- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Skálázhatóvá tenné a ferroelektromos memóriákat az FMC és a Neumonda
- Samsung LCD és LED TV-k
- Bejelentette a következő EPYC generáció gyártástechnológiáját az AMD
Új hozzászólás Aktív témák
-
lowzor
veterán
Ha olcsóbban betudod szerezni, akkor úgy jobb, persze.
Mai kiskerárakat nézve:
Ref 980Ti: 265k (nyilván valamennyit esni fog)
Palit 970 Jetstream: 108k
Ez 2,5X-es szorzó, tehát a 2X-essel én még kedves is voltam.
Közeljövőben sem hiszem, hogy 230-240k alatt meglehet majd venni.
Megértem, hogy sokan nem ár-érték arányt figyelembe véve veszik, de nem gondolom úgy, hogy "simán ráver annyit".(#633) Abu85:
-
lowzor
veterán
Ez is szubjektív dolog. Nem is várnék 2x annyi teljesítményt, de +40-50%-ért nem is adnék 2x annyi pénzt. Sokan igen, ez elfogadható.
(#620) tom_tol:
Ezt a dedós ellenpéldát már ellehetne felejteni.
Amúgy 10 milláért van olyan kocsi, ami több, mint 2X akkora teljesítményű, mint egy 5 millás, tehát kocsik terén ez nem is helytálló. -
lowzor
veterán
válasz
Lapajbacsi #614 üzenetére
980Ti-t is lefingatná a Hairworks Full HD-ban.
GTA V-ben ugyanúgy nem járna még a közelében sem a 60FPS-nek, pláne ha kimennél benne vidékre.
Annyit nem javulna a dolog, hogy te lemondások nélkül játszhass" ott legújabb game-khez kell a legújabb vas, ha mindent maxra akarunk szetelni és igényesek vagyunk, kompromisszumok és lemondások nélküli játékélményt akarunk.. na és persze ha van rá pénzünk, nyilván csak akkor..."
Ehhez már 980Ti SLI kéne.
(#615) Assdak:
Annyit nem ver rá, hogy a 970 árának kétszeresét kifizesd.
-
lowzor
veterán
Ebben is van igazság. Én azt vallom, hogy ha töredék annyiért is tudja valami biztosítani majdnem ugyanazt a minőséget (FullHD-ban, esetünkben a 970/ 290X), akkor nem racionális dolog a csúcsot megvenni többszörös áron, inkább a marketing-csapdába sétálás. W3 mondjuk még a 980Ti-t is lezabálja Hairworks ON-al Full HD-ben, anélkül meg a 970-el is szépen fut.
Ilyen csúcskártyát magasabb felbontásra vennék, nem FullHD-ba csak azért, hogy a marketing, gépigénynövelő beállításokat betudjam kapcsolni, de még egy ilyennel is belehetne futni kompromisszumba és kicsit rosszul is érezném magam, hogy 250k-t kiadtam, aztán a Hairworks megakasztja és még mindig csak FullHD-ban vagyok. GTA V-ben sem nagyon tartaná a 60FPS-t úgy, hogy mindent Full-ra raknék, ha meg kikapcsolnám azokat a dolgokat, ami miatt nem tartja, ott már egy 970-el is szép sebesség lenne.
A többi mai játékról már ne is beszéljünk. -
lowzor
veterán
Mindent Ultrára rakni sincs sok értelme, max az e-péniszt növeli, mivel minden játékban vannak olyan beállítások, amik csak az erőforrást zabálják le alaposan, a látványhoz meg semmi érdemlegeset nem adnak hozzá. FullHD-ra nehogy már ne legyen elég egy 980...Még egy 970 is tökéletes.
-
lowzor
veterán
AMD drivereknél én csak a Zerocore buggal küzdöttem, méghozzá elég keményen, de szerencsére találtam rá megoldást. Azon kívül nincs velük gondom. Csak a gyakoriságukkal, meg a reakcióidejükkel a megjelenő játékokra
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az NVIDIA legújabb VGA-ja 100 000 forinttal olcsóbban kínál csúcsteljesítményt. Lássuk, mit is tud pontosan!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Villanyszerelés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Horgász topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- GAINWARD GeForce RTX 4070 Ti Panther 12GB GDDR6X - 1.5 év garancia
- ASUS Phoenix GeForce GTX 1050 videokártya, 2GB GDDR5, 128-bit
- Asus Gtx 1650.
- Gigabyte GeForce RTX 3080 Vision OC WHITE 8GB GDDR6 eladó akár beszámítással is
- Zotac GeForce RTX 3060 Ti Twin Edge OC 8GB GDDR6 eladó akár beszámítással is
- Dell latitude E5430 eladó
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest