- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
al_age
senior tag
Hasonló program a Gravity Screen is, nálam ez teljesít szolgálatot már jó ideje. Van benne "keep screen on" funkció is, a mozgásérzékelőt figyeli és ha apró (beállítás függvénye) mozdulatokat érzékel bekapcsolt kijelző mellett akkor ébren tartja a kijelzőt.
-
-
DraXoN
addikt
Az egy Samsung feature, más gyártó úgy tudom nem tudja.
Egyébként felraktam próbából egy programot ami a közelségérzékelőt használva ébreszti a telefont.
Működik jól. Ez nem meríti úgy mint ha kernelmódosítás nélkül kéne a kijelző felébresztést figyelni, így használható (az egyetlen hátrány, hogy csak az előlap egyik sarka tud ébreszt nem a kijelző, így az ébresztési terület kisebb).
12,675mA fogyasztást ír a szenzorra a program. Szerintem az nem vészes ha mondjuk kell a funkció (szerintem a kijelzős ébresztés se lehet kevesebb). -
kasee
aktív tag
Sziasztok,
Péntek óta gyűröm a telefont és minden várakozásomat felülmúlja, akksi téren is.
Napi több hosszú üzleti hívás, folyamatos exchange email ,gmail, fb,viber szinkronizáció és estére is 10 % körül áll az akksi.
Az érdekes hogy 100 % -90 % között viszonylag hamar esik a töltöttség de utána rendben.
Az S2 -m új akksival délben már kívánta a töltőtRoot, xposed viszonylag könnyen sikerült és átlátható.
Azt a beállítást nem találom telefonban, hogy ha nézem a kijelzőt akkor ne kapcsoljon ki. Ez alapból nincs benne? Valahogy bele lehet moddolni?
köszi,
N -
Bozek
nagyúr
válasz
VMatteo #12891 üzenetére
Stamina módban csak fehér LED van. Xposed és az Xperia Stamina LED segítségével tudod megoldani, hogy rendesen működjenek a színek.
-
VMatteo
őstag
Messenger folyamatosan szinkronizál, az értesítési LED be van kapcsolva, és még is fehéren villan néha, nem pedig zölden ahogy kellene. Stamina módban van a teló mindig, a messenger kivételként hozzá van adva. Hol lehetne valamit állítani?
-
Kabel15
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek jobban járnék most egy Z3 compact vásárlással mint egy Z1 el?
Sokat fejlődött szerintetek a Z3? Árban 2x annyiba kerül és nem nagyon látok különbséget. -
polyan74
újonc
Sziasztok!
Szeretném megtudni a gyári töltő teljesítményét!?
Elhagytam egy 1200mA gyári Nokia nem fogja túlterhelni? -
polyan74
újonc
Hali mindenkinek!
Végre betudtam szerezni ezt a számomra régen áhított csodamasinát:-)
Imádom egy iPhone4s-t adtam érte oda mosolyogva:-) -
Bozek
nagyúr
válasz
DraXoN #12874 üzenetére
Van belőle ingyenes is: TapeMachine Lite. Aztán ha működik és tetszik, akkor megveszi az ember. Mondjuk én továbbra is a Field Recorder mellett tenném le a voksom, ez inkább szerkesztő, a felvevő része csak pluszban benne van.
-
paxm
aktív tag
https://www.dropbox.com/s/xj560q14zpin1xv/com.samalyse.tapemachine-82-v2.2.0.apk?dl=0
Próbáljátok ki ezt(hangfelvevő), nálam már több készüléken is jelesre vizsgázott.
-
kelly416
veterán
válasz
LonGleY #12870 üzenetére
Az általam használt programok nem jók diktafonnak. A videófelvétel egyértelmű, az ACR hívásokat rögzít a hangos fénykép meg 1-2 másodpercez vesz csak fel. Így sajnos sokat nem segítettem. De nincs valami jól paraméterezhető ingyenes app a store-ban? Szerintem jó esélyel találhatsz használhatót.
-
kelly416
veterán
válasz
LonGleY #12866 üzenetére
Azt tudom, hogy halk, emlékszem, még az elején itt valaki koncertek rögzítésére akarta használni, és külső mikrofont tervezett rákötni. De érdekes, ha videót rögzítek, tök jó a hangja. Ha az ACR-t használom, megint tök jó a hangja. Diktafonnak sosem használtam, de nem lehet, hogy ott szoftveresen butít rajta egy sort? Sőt, nemrég kipróbáltam az abszolút hiánypótló hangos fényképet, ott is volt bőven hangerő.
-
Bozek
nagyúr
válasz
LonGleY #12866 üzenetére
Én a Field Recorder-t használtam múltkor sajtótájékoztatón. Kb. 3-4 méterre ültem az előadótól, a telefon az asztalon, közben meg nyitva volt az ablak és épp felújították az önkormányzat előtti teret. Ezektől függetlenül rendesen vissza tudtam hallgatni a felvételt, értettem is mindent és nem is volt halk.
Persze hozzáteszem, hogy a gyári hangfelvevővel csináltam egy interjút úgy fél méterről (nem akartam az arcába nyomni a telefont) és azt még fülessel is alig hallottam. A Hi-Q MP3 Voice Recorder-t nem próbáltam, így arról nem tudok nyilatkozni.
-
kelly416
veterán
válasz
roller1015 #12864 üzenetére
Nem akarlak baleknak nézni, de nem lehet, hogy pont befogod a mikrofon nyílását?
Én is azt csináltam annak idején az ION-nal. Nagy volt nekem, nehezen tudtam jól alátámasztani, alá tettem a kisujjamat, és pont ott volt kényelmesen alatta, ahol a nyílás is volt. Tehát saját tapasztalat. -
roller1015
csendes tag
Sziasztok! Segítségek szeretnék kérni az alábbiban! Tegnap sikerült venni egy Z1 compactot a tmobilnál. Nagyon jó a készülék de egy valami zavar, amit nem tudok eldönteni. Nagyon halk vagyok telefonálás közben, pontosabban változó mert valaki meg tisztán hall. A mobil labor hardver tesztelésénél, a mikrofon résznél, közelről hangosan rámondom a dolgot, visszajátszáskor szinte nem is hallani (ha fülest rádugom akkor igen). Szóval ez vajon olyan dolog amiért cserélik 3 napon belül? Vagy csak nekem furcsa xperia u volt nekem eddig akkor rendesen hallott mindenki.
Köszönöm a segítséget véleményeket előre is! Üdv! -
pokember3
csendes tag
Kelly köszönöm a segítségedet, Bozek köszi a jótanácsot.
-
csadi0011
őstag
Windows 7-em van és a készüléket usb-n társítottam a pc-vel ,hogy vezeték nélkül is el lehessen érni a fájlokat. Azóta volt egy factory reset-em a telefonon és nem sikerül újra társítani. Gondolom mert megjegyzett valamit a windows, amivel most ütközik. Valaki tud valami megoldást erre? Bármikor amikor próbálom társítani vezeték nélküli elérésre lefagy a varázsló ami fut. Vagy ha végig is ér akkor kiírja, hogy nem sikerült.
-
Bozek
nagyúr
válasz
pokember3 #12847 üzenetére
Inkább az Android alkalmazások topicban kérdezd meg és keresd ollie-t vagy Zsolt_72-t, ők biztos segítenek, hogy megoldódjon a problémád.
-
kazso76
csendes tag
Sziasztok!
Feltelepítettem a Sygic navigációt,de amikor rákattintok az app ikonjára nem történik semmi.Mi lehet a baj? -
Kovaratis
senior tag
Sziasztok! Sajna eléggé karcolódik a hátlap és az előlap is, le szeretném cserélni. Csinált már valaki ilyet? Ha leszedem a gyári fóliákat és felteszek pölö Nillkint akkor maradnak a feliratok?
-
Joe.36
addikt
Z1 ( Nagy ) a jobb vagy a Z1C , Ha valaki leírná röviden a miért is , meg köszönöm...
Az ár nem számít !
-
la5z10th
tag
Sziasztok!
Tervezem, hogy lecserélem az Xperia Z készülékemet egy Z1 compactra!
Elsősorban olyanok véleményére lennék kíváncsi, akik szintén lecserélték, hogy mi a tapasztalatuk? Megérte-e? Nem fura a kicsivel nagyobb kijelző (5') után vagy hamar meg lehet szokni?
Milyen hibái vannak a Z-hez képest, ha vannak?Főleg azért szeretném, mert jobb lenne egy kisebb telefon (és ez még valamivel erősebb is nála ráadásul).
Érdekelne, hogy valóban kezeli-e a 128GB-os kártyát és ha igen, akkor melyik típust (kingston, sandisk) és melyik ROM-tól?
ROOT működik ennél is frankón? (A Z-n jó volt, bár érdekes, hogy amióta felraktam a 4.4.4-et tisztán (gyárit), mintha jobban bírná az akksija)Jöhet(nek) privátban is az üzenet(ek), ha valaki(k) megtisztel(nek) vele!
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Egyik ismerősöm elhagyta a telefonját. Sajnos, nem engedélyezte a helymeghatározáshoz való hozzáférést a telefonnak, így az android devide manager nem tudja beazonosítani. Weben bejelentkezve mutatja,hogy online a telefon, de nem mutatja hol van, az előbb leírtak miatt. Van valakinek ötlete, hogy lehetne megtalálni? Valószínűleg valami bokorban pihen, bekapcsolva, aktív mobilnettel, mert ha ellopták volna, minimum kikapcsolták volna.
-
Skarlos
csendes tag
Szépjóestét!
Nemrégiben én is boldog tulajdonosa lettem egy ilyen telefonnak (egy LG L9) után.
Az elmúlt pár oldalnyi hozzászólást átnézve feltűnt, hogy alig van szó a custom romokról, a korábbi készülékeimnél meg kb a topikok fele erről szólt. Pedig ott nem is volt akkora választék XDA-n, mint itt
Ennyire keveset adnak hozzá a készülékhez, vagy csak rossz helyen keresgélek? -
LonGleY
veterán
Mikor frissül a Play? Nem kellett volna már megérkeznie az 5.x-nek? Nem mintha különösebben izgatna, csak nem értem, hogy mi alapján jön meg más készülékekre hamarabb.
-
greatdoki
tag
vajon a z1c -n van valami különleges beállítás mms-hez?
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Quasi_modo #12836 üzenetére
szerintem meg nem, legutúbb pont egy lumiát hoztak hogy nem lehet küldeni mms-t ahogy bekpacsoltam a netjét jött és ment is kikapcsolva nem küldte el
-
greatdoki
tag
válasz
Quasi_modo #12836 üzenetére
tehát ha nincs tmobilos netem aktiválva, akkor csak személyesen kézbesíthetem a képeket?
-
bubble6912
csendes tag
válasz
desmond18x #12831 üzenetére
Szerintem akkor inkább az eredeti dokkoló. Persze kinek a pap, kinek a pappné
-
greatdoki
tag
sziasztok!
nem tudok mms-t fogadni (sztem küldeni sem).
milyen beállításokat kéne eszközölni, ha a tmobilnál aktiválva van a szolgáltatás?
vagy csak internettel működne? -
Jaffa75
őstag
válasz
desmond18x #12831 üzenetére
nem rossz, de csak 3200 mAh a töltés(mennyisége).. a kérdés hogy ez mennyire valós, sajnos több olyan esetet olvastam, ahol a 6-8000-ek is nagyon karcsúak voltak!
Az ötlet egyébként jó!
-
desmond18x
csendes tag
-
judas13
addikt
nem rossz
-
VMatteo
őstag
én is bementem plázába, mondom fóliát vennék Z1c-re. Van, 1500Ft, mondja az eladó. Kérdezem oké, de ugye 3 db van benne legalább?(kis naivan az ebay-es árakhoz képest még így is lenne rajta haszon, gondoltam). 1 db van benne, és fel is teszik 500Ft-ért. Illedelmesen köszöntem és leléptem.
-
csadi0011
őstag
Eddig kétszer rakattam boltban fóliát és nem kértek érte pénzt. Nekem is 1000 forint volt a fólia.
Nagyon igényesen rakta fel az eladó. Az alatta maradt pordarabkákat is kihalászta, áttörölgette, és még a hátlapot is letisztította. Nem győztem hálálkodni, hogy milyen kedvesek. -
Partyface007
őstag
válasz
Jegesmaci81 #12822 üzenetére
miért ne javítanák? kénytelenek...
hogy esetleg milyen állapotban kapod vissza a készüléked az már más tészta....
olvasva itt a fórumon a tapasztalatokat én a helyedben mielött beadnám szervízbe készítenék jó minőségű fotókat a telefonról amin látszódik hogy nem karcos nincs semmi baja se a keretnek se a kijelzőnek (nyilván ha már most van valami sérülése akkor azt nem lehet rajtuk számon kérni) és lehetőséghez mérten erre felhívnám a szervíz figyelmét is...
-
Jegesmaci81
aktív tag
Sziasztok. KB 5 hónapos a telefonom és azt vettem észre, hogy a képernyő jobb szélén hözépen egy sárgás folt jelenik meg. Ha fehér a Képernyő akkor erősebben látszik, ha sötétebb akkor kevésbé észrevehető. Tudja valaki hogy mi ez? Elsőre azt hittem kosz és ezért levettem a fóliát róla. (természetesen nem a gyárit) A telefon még garanciális. Van olyan aki javíttatott ilyesmit garanciával? Kicsit aggódom hogy egyáltalán javítják e gariba illetve félek hogy ha megcsinálják vajon marad e az IP védelem.
-
micro
addikt
Sziasztok!
Be lehet valahol kapcsolni, hogy adjon hangjelzést a telefon kimenő hívás esetén, ha a másik fél várakoztat?
A kijelzőn megjelenik egy popup, hogy a hívás a másik fénél várakozik, de ha hívok valakit, akkor tárcsázás után a fülemhez emelem a telefont, ott meg nem látom a popupot. -
glacious
addikt
válasz
Regirck #12814 üzenetére
Sajnos nem ez a szitu, az s4 minimenn egyszer volt LTE vácott kb. egy éve, azóta nem láttam rajta (kártya tudja). Amikor a z1c-t megvettem T-mobilos kártyával kb. midnenhol volt LTE (beállítás OK), de aahogy kiderült, hogy független a készülék, a telenorost raktam ebbe és eladtam az s4 minit. Mondjuk nem akkora érvágás, mert ha lejár a bónusz csomagom, úgyis 10/2-re lassítják, szóval nem tudnám kihasználni, csak furcsállom.
-
paxm
aktív tag
Sziasztok! Tudna valaki nekem segíteni? A 3 betűs navi-val szerencsétlenkedek, és már keverek mindent.
Ha valaki tudna pü-ben küldeni egy bevált csomagot(content nélkül),nagyon megköszönném. Telepítő apk. Data, sys. ezek lennének fontosak. Üdv. -
kasee
aktív tag
Sziasztok,
Ma vettem egy z1 compactot a Tmobilnál, eddig nagyon bejön, d5503 modell, legújabb sw.
Service infoban sim nél 0 , bootloader unlocked:yesAkkor ez gyári független , nyitott bootloader , igaz?
Bár még a bootloaderes történetet nem látom át teljesen, és az összefoglaló nekem most kevés mivel ezer éve mókoltam s2, Google Nexus teló romokat.
Nagyon mókolni egyelőre nem akarom, rootnak van valami különleges értelme? Azt olvastam, hogy a programok memkártyára pakolásához mindenképpen kell. Ezt melyik módszerrel rootoljam? Root megszüntetését hogy kell?
Ilyet viszont nagyon szeretnék, ehhez nem az érzékelő előtt kell tapogatni.
https://www.youtube.com/watch?v=FOfKtxbsjqYEhhez kernel csere kell ha jól olvasom?
Az root, recovery csere és ott kernel csere? Gyári kernel utána vissza tudom rakni , vagy csak az egész romot?
Ez mennyire müködik, vagy más kernel amit ajánlanátok amiben benne van?A sony felirat feletti ledes értesítés nagyon bejön, ezt nem is tudtam. Ez milyen színeket tud s mit jelentenek?
Lezárt képernyőre gyári romon a kamera helyett, illetve plusszba nem lehet más appot pakolni?
Ez most sok kérdés lett hirtelen, köszi
-
csadi0011
őstag
Én ezt: [link]
Nagyon olcsó. Nagyon jól illeszkedik. Nagyon szép hátulról a telefon. Jól nyomhatók a gombok is.
Kontra: Kivágások élei vágnak. Először egy zöldet rendeltem még áprilisban. Az vágta a kezemet, mikor ágyban telefonoztam, mert ott fogom úgy, hogy az ujjtöveimhez ér a telefon sarka. Smirglivel meg lehet oldani.
Aztán mostanában rendeltem egy feketét váltásnak. Ezen már kevésbé vágnak az élek.
Nem ad prémium érzetet, de a 2-3 ezer forintos szilikon, aminek a hátulján olyan láng van - tuti mindenki ismeri ezt kapni minden boltban - sokkal lengébb. Majdhogynem lafog.Vettem még ilyet: [link]
Ez nem védi annyira az elejét, alját és a tetejét, de jó fogása van. 1 nap alatt már kicsit messzebről tekintve is jól látható karcokkal volt tele, szóval nem ajánlom. A hozzá járó ceruza nem rossz. De óvatosan kell vele játszani. A fólia meg gagyi -
KLIOS
aktív tag
Sziasztok. Ki milyen tokot ajánl a telefonhoz?
-
darvinya
titán
-
BaLee
addikt
válasz
atis1224 #12793 üzenetére
A legtöbb kis GSM boltban van vágógép amivel kivágják a régi simből a micro sim-et. Enyém is így lett kivágva, nincs semmi baja. Lehet kérnek érte pár 100Ft-ot de egy 2mp-es művelet.
Persze ha szolgáltatónál a lentebbi módszerrel ingyen kicserélik az is jó megoldás csak sokszor ott várhatsz elég sokat mire sorra kerülsz...
-
kelly416
veterán
válasz
atis1224 #12796 üzenetére
Ha a T-nél veszed a telefont, ingyen cserélik a kártyát. Ha nem, akkor vagy elég öreg kell legyen az ingyen cseréhez, ez állítólag két év, vagy simán bemész és szemrebbenés nélkül állítod, hogy el szokta veszíteni az új készülékkel a hálózatot. Ennyi. Ha egy kicsit is jó fej az ügyfeles, akkor simán cseréli Neked. Ha mégsem, akkor is valami eget verő 2-3 ezres ha nem céges, vagy más miatt nem bonyolult, pl. még meglévő hűséged van rá.
Én Simán z1c-t ajánlom, ha sűrűn cserélgeted akkor azért, mert azt még pénzért el tudod adni használtan is, ha meg ritkán, akkor azért, mert ezt nem kell lecseréld majd fél év múlva kényszerből.
Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest