- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hobby elektronika
- Kompakt vízhűtés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
Nekem még a régi I5-3470 nem panaszkodok én el vagyok vele
Azért intel se kell félteni, éveken át jól megszedte magát. Az FX 2012 óta volt egyedüli mainstreamként piacon, 2017-ben jött a zen. + Még mindig az intel a piacvezető, steamon van ilyen felhasználói statisztika az a játékosok 80% intel processzort használ , maradék 20% amd. Nem kell őket sajnálni, úgy is vissza jönnek csak a költségvetést is az ember megnézi mennyivel több pénze van az intelnek.
Sandy Bridge annyira jól sikerült, hogy mindig 5-10% teljesítményel volt jobb a következő generáció és ebből is durván megszedték magukat. + Pont az intel az akinek nincs vészhelyzetre terve?
Én mindkét gyártót bírom, mondjuk szívem szerint inteles vagyok. De most a Meltdown botrány miatt biztos nem vennék 8700K.
+ Szerintem a 8 magos coffee Lake még nem lesz szörnyeteg, inkább a jövőre megjelenő Ice Lake lesz a nagyobb előrelépés főleg a 10 nanométer miatt. Az biztos kisebb all core turbo orajelet kap mint a 8700K.
-
carl18
addikt
Ryzen 7 2700X ez megfelelő csere volna a számodra, vagy esetleg a 8/16 coffee lake ami idén év végén jöhet.
I7 7820X hát a HEDT platformot szerintem oda veri a 9700K vagy legyen bármi is a neve.A 8700K is odaverte a I7-6800K 6850K-t.
Azért elég durva ennek a tesztnek az eredménye is, még egy érv a Ryzen mellet
-
carl18
addikt
válasz
Tigerclaw #149 üzenetére
És mi van azokkal akik random bemennek egy info boltba és szimplán számok alapján vesznek processzort.
Én néztem pár amcsi tesztet, és ott elég sok amerikait meggyőzött a Ryzen.Már csak az árazás miatt is jó vétel a ryzen, vagy ha valakit munkára rak össze gépet.
Azért vannak nem csak elvakult fanatikusok, szimplán az ember azt választja amelyikkel jól jár.Például egy Ryzen 5 1600 vs I7 8700K szinte féláron adja az amd a Ryzent.
Ahova kevés lesz a Ryzen 5 oda a 8700K se lesz elég.Nyilván vannak gyártó fanatikusok is, de valaki mint például én személyes tapasztalat vagy tesztek alapján választ. Azért a Ryzen elég jól feljött, + én követtem a piacot és mielőtt a Ryzen megjelent az intel 6900K 1000 dollárért adta, ez volt 2017 elején aktuális. Eltelt másfél év és jobb processzort kap az ember mint a 6900K szinte harmadáron
Ryzen 7 2700X 329 Dolcsi asszem és elégé ott van a szeren
-
carl18
addikt
válasz
Tigerclaw #94 üzenetére
Hát valóban a játékok jelenleg el vannak 4 maggal, 8 szálal biztosan. De azért én olyan vagyok akik nem szeret mindig fejleszteni. Ha 16 magot kidob az AMD jó áron, akkor elég jó vétel és jó pár évig hű társa lehet az embernek.
De lehet elég volna a 8 mag 16 szál, hátha azok ára 60E szintre csúszik
Kíváncsi leszek az árazásra, az intelnek meg úgy is lépni kell valamit.
Mire az intel 8 magot adja mainstreamba, az amd rögtön válaszol neki magszám duplázásával.De ott lesz még a Ryzen 3 és Ryzen 5 is a jövőben. De olvastam hogy 2021 fele teljesen átlagos lesz a 8 magos processzor.
-
carl18
addikt
válasz
#74018560 #83 üzenetére
Hát a tánc videóimat ha megvágom és renderelem akkor nem volna határ
Nyugodtan mehetne rá minden effekt + felbontás is akár 4K
Játékok miatt meg a Future proof, i5-3470 van most, és én szeretnek nagyot fejlődni
4 magról 16/32 szálra elég nagy fejlődés, és biztos érezhető előrelépésDe az se rossz ha renderelés közbe tudok játszani
3470 2012 óta meg van, és nem 2 évre veszem a processzort
Jövő álloság miatt kéne amúgy a 16 magos ryzenAzért az egy jó darabig csak tartaná magát.
-
carl18
addikt
Ha a ThreadRipper megkapja a 24/32 magos változatokat, akkor a Mainstream fejlődik 16 magra?
16 mag 500 dolcsiért nem is volna rossz vételHa valóban ilyen lesz a fejlődés fel lesz adva a lecke az intelnek
Az intel idén év végén adja ki minden igaz a 8 magos Coffee Lake-t.
Amd erre válaszl azzal hogy piacra dobja a 16 magot 7 nanométeren
Micsoda troll, megduplázza az amd ismét a magokatHa ez a 16 mag értelmes árba csúszik, kajak én is bevállalnám. Elég durva magháború indul el manapság
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Spórolós topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kuponkunyeráló
- Horgász topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest