- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dkess
őstag
válasz
nyikszi #65508 üzenetére
Én egyetlen dologban vagyok biztos ... (és az nem a DSM 7 béta)
Az idézett mondatod 6 napos. Ahogy nézem a fejlesztő fórumát még aznap kipróbálta/megoldotta. A DS916+ NAS -án megy Nála a DSM7 bétával ... Én nem bétázok, úgyhogy nem tudom kipróbálni ...
Egyébként logikailag semmi köze a bejelentésnek ehhez a funkcióhoz. Ugye leegyszerűsítve arról van szó, hogy van 3 csoportunk az USB -s eszközeink és azok integrációja tekintetében:
- Megoldható/Támogatott,
- Megoldható/Nem támogatott,
- Nem megoldható (az most mindegy, hogy a felhasználó nem tudja vagy mi miatt).Ugye a mi 2.5 Gbps LAN adapterünk (meg a másik 5 Gbps -es is) - a második csoportban van. Soha nem is volt másik csoportban. A hírben amennyire jól emlékszem nincs szó arról, hogy a második csoportba tartozó dolgokat nyaggatnák ...
A hírben az volt, hogy bizonyos jelenleg az első csoportba tartozó eszközök átkerülnek a második vagy harmadik csoportba ...
Persze egy Linux kernel váltás vagy új eszköz "csippek" illetve az új NAS CPU architektúrákat (utóbbi kettő csak akkor érdekelne, ha új eszközt, mely új vezérlőt használna avagy új szériás NAS -t vennék) kellene lekövetni a driverben. Ugyanakkor e tekintetben a fejlesztő "hiperaktív" - kvázi azonnal követi le ezeket a dolgokat. Az utóbbi időben rengeteg új release volt (én még egy olyan áprilisi verzión vagyok, hogy 5 új release jött ki azóta). Hibátlan ...
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
nyikszi #65402 üzenetére
Bármely domain adminisztrator beállítja neked az MX rekordot, (ahol megvetted a domaint és fizeted az éves fenntartási díját) meg még néhány dolgot ahhoz, hogy az jól működjön. De egy mail server konfigurlása messze messze nem "Next, next, finish". Annál sokkal bonyolultabb, és akkor a spamszűrésed és még jónéhány alapnak tűnő dolog még mindig nincs megoldva. Én azt javaslom, hogy aki nem ért hozzá és nem akar kínlódni vele, az ne is fogjon neki! Ugyanakkor az is igaz, hogy egy jól konfigolt rendszerrel (ami backupolt) évekig semmi gond nincs.
-
LouiS22
veterán
válasz
nyikszi #65144 üzenetére
imádok tesztalany lenni (ja, nem).
Mondjuk most, kicsit lehiggadva rájöttem, hogy a kötet omlott össze, viszont RAID5-ben vannak az adatok és soha sehol nem írta, hogy ő bizony formázta volna a vinyókat is. Úgyhogy már fut a data scrubbing (2%nál járok), meglátjuk, hogy 100% után mit dob a "gép".
Azért vagyok dühös magamra, mert minden frissítés előtt szoktam backupot csinálni, just in case. Mondjuk talán nem home office-ban, munka mellett kellene egy ilyen kritikus folyamatot elindítani. Kösz covid!
-
Magnat
veterán
válasz
nyikszi #64976 üzenetére
Nem kell mindig újraindexelni
Ugyan a Transmissionellenes lobby nem engedi betenni az összefoglalóba, de Gyugyo guide-ja a problémára (nem olyan bonyolult mint amilyen hosszú): [link]
(Persze csak vicc volt, de röhej h mindig előkerül egy kárörvendő "bezzeg a DS" hsz ha felmerül egy Transmission-nel kapcsolatos kérdés)
-
Sanya
nagyúr
válasz
nyikszi #64976 üzenetére
pedig az egy transmission. Nem tudom minek kell tetszeni egy torrent kliensben, én az esetek 90%-ban nem is nézem, mikor töltök. Plusz a mobil kliens android alatt nagyon jó!
De persze szenvedjenek a transmissionnal, meg menjenek sírni, hogy nem seedel, meg nem indexel, meg nem így nem úgy, mert a download station az nem olyan, mint a transmission (pontosan ugyanaz, csak kapott egy GUI-t) -
A.K.
tag
válasz
nyikszi #64726 üzenetére
Mert lassabb. Az egyik nasrol töltöd az adatokat a géped memóriájába majd onnan azonnal át a másik nasra. Ugyanazon a kábelen (a gépedén) duplán mozgatod meg azt az adatot. Ha a két nas egymás között másol máris kiesik a géped kábele mint szűk keresztmetszet. Plusz olyankor a gépet is bekapcsolva kell hagynod.
-
8nemesis8
veterán
válasz
nyikszi #64395 üzenetére
Köszi a memória linket. Simán bővíthető vagy szét kell szedni? (garancia maitt kérdezem, nem tudom, hogy van-e rajta címke bontás ellen)
Ezzel bőven túl is lőttél akkor a célon úgy gondolom, jó ideig be leszel biztosítva.
Milyen HDD ment bele?Magnat: Ez részemről is kérdés volt és nem kijelentés, bocsi ha félreérthető voltam!
Arra gondoltam, hogy legutóbb is összefutottam valamilyen alkalmazással és ott is láttam, hogy a 220j nem támogatott. Ezért is kérdeztem, hogy mennyire tendencia, hogy az appok esetleg csak inteles procikra jönnek ki? Lehet pont belefutottam, de ugye a docker is ilyen.AiRLAC: és tényleg... ott a pont! Hiszen pont ez az előnye, hogy ami megy windows docker alatt itt is fog vagy legyen az bármilyen unix alapú rendszer, linux os x.
-
Magnat
veterán
válasz
nyikszi #64259 üzenetére
Jah, én szeptemberben 45-ért vettem a mostani 218 Playemet, ami a dual lant meg a hotswapot kivéve (ami a userek 99.99%-ának irreleváns) kb mindenben hozza vagy túlszárnyalja a 214+-t, de tényleg akkora a szórás, h nagyon nehéz objektív árat mondani... illetve objektívet lehet, de egyáltalán nem biztos, h annyiért megy el ... lehet, h sokkal többért, lehet, h sokkal kevesebbért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Le Mans Ultimate
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen autót vegyek?
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Proxmox VE
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged