Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
Olvastam, hogy a Valve kicsit ki akarja tárni a SteamOS kapuit. Ha a Win10-nek vége lesz, lehet kipróbálom a régi PC-men. Vajon egy Haswell i7-et tudna kezelni? RX 6600 megy majd mellé.
Sakab:
Mondjuk ha az MS-től veszed, az annyira nem éri meg. Vannak olcsóbb alternatívák, amihez nagy ügyeskedés sem kell, és nem fognak bannolni miatta.
Boxra akciósan éri meg játékot venni, bár kicsit ritkábbak az akciók mint Steamen. -
Redneck
nagyúr
A Deck LCD-je a leghitványabb kijelző, amit az elmúlt 10-12 évben láttam. Max egy hét után passzoltam tovább a konzolt, és ennek az egyik legfőbb oka a gagyi kijelző volt.
OLED-hez még nem volt szerencsém.
-
Redneck
nagyúr
válasz
30z.Samu
üzenetére
Wifin? Próbáltam pár notin, telefonon, TV-n, több hálózaton, és mindegyik szemcsésedett és akadt. Kábellel nem néztem, de nem is szeretném.
Ha wireless próbáltad, milyen appal fut tökéletesen Decken? Eljátszottam a gondolattal, hogy megint vegyek egyet, főleg ha jó az xCloud.
-
Redneck
nagyúr
Szerintem is. Az első verziónál hamar meg tudták oldani, az OLED-nél nem erőlködnek, ezzel is a SteamOS felé terelve, ami valahol érthető.
Nekem Wi-firől is akadt és kockásodott az xCloud, hiába a gyors net. Kábelről nem próbáltam.30z.Samu:
OLED-en igen, de az alap LCD szerintem nagyon gyenge. -
Redneck
nagyúr
válasz
30z.Samu
üzenetére
A Valentine mellettire rosszul emlékeztem.
Fence néven fut ahol el tudod adni. -
-
Redneck
nagyúr
válasz
30z.Samu
üzenetére
Annyira játszol a bestbuyra, hogy már én is szurkolok hogy összejöjjön!
ripla:
Csalóka a PC piac, mert a sok pénzromlás és az MSRP emelések miatt tűnik nagyon húzósnak. Régebben is kellett azért 350-400 egy közepesnél jobb konfighoz, ez most felment 600-800 közé. Pár hete raktam össze két játékos konfigot, minőségi alkatrészekből, halk és jó hűtéssel. Az egyik 614 a másik 754 JMF volt, monitorral. Rosszabbra számítottam. -
Redneck
nagyúr
válasz
30z.Samu
üzenetére
Addig még kipörgetheted, és hátha bejön az akció. Anno én is így akartam venni, plusz havernak is jól jött volna az évek óta porosodó Steam raktára kiürítése, de végül nem akart feltölteni meg az átküldéssel szívni, úgyhogy apróról vettem egy majdnem újat.
Ha nem lett volna ez a rendszer, kb mindenki nyer. Ő megszabadult volna a cuccaitól, én olcsóbban vettem volna gépet, a Valve meg eladott volna még egy terméket.
-
Redneck
nagyúr
válasz
30z.Samu
üzenetére
Van azt hiszem 14 nap tiltás a Steam Guard bekapcsolása után, illetve ha nem vásároltál, piacoztál, vagy töltöttél fel pénzt az elmúlt 365 napban. Az sem számít ha előtte 15 évig folyamatosan használtad, a Valve "megvéd önmagadtól".
Elvileg a nulla órás scammer/bot fiókok miatt vezették be anno.
-
Redneck
nagyúr
-
Redneck
nagyúr
válasz
vidaila
üzenetére
Az alapjáték is elég hosszú, és komplex produktum, de érdemesebb a komplett pakkot megvenni, mert nagyon jók a kiegészítők.
Decken ugyan nem próbáltam, de a videók alapján szépen szalad a játék. Akciósan nagyon ajánlott vétel.
Cucuska2:
Ezt a 12W/1200Mhz trükköt majd kipróbálom, ha rászánom magam egy OLED vásárlásra. Végül nem cseréltem telefont, úgyhogy kéne valami erősebb handheld, "melóbangémelős" cucc. -
-
-
Redneck
nagyúr
válasz
szilasz007
üzenetére
Azért a konzolos plug and playtől, nagyon messze van szerintem. Részben ezért is váltam meg tőle. A tökömnek sem hiányzott grafikát állítgatni, azt tesztelgetni, meg várni hogy a telepítők végig szüttyögjék magukat, 100% letöltés után.
Fel nem foghatom, hogy ezt miért nem sikerül megoldani a felületen. PC-n is utáltam. 100%, játékra kész. Aha, hogyne...
Aztán indítás után jön a DirectX, VCredist, shader cache, egyéb alkalmazás, és anyámkínja telepítés.PC ez, egy-két konzolos funkcióval.
-
Redneck
nagyúr
Én nem raktam anno Wint az enyémre, de úgy emlékszem, a Valve adott ki natív drivert a Deckhez, ha Windowst telepítenél.
Más:
Majdnem rendeltem egy OLED-est, de leesett hogy euro és nem dollár. Gyanús is volt hogy olcsó mert drágábbra emlékeztem.
Mindegy egyelőre maradok a telefonos emulátoroknál.
-
Redneck
nagyúr
válasz
nincsnév007
üzenetére
Jó kis ráncfelvarrás lett. Energiahatékonyabb, kicsit nagyobb akkuval, és itt-ott frissítettek a hardveren. A régi sírt egy normális kijelzőért.
tl-x:
Ne kapkodj, annak sosincs jó vége!
-
Redneck
nagyúr
Azért elnézve a feature listát, nem csak bepattintottak egy OLED-et. Csomó dolog változott és fejlődött. Ez már Deck 1.5!
-
Redneck
nagyúr
válasz
30z.Samu
üzenetére
Itt lenne az ideje egy Deck 2-nek. 2024 Q1-ben bejelenthetnék, Q3-ban mehetne a launch, Q4-ben meg letarolhatnák a piacot. Nem érdekel eddig mit nyilatkoztak, be kell látni, hogy már harmatos a hardver.
Az a baj, hogy a megy rajta, és a jó játékélmény között, hatalmas a szakadék.
-
Redneck
nagyúr
válasz
gyugyo79
üzenetére
Nyilván nem mindegy mivel játszik. Aki nem full kretén, értette.
WQHD+ 144Hz kijelzőn, 720p böngészés? Ez hogy jött?
Megnéznék egy combosabb AAA címet, ezen a Legion gépen, akkuról. Valószínűleg nem abban lesz erős, ha ki akarjuk használni a kijelzőt.
Az már megint más kérdés hogy a Z1 Extreme elég lesz e hozzá. -
Redneck
nagyúr
A Lenovo Legion GO specifikációt látva azt gondolom, ezeknek is elmentek otthonról. Ekkora felbontás és képfrissítés 8.8 colon? Minek?
Az MS most szakíthatna nagyot, ha kiadna egy jó közepes gépet, 1080p 30-90Hz Freesync AMOLED-del, normális akkuval és hűtéssel, meg egy Steam Deck-hez hasonló, két üzemmódos Windows-zal.
Na azért kipengetnék 300-at azonnal. -
Redneck
nagyúr
válasz
cami][us
üzenetére
Azt sajnos nem próbáltam. Egy-két combosabb játéknál feladtam, mert nem volt elég a kraft. Oké, hivatalosan nem supportált címek voltak, és a konzol miatt már kényelmes lettem, de azért zavart majdnem 200 papírért...
A mai napig nem értem, hogy a f*szért nem lehet a 100% telepítésbe belerakni a VCRedist, DirectX és társai telepítését. PC-n is idegesített, de Decken pláne vicces.Jó kis gép, de én megvárom a következő generációt.
-
Redneck
nagyúr
válasz
hj.jani95
üzenetére
Volt többszáz címem a korábbi PC-s életemből, ezért Series X mellé vettem egyet 256-os SSD-vel, és 512-es SD kártyával. Gondoltam jó lesz néha játszani, ha lightosabb a munkám.
Egy hétig tartottam meg, és el is passzoltam.
Jól összerakott gép, és a SteamOS is egész jó lett, de a kijelző szerintem nagyon gyenge, az üzemidő erősen játéktól és beallítástól függ, és nagy batár mérethez képest, annyira nem nagy szám a hardver. Ár/érték arányban jó kis gép, de ha sok SteamOS-en kívüli (pláne gépigényesebb) játékot szeretnél, nem biztos hogy ez a legjobb választás.Ha molyolni akarsz vele, akkor megoldható rajta sok minden, de erre nem mindenki vágyik.
-
Redneck
nagyúr
Bakker elsőre azt mondtam, lehetnének olcsóbbak ezek a szervizelt modellek, aztán rájöttem, hogy csak a szutyok forint árfolyam miatt tűnt drágának...
-
Redneck
nagyúr
Szerintem is ez a helyzet. Ez nem egy túlárazott termék.
Egyébként én is utálom a fillérb*szást, és a harácsolást, de ebben az esetben megértem. Én is morcos lennék, és írnék a supportnak ha kb. 2 másodperc differencia miatt, jóval többet fizettem volna.
Szerintem simán egyszerűbb és olcsóbb nekik visszaadni a lóvét, mint az elállási procedúra, és az újra rendelt termékek utáni logisztikázás. Ez így win-win szituáció.
-
Redneck
nagyúr
Nem bánom hogy nem vártam az akcióig, és korábban kipróbáltam a cuccost. Jól összerakott, frankó "kis" gép, de ezzel a kijelzővel és hardverrel nem tudott behúzni. Ugyan leginkább a mérete zavart, de mellette kellett volna még kraft, vagy üzemidő, vagy egy normális kijelző. Valamelyik legalább.
Adtam neki egy hetet, és eladtam a vételi áron.
Várom szeretettel a Deck2-t, azzal szerintem már jó barátok leszünk.
-
Redneck
nagyúr
Adtam egy hetet a Decknek, de a mérete miatt nem maradhatott. Azt hiszem egy időre elengedem ezt a handheld témát.
-
Redneck
nagyúr
Előre leszögezem, nem értek a Linuxhoz, sosem használtam. Ez a Heroic Launcher és a Flatseal ami kell az SD kártyára telepítéshez, mennyire megbízható?
Felraktam még a vibrantDeck és a CSS Loader programokat is.
-
Redneck
nagyúr
Én is bepótolok pár kihagyott, de megvett címet. Óriási, hogy Linuxon egy kis APU-val, így lehet játszani. Nem gondoltam volna... Azért a boxot nem fogom hanyagolni, de ez a modern handheld vonal, nagyon tetszik.
Szereztek egy újabb Steam Deck2 előrendelőt.
-
Redneck
nagyúr
válasz
30z.Samu
üzenetére
Egyik kolléganőmnek van a munkahelyemen, de egyszer sem volt képes behozni kipróbálásra, mert akkor tuti szívás a műszak. Így maradt az, hogy veszek egyet, és majd kiderül.
Az mondjuk komoly, hogy a vásárlók 48%-a többet játszik Decken, mint az asztali gépén.gaben88:
Na végre kijött. Reggel megnézem, múlt hétre ígérték. -
Redneck
nagyúr
Köszi!
Nem biztos hogy megtartom, mert bár jópofa szerkezet, elég nagy, és nem feltétlenül lesz helye, a rohangálós hátizsákban. Teszek vele pár hét próbát, aztán meglátom.
Elmondták minden videóban hogy méretes, de élőben teljesen más dimenzió.Eddig csak 1-2 régebbi címet próbáltam, azok simán mentek magas beállításon 800p 60 fpssel. Tök csendes, és nem is nagyon merült. Komoly.
frankdelgado:
Köszönöm szépen a lehetőséget! Indítottam értékelést.
-
Redneck
nagyúr
Mi lehet az oka, hogy hibás kódra hivatkozva, nem csatlakozik a routeremhez? A régebbi szabványú 100 Mbps jellel nincs gondja, de a gigabites frissebb nem megy. Más eszközökön nincs ilyen gond.
Amúgy very big a cucc.
-
Redneck
nagyúr
Reggel megyek a Deckért! Crysis 2, GTA V, Project Cars, F1 2019, MK 2011 ugrik fel először, aztán jöhet GoG-ról a Witcher 3 és a CP2077, Epicről a Battlefront 2. Utóbbiak telepítésétől kicsit félek, de a héten megpróbálom
EA store játékait próbáltátok rajta? Ha van GPU előfizetésem, amiben van EA Play, azt el tudom érni SteamOS és Heroic Launcher segítségével?
-
Redneck
nagyúr
Ha veszek használtan egy Decket, van valamilyen lehetőség serial alapján csekkolni a garanciát?
-
Redneck
nagyúr
Nekem elég ha van valamilyen megoldás ami a rezgéshez hasonló, csak játékokban működjön. Kihagyott ziccer lenne ha semmi feedback nem lenne, mondjuk egy kerékvetőnél, vagy egy ütközésnél. Nem akarok én extra dolgokat, csak legyen valamilyen visszajelzés.
Ha meglesz a Deck, rengeteg játékot felrakok, és a 40Hz medium beállítást célzom meg, hogy az üzemidő is jó legyen.
Alig várom!
-
Redneck
nagyúr
válasz
sirarcheer
üzenetére
Ha dokkolásról van szó, oké, de nem nagyon akarom úgy használni. Ez van, benyelem.
-
Redneck
nagyúr
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Ergo klasszik vibrálás nincs? Kicsit szomorú vagyok...

Tudom hogy csökkene az üzemidő, és nőne a súly, de én szeretem, és megszoktam a kontrollerekben. -
Redneck
nagyúr
Hülye kérdés, de a Deckben van rezgőmotor?
-
Redneck
nagyúr
Épp lebeszélek egy Decket, és ha minden jól megy, pár nap múlva én is boldog tulaj leszek.
Azoknál a játékoknál, ahol a Steamen kívül egyéb program kell a futtatáshoz, hogy oldja meg a rendszer? Gondolok itt olyanokra amik másik Launchert (Rockstar, EA, Ubisoft) is használnak, az ottani bejelentkezéshez.Alapvetően nem akarok a Steam OS-en kívül mást használni.
-
Redneck
nagyúr
Még 8 óra, és megjelenik az Ally. Tippeim a minimum árakra:
Z1-es 899$
Z1 Extreme 1099$Szerintetek a következő 1-2 hónapban, várható egy minimális Deck akció?
-
Redneck
nagyúr
Hogyne.🤣
Legalább 800$ lesz, az ASUS nem szeretet szolgálat.eldiablo:
Az egy dolog, hogy tudja, de nem muszáj használni. Én az Allyt is leginkább 40-60Hz módban használnám, hogy tovább bírja.frankdelgado:
Ez frankó, de a userek hány százaléka fogja így használni?
Gyanítom, hogy 10-nél kevesebb. De persze tök jó hogy van ilyen is, csak aki handheldet akar, az általában a dokkolót is lesz*rja, nem hogy a külső VGA-s variálást.
-
Redneck
nagyúr
válasz
30z.Samu
üzenetére
Nekem az első a bakancslistán, de ott nem izgatna egyik handheld gép sem, az tuti.

Pedig van tőlük első szériás Gameboyom Saitek dokkolóval, és retro Nintendo kvarcjátékok is.Szerk:
Nekem az utolsó a 3DS volt, azóta max telefonon emulátoroztam, különféle játékvezérlőkkel. Imádom a japán vonalat, de sajnos náluk is sokat esett a minőség színvonala az elmúlt 10 évben. -
Redneck
nagyúr
válasz
30z.Samu
üzenetére
Utálom a tapipadot és az érintőt is, de nagyon jó hogy van ilyen lehetőség.

Az UI nagyon tetszik. Az ASUS is próbálkozik vele, kérdés mennyire lesz használható Windows alatt. Egyelőre kicsit szkeptikus vagyok, mert jól ismerem a PC-s vonalat. Mindkettő mini PC, de kicsit alma vs körte esete.Szerk:
Ha az Ally betalál, azt hiszem hamarabb érkezhet egy Deck Pro vagy Deck 2. Tudom, üzleti szempontból ez még korai lenne, de hamar fordulhat a piac. -
Redneck
nagyúr
válasz
30z.Samu
üzenetére
2 éve Xboxozok, de a legtöbb játékom Steamen van (plusz egyéb PC-s alkalmazásboltokban.), és mindig imádtam a handheld vonalat. Jó lenne a többi játékot és szolgáltatást is elérni, de nagyon nem akarok pepecselni, nem véletlenül váltottam konzolra. Ettől még nem zárom ki, hogy kipróbálom a dual bootot, de annyira nem akarok erre időt pazarolni.

Az Allynál az ár/érték dönt, és az hogy mennyire működik az ASUS gaming UI-ja. Mert jók a tervek, de ha drága, és nehézkes az egész a Win miatt, marad a Deck vonal.
Szerk:
Amúgy a Valve nagyon okosan lovagolta meg a piacot, és így értelmet nyert a SteamOS és a vezérlő kifejlesztése is. Valószínűleg ezzel térül meg a korábbi eszközökbe fektetett pénz. Ügyes. -
Redneck
nagyúr
válasz
30z.Samu
üzenetére
Na meg, ha Steam Decket vesz az ember, jó eséllyel a SteamOS lesz a fő platformja, és náluk veszi a játékokat. Kíváncsi lennék, a vásárlók hány százaléka rak rá Wint, és/vagy emulátorozik vele.
Engem érdekel az ilyesmi, de kb. 80-90%-ot adok rá, hogy nem erőltetném, mert használni akarom, nem pöcsölni vele. Hamarabb veszem meg Steamre a címeket, mint hogy egyéb szoftverekben turkáljak.Kíváncsian várom az Allyt, de valószínű, hogy nem annyiért adják, mint amennyit kifizetnék egy utazós játékgépért.
-
Redneck
nagyúr
Azt hiszem a 64-es változat mégsem lesz jó nekem. Később esetleg Windowst is dobnék rá, arra nem igazán megoldható, és nem szeretném a garanciát bukni egy SSD cserével. Ugyan borsos a kettő közötti különbözet, de ez van, rengeteg játékom van Steamen kívüli boltokban. Inkább partícionálom ketté a 256-ost, és teszek majd bele egy 512-es SD kártyát.
Pár kérdés még ami eszembe jutott:
1. A képtörés jelelenség könnyen kiiktatható?
2. 40Hz mód beállítható Windowsnál is?
3. Mennyire jellemzőek a garanciális problémák?
4. A garancia egy számlához tartozik, és az eszközt regisztrálni kell a fiókomon? Azért kérdezem, mert olyat vennék apróról ami új, de egy SD kártya árával olcsóbb, mintha a Steamtől rendelném.Még egyszer köszönöm, hogy segítetek, remélem hamarosan boldog tulajdonosa leszek egy Decknek!
-
Redneck
nagyúr
Jól gondolom, hogy a 64-es verzióba nem tudok nvme SSD-t rakni? Mert van olyan amit megvennék, és az SD mellett SSD-vel is bővíteném.

A garancia névre vagy profilra szól? Kell valahol regisztrálni?
Årpi:
Akkor jó. Szerintem ennyiért nem hagyom ki, bontatlan, új. -
Redneck
nagyúr
válasz
30z.Samu
üzenetére
Köszi a gyors választ! Megnéztem a VR videóját, és meggyőztek. Ez egy marha jó eszköz, amire nekem kell, tökéletesen alkalmas. Megnézem milyen ajánlatok vannak aprón, és beszerzek egyet. A belső tárhelyről mehet majd az alap felület, a külsőről meg a Windows.
A legtöbb címnél elleszek 40Hz-en, a lényeg, hogy a stutteringet ne lássam.
-
Redneck
nagyúr
Üdv!
Pár napja gondolkozom, hogy kéne valami kis kompakt notebook 7-13" között, főleg régebbi játékokra. 150 max 200 rugót szántam rá, de nem nagyon van. Eszembe jutott a Deck, mint alternatíva. Nézegettem pár videót az 512-es modellről, és nagyon tetszik, de pár kérdésem lenne.
1. Nagyjából mennyit bír az akku 40Hz/40fps üzemmódban egy közepes gépigényű cím alatt? Töltés közben is lehet vele játszani?
2. Windowst könnyű rá rakni másodlagos rendszernek? GP címeket is tolnék ha van rá lehetőség.
3. Alapesetben mekkora a szabad tárhely a 256 és az 512 modelleknél?
4. Mennyire melegszik komolyabb terhelésen?
5. Mennyi garanciát adnak a készülékekre?Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Arc Raiders
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- i5 7gen HP 250 G6 laptop dedikált GPU-val!
- Dell Latitude 3180 11,6" laptop
- i5 7gen Lenovo ThinkPad 13 gen2 laptop
- HP EliteBook 830 G7 Üzleti laptop / i5-10210U / 16GB DDR4 / 256GB NVMe / 13,3 FHD / HUN bill
- Fujitsu LifeBook E5410 üzleti laptop i5 Gen10 / 16GB RAM / 512GB SSD / Újszerű akku-szép állapot
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- Samsung Galaxy Note 20 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPad Smart Keyboard magyar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest