Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
winchesternél, venicenel, optreonnal ezvolt, intel sajons az elmúlt években nem remekelt ezért nem is kisértem figyelemmel így nemtudom ott is vane ez. Ezt megaszondtam.
erdoke: nekem valami aztsúgja jön a 3.3as extrem és vhogy úgyérzem azon a héten jön ki teljesen véletlenül amikor a 65nm FX. Remélem minnél elöbb jön K8L mert ez így nemfair. -
VargaI
senior tag
válasz
Dare2Live #378 üzenetére
arra viszont kiváncsi leszek, hogy ez mindegyik procinál meglesz vagy éppúgy mint ahogy fentebb írták? mint AMD steppingváltáskor volt jónéhány elsőpéldány, ami +50% feletti tuningtartalékkal is bírt, míg a mai darabok meg kb +20-30%
erdoke:
Oh, tényleg elnapolják a 3,33 GHz-es Extreme procit, semmi szükség rá, amíg az AMD nem mutat fel valamit 5 nm-en.
5 nm, örülne is AMD mint állat
[Szerkesztve] -
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
válasz
Mackósajt #372 üzenetére
sejtésem szerint amd mindig 2minőségben gyárt. Néha ha stepping... váltás van akkor a jobb sor is besegít, hogy kielégítsék a keresletet. Ilyenkor lehet a legbrutkobb tuningprocikat kifogni. Ha megnézitek a léggel 3ghz feletti winchester/venicek, léggel 3.2ghz feletti optreonok mind mind steppingváltás környékén voltak. érdekes modon ugyanazon heti venicek kb uolyan jo batch számmal ami MOra jött mind megállt 2500on ami meg NOban leledzett nemvolt gyak példány ami 3ghz alatt mentvolna.
Ez mind a fantáziám kreálmánya 2év odafigyelős tuningolás után lehet semmi sem igaz belőle kb egy uolyan dolog mint a batch szám. -
Dare2Live
félisten
válasz
#65675776 #369 üzenetére
Dehogy mond teljesen egyértelmű.
Minőségibb tranzisztor kevesebb hőt diszipál és magasabb hőmérsékleten is jól működik.
de ez elég általános elektronikában a jobbnak nemcsak a karakterisztikája.... jobb hanem magasabb hőmérsékletet is bír. pl kondi is jobban/tovább működik és 105-115Cig bírja a 90C helyett. -
VargaI
senior tag
válasz
MegalodonS #373 üzenetére
egyébként ez a logikus, a sok tuningos úgysem veszi meg most sem a 3500+-ot +10-15kért, mikor mindegyik 3000+ ill 3200+ megy simán 3800+ szintjén is
, sőt...
-
Mackósajt
senior tag
Bár nem vagyok a hozzáértés csúcsa, de van egy tippem. Az EE procik egyszerűen a legjobb minőségűek, így nem csak kevésbé melegszenek, de kevésbé hajlamosak hibázni akkor is, ha mégis felmelegszenek. Legalábbis tudtommal felépítésükben hajszálnyit sem különböznek a normál daraboktól, így más magyarázatot nem látok.
-
ftc
nagyúr
[link] ebben a hírben tudnak a 3000+ rol
Rendelni lehet de AMD nem tud róla ez érdekes -
-
-
Csapi007
veterán
Hello
A 3000+ áráról tudtok valamit, és hogy mikor lesz kapható itthon? -
ftc
nagyúr
Ha lesz Athlonról is kép majd linkelek.
Megjegyzés. 3500+ Sempron-t már neméri megvenni mivel 3000+ A64 ugyananyniba kerül és azért +256 L2-es nem jön rosszul -
törölt tag
Kb tényleg ugyan az, de hogy néz ki, hogy sima asztali proci? Ez snassz lesz sokaknak. Nincs benne semmi extra, hogy feszíteni lehetne vele.
A doboz áttervezése viszont értelmes dolog volt, mivel így kisebb a doboz, és jobban ki van használva a belső tere. (Környezettudatosság, bár eddig is 100!-ban újrahasznosított anyagokból volt.) -
ftc
nagyúr
AM2 teljes lista kit érdekel:
Sempron:
2800+ L2 128 1,6Ghz
3000+ L2 256 1,6Ghz
3200+ L2 128 1,8Ghz
3400+ L2 256 1,8Ghz
3500+ L2 128 2,0Ghz
3600+ L2 256 2,0Ghz
Mind Cnq támogatással.Új doboz is párosul hozzá:
[link]
Athlon
3000+ L2 512 1,8Ghz
3200+ L2 512 2,0Ghz
3500+ L2 512 2,2Ghz
3800+ L2 512 2,4Ghz
Az X2-es táblázat teljes a hírben ezért nem is folytatom... -
törölt tag
-
VargaI
senior tag
válasz
MegalodonS #350 üzenetére
nem úgy volt, hogy a 3500+ lesz a legkisebb AM2-ben?
-
Uncool Ben
tag
Én nagyon vártam az AM2-öt, mivel eddig kihúztam a Bartonommal a 939-re váltással. És úgy döntöttem nem leszek sznob, hanem AM2 helyett inkább S754 Sempron 3100+-ra váltok.
Olcsón össze lehet szedni őket és hozzá deszkát, nem nagyon melegednek, eszetlenül húzhatók, nincs kedvem drága DDR2-re költeni, a mai játékoknál pedig amúgy is sokkal jobban számít a videókártya, mint a proci. Majd ráérek komolyabbra váltani, amikor már jó ideje dübörög a kiforrott K8L/Conroe.
-
Osibaa
senior tag
Sziasztok!
Átfutottam a témát, sorry, ha olyat érintek, amit már megírtatok...
Az árakat tekintve az AMD azt a politikát folytatja, hogy centre megegyezik az S939-es és AM2-es procik hivatalos ára. Ez visszaköszön a magyar nagyker árlistákon is, a kisker persze más kérdés...
Engem az AM2 kapcsán több dolog is zavar. Apróságnak tűnik, de az egymagos Athlonokról semmi információ nincs az AMD honlapján (ilyet akartam venni), miközben a Sempronok és X2-k esetében azonnal frissítették az adatokat. Nem kerültek fel a technikai dokumentumok sem. Érdekes módon még az alaplapgyártók manualjai is szűkszavúak ezen a téren, vagy egyszerűen nem működnek a linkek (pl. ASUS, bizonyos MSI lapok).
Ami ennél jobban zavar, az a DDR2 órajelének meghatározása. DDR2-800 esetében ugye 400-ra kellene visszaosztani az órajelet. Az AMD viszont állítólag (lásd link) pozitív egész osztókkal dolgozik, ami a 2000 és 2400 Mhz-es X2 prociknál nem okoz gondot, de a 2200-as és 2600-asoknál annál inkább (pl. 2600/6=433, 2600/7=371). [link]
De ami a legjobban zavar, hogy a Sempronoknál és egymagos Athlonoknál ''csak'' DDR2-667-es memórát (vagy annál lassabbat) lehet alkalmazni, noha a tesztek egyértelműen megmutatták, hogy az új prociknak DDR2-800-nál van érezhető előnye a DDR-400-zal szemben. Azt még elfogadnám, hogy a Sempronokat korlátozzák, de az egymagos Athlonoknál ez azért túlzásnak érzem.
nForce5: ez az egyetlen, ami miatt még gondolkodom az AM2-n (a kíváncsiságon kívül), tetszik az MSI K9N Platinum, csak 5000 Ft-tal drágább az Asus A8N-E lapnál, de cserébe kapok passzív hűtést, duál LAN-t és firewire-t. [link] -
AMD!4ever
őstag
Szerintem ezek az uj EE-s Amd Procik Űber-brutál tuningbajnokok lesznek!
Szerintetek? -
Dare2Live
félisten
Hogyha AMD hivatalosan aztírja, hogy a legeslegjobb amit 2007Q1ben prezentálni tudunk az 3Ghz abból neked, hogyjön ki a 2007Q1 induló orajel 3-3.4Ghz azt akkor se értem.
És az egész logikad rossz, első körben sose a teljesítmény miatt van az átállás hanem a gzdaságosság miatt. Nemhogy jobb hanem rosszabb első körben... (LD AMD 130->90nm váltás után még úgy 3-4hónapig 130nm en gyártotta FXet, intel 90->65nm extrán megjárta a netburst miatt....) -
Oliverda
titán
Szerintem ha nem léteznének a tesztprogik (3Dmark, SuperPI és társaik...), akkor általánosságban, érezhetően kevesebben váltanának platformot.
-
radírfej
senior tag
-
VargaI
senior tag
válasz
Dare2Live #333 üzenetére
3-3.4 GHz-et írtam
, ami nekem logikusnak tűnt, ugyanis ha megnézed a te általad linkelt tábát is, ott van fx 64 ami 3 GHz-nek és 5400+ ami 2.8 GHz-nek felel meg, és ezek még mindig 90 nm-en
, én ebből gondoltam 65 nm-en a 3-3.4 GHz-et
, viszont amit nem tudtam az az, hogy csak a mainstrem kategóriában térnek át a 65 nm-re
, de a Q1 2007-nek a korábban már linkelt dailytech-es hír ellent mond, ott dec 06 van kiadási dátumnak (bár lehet, hogy az is csak paper launch lesz
), viszont ott is csak a 4200+tól a 4800+-ig terjedő mainstream van
, így valóban igazad van és AMD nem használja ki egyből a 65 nm-ben rejlő lehetőségeket
, mellesleg szerintem ugyanazt a procit 65 nem-en legyártani, hogy még az órajelet sem növelik értelmetlen
(FX-et kivéve, mivel tényleg nem szoktak csúcskategóriát legyártani kapásból csíkszélességváltásnál
), max a fogyasztás fog jelentősen csökkenni (úgy tűnik most erre gyúrtak rá - EE/ EESFF procik s939-ben is), vagy megint olyanok lesznek mint a 90nm-es venice procik - 20-30% tartalékkal simán
[Szerkesztve] -
AMD!4ever
őstag
Igen tanulságos teszt,átnyálaztam magam rajta
egy aprónak tünő bibit a mundér védelméban azért hadd emlitsek meg!
az fx62-nek szegénynek 4ram modullal kellet ''küszködnie'' hátha ezért is gyengébb eredményei születtek.
a másik hogy sli-s lapban volt,talán(egyáltalán nembiztos) lehet hogy az amd-sli rossz viszonya huzta le a játék eredményeket.
ettől függetlenül,várjuk meg a conroet,nem jó igy látatlanba nézelődni,mindenestre az fx60hoz képest dolgozott le a hátrányábol az amd. -
Dare2Live
félisten
Már uncsi, hogy minden alapot nélkülöző kijelentésekkel dobálózol
3.4Ghzes induló órajelek???? Honnan veszed? Mutasd!!!
Nesze:
AMD just released a few roadmaps to its OEM partners this week.
[link]
Aha 3.4Ghzes induló órajelek.... tessék mutasd holovastad!!!! A hivatalos AMDt nézegesd inkább! -
vedini
őstag
itt van egy pár valós alkalmazás igaz nem k8L hanem csak fx-62 küzd conroe-val
jah és (lehet kijavítanak), fx-62 -tőt max 36xx Mhz körül láttam, conroe-t pedig 42xx Mhz körül
találgatásokba nem mennék, ezért majd ha látjuk az első teszteket, illetve kijön k8L akkor már jobban vesézgethetjük a témát, intel feldobta labdát, bár hozzá tenném, hogy jelenleg amd-nek van a leggyorsabb asztali processzora -
VargaI
senior tag
-
Dare2Live
félisten
....K8L processors will then replace Deerhound in 2008.....
[link]
dailytech szvsz a legjobban értesült és közel se pletykalap mint inquier.
Tehát K8L majd 2008ban talán 2007végén.
Ezért nemtaláltam én semmilyen hivatalos roadmapon k8l-t.....
A 2007elején jövő Brisbanet meg megeszi conroe. -
szab.tam
nagyúr
Az amd-nél hogy kell majd számolni a ddr2-vel?
Szinkronban - fsb: 200, ram: 800
- fsb: 250, ram: 1000, és így tovább?
Lehet-e vajon aszinkronban hajtani, mint az Intelnél? Mert ha nem, és így kell számolni, akkor a ram miatt a tuning korlátokba ütközhet. Vagy totál zöldséget beszélek? Kérek egy kis felhomállyosítást!
Én sajna leragadtam a 2,5 barton tuningnál -
VargaI
senior tag
nekem az 1 GB dual channel nagy ugrás volt, pl ie 6 kb 1/4 mp alatt betölt, ami azért új volt, neked fut háttárben 15 progi? (nod,sygate,counterspy,servu,msn,icq,skype, nview...stb
) mert ha kikapcsolom őket és offline vagyok, akkor nekem is pörög a gép, hogy csak na, de ha megy a gépem én mindig online vagyok itt fennt koleszban
,(ami most napi 10-12 óra körül van
), akkor kellenek azok a cuccok, és az eléggé érezteti a hatását, amúgy SP2 elég nagy probléma önmagában is
Oliverda: ''Egy X2-ről én is álmodozok, de ennyit egyelőre nem ér nekem. Ahogy Vágó Ityi mondaná: felezzük meg (az árát).'' teljes mértékben egyetértek ezzel, én Conroe és AM2 megjelenésével erre számítok ősszel
[Szerkesztve] -
Oliverda
titán
Nyilván van különbség, ezt nem vitatom. Főleg ha 512-ről 1 gigára váltasz, és 15 háttérben futó alkalmazásod van.
8 ie ablaknál egyszer csak megfeküdt a gép - Az ie-ről inkább nem fejetném ki a véleményemet, hogy az XP memkezeléséről már ne is beszéljek.
Egy X2-ről én is álmodozok, de ennyit egyelőre nem ér nekem. Ahogy Vágó Ityi mondaná: felezzük meg (az árát).
[Szerkesztve] -
-
VargaI
senior tag
válasz
Oliverda #314 üzenetére
na, hogy legyen már ellenpélda is
én athlonxp 2400+ 512 RAM-ról váltottam 1-1.5 éve a64 3200+-ra, először az is 512 RAM-mal, majd 1-2 hónappal később 1 GB RAM-mal (dc 2x512), és nekem döbbenetes volt a különbség növekedés, a programok pillanatok alatt töltődtek be, és ez addig teljesen új volt, most már 1.5 GB RAM-om van, de mivel xp sp2-m van 15 háttérben futó alkalmazással ez is kezd kevés lenni, pl múltkor 1 winamp 1 totalcmd és 8 ie ablaknál egyszer csak megfeküdt a gép, 1-2 perc seekelés, azt utána ment tovább, de nagyon nem tetszett
,( szerintem mondjuk ez az xp írdatlan sz@r memkezeléséből adódik, van 1 GB RAM szabad, és 1 GB feletti swap-et használ
)
kétmagos proci is elkéne lassan, csak hát x2-nek még olyan ára van, hogy húúúúúúúúúú, majd talán őszre kicsit lejjeb megy a 3800+ ára remélem
[Szerkesztve] -
Oliverda
titán
Most őszintén kinek nem elég otthoni felhasználásra pl egy A64 teljesítménye?
Na igen... Egy példával tudok előállni, lassan három éve lesz hogy egy haveromnak összeraktam egy gépet. NF7 + 2500+ Barton + giga ram. Leginkább játszik, zenét hallgat filmet néz. Amikor összeállt a gép, egy Radeon 8500 volt benne. Rá egy évre kicseréltük egy GeForce 5900XT-re, majd ezen a héten került bele egy GF 6800. Persze ezek csak a játékok nővekvő étvágyai miatt lettek cserélgetve. Azt kell mondjam hogy az az alaplap+proci+ram trió (a jelenlegi vid. kártyával) még mindig megállja a helyét. Nekem az az érzésem, mitha már nem nagyon lenne akkora gyakorlati haszna ezeknek a platform váltásoknak, mint mondjuk 6-7 éve. Persze nagyon szép és jó hogy sok ponntal többet megy ebben meg abban a tesztben, meg csili-vili, de azt hiszem hogy általános (''otthoni'') felhasználásra totál felesleges.
Régebben én is minden aprópénzemet arra áldoztam hogy minnél újabb cuccaim legyenek, hogy a szomszéd Pistikének a szemébe tudjam mondani hogy bizony nekem 500 ponttal többet megy a 3Dmark, de valahogy kinőttem belőle.
Azért néha még mindig elkap a hév, hogy de jó lenne venni egy über brutál procit, meg valami mega tuning ramot, egy fullos lapot, de aztán jön a kérdés magamban: ''de minek? megéri?''. A válasz az én esetemben NEM. Ez nem azt jelenti hogy egy fillért sem költök a gépre, csak már valahogy próbálom kicsit ''értékállóbb'' (sajnos a számítástechnikában ez a szó nem nagyon létezik), jobban értékelhető és érzékelhető fejlesztésbe őlni azt a kevéske pénzemet.
Persze azt hozzá kell tennem hogy én is egy tipikus otthoni felhasználó vagyok. Elsősorban Internet, filmek, zene, néha egy kis játék -
r9550
senior tag
gyenge olcsón ki lehet majd hozni jó gépeket
sempron 3000+ AM2-es be 256kb L2 cachevel jó tuningolható17000,-
alaplapokról még nem is hallaottam de jövőhét környékén az is jön majd biztos
ramok a régiek 775-ös p4-eknél használt DDRII
Már csak a DX10-et kell kivárni -
Xelo
addikt
egy sempron 3600+ prockó kb milyen áron lesz kapható? vagy 30 körül milyen AM2 procit lehet majd kapni?
-
siriq
őstag
Ahogy nezem a 4000+ x2 am2 alig vagy neha nem is gyorsabb mint az x2 3800+ os. Ebbol is mint alltalaban a rev 2.0 lesz majd igazan jo. Addig meg sok ido van hatra. Kitudja mit is hoz majd a K9. En nem hiszem hogy megbanom az X2-t bar lesz 7 napom hogy gondolkozzam kell vagy nem addig tesztelem es szamolgatom mit kellene vennem meg az am2 hoz hogy jo legyen. Sajna a 1066 ddr2 memoriak(a jok) azok iszonyat dragak meg igy szerintem marad az x2 ha csak valaki nem tud ajanlani nekem 2x 512 memo modult ami nagyon jo.
-
ftc
nagyúr
Ki akadályozta meg? A piac...Nincs ellenfél akkor hova is siessünk elmélet.
Egyébként szted a K8L-t mióta tervezgetik?Mert ha 2007 elején ki akarják adni akkor már kell lennie mintapéldánynak.
Egyébként is sztem nemsokára találkozhatunk a K9-el(elméletileg felhagynak a K nevezéssel) mivel a K8L-t a K8 és K9 közötti átmenetnek nevezik AMD-nél -
W-Man
tag
Izmosítás...
[link] -
-
erdoke
titán
Amúgy grat az Itelnek hogy lassan 4-5 éves architektúrát letudott győzni.....amiben csak kisebb változtatások voltak
Na és ki akadályozta az AMD-t, hogy nagyobb változtatásokat eszközöljön? Ugyanúgy tudta 2-3 éve, hogy mikor fogja leváltani az Intel NetBurst-öt, mint bárki más. -
VargaI
senior tag
elég jó az az X2 hidd el
(mostmár a dirvereket is optimalizálják két magra, a következő játékok meg eleve többszálú utasítsávégrehajtást is támogatnak majd), amúgy AM2 év végéig nem hoz gyorsulást egyelőre úgy néz ki, viszont Intel Conroe-ja nagyon jónak igérkezik, de ahogy feljebb írták, várjuk ki valóban, hogy mit hoznak ezek a procik ténylegesen saját tesztekben mindenkinél
-
LKW
aktív tag
Megette a fene. Tegnap vettem egy X2-öt.
-
ftc
nagyúr
Ne siessünk annyira.
Nemrég több interjúban is az AMD fejesei 2 mikroarchitektura megjelenéséről beszéltek 2007-2008 folyamán: az egyik a high-end szerverekhez, a másik a többi piacra.
A K8L ahogy emlegettjük a serverekbe szánnák s eddig ismeretlen architektura készülne asztali fronton...
És akit jobban érdekel a téma olvasson
[link]
Jah és a AM2-t az AMD hosszú életúnek tervezi...
Ne hasonlítgassuk a Conroet az uj A64-hez se az A64-hez,majd csak akkor ha kint lesz forgalomban és nem csak tesztekben lehet láttni.Most őszintén kinek nem elég otthoni felhasználásra pl egy A64 teljesítménye?
Amúgy grat az Itelnek hogy lassan 4-5 éves architektúrát letudott győzni.....amiben csak kisebb változtatások voltak
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged