- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Házimozi belépő szinten
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter789
senior tag
Olcsóbb, de a szállítás megdrágítja sajnos, mennyiségben már valószínűleg jobb az ára... De azért rendeltem a devboard nélküli verziót, mert így rendesen testreszabhatom alatta az egész kapcsolást, nem kell igazodnom a meglévőhöz. Meg ha már devboard, akkor ahogy írod ott vannak az olcsó router alternatívák több rammal: MR3020, MR3220 stb stb
-
Hyperion
senior tag
Szervusz!
Távír nincs rajta, próba erejéig android volt nálam is, majd GPIO-s lesz a végleges.
Eddigi tapasztalataim alapján, a teljesítmény növelés kihatott az eszköz áramfelvételére is, szóval ha a táp lenne a ludas akkor tuning után, még rosszabban kellett volna teljesítenie, ennek ellenére javult a helyzet.a /var/log/message-t megpróbálom.
-
Hyperion
senior tag
Szervusz!
Hasonló célra(Gyereknek angol csatik + mesefilmek), építettem én is egyet Raspi klienset, a már meglévő DVB-S-es HTPC-m mellé.
KB hasonló a felállás mint nálad. Ugyan az a WiFi modul, tvheadend, openelec.
Ami különbség:
- Kínai piros nyákos Raspi.(Nem mintha bármit is számítana, de azért leírom)
- USB hosszabbító nélkül van a wifi modul
- Feltételezem, nálad DVB-T van, nálam S.Ami az "érdekesség":
Alap állapotban tuning nélkül, folyamatosan akadnak a csatornák, a tvheadend connection lost üzenettel leakad, majd újracsatlakozik, folyamatos 4-500ms-es pingek. Ha leállítom a tv-t akkor normál a pingidő.800 MHZ-re emelve, kb 90%-ig OK! Úgy fél óránként egyszer előjön.
Te is tapasztaltál hasonlót? Csak tuningal működik rendesen a Wifi?
Köszönöm!
-
wassermann
Topikgazda
Bocs, utólag visszaolvastam, tényleg leírtad hogy mindhárom bemegy... már rég nem frissítettem a RaspBMC-m, de remélem az is bírja majd. Nálam ez marad az alap, mert már megtanulta a család használni. Az egész cucc a TV-n lóg, az hogy TV-szerver is plusszban csak egy további hasznos többlet.
Akkor szerinted ekkora USB-terhelésnél, ezt az egész "bug-problémát" el is felejthetjük?
-
wassermann
Topikgazda
Gratulálok, nagyon jó.
Én most abban gondolkodom, hogy majd egy dual-tuner kerülhetne esetleg a mostani konfigba + egy aktív hub, mert a kártyaolvasót is kellene valahova dugni. Csak azt nem tudom két HD-csatornát (worst case) elbír-e hiba nélkül egyidőben ki-be az USB (max. két különböző csatornát nézünk egyszerre)...
-
wassermann
Topikgazda
Csak mert nagyon gondolkodom egy Pi-n, amin egy vevő és egy kártya lóg. A kártya lehet esetleg a hálózat egy másik gépén is?
Ez az antenna, vétel dolog érdekes. A Pi-men most épp csak a TV2 és RTL muxa jön be egy saját Biquad[-al. Eddig már 3 erősítős szobaantennát próbáltam (mindenfele poti állással), a drótból hajlított Biquad veri az osszeset .../OFF]
-
azbest
félisten
Rádugtam egy rtl2832u+r820t tunert, ennek külön firmware sem kell és remekül megy vele a legfrissebb tvheadend, amit forrásból buildeltem. Alapból támogatja ezt is a kernel, amivel a decemberi raspbian jön
Több tuneresen és kártyaolvasósan nem próbáltam... a kártyaolvasó lehet kritikus (a szeptemberi raspian eldobta az usb eszközöket tőle). A tvheadend beállító része elég sokat változott, de logikus és részletes. Ennél a tunernél meg kellett adnom kézzel a vétel paramétereit, az auto beállítás nem volt elég. -
wassermann
Topikgazda
Ki fogom próbálni, kössz! Viszont jó hír az összes Pi-snek, hogy az XBMC mögött futó DVB TV-szerver automatikusan kikapcsolja a PID-filtert, azaz ugyanarról a mux-ról több csatorna is fogható egyidőben. Pl. nálam a PI-re kötött hagyományos TV-n megy a TV2, eközben ezen a PC-n ahol írok VLC-n fut a Pi-ről stream-elt RTL-Klub.
-
Peter789
senior tag
Szeretnék készíteni egy olyan wifi hub-ot, ami egyrészt maga is wifi AP amire rá lehet csatlakozni ssh-val, továbbá van rádugva jópár wifi adapter amelyekkel pedig további wifi AP vasakhoz csatlakozik és át lehet ugrani azokra is ssh-val. Ehhez kézenfekvő lett volna egy openwrt-s router, mint pl az olcsó MR3020, illetve az MR3220 v1-ből is van egy felszabadítható itthon és mostanában játszok éppen pár Carambola2 modullal is - viszont ezekkel abba a problémába futottam, hogy bugosan viselkednek rajtuk az RTL8188CU csippes olcsó kínai adapterek. Ha bármi más adapter aktív az 1 működő realtek mellett (akár az integrált Atheros, akár mégegy ugyanilyen realtek vagy egy ralink ), akkor elkezd dadogni és nem képes csatlakozni / AP-ként viselkedni. Viszont maguk az adapterek jók, olcsók és külső antennásak > szeretném ezt a típust használni. Így jött az ötlet hogy rádugjam a meglévő RPi-re, hogy ott mit dob a gép, és láss csodát tökéletesen stabilan tették a dolgukat raspbian alatt. Viszont a rugalmas webes konfigurálhatóság érdekében gondoltam kipróbálom az openwrt-t is az RPi-n, így estem neki a dolognak... Kíváncsi vagyok hogy magához az openwrt-hez vagy az ar71xx platformhoz köthető e a bug (a fenti MR3020/3220 és a C2 mind ebbe a procicsaládba tartozik), ez rövidesen elválik majd ha sikerül egymás mellett több ilyen adaptert élesztenem...
Már rengeteg hasonló vas kapható, bár általában jóval drágábbak is mint az RPi - de pl torrent és fájlszerver célra az RPi elég vérszegény a technikai adottságai miatt, viszont pl a most nemrég megjelent cubeboard3 igazi vadállat: az A20 dualcore procira sehol sem látok órajel infót, de egyéb forrásokból kiindulva az 1GHz is átléphető vele megfelelő hűtéssel, 2GB RAM, belső buszra csatlakozó gigabites LAN és WiFi BT modul, tehát nincsen erőforráspazarló USB-s bohóckodás, továbbá natív SATA port, HDMI, hang, stb stb. RPi-ből tesztelés céljából csináltam régebben egy USB LAN WAN > USB WiFi AP láncot, és még a 20mbit-et se érte el az átvitel és a proci már 100%-on pörgött az USB-s illesztések miatt (és még tűzfal se volt). Ez a natív portokkal várhatóan lazán kezeli a sokszorosát is és bármilyen multimédiás tartalommal is megbirkózhat...
-
wassermann
Topikgazda
Azbest, kár hogy nem "beszéltünk" többet, így viszont megmaradt nekem a felfedezés öröme : ) A pdf-ed nagyon profi!
Mindenesetre azt nem értem, ha ennyi munka van benne, miért nincs ez a jól összerakott, működőképes rendszer jobban publikálva. Az viszont újabb pozitív fgejlemény, hogyazt tapasztalom: a Pi hibás belső USB-hub-ja bírja az egy HD-csatorna ki-be folyamot. -
wassermann
Topikgazda
Kössz a segítséget, de így, hogy az se biztos friss-e inkább most nem ásom bele magam...
Egyébként nekem is valószínűleg antenna bajaim vannak... megcsináltam a kísérletet, visszavettem az USB sebességét és megnéztem mi van így: SD-adások továbbra is simán jönnek. A HD-k a Windows-os gépre dugott vevővel (ez a konyhában van) jól, az Rpi-vel ugyanazon a helyen picit rosszabbúl, de jönnek. Így egyértelmű, nem az USB a baj, hanem a Biquad-antenna, amit csináltam nem minden vételi helyen elég! Mindenesetre az USB-t hagyom visszafogva.
-
wassermann
Topikgazda
Láttál esetleg erről vhol egy bővebb leírást? - egyébként tudok vele együtt élni: nem kapcsolom ki a Pi-t, ha mégis, akkor pedig a PC-mről putty-al csatlakozom és úgy adom ki az utasítást. Azért vannak még "bibik": A Duna és a többi 1080 néha szenved, ami még nem tudom, hogy antenna vagy az USB. Az utóbbira gyanakszom. Este kipróbálom ugyanazon a helyen és antennával Windows-os notebookkal... felfedeztem, hogy rögzíteni is rögzít!
-
Honkydoo
őstag
-
sanchomuzax
aktív tag
Sajnos, nincsen a kicsomagolt fájlban "configure":
pi@raspberrypi:~$ cd conky-manager-1.2.0.1
pi@raspberrypi:~/conky-manager-1.2.0.1$ ls
AUTHORS conky-manager.pot INSTALL README
build-binary contrib lib src
build-install COPYING makefile THANKS
build-source debian man TODO
compile-install-translations doc po translate
conky-manager.geany extract-strings push upload -
Lin3Lord
tag
a vlc-hez probaltam a hts plugint beloni x64debian7 alatt, de nem igazan akart mukodni, win-en tuti mukodik gondolom. de ha van modja annak, hogy az eppen aktualis csatornalistat kitolja a tvheadend egy playlistbe, akkor az iranymutatast megkoszonnem ha megosztanad, mi is ennek a varazslatos menete. en xbmc-vel nezem, androidon szinten a tvhguide ami nekem is bevalt. de nem szeretnek minden r=1 user gepere feltenni egy xbmc-t, tul sok az elallitasi lehetoseg szamukra, mig egy playlist megnyitasa kicsit kevesebb hibafaktort rejt
-
wassermann
Topikgazda
-
wassermann
Topikgazda
Kösz, majd átnézem. Szerencsére volt backup-om az előző verzióról. Hálózat nélkül, visszatelepítettem rá azt, kikapcsoltam benne minden tuningot és ezután rádugva a hálózatot újraindítottam. Így, húzás nélkül frissítve magát semmi gond nincs és a beállításaim is megmaradtak . )
-
sonar
addikt
Igen volt.
A sima 2Gigás kingston-okra felmegy (és működik is) a raspbmc meg a régebbi raspbian (2012-12-16-wheezy-raspbian.img)
Még azt is megpróbáltam, hogy a 2G-s kártya tartalmát átklónoztam a 4G-re, hátha. De sajnos úgy sem ment.Viszont ha jól nézem ezen az oldalon[link] ott is van a listában, hogy NOK
-
szalay_1
csendes tag
igen tudom M$ fejlesztés
DivX V3.11a (3.11Alpha low motion)(div3)
DivX V3.2 (3.11Alpha Fast motion)(div4)
Div5 től felfele visz a pi mindent,
szerintem a proci simán bírná div3-mat is, mert csak hang van kép nincs
ez olyan mikor nincs mpeg2 licence akkor is csak a hangot engedi lejátszani. -
harry
veterán
Tuningot egyelőre nem terveztem, hűtést majd lehet nézek rá azért, de köszi a tippeket.
Kártyából végül a Transcendet rendeltem, remélem nem lesz vele gond (bár nem teljesen értem, iPonnál abban a boltban miért csak előreutalásos számlával tudok fizetni, és miért nincs kp... szerintem elírás, majd hétfőn rákérdezek. BestByte-nál meg, bár van raktáron, de neten nem tudok rá leadni rendelést...).
Rendelnék ebayről is, de most a hét elején szeretnék már nekilátni az alapoknak, így arra nem várnék.Proci85: köszi a tippet, de úgy általában véve, szeretném a legtöbb dolgot magam elkészíteni hozzá, és minimális költségű cuccokból építkezni. Nekem a barkácsolás az egyik ok, ami miatt tetszik a rendszer. Tehát pl. szívesen készítek tetszőleges passzív usb hubból tápot rpi-re, meg vga-hdmi átalakítóhoz, stb., nem kell mindenből a kész gyári megoldás. Házból is szeretnék majd csinálni valamit, legrosszabb esetben berakom valami műanyag műszerdobozba. Első körben lehet mindenből csinálok egy ilyen 'mindegy csak menjen' verziót némi megengedett gányolással, aztán ha látom, mi-hogyan működik, készítek egy igényesebb megoldást is.
De ez majd úgyis alakul, annak függvényében, mihez is akarom használni. -
azbest
félisten
No megérkezett végre a 32GB-os kártya is. Be is tettem a Pi-be a legfrissebb 2013-05-25-wheezy-raspbian rendszer ráklónozása után.
Az elinux oldalon van példa, hogy lehet kiolvasni a kártya adatait a pi-n:
echo "man:$(cat manfid) oem:$(cat oemid) name:$(cat name) hwrev:$(cat hwrev) fwrev:$(cat fwrev)"
man:0x000003 oem:0x5344 name:SU32G hwrev:0x8 fwrev:0x0Lefuttattam az ottani példa tesztet, a pi alapórajelen futott:
sync; time dd if=/dev/zero of=~/test.tmp bs=500K count=1024; time sync
524288000 bytes (524 MB) copied, 46.3088 s, 11.3 MB/sdd if=~/test.tmp of=/dev/null bs=500K count=1024
524288000 bytes (524 MB) copied, 24.7852 s, 21.2 MB/s -
UsagiYojimbo
tag
Mostanában a magyar digitális adásokban össze-vissza vannak a képarányok.
Hallottam ezt olyantól, aki DVB-T-t néz, de nálam a DigiKábeles és bátyámnál az UPC-féle DVB-C-n is előjött.
Általában a 3/4-as képet 16/9-esnek állítják be, és a vevő (TV/STB) nem tudja kisilabizálni. -
azbest
félisten
Jee, úgy néz ki megérte felkelni fél ötkor két hete. Igaz két hétig tartott, de már csomagolják a 32GB-os sandisk ultra sd-kártyámat. Még 2-3 hét és meg is érkezik
A 16-ost így megkaphatja a raspi.
Na már csak a 24 dolcsis MK808B androidos sticknek kell drukkolnom, de már valsz refundolták volna, ha nem tudnák postázni(#5188) sanchomuzax
hát nézegest a konfigokat. Nekem úgy van beállítva, hogy a /usr/lib/cgi-bin -ben keresse, de ehhez bele kellett nyúlnom a /etc/lighttpd/ -ben a cgi konfig fájljába, ami az available... részen van, de ha futtattad a cgi bekapcsolásához a korábban írt parancsot, akkor csinált symlinket az enabled... mappába is róla. -
sanchomuzax
aktív tag
Jajj, talán, nem tudom.
Addig eljutottam most, hogy 403 - Forbidden már legalább a ../cgi-bin/index.cgi
A /etc/lighttpd/lighttpd.conf konfigom egy része (kivágtam, ami másra vonatkozik):
http://notepad.cc/share/QGapyLfkW0 -
sanchomuzax
aktív tag
Azbest!
Próbálom beüzemelni a cgi scriptedet, de valamiért az index.cgi fájlba téve letölti csak, nem fut le.
/var/www $ ls -l
drwxr-xr-x 2 www-data www-data 4096 máj 27 22:47 cam
/var/www/cam $ ls -l
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 80 máj 27 22:40 index.cgiA Lighttpd más miatt már jól fut a rendszeren régóta. Újra is indítottam a service-ét.
Mit hagy ki egy olyan kezdő, mint én?
-
vargalex
félisten
Én végül egy 16 GB-os Transcend UHS-I microSD kártyát vettem. A notebook beépített kártyaolvasójában mérve:
Ez sem rossz választás.
-
sanchomuzax
aktív tag
A Deal Extreme akció pillanatok alatt kifutott. Reggel néztem, és míg nézegettem a termékeket, két esetben is a rendelésre már kifutott. 800 termékre van 40000+ a készleten, és van, amiből kevesebb, és van amiből több. Így a jobb cuccok hamar elfogytak. Két dolgot találtam, amit volt még és érdekelt és elkaptam időben.
-
-
szepi70
csendes tag
Sziasztok
egy alcor duo dvb-t2 stickbe (af9015) probalok eletet lehelni. XP alol a hozzaadott driverrel es antennaval jon az adas, de a mi a lenyegesebb egy rpi+openelec3.0.2+tvheadend alol viszont nem megy.A kep szetesik, folyamatosan continuity counter error-ral szorja tele a TVH logjat es nem tudom egyaltalan a kutyu alkalmas-e rpihoz vagy sem
Amit ehhez a temahoz talaltam,
1. lehet, hogy a stick es az rpi usb transfer modja nem kompatibilis ? bulk vs isochronous tranfer mode????
2. a hivatkozott postban szereplo beallítast hol/hogyan tudom megtenni ?
3. E szerint http://elinux.org/RPi_VerifiedPeripherals az af9015 supportalt,de akkor mi lehet a gond?
Help pls , a dvb-t temaban nem vagyok jaratos.Az is lehet egy valasz, hogy mas tipust kell beszerezni , de nem tudom eldonteni
kosz Szepi -
Hyperion
senior tag
Jó dolog a Raspi, de inkább csak kártyakezelést bíznám rá
Mivel ritkán nézünk TV-t, a 30-40W-ot fogyasztó HTPC-m végezné a valódi munkát, a Raspi csak besegítene.A Te projekteddel hogy haladsz? Dobtad a dolgot a csomagvesztés miatt, vagy vársz a megoldásra, eselteg A modell?
-
korcsi
veterán
Gondolkoztam azon, hogy az A panelen ugye csak egy direkt usb-van a BCM-ről az B-n ez a port van rákötve a LAN9512-re, ha le lenne szedve a panelről a R36 R37 akkor ezek BCM2835 felé eső lábán megtalálható a gyökér USB amit aztán rá lehetne kötni egy USB HUB-ra majd arra az eszközöket (hálózat stb.) így kapnánk egy 512M-ás A típusú pi-t.
-
szalay_1
csendes tag
igen ez volt az első amit megpróbáltam "Adafruit"
azt írták, hogy Rev1-en fut csak 256m
a rev-2 512m már nem,
raspbmc alatt ezek a parancsok már nem is futottak nekem
sudo easy_install -U distribute
sudo apt-get install python-pip
sudo pip install rpi.gpioa második linket amit most beraktál kipróbálom xD
nagyon köszöntem mindent
-
szalay_1
csendes tag
Szia köszönöm a választ!
nekem REV2-m van
kezdem kapiskálni, de csak 3 GPO pont lett felcserélveRev1 ------------------- Rev2
GPIO0 felcserélve GPIO2
GPIO1 felcserélve GPIO3
GPIO21 felcserélve GPIO27 minden más ugyan az.azt nem értem, hogy a "29632026/raspdrivers.tar.gz" ugyan az amit én installáltam
de a LCDd.conf ban alapból ezt a kiosztást mondta:
LCD-GPO
D7 =18
D6 =23
D5 =24
D4 =25
RS = 7
EN = 8hogyan kaptad ezeket a kiosztást ?
LCD-GPO
D7 =22
D6 =21
D5 =17
D4 =23
RS =25
EN =24itt a Link Link2 ami alapján csináltam.
ha elküldenéd azt a linket ami alapján te készítetted az sokat segítene nekem.
előre is köszi.
-
szalay_1
csendes tag
szia @azbest
itt most nagyon újonc vagyok, csak követem a munkádat ami nagyon király
építettem egy média lejátszót rpi felhasználásával, és raspbmc fut rajta
már szinte minden kész, de az LCD és a kézi navigáció (gombok) installálása maradt hátra.
Az LCD kijelzővel akadtam el elsőként, ugyan azt a módszert használom amit te is,
a problémám:idéz:
# ez attól függ hogy melyik gpio tüskékre kötjük az lcd-t, 4 adatbites módban használom
D7=22
D6=21
D5=17
D4=23
RS=25
EN=24nekem a GPO kiosztás alapból más (persze működik) de a fenti kiosztást szeretném használni.
(default)
D7=18
D6=23
D5=24
D4=25
RS=7
EN=8mivel a D7=18 GPO-n a infra vevőm van telepítve, természetesen az LCDd.conf átírtam amit te is használsz
és itt látszik, hogy milyen gyenge vagyok linux-ban :/ a 16x2 kijelzőm így nem csinál semmit
kérhetném segítségedet, hogyan lehet átkonvertálni ? -
korcsi
veterán
Ebben látsz valami, én elveszek a sorok között
?
pi@raspbmc:~$ ps aux | grep lircd
root 399 0.0 0.3 3768 1568 ? S 09:06 0:00 su - pi -c export XBMC_HOME=/opt/xbmc-bcm'/xbmc-bin/share/xbmc' ; LD_PRELOAD=/usr/lib/libcofi_rpi.so /home/pi/.xbmc-current/xbmc-bin/lib/xbmc/xbmc.bin --standalone -fs --lircdev /var/run/lirc/lircd 2>&1 | logger -t xbmc
pi 586 0.0 0.3 3020 1352 ? Ss 09:06 0:00 -su -c export XBMC_HOME=/opt/xbmc-bcm'/xbmc-bin/share/xbmc' ; LD_PRELOAD=/usr/lib/libcofi_rpi.so /home/pi/.xbmc-current/xbmc-bin/lib/xbmc/xbmc.bin --standalone -fs --lircdev /var/run/lirc/lircd 2>&1 | logger -t xbmc
pi 607 39.7 9.9 298688 41048 ? Sl 09:06 2:06 /home/pi/.xbmc-current/xbmc-bin/lib/xbmc/xbmc.bin --standalone -fs --lircdev /var/run/lirc/lircd
root 779 0.0 0.1 2100 744 ? Ss 09:06 0:00 eventlircd --evmap=/etc/eventlircd.d --socket=/var/run/lirc/lircd --repeat-filter --release=_UP -f
root 1274 0.0 0.1 3632 592 ? Ss 09:07 0:00 /usr/sbin/lircd --driver=default --device=/dev/lirc0 --uinput --output=/var/run/lirc/lircd-lirc0 --pidfile=/var/run/lirc/lircd-lirc0.pid /etc/lirc/lircd.conf
pi 1331 0.0 0.1 1976 640 pts/0 S+ 09:11 0:00 grep lircd
pi@raspbmc:~$ -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- bambano: Bambanő háza tája
- World of Warships
- Windows 11
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest