Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
válasz
audi100td
üzenetére
Nem néztem meg részletesen a listákat, mert szerintem nem éri meg sem a németektől sem az osztrákoktól vásárolni. Az ő áraik számomra nem mérvadóak. Ezen felül baromi drágán szállítanak ide, már ha egyáltalán szállítanak. Ergo idehaza elsősorban az a mérce ami bárki számára elérhető.
A többit tényleg nem tudom mi alapján írtad, vagy hogy jön most ide. Emlékeztetőül: ebből indult ki az egész. Itt egy szóval sem írtam, hogy az i3-2100 az A8-3850 ellenfele lenne. Sőt, ha megnézed, hónapokkal ezelőtt itt is arról papoltam, hogy árban az A8-3850 ellenfele az i3-2120.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
audi100td
üzenetére
Valószínűsítem, hogy az A6-3650 és A8-3850-nek a 70K-s modellekkel harangoztak. Semmi értelme megtartani őket. Itt nem lesz opció a felár. 100 wattos TDP-vel lesz a 70K-s és kész.
Az új revíziós lapka többet tud egy picit, így az órajel mehet feljebb. Na persze ez a platform már nem fog frissülni. Az AMD tartja magát ahhoz, hogy a Llano minimum 2012 végéig gyártásban marad, aztán lelövi. A Trinity úgyis jobb alternatíva lesz mindenkinek. Igazából szerintem már tavasszal lelőnék a Llano APU-t, de a gyártók igénylik a termékeket, így nyilván ki kell szolgálni őket, ha már 2012 végéig tart az életciklus. -
stratova
veterán
válasz
audi100td
üzenetére
Szerintem A8-3870K-nál nem lesz erősebb Trinity (max. olyan területeken, ami újabban fekszik neki [Adobe]). Ha 3870K megfutja a 3600-3800-at s közben nem száll el az USB 3.0, SATA vezérlő sem, az nem rossz.
Itt minden jel max. 2 modulra mutat (bár szvsz nem lenne lehetetlen asztaliban négy sem - pláne L3 nélkül - ha ez és ez befér 65W-ba). -
stratova
veterán
válasz
audi100td
üzenetére
Ezen agyalok néha én is.
Frescho kolléga tesztjében is hasonló konklúzió született Athlon II X3 környékén tanyázott a kicsi FX-4100.
Az eddig ismert leggyorsabb 2 modulos mobil Trinity ES 2500@3200 MHz kontra Llano A8-3550MX 2000@2700 MHz, az asztali 3800@4100 MHz vs. A8-3870K 3000 MHz (gondolom ennek valahol 3600 a saját egész jó tuningpotenciállal rendelkező Llanodból kiindulva).
Kérdés mit nyújt egy gyorsabb "3 magos" egy 4 magossal szemben. (Korábban keresgéltem hasonló órajelarányú X3 vs. X4 teszteket de most nem találom talán techpowerup-on volt ilyesmi).
Viszont a Bulldozer témában egész szép alulfeszelésről számolt be többek között Borokafa is.
Illetve Tomshardware-en még decemberben jelent meg teszt FX-8150 fogyasztás/teljesítmény viszonyáról a feszültségváltoztatás függvényében. Lehet rajta javítani, de tény hogy 2500K-2600K-tól messze van.Abu85 Ha még nem fáradt el a szemed a sok kacsintástól, érdekelne hogy Trinity csak az átnevezett 7000-es kártyákkal, vagy a 7700-asokkal is képes együttműködni. E tekintetben a korábbi pletyka nem sok jót sejtetett.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
audi100td
üzenetére
Olyan lesz, mint a Bulldozer. Két Integer cluster és egy megosztott FPU, ami a feladattól függően kettéválasztható. Persze lesznek benne kisebb-nagyobb változások, de az elv ugyanaz.
Az, hogy ezt 1 vagy 2 magnak tekinted ... erről vita van. Az AMD szerint két mag. Szerintem egy. Mindketten tudunk érvelni, hogy miért 1, illetve 2. Nyilván az AMD azért tekinti két magnak, mert a 2 nagyobb az 1-nél. Egyszerű marketing.
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bomba ár! Acer Aspire ES1 - AMD A8 I 8GB I 180GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3582, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

2-3 hónappal ezelőttig azt sem lehetett tudni, hogy az Fm1 nem lesz kompatibilis az utódjával semmilyen formában sajnos.
Az új revíziós lapka többet tud egy picit, így az órajel mehet feljebb. Na persze ez a platform már nem fog frissülni. Az AMD tartja magát ahhoz, hogy a Llano minimum 2012 végéig gyártásban marad, aztán lelövi. A Trinity úgyis jobb alternatíva lesz mindenkinek. Igazából szerintem már tavasszal lelőnék a Llano APU-t, de a gyártók igénylik a termékeket, így nyilván ki kell szolgálni őket, ha már 2012 végéig tart az életciklus.