Új hozzászólás Aktív témák
-
Seaky
tag
Na megvan mit felejtettem el..
A mag/modul/HT (HyperTrading) viszonyait. Az Intel bevezette a HT-t ami már a P4 időkben sem volt sok értelme de legalább lehetett villantani hogy + még 1 szálon futnak a dolgok (mintha még 1 mag lenne a gépbe). Persze azt már sokan elfelejtik hogy ez a technologia maximálisan 20%-ot hozhat a konyhára de sajnos kb. ennyit is ronthat az igazi mag teljesítményén programtól függően. Azért mosolygok amikor s1156-os i5-ből 2 db igazi 4 magos van (750 és a 760) a többi HT-val megtoldott 2 magos és még is azt hiszi a User hogy 4 magja van hiszen a Windows eszközkezelője annyit mutat: 4-et vagy a 6 magos i7-nél 12-t!!!
Nos az AMD megoldása kicsit más mert nem vesz vissza a teljesítményből ha valami nem passzol és akar 80%-ot is lehet nyerni vele. Tehát az én szemembe ez inkább jelent plussz egy szálat mint a HT. És pont azt a részt osztotta meg (rakott 1 modulba 1-et) amit a hétköznapi használat során nem használnak a programok annyira. És bár nekem is 750i5-m van (2.66GHz@3.8) még is az AMD döntései Userbarátibb mint az Intelé szerintem.Azt már mindenki maga döntse el hogy ebből melyik tetszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Futás, futópályák
- Azonnali fotós kérdések órája
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- Hardcore café
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest