- A Zotac legkomolyabb GeForce RTX 5090 kártyája 600 wattot eszik
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
Nagyon köszönöm mindenkinek!
PS. már megkaptam az sms-t, hogy mehetek a postára, itt a csomag Remélem minden OK lesz vele, estétől beállok a remélhetőleg boldog Mi8 tulajok sorába.
Amúgy 2/16GB Redmi 4A-t vált, szóval 2 kategóriát ugrok...Remélem "érezhető lesz" a különbség
Apropó, ha már váltás: a névjegyek nem gond, mivel Google felhőben tárolom, sms-eket, naptárbejegyzéseket kell átvinni, legutóbb erre SMS backup progit használtam.
De mi legyen az applikációkkal??? Van jó sok. Mit érdemes, egyenként újra letöltögetni, beállítgatni "tiszta telepítés" vagy van valami más módja is, amit érdemes használni (pl. van ilyen, hogy Mi Átköltözés menü)? -
st6969
őstag
Én sem akarom a telefonszámomat megadni...ha valaki esetleg letöltötte, megoszthatná pl. Google drive-on
-
-
rush0205
tag
válasz Tomtailor85 #9882 üzenetére
Összefoglalóban benne van, telegram oldalról töltöttem le a legutolsót.
-
ftamas0201
senior tag
Sziasztok.
Használja valaki az autonotification nevezetű alkalmazást?
A messenger pontosabban a rendszer üzenetet miszerint minden felett van el akarom tüntetni és állítólag ez jó rá.
Valaki használja esetleg? Mennyire meríti az aksit? Mert gondolom azért ez a háttérben fut folyamatosan.Köszönöm a választ.
-
rush0205
tag
2napja van meg a teló, azóta próbálgatom a kamerát, hát nekem a gcam szebb képeket lő nappal, mint a gyári. Sokkal részletesebb,élesebb, nem mos el annyi részletet, mint a gyári.
-
Berti1992
csendes tag
Ilyet-olyat hallani? Hát pedig én már többször vásároltam kis és nagy értékben is a smartshop-tól, őket csak dicsérni tudom. Garis ügyintétésben gyorsak, mindig visszaírnak az online felületükön azonnal, az áraik általában egész alacsonyak.. Amikor a mi8-at megvettem, aznap át is tudtam venni úgy, hogy meg sem jött még semmi visszaigazoló email, csak rájuk írtam hogy mizu... Rendes számlát adnak cégesre is, az összes cucc eddig rendesen bontatlan, zsír új termék volt, és eddig mindig segítőkészek és jófejek voltak a kollégák ott.
Félreértés ne essék, nincs kapcsolatom oda, nem érdekem hogy jó színben tüntessem fel őket, egyszerűen csak nincs rájuk panaszom, én ezentúl is náluk fogok vásárolni,nekem nagyon bejött. És legalább nem valami szürkéző, Kínából rendelgető himihumi webshop az egész
-
bojtix
tag
Nagyon a MI8 felé húzok, de az eustock-ból elfogyott.
Honnan lehet most jó áron megvenni normális boltból, ahol nem újracsomagolt, javított készülket kapok? A fórumokat, árukeresős veleményeket stb. böngészem pár napja és olvasok hideget-meleget.
xiaomishop-t jobbára ekézik, de ezekről (pl.:mobilcorner, smartshop, alza) hol ezt hol azt olvasni...
Turbado nem játszik, mert cégesre veszem, és ott ilyenkor kb 20% a felár, vagy nem egyértelmű hogy van gyártói garim...Van olyan aki mostanában rendelt és nem hetekre szállítottak, valamint az esetleges gariztatásokkal sem lesz gond?
Előre is kössz a tippeket!
[ Szerkesztve ]
xiaomi 12X; MI8; MI2S
-
g_g_g
Topikgazda
Régebben volt ilyen (a notch melletti rész feketével volt kitöltve, és csak az akksi ikon, óra, és egyéb értesítési jelek voltak ott, de a képernyőtartalom nem lógott bele. Így kihasználva remekül a notch melletti területet.), aztán semmilyen lehetőség a notch elrejtésére, most pedig az van amit írsz
Ki tudja mit hoz a jövő a frissítések tekintetében. -
st6969
őstag
A P20-nál láttam olyat, hogy a notch melletti rész feketével volt kitöltve, és csak az akksi ikon, óra, és egyéb értesítési jelek voltak ott, de a képernyőtartalom nem lógott bele. Így kihasználva remekül a notch melletti területet. A Mi 8-nál semmilyen romon nincs ilyen lehetőség? Csak az, hogy mindent letol a notch alá (órát, akksi ikont, stb.?
-
Albi001
tag
-
Albi001
tag
Poco launcherrel van valakinek tapasztalata? Üzemidőt befolyásolja?
-
rush0205
tag
Nillkin lett, köszi mindenkinek 😉
-
-
-
juve600
nagyúr
[link]
fólia előre-hátra-oldalra-alulra -felülre -
rush0205
tag
Sziasztok!
Végre megjött a kis drága! Egy kérdésem van, aki Spigen Armor tokkal használja, milyen üveget rakott rá, mert eddig kettővel próbálkoztam, mindkettőt lenyomta 😤 -
apple87
senior tag
Sziasztok!
EU stabil rom, ritkán kap frissítéseket ? Mert Gondolom a EU fejlesztői hetente kapja meg a bétákat, és ezeket majd később kapja meg a stabil.
-
ghiottone
nagyúr
Mivel nem ide szállították, így a postaktg visszatérítése nem valószínű, de vissza lehet küldeni.
Szerintem nem tudod bevinni magyar szervizbe csak saját költségen ebben az esetben, bár a hivatalos képviselettől meg lehet kérdezni, hogy az EU-n belüli vásárolt készülék esetére él-e a jótállás ha meghibásodás történik. Sony-nál igen, Samsungnál csak az 1 évben."ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
FrankMonzano
őstag
válasz enginev3.0 #9828 üzenetére
Ha lesz frissebb stabil, akkor csak letöltöm a file-t, betallózom a frissítőben és mehet fel?
-
bundli
tag
válasz ghiottone #9842 üzenetére
Oke, a proccesst latom, de a kerdes, hogyha ugy dontenek, hogy vissza kene kuldenem, akkor Mo-rol is vissza lehet kuldeni a amazon.de-rol vett keszuleket? Gyanitom a postakoltseget nem fogjak vallalni, vagy igen? Radasul lehet nem postaznak Magyarorszagra, meg Ausztriabol lett veve a keszulek...
Annyira nem tunik egyszerunek ez a dolog igy belegondolva. En arra gondoltam, hogy gyari garival be lehet-e vinni valamelyik magyar viszonteladohoz?
-
Danex
addikt
Valahol van opció hogy egyből oldjon fel, nekem is pluszba fel kellett húzni de megtaláltam anno. Most nemrémlik sajon
-
ghiottone
nagyúr
ha az amazon az eladó, akkor annál jobb garanciát nehéz találni - itt bővebben leírtam a Mi 9 fórumban.
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
Steelheart2
őstag
-
bundli
tag
Sziasztok!
Erdeklodni szeretnek ugy altanossagban a Xiaomi telefonok garanciajaval kapcsolatban.
Adott az a scenario, hogy kulfoldon Amazonrol is meg tudnam venni a telefont, de itthonrol is, kicsit nehezebben. A tulajdonos itthon hasznalna a kesobbiekben. Van-e ertelme itthoni garanciaval venni, vagy az Amazon alatal adott gyartoi garancia elegseges itthon is? Ki mit javasol?
-
Sequadon
tag
válasz oOKitsuneOo #9834 üzenetére
Sajnos nem látom a képet
[ Szerkesztve ]
Egyik szemem sír, a másik üveg...
-
-
Sequadon
tag
Sziasztok,
Tegnap felraktam a 9.3.21 Global Dev-et és van néhány dolog a Stabilhoz képest amit nem értek.
1. Face Unlock stab-on úgy működött, hogy egyből a kezdőképernyőre dobott. Most csak megjelenik a zárképernyő tetején egy arcocska ami átvált pipára ha felismert, ezután még egy mozdulattal fel kell oldani a zárképernyőt. A stab megoldás jobb volt, egy mozdulattal kevesebb, én nem találtam de lehet ezt állítani valahol?
2. Időjárás app nem indul. Rábökök, felugrik egy pillanatra de egyből be fc. Másnak sem működik?
-
g_g_g
Topikgazda
válasz enginev3.0 #9828 üzenetére
Ez így ebben a formában nem biztos, hogy pontos.
Találtam egy leírást, ami alapján ellenőrizhető, hogy lehet-e telepíteni.Letöltöttem az utolsó stabil fastboot ROM-ot (10.2.3.0) és a flash_all.bat file-ban ez látható:
Nem értek különösképpen a programozáshoz, de ez alapján úgy tűnik, mintha ez a rész (ARB) még nem is lenne aktív.
Ha ez valóban így lenne, akkor nyugodtan lehetne telepíteni a jelenlegi dev verzióra.Örülnék ha valaki nálam jobban hozzáértő megerősítene vagy cáfolna ezzel kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
-
laci laci
addikt
válasz randras_83 #9827 üzenetére
Igen, stabilan merül
Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s
-
válasz FrankMonzano #9819 üzenetére
Igen csak frissebbet ami 3.21. után jelent meg
De ilyen gondolom még nincsA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
JoHn123
tag
Karavik:EU dev, MI8 pro-n nem lehet valahogy javítani az alapértelmezett fényerőt? MIX2s egész elfogadható lett a javítás után, itt meg megint huzigálhatom feljebb..
-
ak76
senior tag
válasz FrankMonzano #9821 üzenetére
Miért jó a global stabilra visszatérni?
Én onnan jöttem dev-re, semmi értelme visszamenni, legfeljebb az eu dev-érdekelne még, de nincs kedvem szarakodni a nyitással. -
g_g_g
Topikgazda
válasz enginev3.0 #9818 üzenetére
Fastboot ROM-ot csak nyitott bootloader-rel lehet feltenni.
Global ROM használata esetén jellemzően nincs nyitva a bootloader.FrankMonzano
Updater alkalmazásból betallózva a letóltöltött global stabil ROM-ot lehet telepíteni.[ Szerkesztve ]
-
FrankMonzano
őstag
válasz enginev3.0 #9818 üzenetére
Ezt nem teljesen értem. Tehát egy frissebb stabilt tehetek fel? Ez működik ugyanúgy, mint a stab-dev átállásnál, hogy telefonról a frissítőn keresztül?
-
válasz FrankMonzano #9817 üzenetére
Pl sima fastboot rommal
Viszont az ARB simán megfog, tehát ha a heti legfrissebb rom van fent devből, akkor csak egy következő stabilt tehetsz újra fel
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
FrankMonzano
őstag
válasz randras_83 #9816 üzenetére
Hogyan térhetek vissza nyitás nélkül stabilra dev-ről? Illetve lehetséges e pc csatlakozás nélkül?
[ Szerkesztve ]
-
Sequadon
tag
Szia,
Pár napja lettem én is Mi 8 tulaj, most szeretnék áttérni Global Dev-re. Engem is érdekel, mi van ha vissza szeretnék állni stabilra. Itt ezt írják:
"You can upgrade your phone by Local Update method without unlocking your phone. The method suits for the situations listed below for sure: Update to Global Stable ROM from Global Stable ROM, Update to Global Beta ROM from Global Beta ROM, Update to Global Beta ROM from Global Stable ROM and vice versa."
Szóval le van írva, hogy működik, de én is várom a visszajelzést, jobban hiszek a kollégának.
-
-
balalev
tag
Sziasztok!
9.3.21 global beta óta nektek nem romlott drasztikusan az üzemidő?
Illetve van rá mód, hogy global stabilra visszatérjek bootloader nyitása nélkül?ZUK Z2 | Nexus 5X /// Régen: LG G2 OFFICIAL 4.2.2; Nexus 4 OFFICIAL 4.3
-
NEXUS-6
tag
válasz retesz147 #9803 üzenetére
Nálam 2 nap 6 óra haználat után még 47% van. Igaz minimálisan nyomkodtam, de hívások, minimális netezés, kocsiban BT kapcsolat benne volt. Azért jó, hogy kibír egy hétvégét hegyibulival miegymással.
Nyilván minden xart kilőttem, de ilyen gyors telónál pillanatokon belül bármit betölt. Tök fölöslegesen csücsülnekn a memóriában az alkalmazások, és pörgetik csendben a cput. -
ftamas0201
senior tag
Sziasztok!
Van egy Honor band 4 karkötőm már egy ideje, a hozzá tartozó alkalmazás a telefonon minden indításkor kiírja hogy adjam hozzá a védett alkalmazásokhoz hogy jobb legyen a lépés számlálás. Hol található ez a védett alkalmazás beállítások, nem tudjátok véletlenül?
-
Nagya21
addikt
HAli!!
Péntek du Kecskemét központban megjelent egy új jel a kijelzőm jobb felső sarkában:
4G+
Hasitott is rendesen.
Global stab rom, átállítva lte/umts auto(prl)
Üdv Nagya[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
retesz147
addikt
Csak szerintem nem elhanyagolható, hogy 1 óra alatt nyugalmi állapotba merül 2,5-3%-ot vagy mondjuk 0,5-1%-ot.
Akinek a készenléte inkább 48h,mert kevesebbet nyomkodja, annak azért számít, hogyha hanyagolja a telót, akkor 2-2,5 napot elketyeg, vagy nyugalomba is alig merül.Eladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
Digger
senior tag
válasz retesz147 #9799 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy ahogy a kutyák nemi életét kerítéssel, úgy a telefonon futó alkalmazások energiaigényét mindenféle korlátozással szomorítani nem érdemes!
Minek?!
Ha lemerül a telefon, feltöltöm és kész! (A kutyát meg kiengedem, élje az életét az ösztönei szerint!)
A mániákus SOT bogarászók ezzel az értelmetlen energiaspórolás pótcselekvéssel egy csomó hibát vihetnek a rendszerbe, aztán megy a találgatás, hogy vajon mi okozza ezt, vagy azt az anomáliát![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózatokról alaposan
- Windows 11
- BestBuy topik
- A Zotac legkomolyabb GeForce RTX 5090 kártyája 600 wattot eszik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 5
- Ingyen kellene, de tegnapra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...