2.0, ir, ambient light sensor, 3g modem...vagy uez 80GB vinyóval 42k,
vagy uez hajszálrepedéssel a jobboldali zsanérnál az lcd fedlapon 35k.
-
Digital
addikt
válasz PowerBuldog #46757 üzenetére
Én is így gondolom
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
PowerBuldog
veterán
válasz Digital #46755 üzenetére
Simán, nem lenne semmivel lassabb mint az XP pl.
gergo0328: Hülyeségeket ne mondjál már. Még egy ősrégi AMD K6-os procin is elfut a Win7.
[ Szerkesztve ]
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
Digital
addikt
AMD sempron 1800mhz +2Gb DDR2 alá érdemes win7-et telepíteni?
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz ShadowX #46747 üzenetére
Egy kicsit mintha kapkodtál volna a hozzászólásod írásakor.
Akkor ez most 1db Xperia X8 telefon 26000Ft-ért karcmentesen, fóliázva, szilikontokban, a gyári 2.1-es android op. rendszerrel vagy kérhető a legújabb 2.3.4-es verzióval. Akit pedig érdekel az bátran megkérdezheti tőled, hogy garanciás-e és szolgáltató független-e.
Vagy rosszul értelmeztem?
Csillagkaput a Csillag térre!
-
Attix82
addikt
válasz LordVader80 #46745 üzenetére
Már el is vitték ....
-
ShadowX
őstag
Xperia X8 eladó. 26.000 Ft. Karcmentes, fóliás, szilikontokban.
Kérésre gyári Xperia X8 eladó. 26.000 Ft. Karcmentes, fóliás, szilikontokban.
Kérésre gyári 2.1-el, vagy a mostani 2.3.4-el.2.1-el, vagy a mostani 2.3.4-el. -
veze
őstag
meg akartam nyitni egy oldalt explorer 9-el és azt irja hogy elavult böngésző. hehe
[ Szerkesztve ]
-
Attix82
addikt
válasz LordVader80 #46743 üzenetére
Ha annyiért kell viheted
-
Attix82
addikt
Eladó 2500K [link]
-
LordVader80
őstag
válasz LordVader80 #46737 üzenetére
áh, fene szívózik itt.
Eladó SE W810i és Nokia 6300, mindkettő használt, dobozában, tartozékaival, függetlenek, koruknak megfelelő állapotban. Cserélném/beszámíttatnám is őket egyben/külön más telóra, SE lenne a legjobb.May The Force Be With You!
-
LordVader80
őstag
Nokia szoftverfrissítés kész, Nokia Pc suittal, de ugyanaz (mármint a frissebb) Telenoros szoftver maradt rajta, most akkor hogy?
May The Force Be With You!
-
veze
őstag
válasz tothzoltan #46724 üzenetére
az enyém valaki szállítás közben lenyúlta...
de kár nem ért mert másikat küldtek
csak hát mire az egész lezajlott ugy hat hétbe került..ahhoz képest hogy a megrendeléstől számított 5 napon belül kb igérték a szállítást
Amit küldtek, akkor olcsobb volt náluk egy tizessel mint máshol és a minőséggel sem volt baj, nem kellett gariztatni sem. működött vagy négy évig, egészen addig amíg ki nem lett mosva egyszer egy farmerrel
Rick: működik a 95mm-es csupaszított drót antenna még a padlásig sem kellett mennem, a szekrény tetejére téve, a szobából tökéletes valószínű azért mert közelebb vagyok légvonalban az toronyhoz -
Rhino666
addikt
Pénzügyi szakügyintézői és mérlegképes könyvelői végzettséggel rendelkező hölgy keres állandó munkát.
Konkrét tipp, valaki?
-
Rick4
félisten
válasz tothzoltan #46732 üzenetére
A Gorilla Glass megrepedt?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
tothzoltan
tag
basszus, most hívott a kedves, hogy sikerült arcra ejteni az iPhone-ját. Üveg megrepedt, látatlanban is cserés lesz. tud valaki egy iPhone-os szakembert vagy szervízt ajánlani Szegeden?
én is meg tudnám csinálni, de sajnos nincs készleten üvegem.
kókányokat száz méterről felismerem, úgyhogy olyat ajánljatok nekem legyetek szivesek aki tényleg vágja hogy mi a pálya és gyorsan dolgozik.
köszönöm előre is.[ Szerkesztve ]
I'm thinking different.
-
maláj
addikt
válasz tothzoltan #46726 üzenetére
erről is olvastam, hogy mocskos drága kiküldeni a cuccot a csigazabálók hazájába
én olyan félős vagyok az ilyenektől -
PowerBuldog
veterán
válasz tothzoltan #46726 üzenetére
Külföldi cég, semmit nem csinálhatna vele az itthoni fogy.véd. .
-
tothzoltan
tag
válasz PowerBuldog #46725 üzenetére
miért kellene külföldre küldeni? a hazai képviseletnél lehet intézkedni gariztatással kapcsolatban. szép is lenne ha mindent külföldre kellene küldeni, ledarálná őket a fogyasztóvédelem.
[ Szerkesztve ]
I'm thinking different.
-
PowerBuldog
veterán
válasz tothzoltan #46724 üzenetére
A gond akkor van, ha garanciáztatni kell valamit, mert akkor bizony küldheted ki a francba külföldre.
-
tothzoltan
tag
városi legenda. pixmania-tól többször is rendeltem már, mindig megérkezett, időben és pontosan. (volt közte fényképezőgép és winchester is) egyáltalán nem para, szerintem nyugodtan vállald be. különben meg nem nagyon értelek: ha más rendeli neked akkor az mennyivel kockázatmentesebb? szerintem csak bonyolultabb.
ez egy európai cég, nem fognak csak úgy lenyúlni."Amennyire tudom, a pixmaniától bármit csak akkor érdemes rendelni, ha sok felesleges pénzed van."
hülyeség, csak szét kell nézni. van amit mocskos drágán adnak, de van amit sehol máshol nem kapsz meg olyan olcsón mint ott. (pl. ott a másfél terrás WD Elements 12ezer+postáért)I'm thinking different.
-
mrobii
csendes tag
Bármilyen rossz, akár gyűjtő konténerekből, akár kidobásra váró LED-es izzókat átveszek. Legyetek oly szívesek megszánni engem és ne dobjátok ki azokat. Akinek van ilyen izzója kérem jelezze.
-
vmi
tag
Na hogy ityeg erre felé?
-
Szemi82
tag
válasz LordVader80 #46718 üzenetére
Köszönöm a segítő szavakat mindenkinek!
Igen még a prom van amit nagyon imádok!!!!
Egyébként a nejem telefonjáról lenne szó ami egy SE zylo.
Azért az SE fórumba is benézek a biztonság kedvéért!
Még egyszer köszönöm! -
sss
őstag
Elado lim-lomok:
ide->sata átalakito hdd-hez (vagy mi)
5 portos hub, 10Mb-es
hdd beepito keret
3 db kek uv erzekeny csokabel (2 ide, 1 floppy)revoltec uv neon, 2 uv csovel3700+ sandiegomeg hozza huto
zalman chipset huto (sarga szinu)
hangkartya (vmi alap, sb128 pci tan)
256/266 notebook ddr1 ram
vmi alap vga, pci slotos (nem pci-e)
spire külső hdd ház 3,5"
lada radiator (vizhutes projekthez vettem, de sosem hasznaltam)
vizhuto blokk cpu-hoz (socket a lefogatoval, ordasi-féle)Meg lenne par mukodeskeptelen alkatresz is:
asus a8n-e (hibas, es nem is nagyon javithato)
vmi tonkrement geforce 2
rossz 4GB.os hdd
9550 guru vga (valszeg hutocserenel ment tonkre, pedig nincs nyoma lesarkazasnak)
kb 5 halokartya (pci-os ,isa-s vegyesen, lehet h van amelyik mukodik meg)
hibas ms industrial tap (350 v 400W-os) -
WindyJoe
aktív tag
válasz Szemi82 #46715 üzenetére
Én szolgáltatóra tippelnék...
Már csak azért is, mert a szolgáltató küldi az sms értesítőt a nem fogadott hívásról, ha ilyet nem kaptál, akkor a szolgáltatónál lesz a bibi. (Az SMS-t meg akkor küldi, ha a telefon jelzi h onlány van...)rhino: A hajléktalanokat hova teszitek a forgatás idejére, vagy mindig jól jön a közönség...?
Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:
-
LordVader80
őstag
válasz Szemi82 #46717 üzenetére
Még a Pro-d van? Szerintem a Seria fórumain kérdezz utána, hogy tapasztalt-e vki a készüléknél hasonlót... vagy keresd itt meg priviben Mrlujoak-ot (remélem jól írtam a nevét), az avatara az elsüllyedt világok című rajzfimből Arkana, ő mindent tud a SE mini/pro telókról. SE fórumain szinte mindenhol ott van
-
Szemi82
tag
Üdv.
Szerintetek elképzelhető e olyan mobiltelefon hálózati hiba, hogy egy készülék kb fél órán át foglalt jelzést ad és nem informál nem fogadott hívásról utólag sem?
Ez a hálózat vagy a telefonban keressem a hibát??
Nagyon fontos lenne eldönteni a dolgot!!
( Egyszer fordult elő egy hét alatt!)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz LordVader80 #46713 üzenetére
Megveszi és nyit egy q..vanagy pizzériát
Aki él és nem boldog, az téved!
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Nem "kallódik" véletlen Valakinél 1db SMA/BNC átalakító?
PM-ben....
- Alex -
-
MaciG
addikt
válasz Polemius #46703 üzenetére
ÉS ha még ezután mindig vásárolni szeretnél onnan, érdemes itt is kicsit olvasgatni
BANZAII
-
Rhino666
addikt
Nem tudja valaki hogy az újszegedi Vígadó (a Népliget közepén lévő romhalmaz) kinek a tulajdonában van?
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz LordVader80 #46705 üzenetére
Csak úgy saját (kevés) eszem után, én sem vagyok jártas: " a szolgáltató helyetti legújabb gyári szoftverre"
Szerintem a gyári szoftver szolgáltató független, úgyhogy nem befolyásolja a már meglévő hálózatfüggetlenséget, de majd megmondják a többiek.Csillagkaput a Csillag térre!
-
LordVader80
őstag
Nem vagyok jártas a témában, a kérdésem az lenne, ha egy korábban szolgáltatófüggő, de most független teló szoftverét a szolgáltató helyetti legújabb gyári szoftverre frissítem, az ugye nem fogja befolyásolni a már meglévő hálózatfüggetlenséget?
-
-
Polemius
senior tag
válasz lorcsi #46702 üzenetére
Tanulságos akár csak a Tékozló Homár idevágó bejegyzéseit és a kommenteket elolvasni
-
Polemius
senior tag
Azért, mert mások eddigi tapasztalatai alapján, ha a pixmania-tól veszel valamit:
- Előre kell fizetned.
- Lehet, hogy nincs készleten és akár hónapokat várhatsz mire lesz.
- Ha várni kell, addigra máshol is megkaphatod annyiért, viszont a pénzed nem adják vissza.
- Lehet, hogy nem egészen azt kapod amit vártál.
- Ha azt is kapod, a tartozékok nem biztos, hogy mellette vannak (elem, memóriakártya, töltő, kábel, akármi).
- Ha azt kaptad, minden megvan hozzá, garanciapapírt nem kapsz. Ha meghibásodik, küldheted vissza nekik külföldre (ami nem olcsó) és ki tudja mikor javítják/cserélik. Ha egyáltalán hajlandóak.Ráadásul többnyire nem is olcsóbbak mint mások. Amiben mégis, ott általában a fentebbiek első pontjai derülnek ki.
Hangsúlyoznám, nem saját tapasztalataim ezek. Épp azért, mert viszont így jártak (ezért nem is rendeltem tőlük semmi).
Viszont ajánlom az ebay-t ez ügyben.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest