- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- E-book olvasók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Vitamincsiga #86 üzenetére
azert nagyon ne éld bele magad a 16 mag 32 szal zen2 -be, ez a 32 magos threadripper a B terv volt az Amdtol, szvsz csak a 24/48 -at akartak bemutatnii az oszre, csak jott az Intel a vizhutott 1000W -t kajalo szornnyel.
a Zen2re anno 6 mag 12 szal / ccx volt eloiranyozva, azaz 12 mag 24 szalas csucs desktop proci.
igaz abban a tervben 5 Ghz -s orajel is volt felfestve. szerintem ez is szep lenne, ha jovore itt tartozkodna az asztalomon. -
Ammonita6
csendes tag
Két nem lényegtelen részlet. Egyrészt az új TR belemegy a régi alaplapokba, másrészt fél évig azt olvastam mindenhol, hogy ez lehetetlen, mert nincs annyi kivezetés az alaplapon, hogy a 32 mag megvalósítható legyen ezzel a CCX-el. A lehetetlen úgy tűnik, mégis lehetséges, megoldották okosba. Szerintem ez zseniális húzás, ha bejön.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Razenhell #87 üzenetére
nezd meg mekkora a 480 lightning meg mennyi az uzemi hofoka es mennyire viseli el a turbina modjan uvolto GPUt az user, plusz nezd meg mekkora a blokk rajta ami huti atvinni a meleget. aztan hasonlitsd ossze egy cpu blokkal.
segitek, ez itt egy gpu blokk egy hasonlo fogyasztasu 290X lightningre, ez meg itt egy cpu blokk.
lehet neked erdekes, de ettol fuggetlenul a gyakorlati tapasztalatok azt mutatjak, hogy egy csucs cpu blokk siman tud kb delta 0.1W/C erteket a viz folott, viszont 600Wnal 20 fokos szobaban is kb egy Mora kell csak a CPUra meg tobb liter folyadek novelni a tehetetlenseget, hogy epeszu hangero mellett egyaltalan a 90 fok meglegyen.
-
Azért kérdőjeles az órajel ha játékról van szó, mert valószínűleg 16 magnál nem lesz túl magas ellenben hűtést azért igényelni fog.
Érdemes azért az arany középutat választani szerintem, ahol még magas órajelet kap az ember Jó IPC vel, pár maggal tartalékban. 6- 8 mag/ 4,3-4,5 Ghz szerintem most ami egy ésszerű döntés játékra és nem kell cserélni pár évig, könnyen hűthetőek és nem fogyasztanak sokat.( Ryzen 2600 vagy 8400 a másik oldalról) -
carl18
addikt
válasz
Tigerclaw #94 üzenetére
Hát valóban a játékok jelenleg el vannak 4 maggal, 8 szálal biztosan. De azért én olyan vagyok akik nem szeret mindig fejleszteni. Ha 16 magot kidob az AMD jó áron, akkor elég jó vétel és jó pár évig hű társa lehet az embernek.
De lehet elég volna a 8 mag 16 szál, hátha azok ára 60E szintre csúszik
Kíváncsi leszek az árazásra, az intelnek meg úgy is lépni kell valamit.
Mire az intel 8 magot adja mainstreamba, az amd rögtön válaszol neki magszám duplázásával.De ott lesz még a Ryzen 3 és Ryzen 5 is a jövőben. De olvastam hogy 2021 fele teljesen átlagos lesz a 8 magos processzor.
-
Tigerclaw
nagyúr
A professzionális felhasználásra szánt megoldásoknál, mint a Threadrip vagy az EPYC, profitálni lehet a több magból, de a mainstream felhasználás valahol 2-4 mag körül mozog a használt szoftvereket és a teljesítményigényt tekintve. Komolyabb játékoknál is elég a 4-8 mag és még ott is az a jellemző, hogy pár mag viszi a munka nagy részét, és a többi csak tessék lássék bedolgozik, egy-egy részfeladatot víve. Ez a 8, 16, 32 mag egy kényszerpálya az AMD-nél, mert egy chippel akarták lefedni a "teljes" spektrumot, R3-tól R7-ig.
Most viszont hegyekben állhatnak a termelés felfuttatásával a tökéletes vagy majdnem tökéletes chipek és ez is egy piaci rés, ahova betömhetik, még ha elég kicsi is lehet rá az igény...főleg hogy nyakukon az új széria is. Mondhatni a lehetetlennel próbálkoznak, de minden pénz jól jön.
-
carl18
addikt
válasz
#74018560 #83 üzenetére
Hát a tánc videóimat ha megvágom és renderelem akkor nem volna határ
Nyugodtan mehetne rá minden effekt + felbontás is akár 4K
Játékok miatt meg a Future proof, i5-3470 van most, és én szeretnek nagyot fejlődni
4 magról 16/32 szálra elég nagy fejlődés, és biztos érezhető előrelépésDe az se rossz ha renderelés közbe tudok játszani
3470 2012 óta meg van, és nem 2 évre veszem a processzort
Jövő álloság miatt kéne amúgy a 16 magos ryzenAzért az egy jó darabig csak tartaná magát.
-
MongolZ
addikt
válasz
Túl sok japán oktatóanyagot olvastál.
-
margithid
veterán
válasz
Vitamincsiga #90 üzenetére
Ha a munkám megkivánja, akkor cserélni fogok majd Zen 2-re. Talán addig a memória árak is mérséklődnek majd.
Most még elvagyok egy i7 3770nél és 4770nek, de jó lenne ha egy gépet kellene üzemeltetnem csak. -
Vitamincsiga
tag
És még egy gondolat, a Vega csalódás volt.
Bár nagyon sok előremutató fejlesztést integráltak bele, de a teljesítménye nem lett az igazi. Hogy 7 nm-en a Vega20 fog-e tudni felmutatni valamit?
Kérdéses. Remélem tévedek.
De hogy a Navi az lesz, ami a "Ryzen" - akár a "Zen2" analógiára - abban biztos vagyok!
Egyszerűen ehhez is idő kell.
Az ne tévesszen meg senkit, hogy az AMD-t sorra hagyják ott a "nagy öregek"! Mert egy főnök mikor is engedi el az ászt a csapatból? Ha tudja, hogy a következő generáció már kész, hogy alkosson valami nagyot! És az újhoz, újak kellenek.
Én nem féltem az AMD-t.
Szóval hajrá, éljen a verseny!! -
margithid
veterán
válasz
Kiváncsi leszek!
Meg arra is, hogy hány W-ot fog kajálni 7 nm-en a 16/32.
Ja és tényleg valami alap VGA jó lenne bele, csak hogy ne kellejen már külön venni azt is. -
Vitamincsiga
tag
Van rá esély, hogy a Zen2 ~500$, ~100W TDP, 16 mag 32, szál paraméterekkel jöjjön ki. A 7 nm lehetőséget ad rá. Hogy 4 CCX lesz 4 maggal, vagy 2 CCX 8 maggal, kérdés. A 2 utas mem vezérlő miatt, az utóbbi a véleményes. Illetve a TR és az EPYC skálázhatósága végett is.
A TR-nél a mostani magduplázás ésszerű. Tavaly bevezették, megnézték az igényeket, most módosítanak rajta. így a munkaállomás kategória jobban skálázhatóvá vált
Hogy az EPYC és a TR között így nem lenne különbség? Van. A TR 1 utas, az EPYC 2 utas megoldás. Tovább skálázható. 8 utas mem vezérlő, több memória, 2 CPU foglalat az alaplapon. Szerver kategória.És az Intel?
Ami most van azt úgy hívják versenyt. És mi is azzal a baj, hogy hirtelen fél áron kaptál meg egy i7-est, ami pár százalékkal ugyan alul maradt 1 szálon - óh, semmire sem jó akkor!! - de több szálon viszont jobb volt? - Nem a több szál nincs!, "bojzasztó"!! És mi abban a baj, hogy a 4/8, ami 1 évtizedig a - megfizethető(?) - csúcs volt, hirtelen 8/16 lett és jövő ilyenkorra 16/32 lesz?! És nem a duplájáért, nem a 4x-eséért...És még egy kis töprengés a Zen2-ről.
Igen, a Ryzent tavaly piacra bocsájtották, tudva, hogy nem kész! Bivalyerős, jól skálázható, de valahol húzni kellett egy határt, ahol már megjelenhet, bár nem kész. És a Zen+ is csak finomhangolás. "Kaizen" - ahogy a japánok mondják. "Nem vagyok tökéletes, de úton vagyok"! A TR magduplázása is erre példa. Ha van igény rá, mi nem állunk az útjába!
A Zen2 lesz tehát az, amit eredetinek "Ryzennek" szántak. 7 nm-en, a CCX-ek közötti kommunikáció javításával az élen, de akár az APU-ba integrált HBM mem-mel. Meg azokkal a fejlesztésekkel, amikre nem volt elég idő, meg amiket az "úton" vettek észre.
Jó lesz. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
t72killer #15 üzenetére
Ha nem az intel takony van alatta, hanem direct die-contact vagy egy jó fémpasztával tapasztott kupak, akkor megoldható az 5-600W elvezetése komolyabb vízzel.
Nem igazan sajnos. Epitett viznel adott feluleten atadhato homennyiseg van. A tomsnal neztek gyari allapotot itt es itt amibol kb levonhato, hogy gyari takonnyal kb 220-240W korul verzett el az epitett viz es 300W korul a chiller.
viszont az is latszik belole, hogy az egyebkent 10/20as 7900X alapjan az intel kb 800-900Wot ehetett es arra kellett a chiller, mert egyebkent minden valoszinuseg szerint bethrottlingolt volna. ezutobbi egyebkent megmagyaraza, hogy a prototipus lapra minek kellett 32 fazis akkora boszme aktiv hutessel, 25+W fazisonkent hutes nelkul mar altalaban necces szokott lenni.
szoval innen nezve az, hogy a 32magos threadripper2 meghutheto legen ahol jellemzoen ambient feletti delta 0.25C/W ala nem nagyon lehet menni (megsuketulessel par szazadot lehet nyerni), na az mar dicseretes.
-
carl18
addikt
Ha a ThreadRipper megkapja a 24/32 magos változatokat, akkor a Mainstream fejlődik 16 magra?
16 mag 500 dolcsiért nem is volna rossz vételHa valóban ilyen lesz a fejlődés fel lesz adva a lecke az intelnek
Az intel idén év végén adja ki minden igaz a 8 magos Coffee Lake-t.
Amd erre válaszl azzal hogy piacra dobja a 16 magot 7 nanométeren
Micsoda troll, megduplázza az amd ismét a magokatHa ez a 16 mag értelmes árba csúszik, kajak én is bevállalnám. Elég durva magháború indul el manapság
-
Dyingsoul
veterán
"Leadership Roadmap Execution"
Az AMD-nek a felkelős téma nem jött be ezért átmennek diktátorba?
-
margithid
veterán
Zen 2-ről mit lehet tudni? Magok számában mire lehet számítani? Most ugye a 8/16 a max, lesz vajon ennél több a Zen 2-ben?
Az nem várható, hogy beletesznek valami alap GPU-t? Csak azok kedvéért akik nem akarnak költeni még pluszban videókártyára... -
Tigerclaw
nagyúr
Gondolom az új széria előtt még ki akarnak szórni a "régi" chipekből. Elég sok maradhatott raktáron, hiszen egy chipet gyártanak és egyre javulhatott a kihozatal. Sok lehet a teljes értékű chip a raktáron lévők közül, amit nem akarnak kiszórni R3-asnak, R5-ösnek.
-
keembo
tag
Ameddig kielégíti az igényeimet/úgy hozzák az anyagiak. Ezelőtt ph II x4 955BE volt, ami csak egy kicsit marad le a mostani mögött, viszont a bátyámnak kellett egy félkonfig és pont láttam egyet hardverapron. Megvettem magamnak, az én régim meg ment a bátyámnak. Ha nem kellett volna neki akkor vas, még mindig a 955BE dobogna a gépemben és elég lenne az is per pillanat. Ha most azonnal kellene új vas, Ryzen alapú lenne, nem vitás.
-
füles_
őstag
Nem követtem az NV GTC-s előadását és a Computex-es előadását sem, de azt tudom feltételezni, hogy míg Abu cikke a GTC-s infókon alapszik, addig Ian Cutress írása már a 3 nappal későbbi Computex-es infókon és ez lehet az oka annak, hogy Abu írása hiányosnak tűnik Ian-éhoz képest. A GTC-n lehet, hogy nem hangzott el minden, ami a Computex-en elhangzott.szerk.:
Lekéstem. -
GTC amit hiányoltam, -tunk, nem Computex.
DE örülök neki egyébként mindenképpen és köszi.Giii: Hát igen.
ÉN szerintem elengedem Intel kezét minden téren,Nvidia alá akar most tenni, ezért nem fogom támogatni őket.
Szóval következő CPU fejlesztésem valószínűleg AMD lesz, de nem tartom elképzelhetetlennek ARM verziót sem, meglátjuk mit fog fejlődni az elkövetkező években. 6800K még szerintem 2 évig maradni fog, egyenlőre mindenhova elég nekem. -
törölt tag
Szép fejlesztések!
Csak lenne tartalom is hozzá -
A képeken ott van minden adat , teszt, percről percre.
DE mindegy csak írtam, hogy belefért volna több infó oda is.
Ez nem azt jelenti, hogy nem örülök ennek a hírnek, azt meg különösen szeretem, hogy AMD így nyomul a CPU fronton. Nekik köszönhetően azért most lehet venni 50 K körül is 6 magos gyors processzort akár Intel, akár AMD, és ez végre előrelépés minden kategóriában. -
Giii
senior tag
Tudod mi a vicces? Én anno nagyon szerettem volna Intelt,de sajnos az anyagiag bele szóltak és a Sandy Bridge helyett lett az X6-os.(elötte egy 1 magos Athlon 3000+ majd 2 magos 4200+-o volt de már többre vágytam,mert tudtam ez kevés)Tudtam akkor,hogy az Intel komoly terméket tett le az asztalra.Jó nyílván kellett az is,hogy Glofo elcsússzon a banán héjon.Emlékszem haver akart egy olyan procit ami neked van.Eszem ágában nem volt,hogy le bezéljem róla.Támogattam és azt mondtam AMD-ként ezzel a 860-sal "sokáig" elleszel mert egy nagyon jó proci.Havernak kellett egy laptop Cad/Cam-re.Intel/Nv kombót ajánlottam,mert sajnos a Ryzen féle laptopok kanyarban sem voltak és nem is tudtam milyen áron jönnek.Örül neki és azt mondta el van vele.Én meg annak örülök,hogy Ő örül.Viszont én ősszel szeretném kipróbálni a Ryzen-t.Először 4/8-as 1400-as vagy 6/12-es 1600 megtársítva egy 470-es lappal amibe majd bele teszek jövőre egy Zen 2-öt,mert az lesz a nagyobb ugrás.Te meddig szeretnéd használni a legendádat?
Üdv.: Giii
-
keembo
tag
Nekem meg i7-860am van, jelenleg mindenre elég, mégis örülök az AMD erősödésének, mint felhasználó. Egyes buta vérfanok (akármelyik oldalon) csak a saját retardáltságukat bizonygatják azzal, ha foggal-körömmel ragaszkodnak/örülnek annak, ha a másik oldal eltaknyol. Nem is mondanék nevet (Manbal gyerek), ha nem folytonlagosan tennék, flameet, ellenszenvet keltve. Remélem egyszer meggyógyul vagy kibannolják. Mindkettő emelné a fórum színvonalát.
-
Giii
senior tag
Nem tudom megérteni,hogy miért vagy ilyen.?!Én is AMD rendszert használok,igaz régi de amire nekem ez kell nagyon is megfelel.Mindig követem a híreket mind AMD,Intel,Nvidia,Samsung,TSMC,Gofo stb... De hidd el soha meg nem fordult az a fejemben,hogy kritizáljam akár egyiket másikat.Ugye tudjuk,hogy a Glofo egyszer már elcsúszott a Bullnál.Benne van a pakliban,hogy gyártástechnológiába valami beleszól és csúszik a 7nm ami valójában még nem tudjuk hogy jobb-e az Intel féle 10nm-nél.Az viszont látszik,hogy egyre jobban ott csüngnek a chip gyártók az Intel "nyakán".Ha Intelnél össze áll a kép biztosra veszem kiváló gyártástechnológiával fognak előállni.Ráadásul Jim Keller is ott van most nálatok.Biztos hogy kiváló architektúrát fognak le tenni amihez hozzá jön a 10nm.Ha Glofo féle 7nm EUV jól sikerül azzal a piac csak nyerni fog(csak a költségek ne szálljanak el).Az látszik,hogy a Glofo nagyon igyekszik és szvsz "bizonyítani" akar,hogy igen ők is felzárkóztak és lehet velük számolni.Itt van most ugye nálatok a jubileumi proci is.Esembe nem jutott az,hogy bárhol lejárassam azzal,hogy esetleg ez egy "hülye" termék és nincs rá szükség.Biztosra veszem ,hogy valamilyen szinten vinni fogják.Nézd én nem számítottam arra AMD-ként,hogy a Ryzen "ennyire" jó lesz.Én személy szerint örülök nekik,hogy alternatívát tudnak nyújtani.Ezek a Ryzenek nem "szegény ember" processorai. Ezzel nem is azt szeretném mondani,hogy Te azt mondod,hogy olcsó jános procik ezek csak azt,hogy igenis kiváló terméket tettek le amit még tovább lehet vinni és kiváló perf/watt és magas IPC fog társulni.Hogy a Ryzen után mi lesz az egy jó kérdés.Annyi biztos hogy Jimmy kiváló alapokat tett le a többi kiváló mérnökkel.
Üdv.: Giii
-
vagy esetleg összehasonlítod a két cikket :GTC taiwan Nvidiával. [link]és ez. Elég csak a VGA részét nézned. Igaz mennyi számítást felsorolt ott is Abu, hány képkockát satöbbi tud számolni?Milyen egy részletes kis cikk volt és az egyetlen ami megjelent onnan?Máshol ez így nézett ki:[link]
Üdv, egy NV troll .
-
Manbal
senior tag
vicces gyerek vagy te....
csak egy kérdésem van hozzád, milyen megjelent AMD termékről beszélsz? a 7nm-esekről amik "jönnek?", és elhozzák az AMDnek a királyságot?
hiszem ha látom, azokat a "csúcs" TSMC féle gyártmányokat... majd a paraméterek és a tesztek után kiderül lesz e annyira ütős ez a hype (az AMDt ismerve kétséges)
-
Tigerclaw
nagyúr
Gondolom a felső és prémium kategória kivételével maradnak az elavult "pre Vega" megoldások...persze átszámozva.
-
füles_
őstag
Onnan tudhatod, hogy az AMD egy odab*szó terméket tett le az asztalra, amikor a PH! fórumban:
1.) az AMD haterek/az Intel és az NV fanok kritizálják az AMD CEO-t, hogy hogyan néz ki
2.) az AMD haterek/az Intel és az NV fanok Abut és a cikkét ócsárolják
3.) megjelenik Manbal és elkezd beszélni az Intel 10nm-es architektúrájáról, hogy az majd helyrerak mindent, a Spectre és a Meltdown pedig nem ér semmit.
Mindeközben a megjelent AMD termékről egy szó sem esik a részükről.A 28 magos Cascade Lake-X valószínűleg gyorsabb lesz pár százalékkal, de az AMD-t ismerve ez fele annyiba fog kerülni, és még a hűtése is könnyebb lesz.
-
leviske
veterán
Miért jönnének új X399 lapok? Hol marad akkor a X499?
"A fejlesztés ugyanakkor úgy néz ki, hogy gyorsabban halad vártnál, mivel a 2019-re tervezett megjelenéshez képest kicsit korábban, valamikor az év második felében már elérhető lehet az első ilyen termék."
A Capsaicin eseményen a Navi még 2018-ra volt feltüntetve.
-
Egon
nagyúr
Végre folytatódik az Abu's Magic Dreams rovat!
Kb. nekem is ez jutott eszembe a cikk olvastán. Ha csak a ph-ról tájékozódnék, és látnék egy feliratok nélkülia grafikont a piaci részesedésekről, bizisten azt gondol(hat)nám teljes bizonyossággal, hogy az AMD-nek van 75-80 %-os részesedése a CPU és a VGA piacon is...
-
MSI.Navi
tag
8 évig nem volt használható AMD CPU ez azt eredményezte hogy az Intel nem csinált semmit, Isten ments hogy bármelyik gyártó egyedül maradjon mert szint tiszta lehúzás lesz az egész.
-
vicze
félisten
Teljesen lényegtelen kb. minden ok, mert ami számi, hogy két minél erősebb szereplő legyen jelen a piacon, mert ha nincs akkor pontosan oda vezet, hogy az Intel azt csinál amit akar.
Az a vicces, hogy 2x játsszák el ugyanezt, jelenleg a Core pont ugyan azon az úton jár, mint a P4(NetBurst) és pont ugyan úgy az AMD letesz egy használható alternatívát és egyből gondban vannak.
Egyszerűen abbahagyta az Intel a Tic-Toc-ot és megállt az élet...
AMD-nek az volt a problémája, hogy nem volt megfelelő gyár. Most, hogy a mobil SoC-knek háló a Samsung és TSMC olyan fejlesztésbe kezdett amivel az Intel már nem tudja felvenni a versenyt lassan lépéselőnybe kerülnek, és ha nem csinál valami az Intel akkor nagyon gyorsan megelőzik őket.Nekünk felhasználónak a verseny lenne jó, pont olyan mint a mobil SoC szinten van, ami lassan rámászik az x86-ra. Az Intel rajongóknak az erős AMD lenne jó, hogy minél jobb termékeket kapjanak, és fordítva, aki ezt nem látja pusztán egy szimpla troll.
-
keIdor
titán
Rossz minőségű paszta szándékos használata, socket/kompatibilitás mizéria (Z170-ben is megy a Coffee Lake), Sandy Bridge-től Kaby Lake-ig fejlődés szándékos visszafogása... csak néhány példa arra, hogy de, megérdemelne az Intel pár kemény évet... főleg az első kettő miatt.
-
Z_A_P
addikt
Mindenesetre jöhetne végre egy AMD-s Kaby Lake-G, Ryzen refresh plusz új Vegával, 8 GB közös HBM plusz még DDR4, emelné a szintet a laptopok grafikai képességénél.
https://wccftech.com/amd-fenghuang-apu-3dmark-specs-performance-leak/
-
pomorski
őstag
32 mag, az szép!
-
Z_A_P
addikt
https://prohardver.hu/tema/nagy_amd_k10_topic/hsz_21524-21524.html
Mellekesen, nagyon jo lett volna ha bemutatajak azt az Uber APU-t (1.2Ghz HMB-el, stb)... en azt vartam volna.
Hopp, jott valasz is: https://prohardver.hu/tema/nagy_amd_k10_topic/hsz_21526-21526.html
-
Duddi
aktív tag
A 10 nm az Intel és intel fanok nedves álma. úgy várják mint a megváltót. De pont ahogy a 2. eljövetel ez is mindig átkerül egy későbbi dátumra.
És mielőtt megmondod hogy de már gyártanak rajta. Neked is be kell látni hogy az a 2 magos letiltott IGP-s az a 14nm esével megegyező fogyasztású (amiben megy az IGP) "termék" igen csak szánalmas képet fest a gyártástechnológia jelen állapotáról.
Nem kívánom hogy bukjanak bele de pont olyan csodát vársz tőle mint az AMD vérganok a Vegától vártak. -
.mf
veterán
"Az AMD 24 és 32 maggal rendelkező Ryzen Threadripper modellekkel készül. [...] A második generációs, Colfax kódnevű Ryzen Threadripper modellek augusztusban lesznek elérhetők"
Jön a dinnye-szezon
"Ennek a végleges neve nem ismert, de a rajta lévő Vega GPU 32 GB-nyi HBM2 memóriát kap"
Ilyen RAM-árak mellett lehet tippelni, hány számjegyű lesz az ára... "Csak tessék, csak tessék, 32 GB RAM, mellé ajándék GPU-val!"
"A Vega 20 fő extrája viszont a GMI linkek megjelenése, így az Infinity Fabric már kifelé is skálázható, amivel több, maximum négy Vega 20 köthető össze, de akár más, GMI linket használó hardverekkel is kialakítható a kapcsolat, például a processzorokkal. És a GMI a PCI Express interfésztől eltérően egy jóval gyorsabb, memóriakoherens megoldás, érdekes lehetőségeket tartogat a következő évre. Erről az AMD még nem beszélt, de nyilvánvaló előnye a rendszernek, hogy a CPU-val közös tokozásba helyezve a GPU-t, az egész konfiguráció egységesként viselkedik, vagyis a két lapka megoszthatja a virtuális- és rendszermemóriát, míg a szintén tokozásra helyezett HBC gyorsítótárként funkcionálhat."
Erről már vagy 10 éve megy a duma. Talán IBM és NV is beszélt már róla, hogy az évek óta létező, PCIe-nél sokkal gyorsabb és alacsonyabb késleltetésű NVLink is majd memóriakoherens lesz.
Mindenesetre jöhetne végre egy AMD-s Kaby Lake-G, Ryzen refresh plusz új Vegával, 8 GB közös HBM plusz még DDR4, emelné a szintet a laptopok grafikai képességénél."A következő időszak általános célja egyébként a FreeSync kiterjesztése a nappaliba, vagyis a tévékre, méghozzá anélkül, hogy a már megfelelő tévével rendelkező felhasználónak ezért fizetnie kellene. Ezzel kapcsolatban nagyon érdekes az AMD álláspontja a variálható frissítési frekvenciáról, a cég szerint ugyanis ez mindenkinek jár, és semmiképpen sem szabad prémium árazáshoz kötni, mivel nagyban hozzájárul a játékélmény növeléséhez."
Ez is egy olyan jó hír, aminek már rég ideje lenne.
Total90: ezzel magadat minősíted. Szerintem ennél sokkal több tiszteletet érdemel, nézd meg, hol volt az AMD és milyen piaci kilátásai voltak, amikor átvette a vezetést, és hogy hol tart most.
Lacccca87: "Ezek szerint kapunk még 2 iterációt a GCN-ből és csak aztuán jön valami frissebb."
Évek óta ott van az útiterveken, hogy mi lesz, ahelyett, hogy itt találgatnál...
Johnny_vT: teljesen egyetértek. Nem a raytrace-től lesz jó egy játék. Sőt, az utóbbi években rogyásig jönnek a csilivili, de teljesen lapos, felejthető játékok; ellenben néhány tíz-, tizenéves játékot még a mai napig előveszünk, az avítt grafika ellenére, mert olyan volt a játékélmény, a történet, a karakterek.
-
Atmil
aktív tag
"AMD szerint nem mindenki van oda a vízért, így a Cooler Master segítségével kifejlesztettek, egy Ryzen Wraith Ripper nevű hűtőt, ami szimplán levegővel is elvezeti a keletkező hőt. " [link]
-
-
Manbal
senior tag
válasz
Jim Tonic #16 üzenetére
ejjj látom vannak akikre hatott az ige...
majd jövőre kíváncsi leszek a szájízedre, mikor kijön az új Intel architechtúra 10nm-en, és közben meg majd szépen tálalják mellé a Ryzen "lyukait"
a Meltdown és a Spectre alapból bullshit, mert a CPU cache tartalommal kitörölheted a segged, semmi éppkézláb adathoz nem jut hozzá a hacker, nem véletlenül nem használja ki a mai napig semmi! sokkal jobban "harapnak" a tolvaj bácsik az oprendszer feletti teljes irányítás átvételi biztonsági réseken keresztül...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#06658560 #24 üzenetére
Semmi, akinek kell azoknak ott az egyutas EPYC. Nem lenne olcsóbb az otthoni modell, szóval teljesen mindegy, hogy EPYC, vagy Threadripper névért fizeted ugyanazt a pénzt.
Csak annyit, hátha ez még nem jutott el hozzátok. Amiket most hoz az AMD és az Intel, azok kiegészítik a termékskálát. Ott veszik fel árban a fonalat, ahol a mostani csúcs lerakja. Az AMD ezt elviszi 2000 dollárig, míg az Intelnél 4000 dollárról szól a pletyka. Egyszerűen az van, hogy a szerverpiaci megoldást átöltöztetik asztaliba, de ettől még nem lesznek olcsóbbak.
-
Dilikutya
félisten
Ezek munkaállomás processzorok, nem otthoni gépekbe valók. Ebben a szegmensben már 2010-ben is volt 8 magos processzor, míg asztaliban most kezd megfizethetővé válni. És hazugság lenne azt állítani, hogy túl sok olyan játék van, ami érdemben megdolgoztatja mind a 8 magot. Sőt, a 4C/8T i7-ek is inkább az egyszálas teljesítményük miatt erősek, ott se minden szál izzad meg rendesen. Több múlik a VGA sebességén és memóriáján, még a RAM órajele sem olyan lényeges, sőt, a mennyisége sem, most tartunk ott, hogy a 8 GB komolyabb új játékoknál már kevés lesz lassan, elvétve akad, ami ennél többet is megkövetel. Más kérdés, hogy ha van több memória, tud vele mitkezdeni, de ettől függetlenül a kevesebb sem baj még.
-
Atmil
aktív tag
Szerintem, nagyon rendben van, hogy kialakult egy egészséges versenyhelyzet. Ez a processzor pont azt tudja, amit a célközönség elvár tőle. Már leírták, hibák mindegyik újonnan megjelenő processzorban voltak és lesznek.
Én is olvastam az előd hibáiról és erősségeiről is. Ezért vettem Ryzen 7-tet.
Mellesleg előtte volt i7 6700K, i7 7700K. Mindegyiknek voltak hibái. Pl. a paszta miatti melegedés.Nem vagyok sem Amd fan, sem Intel fan. Azt veszem amelyiket jobbnak találom a saját igényeimhez.
Ennyi. -
törölt tag
Ez a magyarázat nekem kicsit sántít a miért nem lesz nyolccsatornás memvezérlő kérdésnél. Mi gátolná meg abban a céget, hogy ne adjon ki egy top vonalat, esetleg egy automatikusan kapcsoló procit, s mellé egy abszolút csúcs alaplapot, ha nem az EPYC piacának megnyesése, így az ottani profit elvesztése? Miközben azért még mindig ott lenne az opció, hogy HEDT és szerver nem ugyanazt igényli.
-
djculture
félisten
Memória kezelés is elég kókány ezeknél. Annyi inkompatibilitás van velük mint régen még a slot a-s termékeknél
Erőben fejlődtek és elég jók de közben meg támogatásilag egyre szarabbak. Régen pont fordítva volt.
S_x96x_S: Ettől nem kell félni ezek nem játékra valók. Pont hogy a játék szoftverek alig használják ki a processzorok erőforrásait inkább a vga meg a memória az amiból semmi nem elég jó...
-
S_x96x_S
addikt
matematika kedvelőknek - folytassa a sorozatot ..
INTEL HEDT: 18core -> 28core -> 38?? -> 48??
AMD HEDT: 16core -> 32core -> 64?? -> 128??4-5 év és a játékok egy részéhez 32core kell ..
-
quarros
tag
válasz
Jim Tonic #16 üzenetére
"Az Intel CPU-i meg hemzsegnek a lyukaktól..."
Tény!De értelmetlen hasonlitgatni a kettőt, mert mindkettőnél találnánk csontvázakat a szekrényben. A threadripperben ez volt a hiba és kész. Egy ekkora architekturális generáció ugrásnál törvényszerü hogy lesznek hibák az első körben.
Remélem hogy az új threadripper széria majd orvosolja ezeket a random buszhibákat mert engem eddig ez tartott vissza attól hogy én is beruházzak egyre.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ahogy látszik a Computexből, idén a jobb perf/wattra mennek csak. Egyértelműen ez az aktuális Zen ereje, és ezt a lovat akarják megülni. Szóval szerintem nyers teljesítményben jobb lesz az Intel, mert egyszerűen fogják magukat és beállítják az órajelet egy magasabb TDP-hez, nem törődve a perf/wattal.
Ez egyébként nagyon érdekes már most a kommunikációban. Az AMD folyamatosan a perf/watton rugózik, míg az Intel az abszolút teljesítményen. Ők már nagyjából tudják, hogy miben lesznek jobbak, és már most úgy adják elő, hogy ez volt a cél.Az abszolút teljesítmény csak jövőre kap szerepet a 7 nm-es EUV node-on, a Zen 2-vel.
-
X Factor
addikt
válasz
Johnny_vT #11 üzenetére
Valaki magyarázza már el nekem, hogy mi a fészkes francért van mindenki ennyire ráizgulva a ray-tracingre?
Mert cinematic render-ben scene-től függően 10-50X gyorsabb render időt tudsz tolni, mintha mindez cpu based lenne.
Te most arra gondolsz, h. olvasgattál miszerint game graphics szinten is kezdik pedzegetni h. lehetne lehozni a mainstream-be. Ettől független a technológia régóta velünk van.
Nézd meg mire képes a ray tracing egy octane-l,vagy egy redshifttel és egyből szembeötlőbb lesz, h. miért is fontos
-
-
keIdor
titán
Pedig nem úgy néz ki... a 32 magos Threadripper ellenfele az új 28 magos Cascade Lake lesz, és valószínűleg az AMD CPU-ja most már gyorsabb lesz.
Hiába tud papíron az Intel 5GHz-en járni, a valóság az, hogy 500W-ot eszik úgy, vízzel sem hűtesz le akkora hőmennyiséget akkora területen.
-
quarros
tag
A threadripper abban volt lufi hogy nem hozta az elvárható stabilitást mindenben. A PCI-e buszon hibázik sok esetben, és bár ez elvileg szoftverrel orvosolható lenne, ennek ellenére még idén x bios frissités után is probléma sokaknál fent áll. (Félreértések elkerülése végett: Nekem nagyon tetszik az irány amit az AMD megcélzott, de még némi csiszolásra szorul)
-
Johnny_vT
senior tag
Valaki magyarázza már el nekem, hogy mi a fészkes francért van mindenki ennyire ráizgulva a ray-tracingre?
Elolvastam 3-4 cikket és összefoglalót róla, értem mi ez, de mégis __mi__a__búbánatos__fenéért__ kezeli az egész ipar ezt a tök jelentéktelen, de cserébe kifejezetten erőforrásigényes technológiát úgy mint a Messiást? Komolyan nincs jobb dolguk?Mondjuk dolgozhatnának a fizikán, a továbbfejlesztett tesszeláción, új élsimítási eljárásokon, élethű füstön, vagy az ebben a cikkben említett AI-részegységhez hasonlóan fejleszthetnének részfeladat-specifikus gyorsítókat az új videókártyákra.
Egy laikus
Szerk.: vagy csak az egyik fél jobb volt belőle mint a másik, erre a másik fejlesztett, erre az egyik visszavágott és így tolják egymást előre valódi indok nélkül?
-
Lacccca87
addikt
Ezek szerint kapunk még 2 iterációt a GCN-ből és csak aztuán jön valami frissebb.
Szerintem amugy egyik gyártó se tudja hogy mi a fenére lenne szükséges az elkövetkező években igazán és inkább csak húzzák az időt, hogy kiderültjön ( VR/AR, gépi tanulás, ray trace stb..).
Szerintem most először fog eljönni za az időszak amikor a Software fogja megmondani hogy merre fejlődjön a HW és nem fordítva.Mindkét oldalon következő lépésben csiszonak egyet a jelenegi GPU-kon 20-30% átlag teljesítmény növekedésel, következő lépésben kisebb csíkszélre rakják ami a fogyasztáson segít majd így megint mehet a plsuz teljesítmény. Szerintem ez lesz kb az utiterv.
-
arn
félisten
Igy egyre valoszinubb a 16 magos zen2 mainstreamen.
-
.LnB
titán
Végre folytatódik az Abu's Magic Dreams rovat!
Az a proci család az durva lesz.
-
Dtomka
veterán
Dinnye?
Tudom nem játékra lesz, de kíváncsi lennék, hogy szerepelnének...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Minden, ami Unreal Engine
- Háztartási gépek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon
- További aktív témák...
- Intel Core i7-14700K processzor eladó!
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- AMD Ryzen 7 5800 Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest