- Bluetooth hangszórók
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen egeret válasszak?
- Androidos fejegységek
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peti78
őstag
válasz
NeoExDeath #2892 üzenetére
Szia
2 dolog amit kapásból tudnék ajánlani.
Az oldallapra ne rakj ventit, iszonyú milyen zajjal jár. Nem kell az oda.
2. ja csak 1 volt.
A Sharkoon-ból nekem is van egy 14-es, igaz csak 900 rpm-es, de amikor felül volt, 12v-on kihallatszott a hangja. A 27 dba, nekem már hangos, hogy neked az lesz-e, az kérdés.
Én felülre raktam két darab ilyen ventit, ezek 5v on mennek, de szvsz nem is kell többön. A karira mg úgy fújnék, hogy a vinyók bal oldalához illesztenék egy ventit, ami odafújja a levegőt. Oldalra semmiképpen sem raknék. Kipróbáltam, még a 900 Rpm-es Sharkon-nak is igencsak volt hangja.
Az említett 21cmes ventikből az Englideéot választanám, többek között azért, mert magyar termék. -
Symbio
senior tag
válasz
A VGA-nál én inkább befelé raknám, tapasztalatom szerint hatásosabb, ha friss levegővel látod el a kártyát, mint ha a meleget próbálod kiszívni (a meleg felfelé megy, a venti meg az oldalában van)
A 27 dBA már egyáltalán nem mondható hangtalannak, de ez a többi zajforrástól is függ (ha van egy zakatoló táp vagy egy nagyon pörgő VGA, máris más a zajos fogalma)
Az AC ventilátorok jók és nem drágák, talán a legjobb ár/érték arányt adják. Nem kell PWM-es, elég egy normál, legfeljebb 5V-ról hajtod, ha túl gyors -
mg105
senior tag
válasz
ha jól tudom, olyan 20dB felett már hallható, a 27 dB már zavaró is lehet a csendmániásoknak (hozzátenném ahány gyártó annyi féle mérés!)
én kipróbáltam, hatékonyabb, ha a videókarira fújja a venti a hűvös kinti levegőt. én nem tennék oda PWM-eset, mert bonyolult lenne beállítani, hogy a videókari hőmérséklete függvényében szabályozza az alaplap. inkább egy potisat! -
R1200GS
aktív tag
válasz
NeoExDeath #2223 üzenetére
Mindegyik Noctuán lecseréltem[link], de ha szűk a hely isszonyat nehéz áthúzni, nem tudod rendesen megfogni. A hátsó hűtőn látod azt a fehéret, olyat kapsz Pesten a 3T-ben 480-ért. Azt nagyon könnyű felhelyezni, mivel átér a ventin. Van 12 db is 480-ér náluk de azt nem érdemes megvenni olyan mint mait a Noctuához adnak, a Cm-eket nem tudod vele rögzíteni.
Gondoltam, hogy drága lesz a 14 cm-es, csak hirtelen ezt találtam. Nem mozgat meg több levegőt az Enermaxnál, csak csendesebb. A Cm is egész jónak tűnik, csak ne világítana.
Először alakítsd ki a házat, és aztán majd eldöntöd, hogy zavar e a hangjuk, és veszel e hozzá szabályzót. Ha lejjebb venném alapra minimálisan csökkenne a hangjuk, de nekem fontosabb hogy hűvös legyen bent. Most hogy csak netezek(nem szól semmi a szobában)egyáltalán nem zavar a gép hangja, filmnél, játéknál meg úgyse hallod
Az oldalsó ventit meg majd kitapasztalod. Szerintem érdemes több féle beállítást is kipróbálni, és majd rájössz mi a legjobb. -
R1200GS
aktív tag
válasz
NeoExDeath #2221 üzenetére
Mikor elkezdtem több ventit rakni a házba én is akartam vezérlőt venni hozzájuk. De miután a rögzítésüket kicseréltem szilikonos rezgéscsillapítóra, rengeteget javult a hangjuk.
Ha nem akarsz túl sokat költeni a fejlesztésre a gyárikat mindenkép hagyd meg, azok is teljesen jók. A 14 cm-es jó ötlet az biztos csendes és befér alulra. Nem igazán ismerem a 14 cm-est, de pl. ez (14db 102 m3/h) Ha a videókari fölé raksz, az kifele szívja a levegőt. Nekem először befele fújta de miután megfordítottam 10 fokot javult a helyzet. -
zsolt1129
addikt
válasz
NeoExDeath #2111 üzenetére
Teljesen jó. Atx alaplap Atx-es ház
-
japy
őstag
válasz
NeoExDeath #2107 üzenetére
Nincs azzal semmi baj!
-
Gerisz
addikt
válasz
NeoExDeath #2107 üzenetére
Be lehet szerelni fordítva!
Milyen lapod lesz?
Szerintem a legtöbb lappal ez a jó -
emmm
őstag
válasz
NeoExDeath #2097 üzenetére
Hogy egy előttem szóló példájával éljek, bár még magam is tesztelem, mi lenne a tökéletes megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Olyan házat dobott piacra a Cooler Master, melybe hét-nyolc ventilátor is befér, rezgéscsillapított, nem túl drága, és még szép is.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest