- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2025: Ellepték a horizontot az ASUS újgenerációs GeForce RTX VGA-i
Aktív témák
-
Zoli1222
addikt
Sziasztok!
Szegeden hol van nagy választék GPS-ekből? Szakbolt vagy ilyesmi...
-
pschio
őstag
hol érdemes matracot venni? 160x200-as kéne. rugós nem jó és legalább 15 centi vastagnak kell lennie
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
-
-
-
Gergello
addikt
Magyar billentyűzet matricája van valakinek, hol lehet kapni? Akár még ma.
Fekete alapon fehér betűs kell. -
ritkaság
aktív tag
Hali!
Ki ért negyon az XP-hez. Priveben kellene egy kis segítség.
-
ShadowX
őstag
Xperia X8 még mindig eladó. Szegedieknek (és környékbelieknek) 24K.
-
Rhino666
addikt
-
Rawulf
őstag
Mint azt biológiából is tanulhattad, az apákhoz és anyákhoz másra van szükség:
Először is egy alkalmatos rajzszög és egy optikai meghajtó vésznyitó. Persze mindenki másra esküszik, még ha lassabban is bökdösgeti."Please state the nature of the medical emergency!"
-
maláj
addikt
keresek molexből tű kiszedő alkalmatosságot (valami kis műanyag bizbasz )
-
törölt tag
Viccet félretéve, mit kérnél az én szerelmem (a gépem) meggyógyításáért?
-
Jimmy8
senior tag
Ha valaki érdekel egy komplett P4 számítógép, akkor jöhet priviben az ajánlat
-
Én évekig voltam vállalkozó, és most 4 (2 magyar 1 lengyel és egy portugál) napi ügyeit intézem-igaz most alkalmazottként.
Kirúgni nem lehet csak úgy vikt. Persze vannak kiskapuk, de manapság a munkaügyi bíróság már a (volt) munkaadó bizonyítási kötelezettségét vizsgálja hangsúlyosabban.Igényeltél már vissza ÁFA-t? mi 4 év alatt 1x és most 5. hónapja gőzölik át a céget
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
-
skopy
tag
Eladó cuccaim .
Vegyétek, vigyétekAz akasztott embert, még az ág is húzza.
-
törölt tag
Sziasztok! Tudna vki ajánlani egy jó szerelőt Szegeden?:$ Thx
-
SirRasor
addikt
Ha van mondjuk egy okostelefon, aminek kell wifi, de nincs wifis routerem, akkor megoldható, hogy egy géphez csatlakoztattot USB-s wifis cuccon keresztül kapjon netet az okostelefon?
Se okostelefonom, se usb-s wifim, csak elméletben kérdezem
Make Love not war!
-
veterán
válasz finest #47657 üzenetére
nem minimálbéres és nem zsebbefizetéses dologról beszéltem.
Amúgy pl 130.000 ft bruttó bér esetén a munkáltató költsége: 167050 Ft amiből a munkavállaló megkap 92.934 Ft-ot azaz
a munkavállaló a 167050 Ft bekerülési költségből az 55%-át kapja meg nettóban (92934 Ft).
De pl az említett 250000 nettó bért ki lehet hozni (szabályosan) 375000 Ft (- 45.000Ft) munkáltatói költségből az 520000 ft helyett.
Kicsit módosítom mert a fenti alapján 232000 nettó lenne (375000 Ft-ból).
Tehát 400.000 ft (-50.000 Ft) bekerülési költségből lehet 250000 nettót kihozni. Azaz 350.000 Ft-ból ki lehet ügyeskedni 1-2 kiskapuval 350.000 Ft-ot
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Elírtam, mert heti 1x jön (havi 4x) és így kb 16000 Ft + ÁFA, de pl amerre én dolgoztam eddig ott mindig vagy a titkárnő csinálta meg egy kis plusz pénzért, vagy valamelyik alkalmazott barátnője ...
Meg itt vannak a tiszapalotás bérleti díjak
mondjuk tudtommal a rezsire kalkulált díjak alul kalkuláltak ... de kb kijön amit írtam...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz LordVader80 #47617 üzenetére
Ez azért elég kifacsart iromány. Azért nem ilyen szar a helyzet szerintem. Mert:
- Akkor rugsz ki valamit amikor akarsz és még indokolni se nagyon kell
- Az áfa tök mindegy egy cégeknek szolgáltató cég esetében mert az ügyfelek vissza igénylik az áfát
- A bérből azért nagyon egyszerűen lehet kevesebb járulékot is fizetni ... kb le lehet tolni 30%-ra amit ő is említ.
- A bérleti díj is igen túl számolt (persze mondjuk Szeged viszonylatban tudok nyilatkozni). Egy négyzetméter iroda (exluzívnak tartott épületben) 1500 Ft + ÁFA / nm egy alkalmazottnak ő 11 nm-t számol én dolgoztam már három helyen (most megyek a negyedikre). Eddig ahogy dolgoztam (85 nm /6 fő; 55 nm / 5 fő; 60 nm / 7 fő; 110 nm / 16 fő), ebből az utolsó kettő elosztása olyan, hogy teljesen kényelmesen elférünk munkahely hangulat van de van elég tér így (ezalapján) szerintem egy embernek a 11 nm helyett elég 7-8 nm (közös helyiségekkel).A bérezéssel egyet értek, bár nem a 250000 nettóval, hanem azzal, hogy mindenkinek annyit kell keresnie amennyiből szükségleteit ki tudja elégíteni, mert ha annyit nem keres akkor vagy fusizni fog meló időben vagy elviszi az ügyfeleket ... Nekem pl a terveim céljaim megvalósításához kevés ez az összeg, ezért hajlandó vagyok vállalkozóként plusz munkákat vállalni, s akár napi 10-12 órát is dolgozni. Míg ismerek olyan személyt akinek a szükségleteire (saját bevallása szerint) elégséges 150.000 ft nettó. Tehát ez ember és munkahely függő.
-
csiszy
csendes tag
Jelentem, a mások által javíthatatlannak gondolt HP Compaq nx6325 laptopunk jobb lett mint új korában...
Köszönet Luighi-nak a gyors és sikeres javításért!
-
-
Rawulf
őstag
vmi : Ugye te sem gondolod komolyan, hogy az élet ilyen egyszerű? Keserves évekre volt szükségem, hogy a kínaiak komolyan vegyenek és megbecsüljenek, bármilyen szánalmas (balkáni) ország pici kis senkije vagyok... én is (és szégyenlem nagyon, hogy milyen emberek vezetik most is az országunkat és szemen is köpném magam minden reggel, ha rájuk szavaztam volna).
Rhino666 : Igen, igen és igen. Az Epox alaplapomat tudnám még méltatni, aminek immár egy boldog, új, ph! tag a gazdája immár. Kacag a májam, hogy az AsRock az Asus fejére nőtt.
bitpork : Dehogynem láttál, csak már elfelejtetted!Nem a Colorful az egyetlen feltörekvő cég odaát. Tudnék még sorolni párat...
[ Szerkesztve ]
"Please state the nature of the medical emergency!"
-
ch003067
addikt
Sziasztok!
Eladóvá vált néhány alkatrészem
Egyedileg moddingolt Thermaltake Shark ház. A hirdetés
Tartozékai: 2db 10cm-es kék fénycső + előlapi lézerledek
Képek:Intel Core 2 Quad Q9650
Intel Core 2 Duo E7300
Asus P5Q - EM
2db van, az egyik új
Leadtek WinFast 7950GX2 1gb 512bit
Ajánlatokkal PÜ-ben keressetek !
[ Szerkesztve ]
-
-
Rawulf
őstag
Az MSOffice2010 állományokat az sem szereti, akinek régebbi MS Office-a van.
A telefon be van kapcsolva... de az answer machine is.
Direkt eltettem külön a vámos papírt, amin rajta van, hogy mekkora értékig nincs gond.
Na, akkor élesítem a Zbox-ot.[ Szerkesztve ]
-
-
-
Luighi
senior tag
Gratulálok Gyurta Daninak az aranyéremhez!
Hihetetlen, hogy az utolsó 5 méteren ledarálta a japánt, nemsemmi!
-
gytallian
tag
Sziasztok!
Szegeden keresek komplett számítógépházat DVD íróval 20ezer Ft.-ig. Ha árul valaki ilyen PC-t, kérem priviben keressen meg. Monitor egér bill. hangfal nem kell, csak a doboz és belseje.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gytallian
-
SirRasor
addikt
válasz Polemius #47613 üzenetére
Találtam jobbat, ami még ingyenes is
LibreOffice
Pedig elvileg olyasmi, mint az OpenOffice, de mégis jobban tetszik, mint az. Még gyorsabban is indul, és pont arra jó, amire nekem kell.
Amúgy nézegettem a neten az árakat, és azt hittem leesik az állam! Win7 mennyi is? 35k körül van. Létezik Office 2010 diákoknak, amiben csak a word, excel, powerpoint meg infopath van. Na mennyi? ~37k. A professional meg ~180k
Make Love not war!
-
Rawulf
őstag
válasz totya694 #47625 üzenetére
Lejárt az idő limit, ezért külön hozzászólásban tudom írni:
Magáról a lapról jobb képek vannak a neten, mint amit én készíthettem volna:
KÉP
Igen. Van rajta mini pci express slot. Na abba akarom majd beletenni egy Intel 310-es mini ssd-t, ha a 80GB-os emberi árban lesz...
Az Epox topikban beszélgettünk ezekről Feróval.[ Szerkesztve ]
-
Rawulf
őstag
válasz totya694 #47625 üzenetére
Nem titok:
http://s232.photobucket.com/albums/ee154/Rawulf/Colorful/?start=all
Egy bonyhádi srác pl. megkért, hogy rendeljem neki kínai hangkártyát:
http://s232.photobucket.com/albums/ee154/Rawulf/TempotecSerenadeII/
Persze a Zbox-ot idehaza vettem meg:
http://s232.photobucket.com/albums/ee154/Rawulf/ZotacZboxAD02/?start=all"Please state the nature of the medical emergency!"
-
-
Agyasima
őstag
válasz Rhino666 #47622 üzenetére
Azt mondjuk nem tudom, sose vezettem céget. De nem tartom elképzelhetetlennek. (Pl. a takarítónő, az utazóügynök, a marketinges, a vezetők ebből a szemszögből nézve nem termelnek, ugye.)
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
Agyasima
őstag
válasz Rhino666 #47620 üzenetére
Bár a szöveg több sebből vérzik, és kamuszagú, de az viszont valószínű, hogy kiszolgálószemélyzet és el-nem-adható munkavégzés is kell ahhoz, hogy ténylegesen termeljen valaki.
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
Rhino666
addikt
válasz LordVader80 #47617 üzenetére
Ennyi ember átlagosan havi 1000 óra szolgáltatásnál többet nyújtani nem képes.
Munkanaponként 3,5 óra?? Inkább 2000 az az 1000.
2025 - a szólásszabadság halála
-
Digital
addikt
Keresek kölcsönbe 1999-e Suzuki Swift-re való tetőcsomagtartót!
Augusztus 4.-től kellene 1 hétre!"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
martonx
veterán
Valakinek jó videókártyát jó áron?
Én kérek elnézést!
-
LordVader80
őstag
Érdekes [link]
RickX, ha visszajöttél szabiból, kiváncsi lennék a véleményedre
May The Force Be With You!
-
Polemius
senior tag
válasz SirRasor #47611 üzenetére
Én eddig office '95 - 2003 amivel még meg voltam elégedve és használható volt. Bár mint írtam, indesignt használok jó ideje szinte minden szövegszerkesztésre. De arról meg nem mondható, hogy kis, kompakt program lenne.
Amúgy a google docs-nak nincs valami offline megoldása is? Mintha csináltak volna az oprendszerükhöz nem? -
SirRasor
addikt
válasz LordVader80 #47608 üzenetére
Mert zavar és kész Ezt nehezen lehet megfogalmazni
Polemius OpenOffice-t próbáltam, de olyan gyorsan indul el SSD-vel, mint HDD-vel a 2007-es, szóval alapból felejtős. Mindegyik programból azt kerestem eddig is, ami a lehető leggyorsabban fut. Asszem megy vissza a 2007-es.
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Ezt hogy lehet innen eltüntetni?
Office 2010 rakta fel, és a sharepointos része miatt került fel. Telepítésnél azt mondtam, hogy NE telepítse ezt. Megnéztem utólag, és felrakta. Kipipáltam megint, töltögetett, visszaléptem megnézni, és mintha hozzá se értem volna. Rakás fos.
Vagy ti mit használtok szövegszerkesztésre, táblázatkezelésre?
Make Love not war!
-
Rhino666
addikt
-
Rhino666
addikt
2025 - a szólásszabadság halála
-
ShadowX
őstag
Valaki elvihetné az Xperia X8-amat.
Szegedieknek még mindig legyen 24K.
Aktív témák
- Tesla topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Filmgyűjtés
- One mobilszolgáltatások
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest