- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yetlee1996
újonc
Sziasztok. Lehet off,de lenne egy kérdésem. Gigabyte rtx 2060 super az alany. Hiba, hogy fel ismeri a rendszer ad is képet viszont nem telepíthető a driver, el inditom a telepítést és mindegy ,hogy express vagy nem. Nem települ a driver. Mi lehet a hiba?
-
Kroni1
veterán
válasz
NdrewSunix #5063 üzenetére
A magas hőmérsékletek mellett azért is kezdtem el levinni, mert azt hittem a tápom hurka hozzá, és terhelésváltozások alatt pattogást lehetett hallani a gépből néha. (talán hőtágulás miatt) Aztán kimértem, és konkrétan 230W-ot evett a komplett gép terhelve, visszafogva meg bőven 200 alatt, úgyh nem a 450W-os táp volt a ludas. Kipróbáltam még azért egy másik konfigban, és ugyanúgy pattogott a vga erősebb táp mellett is. Úgyhogy végül visszaadtam az eladónak, aki korrektül vissza is vette.
Amúgy szimpatikus kártya lett volna, de a 1060-as után kicsit hiányzott az idle zero rpm, és terhelésen is nagyon hangos volt nekem ezzel a hűtéssel. -
Dark KillerX
addikt
Használd egészséggel!kell
Nekem jelenleg egy Palit Dual 2060S van , amivel én is megvagyok elégedve, 0,9V -n megy 1900Mhz-en itt kb 68 fokos a kártya
Vihetttem volna lentebb is a feszt, de a Stalker 2 kéri a teljesítményt , így hagytam ezen a magasabb szinten
Szvsz nem rossz karik ezek, bőven ellehet velük játszani
-
Kroni1
veterán
Leírom magamnak hogy meglegyen, meg ha érdekel mást is esetleg:
MSI Ab-vel 825mV-on beállítottam a 1680MHz-re a GPU frekit, így még a heaven bench alatt is szépen 65C körül mozog a GPU temp, és nem mennek a ventik nagyon 1900rpm fölé, ez így erőben nekem böven elég, és halk is a gép. A fogyi 177W helyett így 130W alatt van, Ram frekit nem húztam feljebb. Egyenlőre így már nagyon szimpatikus!
-
Kroni1
veterán
Ebből eredne egy kérdésem is:
Ha a 2060S teljesítménye nekem bőven elég, akkor tudom valahogy alulfeszeléssel, downclock-al hűvösebbé tenni? Milyen progi kell hozzá? 2 éves, nem volt újrapasztázva és semmi mókolás rajta. Eddigi kártyáimhoz nem kellett hozzányúlni, rég volt már amikor tuningoltam bármit is, de akkor is inkább felfelé..
-
Kroni1
veterán
válasz
szabozsolt87 #5057 üzenetére
Na akkor jövök közel hasonló, de mégis a tiéddel ellentétes tapasztalattal:
Nekem Gigabyte Windforce OC volt a két korábbi kártyám, mindkettő kikapcsolta a ventit idle-ben, és játék alatt se hallottam a hangjukat, rohadt jó kártyák voltak! Most adtam el őket de már bánom kicsit. Az első 8 évesen is a gyári pasztával ment a mai napig hibátlanul! Oké, nem túl veretes GPU-k, GTX 10xx szériások, de nyúztam őket rendesen. Aztán most váltottam egy szintén 2 ventis, gainward 2060 Super-re, és hát nem igazán örülök a hangjának. Hogy idle-ben is fut 1000rpm-el az oké, erősebb GPU. De játék alatt 2500rpm-el mintha fel akarna szállni a gép, ugyanazokkal a játékokkal amivel pl. a 1060 szépen futott hűvösen és csendesen. A GPU hotspot 91C felmegy egy 5 perces tesztjáték alatt, a GPU Max is már ha jól emlékszem 80C körül volt a 2060Superen. Szóval ez a forrófejűség sztem nem a Gigabyte, hanem inkább maga a 2060 GPU sajátossága lesz.
-
szabozsolt87
tag
válasz
levailaci #5056 üzenetére
Szia,
Nekem ugyan ez a problémám és én is választ keresek a kérdésre csak nekem RTX 2060 Super OC van. Korábbi tapasztalatom alapján ami egy Gigabyte RX 480 volt ugyan ezzel a windforce 2x hűtéssel volt szerelve és ugyan ez a probléma volt ott is hiába pásztáztam újra. Adtam egy második esélyt a Gigabytenak sajnos tévedtem. Ez a hűtés amit rá tesz a mostani kártyákra hatékonyságában egy minősíthetetlen ipari hulladék azt leszámítva, hogy 83% pörög és semmi hangja. Nekem is 70 és 89 fok között jár a kártya terheléstől függően alap állapotban 43. A házban a szellőzés rendben van nincs rajta az oldala. Az RX 480 anno kapott egy Artic hűtését az rendbe tette, de tanácstalan vagyok én is. Soha többet Gigabyte. Hozzá teszem, hogy egy MSI GTX 1660 Super Gaming X volt előtte messze minőségibb és precízebb kivitelezés.
Ettől eltekintve nekem a teljesítmény megfelelő de a hűtés csapnivaló. -
levailaci
csendes tag
Sziasztok. Van egy gigabyte rtx 2060 OC 6gb kártyám. 10-15 perc játék után felkúszik a hőmérséklet 80-83 fok körülre. Volt már hogy magasabbra ment 86 és kikapcsolt a gép. Újra lett pasztáza a a gpu. A padok nem lettek cserélve. Próbáltam undervoltolni de akkor is felmegy a hőmérséklet. Lehet valamit rosszúl csináltam. Ez lehet gpu probléma vagy cserélhem ki az összes hőátadó padot és próbáljam ki. Üdv
-
válasz
Fritziiiii #5053 üzenetére
Nem törtél le sehonnan semmit?
-
válasz
Fritziiiii #5051 üzenetére
Milyen pasztával? Folyékony fém?
-
Fritziiiii
újonc
Szevasztok. Bepasztaztam a 2060 aztan most nem erzekeli az alaplap.nincs jel. A regi kartyaval jo. Mi a heret basztam el..? Csak szetszedtem meg osszeraktam
-
taqfruit
újonc
Sziasztok!
Van egy Strix RTX2060-am aminek az RGB világító szál megadta magát a tetején. Valaki irányt tudna mutatni nekem hogy mi ennek a müanyag szálnak a neve és hol kaphatnék hozzá? Angolul láttam fiber opticnak hívják de nemtudom hogy ez magyarul is az optikai szálat takarja-e.
-
-
-
Fú de szar a Gigabyte. Már az első 2 percben kiderül.
https://www.youtube.com/watch?v=efuTRf3ewkg -
eami
veterán
válasz
Istvan2020 #5043 üzenetére
nekem super van ebből, de nincs vele gondom, de engem annyira az sem érdekel ha kicsit melegszik a cucc.
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
LendvaiFeri1 #5044 üzenetére
-
LendvaiFeri1
addikt
válasz
Istvan2020 #5043 üzenetére
4. éve tökéletesen működik.
-
Istvan2020
aktív tag
Sziasztok
Rog Strix 2060 nat meghűti ez a hűtő, mert valahol olvastam a 2 es szériánál nem a legjobb az asus hűtője, igaz lehet a tuf ra gondoltak. -
chungee
addikt
Sziasztok!
Nvidia vezerlopultban mi a helyes konfiguralasMert Apex Legends-ben nkem sokkal kevesebb fps-sem van mint YT-bon, ugyanolyan a pc-vel rendelkezo videosnak
RTX2060 6GB+Ryzen5 3600+ DDR4 16GB RAM. Elozo gepem DDR3-as RAM rendszer volt, RADEON RX580 8GB-tal. Upgrade-eltem annak remenyeben de ugy erzem Apex-ben nem nyertem sokat vele FPS-ben. Story offline alapu jatekoknal viszont nagy a fejlodes, hiszen ott 60FPS korlattal nyomom
-
chungee
addikt
Koszonom a valaszokat
-
-
-
chungee
addikt
Estét!
EVGA GeForce RTX 2060 6GB-hoz milyen utángyártott léghűtő megy ráKicsik sokalom a 78-82 celsius fokot rajta játék közben. Venti RPM már maxon van
-
Bjørgersson
félisten
Mert nem túl logikus, legalább szerintem sem.
Az ilyen kisimított görbék esetén a legmagasabb órajelhez tartozó legalacsonyabb feszültséget veszi fel és tartja a kártya. Esetemben ez ugye 2025 MHz @ 950 mV. Ha kevés a feszültség az adott órajelhez, akkor ugyanúgy kifagy, mint OC esetén, nem lép feljebb.
-
válasz
Bjørgersson #5031 üzenetére
Ja nem szemrehányás akart lenni, csak tényleg nem értem a működését.
-
válasz
Bjørgersson #5022 üzenetére
Ezt hogy kell értelmezni? Matekban az y a függő tengely, x a független, de itt mintha fel lenne cserélve, nem? Mert ez olyan, mintha a feszültséghez tartozna az órajel, és nem fordítva, pl. a képen 2025 MHz-hez egy teljes fesztartomány tartozik 950 mV-tól 1250 mV-ig.
-
válasz
Bjørgersson #5026 üzenetére
Rápróbáltam 1950-re 950mV-on, de ~10perc után kifagyott a gép, játék közben 1905Mhz-en ment.
Szóval szerintem maradok ennél az 1890-nél egyelőre, ez stabil eddig.
-
válasz
Bjørgersson #5026 üzenetére
Oksi, majd írok mire jutottam vele -
Bjørgersson
félisten
válasz
SyMbioTe #5025 üzenetére
Mondjuk így utólag belegondolva az 1900 MHz-cel lehet keveset mondtam, azon betonstabil kell legyen. Következőnek megpróbálhatsz egy nagyobbat ugrani, mondjuk 1950 MHz-re, ha jól számolom, ott van egy boost-lépcső.
Mankónak még azt megnézheted, hogy az "origo" pötyi + mennyit ír ki.
-
válasz
Bjørgersson #5024 üzenetére
No, kicsit állítgattam, 950mV-1890Mhz-en eddig stabil ~2 óra játék után (Warzone 2, minden kimaxolva). Játék közben 1860Mhz-en megy terhelés alatt, a menüben / töltés közben szokott 1890-re felugrani
GPU hőfokok 66-68 között, 70 fölé nem megy, venti 1500-1600Rpm, szóval erősen érezhető a javulás.
Majd még valamelyik nap lehet állítgatok rajta kicsit.
-
válasz
Bjørgersson #5022 üzenetére
Pedig így próbálgattam, de 1900-ra csak azért se engedi.
Vagy 1890 vagy 1905-re ugrik.Mindegy, elsőre bepróbálom 1890-el
-
Bjørgersson
félisten
válasz
SyMbioTe #5019 üzenetére
Sajna egy kicsit pepecselős, főleg az AMD szoftveréhez képest.
Afterburnerben nyomj egy Ctrl+F-t, utána egy ilyen ablakot fogsz látni: X tengely mentén a feszültségek, Y tengely mentén pedig az órajelek. A 950 mV-hoz tartozó pötyit mozgasd 1900 MHz-re, majd utána sajna egyesével ugyanezt kell tenned a tőle jobbra lévő pötyikkel. Amint ezzel megvagy zárd be az ablakot, majd nyomj egy applyt az Afterburner "fő" ablakában.
Amivel egy kicsit tudod gyorsítani a folyamatot:
Ctrl + fel = 10 MHz fel
Ctrl + le = 10 MHz el
Tab = következő pötyi jobbra
Shift + Tab = előző pötyi balraNem is értem, hogy a jobbra-balra nyilakkal miért nem lehet mozogni a pötyik közt...
-
chungee
addikt
Napot!
Eddig Radeon kártyám volt, most váltottam Nvidiára, EVGA 2060. Az lenne a kérdésem hogy venti görbét hol tudom beállítani -
válasz
Bjørgersson #5018 üzenetére
MSI AB-nél hogy működik ez a curve editor? Mert most akárhogy próbálom állítgatni, folyamat visszadobja a korábbi értékre (pl beállítom 1900-ra, leokézom, és visszadobja 1890-re).
Én bénázok valamit?
Eddig csak az AMD kártyát undervoltoltam, de annak a saját szoftverében lehetett.
-
válasz
Bjørgersson #5016 üzenetére
Hopp, sorry, elfelejtettem válaszolni.
Nem volt időm vele aztán foglalkozni, de napokban megejtem, visszajelzek mindenképp, és köszönöm a választ.
-
Sziasztok!
Van itt valakinek tapasztalata esetleg az Alzás Lenovo 2060 undervolttal kapcsolatban? (eGPU-ként lehetett venni egybe, én kivettem belőle VGA-t)
Mit bír el nagyjából, vagy milyen feszültségeket érdemes belőni (tudom, próbálgatni ,tesztelgetni kell, ez tisztasor, csak iránymutatásnak, hogy kb. mi a reális)
Jelenleg terhelés alatt (COD WWII, FHD, minden kimaxolva) 1830Mhz - 1043mV-on, ez néha felmegy 1860Mhz - 1050mV-ra, mellette 68-70fok gpu és ~1950rpm venti. -
Bjørgersson
félisten
válasz
Fiddlestick #5012 üzenetére
Szia!
Szerintem a Warzone 2 topikjában hamarabb kapsz használható választ.
Legközelebb pedig ne offban írj.
-
Fiddlestick
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom jo helyen jarok-e. Olyan kerdesem lenne hogy van egy frissen telepitett gepem, friss driverrel, gigabyte 2060 kartyaval. Warzone2-ben, van fixen 120fps-em nvidia dlss bekapcsolva, ultran van a jatek. A karakterek korul van egy ilyen "pixeles köd" es tolem a 100-200meterre levo fak total pixelesek. Valaki tudja mi lehet a baj ? Minden mas jatek szepen fut, de ez kifejezetten csunya.
Elnezest ha rossz a topik. -
Fritziiiii
újonc
Csak valami driver szopodas volt itt.
felraktam a regebbi verziot es ott megint 2500kornyeken van pedig nincs se nagyobb hangja se semmi. Erdekes. Mondjuk azota le se tolti az experience a legujabb verziot -
Bjørgersson
félisten
válasz
Fritziiiii #5008 üzenetére
Semmi.
Majd írd meg, hogy magához tért-e.
-
Fritziiiii
újonc
válasz
Bjørgersson #5007 üzenetére
Ugye? En is ezt mondtam haveromnak aztab egy masik is azt mondta.. de mi koze lenne a monitornak hozza?! Megprobalom a drivert ujrarakni
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Fritziiiii #5006 üzenetére
A kettőnek semmi köze egymáshoz.
Próbálj esetleg csökkentett módban DDU-val egy teljes pucolást, majd tiszta driver-telepítést.
-
Fritziiiii
újonc
válasz
Fritziiiii #5001 üzenetére
Geforce experiencen nezem a teljesitmenyt. Haverom most azt mondta h azert mert atdugtam tvrol monitorra es az nem hd igy nem fogyaszt annyit.de afterburnerbe raadom a maxot akkor is 1550forog kb.koszi mindenkinek a valaszt amugy
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Bjørgersson #5004 üzenetére
Csak eltud. Nem vagyok szakmabeli, de feltételezem van átmenet a két állapot közt; megy, nem megy. Ha csak egy közönséges ventilátor nézünk. Esetleg feszültséget nem kap rendesen.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Glaz-dozfhut #5003 üzenetére
El tud így romlani ventilátor, hogy ~60%-ra csökken a max fordulat?
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Nem lehetetlen, hogy a ventilátor szimplán elromlott. Hány éves is a generáció? Egyébként egy ventilátor van rajta?
Én még ezt használom és a sajátom is majdnem 3 éves és nem az elején vettem. Merthogy egy "super" variáns. -
Bjørgersson
félisten
válasz
Szia!
Biztos, hogy nem a CPU fant nézed GPU fan helyett véletlen? Nem köcsögségből kérdem.
GPU-Z és HWiNFO is csak 1500 RPM-et lát 2500 helyett?
-
Fritziiiii
újonc
Hello
Azt meg tudja mondani valaki miert van az hogy az rpm eddig 2500 korul volt 74 fokon de most maxra huzom aftefburnerbe es akkor is csak 1500?? Egyik naprol a masikra.. Igy hamarabb fel is melegszik. Rtx 2060
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 14" HD+ I DP I W10 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest