Új hozzászólás Aktív témák
-
VargaI
senior tag
válasz
Dare2Live #378 üzenetére
arra viszont kiváncsi leszek, hogy ez mindegyik procinál meglesz vagy éppúgy mint ahogy fentebb írták? mint AMD steppingváltáskor volt jónéhány elsőpéldány, ami +50% feletti tuningtartalékkal is bírt, míg a mai darabok meg kb +20-30%
erdoke:
Oh, tényleg elnapolják a 3,33 GHz-es Extreme procit, semmi szükség rá, amíg az AMD nem mutat fel valamit 5 nm-en.
5 nm, örülne is AMD mint állat
[Szerkesztve] -
törölt tag
-
VargaI
senior tag
válasz
Dare2Live #333 üzenetére
3-3.4 GHz-et írtam
, ami nekem logikusnak tűnt, ugyanis ha megnézed a te általad linkelt tábát is, ott van fx 64 ami 3 GHz-nek és 5400+ ami 2.8 GHz-nek felel meg, és ezek még mindig 90 nm-en
, én ebből gondoltam 65 nm-en a 3-3.4 GHz-et
, viszont amit nem tudtam az az, hogy csak a mainstrem kategóriában térnek át a 65 nm-re
, de a Q1 2007-nek a korábban már linkelt dailytech-es hír ellent mond, ott dec 06 van kiadási dátumnak (bár lehet, hogy az is csak paper launch lesz
), viszont ott is csak a 4200+tól a 4800+-ig terjedő mainstream van
, így valóban igazad van és AMD nem használja ki egyből a 65 nm-ben rejlő lehetőségeket
, mellesleg szerintem ugyanazt a procit 65 nem-en legyártani, hogy még az órajelet sem növelik értelmetlen
(FX-et kivéve, mivel tényleg nem szoktak csúcskategóriát legyártani kapásból csíkszélességváltásnál
), max a fogyasztás fog jelentősen csökkenni (úgy tűnik most erre gyúrtak rá - EE/ EESFF procik s939-ben is), vagy megint olyanok lesznek mint a 90nm-es venice procik - 20-30% tartalékkal simán
[Szerkesztve] -
VargaI
senior tag
-
-
VargaI
senior tag
válasz
Dare2Live #291 üzenetére
65 nm-es X2 Turion hol? hekpc-n volt fennt de letörölték
, amúgy egyértelmű, hogy a legjobb ár/érték arányú cuccokat kell venni, ezért van pl már 1.5 éve nvidia karim, pedig az előtt 2 évig ATI volt, most még maradok a jó kis 3200+ E6 venice-mnél, ami alapfeszen megy 2500-at
, attól függetlenül inkább K8L-t vennék, ha egálban lesz conroe-val, nekem a csendes gép nagyon fontos, és a Conroe 90 W körüli TDP-je nekem még mindig sok
[Szerkesztve] -
VargaI
senior tag
válasz
Dare2Live #211 üzenetére
tök jó hogy mostani AMD proci hasonlítassz 2-3 hónap múlva megjelenő Intel procihoz
, conroe-nak majd csak a K8L lesz ellenfele év végén sajnos (reméljük egyszinten lesznek árban és teljesítményben is, de az sem baj ha AMD jobb lenne, mégiscsak fél évvel későbbi proci lesz a verseny meg kell)
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Dare2Live #212 üzenetére
Semmi baj nincs, csak a játékok egytől egyig egy szálra vannak írva, és így nem használják ki a két magot, az egyik mag folyamatosan pihen.
Akinek olyan feladatra kell a gépe, ami töbszálúsított, vagy több cpu igényes taskot futtat egyszerre, annak nyilván a DC a jó választás, nincs ezzel semmi gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Cyberpunk 2077
- Autós topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ford topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest