Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
Nem vagyok szakértő a területen, de mivel most pariban vannak az Intellel, szerintem még pár generáció simán belefér lemaradás nélkül. Eddig is főleg a gyártástechnológia volt a gyenge láncszem, mert 28nm-en érthetően nem tudták tartani a lépést a 20 majd 14nm-es megoldásokkal szemben. Most sincsenek pariban, mert az Intel már hosszú évek óta 14nm-en van, míg az AMD még csak belekóstolt a Ryzennel a dologba.
Azt mondjuk nem tudom, hogy az új 12nm-es gyártás hogy viszonyul az Intel 14-eséhez. Sokat fog számítani, hogy mikor tud az Intel átállni teljesen a 10nm-re és erre mikor tud válaszolni az AMD a TSMC, Samsung, Global Foundries gyártók valamelyikével. Az architekturával nem lesz szerintem porblémájuk. Az most is jó és évről évre csak jobb lesz.
Én mondjuk hiányolom az alsó kategóriát az AMD-nél és a Mobil szegmensben is vannak lyukak. Kellene valami a Core M ellen és a Kaby Lake G ellen is.
-
Tigerclaw
nagyúr
Jó kérdés, hogy megosztanak-e üzleti, technológiai titkokat az új cégükkel. Én arra tippelek, hogy nem, de ugye ez az egyéntől függ. Ha azt tennék, kb. lehúzhatnák rövid úton a karrierjüket, mert akkor az új cégnél úgy mutatkoznának be, mint egy nem lojális ember, akire nem lehet semmilyen titkot bízni...ergo ha majd tőlük lép majd, az Intel titkai sem lesznek szentek számára.
Persze a munkájába be fognak épülni valamennyire az ott szerzett infók, tapasztalatok, szóval pl. ha zsákutcába jutottak egy ötlettel az előző cégénél és ugyanaz felmerül az újnál, akkor nem fogja hagyni, hogy elcsesszenek X időt és Y pénzt ugyanarra.
Én amúgy nem értem, hogy ilyen kritikus pozíciókban lévő emberek hogy mehetnek át mindenféle kivárási idő nélkül a közvetlen konkurenciához. Alapból úgy kellene felvenni az ilyen embereket, hogy válallja, hogy mondjuk 1-2 évig nem megy át a versenytárshoz, amiért cserébe persze jó ki lelépési pénzt kap.
-
Tigerclaw
nagyúr
A GE jelzésű APU-król lehet már tudni valamit? Mármint elérhető lesz-e nekünk, mikor és mennyivel lesz drágább mint a G-s verzió?
-
Tigerclaw
nagyúr
Arra gondoltam, hogy lassan került a boltokba anno az első Ryzen generáció és a ZEN + nál arra tippeltem, hogy ez megismétlődik, vagyis kb. 2 hónapos lépésekben jönnek az új R7, R5, R3 modellek. Ezek szerint most gyorsabb a dolog. Ahogy látom az árukeresőn, hogy az R7 és R5 már kapható és csak az R3 hiányzik
-
Tigerclaw
nagyúr
A DIY az USA-ban is csak a "geek"-ek területe...sőt ott az átlag ember inkább vesz egy Dell, HP, vagy akármilyen márkás premade konfigot, mint hogy a helyi számtek boltban válasszon egy általuk összerakott megoldást. Ezek a cégek pedig az Intelt preferálják még ha talán nem is önszántukból.
Ott bemennek a Best Buy-ba, vagy online rendelnek egy custom Dell-t.
Itthon viszont a cégek kivételével kvázi senki nem vesz márkás asztali gépet. Se a hozzá értők, se az átlag user. A helyi boltok preferenciája dönti el, hogy mit ajánlanak. Emiatt és a Ryzen sikere miatt százalékosan talán még jobban is nőhetett az AMD részesedése, mint mondjuk az USA-ban.
-
Tigerclaw
nagyúr
Én ma szerintem Ryzen-t vennék ha lenne extra pénzem a gép fejlesztésre, mert ott a pénzemért többet kapnék, de azért megvárnám hogy a ZEN+ megjelenjen és kicsit igazodjanak az árak. Ráadásul az Intelnél nagyon nem tetszik, hogy egy alaplap gyakran csak egy CPU generációt szolgál csak ki.
Viszont, ha olyan processzorom lenne ami neked van, biztos nem cserélnék még 1-2 évig, mert felesleges, hacsak nem munkára használod és váltanod kell valami sokkal komolyabbra. Igazodni kell az új tempóhoz. Nincs értelme olyan sűrűn processzort cserélni, mint régen. Az AMD most a felzárkózás és a gyártástechnológiai váltás miatt nagyot ugrott, de mostantól ők is várhatóan az évi +5-10% -os teljesítménynövekedésre állnak be, az Intelhez hasonlóan. Én azt mondom, hogy 4 évente elég processzort cserélni, hacsak nincs extra oka és értelme. Én vagy 7 éve használom ugyanazt a CPU-t, de tökéletesen elég arra amire én használom ritkán. Persze ha a PC-m naponta használnám, vagyis az lenne a fő gépem, azért váltanék valami újra, de csak a fogyasztás miatt.
-
Tigerclaw
nagyúr
Nem hiszem. Az AMD beérte bizonyos tekintetben, de nem mindenben. A gyártástechnológia területén van azért pár év előnyük. Arra tippelek hogy ha ők botladoztak a 10nm-en, a többi chipgyártó is fog.
Amúgy meg az AMD láthatóan nem tudja pénzre váltani a tudását, így a nagy lé továbbra is az Intelhez folyik be, ami nekik kedvez. Drukkolok az AMD-nek, de szerintem se a ZEN+, se a ZEN 2 nem fog piaci áttörést hozni nekik. Láthatóan nincsenek erőforrásaik hogy rendesen gyártsanak, és folyamatosan késnek a termékeikkel. Ráadásul aki vett egy első generációs Ryzen-t, jó eséllyel nem fog 2-3 évig upgradelni. A DIY szegmens csak lélegeztetőgépen tartja az AMD-t.
Új marketingstratégiát kellene próbálniuk, mert láthatóan nem elég hogy jó a termékük. Nem építenek rájuk az OEM-ek, ez a fő problémájuk és amíg a boltokban 30 inteles modellre jut 1 AMD-s, addig maradnak ahol voltak.
-
Tigerclaw
nagyúr
A professzionális felhasználásra szánt megoldásoknál, mint a Threadrip vagy az EPYC, profitálni lehet a több magból, de a mainstream felhasználás valahol 2-4 mag körül mozog a használt szoftvereket és a teljesítményigényt tekintve. Komolyabb játékoknál is elég a 4-8 mag és még ott is az a jellemző, hogy pár mag viszi a munka nagy részét, és a többi csak tessék lássék bedolgozik, egy-egy részfeladatot víve. Ez a 8, 16, 32 mag egy kényszerpálya az AMD-nél, mert egy chippel akarták lefedni a "teljes" spektrumot, R3-tól R7-ig.
Most viszont hegyekben állhatnak a termelés felfuttatásával a tökéletes vagy majdnem tökéletes chipek és ez is egy piaci rés, ahova betömhetik, még ha elég kicsi is lehet rá az igény...főleg hogy nyakukon az új széria is. Mondhatni a lehetetlennel próbálkoznak, de minden pénz jól jön.
-
Tigerclaw
nagyúr
Gondolom az új széria előtt még ki akarnak szórni a "régi" chipekből. Elég sok maradhatott raktáron, hiszen egy chipet gyártanak és egyre javulhatott a kihozatal. Sok lehet a teljes értékű chip a raktáron lévők közül, amit nem akarnak kiszórni R3-asnak, R5-ösnek.
-
Tigerclaw
nagyúr
Gondolom a felső és prémium kategória kivételével maradnak az elavult "pre Vega" megoldások...persze átszámozva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest