-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenyocsaba23
tag
válasz
Fefe52 #22882 üzenetére
a clean master pl csak egy ideig hasznos utána magának "szemeteli" teli a rendszert és képez sok felesleges naplót és egyéb fájlt. egyébként az ilyen harmadik féltől származó appok pl: Szerencsejáték zrt alkalmazásai olyanok amik tipikusan szemetelnek egy két ilyet leszedsz használod kicsit. pc-n megnézed az sd-t és látod mennyi naplófájlt hoz létre kevés idő alatt.
-
kelly416
veterán
válasz
peperox #22898 üzenetére
Persze. Körülbelül már 30x linkelték a fórumon azt az oldalt, ahonnan sok magyarországi szerviz is rendel (vagy valami hasonló), csak most telefonról nem tudok linkelni. A jobb felső sarokban a kereső, egy varázsszó kell csak, és hamar meg lesz.
Szerk.:
bolt
szolgáltatás
Nem olyan nehéz ez. Csak csinálni kell. -
peperox
csendes tag
Sziasztok!
Sikeresen betörtem a kijelzőmet amit ki is cseréltem vmi. utángyártott kínaira, de az kb 2 napig bírta míg berepedt!
Meg tudnátok mondani hol tudok eredeti kijelzőt venni hozzá és kb mennyibe kerül?Köszi!
-
Trialbiker
tag
Sziasztok lehet valahogy javítani a kamera autofókuszálgatásán? videó közben nem képes normálisan fókuszálni, 10 méter+ és úgy se akar végtelenfókuszt kapcsolni.
-
ha.ro
csendes tag
Sziasztok!
Esetleg a Direct contrast-al lehet valamit kezdeni, hogy a sötétebb kijelző tartalmak "jobb" megjelenítése miatt ne vegye le a ledek fényerejét? Böngészésnél elég zavaró. -
Partyface007
őstag
pár napja kezdtem el használni a z1c-t megint immár 5.0.2-vel most ahogy nézem a fogyasztást stamina módban kibír kb 2 napot (feltéve ha nálam pontosan írja ki az akkumulátor töltöttségét :-) ) emlékszem régen stamina nélkül is volt hogy elment 3 napot (nyilván kevés nyomkodással/használattal ) de akkor is romlott az üzemidő ez szembetűnő....
-
air
nagyúr
Lenne egy kérdésem.
2 hét múlva nyaralni megyünk, ahol csak a telefonomon lévő net lesz. Ezt osztanám tovább tabletnek, notebooknak stb.
Viszont ez elég keményen fogja szívni az akksit.
Szerintetek árt-e az akkunak, ha mondjuk egy hétig folyamatosan be van dugva a töltő?
És csak annyi időre húzom ki mindig, amikor elmegyünk valahova. -
glacious
addikt
válasz
Partyface007 #22877 üzenetére
Na most megint furcsa dolog, hardveres restart után felugrott 94-re. Service test szerint midnen okés, meglátjuk, de remélem csak a meleg miatt bakizik, bár nem kellene.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Fefe52 #22882 üzenetére
Ha ez kérdés akkir nem
A rendszer jó azzal van a baj h tele pakolják hülyébbnél hülyébb progikkal ami bezavarja a rendszert, task killer minek? Bezár egy csomó alkalmazást tök jó aztán meg csodálkoznak ha kifagy a teló vagy nem működik jól és több energiát igényel mindig újrainditani egy alkalmazást minthogy pihenne a memóriába
-
Fefe52
tag
Az új felhasználó hajlamos mindenféle segédprogramot, stb. letölteni. Persze később értetlenül nézi/nézem, hogy miket produkál. Pld: Van egy un. Battery doktor. Időnként jelzi, hogy 40-42 app fut, majd felajánlja, hogy tisztít, dolgozik, stb és jelzi, hogy most mennyivel nőtt meg az akku ideje. Vagy a Clean Master gyorstisztítónak nevezett valami minden alkalommal 300-500 kb szemetet tisztít. És még sorolhatnám.
Tényleg ilyen szemetesen működik a rendszer? Tényleg csak úgy elindul egy app és fut a háttérben? Már persze amit nem én indítottam el. -
glacious
addikt
De jó, azt úgy tűnik meghalt az akksi és alig több, mint egy éves a telefon.
-
glacious
addikt
Reggeltől estig 1 óra 14 perc képernyőhasználat mellett 76%-ig merült, aztán éjjel a "semmitől" 60%-ot, elég régóta használom a lollipopot, de ilyen egyszer fordult elő a naptár miatt, azóta sosem, de most nem látni mi volt a felelős, de lakom be újra a kitkatet aztán tesztelem.
-
glacious
addikt
válasz
Partyface007 #22877 üzenetére
Semmi ilyesmi, hasonló merülés egyszer volt, de akkor láttam mi okozza.
-
glacious
addikt
Na most lett elegem a lollipopból, letettem éjjelre stamina módban és reggel 16%-on volt, akkumulátornál az alkalmazások %-os és időbeli fogyasztása ugyanúgy maradt, ahogy este hagytam, csak eltűnt 60% töltöttség.
-
aneda
senior tag
Az egyszerű kezdő képernyő be van kapcsolva?
(beállítások / kezdő képernyő) -
owerwild
csendes tag
Sziasztok!
Egy fura kérdésem lenne. Sajna Compactom, ha hívnak, képernyőzárnál is hajlamos mindenféle dolgokat csinálni. (erre van megoldás?). Ma azonban túltett rajtam.
A képernyőn alig pár ikon, nem lapozható, egyebek. Állítólag valami gyerek mód lett bekapcsolva, de én sajna nem tudom kikapcsolni.. mit kell tenni?
-
NoilDwen
csendes tag
Tokban tartott telóm hàtlapja nagyon karcos. Lecserélik gariban?
-
alfalibra
tag
válasz
glacious #22865 üzenetére
Köszönöm
! (trükkös, mert a whats upban már beállítottam, h ne legyen automatikus, aztán néztem nagyot, h minden frissült -.-''
).
És a gyári appot egyedileg vissza lehet állítani, és ha igen, hogyan? (v. csak úgy,ha visszaállítom a gyári beállításokat az egész rendszerre?) -
SzPeti87
tag
válasz
Trialbiker #22845 üzenetére
ha garis még akkor vidd vissza, egyszer én is elhagytam a z1-ről, nekem pótolták. igaz én akkor rezgőmotor problémával vittem vissza mert néha elég zörgő hangot adott, meg az érintő is néha szórakozott, de mondtam azt a krómgyűrű hiányt is
és nem csak azokat cserélték amiért bevittem
komplett új külsőt kapott
-
alfalibra
tag
És azt hol tudom beállítani, hogy ne frissítse az alkalmazásokat automatikusan? Az istennek se találom... És ha már frissített egy alkalmazást, azt vissza lehet még csinálni?
-
kelly416
veterán
Ne meg azt se feledjük el, hogy sokáig fix 5 kezdőkép volt, nem lehetett változtatni a számukat. Mostanra megcsinálták, hogy lehessen, de mint látjuk, nem lehet mindent egyszerre helyre tenni.
Szerk.:
Amúgy én is buziságnak tartom, hogy nem lehet egy álló 720p-s képet kitenni teljes méretben, mert nem lehet változtatni azt sem, hogy statikus vagy dinamikus módban vágja... de már megbékéltem vele.Régebb gépen kiszerkesztettem egy az eredeti képnél nagyjából másfélszer akkora képet, bele tettem középre az eredeti képet, elmentettem, és lehetett "vágni". Kissé parasztos, de működött.
-
alfalibra
tag
Sziasztok!
A napokban vettem egy z1c-t, és egyből frissítettem is lollira.
Amit egyből észrevettem, és számomra igen zavaró, hogy azokat a képeket, amiket én raktam a telóra, nem tudom egészben berakni háttérképnek, csak egy kiválasztott részletüket, ami viszont az elnyújtás miatt ráadásul szörnyű minőségű lesz. Ez másnál is így van? Vagy hogy lehet egyszerűen az egész képet háttérként alkalmazni és nem csak egy részét? -
erik88
aktív tag
-
bandersen
csendes tag
Üdv.
A néhányunknál jelentkező "rosszul hall a hívott fél" problémával kapcsolatban írtam a Sony Mobile supportjára:
Tisztelt olvasó! A telefon korábbi szoftververzióját szeretném visszatenni, mert a jelenlegi rendszer 5.0.2 (14.5.A.0.270) több bosszantó hibát is produkál. A leginkább zavaró, hogy sokszor panaszkodik az engem hívó, hogy nagyon rosszul hall (szaggatott és érthetetlen). A hibák a frissítés óta jelentkeztek!
Várom segítségüket!A válaszuk:
Köszönjük, hogy kapcsolatba lépett a Sony Xperia Ügyfélszolgálattal.Először is nagyon sajnáljuk, hogy Sony Xperia™ Z1 Compact készüléke használata során kellemetlenséget tapasztal. A probléma megoldása érdekében az alábbiakat javasoljuk Önnek. Legyen kedves lépésről-lépésre elvégezni az általunk ajánlottakat, és minden opció után ellenőrizze, hogy a kellemetlenség továbbra is tapasztalható-e.
Javasoljuk, hogy hívja fel több különböző ismerősét annak érdekében, hogy ellenőrizze a telefon hangszóróinak és a mikrofonjának megfelelő működését. Híváskezdeményezéskor győződjön meg arról, hogy a hálózati lefedettség megfelelő mértékű legyen. Ellenőrizze, hogy nincs víz vagy por, ami blokkolhatná a mikrofon bemenetét a telefonon.
Kérjük, tekintse át a következő hívással kapcsolatos hangbeállításokat telefonján. Szeretnénk Önt tájékoztatni, hogy a telefon külső és belső hangszórójának, valamint mikrofonjának megfelelő működése érdekében számos beállítás található telefonján. A bejövő hívásoknál azt is beállíthatja, hogy telefonja rezgéssel jelezzen Önnek.
A hívások hangminőségének növelése miatt javasoljuk, hogy
1. A Kezdőképernyőn koppintson az Alkalmazások menü ikonjára.
2. Érintse meg a Beállítások > Hívás opciót.
3. Az Egyéb hívásbeállítások alatt kérjük, győződjön meg arról, hogy a Mikrofon zajszűrése és a Hívó fél hangjának javítása melletti csúszka inkatív állapotban legyen. A hangszínszabályozó opción belül legyen kedves kiválasztani a Simítás lehetőséget.
A csengőhang növelése érdekében javasoljuk, hogy
2. Érintse meg a Beállítások > Hang és értesítés opciót.
3. Állítsa be az Önnek megfelelő hangerőt.
Itt három különféle csoportra lebontva tudja állítani a készülék hangerejét: média hangereje, ébresztés hangereje, csengés hangereje. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy hívás közben a készülék oldalán található hangerő gombokkal is növelheti vagy csökkentheti a hangerőt.
Bejövő hívások rezgő üzemmódjának aktiválásához
3. A „Rezgés a hívásoknál is” mellett található csúszka jobbra legyen elhúzva.
A telefon külső hangszórójának hangminőségét az alábbi beállításokkal javíthatja.
3. Koppintson a “Hangbeállítások” lehetőségre
4. A Clear Audio+ mellett található csúszka jobbra legyen elhúzva.
Kérjük, ellenőrizze, hogy a TTY funkció kikapcsolt állapotban található-e. A TTY opció hallás-és látássérült, valamint siketnéma embereknek segít a kommunikációban a hagyományos telefonvonalak használatának keretei között, a hangüzenet helyett szöveges üzenetek formájában kommunikálhatnak a telefonon, legyen az mobil, vagy vezetékes készülék. A TTY funkció kikapcsolásához
2. Érintse meg a Beállítások > Hívás> TTY-mód opciót.
3. Amennyiben Önnek nincs szüksége erre az üzemmódra, válassza a TTY kikapcsolva lehetőséget.
Kérjük, ellenőrizze, hogy a TalkBack opció legyen kikapcsolva. Ez a funkció a látási nehézségekkel rendelkező felhasználók számára lett kidolgozva, melynek lényege, hogy a kijelzőn történő eseményekről hangalapú visszacsatolást nyújt a felhasználó számára. A TalkBack menüpont az alábbi beállításoknál található
2. Válassza a Beállítások > Kisegítő lehetőségek > TalkBack opciót.
Javasoljuk, hogy tesztelje telefonján a készülék hangszóróinak és mikrofonjának működését Xperia Diagnostics™ programmal az alábbi módon.
2. Érintse meg a Beállítások > A telefonról > Diagnosztika opciót.
3. Válassza a teszt menüpontot.
4. A Hang és hívások lehetőség alatti opciókkal tesztelheti a telefon hangszóróit és mikrofonját, ehhez érintse meg egyesével a Hangszóró, Hangszóró a fülnél és a Mikrofon menüpontokat.
Továbbá a probléma megoldása érdekében javasoljuk, hogy kényszerített leállítással állítsa le az eszközt. Ilyen leállítás utáni újraindításkor a beállítások és a személyes adatok megmaradnak. Vegye le a micro SIM-kártya foglalatának tetejét. Egy tollheggyel vagy hasonló tárggyal nyomja meg és tartsa lenyomva a KI gombot. Amikor a készülék egymás után többször rezeg, engedje el a KI gombot. Az eszköz automatikusan kikapcsol. Ne használjon olyan éles tárgyat, amely a kikapcsológomb sérülését okozhatja.
Amennyiben a fent említettek megtétele után készülékén még mindig tapasztalja a problémát, javasoljuk, hogy tesztelje Sony Xperia™ Z1 Compact telefonját egy másik SIM-kártyával. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha a telefon egy adott szolgáltatóhoz van rendelve, mindenképpen ajánlott ehhez a szolgáltatóhoz tartozó SIM-kártyát használnia.
Következő lépésként javasoljuk, hogy frissítse telefonja szoftverét.
... és további lépések, de ezt nem teszem be ide.
A fentieket megcsináltam, a közvetlen utána indított hívásnál minden rendben volt, de még tesztelem pár napig...
-
ha.ro
csendes tag
Sziasztok!
Telekomos Z1 c-re csak 1 Lolli jött eddig, vagy jött már az első óta másik is?
Köszönöm
-
Romvr
őstag
válasz
Trialbiker #22845 üzenetére
Itt nézd meg, de szerintem csak kompletten lehet cserélni a középső kerettel együtt. De persze lehet tévedek
-
Trialbiker
tag
Sziasztok lehet külön krómgyűrűt kapni a telefon oldalsó be/ki gombhoz? Vagy hogy keressek rá.
-
erik88
aktív tag
Nem is tudtam, hogy6-7 óra kijelző üzemidőt tud ez a kis teló
-
DjShockh89
tag
Sziasztok!
Tapasztalatok 1 év és 2 hónap után... Csalódás nyoma sincsen...Teszi a dolgát szárazföldön és vízben is! :-)
Nem bántam meg! -
semetka
őstag
válasz
Quasi_modo #22841 üzenetére
Értem értem.
Igazából ettől még tök jól működik a LP, de szeretem ha minden funkció jó, de ez az átalakított energiagazdálkodás bugos akkor is, és tényleg a mobilnethez van köze. Én szeretem nézegetni mi mennyi ment. -
Vikooo
addikt
Igen de az irreális amit nálam is mutat:
Messenger 64% (24p)
Képernyő 6% (2ó 12p)Eddig a WhatsApp volt a fő fogyasztó, de áttértem Messengerre, nem, nincs rosszul megírva!
Tehát ha 2 órát használom a képernyőt, az sokkal kevesebbet fogyaszt mint a messenger amit 24 percig használtam...
Ez KK alatt NEM igy volt, lássátok be!
Itt a nem kicsi terjedelmű "panaszfal"
Nézzétek meg az alkalmazások "Mobil rádió aktív" idejét, órákig használja a mobilnetet, WiFinél nem jelentkezik a hiba.
Igenis valós a probléma, és az M -ben sincs még javítva.
-
semetka
őstag
válasz
Quasi_modo #22830 üzenetére
Nincsen úgy se, amikor leveszem a töltőről azonnal meg kellene jelennie, mint KK-en de itt nem jelenik meg. Néha mint írtam felbukkan aztán eltűnik
-
semetka
őstag
válasz
Quasi_modo #22827 üzenetére
Nem volt se HR se Restart
-
semetka
őstag
válasz
Quasi_modo #22825 üzenetére
Azt én is tudom de mi?
Flashtoolos friss install pedig
-
semetka
őstag
válasz
newsync #22818 üzenetére
Tudom, de alapvetően ( még egyenlőre) nincs probléma vele. Még tesztelem.
Quasi modo: Most sincs benne a listában, pedig nem ment olyan keveset.. A múltkor megjelent , legközelebb mikor néztem már nem volt ott. Email, messenger , facebook persze elöl van pedig alig mentek, csak gondolom a mobilnet be van kapcsolva és azt hiszi használom
-
tjaca
csendes tag
válasz
newsync #22818 üzenetére
Sziasztok!
Tudom lehet nem idevaló a kérdésem, de nem találok sehol megoldást a problémámra.
A következő a gondom. Sony Xperia T2 Ultra telefonon nem tudom az installált appokat áthelyezni a "külső" sd-re és onnan használni.
Mi lehet a gond, vagy mi a megoldás a problémra?
Válaszokat előre is köszönöm! -
semetka
őstag
Hát lollipop alatt az egész energiagazdálkodás egy akkora visszalépés hogy az nem igaz. Képernyőidőt ki se jelzi. KK alatt másodpercenként ha frissítettem akkor mutatta rendesen. Itt olyanok vannak a listában amiket KK alatt nem is nagyon láttam. Én kérném vissza a KK-es verziót mert ez sz*r
-
Partyface007
őstag
aki esetleg használ light flow-t:
annak jó hír lehet hogy a legutóbbi program frissítés után működik stamina módban is ha hozzá van adva a kivételekhez
-
feri1
aktív tag
válasz
Quasi_modo #22813 üzenetére
Köszi szépen!
-
feri1
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Sony Z1 compacton hol tudom megnézni a memóriakártya tartalmát?
Nem találom sehol.Üdv: feri 1
-
Romvr
őstag
válasz
Kisbatyu75 #22810 üzenetére
Nekem Hama microUSB töltőm van, 5V 2A a bírása és eddig mindent.... de tényleg MINDENT tudtam vele tölteni ami microUSB-n táplálkozik.
Kivéve a Z1c-t... pedig próbáltam már iPhone, BlackBerry régi Nokia töltőkkel és vagy 6 féle microUSB kábellel és mindet szerette csak a Hama töltőt nem. Nem tudom miért. -
Kisbatyu75
tag
Sziasztok!
Kicsit csalódtam a Nillkin márkában. Tudom, hogy kínai, de azért úgy gondoltam, hogy a jobbik fajtából. (Bár lehet a telefonommal van a baj....)
Rendeltem ebayről egy [USB kábelt], miután megérkezett az edzett üveg kijelzővédőm amivel teljesen meg is voltam elégedve, hologramos matrica szerint is eredeti volt.
A megérkezett kábelnél is leellenőriztem a matricát és az is azt mutatta, hogy eredeti. Ki is próbáltam, és meglepődtem, mennyire passzentosan lehet a helyére dugni, a gyári Sony nem pattantt ilyen határozottan a helyére. pár hónap használat után viszont nem tölti a telefonom. Van nálam egy céges Alcatel, azt tölti. A telefont viszont az eredeti sony kábellel, samsung és motorola töltővel is tudom tölteni. -
Kroni1
veterán
Én videóztam ezzel víz alatt, és hibátlanul birta, ha homok vagy más kerül rá mrgy a csap alá és lekopogom eddig jól bírja. Sztem jobb még gariidő alatt kideriteni h birja e a vizet, ugy sokkal nyugodtabban tudod használni.
Amugy a vízállósághoz nem kell feltétlen gumi fedélzárás, még a Moto G is tökéletesen működött viz alatt is, pedig azon nincs egy záró sem, de pl. A Z1C-nek is nyitott a jack-je mégsem ázik be..
-
Romvr
őstag
válasz
Attici #22807 üzenetére
"Nem éri már meg a gyártóknak olyan készüléket csinálni ami mindent kibír, mert akkor örökké tartana"
Én még azzal is ki lennék békülve ha azt mondanák hogy 1 évig bírja, aztán letilt a telefon és többé nem lehet használni sehogy. Viszont addig 100%-osan bírja a vizet, működik minden funkciója és 1 napon belül cseréljék ha mégis beázna, vagy tönkre menne valahogy.
Oké hogy nekik nem üzlet ha mindent bír és nem cseréled másfél, két évente a készüléket, de az tuti hogy ha vennék egy z3+ -t és a kerti halastóban a halakat filmezve beázna az első nap, majd közölnék hogy "ez nem garanciális" akkor egy téglára kötözve, meggyújtva dobnám be a Sony Magyarország ablakán. Kísérőüzenetnek pedig megemlíteném a női felmenőket és hogy nem csak emberekkel párosodtak.
-
Attici
őstag
válasz
erik88 #22805 üzenetére
De én most is egy ilyen készüléket szeretnék, csak erősebb hardverrel. De nincs!
Reménykedtem, hogy ez hasonló kaliberű lesz, mert ennek is fém kerete van, de csalódás.
Nem éri már meg a gyártóknak olyan készüléket csinálni ami mindent kibír, mert akkor örökké tartana.(#22806) darvinya:Az öreg Active-omat most a lányom nyúzza. az mindent kibír, csak csodálkozom rajta. Mégis bármikor bemerem vinni a tengerbe is, mert tudom, hogy nem lesz semmi baja.
-
darvinya
titán
IPxy minősítés egy adott termékre vonatkozik, mivel azon volt a tesztelés.
Gyártás technológiai okokból a IPxy része teljesül.
(#22804) Attici
Lenni lesz, ha magad végig ellenőrződ a összerakását, de ekkor ott összetevők minősége.
(#22805) erik88
V is ilyen még sem ütésálló, és Activ is csak IPxy-os.
-
darvinya
titán
Nem taglalom…
Aki szerel, kicsit ért tervezézhez, kicsit képben van gyártás technológiával.
Az megérti.A reklám az csak reklám, Sony is ugyanazt csinálja mint a többiek.
A reklám a kommunikáció egy formája, rendszerint egy bizonyos áru vagy szolgáltatás megvételére, illetve igénybevételére ösztönző, esetleg egy egész márka, cég, terület vagy pusztán csak egy cél javára szóló hirdetés…A harmadik korszak egy új fogyasztóval találta szembe magát, amelyik megszokta a társított értékek, a reklám-ígéretek valótlanságát és ezért rezignált szórakozottsággal vagy unalommal szemléli azokat.
-
kelly416
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- iPhone 14 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4220
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független gyönyörű akku 97%!!!
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- Apple iPhone 11 64GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest