Új hozzászólás Aktív témák
-
keembo
tag
Nekem meg i7-860am van, jelenleg mindenre elég, mégis örülök az AMD erősödésének, mint felhasználó. Egyes buta vérfanok (akármelyik oldalon) csak a saját retardáltságukat bizonygatják azzal, ha foggal-körömmel ragaszkodnak/örülnek annak, ha a másik oldal eltaknyol. Nem is mondanék nevet (Manbal gyerek), ha nem folytonlagosan tennék, flameet, ellenszenvet keltve. Remélem egyszer meggyógyul vagy kibannolják. Mindkettő emelné a fórum színvonalát.
-
keembo
tag
Ameddig kielégíti az igényeimet/úgy hozzák az anyagiak. Ezelőtt ph II x4 955BE volt, ami csak egy kicsit marad le a mostani mögött, viszont a bátyámnak kellett egy félkonfig és pont láttam egyet hardverapron. Megvettem magamnak, az én régim meg ment a bátyámnak. Ha nem kellett volna neki akkor vas, még mindig a 955BE dobogna a gépemben és elég lenne az is per pillanat. Ha most azonnal kellene új vas, Ryzen alapú lenne, nem vitás.
-
nagyúr
Én 4200-ről váltottam ryzen 5 1600-ra! Mesés! Imádom. Az intelt nem néztem, mert nekem annyit nem ért meg. Olcsón raktam össze jó gépet. Intelnél legaláb +50-60k lett volna még. Hanem több.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Tigerclaw
nagyúr
Jó kérdés, hogy megosztanak-e üzleti, technológiai titkokat az új cégükkel. Én arra tippelek, hogy nem, de ugye ez az egyéntől függ. Ha azt tennék, kb. lehúzhatnák rövid úton a karrierjüket, mert akkor az új cégnél úgy mutatkoznának be, mint egy nem lojális ember, akire nem lehet semmilyen titkot bízni...ergo ha majd tőlük lép majd, az Intel titkai sem lesznek szentek számára.
Persze a munkájába be fognak épülni valamennyire az ott szerzett infók, tapasztalatok, szóval pl. ha zsákutcába jutottak egy ötlettel az előző cégénél és ugyanaz felmerül az újnál, akkor nem fogja hagyni, hogy elcsesszenek X időt és Y pénzt ugyanarra.
Én amúgy nem értem, hogy ilyen kritikus pozíciókban lévő emberek hogy mehetnek át mindenféle kivárási idő nélkül a közvetlen konkurenciához. Alapból úgy kellene felvenni az ilyen embereket, hogy válallja, hogy mondjuk 1-2 évig nem megy át a versenytárshoz, amiért cserébe persze jó ki lelépési pénzt kap.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
proci985
MODERÁTOR
skylake X negycsatornas s2066on. ha lehozzak s3647re akkor hat, de ahhoz meg gyakorlatilag szerverlap kell (ld ROG dominum felepiteset, avagy a lap bal oldalan a nagy semmit ahova normal esetben a masodik CPUsocket megy).
ameddig nincsenek tesztek (es nincsenek), addig nem lehet tudni, hogy pl egy webszervernel ahol az IOPS erdekes ott hasonlo orajelen van-e kulonbseg az EPYC es a Threadripper2 kozott.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Tigerclaw
nagyúr
Nem vagyok szakértő a területen, de mivel most pariban vannak az Intellel, szerintem még pár generáció simán belefér lemaradás nélkül. Eddig is főleg a gyártástechnológia volt a gyenge láncszem, mert 28nm-en érthetően nem tudták tartani a lépést a 20 majd 14nm-es megoldásokkal szemben. Most sincsenek pariban, mert az Intel már hosszú évek óta 14nm-en van, míg az AMD még csak belekóstolt a Ryzennel a dologba.
Azt mondjuk nem tudom, hogy az új 12nm-es gyártás hogy viszonyul az Intel 14-eséhez. Sokat fog számítani, hogy mikor tud az Intel átállni teljesen a 10nm-re és erre mikor tud válaszolni az AMD a TSMC, Samsung, Global Foundries gyártók valamelyikével. Az architekturával nem lesz szerintem porblémájuk. Az most is jó és évről évre csak jobb lesz.
Én mondjuk hiányolom az alsó kategóriát az AMD-nél és a Mobil szegmensben is vannak lyukak. Kellene valami a Core M ellen és a Kaby Lake G ellen is.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mozilla Thunderbird
- Revolut
- Elektromos autók - motorok
- Gaming notebook topik
- BMW topik
- PlayStation 5 Pro teszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest