Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
válasz
Wind-Storm #3030 üzenetére
Azt írta, nincs egy éves. Gondolom Februártól az már egy egy új, a kérdéses vinyó, csak a Sentinel valamiért egybe mutatja az előzővel.
-
Adam8199
tag
válasz
Wind-Storm #3030 üzenetére
Azt én is néztem nem tudom mitől lehet.
-
Pazolini
senior tag
válasz
Wind-Storm #2984 üzenetére
Ez inkább annak jár, aki nem ismeri el, ha hibázott.
Neked inkább ez dukál: -
StSanya
senior tag
válasz
Wind-Storm #2978 üzenetére
Más szériához, pl. Red
Non-recoverable read errors per bits read: <1 in 10^14
Tehát az engedélyezett, nem javított olvasási hibák száma itt kevesebb kell legyen, max 1 db, míg ott 10 db, ugyanannyi, 10^14 bit olvasása során.
-
StSanya
senior tag
válasz
Wind-Storm #2970 üzenetére
Tehát "valaki" ír valamit, valahol, s akkor már a hivatalosnak tekinthető, gyári specifikációban megadott adatok már mehetnek az anyjukba?
Lesd meg kérlek a "Non-recoverable read errors per bits read" értékeket...
-
szaszlaci
addikt
válasz
Wind-Storm #2957 üzenetére
StSanya itt, aki nemrég megemlítette, hogy az is parkolhat. Esetleg őt kellene megkérdezni, honnan az információ.
Zotya21:
Green: elvileg energiatakarékos, emiatt a lassúsága miatt adattárolásra. Gyakorlatilag a legócskább alkatrészekből rakják össze. Szerintem amik nem mennek át a normális minőségellenőrzésen, azokat összelapátolják egy zöldnek. Ha nekem nem hiszel, meg kell kérdezni egy szervizest.Blue: gyorsabb, "általános" felhasználás. Azért ez se egy csúcsminőség, ahogy olvasom, de azért vállalható.
Red: állandó használatra indult, és korrekt, jó alkatrészeket tettek bele. Gyakorlatilag bármire használható. De újabban már ez se biztos, hogy hozza a régi szintet.
Purple: elvileg ez lépett a Red helyére. Majd meglátjuk, elég új.
Black: leggyorsabb és legmegbízhatóbb alkatrészekből van, egyedüliként 5 év garanciával. Ez már egy normális, hosszabb életű darab, igaz, ez kerül a legtöbbe.
Mire kell nagy sebesség? Oprendszer? Mindegyikről elfut használható sebességgel, de ha tényleg gyorsat akarsz, akkor ott az SSD-d. Programok betöltődésével szintén ez a helyzet. A pagefile és egyéb virtuális memóriákat meg el kell felejteni, csak akkor, ha valóban elkerülhetetlen, mert az a leggyorsabb lemezzel is csigává tesz egy gépet.
amúgy meg a fökömér nm lehte normálisan irni
-
szaszlaci
addikt
válasz
Wind-Storm #1702 üzenetére
Egy oldal önsajnálat, gyerekes sértődéssel vegyítve.
A baj, hogy olyasmikról beszélsz, ami nem is volt téma, csak hogy szaporodjanak a karakterek, és szakszerűnek láttasd magad.
A lényeg az barátom, ami az aranyköpésed volt, mivel te ezt nem olyan kontextusban értetted, mint amit most írtál:
"ahogy a fej leszáll, kaparja a felületet és evvel végleg lefékezi a tányérok forgását"
Ezt finoman jeleztem, te pedig jöttél a szokásos tudásalap nélküli okoskodással.
De legalább egy hangyányit utánanéztél a dolgoknak, ez jó.. -
szaszlaci
addikt
válasz
Wind-Storm #1699 üzenetére
Nem fiam, te vagy a sötét, de nagyon. Nem azért, mert megszámlálhatatlan hülyeséget hordasz itt össze, sőt még csak nem is azért, mert mindenkit hülyének nézel. Hanem mert nem mutatsz hajlandóságot a tanulásra!
A lemez belső sávján inkább árkokat, barázdákat képeznek ki, azért, hogy a fej ne tudjon letapadni álláskor.
Hogy mondhatsz ekkora ökörséget, hogy a fejjel fékezik le a lemezt? Azzal a fejjel, ami attól is leszakad, ha csúnyán néznek rá..
Meg hogy azért érdesített, hogy jobban súrlódjon a fej. Ecsém.. Az a fej, ami attól szénné égne, ha egy pillanatig a forgó, "érdesítetlen" tányérrészhez érne.Szóval neked kellene végre abbahagyni a baromkodást, mert egyrészt még félrevezetsz másokat, másrészt pedig még inkább közröhej tárgya leszel.
-
fero02
nagyúr
válasz
Wind-Storm #1699 üzenetére
Azért, mert nem tudsz normálisan és érthetően megfogalmazni pár mondatot (nem csak a mostanira gondolok), azért ne másokat "sötétezzél" le, mert Te vagy a legsötétebb.
-
fero02
nagyúr
válasz
Wind-Storm #1693 üzenetére
Ne haragudj, de Nálad komoly problémák vannak szerintem.
"Erre a célra a lemez közepén ki van alakítva egy érdesebb felület"
Mutasd már meg, hogy egy ilyen felületű lemezen Te hol látsz középen érdesebb felületet:
Tisztázzuk még le, hogy Nálad mi a parkoló villa és rámpa, ill. azok közti különbség.
-
szaszlaci
addikt
válasz
Wind-Storm #1695 üzenetére
Irigylésre méltó a magabiztosságod! A tudásod már kevésbé..
-
szaszlaci
addikt
válasz
Wind-Storm #1693 üzenetére
"ahogy a fej leszáll, kaparja a felületet és evvel végleg lefékezi a tányérok forgását"
Na ez mehet az aranyköpések közéDe ha nekem nem hiszel, kérdezd meg mondjuk Liksoft kollégát. Legalább feldobod a napját
-
szaszlaci
addikt
válasz
Wind-Storm #1691 üzenetére
Ha egyről beszélünk, akkor az a halk, karistoló hang a csapágyból jön. Képzeld, mi lenne, ha hallhatóan kaparná a tányért..
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Wind-Storm #1689 üzenetére
akkor ha jól értem, a LUCC csak úgy növekszik, de fizikailag nem parkol?
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Wind-Storm #1686 üzenetére
akkor pillants rá a blogomban a HDS képekre a vinyómról
-
bozig
tag
válasz
Wind-Storm #1686 üzenetére
Ó bocsi a kódolásért, szóval 11-én még csak 787 volt, 13-án meg már 811.
-
bozig
tag
válasz
Wind-Storm #1684 üzenetére
Más vinyóknál kell figyelni a LUCC-ra, vagy azoknál ez nem jelent problémát? (Samsung HD502HJ, Müködési idő 282 nap, összes indítás 753, LUCC 12.11: 787, 12.13:811)
-
bozig
tag
válasz
Wind-Storm #1680 üzenetére
Igen, közben rájöttem. Bocsi a hülye kérdésért. Nem szoktam kikapcsolni a gépemet, csak most szereltem benne valamit és elfelejtettem. Ha megy a gép folyamatosan, akkor nem növekedhet a LUCC, igaz?
-
Patice
nagyúr
válasz
Wind-Storm #1652 üzenetére
NAS-ba jó lesz.
Még gondolkodom, hogy a két vinyót egybe formázzam RAID0-val, vagy két külön kötet legyen. Raid0 szimpibb, mert így egyszerre használódik a két vinyó és mindegy, hogy mit hova pakolok. Fontos adatoknak külső merevlemezt vetek majd be, időzített mappaszinkronizálással, stb.
+ A meglévő vinyókat is befogom majd adattárolásra, biztonsági másolatok készítésére.
Asztali gépemből lehet egy 750-est is majd idővel kiveszek és megy egy külső házba, vagy csak szimplán egy fiókba vagy dobozba.
-
Patice
nagyúr
válasz
Wind-Storm #1650 üzenetére
66.89 pontosabban.
-
Patice
nagyúr
válasz
Wind-Storm #1647 üzenetére
Igen, csak simán szabadon áll a dokkolóban. Azért más lesz a helyzet a NAS-ban, de ott meg lesz aktív hűtés.
70%-nál tart, még mindig 38 fok, eddig hibátlan teszt. Az olvasás 100 MB/s fölött 1300 GB-nál
-
Patice
nagyúr
válasz
Wind-Storm #1645 üzenetére
Beállt 38 fokra kb. 1,5 óra után. 800GB-nál még átlag 120 fölött az olvasás...
-
Patice
nagyúr
válasz
Wind-Storm #1610 üzenetére
NAS készleten, első lemezzel futtatok egy olvasási tesztet. Kb. 3:40 perc. Éjfél után tudok eredményt mondani átviteli sebességre és hőmérsékletre. (eSATA dokkolóban mérem, most a teszt elején 140-150 között mocorog a sebessége.
)
-
Plexicushio
senior tag
válasz
Wind-Storm #1636 üzenetére
"Lemezek leállásának akadályozása" opció a Sentinelben miért nem jó?
-
Ice_Man22
senior tag
válasz
Wind-Storm #1630 üzenetére
-
Ice_Man22
senior tag
válasz
Wind-Storm #1626 üzenetére
Hali itt a kep, remelem erre gondoltal.
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/121203/1_2_3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/121203/1_2_3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/url]
-
Ice_Man22
senior tag
válasz
Wind-Storm #1624 üzenetére
3572 on all.
-
bozig
tag
válasz
Wind-Storm #1616 üzenetére
Köszi a válaszokat.
-
bozig
tag
válasz
Wind-Storm #1614 üzenetére
Most szakítasz velem?
Amúgy tényleg érdekelne, hogy használható-e az EZRX-ekkel a WDIDEL3 illetve, hogy szükség van-e a használatára.
-
Patice
nagyúr
válasz
Wind-Storm #1610 üzenetére
Még nem használtam több órát. Várom még mindig a NAS-omat, hogy megérkezzen. Addig felesleges bármit is csinálnom vele, mert a NAS-ban úgy is formázással kezdőik a móka.
-
Patice
nagyúr
válasz
Wind-Storm #1608 üzenetére
Dokkolóban alig érzem, hogy felpörög a lemez.
Elinduláskor persze van minimális hangja, de menet közben tényleg nagyon kussban van és nem melegszik.
-
Patice
nagyúr
válasz
Wind-Storm #1606 üzenetére
-
Patice
nagyúr
válasz
Wind-Storm #1604 üzenetére
Én arra tippelek, hogy UEFI alatt még ugye nem megy az összes driver, mert az csak az OP rendszer betöltődése után tudja használni a gép. Vagy nem ez, de egyáltalán nem is látta az a vinyót eSATÁn.
A SMART értékekre gondolsz, decimális értékekkel?
-
Patice
nagyúr
válasz
Wind-Storm #1600 üzenetére
Megvolt a próba. eSATA-val nem ment, de a kíváncsiságom erősebb volt, így kibontottam a gépet és bekötöttem egy belső SATA csatlakozóra a WD RED-et.
Ugyan az az eredmény, mint amit korábban sikerült elérnem a 750 GB-os notivinyókkal. A WD Red-ben alapból "disabled" a WDIDLE Timer.
-
Patice
nagyúr
válasz
Wind-Storm #1598 üzenetére
Tegnap este még csak az egyiket bontottam ki a csomagolásból és kíváncsiságból beraktam a dokkolómba.
Nálam volt a második felpörgése.
0 óra, 0 nap működés még, minden érték okés volt. Amint lesz rá egy kis időm a múltkor megformázott pendrive-val megnézem majd, hogy mit ír ki rá a WDIDLE3
Ez működhet úgy is, hogy a lemez a külső, eSATÁ-s dokkolóban van közben? Lusta vagyok megbontani csak ezért a gépet.
-
Tangerine
senior tag
válasz
Wind-Storm #1592 üzenetére
Ok, majd igyexem.
-
szaszlaci
addikt
válasz
Wind-Storm #1589 üzenetére
Microsoft Wireless Optical Mouse 2.0A van az aljára írva. Nem volt épp olcsó szar, azt hiszem, 14 vagy 18 volt az ára úgy 10 éve. Ha olyat akarsz, ami egy évet kibír egy elemmel folyamatos üzemben, annak jó eséllyel fog cincogni a DC-DC konvertere.
De akár a RAM-odat is kidobhatod, mert azok is hajlamosak ám zizegni! Alaplap szintén. De a pálmát akkor is a tápok viszik, egyik sem teljesen hangtalan. Monitorról meg már kár szót ejteni. Füleld meg, ha nem hiszed!
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Wind-Storm #1581 üzenetére
te nem vagy százas, az biztos
légyszíves ne írj nekem többet
köszii
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Wind-Storm #1576 üzenetére
eljössz hozzám meghallgatni okostojáska?
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Wind-Storm #1573 üzenetére
a semmi hang nem halk?
szerintem meg ökörség 3,5 helyett 2,5-öt venni!! felesleges pénzkidobás!!
-
King Unique
titán
válasz
Wind-Storm #1573 üzenetére
Ok,bár én annyira eddig se aggódtam emiatt,de ha így a frankó,akkor használom így.
-
King Unique
titán
válasz
Wind-Storm #1565 üzenetére
Köszönöm,értem
,mert maxra húztam 13127-es értéknél és most 13128,akkor gondolom azért...
(máskor napi 200-at parkolt lazán)
Ebben a hsz-odban írtra gondoltam. -
gabbó
csendes tag
válasz
Wind-Storm #1561 üzenetére
Az a gond, hogy a régi 80-as hangja elnyomná, bármit is csinálna.
(de az legalább nem parkol, és 7 éve 100%osan működik..) Erre a témára is csak véletlen akadtam rá, és megnéztem az adatokat sentinelben: 66 indulás/leállás, 4nap 6 óra működési idő, és ehhez 1708 az értéke a 193-as menüpontnak, ebből gondoltam hogy valami nem stimmel. Akkor marad a boot megoldás, ha érdemes ilyen számok mellett.
-
gabbó
csendes tag
válasz
Wind-Storm #1559 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Akkor még annyit kérdeznék, hogy a parkolgatás problémáját hogyan tudnám másképp orvosolni? Esetleg a "bootolgatós" megoldáson kívül van még valami? Vagy élettartamba ez mennyire zavar be, érdemes egyáltalán törődni vele? Mert amúgy akusztikailag egyáltalán nem észrevehető vagy zavaró. -
szaszlaci
addikt
válasz
Wind-Storm #1553 üzenetére
WR30: hát az olyan esőálló
Esetleg a csap alá be lehet tenni óvatosan.
-
szaszlaci
addikt
válasz
Wind-Storm #1548 üzenetére
"Ilyet nem írtam, hogy 60 fokig mehet, az már valóban sok."
Már az 50 is baromi sok.
A 105 fokra hitelesített kondenzátort sem 100 fokon használod, mert azt írja a datasheet.. Pedig az némileg egyszerűbb alkatrész.
45 fok fölé tilos mennie a lemeznek, mert drasztikusan csökken az élettartam.A 30 fok nem gond, de nem ideális. Kb. 25 fok alatt tartósan már veszélyes. (Hiába ír az okos adatlap nulla fokC-t alsó határnak..)
(A 'WR30 meter' órában sem mehetsz el úszni, bár erre a használati is felhívja a figyelmet.)
Jah, 50 ezer üzemórát is ír az adatlap (némelyik 100 ezret), biztosan elmegy 50 - vagy 10 fokon addig. (4 másodperces parkolással.)
-
törölt tag
válasz
Wind-Storm #1548 üzenetére
A merevlemez egy Maxtor Diamondmax plus 10-es 6L250R0, 2009ben vettem.
Alatta van egy venti, de azért, mert a számítógép egy szekrényben van..Szerk: A ventilátor az idén nyáron került alá, addig simán, hűtés nélkül üzemelt..
A Notimban lévő WD2500BEKT merevlemez meg stabilan 41-42 fokon üzemel, hiába van alatta hűtőpad.. -
szaszlaci
addikt
válasz
Wind-Storm #1546 üzenetére
Hát ha te akár 60 fokig engeded, meg is érdemled.. De ettől még ne tanácsolj hülyeséget!
Keress rá a Google merevlemez meghibásodásairól írt tanulmányára. Lehet némi tapasztalatuk benne.
(Meg itt PH!-n is érdemes az adatmentés topikba beleolvasni. Liksoftéba.) -
törölt tag
válasz
Wind-Storm #1542 üzenetére
Pl van egy Maxtor 6L250r0 winyóm, ott az energiagazdálkodás le van tiltva alapértelmezettben, ezáltal a parkolások száma: 0. Alatta van egy 2000rpm-es venti ami stabilan 29 fokon tartja, ez nem "káros"?
-
törölt tag
válasz
Wind-Storm #1538 üzenetére
De az xp-s biztonságos eltávolítás (nem ad éles kattanó hangot, hanem szépen leparkol) miért növeli a retractot?
Illetve ez mennyire "káros"? -
törölt tag
válasz
Wind-Storm #1536 üzenetére
Illetve a másik, van egy WD Elements 1023 as külső winyóm (WDBABV5000ABK-00) nem igen van bedugva, csak ha másolok rá, illetve róla. Ez egy közel 2 éves drive, a parkolás itt 1036, de gondolom itt közre játszik, a be és kikapcsolások száma, ami 587.
Jól gondolom?
Illetve a power off retrect cycle 423. Ennél azt vettem észre, hogy akkor emelkedik, ha xp-n használom, majd biztonságosan távolítom el, illetve akkor is, ha win 7 alatt használat után biztonságos leállítást követően rögtön kihúzom (ilyenkor egy hangosabb, cirpelő hangot ad), ha várok a felpattanó buborék után 10-15 mp-t (ha meghallgatom, akkor leparkol) és utána húzom le, akkor csak a lemezek állnak le (némi súrlódást hallok), de ilyenkor nem nő ez a szám. -
szaszlaci
addikt
válasz
Wind-Storm #1533 üzenetére
Általánosan, hátha olvassa olyan, aki nem tudja.
-
szaszlaci
addikt
válasz
Wind-Storm #1531 üzenetére
Sajátgép >Kezelés >Lemezkezelés >jobb klikk: Partíció megjelölése aktívként
-
szaszlaci
addikt
válasz
Wind-Storm #1528 üzenetére
Miért ne menne? MS DOS-tól Win2000-ig ezek vannak használva.
Magamból kiindulva, nem mindenkinek van optikai meghajtó a gépében. -
Patice
nagyúr
válasz
Wind-Storm #1466 üzenetére
-
Patice
nagyúr
válasz
Wind-Storm #1467 üzenetére
Amint lesz időm kipróbálom, megnézem.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Wind-Storm #1466 üzenetére
ami miatt ez esetlegesen lehetséges lenne akár a régebbi verzióval is.
Mármint a disabled-re állítás a régebbi wdidle3 programmal. -
TeeJay
félisten
válasz
Wind-Storm #1448 üzenetére
tavaly február közepén vettem a laptopot, ez a cikk pedig április körül jött ki ha jól emlékszem
tehát 2hónapig nem tudtam a hibáról és azalatt szedett össze ennyi start/stop count-ot meg LUCC-otamióta minden indításkor megy a trükközés, emberi mértékben növekednek csak ezek az értékek
ismerős vinyójában nagyon durván sok a LUCC pedig mondom nincs 2éves a cucc még
-
TeeJay
félisten
válasz
Wind-Storm #1437 üzenetére
én Acer laptopomban is WD vinyó van
WD6400BEVT --> HDSentinel képilletve egy ismerősnek szintén ilyen laptopot vettünk de neki meghalt az alaplap és most az alkatrészei nálam vannak eladásra, addig pedig tesztelem a vinyóját
az övé ilyen
WD6400BEVT de trükközés nélkül --> HDSentinel kép
mindkét vinyó kb. 2éves de az enyémmel amióta tudom a hiba okát trükközök és ki van nyomva az APM indulás utánismerősébe nem volt
amit ajánlok megnézni a Start/Stop count ami a leállás felpörgés számláló
és a LUCC ami az övében nagyon sok az enyémben oké de csakis mert trükközök -
Patice
nagyúr
válasz
Wind-Storm #1444 üzenetére
Az elsőt május június környékén a médialejátszóba.
A másik kettőt egyszerre októberben.
2011.03.07 az első gyártási dátuma. Valószínúleg valami hasonló dátum lehet a másik kettőn is. Azokat most csak ezért nem szedem ki a gépből.
-
Patice
nagyúr
válasz
Wind-Storm #1441 üzenetére
Yes.
-
Patice
nagyúr
válasz
Wind-Storm #1432 üzenetére
Jelentem sikeresen végrehajtottam WD7500BPVT vinyóimon a WDIDLE3 progival az IDLE Timer kikapcsolását. Nem egy nagy értéket ír ki, hanem azt, hogy "disabled". A vinyókon minden adat megmaradt. Az első kettőt sikerült véletlenül AHCI alatt megcsinálnom, de nem lett belőle probléma szerencsére.
Most már csak induláskor kattognak a vinyók, működés közben most már semmi "csapkodás".
Boot-olható CD-ről sikerült végül. Itt találtam egy lebutított Ultimate Boot CD-t, amiben szinte csak a WDIDLE3 v1.05 van benne.
A SMART értékeket majd figyelem, mennyire növekednek.
-
King Unique
titán
válasz
Wind-Storm #1437 üzenetére
Ok,keresgélek majd
-
King Unique
titán
válasz
Wind-Storm #1434 üzenetére
Kösz az infót
Azért,amit fentebb írtam,több mint duplája után is vígan elvolt a Green,hát...na mindegy.
Más értékekre is vannak ilyen MTTF/MTBF értékek,pl. leállás-felpörgés,indulások száma,bekapcsolva töltött órák száma stb,v azok kevésbé fontosak,kritikusak(#1435) TeeJay : Majd meglátom,de ahogy mondtam Passportom 22k parkolása se sok, de egyre szimbibb Toshiba is. Korrekt idő mit jelent,percek? Sebességre nálad mit tudnak (1 tányéros még picivel gyorsabb is,mint 2 tányéros) ?
Új Toshiba vinyó oldalán MTTF-re 600,000 van megadva,ami elég soknak tűnik elsőre,kiszámoltam ha 24/7-ben hajtanám 9,7 évet bírna ki,de mivel ennek felét se nyúznám,jóval tovább bírna elvileg...,gyakorlatilag meg ...
-
Patice
nagyúr
válasz
Wind-Storm #1430 üzenetére
OK. Köszi.
Szerintem ma este teszek egy próbát az egyik vinyóval, amiről lemásoltam minden fontos adatot. Aztán ha működik, a többiről már nem mentem le a dolgokat, ill. azok pótolhatóak.
De bízom benne, hogy nálam is simán menni fog.
CD-ről vagy PEN-ről csináltad? (Nekem PEN szimpibb.)
WD RED esetén nem láttam a specifikációik között, hogy használnák ezt a technológiát (InteliPark) már. A biztonság kedvéért lehet majd ránézek a programmal, mielőtt bármit is rátennék.
-
Patice
nagyúr
válasz
Wind-Storm #1427 üzenetére
Te milyen paranccsal állítottad max. értékre az idle time-ot?
wdidle3.exe /d ?
Vagy
wdidle3.exe /S[X] X=kézi számérték?
-
Patice
nagyúr
válasz
Wind-Storm #1427 üzenetére
Igen. AMD Trinity APU az új procim.
-
Patice
nagyúr
válasz
Wind-Storm #1425 üzenetére
SSD-hez való beállításokat én is kézzel végzem, csak gondoltam kipróbálom, tud-e valamit hozni tényleg az optimalizáló funkciója.
A Win7 már rajta volt az SSD-n, amikor összeraktam a gépem, a drivereket raktam újra az új alaplap + proci miatt, a többi dolog adott volt. Az optimalizálást kb. 1 hétre az összerakás után csináltam a Samsung progijával. AHCI driver az AMD-s van fent, nem a Microsoft-os "alapértelmezett". Lehet ez kavar be tényleg.
Majd megmérem CrystalDisk MArk-kal is, csak majd később. Most megyek aludni.
Reggelig mehet a biztonsági mentés....
Köszi az eddigi segítséget és tanácsokat!
-
Patice
nagyúr
válasz
Wind-Storm #1423 üzenetére
Hát igen, elszomorítottak az adatok. Aggódom. Lehet a kiürített vinyókra csinálok ma éjszaka biztonsági mentést és mihamarabb megbuherálom a WDIDLE3-mal. Nem jó ez így.
Kíváncsiság képen megnéztem, hogy a harmadik ilyen vinyóm, amit a médialejátszómba vettem mit mutat:
Ez még talán okés, de érdekes, hogy ugyan ez a vinyó, ugyan abból a szériából nem kattog a médialejátszómban. Bár igaz, hogy filmezés közben vagy folyamatosan arról megy az adat, így esélytelen, hogy parkoljon a fej, vagy ha éppen nem arról megy, akkor a lejátszó le is állítja.
Az SSD-m a legfrissebb firmware-rel jött, azóta sem jött ki rá újabb. Most ellenőriztem a saját programjával.
HD Sentinel amúgy érdekes jelentést ír:"A mozgó alkatrész nélküli meghajtó (SSD) állapota hibátlan. Problémás vagy gyenge szektorok nem találhatóak. Az SSD TRIM funkciója támogatott de inaktív. Javasolt az operációs rendszer, lemezvezérlő vagy annak illesztőprogramjának frissítése az optimális teljesítmény eléréséhez. A kondíciót a következő SSD-specifikus S.M.A.R.T. attribútum(ok) értéke határozza meg: #177 Wear Leveling Count"
Az említett paraméter az elmúlt öt napban nem változott (32) előtte (2012.11.01-én) 24 volt.
Ellenőriztem a TRIM funkciót a gépemben. A Win7 küldi az SSD-nek az infót, nem tudom hol akadhat el a dolog, vagy tényleg el is akad és nem a HD Sentinel írja ki rosszul.
AS-SSD-vle mértem Samsung SSD Magician optimalizálása előtt:
Optimalizálás után:
Én elégedett vagyok ezekkel az értékekkel, mert ez az SSD Samsung szerint 520/160-as értékeket tud.
-
Patice
nagyúr
válasz
Wind-Storm #1415 üzenetére
-
Pazolini
senior tag
válasz
Wind-Storm #1404 üzenetére
Ha rajtam múlna, egyet se engednék neki.
1 teljes napja dolgozik a WD lemez (seed), és egy darab parkolás nem volt ez alatt, LUCC-érték változatlan maradt.
Úgy látszik - egyelőre - a funkció megoldja nekem a problémát. Ilyen értékű lemezzel meg nem is szívesen kísérletezgetek... -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
akkor már tényleg nem tudom, mit fogok venni az SSD mellé
-
Patice
nagyúr
válasz
Wind-Storm #1408 üzenetére
Az új gépem összerakásakor két WD7500BPVT notivinyó került a gépembe és azon van most minden adatom. Kattog, halkabban, de úgy, mint amikor leáll a vinyó. Most olvastam el a hsz.-eket + a témaindító cikket. S.M.A.R.T. érték nem növekszik, de hallom, hogy kattognak, viszont teljesítménnyel nincs problémám. Átlagos használatra + torrentezésre szántam őket. Csak az egyik a seed-elős vinyó. Win=-et használok, energia-sémát sajátot hoztam létre, amiben a kikapcsolást "Soha" értékre állítottam. BIOS-ban AHCI módra állítva, a driver az AMD-s féle, ha ez esetleg számít.
Úgy látszik jól bevásároltam én is.
Olvastam, hogy neked is ilyen vinyód van. WD3IDLE progit ki fogom próbálni rajtuk. Remélem nem cseszem el őket.
Vagy megvárom, hogy meglegyen a NAS-om és előtte csinálok az egész gépről biztonsági mentést.
Viszont a NAS-omba is WD vinyókat tervezek/terveztem venni. WD RED szériából. Ez is felejtős? Vagy egy Synology NAS-ban nem nagyon lehet probléma?
-
Pazolini
senior tag
válasz
Wind-Storm #1406 üzenetére
Tudom, miről beszélsz. 10EARS-om csinálta ezt HQ zenei tartalmak lejátszása közben, mert ugye nagy a kuffer (puffer
), és míg onnan olvasott, szépen visszaparkolt a fejecske, s idő kellett neki visszakullogni a melóba...
Szóval esetedet nem értem:
Eredetileg akadt, aztán átállítás után teljesítményromlás...
Nyilván teljesítményromlás után jött a gyári értékre visszaállítás, s akkor megint akadozott a hang. Jól értem?
Vagy eleve nem sikerült jól az átállítás? -
Pazolini
senior tag
válasz
WD10EADS-em volt utoljára desktop hdd-ként. Elgondolkoztató, de lehet, hogy az átállítás után meg a teljesítménycsökkenése miatt lett szar...
Gyári értékre visszaállítva is sz@rakodott? Vagy azt már nem próbáltad meg?Ha rajtam múlna, egyet se engednék neki.
Korrigálom magam: torrentkliens úgy lefoglalja (remélem, nem csak a tényleges adatforgalom miatt), hogy "0" az érték, vagyis az a kettő még közvetlenül előtte kúszott fel a Sentinelbe...Mivel jelenleg ez nem olyan HDD-m, amit ki-bekapcsolgathatok (8-ból négyet, a legtöbbet fogyasztókat, billenőkapcsolóval hotswapolok), ezért automatikus boottal indításra ítélem a torrentet, oszt jónapot.
Amit a piac érdekei szerinti aljas hozzáállásról írsz, mélyen igaz.
-
Pazolini
senior tag
válasz
Wind-Storm #1400 üzenetére
Nem indítottam még kis ideig a torrent klienst a mai bekapcs után, kvázi a lemez idle-ben volt és óránként kb 15-16-szor parkolt
, míg a torrenttel 2/óra jön ki.
Mivel ez lesz a feladata, nem hiszem, hogy muszáj lenne átállítanom.Talán ez a hülye WD kiad valami "tudásbázis" cikket az EZRX lemezekhez, ha már ennél az új szériánál sem vették a fáradságot gyárilag beállítani egy normális várakozási időt.
Mivel még nagy a bizonytalanság a fórumokon a helyes beállítást illetően, várok addig, míg tesztek alapján lesz egy ajánlott beálltás hozzájuk.
Addig SEED... -
Pazolini
senior tag
válasz
Wind-Storm #1400 üzenetére
Srác teljesen oké: külső vinyóként rackben figyelt, s két noti használta, az egyik egy win7, a másik egy XP, barátője gépe, ami persze nem ismerte fel a GPT-t és újrainicializálást kért a RAW tárolóra, a bnő meg
(bmeg) rányomta a yest, azóta rackben bizonytalankodott, én meg belső vinyóként alkalmazom és okosítottam fel vele a rendszert. Ja: srácnak nincs már desktopja.
Illetve eladóAzt hiszem, pár hét munka (torrent) után megnézem, mit produkált, s akkor döntök véglegesen.
Köszönöm, srácok! -
Pazolini
senior tag
válasz
Wind-Storm #1396 üzenetére
both of You!
Október elején vette a fórumtársunk az Iponnál, egy hónapja megy. Én csak tegnap kínáltam meg torrent feladatokkal: folyamatos seed egy napig (csak, hogy teszteljem), de később is ez lenne a fő feladata.
Szerintetek eresszem rá a kis átállítóprogit?
Ellentmondásos kicsit a kép... -
King Unique
titán
válasz
Wind-Storm #1396 üzenetére
Jaja,ezzel tartom én is edzésben külső WD-ket
Amúgy se szoktam hosszabb időre inaktívan hagyni.
De,ha mégis hosszabb időre ott kell hagynom és fejparkolás stb. elkerülése végett elindítok egy alibi filmlejátszást, így nem parkol,nem áll le vinyó,az az élettartamot nézve - a folyamatos járatás - előnyösebb,mert azt is regélték,ha sokx leáll-újra felpörög vinyó az se túl jó(bár elvileg "vinyókímélés" címen áll le kb 10 perc után +persze energiatakarék,ami notiknál jön jól)
-
Coolmat
őstag
válasz
Wind-Storm #1394 üzenetére
Úgy egy bekapcsolásra átlagosan 6,5 fejparkolás jut, a régebbi Greeneknél úgy rémlik sokkal durvább volt ez az arány.
-
Coolmat
őstag
válasz
Wind-Storm #1389 üzenetére
Valóban, Start/Stop Countot akartam írni, de nem azt copy pasteltem be
-
Pazolini
senior tag
válasz
Wind-Storm #1386 üzenetére
Megvettem (másodkézből), de cseregarit kaptam rá, míg tesztelem.
És nagyon dögös, pörgős kis vinyó. 2x gyorsabb a Samu HD103Sj-mnél.Miért? Nem kellett volna???
-
TeeJay
félisten
válasz
Wind-Storm #1380 üzenetére
APM-et egyik sem jegyzi meg szerintem
WD nem adott ki FW frissítést vagy olyan wdidle progit amivel a notivinyókat is lehet állítani
így számomra felejtős...direkt úgy gyártják le a notivinyókat hogy a garanciaidőt kihúzza aztán utána elhalálozik hogy vedd az újabbat.
csak az értelmesebbek nem WD-t vesznek újra hanem normális terméket -
Coolmat
őstag
válasz
Wind-Storm #1380 üzenetére
Létezik mód arra, hogy minden rendszerindításkor kikapcsolja az APM-et a HDParm nevű program. Igaz én az új Seagate Barracuda 7200.14 széria 2TB-os változatával használom, mert kicsit idegesítő a fejparkolásának a zaja (szerencsére közel sem olyan gyakran csinálja mint ezek a WD-k), de elvileg gyártófüggetlen ez a megoldás, úgyhogy egy próbát megér.
Apropó, akinek az újabb EZRX szériás WD Greenje (pl. WD10EZRX vagy WD20EZRX) vagy esetleg WD Redje (pl. WD10EFRX vagy WD20EFRX) van tudna linkelni képet a load/unload cycle SMART érték alakulásáról? Kíváncsi vagyok ez az új Green és Red széria milyen időközönként parkoltatja a fejet, mert amúgy sokan dícsérik ezeket az új 1TB-os tányérral szerelt szériákat.
-
King Unique
titán
válasz
Wind-Storm #1377 üzenetére
Ok!
Még meggondolom,lehet WD lesz,v a fentebb emlegetett Toshiba. -
King Unique
titán
válasz
Wind-Storm #1375 üzenetére
Mért,akkor WD3IDLE 2,5"-eknél nem műxik,Sentinel se
Egyébként a fenti "letöltős" elgondolás ok-s? -
King Unique
titán
válasz
Wind-Storm #1373 üzenetére
Ha pl. letöltésre használom (v film nézésre),akkor többnyire mindig megy rá írás (olvasás),azalatt nem parkol gondolom,utána ált. úgyis leválasztom.
Amelyiknél módosíthatatlan ez az érték - mindnél az,kivéve pont a WD, azzal a bizonyos progival,nem -
TeeJay
félisten
válasz
Wind-Storm #1366 üzenetére
bizony
Toshiba MQ01ABD100 [link]
2tányéros 4fejes 1TB-os notivinyó
ebből vettem én 1tányéros 2fejes 500gigásat most kettőt a két halott WD Blue helyére és meg kell mondjam
jó választás volt! halk, hűvös a Toshiba és ami a legfontosabb nem csapkodja a fejet bolond módjára
persze ez is csinál fejparkolást de tényleg huzamosabb idő után ami elviselhető és egész napos üzem során lett kb. 50 fejparkolás ami mindjárt nem annyi mint a WD 4másodpercenként eljátszott szenvedéseahol vettem ott a szervizesek is ajánlották nagyon és nagyon szidták a WD-t hogy minden nap van egy noti amiben cserélni kell és ők is Toshibát raknak mindbe főleg hogy 2év garancia is jár hozzá
-
szaszlaci
addikt
válasz
Wind-Storm #1362 üzenetére
Hjajj.. A kérdező azt írta, hogy szerinte a parkolósávra ugrik, és annak van hangja. Erre írtam, hogy az a villa lesz. Nem tudom, minek keresel a kákán is csomót..
-
szaszlaci
addikt
válasz
Wind-Storm #1360 üzenetére
Hol írtam olyat a hozzászólásban, hogy a p.villásban van p.sáv? Külön lemeztípusokról beszéltem.
Például azért lehet hasznos a kapcsolható HUB, mert ha külső házban van a 2.5"-os adatvinyó, kényelmes.
Vagy ha a ház nem állítja le a forgást, anélkül vehetjük el a feszültséget, hogy megmozdítanánk a lemezt, ami ilyenkor nem tanácsos. -
szaszlaci
addikt
válasz
Wind-Storm #1344 üzenetére
Nem egy helyen olvastam (konkrét tesztben), hogy 5 fokkal (!) mért kevesebbet a valósnál a Samu vinyó. Meg 20 fokos szobában bekapcsoláskor 15 fokot mutat. De csak ha ennyi baja lenne..
-
TeeJay
félisten
válasz
Wind-Storm #1342 üzenetére
itt írta egy vásárló aki ilyet vett...
[link]az akadás sokkal látványosabb mert amikor 4másodperc után kicsapja a fejet és le is állítja a motort kb. pont akkor van szüksége az oprendszernek I/O műveletre de mivel a vinyó még nem állt le nem is indítja addig újra szóval még idő mire újra felpörög
ezek súlyos másodpercek, szerintem 2-3-4 másodperc biztos van amíg megfagy a rendszertiszta szégyen de tényleg
Seagate notivinyóról lebeszél mindenki, a Samsung Seagate név alatt szintén érdekes lehet
Toshiba tetszik eddig főleg a 2év garancia miatt
Hitachi-t meg vennék szívesen ha lehetne kapni idehaza értelmes áron legalább -
szaszlaci
addikt
válasz
Wind-Storm #1336 üzenetére
Tapogatózok csak, de gondold el, milyen baromi pici az a légrés, a fej milyen könnyű, a légáramlás pedig milyen erős. Ergo nagyon ki kell sakkozni.
Ha jól tudom, 10x közelebb kell lennie, mint amilyen széles az adatsáv. Ez egy sok száz gigás lemeznél mikrométeres nagyságrend.
Annak ellenére, hogy rugóüzemben dolgozok, csak tippelek, hogy a rugalmas anyag a használattól veszti el a rugalmasságát, kilágyul. Az öregedéstől kevésbé. És ugye az élettartam minden ciklusában jónak kell lennie, valami elképesztő technológiai teljesítmény lehet ezt tömegcikkben megvalósítani. -
TeeJay
félisten
válasz
Wind-Storm #1327 üzenetére
wdidle hasztalan már minden parancsot próbáltam
ez a vinyó amit az elromlott notiból szedtem ki sosem volt ezzel állítva
mégis 4mp után fejparkolás és motor leállás van
ezt már így gyártották le alapból...
csak tudnám ki adott ki úgy terméket WD-nél hogy nem nézték meg előtte mi a fene vanláttam Seagate és Toshiba friss notivinyókat, igen azok is parkolnak de nem 4másodperc üresjárat után, szóval ott tényleg alig növekszik a számláló és a motort sem állítják le folyton.
árban még picit olcsóbb is mindkettő mint a WD
szóval nem sokat lehet veszíteni -
Core2duo6600
veterán
válasz
Wind-Storm #1179 üzenetére
Nálunk van olyan file server amiben green megy, a fönököm nek fogalma sem volt erről a parkolásos témáról, így meg sem próbálta kikapcsolni.
És van amelyikben 2 éve megy már, és semmi gond vele .A többiben sima mezeli samsungok mennek szintén gond nélkül.
A server szoba klímatizált.Bezzeg a Hp SAS HDD k közül az egyik betegeskedik. a maga 100 000 körüli árával és a 140 Gb os méretébel....no comment és ugyanolyan régen futnak mint a fent említett samuk.
TeeJay vel egyforma hdd énk van, csak nekem 500 as, már többször beszéltünk róla, eddig nincs végleges megoldás a történetre.
Jahh és persze a WD black scorppiiom is parkolgat, jelenleg
13331 -en áll. 276 nap 16 óra van benne, 1235 start-stop al -
szaszlaci
addikt
válasz
Wind-Storm #1317 üzenetére
Nálam eddig semelyik vinyó nem számolta bele. Meg ezek szerint a szóban forgó sem. Akkor itt is eltérés lenne?
-
törölt tag
válasz
Wind-Storm #1314 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Wind-Storm #1308 üzenetére
Amint vissza megyek szabadságról -hó közepén- munkahelyemre, felveszem és valahogy, és feltöltöm valahova
Így tudtok majd segíteni beazonosítani, addig ne találgassunk
Én meglepődtem hogy ilyen gyorsan magához tér, a legújabb blue(LPVT) sem volt ilyen gyors "érzetre", ami pedig csak EGY tányéros
Ezt írja a S.M.A.R.T tábla
elvileg ugyan annyi(vagy több) LCC-nek kellene lennie mint start/stop-nak ha jól sejtem. Még mindig 4 a különbség.
(#1309) szaszlaci:
Biztos vagyok benne hogy nem változik a fordulatszáma, mert akkor nem egyforma távolságban repülne a fej a tányértól és nem lenne megbízható az olvasás/írás.Végig olvastattam a teljes felületet, és közben nem változott a zaj mértéke.
Tudom, a kupakra is rá van írva, és tényleg nagyon óvatosan csináltam.
Amit ráraktam az is puha, nagyon képlékeny kb.: mint a rágó az első használatba vételt követő 5-10 percben.
Direkt nem raktam sűrűn/nagy gombócokat, hogy ne érjenek össze az összenyomás közben. Szépen ki is terült, térközök is maradtak.
Összerakás után vártam fél órát, majd külső tápról csináltam egy próba indítást, mert ezt gyorsan le tudom lőni ha valami "baj" lenne.De nem baj hogy leírtátok, másnak még jól jöhet az infó
-
szaszlaci
addikt
válasz
Wind-Storm #1310 üzenetére
Nem arra gondolok, hanem ami nem engedi a fejet rácsúszni a lemezre, ha nem pörög. A forgás légárama mozdítja ki, és szabad az út.
De ha ilyen csak a parkolópályás példányokban volt, akkor nem szóltam. -
törölt tag
válasz
Wind-Storm #1294 üzenetére
WDidle3.exe /R -> Idle timer is disabled
Sípolás: Raktam blue-tech szerű puha gyurmából sok kis gombócot a HDD fedele és az SSD kupakja közé, összenyomtam. Annyira, hogy be tudjam csavarozni a helyére, így valamivel jobb lett. már csak a HDD aljából "jön", és nincs interferencia(hallgatási pozíciótól függő erősítés/kioltás).
Szerintem a motor vezérlése miatt csinálja, mintha nagyobb fordulatszámon menne mint a 5400 RPM, De a gyártó szerint meg nem?! Lehet hogy több áramot enged a motornak? Ezt alátámasztaná az hogy eszméletlenül gyorsan felpörög, és egyből elérhetőek az adatok(~2-3sec).(#1295) szaszlaci: Garanciában biztos jobb(+2 év), elvileg az dile időzítőt is engedi piszkálni a BLACK. De hangban: 5400 vs. 7200RPM... Nem tudom melyik ujjamba harapjak.
Egyenlőre nem tervezek másik HDD-t beszerezni, próbálgatni.
Mire ez tönkremegy, addigra az 512-es SSD már emberi áron lesz, megpróbálom addig elviselni ezt.
Mindenesetre legalább nem klattyog fölöslegesen, és ezt (is) akartam.Most:
Start/stop count: 19
Power on timer: 16
LCC:15Köszönöm Nektek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei MatePad Pro 12.2" (2024) 12GB / 512GB Premium Gold / 3 év Alza garanciával / Makulátlan
- Keresünk dokkolókat
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged