- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Androidos fejegységek
- Házimozi belépő szinten
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Notebook hibák
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
hombember #4384 üzenetére
A digitális adást relative könnyen kezeli a pi is. Pár megabites csak egy csatorna, a teljes mux is csak 25Mbps körüli. Három tunerrel is működőképes. Nekem DVB-T van. Analóg adáshoz viszont olyan usb tunerre van szükség, ami hardveresen képes tömöríteni az adást (és linux alatt is jól támogatott). Ismerős WinTV-HVR-1900 tunert üzemel be raspi-vel. A dvb-c megy vele, ezt már tesztelte.
Egy fontos tapasztalat derült ki a beüzemelése kapcsán: ha a dvb vételkor continuity error-okat dobálnak a programok (pl a tvheadend), akkor arra megoldás lehet a pid filter bekapcsolása. Ez limitálja hogy egyszerre hány különböző, de egy frekvencián lévő adást lehet nézni egy tunerről (azért 2-3 ment az esetemben). Valószínűleg a teljes mux 25Mbit egyben a némileg szerencsétlen smsc usb hub miatt túl nagy késéssel ér át és ez okozza egyébként a hibát némelyik tunernél.
Az analóg vételt hardveres mpeg2 tömörítéssel még most próbálja, mert egyszerre nem lehet használni a digitális és az analóg részét a tunernek, ezért újra kellett fordítania a kernelt a dvb letiltásával, hogy biztosan az analógot akarja használni a tvheadend szerver. Mondjuk ezt jogosultságkezeléssel is meg lehetne oldani szerintem.
Valamikor a közeljövőben csinálok képeket és ledokumentálom a set-top-boxomat, csak még a végleges raspbmc-t nem üzemeltem be. Az rc5-ösre építettem eddig, de javított néhány problémát az újabb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CASIO órák kedvelők topicja!
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Bestbuy játékok
- Metal topik
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest