- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Használt VGA / videókártya ajánló
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
al_age
senior tag
Csakhogy itt tényleg hardveres ok miatt nincs duplakoppos ébresztés.
Engem is érdekelt a dolog, így akkor utána is olvastam.
A Doom kernelben egy időben volt, de onnan is kivette a fejlesztő, mert nagyon szívta az akksit, nem lehet pusztán az érintőpanelt ébren tartani. A nagy Z1-nél (nem compact) lehet, ott viszont nincs kesztyűs mód. A Z1-esek ebben a tekintetben szerintem jobban jártak. -
komyka
tag
Telekomnál garancia intézésénél számít, hogy milyen ROM van fent? Ha most felrakom a CE3-at megcsinálják ha arra oda kerülne a sor?
-
Mircinko
senior tag
A szemfülesebbek már észrevehették, hogy a főoldalra kikerült egy kis összefoglaló, a változások listája, néhány kép, és egy telepítési útmutató. Sajnos, a kamerával gondok adódtak, ezért csináltam egy gyors javítást. V2.1 néven ez már letölthető.
. Viszont, a fő rendszerre még várni kell néhány órát.
www.mircinkorom.blogspot.hu néven lehet elérni az oldalt.
-
tasika16
tag
Szia! Jól értelmezem, hogy saját rom-ot készítesz? Esetleg van róla valami leírásod? Képeid? Érdekelne
-
tasika16
tag
válasz
Quasi_modo #24476 üzenetére
Köszike erre már én is rájöttem. Csak érted elég nagy gond ha a másik módon nem működik elvégre egész eddig működött. Mindegy nem rakom vissza a régebbit ugyanis tényleg fluidabb az egész rendszer valahogy. Azt remélem majd kövi updat-tel javítják ezt a bugot. Amúgy tud valaki valami linket, ahol lehet írni a sony-nak magyar végső esetbena angolul a problémákról?
-
jatszo
aktív tag
Sziasztok! Telekomos frissítés még senkinél nincs?
-
Quasi_modo
nagyúr
Ide is: Az egyéni csengőhang problémához 5.1.1 alatt: A kiválasztott hangot a belső tároló ringtones mappájába másoltam és onnan a hangválasztóval választottam ki. Így működik.
-
Mircinko
senior tag
Ma fog megjelenni a frissítésnek indult, de teljes értékű rendszer!
Amely, már a új androidon alapul. Emellett rendezettebb lett a rom az első verzióhoz képest, és újabb újdonságokat is kapott a rendszer. Bővebb infó hamarosan
.
-
BaLee
addikt
Kijött egy új rendszerfrissítés tegnap, fel is tettem de ha hangerőt akarok állítani nem dobja fel alul a gyors gombokat, hogy némítás meg stb.
Nem lehet valahogy visszavarázsolni?
-
Mircinko
senior tag
Gyerekek baj van...
Kinyírta az 5.1.1-es frissítés a telefonom, szószerint! Épp az új romot akartam felmásolni a tárhelyre ( egy tiszta telepítés (flashtool) után), és egyszer elment a kép, majd se kép se hang! töltőre nem reagál!, egyáltalán nem! WTF? Még normális Gyári Stock, rendszeren voltam mikor történt az eset. (Root és CWM nélkül!) Hard Brick? Kereshetem a Test-pointokat vagy mi a fene?....
-
Csa_ba
tag
-
semetka
őstag
Valakinek van CE3-as 5.1.1-hez linkje?
-
gps76
őstag
Most eljöttem olyan helyre,ahol kapcsolgat LTE/H+/E között és 5.1 alatt erősebb a jel,ha meg átkapcsol E-re akkor is használható. KK alatt ilyenkor alig olvasott be valamit. Észrevétel még hogy 5.1 alatt pl. az időkép oldala gördülékenyebb,mondjuk a radarképnél a térképet húzgálva simábban mozog.Mondjuk ez igaz más oldalaknál is,"smooth"-osabb a görgetés,megjelenítés. Dilemába vagyok tegyem-e vissza a KK-t...
-
tasika16
tag
Néhány egyéb észrevétel, ha a hangválasztó által felkínált valószinüleg a telefon memóriájában lévő - bár még nem találtam meg hol- lévő csengőhangot állítok be az működik...
-
gps76
őstag
válasz
tasika16 #24460 üzenetére
Ez nálam is jelen van.
Én úgy döntöttem visszarakom a KK-t, pl. a kamera minőség gyengébb,ha drótos füles van bedugva alig hallani ha értesítés érkezik,pedig max.-on van.Hiányzik még a közvetlen hang profil váltó. Meg úgy az egész használhatóbb a "régi"-vel. Ráadásul előfordul,hogy nem kapok meg pl.a chrome által küldött face üzeneteket. -
tasika16
tag
Sziasztok!
Van egy nem túl nagy de annál idegesítőbb problémám. Felraktam z1c-mre a legújabb szoftvert pár napja. És a következő jelenség állt elő. Hiába állítok be egyes kapcsolatokon egy-egy csengőhangot. Ha hív az illető, akkor az alapértelmezetten beállított csengőhang szól. Már toltam egy factory resetet, újra formáztam a memória kártyát, kitöröltem a google acountos kapcsolatokat és csak a telefonon lévőt hagytam meg. Érdekes módon ez után már tényleg az jelent meg, hogy alapértelmezett volt beállítva, de hiába állítottam át arra amire szerettem volna nem szól továbbra sem. Ha belemegyek a beállításokba akkor látom ott, hogy az van beállítva, amit én szeretnék de nem az szól. Nincs ötletem már egyszerűen! Légyszíves segítsetek!
UI. : Talán az még fontos lehet, hogy régebben volt egy külön mező a kapcsolatoknál amikor rámentem egy emberre és ugye kiírja a telefon számát az illetőnek meg az egyéb adatokat ott volt egy mező, hogy milyen csengőhang van beállítva most ez sincs. Köszi előre is a segítséget! -
semetka
őstag
Én észrevettem egy fura dolgot. Fater telefonja át lett irányítva az enyémre . Ha átirányított hívás jött de nem vettem fel akkor nem jelzi a nem fogadott hívást. Hívásnaplóban benne van de nincs értesítés. Többi verzión is ilyen?
-
Elementh
aktív tag
Na,úgy néz ki,helyreállt a rend és ébresztett rendesen a gyári ébresztő..
-
csadi0011
őstag
Hosszan nyomj egy ures helyet a launcherben, vagy a ketujjas kicsinyites mozdulattal hozd elő a launcher menüt. Ott a beallitasok gomb, ahol be lehet allitani az elforgast.
-
semetka
őstag
Videózásnál milyen beállításra rakjam hogy ne fókuszáljon állandóan? Annyira zavaró hogy néha tök homály a videó pedig tartom egyhelyben a telefont, nem mozdítom
-
peu407
senior tag
Nyitva,bootloader unlock allowed yes - ezt írja.
Na most ez van:
8/038/2015 21:38:18 - INFO - Device connected in fastboot mode
18/038/2015 21:38:45 - INFO - Selected kernel (boot.img or kernel.sin): F:\Download\boot.img
18/038/2015 21:38:45 - INFO - HotBooting selected kernel
18/038/2015 21:38:46 - INFO - FASTBOOT Output:
downloading 'boot.img'...
OKAY [ 0.436s]
booting...
OKAY [ 0.057s]
finished. total time: 0.493s18/038/2015 21:38:46 - INFO - Device should now start booting with this kernel
18/038/2015 21:38:46 - INFO - Device disconnected
18/038/2015 21:38:54 - INFO - Device connected with USB debugging off
18/038/2015 21:38:54 - INFO - For 2011 devices line, be sure you are not in MTP modeÉs be volt kapcsolva az usb hibakeresés amikor kikapcsoltam a telefont.
-
peu407
senior tag
válasz
peu407 #24444 üzenetére
Nos,ahogy kikapcsolom a telefont,és rádugom a pc-re (hangerőgomb felfelé nyomvatart), utána kiválasztom a fastmood módot,utána select kernel to Hotboot,betallózom Bozek által linkelt boot.img-t.Utána hibaüzenet és azt írja usb hibakeresés kikapcsolva.Na ez miért van?
Drivereket újraraktam előtte,mindegyik felment hibátlanul.
-
peu407
senior tag
válasz
newsync #24441 üzenetére
18/020/2015 21:20:06 - INFO - Flashtool Version 0.9.18.5 built on 14-02-2015 15:30:00
18/020/2015 21:20:06 - INFO - Executing search strategies to find proxy selector
18/020/2015 21:20:06 - INFO - No proxy found for IE. Trying next one
18/020/2015 21:20:06 - INFO - Strategy firefox failed trying next one : No Firefox installation found
18/020/2015 21:20:06 - INFO - No proxy found for java. Trying next one
18/020/2015 21:20:06 - INFO - Syncing devices from github
18/020/2015 21:20:07 - INFO - Scanning devices folder for changes.
18/020/2015 21:20:23 - INFO - Pulling changes from github.
18/020/2015 21:20:24 - INFO - Devices sync finished.
18/020/2015 21:20:29 - INFO - Device connected with USB debugging on
18/020/2015 21:20:30 - INFO - Connected device : Sony Xperia Z1 Compact
18/020/2015 21:20:30 - INFO - Installed version of busybox : N/A
18/020/2015 21:20:30 - INFO - Android version : 5.1.1 / kernel version : 3.4.0-perf-g4fd66c3 / Build number : 14.6.A.0.368
18/020/2015 21:20:44 - INFO - Device disconnected
18/021/2015 21:21:00 - INFO - Device connected in fastboot mode
18/021/2015 21:21:17 - INFO - Selected kernel (boot.img or kernel.sin): F:\Download\boot.img
18/021/2015 21:21:17 - INFO - HotBooting selected kernel
18/021/2015 21:21:17 - INFO - FASTBOOT Output:
OKAY [ 0.440s]
booting...
FAILED (status read failed (Too many links))
finished. total time: 0.496s18/021/2015 21:21:18 - INFO - Device disconnected
18/021/2015 21:21:29 - INFO - Device connected with USB debugging off
18/021/2015 21:21:29 - INFO - For 2011 devices line, be sure you are not in MTP mode
18/021/2015 21:21:38 - INFO - Device disconnected -
newsync
tag
válasz
peu407 #24440 üzenetére
itt én nem látok hibaüzenetet...
itt megáll a flashtool vagy mi van?-elég zavarosan fogalmazol-most sikerült bekapcsolnod az USB hibakeresést
-csatlakozva van a z1 c telefonod
-busybox telepités
-14.6.A.0.368 és ezt a kernelt
ha siman megpróbálod ujrainditani? -mi történik? -
peu407
senior tag
18/043/2015 20:43:27 - INFO - Device connected with USB debugging on
18/043/2015 20:43:28 - INFO - Connected device : Sony Xperia Z1 Compact
18/043/2015 20:43:28 - INFO - Installed version of busybox : N/A
18/043/2015 20:43:28 - INFO - Android version : 5.1.1 / kernel version : 3.4.0-perf-g4fd66c3 / Build number : 14.6.A.0.368Most ez van.Lehúzom a telót az usb-ről,kikapcsolom,hangerő gomb fel nyomvatartva rádug a pcre,utána fastmood,és jön a hibaüzenet a boot.img betallózása után.
-
peu407
senior tag
Hiába van bekapcsolva az USB hibakeresés a telefonon, a flashtool az mondja ki van kapcsolva.Nem értem.USB2-es porton van. Az idegen források telepítésének engedélyezése is be van kapcsolva.
-
Cyberjack
csendes tag
Hogy tudnám frissíteni a telefonom 5.1-re, hogy ha a gép nem ismeri fel a telefont illetve az update center meg azt írja, hogy sz.gép szükséges a frissítéshez?!
-
peu407
senior tag
Nem megy sajnos,pedig a leírásod alapján csinálom.
Ezt kapom:
18/033/2015 19:33:04 - INFO - Please check the log before rebooting into system
18/033/2015 19:33:51 - INFO - Selected kernel (boot.img or kernel.sin): F:\Download\boot.img
18/033/2015 19:33:51 - INFO - HotBooting selected kernel
18/033/2015 19:33:52 - INFO - FASTBOOT Output:
OKAY [ 0.439s]
booting...
FAILED (status read failed (Too many links))
finished. total time: 0.559s18/033/2015 19:33:52 - INFO - Device disconnected
18/034/2015 19:34:03 - INFO - Device connected with USB debugging off
18/034/2015 19:34:03 - INFO - For 2011 devices line, be sure you are not in MTP mode -
nagycoge
csendes tag
Sziasztok,
SONY logós "gyári" fóliát keresek.
Leesett a telefonom és a Nilkin üveg megpattant a jobb felső sarokban...
És úgy nézem, hogy a gyári fólia is kapott...
Szóval asszem lecserélem.
Úgy emlékszem, valaki linkelt már ide gyári, logóval ellátott fóliát. De nem találtam meg a hozzászólást.
Köszi a segítséget! -
EAndrew
aktív tag
Nekem tegnapig a 270-es rendszert jelezte hogy elérhető, majd este jelezte a 368-at elrejtettem az értesítést, ma már megint csak a 270-es van mint új rendszer
. Gondolom sorban kell felpakolnom. Vagy nem?
Kérés: akinek már fent van a 368 és van Thome Tvgo-ja megnézné hogy működik-e?! Előre is köszönöm!
-
lamazonia
tag
cordon gyorsaságáról tudtok valamit?
tegnap bevittem, 15 napot ígértek, meg sms-t
csak nem tudom hova küldik az sms-t , ha a telefonom náluk
(nagyon régi bugos akadozós, kikapcsolós telefonom van csak míg vissza nem kapom)
-
kelly416
veterán
Én úgy tudom, hogy de, de ezen nem akarok vitatkozni, majd ha valaki ( mondjuk VMatteo, mert a Honor mellett dönt) vissza kéri az árát, kiderül a konkrét válasz. Ha megírja...
Na meg most olvasom, hogy air is megírta.Én sem akartam lecserélni az ördögömet, de össze-össze olvadtam másokkal, ezért cseréltem én is. Magamat nem találtam sokszor.
sxxorp:
Igen, az Expansys-os rendelés jó ötlet lett volna, de félek, hogy még a végén X Play vagy G3 mellett tettem volna le a voksom, aztán meg bánom majd jövő nyáron a vízállóság hiányát, tehát jobb ez így.zsolt19900:
Én a helyedben nem küldeném még egyszer a Partnero-nak, ha így állnak hozzá, hanem egyenesen a Sony-nak, mert ha Ők azt írják, garanciás náluk, akkor csak öröm és boldogság. -
aytukabozs
addikt
Üdv
EZ ALAPJÁN a leírás alapján nekiáltam BL-t nyitni, de figyelmetlen voltam és átugrottam afölött a rész fölött hogy ez törli a belső tárhelyet.
Van bármi esélyem hogy valahogy láthatóvá tegyem azt a számítógép számára és megpróbálkozzak valami data recovery progival? -
Giggles
tag
Hali!
Van egy kis problémám: az 5.1 telepítés közben lehalt, és most nem indul a telefon, vagyis bekapcsol, megjelenik a földön fekvő android figura felkiáltó jellel, majd kikapcsol. Ha rádugom a gépre, nem látja a gép. Sony PC companion nincs a gépen, mivel céges, tehát azzal most nem tudom megpróbálni. Tudok ezzel valamit kezdeni? A teló telenoros, és gyári az android rajta.
-
Csari93
aktív tag
Kelly, mindenképp írj majd tapasztalatot Z3C-ről! Főleg gyorsaság érdekel, meg üzemidő. Persze, tudom, hogy úgy is fogsz
Egyébként nagyon örülök, hogy cserélték neked, szombaton megyek nyaralni, oda mindenképp kell a telefon, de utána beadom kijelzőcserével. Hátha.
Egyébként nem tudod esetleg megkérdezni a kollégát, akivel beszéltél a cseréről, hogy melyik az a tényező, ami miatt nem tudják javítani? -
paxm
aktív tag
Sziasztok!
Valaki aki már esetleg készített CE3 5.1.1-es prerootolt flashelhető romot megosztaná?
Loliból már csináltam régebben, de ez valami miatt nem megy. Lehet hogy rajtam kívül mást is érdekelne!
Köszönöm, Üdv. -
gps76
őstag
válasz
flash- #24411 üzenetére
Nekem a stamina be van kapcsolva,de csak a hosszabított használat van bekapcsolva a hosszabbított készenlét nem mert eldobja az SW2-t,és küldtek face-n egy üzenetet 27 perccel később,amikor felélesztettem a telefont akkor jelzett. Ha még egy bakit csinál valahol megy vissza a KK.
-
rvn_10
senior tag
Üdv, fel tudom ugy tenni az 5.1 et 4.4 re hogy a programok es minden más ne törlődjön le?
-
youngboy
senior tag
Néhány tapasztalat rövid használat után az 5.1.1-ről.
OTA-n raktam mindenféle reset nélkül
- Ébresztő nálam rendesen működik.
- Végre megkaptuk google-től, hogy főképernyő elfordul.
- kijelző kikapcsolás utáni működés javítva.
- Ez nem biztos, hogy az új rendszerrel jött, de én csak most vettem észre. Hangouts és Google naptár jelzései nem a csengetés és risztés csatornán szólnak, hanem a média csatornán. Ez elég gáz, mert ha leveszem a média hangot, akkor az értesítéseket is leveszem.
- Természetesen változott a hangerő beállítása is. Azt még nem tudom, hogy ez nekem így jobban tetszik-e.
- És ugye a Stagefright is javítva.(#24391) zsolt19900
Kérdezt meg Sony support-t. IMEI szám alapján megmondják. -
Skimaster
senior tag
Beázott telcsin ha be vagyok gmail fiókkal rajta jelentkezve, másik telcsiről bejelentkezve szinkronizálok g+ on, akkor nem tudja onnan lehúzni a fotókat, videókat? Vagy teljesen hülyeség amit gondolok?
-
nash13
aktív tag
Visszatettem a Kk-t, és pcc csak a 283-as frissítést mutatja. Amíg nem frissítem addig nem is jelzi a 368-at?
-
semetka
őstag
5.1.1-ben javult a fényképek minősége?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- GTA VI
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Xbox Series X|S
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Óra topik
- Apple asztali gépek
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest