- Léghűtés topik
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- OLED TV topic
- Steam Deck
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Videós, mozgóképes topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen digitális videókamerát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
EV6
csendes tag
"(#4) Abu85 válasza dergander (#2) üzenetére
2017-04-04 19:00:58Abu85
(HÁZIGAZDA)Nem egyszer elmondták már, hogy a Vega a Prey című játék mellé készül. Együtt fognak megjelenni, mert a Prey számos Vegához tervezett funkciót használ. Ergo májusban érkezik. Mindenképpen egymáshoz kell tervezni a startot, mert ezek a funkciók nagyobbat ütnek, ha egy program azonnal használja, mintha csak elmondanák, hogy vannak és kész.
(#3) sh4d0w: Decemberben volt a Vega tech day. Gondolom onnan származik ez a bullshit. Valójában mindig is a Prey megjelenéséhez volt igazítva a tényleges megjelenése. A pici Vega pedig a Quake Championshöz lesz igazítva."
"(#88) Abu85 válasza DigitXT (#87) üzenetére
2017-05-07 23:36:24
.Abu85
(HÁZIGAZDA)Teljesen mindegy. Alig van gépigénye. Még a gyengébb 128 bites kártyákkal is szalad. Grafikailag úgy 2015-ös szint jelen állapotában.
Az effektek kérdésre szó szerint fogom idézni a fejlesztők válaszát arra a kérdésre, hogy lesz-e a programba benchmark, explicit API, extra grafika a PC-n a konzolhoz képest ... : ";-)" - jelentsen ez akármit.Korábban megírtam egy hsz-ben, hogy hogyan lesz elérhető a Vega. Május 16-án lesz egy előzetes, aztán egy zárt bemutató, ami már Vega specifikus, és júniusban launch egy külön rendezvényen. Jelenleg annyit tudok, hogy nem a PC Gaming Show lesz az, ahogy az elmúlt években."
A Prey május 5-én megjelent.
Az a rohadt következetesség állandóan...
-
leviske
veterán
-
ttt1
őstag
Nem sértésnek szántam de ez alapján..
A cikkből annyit tudni, hogy az 580-on (mármint a piroson) 4,7%-ot gyorsul. És?
..nem vagy hasra esve a %-os gyorsulástól. Lehet nem írtad a Ryzent és ezért elnézést kérek, csak ahol meg a ryzen vs intel vita megy ott a 8% fps különbséget úgy állítják be mint világcsoda és a -8% game teljesítményvesztés miatt "szar" a ryzen és nem vesznek olyat. Nekem csak az szúrt szemet, hogy and gyorsul az egy dolog (mindegy, hogy 30fpsről) az kvázi majdnem szar ,de az intel 8% meg f@sza (100 vs 108 fps esetében)...
-
AAAgold
senior tag
mázli, hogy ma van az érettségi, csak ennyi nevettséges flame kommentet kell látni
-
Raysen623
addikt
Miért kellene 480-ról 580-ra váltani?
Ilyennek egyik oldalon sincs semmi értelme, persze van aki megteszi mert hobbi és nem bír magával. 580 azoknak lehet jó választás, akik még nem vettek polaris VGA-t. Akinek 480-a van ráér ilyesmivel foglalkozni. Az egy dolog, amikor a gyártónak az lenne a jó ha minden évben váltanál, és erre van is példa a zöldek vagy intel oldaláról és itt is látunk rá bátor jelentkezőket. Hát csinálják, ebbe nem szólhatunk bele. Bár kissé zavaró, amikor utána trollkodnak...
-
DigitXT
félisten
Hát, tényleg érdekesek az emberek, hogy ennyire mellélőjenek, mint a te HSZ-ed.
Nekem címzed, miközben meg se nézted, hogy hánymillió éves Intel procim van,
pedig ha megnézted volna rájöhettél volna, hogy pont nem én vagyok az, aki egy
pár százalékos gyorsulásért csereberéli a vasat. Persze sokszor pár százalék az
már valami, ezért lehet értelme generációkat átugorva váltani... de szerinted van
olyan épelméjű, aki egy RX 480-ról egy 580-ra vált?! Pár százalék gyári tuning, és
egy kamu "generációváltás": ez igen, az AMD aztán odatette magát, becsülendő!És ha már erről szól a cikk, hát egy kezemen meg tudom számolni, mikor raktam
fel VGA drivert csak azért mert pár százalékos gyorsulást ígért, azt is csak AKÁR.
Ha hibákat javít, az igen, akkor felrakom, de brahiból, mert "akár" gyorsulhat is?
Már csak azért sem, mert ha rossz napja van a fejlesztőknek mást meg elronthat.
Erre is volt már példa. Amúgy a TPU teszt alapján nem volt rossz tipp a 30 fps.
Na azon tényleg nem segít a 4.7%.Nem tudom milyen szemüveg kell, hogy ezt
az ember ne vegye észre... És mivel maximumnak adták meg, feltételezem, hogy
kisebb felbontásban még ennyit sem hoz a konyhára. De nem para, mert ott már
kiköp elég képkockát erőből a 480 is, hogy Vsync mellett ne vegyél észre semmit.
Tehát kinek érdemes felrakni szerinted? Kinek a mércéjével jelentős a gyorsulás?És azért is el vagy tévedve, mert engem PONT megmozgat a Ryzen is, mert ugye
videokódolásban eléggé ott van a szeren, és játékban nem olyan fos, mint az FX.
Kérlek linkeld már be, hogy hol írtam, hogy a 100 vs. 108 alapján ki van lőve.Szerk: az FX leszólása egy ruszki Prey teszt alapján fogalmazódott meg bennem.
Tudniillik erősen procilimites helyzetben borzasztóan le van maradva. Persze, ha
4K-ban játszik valaki 30 fps körül, akkor ebből semmit nem vesz észre és boldog. -
ttt1
őstag
Érdekesek az emberek. Ha az amd (akár vga akár Ryzen) gyorsul 4,7% az nem jelentős,de mikor pl az Intelcsupán pl 6-8% erősebb a játékokban az igen az már becsülendő.. Furcsa nekem kicsit..a 100 vs 108 pl sokkal jobb?Az intel aztán odatette magát. Na mindegy ezt csak általánosságban értette, de a kettős mértce megvan. Ha intel nvdia gyorsul az jó amd akkor meg á mi az a pár %...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igen, SLI/CF-barát. Ráadásul eléggé, de a driverek jellemző tesztelési metódusai miatt nagyon ajánlott minden OS-nél a legfrissebb verzió, különben a skálázódás problémás lehet. Különösen CF-nél.
Mert eladást generál. Nem most látnánk először, hogy kiegészülne a program egy új API-val, új eljárásokkal.
-
DigitXT
félisten
Ennél skálázódik az SLI? Azért, mert DX11? Milyen rendhagyó cím ez?
Volt GTX285SLI-m, amit kiváltott az 580. Abból is volt SLI-m, amit meg
a 780Ti váltott ki. Építhetnék ebből is SLI-t, de a trendeket látva necces.Szerk: akkor miért árulják PC-re jelen állapotában? Meg adnak hozzá ki
speciális drivert, hogy minél jobban fusson? Ha DX12-ben másképp fut?
Mindenesetre elgondolkodtató, miért éri meg most megvenni? Félkész...A Tomb Raider Legendben a Next Gen mód anno nagyon ütős volt, igaz,
nemhogy felezte az fps-t, hanem töredékére nyaszta le. De állatul nézett
ki, csak a buta X800Pro-mon nem volt bekapcsolható az SM3 hiányában.
Viszont a 6800GS-en! Állejtős, de néha játszhatatlanul szaggatott. Nade,
az okos X1950XT-AGP-men már jól szaladt. A HD3850-en meg kiválóan!
[TALÁLGATÁS:PESSZIMISTA]
Szóval, igaz volt a Next Gen, csak úgy, hogy next-next-next: félek, ha ezt
"másolják" le ezzel az új Prey-jel, a Vegán is csak szép lehet, gyors nem.
Talán a Vega 2.0-n, akármi is legyen az. Aztán a 3.0-n majd 4K-ban is.
[/TALÁLGATÁS:PESSZIMISTA] -
Abu85
HÁZIGAZDA
1080 Ti, 980 Ti SLI, Fury X CF, Fury CF, Nano CF, 580 CF, 980 CF, 1080
Ezekkel mind meglesz az igényed. Windows 10-nél figyelj a Creators frissítés meglétére, mert a korábbi Windows 10 verziókkal már korlátozott a 17.5.1-es meghajtó CF skálázódása.
(#90) DigitXT: A mostani Prey grafikai dizájn gyakorlatilag a PS4 Pro dizájn másolata PC-n. Tehát igazából PC-hez dizájnolt portról jelen pillanatban nem beszélhetünk. Ezért fut nagyon jól. Na most, hogy később mi lesz, azt abból az apró smájliból nem lehet kikövetkeztetni. Viszont gondolom nem véletlen a smájli.
-
DigitXT
félisten
Elolvastam a TPU tesztjét, érdekes lett.
Azt írod, tökmindegy a VGA,
hiszen mindenen jól fut (TPU szerint is), mégpedig azért, mert "elavult"
a kinézete, nincs benne semmi speciális effekt, de pláne nem DX12.Akkor feltenném a sivalkodós kérdést: mi a tökömnek ehhez a Vega?!
Ahogy elnézem, 4K-ban is hasít... De 60 fps felett csak nV-n. Ráadásul
csak a csúcsmodelleken: azért nem kompromisszummentes a történet!Szóval az lesz a jó a Vegában, hogy azon is menni fog 60+ fps. Értem!
Viszont könyörögnék a fejlesztőknek, hogy a patch-ben ne szórják tele
olyan eye candyvel, ami miatt feleződni fog az fps, mert megint az lesz
a vége, hogy ami DX11-ben hasít, DX12-ben szaggat. Ugye nem.(Közben szerkesztettél, de már bent hagyom, mert nem mond ellent...)
Asbee: szerintem jelenleg valami zöldség (1080 minimum). De ha majd
"szétpecselik", akkor lehet, hogy fordulnak az erőviszonyok...Még az
a jó hír, hogy DX11-ben élvezhetjük továbbra is az elavult grafikát.
Eddig kibírtam Full HD TV-vel, valószínűleg bankot sem kell robbantani
a 1080Ti megvásárlásához, szóval, teljesen kényelmes a helyzetem.Szerk: 580-at pont nem teszteltek... De kisebb felbontásokban a 480 is
megfutja a 60 fpst, szóval ha vki nem kifejezetten 4K-ra hajt, elég az is. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Teljesen mindegy. Alig van gépigénye. Még a gyengébb 128 bites kártyákkal is szalad. Grafikailag úgy 2015-ös szint jelen állapotában.
Az effektek kérdésre szó szerint fogom idézni a fejlesztők válaszát arra a kérdésre, hogy lesz-e a programba benchmark, explicit API, extra grafika a PC-n a konzolhoz képest ... : ";-)" - jelentsen ez akármit.Korábban megírtam egy hsz-ben, hogy hogyan lesz elérhető a Vega. Május 16-án lesz egy előzetes, aztán egy zárt bemutató, ami már Vega specifikus, és júniusban launch egy külön rendezvényen. Jelenleg annyit tudok, hogy nem a PC Gaming Show lesz az, ahogy az elmúlt években.
Későbbi patch-ek hatására nem fogja összefosni magát. Épp ellenkezőleg, van egy bug a játékban, ami rendszertelen akadást okoz pár GeForce-on, és erre jön egy patch. Hint, a 381-es drivereket ez nem érinti, a 382-vel futhatnak bele az érintetek.
-
DigitXT
félisten
Akkor emeljük a "színvonalat", LOL: szeretnék játszani a Prey-jel, milyen VGA-t
érdemes alá vásárolni? nV vagy AMD?Esetleg később patch-ként várhatóak
a "beharangozott" speciális effektusok? Vagy azok sem léteznek, az is pletyka?Ha tényleg a Vega lesz, amin "teljes pompájában" élvezhető a játék, mikor jön?
A válasz megfogalmazásakor vedd figyelembe, hogy jelenleg 1 db 580-am van,
és az is a szekrényben Crimson-álló, mert egy évvel ezelőtt váltottam. 780Ti-re.A cikkből annyit tudni, hogy az 580-on (mármint a piroson) 4,7%-ot gyorsul. És?
Ha most (hasra) 30 fpst tud csak, akkor a 31.41-gyel nem vagyok kint a vízből...
És ha már itt tartunk melyik az a VGA, amin mondjuk 4K-ban a legjobban fut?
Ha (neadjisten) nV, akkor várható-e, hogy összefossa magát a későbbi patch-ek
hatására, amikoris bekerülnek azok a speciális effektusok, amik a Vegához jók?Egyelőre egyetlen Prey tesztet se láttam, a fenti kérdések teljesen naivak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Információt szoktam írni, de ahogy írtam pár hsz-szel fentebb, a megbízható infók cikkben jönne. Ezekben vannak a tények.
Nem állítok be senkit semminek. Senki fejéhez nem tartok pisztolyt, hogy sivalkodjon. Ezt az utat páran választják.Ha a dolog színvonala megütné egy bizonyos szintet még hajlandó lennék beszélni is róla, de sokan tényleg csak sivalkodni jönnek, nekik meg felesleges írni.
-
DigitXT
félisten
-
DigitXT
félisten
Látod, ebben egyetértünk. Egyáltalán nem fajsúlyos.
Szabad hazudozni is!
Az a baj, hogy a PH régen elég etalonak számított legalább a magyar piacon.
Visszasírom azokat az időket, amikor nem a magyarázkodásról szólt minden!De itt már évek óta ez megy... Masszív hittérítés, maszatolás, víziók tényként
tálalása, magyarázkodás, ha mégse jött be. De egy bocsánatkérés, vagy egy
tévedés beismerése, na az sosenem.Nekem nem az fáj, hogy sokan AMD
kártyát választanak NV helyett, sőt, tegyék egész nyugodtan, legyen verseny.Az fáj, hogy objektivitás az nulla. A szakmaiságot meg a random technoblala
próbálja alátámasztani. Akkor is, mikor semmi köze az adott témához. Hátha
nem veszik észre... Azért jönne az ember ide szakmai cikkeket olvasni, hogy
tájékozódjon, s nem azért, hogy félretájékoztassák. Akár cikkben, akár utána
a cikkhez kapcsolódó hozzászólások között, kvázi a cikk kiegészítéseként.De annál, hogy te a szerzőt védve is arra bíztatsz, hogy érdemes még jó pár
portált megnézni/elolvasni, nem kell jobb bizonyíték arra, hogy nagy gáz van.
Nem a nosztalgia beszél belőlem, de basszus: rudi, fLeSs, hol vagytok?Abu85: az a "megemlítés" kicsit erősre sikerült... Ha nem vagy biztos benne,
mégis milyen alapon oltod le a hozzászólókat, hogy közismert, mindig is így
volt megtervezve? Neked hozzászólóként is több a felelősséged, pláne ha a
saját cikkedhez szólsz hozzá, kvázi kiegészíted az. Hagyjuk, hiszen most se
azt mondod, hogy bocsi, hogy ekkor és ekkor ezt állítottam, és TÉVEDTEM!Tévedni emberi dolog.
Ha meg találgatás az alapja, ne add el tényként!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mi sem írtuk meg tényként. Egyetlen cikkben sem jelent meg ez az információ. Cikket sem írtunk róla. Elsődlegesen ezért, mert ahonnan származott az infó az nem megbízható. De a fórumban megemlítettem. A PH-ra cikk/hírként csak megbízható információ kerül fel. Ez meg van beszélve. Például a múltkori Vega cikk. Amit akkor leirtunk most kezd megjelenni a külföldi médiában. Azt azért írtam meg cikként, mert az a forrás nem szokott tévedni. Legálabb egy héttel korábban le is írtuk más médiához képest a Vega felépítését. Hasonlóan megemlítettük nemrég a Sapphire-ASRock összeborulást. Azóta az hivatalossá vált. Be is raktam a hivatalos közleményt a forumba.
Szóval a PH-ra csak olyan forrásból kerülnek előzetes hírben fel cikkek, amelyek megbízhatok. A fórumban viszont megírom hsz.-ben a kevésbé megbízhatókat is. -
s.bala31
őstag
Én meg itt PH-n nem találok olyan cikket amiben tényként közlik a megjelenését. Javíts ki ha te találtál. Amennyiben csak egy fórum hsz-ben írta nem hiszem hogy ugyan olyan fajsúlyos lenne mintha a kezdőoldalon futó cikkben közölte volna tényként ezt a dolgot. Pl én ebben a topicban hallottam erről a kijelentéséről először. Mellesleg nem hinném hogy sokan lehetnek azok akik csak egy PH-s teszt vagy Abu85 írásai vagy ahogy te fogalmazol víziói miatt választanának inkább AMD kártyát NV helyett. Feltételezem az itteni fórumozók nagy többsége tudatos vásárló és mielőtt leteszi a voksát valamelyik mellett elolvas és megnéz még jó pár egyéb másik portált is.
-
lsc
nagyúr
Amd bekaphatja, ezzel sem ébred alvásból, megy vissza a 17.3.3.
-
DigitXT
félisten
Te amúgy beszélni kicsi angol? Mert itt nem tényként közlik. Ellenben itt a PH-n
egy házigazda teljes magabiztossággal, tényként közölte. Elég nagy különbség.Én nem követelem a szerző fejét! Uis már megszoktam az évek során, hogy az
állításait fenntartásokkal kell kezelni, esetleg még azt sem elhinni, amit kérdez.
Csak röhej, hogy ha "nem jön be", utána sosem kér elnézést, s tovább folytatja.Szóval AMD "belebegtette", valaki meg tényként leközölte, és ez az AMD sara?
Ha úgy járt volna el, mint a linkelt portál, ahol tökéletesen megmutatják ennek a
"lebegtetésnek" a bizonytalansági faktorát, nem is lenne gond: találgatás sebaj!Egy találgatásnál illene jelezni, hogy találgatás, nem kioktató stílusban odalökni
a fórumozók elé, hogy ez mindig is így volt tervezve, közismert tény, és így lesz!Vagy érted a különbséget, vagy nem. Ennek fényében én a most "belebegtetett"
GPU-ra kiterjesztett "megatextúrázásra" csak látványosan legyintek egy nagyot
sejtvén, hogy ebből sem lesz forradalom... Igen, az a 8800GTX az forradalmi volt
a maga idejében. (Akkor még bőven ATI kártyáim voltak. Tán pénzem se volt rá.)Sorolhatnám azokat a víziókat, amik nem jöttek be. S csak egyetlen céljuk volt,
hogy vegyél AMD hardvert... Én egész addig vettem, amíg azt érte meg venni ill.
amíg versenyképesek voltak: ár/teljesítmény pl. ha árérzékeny vagy. Részemről
azt szeretném, ha megint azok lennének! (Öreg nV kártyáim vannak, amikor az
idejük lejárt, jó lenne, ha nem csak egyfélét lehetne választani...) De, ha a Prey
miatt vártam volna a Vegára, hallgatva a helyi szakira, félre lettem volna vezetve!Az ilyesmit kicsiben az aprón üzletrontásnak minősítik, és moderálják.
-
s.bala31
őstag
Amennyiben a Vega megjelenési dátumára gondolsz azt más külföldi portálok is májusra írták a Prey-el karöltve. Itt van pl ez:
[link]Ezt miért kéne helyreigazítani, ott sem tették. Sőt a fórumban sem követelik a szerző fejét emiatt. Az AMD sara amiért belebegtették ezt az esetleges megjelenési dátumot és mégsem voltak képesek tartani azt.
-
deja vu
addikt
válasz
Raysen623 #70 üzenetére
Egyetértünk mindenben kivéve a PH elfogulatlanságát.
Épp ez az, hogy itt nap mint nap arról cikkeznek, hogy belekerült az AMD VGA-kba ez és ez a dolog, de a teljesítményben ez nem mutatkozik meg. Jók lennének ezek a helyreigazító cikkek, hogy hiába kerültek bele plusz funkciók az AMD kártyákba, ha a kutya sem használja, és fps számokban ez egyáltalán nem látszik. Lehet, hogy emiatt is olyan gyatra az AMD kártyák fogyasztás teljesítmény mutatója. Vagy pl: a GCN1 is nagy csoda volt, de mire kihasználják azokat a funkciókat már rég a GCN2-3-nál tartunk. A Vega kapcsán én attól félek, hogy hiába van az is korszakalkotóra beállítva bizonyos dolgokban, de megint pofára fogok esni vele, mert azokat a dolgokat csak a Navival, vagy a későbbi AMD VGA-kkal használják ki, vagy addigra készülnek fel rá a szoftverek.
A sértegetést nem rád értettem.
-
Raysen623
addikt
Itt nincs szó semmilyen sértegetésről, részemről legalábbis. A Nitro egy Sapphire kártya és valószínűleg tuningolt volt azért érte el a 225 wattot, a Ti pedig egy köztes fogyasztási érték volt. Függ a gyártótól is fogyasztás az eltérő órajelek stb miatt. Az én általam megadott 191 watt pedig egy MSI kártya. Ezért az eltérés a két AMD VGA közt. Nem lehet így összehasonlítgatni kártyákat találomra. Igazából a két gyártó kártyáit fogyasztás szempontjából majdnem hogy értelmetlen összevetni, mert annyira más a két chip felépítése.
Ami a PH-t illeti: én nem érzem felmagasztosítva az AMD VGA-kat. Más a leírt és elméleti tudásbéli képesség és a valóság, amit a drágalátos programozók meg is csinálnak. Nem az első eset, amikor kérnek valamit és utána nem mennek utána a fejlesztésekkel. Egészségesebb lenne a piac, ha a gyártók kitakarodnának a fejlesztők életéből. De ugye a marketing...
-
deja vu
addikt
Én az elvakult AMD vérfanboyokat szidtam, aminek lenni nagyon gáz. 2012-2016 között csak AMD VGA-t használtam, és nem tapasztaltam azt a nagyon sok technikai fölényt amiről itt nap mint nap hadoválnak a Prohardveren. Semmivel sem jobbak mint az Nvidia kártyák. Itt a prohardveren félrevezetik az embereket, hogy az Nvidiák milyen buták, nap mint nap ezt olvasni, holott játékokban egyáltalán nem ez megy, és az erősebb Nvidia kártyák jelenleg szénné alázzák az AMD-t.
syler123
A fentebbi rész neked is szól. Egyébként ha hiszed ha nem, van olyan topic ahol nagyon is adnak a véleményemre, és csomó privát üzenetet kapok nap mint nap.
Raysen623
Múltkor valaki belinkelt egy tesztet ott a Nitro 580 225W, az 1080Ti meg 250-260 körül volt.
Mivel ma van anyák napja, és mivel már csak ő él a családomból pedig csak huszonéves vagyok, ezért stresszmentesen szeretném ezt a napot eltölteni. Szerintem értelmetlen lenne tovább egymást sértegetni, élvezzétek a vasárnapot. Szép napot nektek!
Egyébként én bármikor vennék AMD-t ha versenyképes lesz. Én amiatt fikázom az AMD-t, mert itt a prohardveren felmagasztalják jócskán az Nvidia kártyák fölé, ami egy szemen szedett hazugság. Akkor is ezt fogom gondolni, hogyha a következő pár hónapban AMD Vegára váltok ha jól sikerült. Nem értem, hogy az Nvidia tulajokat miért kell nap mint nap szemenköpni a prohardver részéről.
-
KAMELOT
titán
válasz
kikikirly #63 üzenetére
Erről van szó! Ugyan úgy megy mind a két kártya. Semmi extrát nem mutatott a AMD. Valamit kidobtak piacra!
(#65) Asbee: Végre valaki leírta, de ennek ellenére sem fogja beismerni, hogy össze vissza hazudozott meg álmodozott.
(#62) syler123: benchmark szép dolog, de játék közben is ugyan így megy?
-
Asbee
veterán
Sosem fogsz ilyet olvasni. Már számtalan esetben megkellett volna történnie, legalább az adott topikban. Lassan össze sem lehet számolni, mennyi állítás egyszerűen meg sem valósult, vagy a gyakorlatban nagyon nem úgy, jó esetben létezik csak kb sehol sincs jelen. Pl legútóbbi Prey-es Vegás... Biztos nagyon "szégyen" lenne leírni, bocs tévedtem, változtak a dolgok. Bár már azt is megtudtuk évekkel ezelőtt, hogy a vga-nak leáldozott, az igp helyettesíti teljesen....
Szívesem olvasnám Abunak ezen írásait, mint érdekesség, lehetőség, újdonságok de ahogy tényszerűen tálalva van, és baromi egy oldalúan, majd a állandó pofára esés utáni mellébeszélés... Inkább nem írom le nálam milyen kategória. -
syler123
veterán
válasz
kikikirly #63 üzenetére
Szerintem ha már ilyen jól optimalizált a játék, picit többet villanthattak volna a grafikában. Nekem nem kell ez a 120-130fps, nekem elég ha 60 felett van, úgyis ott lockolom vsync-el. De még mindig 1000-szer inkább ez, mint valami optimalizálatlan szemét.
Szóval igen, ez egy jó irány. Kicsit vicces hogy konzolon 30fps a lock -
kikikirly
senior tag
Váó,ezt nevezem optimalizálásnak, végig 110-120 FPS között ment.1440p 60FPS simán meglenne.Először a Doom, és most a Prey, bárcsak minden stúdió úgy csinálná mint Bethesda.
Tesztről annyit hogy egyformán teljesít a két kártya,nincs Nvidia fölény.Abu szerint AMD kártyáknak extra feuturjeit használja a Bethesda,ennek sem látom nyomát(és nem csak a VEGA memória menedzselős extra textúra pakkját mondta)-
Végre egy DX12-es cim ami 120FPS-el szalad,nyilván az elavult és buta DX11 alatt nem tudták volna megcsinálni...Ja most jut eszembe hogy DX11 alatt fut.
-
syler123
veterán
Ne legyen bunkó? Te minek nevezed magad?
A hozzászólásod alapján hidd el hogy senki nem fog adni a véleményedre, így ezeknek a beböfögéseidnek sincs semmi értelme. Nem is értem hogy kerül ide amd nvidia vita.
Én az rx580 mellett döntöttem, hamarosan rendelem is. Nem sokkal melegebbek a Radeon kártyák, viszont igen, többet fogyasztanak, év végére az nvidia-val megspórolod 2 zacskós tej árát.
Szerintem a Radeon rx 580-ban több tartalék van, majd elválik.
-
s.bala31
őstag
Nem hinném hogy itt az lett volna a téma hogy mennyi AMD mobil VGA kerül laptopokba ami mellesleg egy folyamatosan zsugorodó piac. Tehát ha becsődöl az AMD nem valószínű hogy a laptop piac miatt fog.
A korábbi beképzelt, pökhendi stílusban előadott fikázásaidra, nem érzem "bunkóságnak" egy kis trollkodással reflektálni. Az anyagi helyzetedre nem tettem megjegyzést de te a válaszodban már azonnal azzal kérkedsz mint egy óvodás. A fenyegetésed hogy gyorsan vegyek vissza az arcomból meg tényleg vérciki.
-
DigitXT
félisten
Szerintem, ha újságírónak gondolod magad, akkor ideje lenne
lehozni egy helyreigazítást, hogy valótlanul állítottad azt, amit.Nagyon fárasztó már ez a folyamatos magyarázkodás, a saját
állításaid, neadjisten képzelgéseid oda-vissza maszatolása.
Nem lehet leírni, hogy bocsi, tévedtem, félrevezettelek titeket? -
repvez
addikt
létezik még alternativ driver amd VGA-hoz, mint régebben az omega driver?
Mobil VGA dualgraficshez? 6250g és egy amd 3400as apuhoz? -
deja vu
addikt
Pubi tudod én nem szívatom magam azzal a szar amd-vel ami neked van.
Ha nekem matchbox-om van, akkor neked még arra sem telik. Legalább kétszer olyan rossz az AMD-k fogyasztás teljesítmény mutatója, szerinted miért nem rakják bele egy laptopba se az AMD-t? Hát ezért. Elesnek a nagy zsíros megrendelésektől és már évek óta a haláltusáját vívja a cég. De jó lenne ha visszavennél az arcodból elég gyorsan, ne legyél bunkó máskor.
-
zovifapp111
senior tag
Egyetértek. Mostanában teljesen jók az AMD driverek és a rx sorozat is teljesen jól muzsikál a középkategóriában. Tényleg hiányoznak a GPU nagyágyúk a pirosaktól, de inkább adják ki később, minthogy úgy járjon mint a fury. Aki meg zöld párti az akkor is zöldet fog venni, ha esetleg... nem merem kiirni
-
füles_
őstag
Minőségileg ma már az AMD-nek jobb drivere van, mint az NV-nak. Mielőtt lerohannál/lerohannátok nézzél utána. Nézd meg például a "Prey optimalizált drivert", tiszta mikro lag az egész játékmenet azzal a driverrel. A hotfixnek hotfixének a hotfixét meg sem említem.
(#47) deja vu
Légyszives ne vetítsd le a saját igényeidet másokra. Attól, hogy neked kevés az 580 teljesítménye, más még maximálisan elégedett lehet azzal a kártyával. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Azt mondtam, hogy a Vega olyan képességeket hoz be, amelyeket az NV majd a Voltánál hoz. Most alapvetően belefordulunk egy új GPU-s érába. 1999-ben bejött a hardveres T&L, aztán jöttek a programozható shaderek 2001-ben, majd 2006-ban a unified shader. Azóta nagy dobás nem volt, mert alapvetően csak a unified shader koncepció fejlődik tovább, ami jó, mert tényleg fejlődik, de radikális újítás nincs. Viszont most jön a GPMP, ami a következő nagy GPU-s éra lesz. Ennek az első támogatója a Vega, majd jönnek a többiek is sorban. A GPMP alapvetően lehetővé teszi, hogy több száz GB-os szintű kódolatlan textúrát etess a GPU-val anélkül, hogy kelljen száz GB-os szinten mérhető memória a gépbe. De ha ízléstelen akarok lenni, akkor azt írnám, hogy becsatlakoztatjuk a lapozásba a GPU-t, és ezt eladjuk spanyol viaszként.
Mert ugye a CPU-knál ezt már feltaláltuk jó ideje, de várható volt, hogy ki lesz terjesztve a GPU-ra.
-
deja vu
addikt
Csak a kártyáik rosszak jelenleg, de azok nagyon.
Driverben már nem. Én várom a Vegát egyébként, ha jó áron jó a teljesítménye, és nincs vele szívás beruházok rá, elvégre nem vagyok a pénzem ellensége. De ha esetleg AMD kártyám lesz akkor sem fogok beállni ebbe a prohardveres elvakult amd fanboy táborba, és helyén kezelem a dolgot. Az a technoblabla amit itt nap mint nap lenyomnak, hogy ennyivel meg annyival jobb az AMD, az valahogy mégsem látszik, ezeket nem kell komolyan venni. Sok évig AMD-t használtam és mégsem tudtam kamatoztatni az a jövőbemutató csomó marhaságot amit itt nap mint nap összehordanak.
-
KAMELOT
titán
válasz
kriszpontaz #3 üzenetére
VEGA-tmár igérik december óta! Azóta is jön az álmokban!
-
GodGamer5
addikt
Amúgy tényleg mondhatná Abu, hogy most akkor mi van??? Miért nincs Vega? Prey-hez ígérték. Ráadásul a Prey dx11-es cím, akkor az most miért olyan nagy extra az Amd-nek???
-
Raysen623
addikt
válasz
->Raizen<- #31 üzenetére
Vagy belefutottak egy kritikus driveres hibába...majd kijavítják és utána fagynak merevre amikor meglátják a jó eredményeket
Vagy nem...
-
AAAgold
senior tag
Mintha 2 hónapos csúszásról pletykálnának pár oldalon...
Lehet, a 1080ti megjelenése bekavart mégiscsak
-
Nyugis
senior tag
Üdv
Jó ez az amd csak minden olyan lassan jön -változik náluk.
Pedig tele vannak jobbnál jobb fejlesztésekkel!
Érthetetlen. -
hapakj
őstag
Azt tudtátok hogy ha az "AMD" betüit átrendezem és hozzáadok egyet, akkor kijön, hogy "MAJD"
-
NandoXXL
senior tag
válasz
zovifapp111 #17 üzenetére
Milyen Vega?
-
Gyula84
veterán
válasz
zovifapp111 #17 üzenetére
jön már nyugi
-
zovifapp111
senior tag
Csak a zöldek türelmetlenek, a pirosak kivárnak...,de most tényleg, hol a tökömben van már a vega?
-
Raysen623
addikt
Ha figyelmesen követted volna az eseményeket, akkor lejött volna hogy a te első válaszod megírásának idejében már 1-el több lényeges információval rendelkeztél mint én. De sebaj lépjünk túl ezen. Időközben közölte mi a pontos szándéka, tehát az én elméletem már nem volt érvényes, ergo a te további bizonygatásodnak sem volt értelme, mert nyilvánvalóvá váltak a dolgok. De lépjünk túl ezen is...
Szóval ha ezek után hazugnak nevezel, akkor az bizony sértés. Szóval igen: rosszindulatú vagyok és vérfanboy, de ne zavarjon amiért éveken át csak intel procikat vettem korábban és cserélgettem a VGA-kat mindkét oldalról vásárolva. Most éppen full amd konfigom van, mert ez volt olcsóbb és nekem elég mindenre. Vitát itt berekesztem.
-
deja vu
addikt
válasz
Raysen623 #14 üzenetére
Azt mondtad kétszer annyiba kerül, de ez irtózatos baromság.
(#14) Raysen623
Ez meg személyeskedés egy amd vérfanboytól aki csak a saját igazát tolja minden topicban, akár igazság akár hazugság. Ez viszont hazugság a részedről, hogy kétszer annyiba kerül, ne verd át az embereket azt javaslom. Rosszindulatú vagy és hazugságokat terjesztesz, hogy kétszer annyiba kerül. -
Raysen623
addikt
Te pedig miért írogatsz ilyen képtelen dolgokat? Jelenlegi konfigjából ugyanis nem következik egyenes ágon a vega+ryzen vásárlási kényszer, mindenesetre szépen megnőttek az igényei valamiért és érdekes mód pont most lett sürgős. Én ebből indultam ki, te pedig fogalmam sincs miből, de máris az óperencián túlra toltad a bringát.
(#15) deja vu : látom még mindig nem fogtad fel mire értettem a 2x annyit. Ez viszont funkcionális analfabétizmus.
-
h1mpi
félisten
válasz
kriszpontaz #3 üzenetére
-
deja vu
addikt
Te miért írogatsz ilyeneket? A Vega is arra az árszintre fog jönni mint a felsőkategóriás Nvidia kártyák, nem értem miért kerülne kétszer annyiba az Nvidia.
Tehát akkor ~130 ezerért kapunk vízhűtéses HBM memóriás nagy Vegát, mert elvileg vízzel jön. Az 1080TI meg marad ~260 ezer, és majd féláron kapunk ugyan olyan teljesítményű Vegát?
-
vhunor
őstag
Ennyit a high priority NieR javításról.
-
Raysen623
addikt
válasz
errorcode06 #8 üzenetére
Azt ne mond hogy kizarolag Vega kartyat akarsz venni...nem hinnem hogy emiatt fogsz most beruhazni kb 2x annyit intel+nvidia komboba, de nyugodtan ird be ezt a par sort minden topicba...
-
errorcode06
őstag
válasz
LeslieG Jr. #7 üzenetére
Majd nyáron, de szerintem ebből ősz lesz, nekem meg intel+nvidia kombó...
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
kriszpontaz #3 üzenetére
A Vega kérlek szépen a Lant csillagképben található. Megjelenése kizárólag nyáron figyelhető meg. A naptól 25 fényévnyire van. Na ott van a Vega.
A többit lásd Wikipédia.: Vega
Na de a viccet félre téve tényleg hol van?
-
Z10N
veterán
a Radeon R9 390-as sorozat
óú VGA-kon -
seolwon
tag
válasz
kriszpontaz #3 üzenetére
A
magyarázkodásramagyarázatra én is kíváncsi lennék. -
r92king
tag
Vega sincs, és a zöldek gyorsabbak is mint vörös ellenfeleik (Prey alatt). Ez a Vega nagyon Bulldozer/Fury X szagú.
-
kriszpontaz
veterán
Nem egyszer elmondták már, hogy a Vega a Prey című játék mellé készül. Együtt fognak megjelenni, mert a Prey számos Vegához tervezett funkciót használ. Ergo májusban érkezik. Mindenképpen egymáshoz kell tervezni a startot, mert ezek a funkciók nagyobbat ütnek, ha egy program azonnal használja, mintha csak elmondanák, hogy vannak és kész.
(#3) sh4d0w: Decemberben volt a Vega tech day. Gondolom onnan származik ez a bullshit. Valójában mindig is a Prey megjelenéséhez volt igazítva a tényleges megjelenése. A pici Vega pedig a Quake Championshöz lesz igazítva.
Hol van a VEGA?????
-
törölt tag
Miért csak az 580, a 480 miért nem szerepel a driver leírásban ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Léghűtés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen légkondit a lakásba?
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- OLED TV topic
- Ford topik
- Steam Deck
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest