- Az Amazon 54 milliárd dollárt pumpál Nagy-Britanniába
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- A ViewSonic új üzleti monitorai megoldják az online kommunikációt is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Béééla
őstag
Nem akarok gonosz lenni, de így látatlanban vagy zabhegyezel, vagy nagyon-nagyon rossz helyen dolgozol.
Vagy rossz a szakterületed: ismerős ugyanott végzett, ahol én (ugyanaz a papírunk), kb. kétszer annyi tapasztalata van, és mégis feleannyit keres, mint én. Mindenesetre érdemes erősen elgondolkoznod a karriereden, mert frissen kipottyanó egyetemisták keresnek ennyit. -
bambano
titán
válasz
#56573440 #221 üzenetére
lol, szép kis vita alakult ki, mintha két süket beszélgetne...
a fogalom, aminek a megtalálását a funkcionális analfabétizmusotok hátráltatta: a reprezentatív minta.
igen, lehet minőségbiztosítást csinálni kisszámú mintából, ha az reprezentatív.tehát mind a két oldal, aki itt osztotta az észt, vegye elő megint a matek könyveket.
egyébként pedig matematikailag az is korrekt állítás lehet, hogy az itt megnyilatkozók szerint 10 női főnökből 10 csak hátráltatja a munkát. ezt simán ki lehet jelenteni, ugyanis semmit nem mond a teljes sokaságról.
-
Béééla
őstag
válasz
#56573440 #221 üzenetére
Látom a sértegetés képessége az értelmezés rovására ment, kár.
1: lehet fugázni a fingot 0.1%-os minta az lóf@sz. semmi. 0. mondhatod hogy a fű kék, ha sokat ismételed se lesz az.
Ha emberünk egész életében csak kék füvet látott, jó darabig fogja hülyeségnek tartani a zöldet.
Maradva a korábbi konnektoros példánál, ha 100-ból 100 megb*sz, 101. alkalommal belenyúlni "mer' ennyiből nem lehet mindre következtetni" is baromság. Ha véleményt akarsz gyártani, abból dolgozol, ami van, abban próbálsz valami találni, aztán finomítod az idő múlásával. Ha ennyire ragaszkodsz ahhoz, hogy mindenből reprezentatív mennyiség kell a véleményalkotáshoz, furán működhetsz.a rossz vezető nem definiált fogalom
Jajj, el is érkeztünk a "definiáld már"-ig?a női főnökökről volt szó, az nem csak a közvetlen főnök
Igen, viszont én a másik végéről fogom meg: a felsővezetőket emlegették, de a többit nem mérték bele. Pont azokat, akikkel sokkal közvetlenebb kapcsolatban van az ember, és sokkal nagyobb hatással van rá.azonos év egy kicsit bővebb leosztásban kicsit más szemszögből
Onnan:
A 202020 Klub alapítói vállalják, hogy növelik a nők arányát a vállalatok vezetésében, a cél, hogy jobb legyen a nemek aránya a szervezetek minden szintjén.
Hajrá, majd sok sikert a másik szakmákból való importáláshoz, mert amikor az 500 fős nagyelőadóban van 5 nőnemű, csak úgy lesz a végére 50-50%, ha 490 férfi kiesik, és mind az 5 csaj túléli. Jó dolog ez az "egyenlősdi", csak nincs miből.szerintem hagyjuk, amíg a matekot véleményes szabályaid alapján alakítod és értelmezed,
Míg te csupán a mindennapok valóságát felejted kinn. Lehet dobálózni a matekkal és definíciókat dörgölni az ember orra alá, akkor sem így működünk. A fizikát lehet nehéz megkerülni, de amikor tapasztalod a világot, nem húzogatod a strigulákat, akármennyire is megköveteli a matematika. Persze jó dolog, amikor az ember csak a híreket olvassa, nem vonja le az abszolút igazságot, mely szerint "minden arab terrorista", csak mert akivel a hírekben találkozott, az 100%-ban öngyilkos merénylőként szerepelt. Intelligencia kérdése, hogy értelmezi az ember a maga mintáját. -
törölt tag
bocsi, de ezt nem bírom sírás nélkül
komolyan ember van olyan tárgy tudom hogy nem jártál arra de úgy hívják hogy statisztika, meg valószínőség számítás, javaslom legalább az érettségi szintet próbáld meg elérni benne, mert a matek nem szerintem meg véleményem szerint működik, akármennyire ezt szeretnéd. nagyon kevés benne a józan paraszti ész, és nagyon sok a jól leírható, reprodukálható, bizonyítható szabály. ha nem értesz vele egyet akkor is sajnos.
1: lehet fugázni a fingot 0.1%-os minta az lóf@sz. semmi. 0. mondhatod hogy a fű kék, ha sokat ismételed se lesz az.
2: ha nem vonsz le következtetést akkor a véleményed úgy hívják hogy alaptalan, definíció szerint.
3: a rossz vezető nem definiált fogalom ami valakinek rossz az nekem simán lehet hogy jó, volt rá precedens
4: a női főnökökről volt szó, az nem csak a közvetlen főnök.
5:link azonos év egy kicsit bővebb leosztásban kicsit más szemszögből6: szerintem hagyjuk, amíg a matekot véleményes szabályaid alapján alakítod és értelmezed, addig igazából nem sok beszélgetni valónk van, mert ennyi erővel azon is mehetne a bruszt hogy van e gravitáció vagy volt e evolúció. erre meg se kapacitásom se kedvem úgy igazából.
viszont látásra
-
Béééla
őstag
válasz
#56573440 #219 üzenetére
a 192-es hsz-ben ugyanezeket az adatokat kaptad meg, nekem nem volt nehéz érdemben hozzátenni valamit
Forrás nélkül pont ugyanolyan hasból vett, mint az "Elég sokszor lehet hallani hogy rossz a főnököm".0.1%-os minta alapján következtetést levonni egészen pontosan az égbekiáltó baromság definíciója.
De nem következtetést von le, hanem nem mond az ember égbekiáltó baromságot. Ha még 2-3-5-10 mintáról lenne szó, egye fene, abból tényleg nem szabad semmit jósolni, de ha már néhány tucatnál kirajzolódik valami és erősen tartja magát később is, akkor azon érdemes elgondolkozni, miért lehet. (persze ebbe majd erősen beleszól az, hogy mit képzeltél el, és az abba illeszkedőt hamarabb észreveszed, vagy a kritika jobban megmarad)"hiszen nagyobb cégnél nem a főfőnök szervezi a munkát, és az ő döntéseik (a leépítés-ukázon kívül) nagyon nem szólnak bele a mindennapokba."
aha. az ilyen felsővezetőt vagy tulajdonost hívják úgy hogy csődbe mentél.
Miért is?gondoltam hogy nem nagyon láttál még bele a felső vezetés munkájába, mert akkor nem írnál ilyeneket. rohadt sok lépés van addig hogy a csopvez adhasson neked utasítást egy normális cégnél. addig lement egy csomó meeting, ahol megtárgyalták az eszköz, erőforrás és egyéb szükségleteit a projektnek, a finanszírozási oldalt, a megtérülést, hoztak több döntést, majd kiadták az alsóbb szinteknek a feladatokat, akik megszervezték ezek végrehajtását, és utasították a csopvezeket hogy ott indul ez ott meg az...
Igen, aki alá tartozik 5-10 ezer ember, majd gondja lesz minden apróságra. Nekik azt mutatják be hogy ennyibe kerül, ennyit hoztak eddig, még a nevüket sem ismeri, jobb esetben azt se, melyik országban vannak. Majd lentebb lepofozzák a hogyant, és itt jön be az, hogy személyi problémákkal sem foglalkoznak fenn, csak személytelen számok. Nagyon jó az, amikor egy főnöknek mindenre és mindenkire van ideje és energiája, de amikor meghízik egy cég, nem véletlenül lesznek közbeiktatva emberek vagy osztják fel divíziókra az óriási vállalatokat, mint MS vagy Google (megnézném, hogy Tim Cook vagy Larry Page hogyan megy le két tárgyalás között a néphez foglalkozni a gondjaikkal a kötelező körökön kívül mint az "együtt ebédelhetsz a főnökkel"). Én azt látom, hogy Gizike vagy Sanyika szexualizálja a rezet és ezért több meló marad a többiekre, két szinttel fentebb meg legfeljebb annyit látnak, hogy nem érték el a kitűzött célt, a felsővezetés meg aztán tényleg csak egy számot lát. Igen, a helyi főnöknek lehet feladata a projektre előteremteni a forrást meg a céges politika útvesztőjében vívni a csatákat, a csoportvezetőnek meg azzal foglalkozni, hogy Jóskát elhagyta a neje vagy szabira ment, de valahogy teljesíteni kell a számokat. -
törölt tag
a 192-es hsz-ben ugyanezeket az adatokat kaptad meg, nekem nem volt nehéz érdemben hozzátenni valamit
"TALÁN 2-300 tapasztalattal már nem mond az ember égbekiáltó baromságot"
0.1%-os minta alapján következtetést levonni egészen pontosan az égbekiáltó baromság definíciója.
"hiszen nagyobb cégnél nem a főfőnök szervezi a munkát, és az ő döntéseik (a leépítés-ukázon kívül) nagyon nem szólnak bele a mindennapokba."
aha. az ilyen felsővezetőt vagy tulajdonost hívják úgy hogy csődbe mentél.
"első helyemen alhangon 5+ réteg volt felettem, és gyakorlatilag a helyi csapatvezetőn mint helyi döntéshozón és a közvetlen minket irányító PO-n kívül szinte sose láttunk senkit)"
gondoltam hogy nem nagyon láttál még bele a felső vezetés munkájába, mert akkor nem írnál ilyeneket. rohadt sok lépés van addig hogy a csopvez adhasson neked utasítást egy normális cégnél. addig lement egy csomó meeting, ahol megtárgyalták az eszköz, erőforrás és egyéb szükségleteit a projektnek, a finanszírozási oldalt, a megtérülést, hoztak több döntést, majd kiadták az alsóbb szinteknek a feladatokat, akik megszervezték ezek végrehajtását, és utasították a csopvezeket hogy ott indul ez ott meg az...
-
Béééla
őstag
válasz
#56573440 #217 üzenetére
Na ugye hogy nem volt nehéz érdemben hozzátenni valamit
Az ebből kijött nagyon durván 200e tényleg nehezen közelíthető, TALÁN 2-300 tapasztalattal már nem mond az ember égbekiáltó baromságot, annyit meg nem szokott az ember összeszedni.
Mondjuk kisfőnök-csoportvezető-egyéb nincs ebben mérve, csak "női vezetők (képviseletre jogosultak)", hiszen nagyobb cégnél nem a főfőnök szervezi a munkát, és az ő döntéseik (a leépítés-ukázon kívül) nagyon nem szólnak bele a mindennapokba. (első helyemen alhangon 5+ réteg volt felettem, és gyakorlatilag a helyi csapatvezetőn mint helyi döntéshozón és a közvetlen minket irányító PO-n kívül szinte sose láttunk senkit) -
törölt tag
"de még megsaccolni se tudják.."
+
"hogy szakmai fórumnak hívják, de egy szövegértési feladat kifog majd' mindenkin..."
vs
"csak a tisztán látás kedvéért. 2014-es adatok szerint, a hazai cégvezetés 33%-át teszik ki nők, a tulajdonosi státuszt tekintve pedig 40%-on állnak. ebben az évben 1.6 millió vállalkozásról beszélünk."
önkritika over 9000
-
Béééla
őstag
Nem b+, nem szégyen, ha az ember belátja a tévedését.
De milyen tévedést? Hányszor említettem, hogy már pedig ellene vagy mellette állok, esetleg hogy ez a 10 tapasztalatos fórumtopik márpedig eldöntötte a vérre menő gender-vitát is? Az egyetlen kijelentésem az egésszel kapcsolatban ez volt: ITT a női főnök témakörében sokaknak az a tapasztalat gyűlt össze, hogy 10 női főnökből 10 inkább árt, mintsem használ, na ezt finomítottam annak ellenére, hogy a női főnökök és munkatársak ellen komolyabb érvek és tapasztalatok szóltak.
Komolyan néha fáj, hogy szakmai fórumnak hívják, de egy szövegértési feladat kifog majd' mindenkin... Főleg hogy a "nem lehet mások tapasztalataiból tanulni" legnagyobb érve a "dehát mennyi női főnök lehet", de még megsaccolni se tudják... -
proci985
MODERÁTOR
válasz
#56573440 #210 üzenetére
Nézd meg mire válaszolt, én is kb elsírtam magam a levezetésen.
Béééla: Egy tipp, vagy értsd meg a statisztikát, vagy inkább ne használd. A fórumon bőven vannak akik használják munkaeszközként is, nekik azonnal látszik, hogy mennyire nem értesz hozzá.
blackrulz: ja nem emiatt mondtam
, csak ha vegignezed a threaded valahol ertheto a kisse erosebb es vulgarisabb velemeny.
-
Béééla
őstag
válasz
#56573440 #207 üzenetére
Nem luxus értelmezni, de hogy ne beszéljek a levegőbe, összeszámoltam főre (nincs súlyozva a vélemény mert a
Mindezek ugyanúgy elmondhatók a férfiakról is.-tól a
...Ezért nem jók a nők főnöknek. Volt tapasztalatom párral.-ig terjed és főnökasszonyok/kolléganők száma se számít mert pontosan nem meghatározható), olvasatomban itt 6 fő pozitívan tekint általánosságban a női munkavállalóra és 4 kifejezetten a női főnökre, és pontosan ugyanennyi a negatív oldalon is - na most gyorsan levonom a következtetést hogy 50% az esély komoly pofonba futniÉs nem ennyiből kell egyvalakinek a végső következtetést levonni, az indexesek és a hasonszőrűek is mindig abba a hibába esnek, hogy az ő egységsugarú és nagyon homogén környezetükből veszik a mintát, mert például abból az adódik ki, hogy már évek óta nem ugyanaz a miniszterelnök, mint aki éppen az. A kockák birodalmából kilépve biztos van valahol főorvos-asszony, igazgatónő iskolában, vállalkozó hölgy és még sorolhatnám. Ezek összességéből kell tájékozódni, mert innen tényleg csak azt lehet max kihozni, hogy az informatikusokkal esélyes, hogy meggyűlik a főnökasszonyok baja és viszont.
Akkor már van neked három itt a fórumon kb 10. Erről vetitjuk ki hogy a maradék pár száz vagy ezer az is ilyen. Értem. Köszönöm
Nincs mit, látom nem hallottál arról, miként működik a minőségbiztosítás a való életben. Idézem (kb. a közepe):
A statisztikai mintavételes ellenőrzés az előzőekkel szemben hatásosabb és megbízhatóbb, mert viszonylag kis számú mintából vonnak le következtetéseket matematikai statisztika segítségével a nagy számú sokaságra vonatkozóan.
Magyarázd el kérlek az iparnak és pár millió mérnöknek, mennyire is hülye, aki ezt meri használni.Na szóval hogy legyen mibe belekötni, hozzuk ki hogy a fele a női dolgozóknak és főnököknek szemétre való. Tök jó, és ezzel tudunk valamit kezdeni anélkül, hogy tudnánk a jó férfi főnökök meg dolgozók arányát?
-
törölt tag
Értelmezni luxus inkább ahogy látom. Nem azt kérdeztem hogy elfogulatlan van e és lehet az ismerosokon kívül is infó ahogy írtad pl a fórumról... Ugye ugye...
Akkor már van neked három itt a fórumon kb 10. Erről vetitjuk ki hogy a maradék pár száz vagy ezer az is ilyen. Értem. Köszönöm
Részemről zártam mert mindegyik ph-n altalanosit
-
Béééla
őstag
válasz
#56573440 #204 üzenetére
Továbbra is áll a kérdés más tapasztalataiból mennyi van?
Olvasni luxus még mindig?Nincs elfogulatlan véleményem, mivel egy közvetett főnöknőm volt eddig, és ÖSSZESEN hármat tudok összeszedni ismerősi körből.
Sokkal több autóst látok az úton mint ahány női fonokrol te tudsz bármilyen forrásból. Mégse mondanám hogy mindegyik köcsög vagy nem tud vezetni, mert az nem igaz. Még az se hogy a jelentős többségre ez igaz. Pedig saját példát tudnék mondani ezret. Csak jut mindegyikre 10.000 amelyik normális.
Pont ez a lényeg, hogy magad is tapasztalsz vagy ezerszer annyi normálist, mint seggfejt, EZÉRT (hacsak nem retardált valaki) azt lehet levonni, hogy van néhány idióta autós, nem azt, hogy minden autós seggfej!
Ezzel szemben ITT a női főnök témakörében sokaknak az a tapasztalat gyűlt össze, hogy 10 női főnökből 10 inkább árt, mintsem használ. Amíg nem fogyasztóvédelmi fórumot nézünk hibás termékekkel kapcsolatban, addig ez igencsak figyelemre méltó eredmény, ami felett nem szabad elsiklani! Lehet amiatt jött ki az eredmény, mert
- mindenki férfi itt eddig
- és akkor természetesen a fehérlovagokon kívül mindenki bigott nőgyűlölő, hímsoviniszta
- vagy csak mert amúgy is IT téma, ami erősen férfias ipar, tehát egy női főnök nehezen tudja tartani pár tucat férfi gyeplőjét egyszerre (mondjuk mert nem érti a világukat, nem nyílnak meg neki, esetleg pont leszarják és gyárilag alkalmatlannak tartják)
- vagy szerencsétlen csillagállás miatt sikerült rossz mintát kifogni. -
dabadab
titán
Az érzelemi lóláb ott lóg ki baromira, hogy amikor arról lenne szó, hogy vizsgáljunk meg rendesen, tudományos alapossággal egy problémát, akkor van mellébeszélés, személyeskedés, védhetetlen módszerek védelme, szóval minden, csak éppen a rendes, tudományos alaposság nincs meg egyáltalán.
-
törölt tag
Továbbra is áll a kérdés más tapasztalataiból mennyi van? Az hány százaléka a valós halmaznak? Levonva persze az általános hibákat amik nemtől függetlenek és a férfiaknál is arányaiban jellemzőek.
Sokkal több autóst látok az úton mint ahány női fonokrol te tudsz bármilyen forrásból. Mégse mondanám hogy mindegyik köcsög vagy nem tud vezetni, mert az nem igaz. Még az se hogy a jelentős többségre ez igaz. Pedig saját példát tudnék mondani ezret. Csak jut mindegyikre 10.000 amelyik normális.
-
törölt tag
"de mint említettem, mások tapasztalatának átvételével azért jelentős minta szerezhető!"
Figyelembe véve az átlagos emberi kapcsolati hálókat, azon belül is a véleményre adás mértékét, valamint a társadalom összeségét, nem, akkro Sem szerezhető.
"De jó, mert nekem eddig túlnyomó részben jó arcok voltak."
Logikád alapján nincs igazad, neked is szar főnökeid kellett legyenek.
-
Béééla
őstag
Kihagytad hogy:
1. A rossz hírek nagyobb mértékben terjednek
Nézz be tetszőleges WP, Droid vagy iPhone topikba, mindháromban mindig van olyan, aki védelmébe veszi valamelyiket, amikor szardobálás megy. Egy beszélgetésben szerintem előkerül általában ellenvélemény is, amennyiben nem fizetett politikai "vita"műsor, amiben a műsorvezető segítségével jól megveregetik egymás vállát az egy oldalon ülők ellentábor nélkül. A negatív tényleg jobban megmarad, de itt a topikban látottak alapján se láttam még sok jót.2. Az emberek hajlamosak átsiklani a hagyomános szerepeken ("Az ég kék, a BKV ellenőr bunkó, a főnököm meg utálatos."
De jó, mert nekem eddig túlnyomó részben jó arcok voltak.3. Racionalizálás ("Biztos azért rossz főnők, mert NŐ.")
Pont erről volt szó: nem azért rossz főnök mert nő, hanem mert teljesen idióta, értelmetlen döntéseket hozott, plusz személyes preferencia alapján osztotta az érdemeket. Jó lett volna végig elolvasni...@blackrulz
"de keményen feltornázható olyan szintre, hogy elég pontosan lehessen belőle extrapolálni."
na várjál. belátod hogy nem reprezentatív szeletét nézed a halmaznak, aztán megpróbálod megerőszakolni, hogy dehát ha extrapolálod akkor igaz?Ájájáj... Feltornázható! Kettőből tényleg nem érdemes messzemenő következtetést levonni, de mint említettem, mások tapasztalatának átvételével azért jelentős minta szerezhető!
hány női vezetőről van ilyen jellegű elfogulatlan információd pl neked?
Nincs elfogulatlan véleményem, mivel egy közvetett főnöknőm volt eddig, és ÖSSZESEN hármat tudok összeszedni ismerősi körből. Ugyan mindháromra panaszkodtak, de három teljesen eltérő okból, így még azt se tudom mondani, hogy van egy női főnökre jellemző tulajdonság azon kívül, hogy nő... Mellesleg mutasd meg kérlek, hol fikáztam a női főnökök összességét, csak a békesség kedvéért@emvy
En mar tobb tizezer emberrel talalkoztam, es nagyreszuk feher, europai. Majdnem mindenkinek volt mit ennie, es normalis ruhakban jar. Ebbol fakadoan biztos vagyok benne, hogy a vilagon majdnem mindenki europai, feher, es nem nyomorog.
Rengeteg konnektorral találkoztam, és eddig gyakorlatilag mindben volt 230V AC villany, és egy-egy volt olyan, amiből semmi nem jött ki, mégse dugom bele a százas szöget kulcstartónak egyikbe se abba bízva, hogy "biztos csak rossz volt a minta"... -
MCGaiwer
addikt
válasz
MrSealRD #200 üzenetére
én erre mindig a fáról éppen lemászó ember és a szavanna oroszlánjai közti érdekes kis szöszzenetett szoktam reagálni:
Bár lehet, hogy Maugli52 előtt 51 másik Mauglit téptek szét az oroszlánok, Maugli52 mégse lehetett teljesen biztos abban, hogy a 53. oroszlán szét fogja tépni őt, de akkor baszott volna rá nagyon, ha nem is feltételezi... Maugli52 nagyon előítéletes kis dög volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Precision M6500 i7-920XM I 32GB I 1TB I 17,1" WUXGA I FX3800M I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged