Új hozzászólás Aktív témák
-
Mackósajt
senior tag
Bár nem vagyok a hozzáértés csúcsa, de van egy tippem. Az EE procik egyszerűen a legjobb minőségűek, így nem csak kevésbé melegszenek, de kevésbé hajlamosak hibázni akkor is, ha mégis felmelegszenek. Legalábbis tudtommal felépítésükben hajszálnyit sem különböznek a normál daraboktól, így más magyarázatot nem látok.
-
Mackósajt
senior tag
Én is kavarban voltam ezzel, de tudtommal a K8L csak később jön.
[link]
Ami a télen történik, az a 65 nm-es gyártástechnológia bevezetése. Nyilván persze lesznek egyéb apróságok is, ha már új nevet kap a mag, így lehet számítani teljesítményjavulásra (és fogyazstáscsökkenésre), de ez még nem a K8L. Egyébként is, mintha a K8L-t először a szerverproceszsorok piacán akarnák bevetni.
A linkekben, amelyeket beraktál, egyébként szó sincs K8L-ről.
[Szerkesztve] -
Mackósajt
senior tag
Esetleg érdekes lehet a kérdés, az eddigi hűtők közül mi passzol az új foglalathoz.
[link] -
Mackósajt
senior tag
Nem jó kérdés, hogy miben lesz más, mint az AM2. mert mint modtam, az is AM2 lesz.
A jó kérdés: miben lesz más, mint a K8.
Az AM2 elnevezés a processzor csatlakozófoglalatában, és a memóriavezérlőben hoz változást (a DDR memóriaszabvány 2-es verziójára való áttérés miatt). Vagyis pl. az Aeddigi Athlon64 X2-ből simán Athlon64 X2 AM2 lesz, a lényegében ugyanaz marad a processzor. A K8L a processzor magjának egy új verziója lesz, ami nem mellesleg 65 nm-es csíkszélességgel készül az eddig 90 helyett, megváltozik a chip anyagi összetétele is (valami germániumos dolgokat emlegetnek), és talán L3 gyorsítótár, de ebben nem vagyok biztos. De a memóriavezérlő ugyanúgy DDR2-t vezérel majd, és a csatlakozás első körben ugyanolyan 940 lábú socket AM2. Vagyis működni fog azokkal az alaplapokkal, amelyek most jelennek meg az új foglalatú K8 magos CPU-khoz. -
Mackósajt
senior tag
válasz
detroitrw #123 üzenetére
Nem fog vele működni. A régi 940 lábú opteronok nem tudják kezelni a DDR2-t, tehát nem működnek a DDR2-es lapokban. A DDR1 meg nem megy bele a DDR2 foglalatba.
szerk.: de ez nem nagy probléma szvsz., mert opteronokat nem igen tesznek asztali gépbe, és általában nem is lehet őket kapni a normál kiskereskedelemben.
+ Az opteront egyértelműen megkülönbözteti a neve.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Mackósajt
senior tag
válasz
anjani182 #79 üzenetére
Rendben, én megértem a szempontodat, de
1. ez kissé nehéz ügy a mostani termékváltási ciklusok mellett, és ez gyártófüggetlen. Bármit csinálsz, buksz rajta.
2. Mivel a többség nem így csinálja, ezért őket jóval kevésbé rázza meg ez a platformváltási ügy. A felhasználók döntő többsége számára a te problémád nem létezik vagy csak enyhébb formában. A gyártók meg nekik dolgoznak. Én is valahogy ''elfelejtetettem'' váltai socket A-ról. Ez azt jelenti, hogy két foglalatújítást is simán kihagytam immár. Semmi nincs, amit használni szeretnék, és ne futna a gépemen. Tény, hogy messze nem tudnám az eredeti árán eladni a konfigot, de ez elkerülhetetlen. -
Mackósajt
senior tag
válasz
anjani182 #60 üzenetére
Dehogynem jár költségcsökkentéssel. Épp most mondtad, hogy azért adtad el az s939-et, mert fél év múlva a kutyának se kell szerinted. Vagyis azért adtad el, hogy ne bukj az értékcsökkenésen vagy ne nagyon. De ez a felhasználók nagy többségének irreveláns kérdés, mivel nem váltanak olyan gyakran gépet, hogy ezzel igazán számolhassanak.
Az s939 meg nem elavult attól, hogy van nála újabb.
+ tegyük fel, hogy a Conroe tényleg valamivel jobb. Meddig? Adok neki fél évet. Akkor megint veszel új gépet? -
Mackósajt
senior tag
válasz
Szten Márs #26 üzenetére
Ennek a cikknek az elaján van egy halom link az AM2 alaplapok ismertetőihez: [link]
szerk: megelőztek.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iPhone-t használók OFF topikja
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Escape from Tarkov
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 5800 Eladó!
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged