- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Seaky
tag
Na megvan mit felejtettem el..
A mag/modul/HT (HyperTrading) viszonyait. Az Intel bevezette a HT-t ami már a P4 időkben sem volt sok értelme de legalább lehetett villantani hogy + még 1 szálon futnak a dolgok (mintha még 1 mag lenne a gépbe). Persze azt már sokan elfelejtik hogy ez a technologia maximálisan 20%-ot hozhat a konyhára de sajnos kb. ennyit is ronthat az igazi mag teljesítményén programtól függően. Azért mosolygok amikor s1156-os i5-ből 2 db igazi 4 magos van (750 és a 760) a többi HT-val megtoldott 2 magos és még is azt hiszi a User hogy 4 magja van hiszen a Windows eszközkezelője annyit mutat: 4-et vagy a 6 magos i7-nél 12-t!!!
Nos az AMD megoldása kicsit más mert nem vesz vissza a teljesítményből ha valami nem passzol és akar 80%-ot is lehet nyerni vele. Tehát az én szemembe ez inkább jelent plussz egy szálat mint a HT. És pont azt a részt osztotta meg (rakott 1 modulba 1-et) amit a hétköznapi használat során nem használnak a programok annyira. És bár nekem is 750i5-m van (2.66GHz@3.8) még is az AMD döntései Userbarátibb mint az Intelé szerintem.Azt már mindenki maga döntse el hogy ebből melyik tetszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti 6GB / 16GB / 500GB SSD
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest