- Projektor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
meg a mennyiségek... lehet hogy x darab titan van kinn 500 dolcsiért, amire jön pár bid ennyiért. De közben lehet hogy 400-ért 10x 780 Ti megy el. Szóval az értékállóság azon is múlik hogy ténylegesen mennyi idő alatt sikerül eladni. Mo-n is többen tolonganak használt 780-ért szerintem mint Titan-ért drágábban.
-
-
-
Annyira megszoktam már hogy iszonyat régóta benne van a CCC-ben (annyira hogy el is felejtettem hogy amikor bosszankodtam a tesszeláció nagysága miatt, elfelejtettem hogy ott állíthatnám), hogy természetesnek vettem hogy nvidia-n is van.
Értelmének azt láttam, hogy mindenki aki nem ért hozzá hogy állítsa (vagy utána olvasson), az benyelje, de azért aki akarja, állíthatja.
-
válasz
Lapajbacsi #626 üzenetére
Akkor most kérnénk egy képet ugyanúgy hairworks-ös farkasról 8x és default 64x-es tesszeláció mellett. Mert aközött alig van különbség látványban (már ha van), fps-ben meg még keplereken is jócskán kevésbé veszi vissza a teljesítményt mint amúgy.
Az elsővel 30 fps van kameratávról és 15 közelről, a másodikkal 41 kameratávról és 31 közelről, míg a harmadikkal 45 fps távolról és 37 közelről 7950 mellett...
Tehát konkrétan radeonon 50%-ot gyorsul (30-45), ha csak 8x-os tesszelációt engedsz, és nem igazán látszik különbség. És ez van nvidia-n is (más fps-ekkel, de arányaiban kb ugyanez). Csak hát az nvidia az nvidia. "véletlen" megint így maradt.Abu: ne mondd már hogy nem lehet nv driverből tesszelációt állítani. nem hiszem el. komoly?
-
válasz
#90933760 #586 üzenetére
A tonga tesszellációban gyorsult sokat: link és link
Ezeket az értékeket felszorozni hogy 4096 magos kártyáról van szó, máris elég jónak tűnik ezen a téren is.emellett a 285-ben kisebb lett a memóriasávszél, de tömörít. Ha ezek mellett tartani tudta a 280-as tempóját (sőt tesszellációban elhúzni), az már nem rossz.
a Fiji esetén pedig elég sokat lehet a gddr5-ökön spórolni (egy nem tudom milyen foglalkozású fickóval készült interjú alapján akár 50-70 wattot is fogyaszthat csak a gddr rész (pláne ha sok van), és itt akár 50 wattot is foghat a fogyasztásban a hbm, amit másra lehet költeni.
Az nvidia a maxwell-el a mobil piac felé tart, az amd nem arra. Azért a fogyasztása még így sem elhanyagolható egy Titan X-nek vagy egy 780 Ti-nek.
-
-
-
válasz
gtamate2 #529 üzenetére
Az egy dolog, de a keresztvizet is leszedte mindenki mindenhol emiatt a komplett (!!!) 290-es szériáról, holott csak gyatra gyári default hűtésről volt szó, oem hűtésekkel alig volt probléma. Úgyhogy ha már a 290X-nél gyakorlatilag keresztre feszítették emiatt kompletten az összeset, itt sem árt ha ki van hangsúlyozva hogy nem csúcs a gyári hűtés (és nem hinném hogy nincs gond ha azt írják a tesztben hogy "még elviselhető", még akkor sem ha a 290X-re azt írták hogy átkozott hangos)
A 290X-em konkrétan 75 fokra lövi be magát, és ezt terhelés mellett 40%-os venti mellett végzi. Hangja persze van de nem súlyos
-
válasz
gtamate2 #521 üzenetére
ezért kérdeztem hogy konzisztensen felhozzák-e. Mert ha minden felsoroltnál felhozzák, akkor oké. Ha nem, akkor ugye egy olyan elemről van szó amit az egyiknél pozitívumként hoznak fel, a másikban nem, pedig ugyanúgy megvan.
mondjuk én sem hoznám fel a külsőt (max a hűtőteljesítményt, amiről viszont úgy tudom hogy nem a legjobb, legalábbis az oem kártyák tudtommal mind jobbak), de nem is vagyok reviewer.
kenwood: de ez nem fapad hanem egy negyedmillás csúcskártya.
-
válasz
gtamate2 #516 üzenetére
csak csendben jegyezném meg hogy a szexi hűtőkinézetet felhozták a 780, 780 Ti, Titan, Titan Black, 980 és Titan X esetén is? Csak mert a titanok enyhe színeltérésétől eltekintve kb ugyanaz a hűtő már 2 éve.
Illetve ezek a kártyák nem mindegyike quad sli képes? Mert nekem úgy rémlik (de lehet tévedek).
-
-
Akkor viszont nem érted, hogy a mazochizmus arra vonatkozott, hogy a multigpu-s rendszerek támogatottsága manapság nagyon random. Tehát aki vesz 295X2-őt vagy épít más dupla-tripla gpu-s rendszert, kockáztatja hogy lehet hogy csak egyetlen gpu sebességét (vagy mondjuk 1 gpu + 20%) hozza a két gpu-ja, és így is szarakodni kell a profilokkal.
A 12 gigás Titan X nem mazochizmus, csak játék során kihasználatlan vram. ettől függetlenül ugyanúgy teljesít ahogy el van várva, nem fog az a meglepetés érni hogy fele annyit megy mint kellene.
-
-
válasz
SpongyaBob #289 üzenetére
Hát azért megtehetted volna hogy nem a hibrid hűtésű poseidon-t hasonlítod össze. A normál hűtésű asus 980-as cirka 30-40k-val olcsóbb.
-
meg eleve a munkák csak egy részére alkalmas a titan x (pláne mivel ugye nem quadro/firepro jellegű betonstabil isv drivereket adnak mellé). De nyílván ezt is elfelejtik azok, akik szerint a többiek csak játékra számítják át a vramot. Nagyon sok munkakörnyezetben fontosabb az isv/ode driver megléte mint az hogy 12 giga vram van-e rajta, vagy 8-16.
-
válasz
#16939776 #195 üzenetére
Ugyan már... http://hu.wikipedia.org/wiki/Kognit%C3%ADv_disszonancia
Felnagyítják magukban a 12 giga vram értékét meg ezt-azt... Meggyőzik magukat hogy ha most lehetne választani, akkor is a Titan X-et vették volna.
Scholes9: ha én nem vettem volna egy 290X-et hogy ne legyek rápörögve a kártyavásárlásra, már lehet nekem is jobban elsült volna a pénztárcám egy drágább karira (vagy most egy 980 Ti-re). Így 290X-el a gépben azért jobban ki tudom várni hogy mit lép az amd.
-
-
Hát akármennyire is várom a Fiji-ket, az tény hogy ez elég ütős lett ilyen áron. Pont ilyen árban kellene az amd-nek is virítania valamit, de a fiji-k ettől jóval drágábbak lesznek, de kétlem hogy lényegesen gyorsabbak. Ez viszont nem teszi őket annyira vonzó alternatívává, mint ahogy kellene...
Ez az amd-s időhúzás sajnos nevetséges, mire kiadják, a potenciális vásárlók már rég elvesztették a türelmüket és bevásároltak nv-ből.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az NVIDIA legújabb VGA-ja 100 000 forinttal olcsóbban kínál csúcsteljesítményt. Lássuk, mit is tud pontosan!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest