Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Dell notebook topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Mini-ITX
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
a napokban olvastam erről a wd green mizériáról, a WD20EARX-00PASB0 meghajtón le lehet/szabad futtatni a WDIDLE3-at, és ha igen, milyen kapcsolóval? /d vagy /s300?
jelenleg power on time count = 737, load unload cycle count = 4733
csak mert ESZERINT nem javasolt. LET THIS MESSAGE BE A WARNING TO ANYONE WITH THESE DRIVES (WD20EARX-00PASB0) - DO NOT USE THE WDIDLE3 DISABLE OPTION, IT WILL KILL YOUR DRIVES VERY QUICKLY!
-
BBéci
legenda
válasz
kingpython #1791 üzenetére
Kiszámoltad, hogy az hány másodpercenkénti parkolást jelent? 477,5?
-
Patice
nagyúr
válasz
kingpython #1796 üzenetére
A "/d" parancs = "disable", azaz elméletileg kikapcsolja a parkoltatást. (WDIDLE3-ban lehet ezt megadni.)
A valóságban, ahogy előttem is írták egy egészen hosszú időt állít be.Egy kis keresés itt a fórumon:
-
brd
nagyúr
válasz
kingpython #1794 üzenetére
Azzal nekem sem működött jól, próbáld ki a /d opciót (ez nem teljesen kapcsolja ki, de valami 50akárhány percre állítja).
-
brd
nagyúr
válasz
kingpython #1791 üzenetére
Milyen számot írtál be neki?
-
kingpython
aktív tag
Sziasztok!
Az normális vagy reális hogy a wdidle3 után egy WD15EARS 10 naponként 1000-1200 parkoltatást csinál most tart 49295-nél és 260 nap működés? Vagy valamit nem jól csináltam?
-
liksoft
nagyúr
A fej, meg a levegő olyan meleg. A felület nem, hiszen a fej csak egy pillanatra van felette. Ezalatt nem fog 150 fokra melegedni. De melegebb lesz mint a környezete, és ez hőtágulási problémákat vet fel. Ugyanakkor minél vékonyabb egy réteg, annál rugalmasabb is. Így optimális esetben kihozható működőképes állapot.
Igen, jól látod, gond amit meg kell oldani. Akkor is egy fejlesztési irány.
-
worxland
addikt
válasz
errorcode06 #1786 üzenetére
WD20EADS: 469 nap működési idő, 3489 start/stop és 410206 load/unload. Dőlj hátra és élvezd az életet.
-
errorcode06
őstag
Hali!
Lehet bugyuta kérdés, így lassan egy év után, de lassan 3 éves a cuccom.
339 nap 21 óra működési idő, összes indulás/leállás száma 1252, és a számláló 26 533-on áll, az sok vagy kevés? -
liksoft
nagyúr
válasz
szaszlaci #1782 üzenetére
Igen. A légpárna hőmérséklete minden esetben 100 fok feletti, szakembertől hallottam (fejlesztéstől), átlagosan 150 fok körüli. Hiszen összenyomja a levegőt, és a fej előtt a levegő örvénylik is. Ez együttesen a fejet is 150 fok körülire melegíti (40 fok körüli környezet esetén - ezért nem egészséges 70 körül futtatni, mert akkor a fej is 180 körülre tud melegedni), így a fej alatti levegő is melegszik, az alatt meg a lemez van. Ha sokszor megy egy sávon, az egész sávot melegíti. Én meg úgy tudom, az üveg rosszabb hővezető mint az alumínium.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
liksoft #1780 üzenetére
Azóta megtaláltam a topicot is:
Hitachi TravelStar 5K750 2,5"
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
CoolBoy323 #1778 üzenetére
Ha nincs fizetett verzióm, akkor minden indulásnál alapértelmezetten be lesz kapcsolva ez a funkció
-
Graphics
Jómunkásember
Lehet nem idevágó a márka, viszont a jelenség igen.
Hitachi vinyóknál hogy lehet kikapcsolni ezt a nagyon zöld funkciót, ami a parkoltatást segíti
/ Ha a megfelelő topicba zavartok az is jó
/
-
korcsi
veterán
Most került vissza hozzám karbantartásra egy régebbi általam telepített laptop, ránéztem, 1 millió felett volt a parkolások száma (smart 193), gyorsan állítottam rajta widdle3-al, de nem lehet az időzítőt kikapcsolni (akkor folyamatosan parkoltatja a fejet) hanem 5 percre kellett állítani. Valakinek sikerült többet összehozni?
-
liksoft
nagyúr
Köszi, a felvétel jó. Sajnos ez a típus parkoló pályás, így a hang a fejeknek a felületen való csúszása. Azért ennyire hangos, mert olyan mint a régi gramofon. A fej felel meg a tűnek, a vékony rugóacél kar a membránnak, és az egész ház a tölcsérnek. Sőt, még a lemez is a motoron keresztül át tud adni hangot.
-
fero02
nagyúr
-
bul07
nagyúr
Hátha olvassák ezt a fórumot akik merevlemezt keresnek így megosztom az én merevlemezem parkolásainak a számát
TOSHIBA DT01ACA200
1055óra üzemidő után 22db parkolás -
brd
nagyúr
válasz
Ice&Lime #1767 üzenetére
Az pont az, hogy a parkolóvillán van a fej, és onnan vissza kell húznia. Én nem tudok arról, hogy ettől a beállítástól tönkrement volna valakinek HDD. Legfeljebb más időt kell beállítani, hogy jó legyen, pl. a /d nekem eddig jól működött az összes Green-nél, ami a kezembe került, és 2 laptop HDD-nél (Scorpio Blue) is.
Simivok: NTFS.
-
Ice&Lime
veterán
még azt hozzá kell tennem hogy a winyó az intézőben is van hogy késlekedik pl. mappa megnyitáskor, file-ok betöltésekor, ugyan az, hogy kattan előtte egyet és betölti.
-
Ice&Lime
veterán
hd sentinelben néztem, hogy az ellenőrzés gyakorisága 5 percen van.
engem ez az 5 perc is zavar.
ugyanakkor tényleg nem akarom elrontani a winyót sem.(mert olvastam a cikkben, hogy veszélyes is lehet a végkimenetele). -
Simivok
senior tag
Helló!
Hp advanced format toolal hogyan kell formázni? NTFS vagy FAT32-re? -
Ice&Lime
veterán
sziasztok!
Elolvastam Abu85 a "Kritikus hiba a Western Digital Caviar Green merevlemezeiben" írását és beleolvastam a topic elejébe és felismertem, hogy biztosan ez lesz a válasz a problémámra.
Van egy PC-m, az op. rendszer(windows 7 x64 ult.) az ssd-n van, tárnak pedig egy hdd-t használok.
A tár hdd-m WDC WD5000AZRX-00A8LB0 500GB Caviar Green.
Szóval észrevettem, hogy a windows leállításnál nem egyből állítja le a gépet, mint amikor csak az ssd volt benne a gépben, hanem ott vár, hogy elinduljon a hdd, megkerregteti kicsit és utána állítja le a gépet(kb.5-6mp).
(Ez már önmagában nem valami jó)
(Energiagazdálkodásnál átállítottam a merevlemez kikapcsolását Soha-ra.)
Szóval a problémám az, hogy van pl. egy játék, ami nem valami gpu zabáló, játék közben szépen és folyamatosan megy a kép, nincs lag, semmi, de van hogy 1mp-re leáll a program.
Ezt úgy csinálja, hogy megy a játék, 1mp szünet, kerreg vagy kattan egyet a winyó, majd folytatódik a játék, olyan mintha várna a winyó válaszára, leparkolna 1mp-re, ez elég zavaró,, de ezt tapasztaltam akkor is amikor csak úgy sajátgépnél belementem a winyó meghajtóra és egy mappába és akkor is volt agy ilyen 1mp-s parkolás.
Egyébként kíváncsi voltam, hogy mi történik játék közben annál az 1mp-s kimaradásnál, amikor mintha a winyóra várna, ezért csináltam egy képet gpu-z-vel és itt látszik is, hogy abban a leállási-parkolási 1mp-ben mi történik pontosan:
a gpu load lemegy 71%-ról 31%-ra
a gpu power 0.8W-ról lemegy semmire, ott nincs is teljesítmény, akkor abban a pillanatban nem dolgozik.
,tehát a winyó kattanás előtt tényleg nem dolgozik semmit.
Az én winyóm típusához is van megoldás, lehet ezzel valamit kezdeni biztonságosan?
Előre is megköszönöm a segítségeteket! -
Pazolini
senior tag
Egy info a a WD20EARS lemezekről:
a 00MVWB0 sorozat "rendesen" 8 másodpercre van gyárilag állítva,
de a 60MVWB0 sorozatnál már kikapcsolták a funkciót. Sentinelben nézze meg, aki ilyen lemezt vett és flashelésen gondolkodik, hátha szerencsés volt a vásárláskor. -
Simivok
senior tag
hello!
WDIdle.exe alkalmazásával nem vész el a garancia? El lehet rontani vele a vinyót ha valamit véletlenül rosszul csinálok? -
Calogero
addikt
válasz
kingpython #1755 üzenetére
34 óra alatt 9 fejparkolás.
Ezek szerint EFRX-ek (RED) már nem parkolnak olyan intenzíven. -
TeeJay
félisten
most telepítettem oprendszert egy vadiúj Asus notebook-ra amiben egy Toshiba MQ01ABD050 vinyó volt
tehát 500gigás 1tányéros és bár hallottam hogy parkolja a fejet ez mégsem olyan mint a WD-nek...
10óra használat során jött össze 180darab fejparkolás ami szerintem egész jó
ja és a motort nem állítja le szóval nálam már ennyivel is nyerő lenne laptopba adatot tárolni
lehet bepróbálkozok majd egy 1TB-os példánnyal mert tároló vinyónak tökéletes lesz -
Calogero
addikt
válasz
kingpython #1747 üzenetére
Megnéztem én is a WD30EFRX-emet
"Idle3 timer is disabled"
Load/Unload Cycle Count adatokat majd szemmel tartom ha összeáll teljesen a gép.
-
brd
nagyúr
válasz
kingpython #1749 üzenetére
Az nyilván nem baj, azon szörnyülködöm, hogy állításod szerint emiatt a "hiba" miatt akarsz venni Red-et, holott kikapcsolható(/észrevehetetlenné tehető) a viselkedés...
-
brd
nagyúr
válasz
kingpython #1745 üzenetére
Az ilyen embereket nem értem.
Az egész topic, és a témaindító cikk is arról szól, hogyan lehet állítani/kikapcsolni a nevezett viselkedést.
-
Calogero
addikt
válasz
kingpython #1745 üzenetére
Nem tudom, azt akarom a wdidle3 programmal megnézni (egyenlőre nem állítani akarom) hogy mit ír ki wdidle3 /R-re
Én is azt olvastam hogy RED-nél már nincs ilyen gond.
-
Calogero
addikt
Vettem egy 3 TB-s WD RED HDD-t, még nincs rajta partíció.
Az wdidle3 programhoz kell particionálni a vinyót? -
Egon
nagyúr
Az első háeszben levő DOS-os bootkörnyezetet.
Próbáltam másik pendrive-val is, de hibás disk üzenetet dobott a bios...Nem igazán értem, mi van (lehet túl új az alaplap ehhez: Win XP bootCD-ről sem indul).
Van valami ötleted, hogy mit tegyek?Szerk: azért féltem az E-SATA-tól, mert nem natív csatlakozó (JMicron), és azt írja a wdidle3 linkjénél, hogy ilyen esetekben nem biztos a működés.
-
Egon
nagyúr
Mindegy most már, szétszedtem a cuccot (amúgy is tartok tőle, hogy E-SATA vezérlőről nem ment volna).
Most azon szenvedek, hogy nem akar bootolni USB-ről (Error loading operating system).
Nem tudom mi lehet a gond (a bios-ban természetesen usb-re állítva az első boot-eszköz). -
szaszlaci
addikt
válasz
liksoft #1722 üzenetére
Elképzelhető!
(Meglesz a hangfelvétel is, ha elég érzékeny a mikrofon, kis türelmet kérek.)Egon: olyankor az összes csatlakoztatott merevlemezen egyformán végzi el a megadott módosítást, nincs lehetőség egyenként állítani sajnos.
E-Satával elvileg mennie kell, hisz az is egy sima SATA, ami csatlakozik a déli-hídhoz. Ha nem tévedek.. -
Egon
nagyúr
Hi all!
Vettem 2 db WD30EZRX-et, amik egy NAS-ban fognak szolgálatot teljesíteni (remélhetőleg hosszú időn át, problémamentesen). A nyitó hsz-t átolvasván, a következő kérdések fogalmazódtak meg bennem:
1. Ha több vinyó is van a gépben, akkor is el lehet végezni a módosítást a wdidle3-mal? Ha igen, mire kell figyelni, hogy kell paraméterezni stb.?
2. Nincs kedvem szétszedni a gépet, ezért E-Sata csatlakozón kötném rá a vinyókat. Így is megy a wdidle progi? -
bozig
tag
válasz
kingpython #1728 üzenetére
Igen, tulajdonképpen a 2 tányéros a jobb.
Arra a Green a jó megoldás, jókat szemeltél ki. EZRX-ről itt egy teszt. -
bozig
tag
válasz
kingpython #1725 üzenetére
A wdidle azért nem az a nagyon komoly buherálás
RED-ről még nem nagyon van tapasztalat a nem túl régi megjelenése miatt. Mire kellene a vinyó?
-
Killer01
őstag
válasz
kingpython #1725 üzenetére
sarkítva: minél több tányér, annál nagyobb zaj és melegedés. Egyébként mi a problémád a Black vagy a Blue sorozatokkal, hogy egyből Red-et akarsz?
-
kingpython
aktív tag
Oké értem köszönöm! és melyik a jobb a 2 vagy a 3 tányéros vagy mért jobb vagy rosszabb a másik nem értek hozzá bocsi a sok kérdést? Akkor lehet, el kell, gondolkodom, hogy egy Caviar Red-et kipróbálni annál csak nincs ez a parkoltatási hiba, csak mert nem szeretek buherálni.
-
bozig
tag
válasz
kingpython #1723 üzenetére
EZRX 2 tányéros EARX 3 tényéros.Itt megnézheted. Azt tudom, hogy az EZRX-szel szépen működik a wdidle3, gondolom EARX-szel is.
-
kingpython
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy a 2 vinyo között mi a különbség, és hogy ezekre is igaz e a parkoltatás hiba vagy ezekre az újakra már nem? Western Digital WD20EZRX Western Digital WD20EARX
Csak mert a kettő közül szeretnék venni és jó lenne, tudom, hogy ezeket is buherálni kell e vagy ezek már nem hibásak? -
TeeJay
félisten
-
liksoft
nagyúr
Az hibás drive volt? Mert a motor csapágyazása meleg hatására elromolhat! Volt már ilyen mentésem.
Igen, kikapja a fejet. A lemezek+motor generátorként visszadolgoznak. Arra viszont érdemes vigyázni, hogy egy ilyen vészparkolás nem annyira stabil, mint a programozott. A lemezek lepörgéséig elvileg tilos lenne mozdítani a drive-ot, hiszen a forgó levegő megváltoztatja a parkolás erősségét. Ott csak egy mágnes térereje tartja a fejszerelvényt, amit egy hirtelen mozdulattal visszaránthatunk a felület fölé. Eséskor rángatáskor ezért tudnak letapadni a fejek a felületre!
szaszlaci: Megsüketültem! Elővettem 500-as és 640-es 2,5" WD-t, és a fülemet rátéve sem hallottam semmit. Vagy a magas frekit már nem hallom, vagy azok a drive-ok amiket hallgatsz már hősokkon túl vannak (akkor ilyen kialakulhat, de ez NEM üzemszerű! - elhalálozás várható) vagy nem a drive adja ki a hangot.
-
brd
nagyúr
Érdekes, nekem teljesen másképpen működik 2TB-os EZRX-szel. Ha elállítom az alapról, mondjuk 300-ra, vagy d-re, akkor 3-4 másodperc után valamit (de jól hallhatóan nem azt, amit parkoláskor csinál, ill. ezt egyébként alapbeállítás mellett is csinálja, tehát ott úgy ment, hogy 3-4 másodperckor cicegés, majd 8 másodperckor parkolás, hangban jól elkülöníthető a kettő) ciceg a fej (és mindig ugyanannyit vár, akár 300, akár "d" az érték), amikor nincs forgalom, de a parkolás megszűnik (vagy nagyobb, mint 1 perc, addig vártam), és újabb forgalomnál nincs az a fél másodperces várakozás, mint az alapbeállítás szerinti parkolásnál. A különböző értékekkel még nem játszottam, de a 30 és 60-at ki fogom próbálni, igaz, max. majd másfél percet vagyok hajlandó várni, (mert ha addig nem parkol, a hosszabb idő nem igazán érdekel) hogy mi történik.
-
szaszlaci
addikt
Van logika abban, amit mondasz.
Ha elmegy az áram, persze hogy kirántja a fejet. Képzeld el, áramszünet lenne, és tönkremenne az összes vinyó, ami épp használatban volt.
Hallottam egy olyan legendát, hogy a tányér motorja ilyenkor generátorként kezd üzemelni, és azzal a maradék forgási energiával rántja ki a fejet. (De az is lehet, a fejmotor gerjesztéséből származó éppen tárolt energiáját használják valahogy ilyen célra.) -
TeeJay
félisten
válasz
szaszlaci #1715 üzenetére
szerintem azt hallod hogy már nincs meg a kellő fordulatszám és a folyadékcsapágy kvázi megszűnik.
mikor szétkaptam egy WD5000BEVT vinyót és simán parkolóvillán lévő fejnél meg akartam pörgetni a tányért nagyon nehéz volt és fura hangot is adott.
szerintem ez természetes, ezért kell üzemi fordulatszámon mennie.engem egy dolog érdekelne viszont, hogy az ilyen parkolóvillás vinyóknál
ha menet közben a tányér felett van a fej és hirtelen kirántjuk mondjuk az USB-s vinyót akkor megáll a fej a tányér felett vagy van még annyi delej valahonnan hogy kicsapja a villára ezt?
erről hol lehet olvasni? -
szaszlaci
addikt
válasz
liksoft #1711 üzenetére
Induláskor ezek is csendben vannak ilyen szempontból. Mikor a tányér pörgése majdnem teljesen megáll, csakis akkor adnak ilyen hangot. A forgás megállásának legvégén.
WD7500BPKT, na ez csinálja.
Hitachi 5K750, ez is csinálta.
WD 3200BEVT, elvileg ennek is van ilyesmi hangja.
Hitachi 7k1000c, elvileg ez is csinál valami hasonlót. Meg ha jól tippelem, ebben is villa van.Még ahhoz is lehet hasonlítani a hangot, mint amit a régi CD-ROMok csináltak megálláskor, amiknek a lemezt forgató motorjukban golyók voltak.
vmil: mert miért baj az, ha nem parkolnak menet közben? Kikapcsoláskor ugye evidens, hogy nem marad az adatrész fölött, mert akkor ott harangoztak.
-
vmil
csendes tag
Sziasztok!
Átnyálaztam a topicot egy wd20ezrx miatt,és igazából leírták többen is a szerintem járható/tökéletes megoldásokat,ezeket összegezném röviden,hátha segít valakinek.
-gyári beállítás /S8
-a /disable (/d) tényleg nem segít(noha egy logoutos cikk azt írja,érdekes ez a tapasztalatbeli különbség),ugyanúgy parkolgat kb 3-10 msp-enként egyet növekszik a számláló,hallani is ,hogy dolgozik valamit,bár nem durván. (noha azt írja,hogy kikapcsolt állapotban van a fejparkoltatás)
-ami a legfájdalommentesebb,legkényelmesebb megoldás jelen tapasztalatom szerint: a hd sentinelben beállítások/fejlettopciók/ellenőrzés gyakorisága: 5msp-re állítani,semmi teljesítménybeli változás nem lesz,ellenben mivel hamarabb hozzányúl a vinyóhoz,mint 8msp,így nem parkol le. Ezzel a megoldással az is 1 perc alatt élhet,aki nem akar/tud bootolható pendrive-ot csinálni.
-ellenben a hd sentinel/lemez figyelés/lemezek leállásának akadályozása opció csak ront a helyzeten nálam,másodpercenként parkoltatja a fejet hangos csapkodás kíséretében,gyorsan ki is kapcsoltam. Egyébként sincs rá szükség.
-szaszlaci posztját érdemes figyelembe venni.
http://prohardver.hu/tema/re_kritikus_hiba_a_western_digital_caviar_green_m/hsz_1238-1238.html
Kipróbáltam,hogy átállítom /S60ra ajánlása szerint,a hd sentinelben az ellenőrzés gyakoriságát pedig felvettem 5 percre,hogy ne zavarjon be. És érdekes módon se parkolást nem hallok 60s után,sem a számláló nem növekszik. Kicsit érthetetlen jelenség,de megelőlegezhetjük a kollégának,hogy finom,alig hallható parkolás történik. Én fél méterről semmit nem hallok.Viszont olvastam olyasmit is,hogy ezeknek nem tesz jót az sem,ha sosem parkolnak(bár ugye elvileg parkolhat akár most is,attól még,hogy én nem hallom,sőt.). Ha valaki hozzá tud szólni,érdeklődéssel olvasnám.
-
maross
nagyúr
wd scorpio blue - ez meg mindig parkolgat? Javitanak ezeken valamit, vagy keruljem el? Az eggyel olcsobb samu 1 ev garis, nem tul biztato, folotte pedig legalabb +3000 a fajdalomdij.
-
liksoft
nagyúr
válasz
szaszlaci #1710 üzenetére
Kérek egy típust, mert én rámpás drive esetén nem hallottam. Vagy a fülem gyenge (lehet, mert tudom nem 100-as), vagy valami más lesz ott. Ha viszont csak egy drive csinálja és valóban a motorból jönne (a folyadékcsapágyas motorokban is egy bizonyos fordulatszám fölött alakulnak ki csak az olajgyűrűk) a hang, akkor azzal valami gond van. Általánosságban a folyadékcsapágyas motoroknak csendeseknek kéne lenniük induláskor is, mert nagyobb terhelésnek vannak kitéve mint a fejek, így jobban is kopnának. Ami ugyebár besülés veszélyével jár, tehát nem túl egészséges.
-
szaszlaci
addikt
válasz
liksoft #1708 üzenetére
Egy kérdésem volna hozzád, ha már megtisztelsz minket: akkor mi az a hang, ami leálláskor (alacsony fordulaton) a parkolóvillás lemezekből hallható? Ahhoz tudnám hasonlítani, mintha homok került volna a csapágyba. Elég halk, és csak a tányér forgásának megállásának legvégén hallható egy fél másodpercig.
-
liksoft
nagyúr
Szeretnék gyorsan válaszolni. [link]
1. Igen, a parkoló pályás drive-ok indulása és leállása során alacsony fordulatszámnál (ahol nincs légpárna, mert a kar rányomja a fejet a lemezre (igen, nyomja)), hallható vékony halk súrlódó hang. Ez természetes, a gyártó által tervezett (nem a hang, az csak a vele járó jelenség). A hang NEM a csapágyból jön.
2. Valóban a parkoló pályás drive-ok esetében a sok leállást (energiagazdálkodás) célszerű mellőzni, míg a rámpásak esetén hagyható. Bár itt sem célszerű pár másodpercenként rángatni a fejet, mert a rámpa is kopik. Ha az a felületre felkenődik, akkor ráég, és a mentésnek kicsi az esélye.
3. Mindenki röviden szerette volna megmagyarázni a másiknak, így valahogy féllábasra sikeredtek.
Itt és itt érdemes kicsit olvasni. Hátha segít egy-két gondolatban.
-
szaszlaci
addikt
Nézzétek srácok, ez egy közösség, így elkerülhetetlen az egymással való negatív kontaktus, előbb-utóbb szükséges konfrontálódni.
Nem tudom, ezt miért nehéz elfogadni. Wind régóta egyértelmű hülyeségeket ír, szakmai topik lévén ezt kötelező javítani.Amit tehettem, írtam egy összefoglaló, első hozzászólást, így már nem igazán lesz szükség ugyan azokat a kérdéseket századszorra is feltenni.
-
Pazolini
senior tag
válasz
szaszlaci #1703 üzenetére
Mi lett itt ebből a színvonalas topikból?
Mindannyiunk nevében:
Az emberi balgaság kezd eluralkodni itt:
Ejnye-bejnye, Gyerekek...Pár dolgot csak, amit érdemes figyelembe venni:
- ez egy fórum, emberek, különböző emberek információt és véleményt cserélnek;
- tisztelnünk kell mindenkit, aki a fórumban másokra áldozza az idejét; és tisztelnünk illik véleményüket is (főként az ilyenekét);
- kerülnünk kell a kioktató hangnemet; ehelyett részesítsük előnyben az alázatos helyreigazítást;
- nem illik megsértődni sem (miért is???), mert senki nem akar bántani; ha meg bánt, akkor magát minősíti, és lassan kiírja magát - emberileg mindenképp - a fórumból...
- itt senki sem szakértő (ez csak egy rang), itt legtöbbnyire autodidakta emberek írogatnak; éppen ezért semmi értelme versengeni (ez önérdekű és szánalmas cél lenne)Ennyi. És most én is elszégyellem magam kicsit...
-
törölt tag
Miért kell veszekedni?
-
szaszlaci
addikt
válasz
Wind-Storm #1702 üzenetére
Egy oldal önsajnálat, gyerekes sértődéssel vegyítve.
A baj, hogy olyasmikról beszélsz, ami nem is volt téma, csak hogy szaporodjanak a karakterek, és szakszerűnek láttasd magad.
A lényeg az barátom, ami az aranyköpésed volt, mivel te ezt nem olyan kontextusban értetted, mint amit most írtál:
"ahogy a fej leszáll, kaparja a felületet és evvel végleg lefékezi a tányérok forgását"
Ezt finoman jeleztem, te pedig jöttél a szokásos tudásalap nélküli okoskodással.
De legalább egy hangyányit utánanéztél a dolgoknak, ez jó.. -
Wind-Storm
őstag
válasz
szaszlaci #1701 üzenetére
Most hagytam abba ennek a topiknak a követését, az ilyenek miatt mint te vagy. Próbáld meg másoknak a szavait kiforgatni és kioktatni meg hülyére venni.
Lehet, hogy kicsit pontatlanul fogalmazok, de olyan orbitális hülyeségeket azért nem írok mint te.
Másokat meg csupán helyesbítek, nem hülyének nézek.
Én már számtalan merevlemezt szétszedtem, nem légből kapott baromságokat írok ellenben veled. Van egy csapágyhibás darabod és abból vonsz le következtetéseket.
Egy jól működő folyadékcsapágy ad bármiféle hangot is, főleg cincogóst? Jól is néznénk ki!
... és látom problémák vannak a felfogásoddal is.De akkor jövök én ha már ennyire vitatkozós és kioktatásra vágyó kedvedben vagy:
A lemez belső sávján inkább árkokat, barázdákat képeznek ki, azért, hogy a fej ne tudjon letapadni álláskor.
Honnan vetted ezt? Bizonyára a több ezer szétszedett példányból okulva gondolom..
Persze, hosszában van egy fej szélességű árok és direkt még mélyítik is, aztán akkor máris nem tudna letapadni mi...? Ha ilyen árkok lennének ott kijönni sem tudna, de ha mégis, a kijövetel közben leszakadna a szintkülönbség miatt, gondolkozz már...Meg hogy azért érdesített, hogy jobban súrlódjon a fej.
Ezt a két teljesen külön dolgot nem tudom melyik sorom alapján hoztad következtető viszonyba egymással, de ne nevettesd már ki magad.
Králiktól idézek:
A kiemelt lemezen látható a világosabb sáv. Ez finoman
érdesített felület, így biztosított, hogy a fej alatt marad
levegő és az a felülethez nem tapad.(Segítek: A parkolósávra érti és ezért is utálom a még manapság is ilyen megoldással gyártott merevlemezeket, mert így kopknak a felületek mint azt mindjárt láthatod..)
A 2,5"-os lemezeknél az energiatakarékosság miatt
laptopokban a merevlemezeket üresjáratban leállítják.
Ezért sokszor több indítást és leállást kell elviselniük
mint 3,5"-os asztali társaik. Parkoló pálya esetén
a felület és a fej elkopna egy idő után, így a parkoló
villás rendszert alkalmazzák. Itt a fejek és a lemezek
soha nem érintkeznek egymással.Súrlódás és kopás van a leglényegesebb felületek között, ez kedvez a legjobban a meghibásodásoknak (bad sector is).
[Forrás] nézegesd csak.
Hogy mondhatsz ekkora ökörséget, hogy a fejjel fékezik le a lemezt?
Azt írtam, hogy a fejek egyben lefékezik a lemezt, amikor hallhatod a cincogást, nem hogy direkt a fejekkel fékezik le. Azért van különbség. A szándékos lefékezésnek mi értelme lenne?
Megint csak gondolkodj már.. járulékos fékezés. a józan paraszti ész többre visz
Gyakorlati példából indultam ki egy maxtor diamondmax 9 plus-szal kapcsolatban.
Volt, hogy felmelegedett 60 fokra, ilyenkor a fejek rugós felfüggesztésének a tartóerőssége változott, és leállítás után a normálistól eltérően csak fél perccel később lehetett hallani a cincogó hangot amikor is végleg megszűnt a felhajtóerő és leszálltak a fejek a parkolósávra. Normál esetben 10 másodperc után már lehetett hallani a sziszegő-cincogó hangot, csupán ennyire fékezik a fejek forgásában a lemezt (ismétlem nem szándékosan, nehogy félre értsd)!
(Fizika: ugyanis ha egy még forgásban lévő testtel érintkezik valami, hamarabb leáll.. nemde?) remélem most már te is tudod értelmezni!Többet nem láttok ebben a topikban, boldoguljatok magatok.
-
szaszlaci
addikt
válasz
Wind-Storm #1699 üzenetére
Nem fiam, te vagy a sötét, de nagyon. Nem azért, mert megszámlálhatatlan hülyeséget hordasz itt össze, sőt még csak nem is azért, mert mindenkit hülyének nézel. Hanem mert nem mutatsz hajlandóságot a tanulásra!
A lemez belső sávján inkább árkokat, barázdákat képeznek ki, azért, hogy a fej ne tudjon letapadni álláskor.
Hogy mondhatsz ekkora ökörséget, hogy a fejjel fékezik le a lemezt? Azzal a fejjel, ami attól is leszakad, ha csúnyán néznek rá..
Meg hogy azért érdesített, hogy jobban súrlódjon a fej. Ecsém.. Az a fej, ami attól szénné égne, ha egy pillanatig a forgó, "érdesítetlen" tányérrészhez érne.Szóval neked kellene végre abbahagyni a baromkodást, mert egyrészt még félrevezetsz másokat, másrészt pedig még inkább közröhej tárgya leszel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- Elemlámpa, zseblámpa
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Dell notebook topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest