- Projektor topic
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- CES 2025: Ellepték a horizontot az ASUS újgenerációs GeForce RTX VGA-i
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
-
WindyJoe
aktív tag
válasz finest #46816 üzenetére
És megnézted az elhasznált gázmennyiséget is, vagy csak az időt mérted? Mert lehet, hogy ott 2× annyi gáz jött ki 3 perc alatt, mint szegeden a te rezsódból 5 alatt...
(#46812) ebegab92: Nem tudom fel tűnt-e, de 2 VGA van a gépben, tehát egyáltalán nem biztos, hogy a megsütött VGA adja ki a képet, másrészt az sem biztos, hogy az a VGA van bent egyáltalán... Ez a youtube már csak ilyen, felét sem kell elhinni, amit ott látsz. Gondolom az sem tűnt föl a videóról, hogy leszerelte a kondikat sütés előtt (merthogy nem szedte le...), mert azok nagyon szépen kipukkognának 200 °C-on, másrészt lefelé fordítva teszi be a VGA-t a sütőbe, ami nagyon jó eredményt ad, amennyiben az a célod, hogy leoperáld róla a GPU-t, és a többi nehezebb alkatrészt. A 200 °C-ban sem lennék olyan biztos, mert manapság hoki ólommentes forrasztóónt használnak, aminek magasabb az olvadáspontja. (Persze egy ilyen sütővel aligha lehet tartani a 200 °C-ot...)
Egyébként is, ha a GPU lábaival lenne valami, akkor egyszerűen ki lehetne próbálni, úgy hogy rászorítod a nyákra a működés ideje alatt, és ha úgy hibátlan, akkor is inkább valami reballing-oshoz vidd el, de egy ilyen VGA nem biztos h megér annyit...(#46879) Luighi: Óvatosan az ilyen helyeken, mert ott húznak le ahol csak tudnak, pl nekem eleve gyanús lett volna a lánccsere, mivel a láncot egyszerre kell a hajtókarral és a hátsó racsnival cserélni, mivel összekopnak. Azaz nyúlik a láncod és az szépen kikoptatja a fogaskerekeket. (Amennyiben használod is a bicót és nem csak a garázsban porosodik... (: ) A lánc ugrálni fog, néha leesik, stb. Hiába tesznek rá másik láncot, a kikopott fogaskerekek miatt hamar tönkre fog menni. Egyébként egy lánccsere önmagában 5 perc, de ebben benne van a kerékpár állványba szerelése és az új lánc előkeresése a fiókból is...
Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:
-
nagyúr
Késélezőt tud valaki javasolni? Olyan kellene, aki nem csak megfeni (azt tudom én is), hanem megköszörüli rendesen és utána megélezi.
Vagy jó a PercÚr is?Aki él és nem boldog, az téved!
-
LordVader80
őstag
Eladó SE W810i és Nokia 6300, mindkettő használt, dobozában, tartozékaival, függetlenek, koruknak megfelelő állapotban. Cserélném/beszámíttatnám is őket egyben/külön más telóra, hardverre.
May The Force Be With You!
-
Rick4
félisten
Hoppá: [link]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
r0by
addikt
Eladó ps3-a van-e valakinek?
-
rptr
tag
Egy haverom vett egy X4 970-et es a gyari hutonek porszivo hangja van. Kerdes: ki milyen hutot ajanlana ra? (jo lenne max 20dB korul tartani a hangerot, de persze csucsrajaratasnal a 30 meg belefer)
Max 10e van ra.
-
TommyB
csendes tag
Udv!
Nagyobb PATA 2.5 hdd valakinek van?
40 gb es felette. -
-
Rick4
félisten
válasz pilóta #46882 üzenetére
Egy 2001-es Punto2 lett 1.2-es 60 lovas motorral. Asszonynak kellett valami hogy ne én legyek már mindig a sofőr...
A vicc hogy nagyon fasza kis kocsi.... Nekem is tetszik..49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz Luighi #46879 üzenetére
Aludni? Az micsoda? Ja, hát ha nem mondtad, hogy ez munkaeszköz és sürgős, akkor nyilván mindig a többi van előrébb, aki mondja.. Oda nem mész, de itt panaszkodsz? Öregszel Te is..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Luighi
senior tag
Amikor bevittem, fingom nem volt mi a baj, mondtam a kisgyereknek, hogy nézzen már rá, és hívjon föl egy árajánlattal. Két hét után nem hívott onnan senki, akkor bementem. Épp ott volt szaki, megállapította a lánccsere tényállásának fönnforgását, állítása szerint fél órás meló. Ok rendben, hívjatok, ha készen van - na ez volt múlt hét elején, így kedden lesz 3 hete.
Egyébként mi van veletek, senki nem alszik?
-
Rick4
félisten
Hogy tudjátok, ha vesz az ember egy kocsit, most mennyi idő van átírni?
-
lorcsi
veterán
melyik bicaj szervizt ajánljátok ?
hova érdemes vinni komolyabb kerót ?
a maniac elég puccos hely..meg így első ránézésre drágának is tűnik...van velük tapasztalt?eladó: vadi új soundcore motion+
-
Digital
addikt
Az asztalomon lévő hama digitális hőmérő 34,6 fokot mutat! Klíma van, de nem használjuk, nem bírom Élvezem a meleget, a fájós derekamnak pont jó!
[ Szerkesztve ]
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
ebegab92
senior tag
Nálam a szuper panellakásban (ahol van klíma,de sz@rt se ér) 32-33 Celsius-fok van.Azért mondom,hogy nem ér semmit,mert a légkondi az előszobában van (hosszú folyosós),utána van egy kisebb szoba (ez húgomé),aztán jön az enyém...Szuper...A panel sarkán van,így ez a szoba a legmelegebb nyáron (télen fordítva). Ráadásul 13.00-14.00 óta csak ide süt a nap egészen naplementéig
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
Old fox
tag
nálam 25-26 °C volt du.
most klímával 22 °C[ Szerkesztve ]
Csörögj rám, mielőtt személyesen keresnél, vagy ha valami gondod van.
-
maláj
addikt
30 °C 1 ventilátor megléte mellett ami 1-es fokozatban "pörög"
-
dzsessz
csendes tag
Memória chipre hűtőbordát milyen ragasztóval merjek rögzíteni?
[ Szerkesztve ]
a és b kongruencia modulo n
-
veze
őstag
le se merem irni mert nem panaszkodhatom.. köépületben klima nélkül most 25-26 fok.. (hungarocelezés van falon is padlasfödémben vastagon
klímára már nem futotta...[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Megnyomtam a gombot a klíma távirányítóján, és 25.8-at mutat a hőmérő... Szerintem teljesen jól bírható. Holnap meg lemegyek egy két napra a Balatonra, ott klíma nélkül is jól lehet bírni..
-
vmi
tag
Hogy bírjátok ezt a meleget ? én majd elájulok
-
Polemius
senior tag
Köszönöm, de írtam is azokat (sat-el, ret), hogy azokon (meg a conradon) kívül.
[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
-
ShadowX
őstag
Eladnám Xperia X8-asomat. T-mobile függő (2010. novemberi), karcmentes állapot. A vásárlás óta szilikontokban tartottam és kijelzőfóliát is használtam.
A szilikontok és 4 darab fólia ajándék. Ár: 26.000 Ft. -
Polemius
senior tag
Régebben valaki tett be ide linket egy elektronikai webshopra, de sehogy nem találom.
Valaki nem emlékszik, mi volt a cím? (Esetleg aki betette. )(Nem a Sat-el, Conrad vagy Ret volt.)
[ Szerkesztve ]
-
finest
addikt
-
Digital
addikt
Keresek olcsó PCIe-s VGA-t, lehetőleg ATI-t! Egy 3000+-os sempron mellé kellene!
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
-
mrobii
csendes tag
Bármilyen rossz, akár gyűjtő konténerekből, akár kidobásra váró LED-es izzókat átveszek. Legyetek oly szívesek megszánni engem és ne dobjátok ki azokat. Ha valakinek van kérem PM-ben jelentkezzen. Az árról majd megegyezünk.
-
SirRasor
addikt
Az a 38 C° holnapra az ugye csak elírás?
Make Love not war!
-
Agyasima
őstag
Keresztkérdés mindenkinek, aki olvassa:
Sárga belű görögdinnyét hol lehet kapni Szegeden?
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
Rhino666
addikt
-
CSorBA
őstag
Ha valakit érdekelne 2db SZIN bérlet, keressen meg priviben.
-
ben800
aktív tag
-
Old fox
tag
a mai nap a hibás vidkártyákat, s egyébb rossz cuccokat ki kell tenni 12 és 14 óra között a napra - 30-40 percre -- és meggyógyulnak? ?
Csörögj rám, mielőtt személyesen keresnél, vagy ha valami gondod van.
-
Agyasima
őstag
Ezen a szép reggelen Jehova Tanúi ébresztettek - elmondani nem volt idejük kik ők, a náluk levő Őrtorony árulta el őket. Persze baromira zavaró, kellemetlen és pofátlan is szerintem - 15 mp alatt le is rendezem őket - , de az elhivatottságuk már-már csodálatra méltó. 1% alatt lehet a hatékonyságuk, mégis csinálják.
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
finest
addikt
válasz Luighi #46809 üzenetére
Srácok, simán le tudtam mérni, h mennyire gyenge gázt ad el az itteni szolgáltató. El sem hinnétek! Amikor Fehérvárra viszem a nagyihoz a gyerekeket, mindig visszük a saját kotyogós kávéfőzőnket, meg kávénkat, mert a nagyszülők nem isznak főzött kávét. Ami itt nálunk öt perc alatt fő ki, Fehérváron három. Ugyan az a főző, ugyan az a kávé, amit máskor itthon iszunk. Szégyen, a fűtésszámla meg az egekben, de legalább tudom, h miért fogy ipari mennyiségben a gáz idehaza telente. -Mondjuk az erősebb gáznak is van hátránya, nem győzöm elég alacsonyra venni, különben túl híg lesz az eszpresszó.
[ Szerkesztve ]
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
veze
őstag
továbbra is érdekelne 1 GB-os pendrive..
olyan ami lehetőleg nem a sütöben lett kisütve -
ebegab92
senior tag
válasz pmheros #46813 üzenetére
Ezt én sem tartom korrektnek.Vagy adja el az illető nagyon alacsony áron,vagy tartsa meg.Amúgy se tervezem,hogy eladom.Én azt az elvet vallom,hogy javított hibás cuccot nem adok el.Ha meg kellene is valakinek (pl. ismerősömnek),akkor odaadom egy (jelenleg néhány gombóc fagyiért ) úgy,hogy említem neki,hogy hibás a cucc.De ezt az említett magatartásformát elítélem én is.Eladják drágán,aztán meg röhögnek a hátunk mögött
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
pmheros
őstag
válasz ebegab92 #46810 üzenetére
rövid távon működhet a sütés.
A forrasztások (leginkább a memória chipeknél) azok amik bizonyos szinten közelítenek majd a gyári állapothoz, de ez csak átmeneti megoldás
Sajnos a hardveraprón sok ily módon "javított" vga -t adtak el az utóbbi pár évben (1 hét , 3 nap garival) ami jellemzően 1-2 hónap alatt beadta a kulcsot. Az egyik barátom is egyike a károsultaknak aki ilyet vásárolt.nem vagyok tökéletes
-
veze
őstag
eszem megáll
nekem is van egy geforce 2 titan kartyam valahol, ami alól elfogyott a paszta és tényleg megsült...bár látható nyoma ennek nincs.
ha kisütöm a sütöben még jó lehet?
esküszöm kiprobálom
már csak azt nem tudom erre hogy jött rá az, aki elsöként megpróbálta[ Szerkesztve ]
-
ebegab92
senior tag
Szereztem egy (elvileg) hibás videokártyát.Egy Galaxy GeForce 8600GT 256 MB GDDR3 PCI-e videokártyáról van szó.
Havernál ki tudtam próbálni.Berakom,szuper,elindul.Gyors driver letöltés,felhúzza a gép,reboot.Csíkos a kép...Olyan volt,hogy a Windows 7 bootanimációnál a képen fekete csíkok voltak.Plusz még a BIOS-nál a szöveg össze-vissza ugrált.
Kivettem,visszaraktam haverom kártyáját,ami jó (HD 5670-es),rendben betölt,leszedtem az NVIDIA drivereket.Gép leállítva.Vissza a 8600-as.Indítás:semmi,a gép alaplapja sípolt
YouTube-on néztem 1-2 videót,hogy milyen a megsült GPU-s kártya képalkotása,és azokéhoz volt hasonló.Ez még javítható,ha berakom 200 fokos előmelegített sütőbe 8-10 percre.Nem tudom,hogy ilyenkor mi történik,de többen is jelezték,hogy utána működött a kártyájuk.
Szóval szerintetek menthető még a kártya?És egy totál leégett is,ami már képet se ad (de nincs sehol se látható égési sérülés) ?ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
Luighi
senior tag
válasz ShadowX #46796 üzenetére
Bakker én az ex-dégázzal vagyok hasonló helyzetben: annak ellenére, hogy havonta diktálom az állást, egyszerre, egy borítékban küldtek el fél évnyi befizetendő csekket. Természetesen azt egyszerre nem lehet befizetni, szépen egyesével fizetgetem. Ennek ellenére hetente zaklatnak f@szságokkal, nincsenek képbe. (Azon én már nem is háborodok föl, hogy kibdrága a gáz - már elkezdtem fát gyűjteni következő szezonra)...
-
ErőVarázsló
aktív tag
válasz martonx #46804 üzenetére
nincs is értelme számon tartani
-a., a pénz romlás miatt
-b., a jogosultak száma és a fizetők miatt
-c., a bérarányosak a nyugdíjak--> tehát megéri bejelenteni magát az embernekAz eü intézményének ha hagynák a hagyományos elszámolást mmint a valódi költségeik alapján lehet elkezdene működni sőt ha minden meggyógyít beteg után jutalom járna a kórháznak és az orvosnak is akkor nem lennének a lent vázolt etikai kérdések...
Magán orvosi ügyelet Szegeden www.szegedorvosiugyelet.hu ph-soknak kedvezmény telefonon gyorsabb: 70-kettő281171
-
gergo0328
senior tag
válasz ErőVarázsló #46802 üzenetére
ment PÜ!
-
martonx
veterán
válasz SirRasor #46776 üzenetére
A baj nem ez. A baj az, hogy az államnak fingja sincs, hogy mennyit is fizettél be eddig, és abból mennyit is használtál el.
Ergo sehogy nem ellenőrzi az általa fenntartott EÜ intézményeket, azok pedig ennek megfelelően szarul működnek, de legalább nem is olcsó a fenntartásuk. Még annak idején mondtam a komcsik privatizációs kísérletével kapcsolatban. hogy önmagában nem a privatizálás a gond, hanem a fent említett két tényező. Azaz első körben azt kellene meglépni, hogy:
1. átláthatóvá tenni a TB pénzeket (névre szóló éves be-ki fizetések).
2. átláthatóvá tenni az intézmények finanszírozását.
3. a magán EÜ szektor is kapja meg pont ugyanazokat a kvótákat, mint az állami szereplők, így kialakulna egy egészséges verseny (várhatóan magától megoldódna a 2-es pont is).Majd ha ezek megvannak, el lehet filózni a magán EÜ pénztárak megjelenésén is, nem pedig azzal kezdeni.
Én kérek elnézést!
-
Polemius
senior tag
válasz Alex123 #46778 üzenetére
Hidd el, nem akarod az USA tb/eü biztosítási rendszert. Mert ha nincs saját biztosításod, akkor mint fentebb megírták, a karitatív intézmények látnak el (ha ellátnak, mert mindennel ők sem foglalkoznak).
Ha meg van saját biztosításod, akkor vagy jóval többet fizetnél mint most TB-re (többszörösét), vagy ha például baleset ér, mondjuk választhatsz, melyik kezed mentsék meg mert csak az egyikre futja a biztosításodból.De ha gondolod nézz utána a jelenlegi magyar egészség és baleset-biztosítások költségeinek. Vannak amik fedezik az extra költségeidet is (kieső kereset, magánrendelés, magánklinika). És az még messze nem az a költség amit akkor fizetnél, ha teljesen neked kellene mindent fizetned.
-
ErőVarázsló
aktív tag
válasz pilóta #46786 üzenetére
egyet értek
én 3 nevet tudok mondani akivel rédemes kezdeni nőgyógyászként szegedende ha valakinek eü gondja van jelezze megpróbálok segíteni mert nehéz jó orvost találni
Magán orvosi ügyelet Szegeden www.szegedorvosiugyelet.hu ph-soknak kedvezmény telefonon gyorsabb: 70-kettő281171
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest