Hirdetés
- Autóhifi
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Megjelentek az ASUS üzleti notebookjai
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vastika
tag
válasz Magnat #70040 üzenetére
Ez érdekes... Tényleg nem ástam bele magam a dolgokba, mert nem volt kedvem, de erre pont nem gondoltam (máshogy meg nem próbáltam még másolni)
Van is pár másolandóm, mindjárt nekiesek a NAS felületén a File Station-ban, aztán kiderül az igazság :-)
(Mondjuk az érdekes, hogy QNAP-on egy nem a rendszer részét képező dlna szerver megbirkózott vele, hogy bekerült néhány új fájl a felügyelete alá tartozó területre, itt meg a rendszer része a szolgáltatás, és mégsem... Mindegy, ettől függetlenül még mindig jobban bejön a Synology, mint a QNAP ;-)
-
-
zsamiatt
őstag
válasz Magnat #70079 üzenetére
mindig az a kérdés honnan jön a támadás. Ha syno szolgáltatását törik meg akor mindegy milyen hitelesítő adataid voltak. Ha a gépedről jön akkor az ellen még lehet védekezni. Nincs felcsatolva a mentő hely, más usert használsz a mentéshez stb. Nem tudom, hogy a drive hitelesítő adatait mennyire tudja kinyerni.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
őstag
Én pont erre javaslom a snapshot használatát. Minden user, amit használok pl SMB-re, az nem admin. A snapshot-ot csak admin jogú user kezelheti. A snapshot copy-on-write, azaz FS-blokk szinten tárolja a módisításokat (minden módosítás új blokkban). Igen, emiatt helyet is foglal, ellenben a régi snapshot semmiképp nem írható, legfeljebb törölhető. Valamint NEM teljes másolat, tehát csak a megváltozott adatok eredetije foglal helyet.
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
dkess
őstag
Ransomware szempontból a Snyology Drive (/Cloud Station Drive) -al a gond az, hogy maga a ransomware a szinkronizálandó mappák tartalmát (is) lekódolja és az eredmény megy is a NAS -ra a szinkronizációval.
Azaz kb. ugyanannyi esélye van, mint ha SMB -n felcsatolt mappa lenne. Ez utóbbi esetben amennyiben a snapshot -ok a felhasználó számára elérhetőek (böngészni - file/könyvtár/teljes visszaállítás) akkor sem tud se a felhasználó vagy ransomware ebbe beletörölni/módosítani.
Igazából mindkét fentebbi eset esetén a snapshot lehet a megoldás stb.
@tobias40, #70085
Még azt sem tudod kinézni a régi lejátszódból, hogy melyik felhasználó az érintett.
A NAS -on a Vezérlőpult/Jogosultság menüben kiválasztod a WebDAV Server -t és a Szerkesztés gombra kattintást követően láthatod mely felhasználóknak van joga egyáltalán a WebDAV -hoz. Amennyiben szerencséd van, akkor nem lesz sok érintett felhasználó ...
-
dkess
őstag
válasz Magnat #70199 üzenetére
Nem kötözködésképpen, de tulajdonképpen egy slot van csak a DS220+ -ban. Pontosabban van egy 2 GB leforrasztva (nem cserélhető) és van egy slot amiben vagy van gyárilag 4 GB (bundle) vagy nincs.
Alapvetően egyetértek Veled. Ugyanakkor, ha van cash, akkor nyugodtan veheti a 6 GB RAM -os verziót is. Én sem bántam meg, hogy annakidejént 6 GB -al vettem a DS218+ -at (tudom olcsóbb, ha utólag vesz valaki nem gyári RAM -ot).
Igen, host neves csatlakozáskor "csipog" cert frissítéskor. Tulajdonképpen erre is lehet számítani. Két esetben nem "csipog": ha self-signed tanúsítványod (pl. alap Synology -s) van avagy HTTP kapcsolat. Mondjuk ezen esetekben nincs cert frissülés sem ...
-
dkess
őstag
válasz Magnat #70202 üzenetére
Az a lényeg, hogy ebben az esetben (cert -es autentikáció) tulajdonképpen a szerver is azonosítja magát a kliensnek. Gondolj bele egy "man in the middle" esetén simán egy "jóakaró" gépére szinkronizálnád fel a létező összes adatodat, ha nem így lenne. Így viszont, hogy meg kell adni a felhasználónév és jelszót is új cert esetén így a felhasználó megbizonyosodhat, hogy az érintett NAS -ra szinkronizál-e és nem valahová a "nagyvilágba". Amennyiben ez nem lenne, akkor ugye bármilyen cert -et használhatna a támadó - a kliensalkalmazás úgyse akadna fel rajta (azaz kb. értelme nem lenne az egésznek).
Nem a az gond, hogy kell ilyet, hanem az, hogy ilyen gyakran (kéthavonta) kell. Az ingyenes minősített tanósítványnak tulajdonképpen ez az "ára" ...
@need, #70204
Nagyjából úgy le lehet egyszerűsíteni a kérdést, hogy megér-e Neked kb. 18K HUF -ot mínusz egy 3rd party 4 GB RAM ára (persze a képlet bonyolódik, ha nem pont +4 GB RAM -ot akarsz), hogy eleve egy 100% -osan támogatott RAM -ot kapsz és nem kell azzal kezdeni, hogy mindjárt RAM -ot rendelgetsz meg a NAS -ban "matatsz" ...
Ez egyéni döntés lehet ...
-
gyugyo79
addikt
válasz Magnat #70208 üzenetére
Ha domainen keresztül éred el akkor meg is bízik benne és nem kell 2-3 havonta "megújítani" (elfogadni az újat amikor éppen cserélődött a tanúsítvány), de ha IP -n át vagy másik domainen (ami ugyan arra az IP -re mutat) mint ami a tanúsítványban hitelesítve van nem ...
Szerintem, vagy írd bele a host fájlba az elérést és használd a hitelesített domaint vagy ha csak otthonról használod akkor használd csak ehhez vagy az ilyenekhez az ön aláírtat.
Az ABfB -nél pld nem is volt még opció a nem "biztonságos" kapcsolat amikor legutóbb be kellet állítanom.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz Magnat #70212 üzenetére
Be lehet állítani a különböző szolgáltatásoknak különböző tanúsítványt a vezérlőpult tanúsítvány fül alatt (kb akár mindhez mást is).
A VPN szerverhez használod az aláírtat, míg ehhez meg egy ön aláírtat ami sokára jár le.
Ha nem értettem félre amit szeretnél[ Szerkesztve ]
-
dkess
őstag
válasz Magnat #70330 üzenetére
Az a baj, hogy én nem voltam tisztában a projekt hatókörével. Itt értem ez alatt, hogy ez egy iskolaszintű dolog avagy éppen az adott tanáriban állt össze néhány kolléga, hogy egy ilyen "kalózprojektbe" vágjon avagy éppen ez egy egy személyes akció. Ugye még a legutóbbi esetben is érintett lehet több tantárgy, több osztály, de még akár magánkurzus is vagy egyebek. Azt az idézett mondatot pedig lehet úgy is érteni, hogy a kedves diákok akár otthoni gépről is bejelentkezve is elérhetik az érintett dolgokat.
Ezért közelítettem egy kicsit a "globálisabb" oldalról ... Mondjuk az is igaz, hogy ezzel én is a ködöt szurkálom csak ...
-
Varszegig
veterán
válasz Magnat #70348 üzenetére
Az asztali gépre vonatkozik, ahol van GPU. NAS-on csak a proci játszik, és ott az AMD procikban nem lesz Intel Quick Sync Video funkció. (Már a neve miatt sem )
Ezeken vagy megoldja erőből a proci a sw transcodingot, vagy nem. (Inkább nem, mint igen, illetve egyszerre többet, 4K stb. már csak nagy izzadás árán.) -
Delfi
tag
válasz Magnat #70375 üzenetére
Tud olyat, hogy kézzel felteheted a megosztott csapatmappába. Én most azt javasoltam, hogy használja ezt a megoldást, teljesen kényelmesen(és biztonságosan) fel tudja tölteni a fájlokat egyesével.
Elképzelni sem tudom, hogy mi lehet az, amit telefonon vagy tableten kellene _folyamatosan_ rögzítenie, amikor van laptopja is, ami ezerszer kényelmesebb bármilyen munkafolyamatra. -
dkess
őstag
válasz Magnat #70464 üzenetére
Tudom nem ez volt a kérdés, de én pl. Android eszközön és internet oldalról DLNA -val (akár https -en keresztül) oldom meg a VLC -s lejátszást. Némileg esztétikusabb borítóképek és magyar címek között tallózni. Mindent lejátszik. NAS -on BubbleUPnP Server -re csatlakozva ...
-
dkess
őstag
válasz Magnat #70467 üzenetére
A BubbleUPnP Server a felelős ezért. Egyébként nagyon sok funkciója van - sokan szeretik LAN -on is ezt használni. Akár, mint DLNA remote -ot (pl. NAS -ról TV -re/zenelejátszóra streamelés szabályozására). Én csak internet oldalról használom - LAN -on ritkán (mondjuk otthoni zenelejátszásra - HIFI lejátszót vezérelve).
HTTP vagy HTTPS -en keresztül létesít kapcsolatot a mobiltelóval (van kliensprogramja Android -ra). Plussz külön autentikációval. A LAN -on levő DLNA szervereket használja forrásként. Javítható a kompatibilitás a DLNA server és renderer -ek között - akár egyénileg aprólékosan testreszabva (alapbeállításai is jók). HW transcode akár szituációfüggően - pl. érzékeli, ha mobilneten vagy és akkor automatikusan konvertál kisebb sávszéligényűre. Visszakapcsolod a WiFi -t egy idegen háztartásban és mehet a natív stream. Ez persze lehet renderer függő is. Tömérdek funkció - imádom. Internet -es stream esetén alapból 20 percet enged, de fizetés esetén ez feloldódik (én megtettem). Akár ChromeCast eszközödet is letükrözi, mintha DLNA eszköz lenne és menetközben átkódol és streameli arra. Hasonló alapon akár multilejátszós/hangszórós környezetet is lehet vele imitálni illetve vezérelni.
Olyat is tud, hogy idegen LAN -ra generálja az otthoni DLNA szerverek tükörképét. Pl. olyan, mintha a NAS -od ott lenne azon az idegen helyen. Aztán a TV -ddel úgy tudod tallózni, mintha ott lenne a NAS mellette. Persze én inkább simán Android -os app -ból szoktam ezt vezérelni és a stream -et átküldeni az adott lejátszóra.
Amennyiben az Android -on (a mobiltelón magán) szeretnél mondjuk filmet lejátszani, akkor beállítható, hogy mely lejátszót használja. Én VLC -vel szoktam így használni. Hangsávot, feliratot választhatsz. Miracast -on akár ki is tudod küldeni pl. TV -re - mondjuk ennek sok értelme nincs, mert logikusabb a DLNA streamet közvetlenül a TV -re tolni ...
-
ArthurShelby
addikt
válasz Magnat #70464 üzenetére
Én sftp-n csináltam, ott működött ez a módszer vlc-nél (mondjuk ez inkább bug).
Ha jól tudom az sftp biztonságosabb mint az ftps, így ezt ajánlom (tudom, nem ez volt a kérdés).
Az előbbi az ssh fájlátviteli protokolja, az utóbbi meg az ftp utólagos biztonságosabbá bütykölése (ssl/tls-sel), ha jól tudom, de simán lehet, hogy tévedek.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
spgabor
aktív tag
-
plus44
veterán
válasz Magnat #70525 üzenetére
A 118-at néztem én is, de újonnan az olyan 60 körül van, annyit csak azért sajnálnék érte, mert másra tényleg nem lesz használva, bár hozzáteszem, HA és amennyiben a 118 erősebb, stabilabb, összességében jobb, mint a 120J akkor nem variálok és azt választom. 120-ról nem találtam semmit, az mikorra várható?
“This is where the road crashed into the ocean...”
-
dkess
őstag
válasz Magnat #70568 üzenetére
Igen, az SMB csatolás magától értetődő lenne. Ugyanakkor nem biztos, hogy a kérdező ilyesmire gondolt - sajnos nem egyértelmű a kérdésfelvetés. Különösen ez a PC -n szerkesztek dolog gyanús egy picit illetve az, hogy "folytatni a munkát" másik eszközön ...
Azaz mi van, ha olyan projektjei vannak aminek fontos lenne a gyors helyi háttértár és/vagy az a PC illetve laptop nem egy helyen van (pl. munkahely vs. otthon) és ilyenformán egy adott esetben lassabb internet kapcsolat is képbe kerül. Persze internet -re is van megoldás pl. VPN vagy WebDAV egyéb, de itt ugye a sebesség és felhasználói élmény maradhat el az elvárttól.
Azaz lehet, hogy a kérdező szinkronizációra kíváncsi. Volt már többször ilyen igény. Van egy munkamappa (azon belül akár sok almappa) és dolgozik az egyiken - aztán hazamegy és folytatja a másikon. Aztán vice-versa. Plussz ugye ebben az esetben maga az adat is több helyen megvan - pl. PC -n, laptopon és NAS -on is és nem csak egy helyen (a NAS -on). Azaz, ha valamelyik eszköz (beleértve a NAS -t is) betojna, akkor is a másik kettőn esélyesen ott lenne az ...
Persze szinkronizáció esetén sem árt backup a DS118 -ról külső USB -s meghajtóra és/vagy másik NAS -ra, de ez már más téma ...
Aktív snapshot felhasználó vagyok és a NAS -omon nemcsak saját adataimról van snapshot (több idegen háztartásban levő eszköz illetve felhasználó is szonkronizál pl. a NAS -omra). Ugyanakkor adatbázisszervert nem üzemeltetek NAS -on vagy NAS -ra. Elméletileg konzisztensnek kell lennie, de gyakorlatilag nem tudom megerősíteni sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz Magnat #70598 üzenetére
Szia,
köszi, ez eszembe sem jutott megnézem majd. De tényleg tök generic neve van, kábé ilyen bonyolultságú: package_design.ai.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
MammoUTh
csendes tag
válasz Magnat #70489 üzenetére
köszi, megoldódott!
valamiért nálam 2 nagyobb volume is van, így amdadm --grow --raid-devices=1 --force /dev/md2
mdadm --grow --raid-devices=1 --force /dev/md3
leválasztotta a raid1 SHR-ről és megoldotta a sipákolós problémát. valszeg azért van két részletben mert a bővítést a DSMben csináltam úgy hogy a már bővített 8TB-os HDD-t letükröztem a másik 8TB-osra. így nem kellett átméreteznem sem a partíciókat a parted-del a resizepart-tal. az egyik tükröt kiváncsiságból azért megnéztem linux alatt és megpróbáltam a 2TBos partíciót letörölni, majd az 5TB-osat kibővíteni a helyére, ez sikerült is parted-del (gpart nem tudta kezelni), viszont ahogy visszaraktam a lemezt nem voltak meg a programok, az adatok és csak az alapbeállítások maradtak meg. szóval nem tudom hogy lehetett volna másképp, de örülök hogy végül nem kellett megcsinálnom.
kicsit zavar hogy két részletben van a tárhely, de végülis működik, szóval nem gáz.
köszönöm mégegyszer a segítséget!"A növényeknek Brawndo kell! Elektorlit van benne!"
-
dkess
őstag
válasz Magnat #70632 üzenetére
Az a baj, hogy ahogy írod "elég rottyos" ott pár dolog. Most hogy van NAS lehet érdemes lenne meglépni némi racionalizációt a hálózaton még a TV -n történő médialejátszást leszámítva is (azaz ez csak n+1 -dik szempont igazából).
Azaz azokat az ezeréves ki tudja milyen célból ott levő routereket, a helyi hálózaton a NAT -olgatásokat, meg a 100 Mbps switch -eket stb. Akár még a kábeleket is át lehetne nézni.
Az Xpenology egyébként milyen vas -on van? Ugye nem megy pl. virágbolt ezerrel egy PC -n (vagy más hasonló) valahol amíg próbáltok összehozni valamit a TV -vel?
-
Sordoran
addikt
válasz Magnat #70715 üzenetére
Igen, a felcsatolás lenne a lényeg. Van pl. mappa1, és ebben lenne minden más mappa adott köteten. Persze ha van olyan amit nem akarok elérni bármikor pc-ről, az külön lenne, de ennyi a lényege, hogy pc-ről mindent lássak amit akarok: egy kötet egy meghajtó.
(lesz persze pl. backup majd ami nem a "fő mappákban" lesz)Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
dkess
őstag
válasz Magnat #70778 üzenetére
Ott se mindegyikre és nem is a legfrissebb.
@Sanya, #70780
Igazából az Emby -t ismerem igazából - ezen nincsen semmilyen TV internetre kiengedve. Pedig több idegen háztartásban is van TV -ken Emby amikkel a NAS -omról játszanak le - sehol nincsenek kiengedve (egyébként itt port-forward -ot értesz alatta vagy ilyesmit?).
Nemcsak a borítókat szedi le, hanem a leírásokat (sorozatok esetén az évadokét és a részekét is - persze ezekhez is képeket), színész/szereplőket képekkel, nevekkel, életrajzzal, a gyűjtemény info -kat (képekkel és leírásokkal), illetve magából a videóból a fejezet info -kat (név/kép) stb.
Nálam a Video Station ilyen hülyén viselkedik. Transzkódol azt is amit hibátlanul lejátszana anélkül is ... Úgyhogy, ha nem kell transcode, de DLNA -n lenne a lejátszás, akkor az Emby DLNA van használva (azon jobba ismeri fel, hogy kell-e átkódolnia) ...
Az Emby sok adatbázisból tud dolgozni. Még filmenként is lehet válogatni, hogy mi legyen. Persze kategóriánként is - pl. a sorozatoknál más a beállított prioritási sorrend az adatbázisforrásokat tekintve. Meg persze kézzel is lehet benne matatni részletesebben ...
-
ArthurShelby
addikt
válasz Magnat #70790 üzenetére
De kívülről számít, hogy melyik ddns-t használom?
Egyik sem lát be, mindegyik csak a külső ip-met használja végső soron, beljebb nem jut. Adott portokon kapnak szolgáltatásokat, de a nat miatt azt hiszi minden szolgáltatás, mintha az egész hálózat egy eszköz lenne, nem?
A nas cert is csak a külső ip-ig jut, nem?Bocsánat, ha értetlen vagyok
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
válasz Magnat #70794 üzenetére
"akkor azt fogja hinni a kliens, h egy db nas van az adott címen és ezért tőle fogja megkérdezni"
Ha jól értem akkor nem az van, hogy minden belső hálózati eszköz routernek mutatja magát kifelé, hanem a router mutatja magát hol nas-nak, hol routernek, hol bármi más belső hálón lévő hálózati eszköznek. Viszont 1 közös van bennük: az ip címük. Szóval az adott külső ip címen hol egy nas jelenik meg (ha jó porton szólítom meg), hol pedig egy router...
Javíts ki ha tévedek
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
válasz Magnat #70807 üzenetére
Másik kérdésem
A photo station-nél tűnt fel, hogy a nasip 80-as (http) és 443-mas (https) portjain fut. Mármint konkrétabban a nasip:80/photo elérési úton.
El akartam érni távoltról htttps-en keresztül a photo station-t, így a routerben egy random portot (pl 13600) forwardoltam a nas 443-mas portjára, így ahttps://ddnscím:13600/photo
-n el tudom érni a photo-station-t .
Viszont ha nem írom utána a/photo
-t és csak ahttps://ddnscím:13600
van, az átirányítódik ahttps://ddnscím:5001
-es portra (konkrétabban 13600->443->5001). Mivel az 5001-es port nincs nyitva, így nem tölt be távolról a dsm felülete.Ebből azt szűrtem le, hogy a dsm is a 80-as/443-mas portokon fut, viszont az elérés át van irányítva (alapértelmezetten) az 5000-res és 5001-es portokra.
Ezt hogy lehet megcsinálni, hogy az elérés más, mint ahol valójában fut?
Van ott is egy belső portforward (ami el van rejtve előlünk), ami átirányítja a 80-as portot az 5000-resre?
Mert ugye ha a nas ip-jét írod a böngészőbe (hogy elérd a nas webui-ját) az a 80-as porton fog próbálkozni, az 5000-rest a böngésző sem tudja, oda átirányítja valami.[ Szerkesztve ]
-
dkess
őstag
válasz Magnat #70820 üzenetére
Amennyiben ninbcs nyitva port, akkor nem is jön be semmi.
Azonban próbáld meg akár internet felől - akár LAN oldalról akár DDNS -el vagy konkrét publikus IP -vel akár porttal (80/443/5000/5001) vagy anélküli megadással be fog jönni a DSM felülete, ha a 80/443/5000/5001 portok a NAS -ra vannak irányítva. A portok az alapbeállítás szerintiek a példában.
legelek ezt a forgatókönyvet írta. Azaz 80-->5000 és 443-->5001. Amennyiben a HTTPS -re átirányítás is be van pipálva, akkor még ez az irány is működik ...
-
ArthurShelby
addikt
válasz Magnat #70820 üzenetére
Lehet picit bonyolultan írtam le, de nem tudom jobban (esetleg olvasd át még egyszer).
Ugyanehhez a problémakörhöz kapcsolódik az alábbi példa is (hátha így érthetőbb):
Ha beírod a böngészőbe pl, hogyindex.hu
és megnyitod, az valójábanhttps://index.hu:443
, vagyhttp://index.hu:80
(csak mivel ezek az alapértelmezettek, így a böngésző nem szokta kiírni a 80, 443 portokat, illetve a http-t se)Ezen az analógián továbbmenve, ha bírod hogy
nasip
, akkor az valójábanhttp://nasip:80
, viszont átirányítnasip:5000
-re
Hogyan?Ezzel ellentétben a photo station webszervere nincs átirányítva másik portra, azaz maradt a 80, 443 portokon, igaz ott kell a
/photo
elérési út is.
(az előző példában azért van külső elérés is, mert az alapján jöttem rá)[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
válasz Magnat #70836 üzenetére
Félre értetted a random portot.
A port forwardnál meg kell adni a külső portot (pl te most a 13500-at adtad meg) és azt a belső 443-masra irányítottam át, a nas ipcímére (nálad ez most a 192.168.1.246).
A random port itt azt jelenti, hogy a 443-mas port helyett valami kevésbé evidens portot választok (amin kisebb valószínűséggel próbálkoznak) külső elérésre. [kép]A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
dkess
őstag
válasz Magnat #70836 üzenetére
Igen, ezt a "A portok az alapbeállítás szerintiek a példában." kifejthettem vona egy kicsit jobban. Pont a Web Station motoszkált bennem a hsz -em írásakor és az, hogy az alapértelmezés szerint nincs telepítve és beállítva. Ugye, ha ez van, akkor úgy mködik, mint Nálad azaz a saját web oldaladra vagy éppen az általad betett képernyőre navigál.
Ugyanakkor, ha nincs Web Station, akkor úgy működik, ahogy fentebb írva volt ... Találomra választott porton nekem sem jön be semmi ...
Szerk.: Jut eszembe erre a Photo Station -os dologra egy fordított proxy -s beállítás lehetne még egy elegáns megoldás ...
[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
válasz Magnat #70840 üzenetére
"az Nginx van úgy beállítva, h ha olyan portra jön be kérés amin nincs semmi, akkor átirányít a DSM loginra"
Ezt rosszul látod, hiába hívsz meg belső hálón bármilyen random portot (pl 3523), nem fog átirányítani a dsm loginra (magyarán az 5000res portra). Csak ha a 80-ast hívod meg irányít át az 5000-re, illetve a 443-ról az 5001-re.
Viszont ha 80/photo-t hívod meg, akkor marad az 80-ason porton
"viszont ha könyvtárral együtt hívod meg (/photo), akkor feltételezi, h tudod mit akarsz és így nem irányít át"- szóval valószínűleg ez a megoldása a problémának.
Túltárgyaltuk, csak érdekesnek gondoltam felvetni[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Íme a The Witcher IV első előzetese
- World of Tanks - MMO
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Autóhifi
- The Game Awards 2024 - Nézzük élőben a bejelentéseket!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest