- Azonnali VGA-s kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Philips LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raysen623
addikt
Itt nincs szó semmilyen sértegetésről, részemről legalábbis. A Nitro egy Sapphire kártya és valószínűleg tuningolt volt azért érte el a 225 wattot, a Ti pedig egy köztes fogyasztási érték volt. Függ a gyártótól is fogyasztás az eltérő órajelek stb miatt. Az én általam megadott 191 watt pedig egy MSI kártya. Ezért az eltérés a két AMD VGA közt. Nem lehet így összehasonlítgatni kártyákat találomra. Igazából a két gyártó kártyáit fogyasztás szempontjából majdnem hogy értelmetlen összevetni, mert annyira más a két chip felépítése.
Ami a PH-t illeti: én nem érzem felmagasztosítva az AMD VGA-kat. Más a leírt és elméleti tudásbéli képesség és a valóság, amit a drágalátos programozók meg is csinálnak. Nem az első eset, amikor kérnek valamit és utána nem mennek utána a fejlesztésekkel. Egészségesebb lenne a piac, ha a gyártók kitakarodnának a fejlesztők életéből. De ugye a marketing...
-
syler123
veterán
Ne legyen bunkó? Te minek nevezed magad?
A hozzászólásod alapján hidd el hogy senki nem fog adni a véleményedre, így ezeknek a beböfögéseidnek sincs semmi értelme. Nem is értem hogy kerül ide amd nvidia vita.
Én az rx580 mellett döntöttem, hamarosan rendelem is. Nem sokkal melegebbek a Radeon kártyák, viszont igen, többet fogyasztanak, év végére az nvidia-val megspórolod 2 zacskós tej árát.
Szerintem a Radeon rx 580-ban több tartalék van, majd elválik.
-
s.bala31
őstag
Nem hinném hogy itt az lett volna a téma hogy mennyi AMD mobil VGA kerül laptopokba ami mellesleg egy folyamatosan zsugorodó piac. Tehát ha becsődöl az AMD nem valószínű hogy a laptop piac miatt fog.
A korábbi beképzelt, pökhendi stílusban előadott fikázásaidra, nem érzem "bunkóságnak" egy kis trollkodással reflektálni. Az anyagi helyzetedre nem tettem megjegyzést de te a válaszodban már azonnal azzal kérkedsz mint egy óvodás. A fenyegetésed hogy gyorsan vegyek vissza az arcomból meg tényleg vérciki.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azt mondtam, hogy a Vega olyan képességeket hoz be, amelyeket az NV majd a Voltánál hoz. Most alapvetően belefordulunk egy új GPU-s érába. 1999-ben bejött a hardveres T&L, aztán jöttek a programozható shaderek 2001-ben, majd 2006-ban a unified shader. Azóta nagy dobás nem volt, mert alapvetően csak a unified shader koncepció fejlődik tovább, ami jó, mert tényleg fejlődik, de radikális újítás nincs. Viszont most jön a GPMP, ami a következő nagy GPU-s éra lesz. Ennek az első támogatója a Vega, majd jönnek a többiek is sorban. A GPMP alapvetően lehetővé teszi, hogy több száz GB-os szintű kódolatlan textúrát etess a GPU-val anélkül, hogy kelljen száz GB-os szinten mérhető memória a gépbe. De ha ízléstelen akarok lenni, akkor azt írnám, hogy becsatlakoztatjuk a lapozásba a GPU-t, és ezt eladjuk spanyol viaszként.
Mert ugye a CPU-knál ezt már feltaláltuk jó ideje, de várható volt, hogy ki lesz terjesztve a GPU-ra.
-
Raysen623
addikt
Ha figyelmesen követted volna az eseményeket, akkor lejött volna hogy a te első válaszod megírásának idejében már 1-el több lényeges információval rendelkeztél mint én. De sebaj lépjünk túl ezen. Időközben közölte mi a pontos szándéka, tehát az én elméletem már nem volt érvényes, ergo a te további bizonygatásodnak sem volt értelme, mert nyilvánvalóvá váltak a dolgok. De lépjünk túl ezen is...
Szóval ha ezek után hazugnak nevezel, akkor az bizony sértés. Szóval igen: rosszindulatú vagyok és vérfanboy, de ne zavarjon amiért éveken át csak intel procikat vettem korábban és cserélgettem a VGA-kat mindkét oldalról vásárolva. Most éppen full amd konfigom van, mert ez volt olcsóbb és nekem elég mindenre. Vitát itt berekesztem.
-
Raysen623
addikt
Te pedig miért írogatsz ilyen képtelen dolgokat? Jelenlegi konfigjából ugyanis nem következik egyenes ágon a vega+ryzen vásárlási kényszer, mindenesetre szépen megnőttek az igényei valamiért és érdekes mód pont most lett sürgős. Én ebből indultam ki, te pedig fogalmam sincs miből, de máris az óperencián túlra toltad a bringát.
(#15) deja vu : látom még mindig nem fogtad fel mire értettem a 2x annyit. Ez viszont funkcionális analfabétizmus.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Robotporszívók
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL T40 EMC Szerver
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest