Új hozzászólás Aktív témák
-
Prof
addikt
Most akkor mikor jelennek meg Trinity-s notik??
-
gyiku
nagyúr
lesz trinity gpu nelkul is? az lesz a piledriver, vagyis a tovabbfejlesztett bull?
kicsit elvesztettem mar a fonalat
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
stratova #179 üzenetére
A lapka fényképe elég egyértelmű. Hat tömb van, amelyekben 16 szuperskalár egységet látok. VLIW4-gyel ez 384 SP, míg VLIW5-tel 480 SP. Ez a két opció van, több nincs. Illetve csak akkor, ha a kiszivárgott kép hamis, de ennyire profin ezt nem lehet szvsz hamisítani.
Én alapból a 480-ra tippelek, de látva mennyit javítottak a gyártástechnológián már el tudom képzelni a 384 sp-t is 1 GHz körüli órajellel. Úgy is kijön az AMD által előre ígért 700 GFLOPS.
-
stratova
veterán
Abu: Ami a GPU részt illeti, több helyen olvastam a napokban, hogy 384 SP-s VLIW4-es felépítést feltételeznek ugyanazon dia alapján, amiből itt 480-as VLIW5-re következtetsz (gondolom a korábbi 512-es becslés 4-esre vonatkozott). Kiderül azóta erről bővebb infó?
Ez is egy vélt lehetőség:
A10-4 Cores/512 SPs/or 384 SPs
A8--4 Cores/384 SPs/or 320 SPs
A6--4 Cores/320 SPs/or 256 SPs
A4--2 Cores/192 SPs
E2--2 Cores/128 SPs -
-
zsolt320i
senior tag
Most nem mutatják be?
Illetve pontos adatok infók mikor fognak kiderülni? -
echterion
nagyúr
Az nem bug, a bug-ot szimplán ki lehet javítani, mint a nevében is van, hiba. Ez a processzor nem működik hibásan, csak nem a megszokott fogyasztási keretek között van. Ennyi. Nem ehhez vagyunk hozzászokva, ezért mondják páran, hogy visszalépett az AMD fogyasztás terén.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A felhasználóknak mindegy. Ők azt használják, amit eléjük raknak a cégek. A szoftveres résszel van itt probléma. Az egy dolog, hogy a fizika törvényei határt szabnak a fejlesztésnél, de ahhoz, hogy ezeket megkerüld a kitűzött céllal át kell alakítani a programozói szokásokat. A heterogén érának ez a legnagyobb problémája jelenleg. Ha ez nem jön be, akkor Pollack szabályai még lehetőséget adnak egy másik opcióra, de az alapvetően annyit jelent, hogy a lapkákba rengeteg Atom-szintű magot építenek, ami az egy szálon futó folyamat teljesítményére nagyon negatív hatással van. Ezért tartja mindenki jobb ötletnek a CPU és a GPU keverését, mert így meglesz az egyszálú teljesítmény és a throughput is.
-
Meglátjuk, hogy a világ (felhasználók, szoftverek, vállalati ügyfelek) is így gondolják-e. A fő probléma ezzel a jövőkutatással/jövőfejlesztéssel, hogy nem elég azt tudni, hogy mi lesz a jövő, hanem azt is, hogy mikor. Mert könnyen előfordulhat, hogy egy-egy cég már múltidőbe kerül, mire az általa elképzelt jövő elérkezik. Nem egyszer fordult elő ilyen.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Szándékosak tervezték így. Azt kell megérteni, hogy az AMD nem gondolkodik már sima processzorban. A processzormagokat főleg az OS futtatására képzelik el, és pár feladatra, vagyis a lehető legtöbb helyet akarják megspórolni a GPU-résznek.
A fizikával nem érdemes dacolni. Egyszer az Intel megpróbálta a Pentium 4 alapjaival, de nem jött be. Most is meg lehet persze próbálni, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy a fizika törvényei ellen mindenki esélytelen. Jobb opció elfogadni azokat, és ennek megfelelően tervezni a jövőt. Ha ezt megteszed, akkor odajutsz, hogy a jövőben nem lesznek CPU-k, mert a fizika nem teszi lehetővé, úgy ahogy az egymagos 10 GHz-es lapkákból sem lett valóság. A heterogén módon programozható rendszer hatékonysága megkérdőjelezhetetlen. Erre mondta az AMD, hogy az Intellel való összehasonlításnak vége. Jóval nagyobb harc lesz itt, mint a mostani duopóliumban. Ez abból fog következni, hogy hamarosan a platform lesz az elsődleges, vagyis nem a processzormag, vagy az IGP egyéni teljesítménye számít majd, hanem a csomag együtt. Ide becsatlakozhat a dGPU is, ha túléli a reformokat a piac. -
Elég komoly tervezési probléma, hogy nagyfrekvenciásra tervezték, és a valóság bebizonyította, hogy ilyen nem létezik, és ez a irány zsákutca. Ebből nagyon nehéz lesz kimászni. Ha fordítva lett volna, alacsony frekisre tervezték, de sajnos azon az első sorozat alacsony frekvenciáján gyenge lett a teljesítmény, akkor nem termetném a koncepciót, de így sajnos halottnak tűnik.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem, mivel a GCN-t a TSMC 28 nm-es gyártósorára tervezték. Először érdemes kipróbálni működésben, hogy minden rendben van-e. Ha nincs, akkor egy haldokló piacon bukott el a termék. Az APU-k esetében viszont a hiba nem opció, így ott inkább kisebb kockázatot vállalnak. Az AMD ezt az egészet négy lépcsőre osztotta. Az első a Llano, ami egy fizikai integráció. Annyival tud többet, mint egy CPU-VGA, hogy gyorsabb a CPU és az IGP közötti busz. Ezzel lehet hasznosítani az OpenCL-en a ZeroCopy-t. A Trinity esetében ennek a dizájnnak az optimalizálása volt soron. Az energiamenedzsment átlapolós lesz, vagyis ide-oda mehet a turbó, illetve manuálisan is lehet ezt állítani függően attól, hogy az IGP, vagy a CPU erejére van szükség. Bár ezt inkább érdemes automatikusan a hardverre bízni, de a lehetőség megvan a finomhangolásra. A fejlesztéseknél még a CPU-t kell felkészíteni a GCN fogadására. Ezért lesznek a Piledriver modulban BMI utasítások. Ezt az AMD egy egyéni platformmal tesztelgetheti, illetve ami még elő volt jegyezve az a GPU Compute C++ támogatás. Ez valszeg nem natív, mert arra a GCN képes.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem tudom, hogy mit értünk a bugos részen, de bugos procit szerverbe nem szokás kihozni. Ott ez nem menő. Ha rossz a termék, akkor visszamondják a rendelést és kész. Nem először történne ilyesmi. A Bulldozer esetében a teljesítménnyel van gond, de ott sem azért mert bugos, hanem a dizájnt tervezték úgy, hogy illeszkedjen a GCN architektúrához. Az AMD már az integrációra készül. A procirészen sokat nem fognak javítani. A Win 7 patch nyilván kell, így az hozhat 5-10%-ot, és generációnként úgy +15%-ot terveznek teljesítmény/wattban. Ez nem sok, de az AMD már eldöntötte, hogy a GPU-részre gyúrnak. Ott látható, hogy GPU helyett tulajdonképpen építettek egy RISC-alapú processzort. Ugyanúgy gondolkodnak, ahogy az NV. A jövőben a GPU-t szánják a teljesítmény indikátorénak, míg a procimagok lényegében a kritikus késleltetésre érzékeny szálakon dolgoznak, illetve az operációs rendszert futtatják.
-
Zeratul
addikt
válasz
echterion #156 üzenetére
Bullt ki kellett hozni bugosan, mert lekötött megrendelések voltak rá (pl.: Cray) ami meg asztalira jutott az a még működő példányok jelentősen túlfeszelve. Trinityt laptopba szerelve meg már szeptember demonstrálta az AMD Deus Ex-t futtatva és hol volt akkor még a bull?
-
echterion
nagyúr
-
-
Zeratul
addikt
válasz
echterion #151 üzenetére
1. Nem bull hanem piledriver.
2. Bullból is van 35W TDP 4 modullal.
3. Nem szerverproci ahol mindenféle az asztali és mobil vonalon felesleges részegységek vannal.
4. Egy bugos szerverprocesszorból levonni következtetéseket következő generációra elég nagy amatőrségre vall. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
echterion #151 üzenetére
Egy dolgot nem számít bele senki az elmélkedésbe. A Zambezi lapka egy szerverprocesszor. Van benne egy nagyon bonyolult cacheszervezés, nagyon bonyolult L3 működéssel mindenféle virutálizációs szar támogatásával, ami teljesen hiányzik majd a Trinity-ből (ez logikus a Trinity nem megy szerverbe, így nem kell megfelelni az ottani igényeknek). Az LGA2011-es processzorok is fogyasztanak, mint a szemét, de mégis sikerül a magból energiatakarékosat csinálni. Következtetés. Egy szerverprocesszornál nem feltétlenül a mag fogyaszt sokat. Sőt konkrétan a körítés ami zabál.
-
echterion
nagyúr
-
-
stratova
veterán
Nyilván megvan az oka, hogy legfeljebb két modul kerül Trinity-be (így csodát ne várjunk); de alacsonyabb órajelen vállalható fogyasztással bír Bulldozer is.
3250 EE - 2 modul, 2.5 GHz, 2x2 MB L2, ? MB L3, Socket AM3+, 45 W TDP
3260 EE - 2 modul, 2.7 GHz, 2x2 MB L2, ? MB L3, Socket AM3+, 45 W TDP
42DX EE - 2 modul, 2.2@3.3 GHz, 2x2 MB L2, 8 MB L3, Socket C32, 40 W TDP
4256 EE - 4 modul, 1.6@2.8 GHz, 2x2 MB L2, 8 MB L3, Socket C32, 35 W TDPTrinityből nem lesz erőgép, elsősorban mobil platform.
-
Zeratul
addikt
-
senki nem emlékszik rá (vagy ideiglenes amnéziát kap) hogy az AMD volt az aki volt olyan kedves hogy az AM2-AM3, CPU-alaplap párosításokat megengedte.
De emlékszik. A múltbéli dolgok nem védik meg a jövőbeli szidalmaktól.Szerintem a fogyasztás eléggé objektív dolog de mégse..
Teljes mértékben azok. És nem a TDP meg egyéb hárombetűs varázsszavak alapján, hanem mérőeszközök segítségével. És azok bizony azt mutatják, hogy a Trinity alapjául szolgáló Bulldózer (tudom ezt majd Piledrivernek fogják hívni, de csodák nincsenek) magok bizony egy kazán teljesítményével képesek fűteni. -
Seaky
tag
Na megvan mit felejtettem el..
A mag/modul/HT (HyperTrading) viszonyait. Az Intel bevezette a HT-t ami már a P4 időkben sem volt sok értelme de legalább lehetett villantani hogy + még 1 szálon futnak a dolgok (mintha még 1 mag lenne a gépbe). Persze azt már sokan elfelejtik hogy ez a technologia maximálisan 20%-ot hozhat a konyhára de sajnos kb. ennyit is ronthat az igazi mag teljesítményén programtól függően. Azért mosolygok amikor s1156-os i5-ből 2 db igazi 4 magos van (750 és a 760) a többi HT-val megtoldott 2 magos és még is azt hiszi a User hogy 4 magja van hiszen a Windows eszközkezelője annyit mutat: 4-et vagy a 6 magos i7-nél 12-t!!!
Nos az AMD megoldása kicsit más mert nem vesz vissza a teljesítményből ha valami nem passzol és akar 80%-ot is lehet nyerni vele. Tehát az én szemembe ez inkább jelent plussz egy szálat mint a HT. És pont azt a részt osztotta meg (rakott 1 modulba 1-et) amit a hétköznapi használat során nem használnak a programok annyira. És bár nekem is 750i5-m van (2.66GHz@3.8) még is az AMD döntései Userbarátibb mint az Intelé szerintem.Azt már mindenki maga döntse el hogy ebből melyik tetszik.
-
Seaky
tag
Sziasztok!
Végig olvastam mind a 140 hozzászólást és bár néhány megjegyzésre igen csak eltorzult az arcom de megpróbálok emberi véleményt kreálni. Előre elnézést azoktól akiket ezzel megsértek vagy hülyeséget írok de pont azért van a fórum hogy "okosodjunk"! Ja és nem vagyok AMD fan csak próbálok "reálisan" érvelni. Amúgy megnézhetitek i5-m van.A hozzászólások elején mindenki sírt hogy másik foglalatot kap a CPU. Érdekes ilyenkor senki nem emlékszik rá (vagy ideiglenes amnéziát kap) hogy az AMD volt az aki volt olyan kedves hogy az AM2-AM3, CPU-alaplap párosításokat megengedte. Míg az Intel a s775 foglalatba kiadta újra a hulladéknak szánt 1 magos P4-et aztán új chipsettel ugyancsak s775-be a 2 magos P4-t és a végén ugyan csak új chipsettel a core2duo-t ami nagyon jó volt de akkor is új alaplapot kellett venni. No meg a s1156 és s1155 közötti váltást az előbbi kárára...
Szerintem a fogyasztás eléggé objektív dolog de mégse.. Én úgy tudom hogy az AMD és az Intel is másképpen számolja azt és pont az AMD javára. Az hogy a TDP 125W az a maximális érték amit csak is kizárólag erre a célra megírt programokkal (pl: prime95) lehet a CPU-ból kisajtolni. A hétköznapi használat során (szinte) soha nem éred el a max terhelést (talán videokonvertálásnál de még ott se). Mivel az új energiagazdálkodást jobb (és a legtöbb program 1-2 magnál többet nem használ) ezért még a gyári órajel fölé cibálja a CPU-t ami valljuk be eléggé korrekt dolog.
Szerintem az AMD csinálja jobban az APU-kat. Egy "elfogadtó" teljesítményű mellé beraktak egy hasonló VGA-t. Annak értelmét nem látom hogy egy brutális teljesítményű CPU mellé belöknek egy zsírkréta minőségű VGA-t. Aki már olyan procit vesz az tesz mellé egy tisztességes VGA-t min 40-50k értékben. Nagyon sok embernek raktam össze Lano-s gépet mert ár/teljesítmény mutatójuk nagyon jó, később tovább fejleszthető és technológiailag is előrébb van (USB3, SATA3, stb.)
Szerintem valamit kihagytam de így hajnalba már nem vagyok a toppon. Várom a reakciókat! -
Oliverda
titán
válasz
audi100td #138 üzenetére
Nem néztem meg részletesen a listákat, mert szerintem nem éri meg sem a németektől sem az osztrákoktól vásárolni. Az ő áraik számomra nem mérvadóak. Ezen felül baromi drágán szállítanak ide, már ha egyáltalán szállítanak. Ergo idehaza elsősorban az a mérce ami bárki számára elérhető.
A többit tényleg nem tudom mi alapján írtad, vagy hogy jön most ide. Emlékeztetőül: ebből indult ki az egész. Itt egy szóval sem írtam, hogy az i3-2100 az A8-3850 ellenfele lenne. Sőt, ha megnézed, hónapokkal ezelőtt itt is arról papoltam, hogy árban az A8-3850 ellenfele az i3-2120.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Oliverda #137 üzenetére
Ha megnézed mekkora listát linkeltem, és nem kis üzletekről beszélünk, túlnyomó többségben 25€ körüli a különbözet, persze akad egy-egy kivétel, jelen esetben az Interstore, de nehogy már az legyen a mérce.
Abu85 is az A6-36x0-et írta az i3 közvetlen ellenfelének és az árak is ezt igazolják. Nem értem, hogy jön a képbe az A8, amikor egy ~30-32e Ft-os Intel procit teszel mellé, árban az i3-2125/2130 lenne a közvetlen ellenfele, ár/érték szempontjából persze itt is inkább a Llano-nak kedvez a helyzet. Szóval szerintem alapjában véve megéri, csak nem szeretem a kettős mércét.
-
audi100td
nagyúr
-
ne_nezze
aktív tag
hm
mire kellhet a 40%-kal nagyobb uncore? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
whitehawk #129 üzenetére
Attól nagyon messze van az Intel, hogy hozza a Radeon IGP-k szintjét. A Sandy Bridge IGP-jében több dolog is a GeForce 3/Radeon 8500 szintjén van (pl. AF képminőség). Sőt bizonyos funkciókban még azok is jobbak voltak. (pl. hierarchikus Z megvalósítás)
A GCN és a Kepler architektúra erősen compute jellegére csak a Larrabee lehet válasz. Ha jól haladt volna a projekt, akkor a Haswellben mutatkozott volna be.
Egy Intel HD Graphics teljesen más kategória, mint ami mondjuk a Llanóban van. Tudásban, teljesítményben, képminőségben nagyon messze van. -
echterion
nagyúr
válasz
whitehawk #129 üzenetére
Az Intel sosem fogja teljesen lenyomni az AMD-t, egyetlen ok miatt: versenytárs nélkül szétdarabolnák, ezért nekik is szükségük van egy piaci ellenfélre.
A Llano-nak az tuti, hogy gyenge pontja a ram, de ezen tudnak majd csiszolni, ez tuti, mivel ezzel ők is tisztában vannak. -
Zeratul
addikt
válasz
whitehawk #129 üzenetére
Az a nemsokára nagyon soká lesz, addig az AMD se fog ülni a babérjain. Trinity esetén nem lesz L3 ami a bullnak egyik rákfenéje a nagy késleltetés miatt, valószínűleg javítanak az L1D látencián is, a GPU rész viszont nem látencia érzékeny így max a memória frekvencia ami befolyásolhat.
-
whitehawk
csendes tag
Lehet, hogy igazad van, viszont A memóriaelérés egy videokártyához képest lassú ráadásul osztozik rajta a proci és a grafikus mag is. Nemsokára beéri grafikus teljesítményben az intel az amd-t aztán ott állhatnak letolt gatyával, mert amiben jók azt se lehet 100%-ra kihasználni. A javított bulldozer kíváncsi vagyok mit fog tudni.. kétlem, hogy eszeveszett teljesítményekre lenne hivatott... de ne legyen igazam.
-
echterion
nagyúr
Hát, szkeptikus vagyok ezzel a trinity-vel kapcsolatban. Remélem, sikerül a bulldozer hibáit kiküszöbölni, különben csúnya zakó lesz. És még nem beszéltem a Llano-féle gyártási problémákról.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
audi100td #120 üzenetére
Valószínűsítem, hogy az A6-3650 és A8-3850-nek a 70K-s modellekkel harangoztak. Semmi értelme megtartani őket. Itt nem lesz opció a felár. 100 wattos TDP-vel lesz a 70K-s és kész.
Az új revíziós lapka többet tud egy picit, így az órajel mehet feljebb. Na persze ez a platform már nem fog frissülni. Az AMD tartja magát ahhoz, hogy a Llano minimum 2012 végéig gyártásban marad, aztán lelövi. A Trinity úgyis jobb alternatíva lesz mindenkinek. Igazából szerintem már tavasszal lelőnék a Llano APU-t, de a gyártók igénylik a termékeket, így nyilván ki kell szolgálni őket, ha már 2012 végéig tart az életciklus.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Oliverda #116 üzenetére
Honnan származnak ezek az árak? (Az Intel 117-125$-t ad meg ajánlott fogyasztói árnak, az AMD honlapján nem találtam ilyet)
"Az hazai helyzet egyáltalán nem mérvadó az jelenlegi deviza árfolyamok miatt."
Ez önmagában nem magyarázná az itthoni ~10e Ft-os különbséget és az EU-n belüli átlagos 25€-s differencia sem az általad felvázolt helyzetet támasztja alá: i3-2100, A8-3870K, A8-3850
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
whitehawk #115 üzenetére
Más cache-szervezést használ az AMD, mint az Intel. Inkább az elsődleges gyorsítótárak nagyok. Az utolsó vonal később csak a CPU és a GPU adatmegosztására lesz fenntartva.
A dedikált memória az IGP-nek ellene megy annak az igénynek, amit a fejlesztők igényelnek. Az a cél, hogy a CPU és a GPU teljesen koherens memóriát osszon meg egymással. Ez külső VGA-val lehetetlen, de IGP-vel lehetséges. -
whitehawk
csendes tag
Már a mostani Llano-t is kritizálták a hiányzó L3 cache miatt. És csak a memória órajel növelése önmagában elég volt magasabb FPS értékek elérésére. Kár, hogy kispórolták a chipből. Azt is javasolták bizonyos oldalak, hogy az APU-t is tartalmazó lapkára tegyenek memóriát ahogy az a notebook dedikált grafikus chipek esetében szokott lenni.
Persze ha a Trinity olcsóbb lesz mint mint a Llano már akkor is jobban fog helyezkedni a szegmensében, mert sajnos most a képességeihez képest méregdrága.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az Intel 17/35/45/55 wattos osztályokat csinál a mobil szintre. Az AMD egyelőre az 55 wattot mellőzi, de nyilván nem egy nagy dolog behozni. Ezek alapján ugyanannyit fogyasztanak a rendszerek.
Az asztali piacon szab max. 77 wattot az Intel, de ezt azért, mert a 16 EU-s IGP nem kér annyit, mint az AMD-é. Nyilván teljesítményben sem fogja megközelíteni a Trinity IGP-jét.
Ha az egyikhez számolsz dGPU-t, akkor a másikhoz miért nem? -
Prof
addikt
Kiváncsian várom az eredményt. A magas TDP osztályokból nekem nem igazán jött le az előnyösebb fogyasztás.
Itt a kérdés, hogy ár/teljesítményben/fogyasztásban milyen lesz egy i3/i5 + dGPU-hoz képest. Jobbnak és olcsóbbnak kell lennie, mint az intel megoldása, hogy hódíthasson. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Két jelentősen erősebb FPU van négy gyenge helyett. Az elméleti számítási teljesítmény egységnyi órajelen megegyezik, de tudásban a Piledriver elhúz.
Az AMD +30%-ot jelzett előre GPU-ban. A CPU részben +20%-ot. Összességében ez kérdéses, mert nyilván az előbbi értékek a bidirekcionális menedzsmenttel jöhetnek össze. Ha a GPU nem dolgozik, akkor a CPU órajele kap nagyobb turbót, míg fordítva a GPU. Illetve ez manuálisan szabályozható, ha valaki okosabb szeretne lenni az automatikus módnál.
Csak Bulldozer alapjain lehet normális APU-t csinálni architekturális integrálás szintjén. Az egyik fontos tényező a bitmanipulációs utasítások. Ez része a Trinity APU-nak, de a GCN architektúra beköltözésénél lesz majd nagyon fontos szerepe. A másik fontos rész a fogyasztás és az energiagazdálkodás, amiben a Bulldozer modul messze előnyösebb a régi magokhoz képest. -
04ahgy
nagyúr
Natív DDR3-2133MHz támogatás. Az már tisztességes!
HGyu
-
Zeratul
addikt
Öregem megbocsájts, de te hülye vagy. ABU jópárszor leírta hogy az NGC és Bull a modularitásról szól, közös címtér a CPU és GPU végrehajtóknak és hasonlók. Egyébként se bulldozer, hanem pilledriver magok aminél a bull hibáit kijavították, nincs L3 ami borzasztó penalty-t adjon a magoknak, egyik Linuxos oldal mérései alapján trinity 2.5 GHz-en egyenértékű a 2.9 A8 Llanoval.
-
stratova
veterán
Ha Turks alapokon nyugszik és hozza az ES-ek órajeleit akkor a GPU +30-40%-a stimmel.
A CPU már érdekesebb lesz, mert bejön a képbe az A8-3870K szorzózár nélkül, úgy 3.6-3.8 GHz között lehet a vége, az ellen már egy izmos tuning kellene.
Kifejezetten notebookba passzoló bullshit. Ahol elég egy 2.1 GHz-es i3 egy GTX 560M-nek (vö. A6 2.1 GHz), ott remélhetőleg egy 2.5 GHz-es 2 modulos Trinity is bírja még szusszal DC mellett. -
Prof
addikt
Hát ez nagy csalódás 3 okból is:
- 2 magos CPU csak, (szinte minden fpu-t használ abből pedig csak 2 van), az A8 llano lehet verni fogja
- gyenge GPU rész- közelébe se lesz az ígért +30-40% Llano IGP-hez képest
- stagnáló dual graphics, mivel 7670-es egy átnevezett VGA és tuti nem lehet majd 7770-el Dual-ba kötni.Mobilba jó lesz, ahogy a llano is jó már most is.
Sejtettem, hogy megint csak marketing bullshit lesz. A bulldozer core-al lehetetlen normális APU-t összehozni.
Ismerve a laptop gyártókat i5 mobil ivy+ erős nvidia mobil diszkrét VGA olcsóbb lesz, mint a csúcs trintiy APU és verni fogja teljesítményben mind cpu, mind vga fronton.
Dual graphicsal felvenné a versenyt teljesítményben, de árban nem fogja. -
stratova
veterán
Ha már Turks-szel ábrázolták DC módban:
HD 6620G WLIV5, 400:20:8, 444 MHz - 355.2 GFLOPs
HD 6650M WLIV5, 480:24:8, 600 MHz - 576.0 GFLOPs
TrinityM WLIV5, 480:24:8, 610 MHz - 585.6 GFLOPs
HD 6770M WLIV5, 480:24:8, 725 MHz - 696.0 GFLOPsHD 6550D WLIV5, 400:20:8, 600 MHz - 480.0 GFLOPs
HD 6570 WLIV5, 480:24:8, 650 MHz - 624.0 GFLOPs
TrinityD WLIV5, 480:24:8, 710 MHz - 681.6 GFLOPs
HD 6670 WLIV5, 480:24:8, 800 MHz - 768.0 GFLOPs -
Roxbury
őstag
válasz
atti_2010 #94 üzenetére
Én a helyedben vettem volna abba a konfigba egy X6-ot 35-ért újonnan 3 év garival. Felrántod 3.6-3.7-re mondjuk és hidd el tovább elég lett volna, mint ez. Meg ugye ott az L3, meg a 6 mag.
6850 mellett használom én is, ahogy Te. Egy jó ideig csak a VGA-t kell cserélgetni majd.
Idle fogyasztásban meg az a különbség elég sok idő alatt térülne meg, de ahhoz nagyon kockának kéne lenned, hiszen egész nap kellene mennie a gépnek.
Attól függetlenül nagyon jó processzornak tartok ezeket. Bár, ha engem ilyen APU-s dolgok érdekelnének, meg mellette a fogyasztás, akkor csak is BRAZOS. Nővéremnek BRAZOS-os laptopot (450) vettem amúgy, amikor rám bízta a dolgot. Nagyon jó, tetszik.
+ Ugyebár vettél 40-ért egy Athlon II X4 640-et, kicsit kisebb fogyasztással + egy IGP-vel. Mondjuk az az IGP nem rossz., de ha csak a költségeket nézzük, akkor ugyebár + 1 FM1-es alaplap is kell. Nekem személy szerint jobban megérte volna egy AM3/ + -os lap, bele egy Athlon II X4 + egy diszkrét vga. És akkor 2-3 év múlva csak azon kell gondolkoznom, hogy milyen VGA-t vegyek bele.
Meghát ugye az eladás. Szerintem jóval kisebb a kereslet 1-2 év múlva az FM1-es lapokra, mint egy AM3+ -ra mondjuk.
-
Armagedown
őstag
A 17 wattos verziónak a teljesitménye hogy fog viszonyulni az E-450 hez ?
-
stratova
veterán
válasz
audi100td #89 üzenetére
Szerintem A8-3870K-nál nem lesz erősebb Trinity (max. olyan területeken, ami újabban fekszik neki [Adobe]). Ha 3870K megfutja a 3600-3800-at s közben nem száll el az USB 3.0, SATA vezérlő sem, az nem rossz.
Itt minden jel max. 2 modulra mutat (bár szvsz nem lenne lehetetlen asztaliban négy sem - pláne L3 nélkül - ha ez és ez befér 65W-ba). -
-
stratova
veterán
válasz
audi100td #86 üzenetére
Ezen agyalok néha én is.
Frescho kolléga tesztjében is hasonló konklúzió született Athlon II X3 környékén tanyázott a kicsi FX-4100.
Az eddig ismert leggyorsabb 2 modulos mobil Trinity ES 2500@3200 MHz kontra Llano A8-3550MX 2000@2700 MHz, az asztali 3800@4100 MHz vs. A8-3870K 3000 MHz (gondolom ennek valahol 3600 a saját egész jó tuningpotenciállal rendelkező Llanodból kiindulva).
Kérdés mit nyújt egy gyorsabb "3 magos" egy 4 magossal szemben. (Korábban keresgéltem hasonló órajelarányú X3 vs. X4 teszteket de most nem találom talán techpowerup-on volt ilyesmi).
Viszont a Bulldozer témában egész szép alulfeszelésről számolt be többek között Borokafa is.
Illetve Tomshardware-en még decemberben jelent meg teszt FX-8150 fogyasztás/teljesítmény viszonyáról a feszültségváltoztatás függvényében. Lehet rajta javítani, de tény hogy 2500K-2600K-tól messze van.Abu85 Ha még nem fáradt el a szemed a sok kacsintástól, érdekelne hogy Trinity csak az átnevezett 7000-es kártyákkal, vagy a 7700-asokkal is képes együttműködni. E tekintetben a korábbi pletyka nem sok jót sejtetett.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
audi100td #81 üzenetére
Olyan lesz, mint a Bulldozer. Két Integer cluster és egy megosztott FPU, ami a feladattól függően kettéválasztható. Persze lesznek benne kisebb-nagyobb változások, de az elv ugyanaz.
Az, hogy ezt 1 vagy 2 magnak tekinted ... erről vita van. Az AMD szerint két mag. Szerintem egy. Mindketten tudunk érvelni, hogy miért 1, illetve 2. Nyilván az AMD azért tekinti két magnak, mert a 2 nagyobb az 1-nél. Egyszerű marketing. -
atti_2010
nagyúr
Grrrrrr! Mindegy úgy se vennék egy 7950-70 -es szörnyet mert nem tudom kihasználni egy 7850 meg nem jó a ZeroCore hiánya miatt, hátha a 8xxx szériára összehoznak valamit.
Angel1981 Nem tűnhet el mert egy 8 magos prociba nincs hogy beleerőltessék az IGP-t is, de ez saját vélemény.
-
gyiku
nagyúr
a piledriveres bull mikor varhato?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Oliverda
titán
Mivel dual graphics esetén a diszkrét kártyára kell csatlakoztatni a megjelenítőt, ezért ez máris kiesett. Ahhoz, hogy ez működhessen először azt kellene megoldani, hogy a diszkrét kártya frame buffer tartalma zökkenőmentesen (az fps csökkenése nélkül) el tudjon jutni valahogy az alaplapi kivezetéshez, ha éppen az a kártya aktív. Gondolom ezt egyelőre nem olyan egyszerű kivitelezni 148 féle különböző felépítésű megoldással, így inkább nem is szenvednek vele.
-
grozam
tag
Ezekkel az új cumókkal az a bajom, hogy mikor fogja támogatni bármi?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Asztali fronton most a Virtu erre a lehetőség. Annyira nem szeretnék ezt alkalmazni a gyártók, mert minden Muxless megoldás -5-10% a teljesítményben. Volt róla szó, hogy lesz Optimus Synergy néven és PowerXpress, de egyelőre többet ér a teljesítmény, mint a nyerhető pár wattos fogyasztás. Az új GCN ZeroCore szolgáltatásával az AMD esetleg megpróbálhat egy olyan megoldást, ami úgy kapcsolja le a VGA-t, hogy közben nem vesz le a teljesítményből 5-10%-ot, de ez csak platformon belül működhet. Az Intel procikhoz az eredeti koncepció vethető csak be.
-
T-bag
tag
Engem nem annyira zavar hogy nem működik GCN diszkrét VGA esetén a dual graphics viszont annak örülnék ha játékon kívüli felhasználás esetén lekapcsolható lenne a combosabb VGA ala optimus. Lesz erre lehetőség asztali fronton ?
-
-
T_Stark
őstag
Hát nem tudom mi lesz ebből, de sok jót nem várok már, ha a GPU is tényleg marad VLIW5. Meg az a 2 modul nem tudom mire lesz elég, elnézve az FX4100 teljesítményét az A8 3850 mellett, nem tudom mennyi előre lépés lesz itt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem is mostanában lesz, hogy bekerül. Eredetileg a Haswell lett volna a kiválasztott, de a Larrabee elhasalása miatt ez kockázatos. Most a Skylake lehet opciós, de ajánlott már a 2014-es váltásnál elgondolkodni, mert 2015 az komoly csúszás. Az AMD 2013-ra integrálja a GCN-t, míg az NV 2014-ben áll elő a Maxwellel, ami a Kepler utódjához fűzi a Denver procimagokat. Mindkettő előnye, hogy olyan integrációt jelent, melyben a CPU és a GPU közös címteret és teljesen koherens memóriát oszt meg. Az Intelnek ide a Larrabee integrálása a belépő.
-
wdtv
tag
hat hogyne kevernem ide: mikor a cache csak azert kell mert a kulso memoria lassu, egy mai gpu kb 3-szor akkora savszelesseget igenyel mint amit tudnak biztositani, egy cpunal ez az ertek sokkal nagyobb ,kb 10-szeres, ezert van az hogy egy processzorba sokkal nagyobb cache kell
-
wdtv
tag
"The first Intel MIC products target segments and applications that use highly parallel processing, including:
High Performance Computing (HPC)
Workstation
Data Center
"
intel oldalrol olloztam , tehat meg az intel sem allitja hogy ez mostanaban bekerulne barmilyen mainstream szerkezetbe, a windows 8-as compute shader inkompatibilitasrol nem is szolva , szamomra nem tunik ugy hogy ezzel mostanaban foglalkozni kellene -
Abu85
HÁZIGAZDA
A belső cache-szervezésről van szó. Ne keverjük ide a külső memóriát. Az olyan amilyen. Rakhatsz a Larrabee mellé is ultragyorsat. Sőt a Knights Corner mellé biztos ilyen kerül.
A mobil termékek jó része erre fel is is készült, hiszen a Tegra az egyetlen SoC, ami IMR IGP-t használ.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Knights Ferry-t kukázták a Larrabee névvel együtt, de a koncepció továbbra is él. Az új név a MIC. Erre az első termék a Knights Corner lesz, ami terv szinten is a Ferry leváltója.
Az SCC az egy másik projekt. Ott nem egy darab sokmagos chipról van szó, hanem 24 darab kétmagos processzorról egy lapkában. [link] - ez is a Tera-Scale projekt része, ahogy a MIC is, de nem egyeznek meg.Az LLC-re az Intel MESIF protokollt használ. Mindegyik procimag olvassa a teljes tárat, de csak a saját szeletbe írnak. Az IGP-re ez nem vonatkozik. Ez a mag oda ír ahova akar. Majd ha a Larrabee beköltözik, akkor ez a Larrabee magokra is vonatkozik. Olvasnak mindent, de csak saját szeletbe írnak. Itt rendszer túlterhelését a rengeteg kommunikáció jelentheti. Ezért kell az LLC-t kímélni.
-
wdtv
tag
azert van a cache szervezesben kulonbseg intel es nvidia chipeknel, mert a mas memoriat hasznalnak, az nvidia dragat es gyorsat (10-szer gyorsabb!!!) , mig az intel olcsot es lassut
a mobil termekeknel ahol meg lassabb memoriat hasznalnak , ugy nagyjabol 2GB/seces savszelessegut , a problema meg nagyobb, foleg ugy hogy mind a cpu magok mind a gpu ezt szivattyuzza
-
HaRdCoRe^mp4
tag
Ezektől hülyét kapok : "Kiszivárgott egy kép az új lapka fizikai felépítéséről."
-
wdtv
tag
en nem tudom honnan veszed a larrabbees infokat, tudtom szerint az a project megbukott , es kukaztak mindent,
a jelenlegi single cloud chip (SCC) pedig mar a nevebol adoddoan is csak cloud server platformra van tervezve, nem is mukodne sem asztali sem mobil termekben hatekonyanegyeblent ha megnezed az ivy bridge die fotojat, lathatod hogy nem egeszen kozos az az L3 cache , separalva van a magokhoz, mert valoszinuleg igy a kisebb meret altal gyorsabb is , es a szinkronicacios ido a cache tombok kozott is elenyeszo
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Plazmacucci #40 üzenetére
Nem a driveren múlik. A driverből tilthatod és engedélyezheted az LLC írását. Ennél többet nem tud tenni. A beépített L3 az sokat segít abban az esetben, ahol az LLC írásának tiltása aktív az IGP-re nézve, mert ott marad az SB IGP-je nagyobb gyorsítótár nélkül. Az szupi, hogy egy GPU nagyon tolerálja a késleltetést, de azért ennek is van egy határa.
Az NV és az AMD GPU-k cache-szervezéséhez érdemes hasonlítani. Mindkét cég fordítva fejleszt, mint az Intel. Sok regiszter, nagy elsődleges gyorsítótárak, és arányaiban kisebb másodlagosak. Az Intel az LLC-vel a nagy másodlagos tárat elméletben megoldotta, így a regisztereket, és az L1 tárakat eléggé elspórolták az SB IGP-jéből. Ez az Ivyre mérsékelten lesz jellemző. Az L1 továbbra sem valami acélos, de a regiszterek száma már több, illetve lesz LDS, ami megfelel az adatok átadására. A belső L3 meg logikus. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Azt senki sem mondta, hogy nem működik 4-8-12 procimagnál. Az a kérdés, hogy a Larrabee beköltözésével működni fog-e. Mert az 20-30+ magot jelent. Azt természetesen tudjuk, hogy a Larrabee-t eleve Binned Renderre csinálták, azaz egy TBR rendszer, hogy kímélje a saját LLC-jét. [link] - erről korábban írtunk. Ugyanez az elv szükséges az integrálásnál is. Az LLC-t minden eszközzel kímélni kell, mert ha ez megfekszik, akkor a teljes rendszer teljesítményének annyi. Ami most van az csak egy átmenet. Az LLC-t nem arra tervezték, hogy egy mostani IGP-t kiszolgáljon. Később a Larrabee magokat fogják erre ráfűzni, és megtartanak pár nagyobb magot. Ugyanígy erre kerül majd az System Agent, és pár fix funkciós egységeket tartalmazó tömb.
-
-
wdtv
tag
ha csak arra gondolok hogy parhuzamos programozas alatt a tobb processzormag szinkronizacioja egeszen a memoriaig uriti a cachelinet,mig intel eseten eleg az L3-ig, ami messze gyorsabb es a kesleltetese is nagysagrendekkel kisebb, mar megerte
ebben az esetben valami olyanra kell gondolni hogy memoria kesleltetese ezer orajel, L3 cache kesleltetese 20 orajel , tehet a magok kozti szinkronizacio 50-szer gyorsabb intel eseteben -
Abu85
HÁZIGAZDA
Valószínűleg, hogy egy olyan változással éltek, ami nagyon hasznos (sebesség vagy fogyasztás szempontjából), és így inkább váltanak foglalatot. Esetleg most akarnak felkészülni a 2013-as APU-ra. A Llanóból sokan nem adnak el az asztali piacra (a termékek 70%-a mobilba megy), így jobb most váltani, mint jövőre.
UI.: nyugodtan tedd On-ba. A témához kapcsolódik.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez a probléma. Az Inteltől kérdeztem, hogy miért viselkedik így, vagy miért hagyják, hogy ilyen legyen ebben a tesztben a rendszerük. Mondták, hogy reagálnak rá, és a jelzett két alkalmazásnál megtiltják, hogy az IGP írjon az LLC-be. Az tudom, hogy annak az FF benchmarknak megtiltották, mert később folyamatos lett a futása (persze az átlag fps esett, de legalább nem ingadozik, és nem áll le másodpercekre). Ezt driverből régóta vezérlik. Egy csomó játéknak tiltva van már az írás lehetősége, az AMD azért rakott benchmarkot a tesztbe, mert ott arra nincs tiltva, vagyis szépen ki lehet fektetni az LLC-t, amire az Intel rendszerének nagy szüksége van. Ha kiveszed a buliból, akkor a teljesítmény drasztikusan esik. Egyszerűen túl sok, ha proginként 3 MB-ot teleír az IGP mindenféle felügyelet nélkül. Az Ivy Bridge ezen segít, ugyanis az IGP kap egy saját L3-at (úgy tudom nem nagyot 256-512 kB körülit, egy GPU-nak ez elég). Ettől még írhat az LLC-be (a Stream out oda megy mindenképpen, de ez kicsi adat), de ha tiltani kell a fenti okok miatt, akkor nem marad nagyobb méretű cache nélkül.
-
"Elnevezhették volna a Socket FM1-et FM1+-nak is."
Persze. Nem is azon rugózok hogy miért ++ és nem inkább +, hanem hogy fizikailag is még csak visszafelé sem kompatibilis - mindez nem egész egy éven belül. Nem vagyunk naívak, a Slot1-féle sokgenerációs alaplapok aligha jönnek vissza - de azért egy bizonyos határon túl nevetséges, hogy ennyire szarul terveznek akár csak középtávra is és/vagy ennyire lefekszenek az alaplapgyártóknak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Trinity korábban is az optimalizálásról szólt. Ott a kép, amit fentebb beraktam. Abban benne vannak a célok minden generációra egészen 2014-ig.
(#27) HeavyToys: Igen. bidirekcionális energiamenedzsmentet kap.
A feszültséget nem babrálhatod a Catalystból. Ott maximum fogyasztási csúszka lesz, vagy órajelcsúszka. A többit a rendszer állítja. A júzernek ezt le kell egyszerűsíteni. Aztán nyilván ehhez is lesznek tuningprogramok, de a gyári driverbe egyszerűen kell tálalni ezeket, lehetőleg garantált működés szintjén.A Llanoról szerintem sem érdemes váltani. Illetve csak akkor, ha az extrákat kihasználod (SAMU/VCE)
-
Henkei
tag
17 watt!
-
atti_2010
nagyúr
Ezek szerint várhatok még egy évet hogy lényeges változáshoz jussak, ha lesznek kegyesek lecserélni a GPU részt, az új GPU architektúrára.
Ez itt a legnagyobb probléma hogy évente elvárjuk a gyártóktól a változást és az újabbnál újabb termékeket, aztán meg jön a sírás rívás hogy "ez alig tér el a tavalyitól", nem lehet évről évre radikális változtatásokat produkálni és nincs is rá szükség, azon kívül hogy mi meg egy pár ember megveszi a kutyát nem érdekli.
-
HeavyToys
senior tag
Akkor ez leegyszerűsítve, de hasonlatos lehet egy mostani jófajta Tweak-hez, annyiban különbözik akkor tőle, hogy tudja tologatnia fogyasztási kereteket, a CPU és GPU rész között és így szabályozhatja az órajeleket. Csak az lehet érdekes, ha én manuálisan lentebb viszem az adott órajelhez tartozó feszültséget, akkor ezt a rendszer érzékeli-e? Vagy pedig a mostani megoldáshoz hasonlóan nem vesz róla tudomást, "csak" kevesebbet eszik és kevésbé melegszik.
Hm... mindenesetre érdekesen hangzik, ha a Bulldozer alap energia igénye kedvezőbb lenne, felhőtlen lenne az örömöm és meg is lenne mit választok, így még azonban van bennem kétség, hogy mennyi is lesz az annyi
.
Úgy néz ki, hogy a mostani A6-3400m-ről, amim van, nem fogok váltani, mert az extrém feszültség csökkentésnek és órajel növelésnek hála még nem biztos, hogy megéri.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
[link] - Ezért nem akar az AMD közös cache-t a CPU-magoknak és a GPU-nak. A videó végén teljesen lehal a Sandy Bridge, mert elindítottak rajta két olyan programot, ami terheli a GPU-t. A GPU pedig az LLC-t teleírja (programonként 3-3 MB-ot), így a procinak mennie kell a memóriába az adatért.
Ez koncepcióból van így, mert kérdéses, hogy mennyire jó, ha a GPU a proci által használt nagyméretű LLC-be piszkít. Jelen esetben szálanként 32 kB-ot. Ezt minden felügyelet nélkül teszi. Az AMD szerint ez nem jó, így inkább másik oldalról közelítenek, vagyis nem egy LLC-re építik a rendszert, hanem a magokat látják el jó nagy gyorsítótárral.
Később majd az is kérdés lesz, hogy az LLC ring kapcsolat mellett mit szól majd, ha nem 5 magot lát el, hanem 50-et. A Larrabee 32-vel nem működött jól, ez egy komoly meló lesz. -
Taragas
aktív tag
Én konkrétan most a grafikus mag miatt vagyok elkeseredve. Nekem proci szinten hozzák azt ami kell, jobba energia managemnetel, mert sokat netezek, és időnként játszok, de akkor szeretnék szép grafikával. Viszont ha marad a WLIV5, akkor érthető, hogy miért nevezgették át a 7670-et 6670-ről. Mert baknak megoldani, hogy erősebb vgaval is működjön dualban a rendszer. Csodálkoztam is, hogy a 7700-asok új architektúra, a 7600-as meg átnevezés, de akkor mi lesz ezzel pariban? Na tessék itt a válasz. Engem egy órajel emelés, GPU szinten nem hat meg. Ezek szerint várhatok még egy évet hogy lényeges változáshoz jussak, ha lesznek kegyesek lecserélni a GPU részt, az új GPU architektúrára.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
HeavyToys #22 üzenetére
Attól függ, hogy mit állítanak be a driverben alapértelmezett fogyasztási szintnek. A CPU és a GPU az új lapkában átlapolhatja magát. Elvehetsz a GPU-tól energiát, hogy azt a CPU-nak add a gyorsabb működésért. Ezt manuálisan is lehet szabályozni, de nem tudni, hogy az AMD hogyan állítja be.
-
wdtv
tag
szerintem ultra gaz hogy nincs kozos cache, a chiphez csatolt memoria altalaban lassu , igy a gpu sem kepes rendesen porogni, es a magok kozti szinkronizacio is katasztrofalisan lassu
nem is ertem miert nem nezik mit csinal az intel, ott az ivy bridgenel alap a kozos L3 cache
-
HeavyToys
senior tag
A mobil megoldások, a most talán leginkább elterjedt A6-3400m-hez viszonyítva, csak CPU erőt figyelembe véve, azonos fogyasztási osztályban (itt ugye 35W-os TDP-ről beszélünk), szerinted emelkedni fognak?
Tudom és ismerem, hogy a Bulldozer felépítése miatt is alapvetően magasabb órajelekről beszélünk, mint az előző generációs CPU magok esetében, szóval nem is az órajel irányában indult el a kérdésem.
Illetve, a "tovább fejlesztett" Bulldozer magokon tudtak-tudnak annyit csiszolni, hogy fogyasztás/teljesítményben (megfelelő ütemezővel, mint pl Win8 is lesz), beérjék az előző generációt?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert el akarja az AMD érni a 17 wattos fogyasztást, ami csak az új architektúra moduljával lehetséges. A Llanoból ezért nincs 17 wattos, mivel nem olyan jó a Husky energiagazdálkodása. Lehetne, persze, de akkor egymagos lenne a lapka. A Bulldozerrel egy modulos is maradhat, azaz kétmagos.
-
ftc
nagyúr
-
Nem látom, miért kerül Bulldozer típusú fűtötest egy notebookba. Asztalon is komoly gáz a teljesítményigény és a hőelvezetés, a notebookokat transzformátorolaj alatt tartjuk majd használat közben?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Elnevezhették volna a Socket FM1-et FM1+-nak is.
Egyébként szerintem a bidirekcionális energiamenedzsment miatt kellett nagyobb változtatás, illetve lehet készülni a következő körre is.Itt a roadmap. Az első a Llano, a második a Trinity, a többi pedig az új generáció, azaz a 2013-as és a 2014-es APU-k.
-
Simon02
tag
Így első blikkre csalódást keltő a helyzet, szerintem a többség jelentős különbséget várt a Llianohoz képest, ezzel szemben hasonló teljesítményre számíthatunk. Na de hátha reszelnek addig még rajta.
-
Majdnem jó, de ebben számomra az nem áll össze, hogy ha a Llanoban (legalábbis az asztaliban) egy K10.5 mag volt, és onnan váltunk most ugye Bulldozerre*, akkor ezt a cserét a "csupasz" CPU esetén miért lehetett egy sima AM3 - AM3+ váltással lezavarni...?
*OK, Piledriverre - lehet hogy a Bull/Pile közötti eltérések miatt van a dolog...? Akkor viszont a csupasz Piledrivernek is új foglalat kellene AM3+ helyett, nem?
-
Angel1981
veterán
"Az asztali piacon 65, 100 és 125 wattos TDP keretek lesznek"
Wow! Akkor feljebb léptek fogyasztási osztályban - gondolom teljesítménynövekedés is "jár" melléje.
-
Sajnos az eddigi tendenciából kiindulva szerintem nem lesz gyorsabb mint a legjobb mobil Llano. Szokás szerint elvérzik cpu fronton. De biztos nincs igazam de ugye ha csa azt mondom, hogy Bull L3 nélkül.... De persze ne legyen igazam.
-
bocsika
aktív tag
Akkor most növekedett a fogyasztása?
-
banhammer
veterán
"amiről sok információ leolvasható"
Néztem a képet, de nem jött át az információ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hegesztés topic
- Filmvilág
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debian GNU/Linux
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest