Új hozzászólás Aktív témák
-
wdtv
tag
hat hogyne kevernem ide: mikor a cache csak azert kell mert a kulso memoria lassu, egy mai gpu kb 3-szor akkora savszelesseget igenyel mint amit tudnak biztositani, egy cpunal ez az ertek sokkal nagyobb ,kb 10-szeres, ezert van az hogy egy processzorba sokkal nagyobb cache kell
-
wdtv
tag
"The first Intel MIC products target segments and applications that use highly parallel processing, including:
High Performance Computing (HPC)
Workstation
Data Center
"
intel oldalrol olloztam , tehat meg az intel sem allitja hogy ez mostanaban bekerulne barmilyen mainstream szerkezetbe, a windows 8-as compute shader inkompatibilitasrol nem is szolva , szamomra nem tunik ugy hogy ezzel mostanaban foglalkozni kellene -
wdtv
tag
azert van a cache szervezesben kulonbseg intel es nvidia chipeknel, mert a mas memoriat hasznalnak, az nvidia dragat es gyorsat (10-szer gyorsabb!!!) , mig az intel olcsot es lassut
a mobil termekeknel ahol meg lassabb memoriat hasznalnak , ugy nagyjabol 2GB/seces savszelessegut , a problema meg nagyobb, foleg ugy hogy mind a cpu magok mind a gpu ezt szivattyuzza
-
wdtv
tag
en nem tudom honnan veszed a larrabbees infokat, tudtom szerint az a project megbukott , es kukaztak mindent,
a jelenlegi single cloud chip (SCC) pedig mar a nevebol adoddoan is csak cloud server platformra van tervezve, nem is mukodne sem asztali sem mobil termekben hatekonyanegyeblent ha megnezed az ivy bridge die fotojat, lathatod hogy nem egeszen kozos az az L3 cache , separalva van a magokhoz, mert valoszinuleg igy a kisebb meret altal gyorsabb is , es a szinkronicacios ido a cache tombok kozott is elenyeszo
-
wdtv
tag
ha csak arra gondolok hogy parhuzamos programozas alatt a tobb processzormag szinkronizacioja egeszen a memoriaig uriti a cachelinet,mig intel eseten eleg az L3-ig, ami messze gyorsabb es a kesleltetese is nagysagrendekkel kisebb, mar megerte
ebben az esetben valami olyanra kell gondolni hogy memoria kesleltetese ezer orajel, L3 cache kesleltetese 20 orajel , tehet a magok kozti szinkronizacio 50-szer gyorsabb intel eseteben -
wdtv
tag
szerintem ultra gaz hogy nincs kozos cache, a chiphez csatolt memoria altalaban lassu , igy a gpu sem kepes rendesen porogni, es a magok kozti szinkronizacio is katasztrofalisan lassu
nem is ertem miert nem nezik mit csinal az intel, ott az ivy bridgenel alap a kozos L3 cache
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged