- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple asztali gépek
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Mini-ITX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
winchesternél, venicenel, optreonnal ezvolt, intel sajons az elmúlt években nem remekelt ezért nem is kisértem figyelemmel így nemtudom ott is vane ez. Ezt megaszondtam.
erdoke: nekem valami aztsúgja jön a 3.3as extrem és vhogy úgyérzem azon a héten jön ki teljesen véletlenül amikor a 65nm FX. Remélem minnél elöbb jön K8L mert ez így nemfair. -
törölt tag
Kb tényleg ugyan az, de hogy néz ki, hogy sima asztali proci? Ez snassz lesz sokaknak. Nincs benne semmi extra, hogy feszíteni lehetne vele.
A doboz áttervezése viszont értelmes dolog volt, mivel így kisebb a doboz, és jobban ki van használva a belső tere. (Környezettudatosság, bár eddig is 100!-ban újrahasznosított anyagokból volt.) -
Dare2Live
félisten
Hogyha AMD hivatalosan aztírja, hogy a legeslegjobb amit 2007Q1ben prezentálni tudunk az 3Ghz abból neked, hogyjön ki a 2007Q1 induló orajel 3-3.4Ghz azt akkor se értem.
És az egész logikad rossz, első körben sose a teljesítmény miatt van az átállás hanem a gzdaságosság miatt. Nemhogy jobb hanem rosszabb első körben... (LD AMD 130->90nm váltás után még úgy 3-4hónapig 130nm en gyártotta FXet, intel 90->65nm extrán megjárta a netburst miatt....) -
Dare2Live
félisten
Már uncsi, hogy minden alapot nélkülöző kijelentésekkel dobálózol
3.4Ghzes induló órajelek???? Honnan veszed? Mutasd!!!
Nesze:
AMD just released a few roadmaps to its OEM partners this week.
[link]
Aha 3.4Ghzes induló órajelek.... tessék mutasd holovastad!!!! A hivatalos AMDt nézegesd inkább! -
Oliverda
titán
Nyilván van különbség, ezt nem vitatom. Főleg ha 512-ről 1 gigára váltasz, és 15 háttérben futó alkalmazásod van.
8 ie ablaknál egyszer csak megfeküdt a gép - Az ie-ről inkább nem fejetném ki a véleményemet, hogy az XP memkezeléséről már ne is beszéljek.
Egy X2-ről én is álmodozok, de ennyit egyelőre nem ér nekem. Ahogy Vágó Ityi mondaná: felezzük meg (az árát).
[Szerkesztve] -
-
Mackósajt
senior tag
Én is kavarban voltam ezzel, de tudtommal a K8L csak később jön.
[link]
Ami a télen történik, az a 65 nm-es gyártástechnológia bevezetése. Nyilván persze lesznek egyéb apróságok is, ha már új nevet kap a mag, így lehet számítani teljesítményjavulásra (és fogyazstáscsökkenésre), de ez még nem a K8L. Egyébként is, mintha a K8L-t először a szerverproceszsorok piacán akarnák bevetni.
A linkekben, amelyeket beraktál, egyébként szó sincs K8L-ről.
[Szerkesztve] -
Dare2Live
félisten
a váltás már folyik gondolj csak a 65nmes x2 turionra.... félév és lecsurog desktopra is. ugyhívják brisbane.
Anand mérések szerint 2.4es conroe 15-35%ot ver egy 2.8as fx62re. Node lesz 3.3ghzes extrem edition is conroebol az 50-85%ot ver fx62re.
Holvan az általad említett félhivatalos roadmapon a k8l? Ne érts félre én hihetetlenül drukkolok AMDnek, hogy kitudjon dobni a piacra pl egy 4ghzes FX-X2t ami hozza azt a teljesítményt mint conroe mert az nagy áresést jelentene.
És én, gondolom te is leszarjuk, hogy Intel vagy AMD nekünk az ár telejsítmény számít. Ha intel ad olcsobban jobbat aztvesszük ha amd akkor azt.!?
[Szerkesztve] -
Dare2Live
félisten
Conroenek 1.5hónap múlva jön nem 2-3.
Ha jelenlegi árak maradnak Conroe olcsobban ad nagyobb teljesítményt.
És conroenak nem a K8L az ellenfele. K8L Brisbane után 2007 q4re van kiirva azaz még másfél év.
Te ne hasonlíts 1.5év múlva megjelenő procit olyannal amit nyáron már megvehetünk. -
Efbialy
tag
Igen igen én is ugy akartam irni hogy áttölötm lemezröl gépre de mivel lassu a kicsike ez napokat vesz igénybe
Igazábol azért kéne nekem uj gép mert ha esetleg fölvesznek valami felsöoktatási intézménybe akkor kell egy gép otthonra meg kell egy a koliba de hát ha nem lesz gépem akkor majd iszok
[Szerkesztve] -
killahdrums
senior tag
...nincs az annyira messze! A másik meg, hogy azok a példányok amik ''kijutottak'', csak kezdetleges ES darabok, a retail példányok valószínűleg még ''jobbak'' lesznek.
Nem értem mit lázadoztok, most az Intel-en a sor, hogy viselje a koronát. Ez van, fogadjátok el. Biztos lesz majd olyan is, hogy az AMD viszi a pálmát megint, mint eddig. -
orbano
félisten
Ha te csilivili izének nevezed azt, hogy a kernel főbb komponensein kívül mindent nulláról kezdve átírtak az orpendszerben, akkor részvétem. Szerintem könyvet lehetne arról írni, hogy mennyi mindenben korszerűsödik belsőleg a mostani trágya XPhez képest. Kíváncsi vagyok hány mondatot olvastál el eddig a Vistáról. Bár tény, hogy divat fikázni a M$-t is, akármit csinál
Azt meg ne várd, hogy amint kijön a Vista, varázsütésre 64 bites kánaán legyen. A vista is szépen el fog futkorászni 32 biten, észre sem veszed a különbséget majd. Nyilván ad majd egy löketet a dolognak, nem is akármekkorár, de nem ettől lesz hirtelen az AMDnek jó.
Egyébként sem kell az AMD-t félteni, azért ezek az energy efficient procik elég jól fel fognak tudni zárkózni a conroe mellé. Ezt a fél évet pedig a véttén is leüli az AMD egy kis ármérsékléssel. Ha például az EE procik kerülnek majd annyiba mint most a normál, a normál pedig alámegy az intelnek, akkor simán jó lesz nekik és még nagyon is üthetnek az új procijukkal. -
Ste
addikt
szerencsére keveset vagyok otthon és nem nyúzom 24/7-ben
letölteni se nagyon szoktam, tehát amiatt sem kell hogy menjen (meg megoldom máshol ahol gyorsabb)
A 14-15 háttérben futó program meg attól függ, hogy micsoda
Vajon mennyi abból az igazán fontos (ha megerőltetem magam, 10nél több akkor sem jut eszembe, amit egyszerre tudnék úgy futtatni, hogy nem is vagyok otthon)
Tény, hogy az X2 már sok mindenre elég -
Reac^
őstag
Asus nagggyon mortálisan waddisznó. Aztabüdöskva
Ennek már tekintélye van bazzzzzzz
Mindenesetre szerintem egy kicsit eltúlozták. Míg korábban ha két nf4-est raktak az alaplapra sli miatt akkor még érthető volt egy ilyen hűtési megoldás. De ha az nf5 elmegy kis pöcs bordával is (lásd többi gyártó), akkor két nf5 is elmegy két pöcs bordával... -
Ste
addikt
csak tudnám minek erőltetik ennyire ezt a fránya Sli-t
úgysem használják olyan sokan szvsz
inkább rendsen el lehetne férni a lapon Pci meg egyéb cuccokkal
A giga lapnán meg miért is van 2 nagy bumszli a hőcső alatt?
mintha 2 csippet akarnának hűteni
tiszta Via sli vagy crossfire lol
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest