- OLED monitor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
jatszo
aktív tag
Sziasztok. A képernyőfelvételt hova menti a telefon? Amit a kisalkalmazással készítek. Köszi
-
desmond18x
csendes tag
Az mitől van, hogy be van kapcsolva a OneDrive-ban a biztonsági mentés de mégsem tölti fel a képeimet? Konkrétan mikor felraktam akkor feltöltötte őket, de azóta egyszer sem, pedig azt írja hogy napra kész
-
busman
veterán
Most fogtam kézbe a Z3C-t...nagy csalódás volt.
Biliműanyag az egész.Viszont brutál gyors,meg a nagyobb kijelző is tetszett.
-
t.kristof
senior tag
válasz
darvinya #12368 üzenetére
Most, hogy jobban megnéztem a képet eszembe jutott az amikor a gyári Sony headset-et dugtam a Defy-re és elég sz*rul szólt, és csak akkor szólt normálisan ha lenyomva tartottam a headsdeten a gombot. Gondolom ez a szabvány miatt volt. Ennél nincs ilyen gond szóval nem hinném, hogy a hangerő emiatt lenne gyengébb.
Egyébként gyári walkman lejátszóval hangosabb mint a poweramp-al a zene. Innentől kezdve nem értem a dolgot....
-
tangiers
tag
Hol tudom beállítani, hogy a Play frissítéseket csak Wi-Fi kapcsolat esetén szedje le? Köszi
-
thozoo
tag
válasz
Jaffa75 #12478 üzenetére
Nekem ilyen annak idején a Mini Pro-nál volt. Először 88%-nál jelezte, hogy akkor most kikapcsol. Töltőre dugva 1%-on állt. Aztán már 90%-nál jelezte, később meg már gyakorlatilag amikor lehúztam töltőről jelezte. Akkucsere oldotta meg. Kb. fél évig, aztán kezdődött elölről. Újabb akkucsere, fél év, kezdődött elölről. Biztos voltam benne, hogy szoftveres a hiba, mert amikor pl. feltettem rá az ICS-t, akkor tök jól működött a GB alatt rossznak mutatkozó akksi... kb. fél évig. Aztán kezdődött elölről....
-
Jaffa75
őstag
Tapasztalta már valaki a 4.4.x verzióknál előforduló 1%-os bugot?
Nekem ma 44%-ról kikapcsolt minden figyelmeztetés nélkül, majd a boot után kiírta hogy 1%-on áll!Hogy nem lehet ezzel valamit kezdeni, annak ellenére hogy több mint fél éve ismert problémáról van szó!
Remélem ugyanúgy mint a Moto G-nél, ezzel az eggyel letudtam a problémát (ott többet nem jött elő)
.
Nem, nem piszkált, full gyári a készülék..
-
wAfu
tag
Sziasztok!
Más is találkozott már olyan problémával, hogy az Android OS felzabálja az adatforgalmat érthetetlenül? Szeptember 6-án kezdődött nálam ez a probléma, nem telepítettem semmit se, és azóta havi szinten 400-500 megát megeszik az OS. Hogy lehet ezt kiküszöbölni? Nagyon idegesítő. Érthető módon az automatikus szinkronizációt nem akarom kikapcsolni, mert előtte is így ment és nem volt semmi gond... Van valami ötletetek? Még soha nem volt ilyen problémám.
Gyári 4.4.4 Android (14.4.A.0.108)
-
DraXoN
addikt
válasz
Quasi_modo #12468 üzenetére
Jó-jó.. persze tudom, és számítottam magam is a lock-ra, de ha tudtam volna anno, hogy kb 1 hónapra rá, hogy megveszem már független példányok kerülnek javában eladásra, akkor váram volna.. Még is csak igen kellemes plusz tud lenni a telefon szempontjából na
-
kelly416
veterán
Jézusom! Ők azt is mondogatják a mai napig, hogy meg kell formázni az akkut, meg ki kell sütni. Egy rossz mozdulat és elcsúszik onnan a kártya, ahol éppen van "jól beállítva", és nézheted.
Óvatosan és ésszel kell használni az átalakítót, mert mégiscsak egy hangyányit vastagabb lesz a kártya tőle, meg mégiscsak egy külön keret, de ahol nem kell a z1c-hez hasonlóan a teljes kártyát beledugni egy totál zárt térbe, sokkal hatékonyabb, mint a "helyezgetés". Ahol meg olyan helyre kel bedugni, finoman kell bánni vele és kész. Én tuti végig ragasztanám a hátulját celluxal úgy, hogy az elejére is ráhajoljon egy picit (érintkezőt nem zavarva), és akkor a keret nem fog beakadni soha semmibe.De a lényeg, hogy jó a telefonod. Ajánlom az olyan játékokat, amiket többen kipróbáltak már, amik tuti jók. Nem feltétlenül igaz, hogy a play-ből csak vírusmenteset tudsz összeszedni, de ha "okosban" szerzed be a dolgokat, sokkal nagyobb az esélyed, azokkal vigyázz jobban.
Elméletileg a gyári beállítások visszaállítása (factory reset, hard reset) olyan, mintha frissen formázott vinyóra telepítenéd újra a windows-t. Remélem érthető a hasonlat.
Kívánok a továbbiakban akadálymentes telefonhasználatot.
-
drnet
aktív tag
válasz
kelly416 #12462 üzenetére
Voltam egy T-mobileos szervizben, és a szervizes lebeszélt róla. Azt mondta, hogy már többször okoztak az adapterek problémát. Rakjam bele anélkül és igazítgassam addig, hogy jó legyen. Mindez azonban tárgytalan lett, mert amikorra hazaértem kb 60%-on volt az akksi, és már engedte a gyári beállítások visszaállítását is. Azóta nyüstölöm, és semmi baja. remélem így marad, és sosem jön elő újra. Nagyon tetszik ez a teló, és nem szoktam őket sűrűn cserélgetni. Inkább nem rakok fel többet semmi játékot, hogy ne járjak így. Néhány évig ezt szeretném használni. Egyébként ezt és ezt raktam fel. Nem tudom nem-e vírusosak voltak. Tényleg, a gyári beállítások visszaállítása után maradhatott valami a vírusból?
-
paxm
aktív tag
Sziasztok! Én is ma lettem tulajdonosa egy gyári független Z1 c-nek. Egyenlőre nagyon tetszik!
Root-olni szeretném de igazán nem tudom pontosan hogy miket töltsek le. Vannak hivatkozások amik nem élnek, vagy kernelből is több... Mi a root-legegyszerűbb módja. S4 minim volt , azt ide-oda tudtam variálni. Köszönöm ha segít valaki. Olvastam a fentieket, Lasy útmutatóját is , csak nem minden link működik.
-
jatszo
aktív tag
válasz
Quasi_modo #12468 üzenetére
+1
-
DraXoN
addikt
válasz
chrisx1 #12461 üzenetére
Ez a T-mobilos független dolog így nem teljesen igaz.
Én is T-nél vettem, és előfizetést hosszabbítottam, de függő a készülék.
A magyarázat: csak úgy a 5. hónap közepe tájától kezdett a T-mobil független készülékeket osztogatni. Aki korábban vette (pl. én) az "megszívta" mert lockos a készülék -
Vangelis
félisten
Nekem 2 napig volt SP-m.
Visszavittem Z1C lett ... nincs vele bajom. -
ilovedigweed
senior tag
válasz
danikaxXx007 #12460 üzenetére
Szia!
Én SP-ről váltottam, igaz nem Z1 Compact-ra, hanem Z3 Compact-ra!
Annyira örülök, hogy lecseréltem, ha nem adtam volna húgomnak az SP-t akkor szívesen földhöz b@sztam volna
Ég és föld a két készülék!
-
mave86tg
tag
válasz
chrisx1 #12461 üzenetére
gondolod h dominoban is fuggetlent osztogattak?
En Szegeden kaptam a t-nel ingyen atalakitot, mondtam h webshopon rendeltem toluk a telot anyukamnak, de a regi simmel akarja hasznalni es kapott bele ingyen. (es azota is telenoros kartyaval hasznalja a fuggetlen telojukat
-
kelly416
veterán
Ne butáskodj velem, hogy Szegeden nincs egyetlen mobildhop sem, ahol lehet sim-átalakítót találni... vigyek Neked egyet Szentesről?
Ugyan vedd már a fáradtságot, hogy betérsz az Árkádba egy mobilshopba, vagy valamibe, ami közel van Hozzád. Ez már nem tétel manapság, felesleges ezért ennyit nyavalyogni...
Sify:
Én meg csak azért veszek használtan sok garanciával mobiltelefont, mert már nem kell megjárjam a hadak útját az "out of box" bajokkal. Ez már ki van próbálva, hogy nincs pixelhiba, nem fagy, stb... Persze csak megbízható eladótól itt a hardveraprón, nem pedig OLX-en.
Természetesen csak személyes átvétellel és adás-vételi papírral. -
chrisx1
tag
válasz
danikaxXx007 #12460 üzenetére
Én a helyedben megnézném azt a használt Z1C-t, ha lenne rá lehetőségem. Megfognám, kipróbálnám, és beleszeretnék!
De a viccet félre... ha nem leharcolt, és tényleg van rá 1 év gari, akkor szerintem jó vétel, hiába használt! Ennyi pénzért nagyon jó telefont kapsz, elhiheted.Egyébként azt írja, hogy telekom fűggő, de ha igaz, akkor ez független, mert az eddígi tapasztalatok alapján a t-mobile-nál független z1c-ket árulnak. Az enyém is az, és a bootloder is nyitott, egyedül a firmware a tanúja, hogy telekomos!
-
chrisx1
tag
válasz
danikaxXx007 #12458 üzenetére
Számomra tökéletes választás volt, és jelen pillanatban nem is tudnék jobbat, ha nem számítana a pénz, akkor sem. Nem akartam nagyot, szerettem volna modern hardvert, és minőségi kijelzőt. Namost ez a három így nehezen jön össze, mivel ha minőséget, és teljesítményt is akarsz, akkor az inkább csak a csúcskategóriában fellelhető, és azok a telefonok nagyok álltalában. Ezért tökéletes nekem a Z1C. Xiaomit vettem volna még szívesen, de a gari miatt féltem tőle. Mindegy, szerintem ez egy nagyon jó telefon, mindent megkaptam vele, amit szerettem volna. A hardverrről nincs mit mondani, a mostani csúcskategóriás készülékek nem sokkal erősebbek nála, a kijelző nagyon jó minőségű, a felbontása pont jó szerintem. Két kisebb problémám volt vele. Az egyik hogy nekem nagyon halk volt a csörgése ( a Motorola Defy után ), ami miatt sokszor nem hallom meg, ha mondjuk utcán sétálok, és a zsebemben van a telefon. Ez egyébként nem mindenkinek zavaró, több fórumtárs szerint süket vagyok!
Tehát mondom, a Defy után halk, és nem arról van szó, hogy egyáltalán nem hallható, ha csörög. Egyébként szoftveresen orvosolható a dolog, de erre nem térnék most ki. A másik az hogy kifogtam egy szarul összerakott darabot, és kicsit szétnyílt a ház hátulja. Ha másnak mutatom, fel sem tűnik elsőre, és a boltban kérdeztem, elvileg garin belül javítják, de úgy vagyok vele, hogy már nem érdekel. Nem akarom, hogy szétbarmolják a szervízben az amúgy tökéletes telefonom. Készítettem róla képet, meg is osztottam a fórumban talán hétfőn. Ennyi. Szerintem nagyon jó telefon, vedd meg!
LG G2 volt még versenyben, amiben kb. ugyanez a hardver van, de az nekem már túl nagy, és drágább lett volna abban a konstrukcióban, ahogy én vettem. Ja és ez a telefon gyönyörű, a G2-hőz képest!
-
chrisx1
tag
válasz
danikaxXx007 #12455 üzenetére
Ezen egy év gari van! Azért ez jó ajánlat szerintem. Mondjuk Szekszárdon tudok ennyiért én is eladót.... fekete, nagyon megkímélt, kb. két hónapos, telekomos , függetlent, csak ő nem postáz szerintem.
Alul látod milyent vettem!
-
chrisx1
tag
válasz
danikaxXx007 #12453 üzenetére
Ja hát én is félnék a használttól. Amit mondtam, az annak a fényében értendő, hogy jó állapotú, és 15000el több csak. Igen, ha az új árát nézed, akkor jóval drágább a Z1C.
Elmondom, hogy nekem is játékban volt az Xperia SP, de nagyon utáltam a kijelzőjét ( haveromnak van ), és ezért letettem róla. Amúgy az árában nagyon választás az is! Frankó külső, a belső pedíg most is megállja a helyét. Sőt, a legtöbb mostani középkategóriás jóval gyengébb nála! ....de én Z1C-t vennék! -
Sify
senior tag
válasz
danikaxXx007 #12449 üzenetére
Nem tudom ki hogy van vele, de én használt telefont nem vennék. Sőt használt műszaki cikket sem. Inkább drágábban, amin van garancia.
-
Sify
senior tag
válasz
danikaxXx007 #12447 üzenetére
Z1C!! SP felejtős-szerintem.
-
chrisx1
tag
válasz
danikaxXx007 #12447 üzenetére
Szerintem nem kérdés! Z1 Compact, ha nincs nagyon leharcolva.
Az sp jóval gyengébb hardverrel van szerelve, és szar a kijelzője (szerintem). A plusz 15000 forintért sokkal többet kapsz szerintem. Maga nemében az SP is nagyon jó telefon, de azért ott felső középkategóriáról beszélünk, míg a Z1 Compact azért a csúcshoz tartozik még mindig. -
danikaxXx007
csendes tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy telefonvásárláson gondolkozom és eddig szóba jött egy Sony Xperia SP(újonnan), de mostanában nézegettem a Sony Xperia Z1 Compact-ot, ezt viszont használtan venném. Na szóval megéri azt a plusz összeget(~15e FT), mert akkor még gyűjtök egy kis pénzt. Szerintetek?
-
drnet
aktív tag
Tök jó ez a sim méret baromság. Letörtem a simemről a pluszt, hogy mikro sim legyen belőle a Z1C-be. Most kölcsönbe csak olyan telót tudok szerezni, amibe normál sim való. Nem is értem miért jobb a micro sim. Mekkora helyet nyertek vele a telefonban?
-
drnet
aktív tag
Érdekes, hogy nem engedi a gyári beállítások visszaállítását sem. Hiába jutok el lefagyás nélkül odáig a menüben, nem csinál semmit.
Most ajánlottak olyat, hogy hardveresen vissza lehet mindent állítani. Állítólag úgy kell bekapcsolni, hogy 3 mp-ig nyomva tartom a le-fel hangerő gombokat, majd hosszan benyomom mellé a bekapcsoló gombot. Kipróbáltam, 3x zizzen ugyan, de nem történik semmi. Lehet, hogy azért, mert eléggé le van már merülve.
Most kikapcsolva próbálom tölteni, de nem tudom, valóban tölti-e.
Egy akku jel van középen, benne egy sötétzöld villám jel 7 részre osztva, amelyből a legalsó világoszöld. Sosem töltöttem még kikapcsolva. Gondolom a világoszöldnek kellene felfelé növekednie, ha töltődik fel.
1 óra alatt változnia kellene 1-2 egységet, majd kiderül. -
-
mivamma
senior tag
Kezdek összeesküvés elméleteket gyártani magamban
Rengeteg hibát olvasok itt, amit hál istennek még távolról sem ismerek, de felmerült bennem a kérdés, hogy miért vannak ezek?
Lehet, hogy nem mindegy hogy hol veszi az ember a telefont? (Sony Center, Szürkeimport, szolgáltató......)
Én kb 7 hónapja vásároltam a Sony Centerben és semmi bajom nincs vele. Van aki szintén ott vette és van vele baja?
Megjegyzem még egyszer, ez csak az én "agymenésem"
-
drnet
aktív tag
Most 10 napos a telóm. Eddig semmi bajom nem volt vele. Tegnap éjszakára kikapcsoltam, mert azt szokták mondani, hogy néha nem árt. Azóta egy rakás szar. Állandóan lefagy. Max 1-2 percig bírja. Használhatatlan. Néhány óra alatt 60%-ról 5% alá csökkent az akksi. Ráadásul amikor lefagy nem is tölti, tehát most még 10% fölé sem tudom feltornászni az akksit. Beszéltem egy ismerősömmel, kiderült hogy neki is ilyen van. Most cserélik neki 5x-re. Itt a fórumon is olvastam valakit, hogy a 3. lett a jó. Ezek után én tuti nem ajánlanám ezt a típust senkinek. A munkám miatt meg vagyok lőve teló nélkül, ráadásul a régit már elpasszoltam. Kész kínlódás lesz, amíg a szervizt megjárja.
-
Kovaratis
senior tag
válasz
#09908736 #12419 üzenetére
Ettől félek én is... Nem kellett volna olcsón vennem telefont. A LB-es olyannak való aki megelégszik a gyári ROMmal. Én változtatni akarok.
MIUI-t próbálnám feltenni, de nem tudom hogy pontosan mi az útja zárt esetén. Csinálta már valaki?http://forum.xda-developers.com/sony-xperia-z1-compact/development/d5503-miui-v5-t2866321
-
LonGleY
veterán
Köszi! Ez már jobbnak tűnik.
Ezekkel szemezek még:Rest - Do not disturb
ModeBot - do not disturb.
Smart Silent
Ezek közül az utsó lenne a legjobb, ha tényleg automatán lekezelné a halkítási időket – és így a Shush! is megmaradhatna. A Shush! fejlesztője tegnap egyébként megírta, hogy ő is gondolkozik a whitelist dolgon, pontosabban már a todo-jában figyel. :] Röhejes, hogy nem Android alapfelszereltség a beállítás...
-
mave86tg
tag
válasz
desmond18x #12408 üzenetére
Elhiszem, most mar en is nagyobbat vennek, ez mar 2 eves
De a regi telomat 2szer telenyomta
De ebbol a markabol lattam mar nagyobbat is azota, csak a tipus miatt mutattam h ez bejovos.
-
LonGleY
veterán
Ez engem is érdekelne, hogy van-e erre valami igényes és egyszerű program. Ez a Timeriffic eléggé terrifying. Én biztos, hogy nem rakom föl.
Én a
Shush!-t használom amúgy, ami egyből felpattan, ha leveszem a hangerőt. Állítható rajta, hogy mikor hangosítson vissza és milyen szintre. Kár, hogy ebbe nem raktak hívófél-szűrőt, vagy hogy nincs airplane-mód kezelője ugyanígy, pedig akkor lenne tökéletes az app. De akkor sem akarok automatizálót használni, én ilyen egyszerű állítókát akarok, mint a Shush!-é.
-
LonGleY
veterán
válasz
alextheboss #12401 üzenetére
-
EAndrew
aktív tag
válasz
kelly416 #12375 üzenetére
Huhh, ebbe belebonyolódtunk rendesen, már én is elvesztettem a fonalat
.
Igazából ezért írtam egy hsz-szel lentebb, hogy mindkettő csak az előző töltés óta eltelt időt mutatja, és az mutatja az újraindítás óta eltelt időt amit te írtál. Egyébként én csak azt írtam ahogy a telefonban van, nem én fordítottam, igaz az nem "teljes futtatási idő" hanem "tényleges futtatási idő" , sorry. A diagnostics pedig az állapot felett van egy menü ponttal, ha nem tévedtem el -
DraXoN
addikt
válasz
Kovaratis #12400 üzenetére
Ez a nyitás évek óta várat magára a Sony telefonoknál.. valószínű nem pont 2 hónap alatt sikerül visszafejteni az aláírás "kódját"..
Egyébként van egy ígéretes próbálkozás, ami lényegében arról szól, hogy a telefonra felkerülne egy második kernel a gyári mellé. Ezáltal a második kernel lehet egy módosított kernel. A működés lényege, hogy a gyári kernel újratölti a második kernelt.
Sajnos még kezdeti állapotban van a "projekt", de biztatóak a kilátások úgy pár hete néztem az állapotot, jelenleg ott tart a tesztelő, hogy belekerült egy bootloopba. Elvileg ha azt megoldja akkor valamennyi gond ellesz hárítva (vélhetőleg). Csak mivel nincs semmi hibakonzolja így nehéz javítani a hibát..Illetve a custom kernelben kell némi módosítás ez ügyben még, hogy a dolog működjön.
Ha minden jól megy, akkor ez a módszer elvileg valamennyi lockolt xperia készüléken működhet.
-
Sify
senior tag
Na sikerült rootolnom a készüléket. Vettem bele egy 16GB sd kártyát is, na meg fóliát az elejére.
Hogyan tudnám akkor a programokat (pl: deezer, plex, stb) áthelyezni az SD kártyára? Milyen program kellene hozzá? -
desmond18x
csendes tag
-
kelly416
veterán
válasz
desmond18x #12405 üzenetére
Nekem onnan van a 20000mAh-ás akkum, 3000Ft volt. Nem tudom, mennyi a tényleges kapacitása, de a telefonomat egy töltöttséggel legalább 4x telenyomja, és még egyszer sem merítettem le, tehát lehet, hogy többször is feltöltené.
Nem állítom, hogy minden bizodalmam benne volt az üzletben, de jó lett a vége. Sajnos már egy héttel később nem árultak, pedig havernak is vettem volna, meg ide is felkerült volna pár jó áron... -
mave86tg
tag
válasz
desmond18x #12405 üzenetére
En rendeltem mar es brutal gyorsan toltott a varthoz kepest. Ocsem egy masik fajtaval jol befurdott.
ez volt ocseme:http://www.ebay.com/itm/Portable-2600mAh-Universal-USB-External-Battery-Charger-Powerbank-for-iPad-Phone-/131077014365?pt=AU_MobilePhoneAccessories&hash=item1e84cc835d
ez meg a bejovos:
http://www.ebay.com/itm/CARICA-BATTERIA-ESTERNO-DA-VIAGGIO-4800-mAh-POWERBANK-PER-SAMSUNG-PER-IPHONE-/271501421734?pt=IT_Accessori_Cellulari_Batterie&hash=item3f36beeca6 -
desmond18x
csendes tag
Ebay-ről szerintetek megéri power bank-ot rendelni? Mármint úgy értem mennyire megbízhatóak? Pár kisebb dolgot már rendeltem de elektronikus kütyüknél nem tudom mennyire biztonságos, mert memória kártyáknál olvastam olyat, hogy nem akkorát küldenek amekkorát írtak :/
-
csadi0011
őstag
válasz
alextheboss #12401 üzenetére
Én ezt használom.
Exclusively available to select Sony Xperia™ devices running at least Android 4.1.2. -
kásás
tag
válasz
busman #12395 üzenetére
Ezt az app-ot használom: Prohardver topik figyelő
-
alextheboss
tag
válasz
PRDZsolesz #12399 üzenetére
Es milyen?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest