- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mini-ITX
- Milyen videókártyát?
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Seaky
tag
Sziasztok!
Végig olvastam mind a 140 hozzászólást és bár néhány megjegyzésre igen csak eltorzult az arcom de megpróbálok emberi véleményt kreálni. Előre elnézést azoktól akiket ezzel megsértek vagy hülyeséget írok de pont azért van a fórum hogy "okosodjunk"! Ja és nem vagyok AMD fan csak próbálok "reálisan" érvelni. Amúgy megnézhetitek i5-m van.A hozzászólások elején mindenki sírt hogy másik foglalatot kap a CPU. Érdekes ilyenkor senki nem emlékszik rá (vagy ideiglenes amnéziát kap) hogy az AMD volt az aki volt olyan kedves hogy az AM2-AM3, CPU-alaplap párosításokat megengedte. Míg az Intel a s775 foglalatba kiadta újra a hulladéknak szánt 1 magos P4-et aztán új chipsettel ugyancsak s775-be a 2 magos P4-t és a végén ugyan csak új chipsettel a core2duo-t ami nagyon jó volt de akkor is új alaplapot kellett venni. No meg a s1156 és s1155 közötti váltást az előbbi kárára...
Szerintem a fogyasztás eléggé objektív dolog de mégse.. Én úgy tudom hogy az AMD és az Intel is másképpen számolja azt és pont az AMD javára. Az hogy a TDP 125W az a maximális érték amit csak is kizárólag erre a célra megírt programokkal (pl: prime95) lehet a CPU-ból kisajtolni. A hétköznapi használat során (szinte) soha nem éred el a max terhelést (talán videokonvertálásnál de még ott se). Mivel az új energiagazdálkodást jobb (és a legtöbb program 1-2 magnál többet nem használ) ezért még a gyári órajel fölé cibálja a CPU-t ami valljuk be eléggé korrekt dolog.
Szerintem az AMD csinálja jobban az APU-kat. Egy "elfogadtó" teljesítményű mellé beraktak egy hasonló VGA-t. Annak értelmét nem látom hogy egy brutális teljesítményű CPU mellé belöknek egy zsírkréta minőségű VGA-t. Aki már olyan procit vesz az tesz mellé egy tisztességes VGA-t min 40-50k értékben. Nagyon sok embernek raktam össze Lano-s gépet mert ár/teljesítmény mutatójuk nagyon jó, később tovább fejleszthető és technológiailag is előrébb van (USB3, SATA3, stb.)
Szerintem valamit kihagytam de így hajnalba már nem vagyok a toppon. Várom a reakciókat!
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Metal topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Call of Duty: Black Ops 7
- Pajac: tpm.msc
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti 6GB / 16GB / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest