Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Apple asztali gépek
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
barez
csendes tag
Nekem általában még bírja fél évesen a 12-13 órát külső monitorral, LAN-os kapcsolattal, külső egér+bill-el.
(igaz, hogy az USB hub külső tápos, talán ez is számít vmennyit)
Tegnap 8,5 óra alatt 45%-ig ment le az akksi töltöttsége 100%-ról.
Vannak időszakok, amikor teljesen megőrül. Ugyan azt csinálom, mint máskor, ugyan azok a programok futnak, feladatkezelőben sem látok semmi gyanúsat és mégis lehúzza az akksit 6-7 óra alatt. -
margithid
veterán
-
margithid
veterán
válasz
pushalias
üzenetére
Igen, proci tuti elég lesz, ahogy a tárhely is.
Ram minimális mennyisége meg csak nem megy fel 1 GB-ról 2-re. (azért az ajánlott mennyiégnél jobb dupla annyinak lenni)
Ezért is veszem amúgy ezt a tabletet, mert felesleges igy várni win9-es tabletekre, ha ez is meg fogja "kapni". -
margithid
veterán
válasz
pushalias
üzenetére
Szeritnem én is igy fogom használni többnyire, mivel van asztali gépem.
Akkus üzemidő meg nagyon meggyőző, habár a 11 órát azért nem hiszem el
Szeritnetek win9 majd rá fog menni? Gondolom lesz olyan upgrade akció mint win8 esetén, hogy 5000 Ft-ért megkapta egy win7 vagy xp user a win8at.
Hardver elvileg megfelelő kell, hogy legyen hozzá. -
margithid
veterán
Na megrendeltem én is, pénteken elvileg itt lesz, 64 GB-os 109900 Ft-ért.
Remélem nem csalódok
-
n42
tag
sziasztok, a t100-nak akkor most jobb a töltése, amely 500gb-vel van szerelve, vagy sem?
-
gghrtz
őstag
Most meg azt jatsza a T100, hogy nem akar lemenni alvó állapotba csomószor.... Néha lemegy, néha nem. Ma ezzel merült 18%-ot feleslegesen.
Repülőgép üzemmőd bekapcsolva, minden progi offolva pedig. :'(( Szóval most nem alvóban merül sokat, hanem egyáltalán nem alszik.... -
Blyan
félisten
-
gghrtz
őstag
Azt nem tudja valaki, hogyan lehetne az érintős billentyűzetet valami Android-szerűre állítani? Marhára nem tudok vele gépelni, mert rajta vannak az ékezetes betűk is, és így tűl sűrű és nem is esik kézre.

-
válasz
The Exiled
üzenetére
Itt még olyan jön közbe,hogy ugye a HDD-t csak akkor tudod használni,ha netbookként használod.Ha sokat használnád tabletként,ott már nincs HDD.
Épp most készül venni egy ismerős ilyen gépet,kértem,jól gondolja meg,hogyan is akarja majd használni.
Én is a sima 64GB-os verziót favorizálom egy 64 GB-os micro kártyával. -
The Exiled
tag
válasz
balumachine
üzenetére
Én perpill a 64+ 500-ast használom vígan, a hdd-n kb alig tárolok valamit elférek a belső memórián, de ez még később változhat. A biztonság kedvéért egyébiránt nemárt egy sd kártyát beszerzni, 2-3 játékot tartok rajta, hogy legalább ne a vinyóról olvassa őket, az akkuzabálás miatt. Egy 64 gb-s kártyát 14 ezer körül már kapsz, ha még 1-2 hónapot spórolsz rá a megvétel után bőven megéri.
-
gghrtz
őstag
válasz
balumachine
üzenetére
Ezt csak te tudod eldönteni a saját igényeid alapján. De egy biztos, a 32GB-os modellt NE vedd meg.
-
balumachine
csendes tag
Sziasztok!
Hamarosan belépek a T100-as tulajok körébe. Azt viszont még nem sikerült eldönteni ,hogy melyik legyen a befutó. Kérdésem az ,hogy mennyire van létjogosultsága 32GB SSD +beépített winyónak(esetleg valakinek tapasztalat ezzel a típussal) , mennyit foglal a rendszer alapból ? Illetve ha ez szerintetek nem jó, akkor melyik a jobb választás a 64GB SSD +sd kártya/pendrive/külső merevlemez vagy a 64GB SSD +beépített winyónal?
Előre is köszi!
-
Maxtreme
addikt
nálam viszont a 64gb/class10 samut evo-t random időközönként eldobálja

Ezek szerint még mindig igaz az a "városi legenda", miszerint samsungot nem ajánlanak tabletekhez és telefonokhoz. (anno a gainward tabletem, és a zte telefonom is ugyanezt művelte a samsung kártyákkal)
Azt hittem mára ez már normalizálódott, ezek szerint mégsem. Az előző 16-os Kingston-al vidáman elvolt az Asus. -
gghrtz
őstag
Másik hasznos böngésző tipp: Beállításokban van olyan, hogy nagyítás funkció. 125%-on nagyon jól olvashatóak lesznek a weboldalak. Igaz álló nézetben nem fér ki minden weblap, de nekem így is megfelel.
Megjött hozzá mymemory.co.uk-ről is a class10-es SanDisk 32GB-os mSD is. 6000 pééz volt szállítással.
Kb. 9-11MB/s-mal lehet rá másolni. -
margithid
veterán
A T200 várható itthoni áráról és megjelenéséről van valami hír?
-
gghrtz
őstag
Most vettem eszre, hogy van a bongeszoben olyan funkcio, hogy olvsas, es nagyon jo vele a hireket olvasni.
-
DEARevil
tag
válasz
The Exiled
üzenetére
Köszi! Így már világos

-
gghrtz
őstag
válasz
GazVezír
üzenetére
Köszi! Tegnap pont felraktam en is, mert emlekeztem, hogy ezt az egyet nem raktam fel, mert figyelmeztetett, hogy mar fent van! Köszi mégegyszer a segítséget! Így most már 6 ora alatt 2%-ot merült ami egesz barati szerintem. Most a top 5 offenders már 0%-on van, és zöldek!
Köszi mégegyszer! Már kezdtem megijedni, hogy a 2 Kínából rendelt 50k-s dzsunka Androidos tabletem után, az Asusszal is szenvedem kell.... -
The Exiled
tag
válasz
DEARevil
üzenetére
Ami alkalmazás van wp, egy része an 8.1-re is. Van a modern felületen egy windows store alkalmazás, onnan le lehet tölteni az alkalmazásokat. Ezen felül a windows store webes felületét is használhatod, minden alkalmazásnál kiírja, hogy mikkel kompatibilis. pl.: Soulcraft van rá [link]
btw: ti nem tapasztaltátok azt, hogy az store app nem jelenít meg rengeteg találatot? a tableten kicsit jobb a helyzet, de laptopra konkrétan a webes felületről kellett leszednem a facebook-ot. ellenben ha webesn kidoja a keresés, és rálépek, akkor rögtön megnyitja az alkalmazásban, de keresésben továbbra sem látom

-
GazVezír
tag
Pont ugyanezzel találkoztam én is. Sok ötletem nem volt, elballagtam az Asus Support oldalára, majd frissítettem a drivereket. A figyelmeztetést figyelmen kívül hagytam, miszerint a letöltött csomag régebbi vagy megegyező a gépen lévővel.
Ez az, amit leszippantottam: Intel SOC Driver Package HOTFIX
-
DEARevil
tag
Sziasztok!
Volt szó valaki részéről, hogy a windows phone és w8.1 appok hogyan is vannak. Sok videót néztem és nem nagyon értem. Egy kis felvilágosítást kérnék. Szóval vannak a Metro appok, de ilyenek is vannak, mint pl a six gun vagy a soulcraft win 8.1-re? Ezeket a google vagy a windows play áruházában láttam, de futnak win 8.1-en is? Szóval akkor a programok és appok hogy is vannak?

-
gghrtz
őstag
válasz
GazVezír
üzenetére
Hello! Megnéztem a parancsnak a kimenetét, és ezek voltak bent:
Intel SD-állomásvezérlő (\_SB.SDHB)
Fx Device
100%
1:21:51xHCI-kompatibilis USB-állomásvezérlő (\_SB.PCI0.XHC1)
Fx Device
100%
1:21:51Broadcom 802.11abgn Wireless SDIO Adapter
Networking
100%
1:21:51Maintenance Phase
PDC Phase
100%
1:21:50I2C Controller (\_SB.I2C7)
Fx Device
99%
1:20:58Amikor alvó állapotba helyezem, akkor repülőgép üzemmódban van, és SD kártya sincs a gépben. Ez elég érdekes. Lehet ezzel valamit kezdeni?

-
Blyan
félisten
válasz
JockeyEwing
üzenetére
-
gghrtz
őstag
válasz
GazVezír
üzenetére
Koszi kiprobalom ma. Az is lehet, hogy a frissitesek miatt merult ennyi. Most nincs vele bajom. Mar kicsit tobb, mint egy oraja hasznalom, es eddig 10%-ot merult. De alvo allapotban is merult eleg sokat ahhoz kepest. Valaki nem tud valami megoldast, mint Androidon, hogy a weboldalakat a bongeszo a kepernyo szeleig kihuzza? Mert ugy nagyobb lenne minden es nem kellene allandoan nagyitgatni.

-
GazVezír
tag
Szerencsére akad a Windowsnak baráti megoldása. Adminisztrátori jogokkal futtass egy parancssort, ahova a következőt pötyögöd be:
powercfg sleepstudy duration 1 output c:\Users\Felhasználóneved\Desktop\sleepstudy.html
A duration opciót igény szerint állítsd be, azaz, hogy pontosan mekkora időintervallumban szeretnéd vizsgálni a rendszer alvásban töltött állapotát. Csinos kis html kimenete van egyébként.
Nekem driver problémáim voltak, újratelepítés segített, bár olvastam, nálad már a legfrissebb meghajtók futnak. Reméljük kibújik a szög a zsákból.
-
vASalo
tag
Hasznalja valaki dlna szervernek a kis transformeret?
Letezik olyan dlna szerver, ami a tablet piheno modjaban is mukodik?Udv, vASalo
-
gghrtz
őstag
Valaki probalkozott mar allitani szinprofilt a tableten? (Nekem kicsit zoldes volt a kijelzo arnyalata) Nekem az ujabb szerias kijelzo van a cuccban, es egy kulfoldi forumon olvastam beallitasokat, amik nekem egeszen bejottek. Intel driverben alligattam.
Megjelenito > szin
voros: fenyero: 15, kontraszt 48, gamma 0,7
zold: fenyero: 9, kontraszt 48, gamma 0,7
kek: fenyero: 19, kontraszt 48, gamma 0,7
fejlett beallitasok: Árnyalat: 0, Telitettseg: 52Ja es valamiert sokat merul alvo allapotban. Pedig repulo uzemmodban van, es a programok is kivannak love, meg minden driver a legfrissebb. Elore is koszi a segitseget!

-
gghrtz
őstag
Akkor marad a reinstall. Csinalsz egy USB-s win8.1 x86 telepitot, F2-vel lehet belepni a biosba indulasnal. Tobbet nem tudok mondani az ujrahuzasrol.
-
gghrtz
őstag
Feldatkezeloben uj feladat>explorer.exe>ok. Ezt probald meg hatha.
-
Simi87
senior tag
Sziasztok. egy kis segítségre lenne szükségem.

vettem egy ilyen kütyüt, és kinullázás után, csak a fekete háttér, és a nyílkurzor fogad. lehetséges, hogy amikor a borjú kinullázta, elszállt róla a windows is?

elnézést a hülye kérdésért, de Mac-et használok. utoljára Win98-at nyúztam. -
Blyan
félisten
Valaki volt aki már ezt próbálta? link
-
gghrtz
őstag
Nekem sincs windows logo a gepen. Egyebkent a hatuljan erről a lakozott retegrol azt hittem eloszor, hogy valami folia amit lelehet szedni
Nagyon pozitiv a gep eddig. Tabletol ezek utan csak windowsos lesz. Rendeltem mar hozza 32GB-os micro SDHC-t a mymemoryrol, meg ebayről ilyen belecsusztatos 11"-es tokot aminek van kenguruzsebe, hogy szetszedve is tudjam tarolni benne, meg hdmi kabelt, es hdmi dvi atalakitot.
Ja meg két wless egeret kemény 1000-1000 forintért. Valakinek van tapasztalata az ilyen 1000Ft-os ebayes egerekről? -
Blyan
félisten
válasz
Neil Watts
üzenetére
Aha így, a 32-es hdd nélkülieken (de lehet a 64-esen is) van, vagyis volt a megjelenéskor.
De a Surface-szel ellentétben, ez csak egy logó, ott meg az egy start gomb. -
-
Blyan
félisten
válasz
Neil Watts
üzenetére
Welcome aboard! Van windows logód a tablaten?
(nincs semmi jelentősége, csak kérdezem. nekem nincs) -
Uraim, a tegnapi nappal beléptem a táborba egy 64+500GB-os példánnyal.

Üdv. core2
-
Blyan
félisten
válasz
margithid
üzenetére
Gyakorlatilag ez egy PC, ergó ameddig a hw bírja addig pont annyira és úgy lehet használlni, mint bármely notebookot vagy asztaligépet.
A vírusírtót meg a fentiek függvényében gondold át.
Nincs olyan, hogy mobilos alkalmazás, metrós alkalmaazások vannak, de azok desktop gépen lévő pont ugyanilyen windows 8.1-el használhatóak.
Nekem úgy tűnik, mintha ezt a Windows Phone-nal próbálnád párhuzamba állítani, pedig alapvetően ez egy laptop, mint az összes többi windows 8.1-es laptop. -
Blyan
félisten
válasz
Maxtreme
üzenetére
A Lenovo Miix 2 10 az pl FHD és ugyanekkora átmérőjű kijelzője van, árban meg nincs óriási különbség.
Az más kérdés, hogy nekem pont a FHD miatt nem kellett - na meg mert nincs belőle dokkolóba rakott hdd-s változat (vagy ha nincs, akkor legalább lehetett volna 128 GB-os) -
margithid
veterán
Most egyenlőre úgy néz ki, hogy ezt veszem mert szeritnem el fogja bírni amire nekem kell.
Az asztali és mobil alkalmazásokat lehet párhuzamossan használni?
Mondjuk asztaliból bőngésző és metatrader, mobilosból skype.
Vírusírtó szükséges erre a cuccra? -
Maxtreme
addikt
Kíváncsi lennék azért arra hogy ekkora kijelzőn, FHD felbontásban, kinek mennyire lennének olvashatók a weboldalak..
Másrészről meg ha megnézed. minimum kétszeresét kell azért kicsengetni a notebook szegmensben is, hogy fhd kijelzőt kapj.
Ami azért is durva mert egyes telefonok már 4k-s kijelzővel jönnek ki, ami enyhén szólva is felesleges és nevetséges. (szerintem) -
gghrtz
őstag
Megjött ma a kicsike, és nagyon imádom. Igaz nem FHD, de nem vészes, csak ha állítva böngészek. Ez ezerszer kenterbe ver egy Androidos tabletet.
-
válasz
zsola32
üzenetére
Rendszeresen szoktam nézni a mindigtv-t a T100-on, de nálam csak a forma1 alatt akad, a többinél nem. Én ezért gondoltam, hogy a sok nézőtől akadhat be, de akkor valószínű nincs igazam. Ami még lehet, hogy az f1 nagy adatfolyammal jön a tényleg jó HD minősége miatt és ez okozza a problémát.
-
zsola32
őstag
egyébként két eszközöm is van, amin fut a mindigtv szolgáltatás.
a T100-on nekem is akadozik a műsor, de az androidos asus memopad hd7, simán viszi a műsort, fél óra alatt egyszer sem akadt a kép (energiatakarékosság is be volt kapcsolva, tehát markánsan vissza olt fogva hardveresen)szerintem szofveres a probléma, elég erős azért a T100, menni kellene szerintem itt is
-
Blyan
félisten
Kíváncsi vagyok, hogy a mindigtv app mennyire tud majd zökkenőmentesen streamelni a VB ideje alatt, mert lehet inkább ezen nézem a meccseket.
Az elképesztő 8 és 14% közötti processzor terhelést produkálja az egész (az alkalmazás olyan maga 4-5 körül), kb egy taskváltás nagyobb kakaóba kerül, szóval jó lesz ez - ha bírjuk sztrímmel. 
-
gghrtz
őstag
Heroes V szerintetek elfutna ezen maxon? Ez a rendszerkövetelmény:
Minimum:
CPU: Pentium 4/Athlon XP 1.5 GHz vagy jobb
RAM: 512 MB
OPrendszer: Windows 2000/XP/Vista(esetleg Server is, nincs kizárva)
Videokártya: 64 MB DirectX 9.0c-compliant videokártya (NVIDIA GeForce3+ / ATI Radeon 8500+)
DirectX 9.0c (lehetőleg legfrisebb: http://filehippo.com/download_directx/ )
Hangkártya: Dx9.0c comlpiant
2 giga hely (havatalosan.. de a patchek miatt több kell majd)Ajánlott:
CPU: 2.4 Ghz
Videocard: 128MB Pixel shader 1.3
többi ugyanazKiegészítők:
Min 1 GB ram, Ajánlott 2 giga.
Video min: 128 MB AGP GeForce4 Ti4200 / RADEON 8500 or higher video card, Pixel Shader 1.3
Video ajánlott: 256 MB AGP 8x GeForce 7600 / RADEON x1600 or higher video card, Vertex, Pixel shader 3.0
-
bandigyerek
senior tag
Hát BIOS-ban tudnak alakítani rendesen, viszont látom nem vagyok egyedül ezzel. Nekem is volt 3.06, aztán eltűnt, mint szürke szamár a ködben. Paráztam, hogy hátha szar és azért szedték le, de nem.
Blyan Te most látod a BIOS jövőt! :-D -
Blyan
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
upsz, a bios nem, mert tegnapi dátummal van egy újabb...

-
Blyan
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
Minden.

Új hozzászólás Aktív témák
- Új makulátlan hp elitebook 840 g9 ! Fémház, i7 12gen!
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS/12GB DDR4/M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR! ÁRON ALUL
- Garanciás MAGYAR BILL lenovo thinkpad t14 gen3 i5 12 gen EXTRÉM AKMU IDŐ!
- Eladó Dell Inspiron 15 3520 laptop Újszerű állapot, garanciával!
- Lenovo thinkpad x13 g2 ryzen5
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Apple Watch SE 2gen 40mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L15 Gen2 AMD - Ryzen 7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Repülőgép üzemmőd bekapcsolva, minden progi offolva pedig. :'(( Szóval most nem alvóban merül sokat, hanem egyáltalán nem alszik....

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)