- Az instabil gazdasági helyzet miatt nő a PlayStation 5 ára
- Még erősebb verziót hozott USB Type-C-s tápegységéből a Raspberry Pi
- Skálázhatóvá tenné a ferroelektromos memóriákat az FMC és a Neumonda
- Megalkotta első, saját tervezésű RISC-V szerverprocesszorát Kína
- Felgördült a függöny, kezdődhet a hardverszínház
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Még erősebb verziót hozott USB Type-C-s tápegységéből a Raspberry Pi
- Az instabil gazdasági helyzet miatt nő a PlayStation 5 ára
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Skálázhatóvá tenné a ferroelektromos memóriákat az FMC és a Neumonda
Új hozzászólás Aktív témák
-
slloyd
senior tag
válasz
Feri1977 #675 üzenetére
Nem szànalom....
Èn pl. egyenlőre csak full hd ban hasznàlom a Tx-et.
Hogy mièrt Tx?
Èn egy 120 cm es tv-èn jàtszom joyal ès szüksègem van a bazinagy èlsimìtàsokra mert ekkora kijelzőn enyhènszòlva anèlkül tiszta rece az egèsz pontEgyèb:
Nèmi vìgasz azoknak a Tx tulajoknak akik ùgy èrzik kicsit szembe köpte őket az Nv. ès òlcsòbban kiadott egy közel Tx gyorsasàgù kàrtyàt.
Sràcok a Titàn egy preszìzs kàrtya!
Az ebajon sok hasznàlt Gtx titànt làtok de csak 500€ felett.
Ellenben 780Ti 370€ tòl van.
Tehàt a Tx sokkal èrtèktartòbb lesz mint a 980 ti erre mèrget vehettek -
kenwood
veterán
válasz
Malibutomi #690 üzenetére
Nincs ebben semmi lehuzas.
Alacsony a kinalat a piacon,ami magasan tartja az arat.
Nyilvan ha minden nagykerben hegyekben allnanak a 980ti-k,akkor a nagyobb verseny alacsonyabb arakat eredmenyezne.
Ha te hozzajutnal par darab ilyenhez,nekiallnal 10%-al a konkurensek alatt arulni ?
En biztos nem.Akinek meger 20k-t,hogy par nappal/hettel elobb legyen ilyen kartyaja,az megveszi,akinek nem,az var meg egy kicsit.
-
Landon
addikt
válasz
Malibutomi #690 üzenetére
Igy van. Ezek mind ilyen kulfoldrol behozom lehuzos arak. Nem sok jelentosege.
-
imibogyo
veterán
válasz
nagy.matyika #691 üzenetére
Értem. Mondjuk egy készülék nem reprezentatív, de az én Lumia 625-öm lassan két éve hibátlanul megy lényegében full-time. Talán 3-4 alkalommal volt kikapcsolva, mert lemerültem terepmunka közben, vagy felszívtam magam amikor nyaralás közben is "zaklattak" és kinyomtam a csába....
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
imibogyo #658 üzenetére
WP-t próbáltam. Sokkal többre tartom, mint az Android-ot, de még mindig nem az igazi, főleg, hogy elég gyakran hullanak a Nokiák a szervizesek szerint. Szoftveresen meg, azért van még mit pótolni, de talán majd most a 10-el utol érik magukat. Egyébként jó készülékek szerintem, de ugyan úgy mint más platformoknál, azért itt is kell egy kis idő, hogy kiforrja magát. Remélem sikerül nekik.
Egyébként arra voltam csak kíváncsi, hogy mekkora Android rajongó az emberünk. Biztos jó valamire az Android, de én még a Nexusokon kívül nem találtam olyat, amit örömmel a kezembe vennék.
-
kenwood
veterán
Fogadjunk, valamelyik modinak a kamuaccja.
Kezdett leulni a topic,bedobtak a gumicsontot.
Kizartnak tartom, hogy valaki tenyleg ennyire egyszeru legyen kulso segitseg nelkul -
Feri1977
senior tag
..kövezzetek meg..sima mezei gtx 650 Ti, amd fx 6300 cpu, 8gb ram, és megy full hd-ben a Gta V, mi a franckak egy 250-320 ezres kártya? Majd a sok milliomoska game droid tuti megveszi, hogy 4k-ban tolhassa az ezer colos monitorán, szánalmas..
-
Crytek
nagyúr
Argepen megjelentek az első fecskék. 265K a legolcsóbb.
-
pcguru23
aktív tag
Ez igazán frankóra sikeredett!Végre Asus végre!!!!
[link]
-
kenwood
veterán
válasz
radi8tor #654 üzenetére
Nem errol van szo.
A gyartok nem nem kenyszeritenek a 980ti megvasarlasara.
A lehetoseget adjak meg, hogy mindent csutkara felhuzva,durva felbontasokban is tudj jatszani.Szerencsere nem kell 100k feletti kartyat venni ahhoz ,hogy tudj jatszani, de a lehetoseg adott, hogy amennyeiben hajlando vagy tobbet is aldozni, komolyabb elmenyben legyen reszed.
-
Landon
addikt
Miert kell minden egyes 980Ti/TX topicban anyagi kerdest csinalni a temabol? Oldalakon keresztul mast se olvasni mint embereknek a nyafogasat - igen tudom most en is azt teszem jelenleg, elnezest erte. Nem lehetne vegre arrol beszelni amirol a topic szol FFS?! Kit erdekel ki mit vesz/venne es mennyi penzbol... Senkire nem tartozik es nem utolso sorban senkit nem erdekel. Itt egy hardware-rol lenne szo a tema eredeti celja szerint.
Volt mar oldalakkal elobb szo a VRAM-rol de vajon miert nem teszteltek egyik review-ban sem a mar korabban emlitett programmal? Gondolom nV-nek volt erre valami szabalyozasa, hogy errol hivatalos review-ban nem lehet kozlemeny public release elott?
Kivancsi vagyok mikor kezdenek szallingozni a G1, DCIII es Amp! modellek. Nagyon kivancsi vagyok rajuk. G1-nel meg orajeleket sem tudunk ha jol emlekszem. Amp! az ~1.25/1.35 GPU clock-al megy ami mar nem rossz. DCIII is 1.2 core kore lesz belove gondolom. G1-re lennek a legkivancsibb. 980-asok kozul a hutese miatt talan az volt a top.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Szerintem ennyi kitérő elég is volt. A topic nem Apple-ről szól.
-
-
nemlehet
őstag
válasz
gtamate2 #652 üzenetére
Ez mitől lenne az? Csak az anyagias emberek hozzállása akik azt hiszik attól lesznek valakik, hogy drága, látványos dolgokra költik a pénzüket. Van aki megengedheti, hogy vegyen 4 arany apple watchet a kutyája lábaira, de valószínűleg nem fog egy milliomos dinasztiát alapítani, nem véletlenül. Gazdag lenni nem pénz, hanem mentalitás kérdése. Érdemes megfigyelni, hogy azok a rongyrázó, jókor, jó helyen, jó segget nyaló újgazdagok bizony sehol sincsenek 20 év múlva. De ugyan ez megfigyelhető a legtöbb sztársportolónál akik többnyire nem túl intelligens emberek (persze vannak kivételek pl Micheal Jordan)
(#656) nagy.matyika
Nyílván azért van 1 év gari a telefonra, mert annyira megbízható.... Nekem több barátom is iOS vagy OSX fejlesztő ezért nyílván iPhone-t és Mac-et vesznek és NINCS közöttük olyan kinek ne kellett volna szervízbe hordani valamijét. De mondjuk mondhatnám a botrányosan siralmas minőségű töltőkábelt amiből minden iPhone tulaj legalább 1x újat kell vegyen. De személyes tapasztalatként volt iPod Touchom ami bizony nem egyszer lefagyott néha, de az albérlőnknek is egyszer csak bootloopba került az i5-je, szervízbe is kellett vinni. Megcsinálták 10 perc alatt, de azért ez nem jó játék.
De amúgy aki csak ezzel a random fagyás dologgal tud jönni azt nem tudom komolyan venni. Ezt olyan 2.3 óta el lehet felejteni.
-
Levwi
aktív tag
válasz
nagy.matyika #656 üzenetére
wp-t próbáltad már?
-
Assdak
őstag
válasz
Lehet röhögni, de WP.
-
imibogyo
veterán
válasz
Ne haragudj, de ekkora butaságot (moderáltam magam) is régen hallottam...
Nem tudom milyen telókat használtál eddig, de nekem pl. minden telefonom "munkatelefon" volt még sem volt egyikkel sem bajom. A mostani telefonom is (Lumia 625) tökéletesen üzemel jelenlegi uptime: 22 nap és 21 óra. És az utolsó leállás is az én hülyeségemből volt, mert nem töltöttem fel a telefont akku backpack sem volt nálam és kimentem terepre... Ennyit a megbízhatóságról... Ja és 50k volt újonnan kártyafüggetlenül örök licenc ingyen navigációval.
Úgy látom az utánam lévő hsz.-ekből, hogy mások is tapasztalták már ezt a stabilitást a WP kapcsán. Egyébként még Droid-nál van ilyen amit írsz, de mondjuk a Samu Note-al sem tapasztaltam ilyet. Mondjuk nem is nagyon piszkálgattam bele a lelkivilágába.
-
DoxaM
aktív tag
válasz
SpongyaBob #647 üzenetére
azért mert, az ilyenek frusztráltak. Példa : Ha nem tudod megvenni a legdrágább kocsit, akkor annyit is érsz...
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
nemlehet #651 üzenetére
Írd meg privátban, ha nem sajnálod rá az időt, hogy tudsz e megbízhatóságban alternatívát egy Apple készülékre, mondjuk egy Iphonera. Örömmel veszem, ha valaki tud ilyet, mert én eddig a szűk agyammal addig jutottam, hogy bizony az Apple-t érdemes venni, ha valakinek fontos, hogy non-stop megbízhatóan elérhető legyen és ne kelljen szopni random fagyásokkal.
-
nemlehet
őstag
válasz
gtamate2 #650 üzenetére
Attól hogy valaki megtehet valamit nem biztos, hogy meg is kell tennie. A sznobizmus egyik ismérve, hogy csak azért veszem meg mert megtehetem. Az igazán gazdag emberek ritkán hoznak irracionális döntéseket.
Bírom, az apple cuccoknál is mindig felhozzák ezt, de amikor egy termék mellett ez az egyik főérv, hogy "van akinek nem drága" az elég jó képet fest a termék valós ár/érték arányáról.
-
gtamate2
veterán
válasz
SpongyaBob #649 üzenetére
Volt aki E8400+gtx 560ti kombóval full minimumon tolta a gta-t és osztotta az észt hogy felesleges erős gép, azon is elfut.
Felesleges vitatkozni, aki megteheti hogy ilyen kártyát vegyen miért ne venné? Idejönnek fikázni hogy 340k-ból gépet lehet venni, persze lehet. De ha valakinek sok pénze van és igényli a max beállításokat miért érné be vele? Ő sem fikázott téged hogy nem megy ultran szaggatás nélkül. That's it. Felesleges ilyen vitákba belemenni. -
SpongyaBob
veterán
-
kenwood
veterán
válasz
SpongyaBob #647 üzenetére
Ezt hol olvastad?
Meg mindig a 980 ti topicban vagyunk.
Vagy te feljarsz a rolls royce forumara trollkodni,hogy suzukit veszel a ghost anyosulesenek az arabol ? -
Feri1977
senior tag
340 ezer forintból játék gépet rakok össze, nem egy rohadt kártyát veszegetek, vicc.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Lapajbacsi #639 üzenetére
Az az MSAA paramétere. Azt nem érdemes változtatni, mert alapvetően még a 8x is kevés. Inkább 16x kellene. A tesszellációval lehet játszani, mert ott felesleges, hogy Geralt haja 256 szakaszból álljon. Bőven sok, ha 64-ből áll. A szőrre ez még jobban igaz, mert ott annyira pici maga a szőrszál, hogy a hardver egy pixelen belül is akár 35-40 geometriai szakaszt számol. Ezek közül egyetlen szakasz információja fog számítani, a többi szakaszt el fogja dobni a hardver még a pixel shader fázis előtt.
Alapvetően a HairWorks azért drága, mert az erre levetített raszterizálás hatékonysága 1% alatti. A kiszámolt információk 99%-a el lesz dobva a geometry shader fázis után.
-
lowzor
veterán
Ha olcsóbban betudod szerezni, akkor úgy jobb, persze.
Mai kiskerárakat nézve:
Ref 980Ti: 265k (nyilván valamennyit esni fog)
Palit 970 Jetstream: 108k
Ez 2,5X-es szorzó, tehát a 2X-essel én még kedves is voltam.
Közeljövőben sem hiszem, hogy 230-240k alatt meglehet majd venni.
Megértem, hogy sokan nem ár-érték arányt figyelembe véve veszik, de nem gondolom úgy, hogy "simán ráver annyit".(#633) Abu85:
-
DoxaM
aktív tag
válasz
Lapajbacsi #631 üzenetére
köszi, bár én max leírást néztem a erről a game-ről
, mert amúgy nem igazán tetszik, bár a grafikája nem rossz, meg kell hagyni...dehát, sokat nem érek vele, ha nem jön be
anno nem is tudom..hány éve (jó sok) még az amd nyomta ezt a tesszalációt izomból..és kb mostanra lett játékokban valami belőle -
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
Menthirist #634 üzenetére
Nem arról beszéltem hogy hairworks finom beállításokkal milyen különbségek vannak, hanem on és off.. nyilván default-on.. fingom sincs mi a default... asszem valami 8-at láttam valamelyik ini-ben.. én nem nyúltam ilyen beállításokhoz... de kösz a tippet kipróbálgatom, aztán lövök róla...
-
Annyira megszoktam már hogy iszonyat régóta benne van a CCC-ben (annyira hogy el is felejtettem hogy amikor bosszankodtam a tesszeláció nagysága miatt, elfelejtettem hogy ott állíthatnám), hogy természetesnek vettem hogy nvidia-n is van.
Értelmének azt láttam, hogy mindenki aki nem ért hozzá hogy állítsa (vagy utána olvasson), az benyelje, de azért aki akarja, állíthatja.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Menthirist #634 üzenetére
Naná. Mi értelme lenne nekik 64x tesszellációval szállítani a programokat, ha a felhasználóik driverből visszaállíthatnák 16x-re, hogy gyorsabban fussanak ugyanolyan grafika mellett? Ezért leszek kíváncsi, hogy mire jutnak a felhasználói követelések.
-
válasz
Lapajbacsi #626 üzenetére
Akkor most kérnénk egy képet ugyanúgy hairworks-ös farkasról 8x és default 64x-es tesszeláció mellett. Mert aközött alig van különbség látványban (már ha van), fps-ben meg még keplereken is jócskán kevésbé veszi vissza a teljesítményt mint amúgy.
Az elsővel 30 fps van kameratávról és 15 közelről, a másodikkal 41 kameratávról és 31 közelről, míg a harmadikkal 45 fps távolról és 37 közelről 7950 mellett...
Tehát konkrétan radeonon 50%-ot gyorsul (30-45), ha csak 8x-os tesszelációt engedsz, és nem igazán látszik különbség. És ez van nvidia-n is (más fps-ekkel, de arányaiban kb ugyanez). Csak hát az nvidia az nvidia. "véletlen" megint így maradt.Abu: ne mondd már hogy nem lehet nv driverből tesszelációt állítani. nem hiszem el. komoly?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A 290-nel nem kell a HairWorksről annyi teljesítményvesztést benyelni. A Catalystban válaszd ki a tesszellációs faktornál a 16x-et és semmit sem vesztesz vele minőségileg, de alig 3-7 fps-sel fog esni a teljesítmény a HairWorks bekapcsolásával.
Ezért verik az asztalt sokan, hogy NV-n ezt nem lehet megtenni és GeForce-szal el kell viselni a komoly sebességzuhanást, miközben minőségileg nem jobb az alapértelmezett 64x beállítás.
Már kérik a tesszellációs kontrollt a driverbe. Kíváncsi vagyok megkapják-e. -
Assdak
őstag
válasz
Lapajbacsi #631 üzenetére
Nem is kell már direktbe ini be turkálni. Ott a hunters config.
-
lowzor
veterán
Ez is szubjektív dolog. Nem is várnék 2x annyi teljesítményt, de +40-50%-ért nem is adnék 2x annyi pénzt. Sokan igen, ez elfogadható.
(#620) tom_tol:
Ezt a dedós ellenpéldát már ellehetne felejteni.
Amúgy 10 milláért van olyan kocsi, ami több, mint 2X akkora teljesítményű, mint egy 5 millás, tehát kocsik terén ez nem is helytálló. -
kenwood
veterán
válasz
Lapajbacsi #626 üzenetére
a balos mar a nyari bunda
-
Lapajbacsi
aktív tag
Nekem 60 fps közelében jár azért hairworks-el is ezen a vason... mint írtam, azért alapvetően 50 fps fölött van, ami azt jelenti, hogy megvan kb az átlag 55 gyakran van 60 on is és csak nagyon ritkán zuhan be a hairworks miatt 30 körülire, tehát játszható azért. A 980 TI szerintem ezt az néminemű - de nem elviselhetetlen - kellemetlenséget áthidalja, és leginkább a bezuhanásoknál, nem lesz lag, nem esik le 30-ra vagy alá... ha adott esetben 40-re leesik, de az alá nem, és amúgy 55-60 az már jó.. lényeg hogy szemmel ne észleljek extrém lag-ot... (nagyon enyhe lag belefér, gamer sors bírom...)
Kb ennyit nyertem akkor is az ACU-nál, amikor átálltam 290x Oc-ről 980 Oc-re... e két kártya között sincs olyan extrém különbség, mondhatni majdnem egyszintűek... mégis számított, mert a 980-ason már az fps zuhanások (általában nagy tömegnél, sok mozgásnál csinálja), nem mentek 40 fps alá... és így már nem volt szemmel érzékelhető belagolás... Nos ennyi volna a cél (jó az igaz, hogy az Ubisoft AMD-t szivatja és rosszabbul mennek a játékai rajta.. mert az Nvidia-val van kartellban... nyilván ennél ez is számított)...
Azt gondolom tehát, hogy egy jó 980 TI OC.. kiköszörüli ezt a csorbát... ha nem, akkor megszívtam.. igérem ha egyáltalán sikerül beszerezni egyet, majd beszámolok róla... -
snecy20
nagyúr
válasz
Lapajbacsi #614 üzenetére
"Witcher 3-ban bekapcsolsz mindent, a Hairworks-öt is (márpedig nem árt, bár a főkarakter haja nem lesz sokkal jobb, sőt szerintem egyes szempontokból még ócskább, viszont jó néhány mob és npc nélküle sehogy nem néz ki)"
nem hogy nem árt hanem egyenesenes felesleges és erőforrás-ölő, másrészt magad cáfolod a bekapcsolásának a jogosságát.
-
snecy20
nagyúr
válasz
yodamester10 #592 üzenetére
FullHD-ra ennél még jóval gyengébb kártyák is elegendőek.
-
lowzor
veterán
válasz
Lapajbacsi #614 üzenetére
980Ti-t is lefingatná a Hairworks Full HD-ban.
GTA V-ben ugyanúgy nem járna még a közelében sem a 60FPS-nek, pláne ha kimennél benne vidékre.
Annyit nem javulna a dolog, hogy te lemondások nélkül játszhass" ott legújabb game-khez kell a legújabb vas, ha mindent maxra akarunk szetelni és igényesek vagyunk, kompromisszumok és lemondások nélküli játékélményt akarunk.. na és persze ha van rá pénzünk, nyilván csak akkor..."
Ehhez már 980Ti SLI kéne.
(#615) Assdak:
Annyit nem ver rá, hogy a 970 árának kétszeresét kifizesd.
-
Lapajbacsi
aktív tag
Witcher 3-ban bekapcsolsz mindent, a Hairworks-öt is (márpedig nem árt, bár a főkarakter haja nem lesz sokkal jobb, sőt szerintem egyes szempontokból még ócskább, viszont jó néhány mob és npc nélküle sehogy nem néz ki), akkor nálam gtx 980 OC 1470/1900 Mhz-en, Corei7 4790K 4,9 Ghz-en, ami azért annyira nem gyenge vas; egy monitorral Fullhd-n már nem megy jól.. (közel képen illetve ha túl sok mozgás van a képen bezuhangat 30 fps-ekre, bár alapvetően azért 50 fps fölött van általában, de a fő baja, a mikrolag hiába akár 60 fps-el mész, mégis szaggat, darabos a kép, amúgy ez szerintem inkább bug, és majd előbb utóbb csak javítja egy új patch)
Még az AC Unity is ment elviselhetően (fullhd maxgrafika), bár ott sem lehetett az MSAA-t bekapcsolni, (de szerencsére van többféle élsimítás, amivel elérhető egy jó kép és nem is lassít annyira)
A Witcher 3-nak ezen a gépen is Hairworks-el vége mint a botnak, ahogy írod (anélkül persze megy szépen stabil 60 fps-el, minden maxon fullhd és megy nyilván 290x-en 970-en, sőt 780 TI-n is simán ugyanígy)..Ergo szerintem sajnos tévedsz.. ha igényesek vagyunk (márpedig Hairworks jelentősen elvesz a játékélményből, talán direkt bizniszből csinálták a rohadékok, nyilván van benne egy nagy adag parasztvakítás, de nézz már meg egy farkast hairworks nélkül, vagy egy nagy szőrmebundás embert, és besírsz!!! - főleg ha láttad már hairworks-el hogy néz ki) akkor bizony az új játékok miatt (ld jelen esetben Witcher 3 ugyebár) és pénzünk is van, meg kell venni a TI-t és már csak fullhd-re is!!! Nemhogy 4k-ra vagy multi monitorosra... Arra szerintem egy kártya semmiből sem elég, még a TItan X-ből sem...
De amúgy én játszottam az ACU-it is 290x-en is 780 OC-n is...hát azokon egyáltalán nem lehet bekapcsolni semmilyen élsimítást... és pokolian néz ki a játék élsimítások nélkül, úgy vibrálnak az élek, olyan recés minden, hogy az elviselhetetlen, egy igényes szemnek egy nagyobb képernyőn.. (én speciel 42 colon nyomom).. a 290x OC-met emiatt cseréltem le tavaly 980 OC-re...Tehát max akkor van igazad, ha 15 colnál nem gondolkodunk nagyobb megjelenítőben (arra meg még fullhd sem fontos, tehát még lehet nyerni fps-eket, ha lejjebb visszük a felbontást ugyebár), arra elég a 970 vagy a 290x, de azt mondom, hogy 17 col-tól felfelé, ahová már kell a fulhhd, ott legújabb game-khez kell a legújabb vas, ha mindent maxra akarunk szetelni és igényesek vagyunk, kompromisszumok és lemondások nélküli játékélményt akarunk.. na és persze ha van rá pénzünk, nyilván csak akkor...
Azonban a 980 TI, annyira nem lesz vészesen drága, mint amire mindenki számított, ez jó hír.. ez egy átlag dolgozó embernek, is akinek ez a hobbija, és hajlandó áldozni, pár hónap spórolás, plusz a régi vga eladása, és elérhető lesz abszolút... (én is ezt tervezem már fel is raktam tegnap a 980-asom)
-
brumi1024
veterán
válasz
Lapajbacsi #607 üzenetére
A 390X elvileg egy rebrand 290X lesz, nem várnék tőle nagy piacrobbantást, 980Ti teljesítményt pedig főleg nem.
-
Dr. Akula
félisten
"a kártya a maga 340 000 forintos árcédulájával finoman fogalmazva nem lett éppen ár/teljesítmény bajnok. "
Az biztos. Akkor ez is csak egy techdemó. -
DoxaM
aktív tag
sztem jóval gagyibb, ha off
amit látok pl, az, hogy high és ultra között inkább csak a distanceban meg 1-2 messze lévő dologban van különbség...tehát, high pl. jó kompromisszum lehet, nem gázabb a játék tőle, pár részlet hiányzik de még mindig szép.
amit pl. tök fölöslegesnek tartok sok esetben a dof és a ca (chromatic aberrations) ..meg még biztos van ilyen, de ezek jóval kevésbé feltünőek sztem -
Laja333
őstag
válasz
Lapajbacsi #607 üzenetére
A 390x kb a sima 980 szintjén lesz. Amire te gondolsz, az a Fiji, az lesz 980ti környékén/fölött, és 850 dollár.
-
kevin833
csendes tag
-
lowzor
veterán
Ebben is van igazság. Én azt vallom, hogy ha töredék annyiért is tudja valami biztosítani majdnem ugyanazt a minőséget (FullHD-ban, esetünkben a 970/ 290X), akkor nem racionális dolog a csúcsot megvenni többszörös áron, inkább a marketing-csapdába sétálás. W3 mondjuk még a 980Ti-t is lezabálja Hairworks ON-al Full HD-ben, anélkül meg a 970-el is szépen fut.
Ilyen csúcskártyát magasabb felbontásra vennék, nem FullHD-ba csak azért, hogy a marketing, gépigénynövelő beállításokat betudjam kapcsolni, de még egy ilyennel is belehetne futni kompromisszumba és kicsit rosszul is érezném magam, hogy 250k-t kiadtam, aztán a Hairworks megakasztja és még mindig csak FullHD-ban vagyok. GTA V-ben sem nagyon tartaná a 60FPS-t úgy, hogy mindent Full-ra raknék, ha meg kikapcsolnám azokat a dolgokat, ami miatt nem tartja, ott már egy 970-el is szép sebesség lenne.
A többi mai játékról már ne is beszéljünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az NVIDIA legújabb VGA-ja 100 000 forinttal olcsóbban kínál csúcsteljesítményt. Lássuk, mit is tud pontosan!
- Formula-1
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Politika
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kuponkunyeráló
- Tőzsde és gazdaság
- Házimozi haladó szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 102 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest